Velykos už miesto: kaip sukurti šventę didelei šeimai

2019-03-26
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
PARTNERIO TURINYS
Šis turinys sukurtas bendradarbiaujant su IKEA
Velykos už miesto: kaip sukurti šventę didelei šeimai

Velykos už miesto: kaip sukurti šventę didelei šeimai

 

Kai Velykas kartu švenčia seneliai, tetos, dėdės, vaikai ir vaikaičiai, o stalas lūžta nuo suneštinių vaišių, gali atrodyti, kad vietos grožiui čia jau nebėra. Tačiau kartu su didele šeima tikrai galite įsileisti į namus ir dalelę pavasario! Naudingais patarimais, kaip papuošti šventinį stalą ir sukurti jaukią aplinką be didelių pastangų, dalijasi IKEA interjero dizaineriai.


Žydinčios dekoracijos

 

Tikime, kad per šias Velykas ant stalo atsiras vietos ne tik gausioms vaišėms, bet ir originalioms (ir iš tiesų tokioms paprastoms!) dekoracijoms. Norint sukurti šventinę nuotaiką, reikia nedaug: kelių vazų (tyčia derinkite skirtingų dydžių, formų ir spalvų), pirmuosius pumpurus skleidžiančių šakelių ar namuose rastų pernykščių smilgų, jau spėjusių pražysti pavasarinių gėlių ir... voilà! Tikra spalvų ir kvapų šventė jau beveik ant jūsų stalo. Belieka viską pamerkti ir kiekvienai vazai rasti tinkamiausią vietą. Beje, vazomis su gėlėmis galite dekoruoti ne tik stalą – graži žydinti kompozicija ne ką prasčiau atrodys ir virš jo. Jei šventė vyks užmiestyje, tradicinį interjerą tikrai papildys prie lubų sijos pritvirtinta dekoracija iš sendintos lentos ir lauko gėlių.

 

Tegyvuoja natūralumas

 

Nesvarbu, ar Velykas su šeima švęsite kaimo sodyboje, ar svečių laukiate savo miesto bute, sukurti jaukią ir įkvepiančią aplinką galite bet kur. Į pagalbą pasitelkite natūralius audinius: drobinė staltiesė taps puikiu pagrindu jūsų šventinėms vaišėms, o natūralaus lino virtuviniai rankšluosčiai svečių lėkštėse atstos popierines servetėles. Kad atrodytų gražiau, nedidelius rankšluosčius galite susukti ar sulankstyti, perrišti virvele ir papuošti pavasariniais žiedais. Gyvais ar pačių pasigamintais – spręsti jums. Jei vis dėlto nutarsite imtis kūrybos, labai pravers įvairių spalvų popierius MÅLA. Iš jo lengvai iškirpsite norimos formos žiedlapių, kuriuos vėliau bus galima suklijuoti ar perverti prie servetėlės pririšta virvele.


 

Patogu, kai viskas paruošta iš anksto

 

Jei šventėms planuojate gausias vaišes, gali būti, kad dalį jų norėsite pradėti ruošti jau iš vakaro. Supjaustytus produktus salotoms ir mišrainėms, naminius padažus ar kitus iš anksto paruoštus skanėstus galėsite saugiai laikyti uždengiamuose maisto indeliuose – juose maistas išliks šviežias ir kvapnus. Indeliai pagaminti iš karščiui atsparaus stiklo, todėl prireikus ką nors pašildyti, galėsite drąsiai kišti į orkaitę ar mikrobangų krosnelę, o nuėmę dangčius – naudoti kaip dubenis ir iš karto tiekti ant stalo. Indeliai pravers ne tik namuose, bet ir važiuojant į svečius: galbūt norėsite nustebinti gimines savo firmine mišraine ar ką tik iškeptu pyragu?
 


Juodai balta klasika

 

Šiemet ketinate nudžiuginti šeimą naujais receptais? Tuomet dengdami stalą pasistenkite, kad visas dėmesys tektų jūsų šedevrams. Klasikinių spalvų, paprastos formos ir laikui nepavaldaus tradicinio stiliaus indai VARDAGEN puikiai atrodys ant stalo ir neužgoš jūsų ruoštų patiekalų. Derindami dviejų spalvų indus, vizualiai atskirsite maistą nuo svečių lėkščių: palei stalo perimetrą išdėliokite baltas lėkštes šeimos nariams, o visas vaišes patiekite jo centre, juodos spalvos lėkštėse ir dubenėliuose.
 

Gaivus pavasario gurkšnis

 

Be sočių vaišių, ant Velykų stalo atraskite vietos ir gurkšneliui gaivos. Pavyzdžiui, keliems grafinams su skirtingomis žolelėmis paskanintu vandeniu. Vanduo su mėtomis, rozmarinais, krapais ar net juostelėmis supjaustytais agurkais ne tik nudžiugins gomurį, bet ir suteiks šventiškai padengtam stalui žalumos. Į grafinus ir stiklines IKEA 365+ galėsite pilti ir karštus gėrimus, nes jie pagaminti iš karščiui atsparaus stiklo, o kamštiniai padėkliukai gražiai derės prie lininės staltiesės ir apsaugos ją nuo netyčia išlietų skysčių.
 

 

Vaišės – ne tik ant stalo

 

Laukdami svečių ir dekoruodami namus, pagalvokite ne tik apie pietų stalą, bet ir baldus, esančius šalia jo. Būkite išradingi – juk ant pagrindinio stalo netilpę patiekalai ar desertai gali apsigyventi net komodos stalčiuose! Komoda taip pat tam puikiai tiks, o jei devynių stalčių pasirodys mažoka arba norite, kad vaišių tilptų daugiau, išdėliokite jas skirtinguose aukščiuose: daug skanumynų (pavyzdžiui, sūrį, pyragaičius ar vaisius) sutalpinsite ant keliaaukščių serviravimo stovų.

 

 

Kitokie Velykų margučiai

 

Kai vieta velykiniams margučiams ir tradiciniams saldumynams jau atrasta, belieka šiek tiek patobulinti desertų stalą kuo nors netikėto. Gal pačių pagamintais saldžiais margučiais? Norint tokių primarginti, jums reikės marcipanų masės, iš kurios lengvai suformuosite kiaušinio formos saldainius, ištirpinto šokolado, smulkintų riešutų ir kitų pabarstukų puošybai bei trupučio fantazijos (tikime, kad jos turite į valias). Baigę marginti, saldžius kiaušinius trumpam palikite šaldytuve. Kai sustings, bus galima ragauti. Skanaus!

 

Patiko idėjos? Jas lengvai pritaikysite savo namuose, o viską, ko gali prireikti serviruojant ar dekoruojant, rasite parduotuvėje IKEA ir www.IKEA.lt. Jaukių ir svetingų Velykų!

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital