Visi pažįsta naminę baltą mišrainę, silkę pataluose ar krabų lazdelių salotas. O kas, jeigu norisi kažko skanaus ir dar neragauto? Atrinkome net 44 išbandytus ir puikius salotų ir mišrainių receptus
Šventiškos, gardžios, gal kiek neįpratos salotos, bet turėtų patikti lietuviškų patiekalų gerbėjams bei mėgstantiems sočias salotas su tunu. Salotos sočios, dailiai atrodo ant stalo, ypač jei jas ruošite į permatomą stiklinį indą.
Receptą
rasite čia.
Šios tobulo skonio Cezario salotos puikiai tiks ir šventiškiems pietums, ir kai norisi įdomesnės vakarienės. Gaivios, nuostabiai gardžios, žavingai atrodančios, o paruošiamos vos per 20-30 minučių.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šventiškai atrodančios, spalvingos, gaivios, skanios ir be galo paprastai pagaminamos salotos. Šio skonių derinio tradicija atėjusi iš JAV, tik ten jos dažniausiai gaminamos su šviežiais arba šaldytais žirneliais bei gardinamos majonezo padažu, o mes šįkart pasirinkome gaivesnį padažą ir naudojome konservuotus žirnelius, gardinama šonine, bet bus skanu ir be jos.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šios ypatingos salotos su silke gali būti vienas iš patiekalų ant Velykų stalo. Ne tik labai skanios, bet ir sočios! Salotos ruošiamos su porais, bet vietoje jų tinka ir svogūno laiškai (galite užsiauginti tiesiog ant palangės!) ar svogūnai.
Receptą
rasite čia.
Gražuolės sluoksniuotos salotos, kurias paruošti visai nesudėtinga. Salotas galima ruošti sluoksniais į dubenį, išmaišyti, ar net dėti į atskiras stiklinaites. Skanumėlis!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shuttterstock
Šios silkės salotos yra gaivios, turtingos skonių ir tuo pačiu puikiai pasotinančios. Šias salotas galite patiekti kiekvienam atskirai arba vienoje didelėje lėkštėje, iš kurios kiekvienas valgytojas galės įsidėti ingredientų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Labai skanios, greitos, gaivios vištienos salotos. Galima gardinti pelėsiniu sūriu - jis puikiai tinka derinyje su gaiviais obuoliais, bet skanu ir be jo.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Šios gaivios, spalvingos ir labai gardžios salotos puikiai tiks tiek švenčių stalui, tiek kai noris lengvesnės vakarienės. Tradiciškai brokolių salotos gardinamos majonezu, tačiau šis receptas daug gaivesnis, nes naudojamas citrinis medaus ir garstyčių padažas su alyvuogių aliejumi, kuris čia tinka labai labai. Vietoje granatų sėklų galima naudot džiovintas spanguoles.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Nesudėtingai paruošiamos, gardžios ir sočios salotos. Jas labai skanu ruošti su vištiena, bet tinka ir tunas. Tuną rinkitės savo sultyse, nes tunas aliejuje gali būti kiek per riebus.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Skanutėlės liežuvio salotos, kurias galima ruošti į vieną didelį stiklinį indą sluoksniais, patiekti išmaišytas ar į mažas stiklinaites! Liežuvį tinka pakeisti ir virta ar orkaitėje kepta mėsa.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Gardžios ir greitai paruošiamos salotos, ypač jei turite virtos ar keptos vištienos likučių. O jau padažo skanumas! Norėsis jį suvalgyti iki paskutinio lašelio! Vietoje graikinių riešutų galite dėtis ir kitokius ar mėgstamas sėklas, pvz., moliūgo ar lukštentas saulėgrąžas.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Gardžios sluoksniuotos salotos su vištiena ir pievagrybiais. Jei norisi, galima viską ir sumaišytu dubenyje, bet taip patiektos papuošia bet kokį stalą.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Greitai paruošiamos, labai skanios, šiek tiek pikantiškos vištienos salotos. Tinka ruošti su rūkyta, kepta ar virta vištiena, rūkytu kiaulienos kumpeliu. Žalumynus rinkitės turimus ir mėgstamus, vietoje saliero galite dėti poro ar svogūnų laiškų, tiks net rūgštesnis obuolys.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Šios salotos labai gaivios, bet tuo pačiu ir sočios. Puikiai tinka ne tik kaip garnyras, bet ir kai norisi lengvesnės vakarienės. Avokadų padažo galite pasiruošti ir daugiau - šaldytuve jį tinka laikyti 2-3 dienas.
Receptą
rasite čia.
Greitos ir labai skanios krevečių salotos, vos iš kelių ingredientų. Jas paruošti užtruks visai neilgai, jos šventiškos, bet puikiai tinka ir tiesiog ypatingai vakarienei.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Soti, šventiška ir labai skani mišrainė. Ją galima sluoksniuoti į nusegamą torto žiedą, stiklinį indą, atskiras stiklinaites ar tiesiog išmaišyti. Rūkytą kiaulienos kumpį galima keisti vištiena ar kalakutiena.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Soti ir labai gardi vištienos mišrainė su pupelėmis. Paprasta paruošti, papildomam traškumui ir gaivai tinka dėti saliero ar poro.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Greitai pagaminamos, iš paprastų produktų, sočios ir labai skanios salotos be majonezo. Puošiame svogūnų laiškais ar, jei jų nemėgstate, čia puikiai tiks ir krapai ar porai.
Receptą
rasite čia.
Šios salotos tikrai papuoš šventinį stalą! Be to jos ir labai gardžios, o mažas "miškas" viršuje - grybai augantys tiesiai iš krapų "sąmanų" sužavės ragaujančius.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Gardžios, lengvai pagaminamos ir šventiškai atrodančios salotos. Jeigu norite švelnesnio skonio, vietoje raugintų agurkėlių galite naudoti marinuotus agurkus arba marinuotus pievagrybius. Vištieną galite naudoti virtą, rūkytą ar keptą, ar net pakeisti rūkytu kumpeliu.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Labai greitai paruošiamos ir gaivios vištienos salotos su avokadais. Vištieną galima naudoti virtą, keptą ar rūkytą - kiekvienam pagal skonį. Salotas galima ruošti su natūralaus ar graikiško jogurto padažu, pikantiškam skoniui galima pridėti truputį garstyčių. Papildomai galima pagardinti smulkintais riešutais.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Labai skanios ir visuomet itin puošniai ant stalo atrodančios salotos! Paruošti jas tikrai labai paprasta, o svečiai visuomet nustemba. Traškučiais puošti salotas patariame prieš pat patiekiant, kad jie nespėtų suminkštėti.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Šioms super šventiškai atrodančioms salotoms paruošti pakaks vos 15-20 minučių, o vaizdas bei skonis valgytojus nudžiugins net labai. Šių salotų pagrindas yra salotų lapai, lašiša, agurkai bei ridikėliai, o kitus priedus ir papuošimus galite drąsiai koreguoti savo nuožiūra. Recepte šios salotos gaminamos ir tiekiamos su grietinės pagrindo padažu, o jei norite lengvesnės versijos, rekomenduojame naudoti šiame recepte esantį citrininį alyvuogių aliejaus padažą, kuris prie šių salotų irgi labai puikiai dera.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Braškių ir balzaminio padažo derinys yra klasika visame savo vasariškame gražume. Šios salotos gaivios, sočios ir žavingai atroančios - idealus pasirinkimas vakarienei ar kai norisi įdomesnio garnyro prie pagrindinio patiekalo. Nors derinys su feta yra tobulas, jeigu norite be pieno produktų, fetos sūrį drasiai keiskite prinokusiu kubeliais pjaustytu avokadu - išbandyta. Kitais ingredientais irgi improvizuokite drąsiai. Tik visada palikite braškes (pirmosios jau pasirodo!), balzaminį padažą ir žiupsnelį šviežiai grūstų pipirų.
Receptą
rasite čia.
Labai greitai paruošiamos, gaivios ir skanios salotos. Primena tikriausiai daugelio pažįstamas krabų lazdelių salotas, tik šios kiek kitokios - be ryžių.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Gaivios ir sočios salotos, kurios puikiai tinka ir kaip garnyras, ir kaip patiekalas lengvai vakarienei. Jeigu norisi skalsiau, galite vietoje jogurto naudoti grietinę arba jogurtą lygiomis dalimis sumaišyti su majonezu. Na, o jeigu norite sočiau, galima dėti sūdytos ar rūkytos lašišos gabalėlių - jie čia puikiai tiks.
Receptą
rasite čia.
Šios salotos traškios, gaivios, žaviai spalvingos ir be galo skanios, primenančios Azijos virtuvę. Skoniu niekuo nenusileidžiančios ir net pranokstančios patiekiamas restoranuose. O pagaminamos labai paprastai. Patarimas - kuo ploniau supjaustysite daržoves, tuo gardesnės bus salotos, nes padažas įsigers tolygiau.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Labai gaivios, sočios ir šventiškos salotos šventinėms vaišėms! Paruošti jas visai paprasta, vietoje liežuvio galima naudoti ir kitokią virtą mėsą. Salotas galima ruošti ir į skaidraus stiklo ar kitokį gilesnį indą.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Šios spalvingos salotos papuoš tiek šventinį, tiek vakarienės ar pietų stalą. Paruošiamos super paprastai - kol kepa saldžių bulvių kubeliai, tiesiog susipjaustykite daržoves ir viskas. Krapų padažas prie šių salotų tinka tobulai, bet jei skubate, tiks ir kitoks mėgiamas padažas ar tiesiog šlakelis alyvuogių aliejaus.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Traškios, gaivios, bet kartu ir sočios salotos su kumpiu. Tinka gardinti majonezu ar jogurtu, sumaišytu su trupučiu garstyčių pikantiškesniam skoniui.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Gaivios, gradžios ir spalvingos apyrankės, įkvėptos "Granatų apyrankė" salotų, bet puošiamos kiviais! Todėl, pagal akmens spalvą, pavadintos "Malachito apyranke". Salotos gaivios, ypač dailiai atrodo ant vaišių stalo!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Gaivios ir spalvingos salotos, kurios puikiai tiks ir šventei, ir kasdienai. Jeigu norite sveikesnio varianto, vietoje majonezo galite naudoti grietinę arba graikišką jogurtą, paskanintą trupučiu dižono garstyčių arba krienų.
Receptą
rasite čia.
Traškios, spalvingos ir labai skanios kalafiorų salotos su kiaušiniais ir kukurūzais. Papildomai tinka pagardinti porais.
Receptą
rasite čia.
Pavasaris - puikus laikas mėgautis grūdėtos varškės salotomis. Jei neturite gražgarsčių, jas galite pakeisti kitokiais šviežiais, mėgstamais lapeliais ar ruošti iš įprastų salotų lapų, o vyšninius pomidorus galima keisti saulėje džiovintais.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Greitai paruošiamos, sočios, su malonia agurkėlių gaiva ir traškumu - vištienos salotos su agurkais ir saulėgąžomis. Jei saulėgrąžų neturite ar nemėgstate, galite pakeisti lukštėntomis moliūgo sėklomis, smulkintais riešutais.
Receptą
rasite čia.
Kiek kitoks, paįvairintas baltos mišrainės variantas - su kukurūzais ir porais! Nuo stalo šios salotos išgaruoja tiesiog akimirksniu. Jei norisi, galima papildomai dėti rūkyto kumpio ar tuno savo sultyse.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Labai greitai paruošiamos, bet ypatingai puošniai ant stalo atrodančios salotos. Joms nereikia jokių įmantrių ingredientų, o skoniai tiesiog puikūs! Jas galima paruošti ne tik formines, bet ir tiesiog išmaišytas inde.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Puikios, lengvos salotos, kurioms tiks ir virta, ir rūkyta vištiena! Salotos itin gaivios, su maloniai derančiu vištienos skoniu ir vynuogių saldumu... Nuostabaus traškumo salotoms suteikia pakepinti graikiniai riešutai, kurie užbaigia pasakišką skonių derinį. Rekomenduojame paragauti!
Receptą
rasite čia.
Gardi, kiek kitokia nei tradicinė, balta mišrainė! Joje nerasite bulvių, tačiau ji pagardinta skaniaisiais avokadais. Beje, šios mišrainės padažui nenaudojamas majonezas.
Receptą
rasite čia.
Šis brokolių salotų variantas yra labai labai gardus. Recepto autorė dalinasi pripažįsta, kad šios brokolių salotos - jų mėgstamiausios. Vynuogės suteikia salotoms saldumo, sultingumo, o kepinta šonine - sūrumo.
Receptą
rasite čia.
Puikus receptas tiems, kas mėgsta sočias bulvių salotas. Labai lengvai paruošiamos, įmantrių ingredientų nereikalaujančios, labai gardžios bulvių salotos! Padažo ingredientų proporcijas keiskite pagal savo skonį ir šių salotų tiesiog negalėsite atsivalgyti!
Receptą
rasite čia.
Greitai paruošiamos vištienos salotos su švelniu padažu, bet jei norite sodresnio padažo, galite rinktis ir tradiciškai įprastą majonezą. Salotos puošiamos granatų sėklomis, kurios priduoda šiek tiek gaivos, bet labai skanu ir be jų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Salotos primena mums įprastas krabų lazdelių salotas, tačiau vietoje krabų lazdelių naudojama rūkyta žuvis. Kokia žuvis? Jūsų skonio ir fantazijos reikalas, mes ragavome ir su karštai, ir šaltai rūkyta skumbre, ir su rūkyta menke ir net rūkytu unguriu! Visi salotų variantai labai gardūs, išsirinkite skaniausią ir Jūs!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@ Shutterstock
Ypatingos brokolių salotos, kurios susijungia su gaiviomis, maloniai rūgščiomis spanguolėmis ir pikantiška rūkyta vištiena. Jei norite švelnesnio skonio, galite rinktis virtą vištieną, bus taip pat labai gardu. Gardiname mėgstamais riešutais ar lukštentomis saulėgrąžomis, moliūgų ar sezamo sėklomis.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Greitai paruošiamos, pikantiškos ir labai skanios avokado salotos. Vietoje majonezo galima gardinti graikišku jogurtu ir trupučiu garstyčių. Lašišą rinkitės sūdytą ar šaltai rūkytą.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Žavingai atrodančios ir visus svečius aikčioti priverčiančios šprotų salotos, kurias paruošti paprasta, o skonis tikrai puikus.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Greitai paruošiamos, traškios ir labai skanios kopūstų salotos su obuoliais, morkomis ir pikantišku padažu - puikus, gaivus garnyras prie karštų patiekalų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
TIkriausiai daugelis yra ragavę keptos duonos salotos. Jos sočios, traškios ir labai skanios! Pagardintos pupelėmis ir obuoliais. Obuolius rekomenduojame rinktis rūgštesnius ar saldesnius, pagal savo skonį.
Receptą
rasite čia.
Labai gaivios, labai greitai paruošiamos ir labai skanios morkų salotos su ananasais. Salsvos morkos, pikantiškas sūrio prieskonis ir ananasų gaiva - klasikinis derinys, kuriam sunku atsispirti.
Receptą
rasite čia.
Nesudėtinga, neįmantri, bet labai skani rūkyto kumpio mišrainė su marinuotais pievagrybiais, galima ruošti ir su kitokiais grybais.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Traškios ir gardžios žiedinių kopūstų salotos su vynuogėmis. Kas gali būti geriau? Vietoje kepintų saulėgrąžų galima dėti žemės riešutų, tiks net ir sūdyti! Gardiname majonezu ar jogurtu.
Receptą
rasite čia.