Velykos įdomiau - 44 puikūs mišrainių bei salotų receptai šventiniam stalui

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-03-30
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
Mišrainės salotos Velykoms
@ Shutterstock

Visi pažįsta naminę baltą mišrainę, silkę pataluose ar krabų lazdelių salotas. O kas, jeigu norisi kažko skanaus ir dar neragauto? Atrinkome net 44 išbandytus ir puikius salotų ir mišrainių receptus!

Kad Jūsų šventinio stalo vaišės būtų dar gardesnės!

 

Šios salotos tokios spalvingos, kad lėkštėje bus tikras pavasaris. Gaivios, traškios, paprastai paruošiamos ir labai gardžios. Tinkamos tiek šventiniam stalui, tiek puikios kaip garnyras prie mėgstamų patiekalų ar gaivi pietų arba vakarienės idėja. Tinka įsidėti ir į pietų dėžutę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Labai skanios, sočios, pikantiškos ir tiesiog tobulos salotos, kurios pavyksta ne tik gardžios, bet ir puošnios. Rūkyta skumbrė jose labai dera, bet taip pat vietoje jos tinka ir tunas ar lašiša.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kiaušinių salotos yra klasika, bet net ir klasika gali sužibėti naujai. Ši variacija su vištiena, avokadais ir daržovėmis yra puiki - soti, tačiau tuo pačiu ir gaivi, nenusibodusi. Salotas tinka kabinti vienas, tepti ant duonos ar gardinti vieno kąsmio sumuštinukus. Jei norite pikantiškiau, papildomai įspauskite česnako ar įdėkite šiek tiek Sriracha ar Sweet Chilli padažo. Vietoje kukurūzų galite naudoti kubeliais pjaustytą saldžią papriką ar smulkintą saliero stiebą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Dievinu meksikietiško stiliaus salotas. Visad ruošdavau jas su tunu, kartais su orkaitėje kepta vištiena, na o šį kartą gaminau su silkių file. Nesitikėjau, kad bus taip gerai! Pavyko taip skaniai, kad net nesuvokiau, kaip greitai jas suvalgiau viena, nors porcijų čia buvo keliems žmonėms. Beje, jei norisi pikantiškesnio varianto, čia puikiai tinka smulkiai pjaustytas čili pipiras arba aitriųjų paprikų milteliai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Klasikinės amerikietiškos salotos, kuriose gausu įvairiausių skonių ir tekstūrų. Šoninės traškumas, avokado kremiškumas, mėlynojo pelėsio sūrio išraiškingumas bei viską jungiantis gaivus raudonojo vyno acto padažas. Patiekalas puikiai tiks pietums ar vakarienei, nes sotumo salotoms suteikia virti kiaušiniai ir itin sultinga bei traški vištiena.

Receptą rasite čia.

Traškios, sočios, pavasariškai gaivios ir gardžios salotos puikiai tiks kaip garnyras prie mėgstamų mėsos patiekalų, troškinių ar kitų patiekalų. Labai paprastas paruošimas ir neįmantrūs ingredientai, tad puikiai tinka, kai norisi greitai ir paprastai, bet skaniai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kai norisi kuo paprasčiau, bet ne prasčiau. Šias greitai paruošiamas salotos tinka ne tik gaminti kasdien ir neštis į darbą ar išvyką, bet ir tiekti ant šventinio stalo. Pavyksta kanios, neįmantrios, pikantiškos, o jei norisi, galima įmaišyti konservuotų kukurūzų.

Receptą rasite čia.

Šios ypatingos salotos su silke gali būti vienas iš patiekalų ant Velykų stalo. Ne tik labai skanios, bet ir sočios! Salotos ruošiamos su porais, bet vietoje jų tinka ir svogūno laiškai (galite užsiauginti tiesiog ant palangės!) ar svogūnai.

Receptą rasite čia.

Gražuolės sluoksniuotos salotos, kurias paruošti visai nesudėtinga. Salotas galima ruošti sluoksniais į dubenį, išmaišyti, ar net dėti į atskiras stiklinaites. Skanumėlis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shuttterstock

Tikras pavasaris lėkštėje! Tiems, kas mėgsta sūriai saldų junginį, šios ne tik sočios, maloniai gaivios, bet ir labai skanios salotos labai patiks. Na, o padažas tiesiog tobulai tinka šioms salotoms ir suteikia joms pikantiškumo su malonia rūgštele.

Receptą rasite čia.

Šios tobulo skonio Cezario salotos puikiai tiks ir šventiškiems pietums, ir kai norisi įdomesnės vakarienės. Gaivios, nuostabiai gardžios, žavingai atrodančios, o paruošiamos vos per 20-30 minučių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šventiškai atrodančios, spalvingos, gaivios, skanios ir be galo paprastai pagaminamos salotos. Šio skonių derinio tradicija atėjusi iš JAV, tik ten jos dažniausiai gaminamos su šviežiais arba šaldytais žirneliais bei gardinamos majonezo padažu, o mes šįkart pasirinkome gaivesnį padažą  ir naudojome konservuotus žirnelius, gardinama šonine, bet bus skanu ir be jos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Greitos ir labai skanios krevečių salotos, vos iš kelių ingredientų. Jas paruošti užtruks visai neilgai, jos šventiškos, bet puikiai tinka ir tiesiog ypatingai vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ar mėgstate kopūstų salotas? O išbandyti naujus skonius? Jei taip, šios salotos jums tikrai patiks. Net jei derinys skambės kiek neįprastai, pažadame, jau po poros kąsnių receptą įtrauksite į kartojamų sąrašą. Šios salotos pavyksta švelnaus skonio, sočios, gardžios ir žavingai atrodančios. Jos puikiai tiks tiek šventiniam stalui, tiek pietų dėžutę ar maistingai vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Pavasariškai gaivios Cezario salotos su kiek neįprastu priedu - kepsnio juostelėmis, kurios čia labai labai tinka!

Receptą rasite čia.

Braškių ir balzaminio padažo derinys yra klasika visame savo vasariškame gražume. Šios salotos gaivios, sočios ir žavingai atroančios - idealus pasirinkimas vakarienei ar kai norisi įdomesnio garnyro prie pagrindinio patiekalo. Nors derinys su feta yra tobulas, jeigu norite be pieno produktų, fetos sūrį drasiai keiskite prinokusiu kubeliais pjaustytu avokadu - išbandyta. Kitais ingredientais irgi improvizuokite drąsiai. Tik visada palikite braškes (pirmosios jau pasirodo!), balzaminį padažą ir žiupsnelį šviežiai grūstų pipirų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Labai skanios, greitai paruošiamos ir itin puošniai atrodančios daržovių salotos. Man jas patinka gardinti trupučiu traškios šoninės, bet jei norite varianto be mėsos, galite ją praleisti ar pakeisti pora saujų mėgiamų riešutų, pvz. graikinių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ar mėgstate krabų salotas? Tai nepamainoma klasika ant daugelio švenčių stalo ir ne tik, nes jos tokios puikios, kad galima gardžiuotis ir tiesiog pietums ar vakarienei. Šios salotos visiškai neįmantrios, bet tikrai sužavi paragavus, o geriausia, kad nereikia nieko virti ar kepti, tad paruošiamos super greitai. Beje, šias salotas įkvėpė Japonijos virtuvė, būtent šioje šalyje panašias salotas atrasite tiek suši vietose, tiek restoranėliuose. Tik Japonijoje salotoms dažnai naudojamas mangas, o aš jį pakeičiau obuoliu.

Receptą rasite čia.

Šios salotos puikai tiks šventiniam stalui - skanu, ingredientai paprasti, o paruošimas labai lengvas. Tik supjaustyti, sumaišyti ir viskas.

Receptą rasite čia.

Skanutėlės liežuvio salotos, kurias galima ruošti į vieną didelį stiklinį indą sluoksniais, patiekti išmaišytas ar į mažas stiklinaites! Liežuvį tinka pakeisti ir virta ar orkaitėje kepta mėsa.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitos salotos tiek šventiniam stalui, tiek gardiems pietums ar vakarienei. Skubantiems tai puiki idėja. Labai skanios, sočios, šiek tiek pikantiškos. O jei mėgstate aštriau, galima įberti aitriosios paprikos miltelių į padažą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šventiškos, gardžios, gal kiek neįpratos salotos, bet turėtų patikti lietuviškų patiekalų gerbėjams bei mėgstantiems sočias salotas su tunu. Salotos sočios, dailiai atrodo ant stalo, ypač jei jas ruošite į permatomą stiklinį indą.

Receptą rasite čia.

Šios salotos yra nerealios! Mums - pačios pačiausios. Sodrios skonių, gaivios, tačiau tuo pačiu sočios, žavingai atrodančios. Jei norite, vietoje krevečių galite rinktis ir vištieną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Soti, gardi, nesudėtingai ir gana taupiai paruošiama rūkytos vištienos mišrainė šventinėms vaišėms. Receptas labai šventiškas ir puikus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Šios salotos pernai buvo matomos bene kiekviename socialiniame tinkle, bet ypač išpopuliarėjo TIK TOK. Žaibiškai išgarsėjusios dėl nuostabios žalios spalvos, greito paruošimo ir tikrai puikaus skonio. Beje, salotoms nenaudojamas majonezas, bet jos pavyksta nuostabiai kremiškos ir puikiai tinka tiek vienos, tiek kaip garnyras prie mėsos ar tiesiog kabinti su keptos traškios duonelės riekele ar kukurūziniais traškučiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Nuostabų bulvių ir buratos derinį puikiai apjungia ir išraiškingumo salotoms suteikia citrininis padažas. Sotu, gardu ir paprasta paruošti.

Receptą rasite čia.

Šis brokolių salotų variantas yra labai labai gardus. Recepto autorė dalinasi pripažįsta, kad šios brokolių salotos - jų mėgstamiausios. Vynuogės suteikia salotoms saldumo, sultingumo, o kepinta šonine - sūrumo.

Receptą rasite čia.

Labai skanios ir visuomet itin puošniai ant stalo atrodančios salotos! Paruošti jas tikrai labai paprasta, o svečiai visuomet nustemba. Traškučiais puošti salotas patariame prieš pat patiekiant, kad jie nespėtų suminkštėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardžios ir greitai paruošiamos salotos, ypač jei turite virtos ar keptos vištienos likučių. O jau padažo skanumas! Norėsis jį suvalgyti iki paskutinio lašelio! Vietoje graikinių riešutų galite dėtis ir kitokius ar mėgstamas sėklas, pvz., moliūgo ar lukštentas saulėgrąžas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Salotų su silke variantų rasite daug. Ir ne be reikalo - subtilus jos sūrumas bei švelni tekstūra puikiai dera su daugeliu ingredientų. Šios sočios silkės ir bulvių salotos, kurias jums parodysime, kilusios iš prieškario Vokietijos žydų virtuvės. Jos kremiškos, tačiau nereikalauja dažnai bulvių salotoms naudojamo majonezo. Kremiškumą šiame recepte suteikia grietinės ir garstyčių padažas. Beje, labai rekomenduojame gaminant nepraleisti graikinių riešutų - jie duoda salotoms ne tik papildomos tekstūros, bet ir gurmanišką skonio natą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Ryžiai, mėsa, kukurūzai ir agurkai - daugelio pamėgtas skonių derinys. Kaip skanu ir sotu, kad norisi įsidėti ir į pietų dėžutę, ir tiekti ant šventinio stalo, ir pasigaminti vakarienei. Jos super greitai paruošiamos, visiškai neįmantrios, bet tokios puikios.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Greitai paruošiamos, labai skanios, šiek tiek pikantiškos vištienos salotos. Tinka ruošti su rūkyta, kepta ar virta vištiena, rūkytu kiaulienos kumpeliu. Žalumynus rinkitės turimus ir mėgstamus, vietoje saliero galite dėti poro ar svogūnų laiškų, tiks net rūgštesnis obuolys.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Soti, šventiška ir labai skani mišrainė. Ją galima sluoksniuoti į nusegamą torto žiedą, stiklinį indą, atskiras stiklinaites ar tiesiog išmaišyti. Rūkytą kiaulienos kumpį galima keisti vištiena ar kalakutiena.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai paruošiamos, gaivios ir skanios salotos. Primena tikriausiai daugelio pažįstamas krabų lazdelių salotas, tik šios kiek kitokios - be ryžių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Soti ir labai gardi vištienos mišrainė su pupelėmis. Paprasta paruošti, papildomam traškumui ir gaivai tinka dėti saliero ar poro.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus klasikinis silkės pataluose receptas, kurio paragavus turbūt ne vienas prisiminsite vaikystę. Šią silkę aš dažniausiai sluoksniuoju torto formoje nuimamais kraštais, bet galite ruošti ir kitokioje formoje ar tiesiog dubenyje. Majonezo kiekį galite padidinti/pamažinti pagal savo skonį ir jo mėgimą. Virdami daržoves nepamirškite, kad jas visas reikėtų virti su lupenomis, o nulupti tik jau išvirusias ir atvėsusias. Taip daržovių skonis liks sodresnis. Jeigu nemėgstate žalių svogūnų skonio, galite jų nedėti arba mišrainę gaminti su pakepintais svogūnais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Greitai pagaminamos, iš paprastų produktų, sočios ir labai skanios salotos be majonezo. Puošiame svogūnų laiškais ar, jei jų nemėgstate, čia puikiai tiks ir krapai ar porai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Gardžios, lengvai pagaminamos ir šventiškai atrodančios salotos. Jeigu norite švelnesnio skonio, vietoje raugintų agurkėlių galite naudoti marinuotus agurkus arba marinuotus pievagrybius. Vištieną galite naudoti virtą, rūkytą ar keptą, ar net pakeisti rūkytu kumpeliu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Gaivios ir sočios salotos, kurios puikiai tinka ir kaip garnyras, ir kaip patiekalas lengvai vakarienei. Jeigu norisi skalsiau, galite vietoje jogurto naudoti grietinę arba jogurtą lygiomis dalimis sumaišyti su majonezu. Na, o jeigu norite sočiau, galima dėti sūdytos ar rūkytos lašišos gabalėlių - jie čia puikiai tiks.

Receptą rasite čia.

Šios salotos traškios, gaivios, žaviai spalvingos ir be galo skanios, primenančios Azijos virtuvę. Skoniu niekuo nenusileidžiančios ir net pranokstančios patiekiamas restoranuose. O pagaminamos labai paprastai. Patarimas - kuo ploniau supjaustysite daržoves, tuo gardesnės bus salotos, nes padažas įsigers tolygiau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Labai gaivios salotos, kurios puikios valgant vienas ar tiekiant prie mėsos patiekalų, ypač tinka prie grilyje keptos mėsytės. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Labai gaivios, sočios ir šventiškos salotos šventinėms vaišėms! Paruošti jas visai paprasta, vietoje liežuvio galima naudoti ir kitokią virtą mėsą. Salotas galima ruošti ir į skaidraus stiklo ar kitokį gilesnį indą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivios ir spalvingos salotos, kurios puikiai tiks ir šventei, ir kasdienai. Jeigu norite sveikesnio varianto, vietoje majonezo galite naudoti grietinę arba graikišką jogurtą, paskanintą trupučiu dižono garstyčių arba krienų.

Receptą rasite čia.

Traškios, spalvingos ir labai skanios kalafiorų salotos su kiaušiniais ir kukurūzais. Papildomai tinka pagardinti porais.

Receptą rasite čia.

Pavasaris - puikus laikas mėgautis grūdėtos varškės salotomis. Jei neturite gražgarsčių, jas galite pakeisti kitokiais šviežiais, mėgstamais lapeliais ar ruošti iš įprastų salotų lapų, o vyšninius pomidorus galima keisti saulėje džiovintais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiamos, sočios, su malonia agurkėlių gaiva ir traškumu - vištienos salotos su agurkais ir saulėgąžomis. Jei saulėgrąžų neturite ar nemėgstate, galite pakeisti lukštėntomis moliūgo sėklomis, smulkintais riešutais.

Receptą rasite čia.

Gardi, kiek kitokia nei tradicinė, balta mišrainė! Joje nerasite bulvių, tačiau ji pagardinta skaniaisiais avokadais. Beje, šios mišrainės padažui nenaudojamas majonezas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai greitai paruošiamos, bet ypatingai puošniai ant stalo atrodančios salotos. Joms nereikia jokių įmantrių ingredientų, o skoniai tiesiog puikūs! Jas galima paruošti ne tik formines, bet ir tiesiog išmaišytas inde.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus receptas tiems, kas mėgsta sočias bulvių salotas. Labai lengvai paruošiamos, įmantrių ingredientų nereikalaujančios, labai gardžios bulvių salotos! Padažo ingredientų proporcijas keiskite pagal savo skonį ir šių salotų tiesiog negalėsite atsivalgyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Puikios, lengvos salotos, kurioms tiks ir virta, ir rūkyta vištiena! Salotos itin gaivios, su maloniai derančiu vištienos skoniu ir vynuogių saldumu... Nuostabaus traškumo salotoms suteikia pakepinti graikiniai riešutai, kurie užbaigia pasakišką skonių derinį. Rekomenduojame paragauti!

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiamos, pikantiškos ir labai skanios avokado salotos. Vietoje majonezo galima gardinti graikišku jogurtu ir trupučiu garstyčių. Lašišą rinkitės sūdytą ar šaltai rūkytą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiamos, traškios ir labai skanios kopūstų salotos su obuoliais, morkomis ir pikantišku padažu - puikus, gaivus garnyras prie karštų patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

TIkriausiai daugelis yra ragavę keptos duonos salotos. Jos sočios, traškios ir labai skanios! Pagardintos pupelėmis ir obuoliais. Obuolius rekomenduojame rinktis rūgštesnius ar saldesnius, pagal savo skonį.

Receptą rasite čia.

Labai gaivios, labai greitai paruošiamos ir labai skanios morkų salotos su ananasais. Salsvos morkos, pikantiškas sūrio prieskonis ir ananasų gaiva - klasikinis derinys, kuriam sunku atsispirti.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital