Visi pažįsta naminę baltą mišrainę, silkę pataluose ar krabų lazdelių salotas. O kas, jeigu norisi kažko skanaus ir dar neragauto? Atrinkome net 44 išbandytus ir puikius salotų ir mišrainių receptus!
Kad Jūsų šventinio stalo vaišės būtų dar gardesnės!
Šios salotos tokios spalvingos, kad lėkštėje bus tikras pavasaris. Gaivios, traškios, paprastai paruošiamos ir labai gardžios. Tinkamos tiek šventiniam stalui, tiek puikios kaip garnyras prie mėgstamų patiekalų ar gaivi pietų arba vakarienės idėja. Tinka įsidėti ir į pietų dėžutę.
Šventiškos, gardžios, gal kiek neįpratos salotos, bet turėtų patikti lietuviškų patiekalų gerbėjams bei mėgstantiems sočias salotas su tunu. Salotos sočios, dailiai atrodo ant stalo, ypač jei jas ruošite į permatomą stiklinį indą.
Kiaušinių salotos yra klasika, bet net ir klasika gali sužibėti naujai. Ši variacija su vištiena, avokadais ir daržovėmis yra puiki - soti, tačiau tuo pačiu ir gaivi, nenusibodusi. Salotas tinka kabinti vienas, tepti ant duonos ar gardinti vieno kąsmio sumuštinukus. Jei norite pikantiškiau, papildomai įspauskite česnako ar įdėkite šiek tiek Sriracha ar Sweet Chilli padažo. Vietoje kukurūzų galite naudoti kubeliais pjaustytą saldžią papriką ar smulkintą saliero stiebą.
Dievinu meksikietiško stiliaus salotas. Visad ruošdavau jas su tunu, kartais su orkaitėje kepta vištiena, na o šį kartą gaminau su silkių file. Nesitikėjau, kad bus taip gerai! Pavyko taip skaniai, kad net nesuvokiau, kaip greitai jas suvalgiau viena, nors porcijų čia buvo keliems žmonėms. Beje, jei norisi pikantiškesnio varianto, čia puikiai tinka smulkiai pjaustytas čili pipiras arba aitriųjų paprikų milteliai.
Klasikinės amerikietiškos salotos, kuriose gausu įvairiausių skonių ir tekstūrų. Šoninės traškumas, avokado kremiškumas, mėlynojo pelėsio sūrio išraiškingumas bei viską jungiantis gaivus raudonojo vyno acto padažas. Patiekalas puikiai tiks pietums ar vakarienei, nes sotumo salotoms suteikia virti kiaušiniai ir itin sultinga bei traški vištiena.
Traškios, sočios, pavasariškai gaivios ir gardžios salotos puikiai tiks kaip garnyras prie mėgstamų mėsos patiekalų, troškinių ar kitų patiekalų. Labai paprastas paruošimas ir neįmantrūs ingredientai, tad puikiai tinka, kai norisi greitai ir paprastai, bet skaniai.
Kai norisi kuo paprasčiau, bet ne prasčiau. Šias greitai paruošiamas salotos tinka ne tik gaminti kasdien ir neštis į darbą ar išvyką, bet ir tiekti ant šventinio stalo. Pavyksta kanios, neįmantrios, pikantiškos, o jei norisi, galima įmaišyti konservuotų kukurūzų.
Šios ypatingos salotos su silke gali būti vienas iš patiekalų ant Velykų stalo. Ne tik labai skanios, bet ir sočios! Salotos ruošiamos su porais, bet vietoje jų tinka ir svogūno laiškai (galite užsiauginti tiesiog ant palangės!) ar svogūnai.
Gražuolės sluoksniuotos salotos, kurias paruošti visai nesudėtinga. Salotas galima ruošti sluoksniais į dubenį, išmaišyti, ar net dėti į atskiras stiklinaites. Skanumėlis!
Tikras pavasaris lėkštėje! Tiems, kas mėgsta sūriai saldų junginį, šios ne tik sočios, maloniai gaivios, bet ir labai skanios salotos labai patiks. Na, o padažas tiesiog tobulai tinka šioms salotoms ir suteikia joms pikantiškumo su malonia rūgštele.
Šios tobulo skonio Cezario salotos puikiai tiks ir šventiškiems pietums, ir kai norisi įdomesnės vakarienės. Gaivios, nuostabiai gardžios, žavingai atrodančios, o paruošiamos vos per 20-30 minučių.
Šventiškai atrodančios, spalvingos, gaivios, skanios ir be galo paprastai pagaminamos salotos. Šio skonių derinio tradicija atėjusi iš JAV, tik ten jos dažniausiai gaminamos su šviežiais arba šaldytais žirneliais bei gardinamos majonezo padažu, o mes šįkart pasirinkome gaivesnį padažą ir naudojome konservuotus žirnelius, gardinama šonine, bet bus skanu ir be jos.
Greitos ir labai skanios krevečių salotos, vos iš kelių ingredientų. Jas paruošti užtruks visai neilgai, jos šventiškos, bet puikiai tinka ir tiesiog ypatingai vakarienei.
Ar mėgstate kopūstų salotas? O išbandyti naujus skonius? Jei taip, šios salotos jums tikrai patiks. Net jei derinys skambės kiek neįprastai, pažadame, jau po poros kąsnių receptą įtrauksite į kartojamų sąrašą. Šios salotos pavyksta švelnaus skonio, sočios, gardžios ir žavingai atrodančios. Jos puikiai tiks tiek šventiniam stalui, tiek pietų dėžutę ar maistingai vakarienei.
Braškių ir balzaminio padažo derinys yra klasika visame savo vasariškame gražume. Šios salotos gaivios, sočios ir žavingai atroančios - idealus pasirinkimas vakarienei ar kai norisi įdomesnio garnyro prie pagrindinio patiekalo. Nors derinys su feta yra tobulas, jeigu norite be pieno produktų, fetos sūrį drasiai keiskite prinokusiu kubeliais pjaustytu avokadu - išbandyta. Kitais ingredientais irgi improvizuokite drąsiai. Tik visada palikite braškes (pirmosios jau pasirodo!), balzaminį padažą ir žiupsnelį šviežiai grūstų pipirų.
Labai skanios, greitai paruošiamos ir itin puošniai atrodančios daržovių salotos. Man jas patinka gardinti trupučiu traškios šoninės, bet jei norite varianto be mėsos, galite ją praleisti ar pakeisti pora saujų mėgiamų riešutų, pvz. graikinių.
Ar mėgstate krabų salotas? Tai nepamainoma klasika ant daugelio švenčių stalo ir ne tik, nes jos tokios puikios, kad galima gardžiuotis ir tiesiog pietums ar vakarienei. Šios salotos visiškai neįmantrios, bet tikrai sužavi paragavus, o geriausia, kad nereikia nieko virti ar kepti, tad paruošiamos super greitai. Beje, šias salotas įkvėpė Japonijos virtuvė, būtent šioje šalyje panašias salotas atrasite tiek suši vietose, tiek restoranėliuose. Tik Japonijoje salotoms dažnai naudojamas mangas, o aš jį pakeičiau obuoliu.
Skanutėlės liežuvio salotos, kurias galima ruošti į vieną didelį stiklinį indą sluoksniais, patiekti išmaišytas ar į mažas stiklinaites! Liežuvį tinka pakeisti ir virta ar orkaitėje kepta mėsa.
Greitos salotos tiek šventiniam stalui, tiek gardiems pietums ar vakarienei. Skubantiems tai puiki idėja. Labai skanios, sočios, šiek tiek pikantiškos. O jei mėgstate aštriau, galima įberti aitriosios paprikos miltelių į padažą.
Šios salotos yra nerealios! Mums - pačios pačiausios. Sodrios skonių, gaivios, tačiau tuo pačiu sočios, žavingai atrodančios. Jei norite, vietoje krevečių galite rinktis ir vištieną.
Šios salotos pernai buvo matomos bene kiekviename socialiniame tinkle, bet ypač išpopuliarėjo TIK TOK. Žaibiškai išgarsėjusios dėl nuostabios žalios spalvos, greito paruošimo ir tikrai puikaus skonio. Beje, salotoms nenaudojamas majonezas, bet jos pavyksta nuostabiai kremiškos ir puikiai tinka tiek vienos, tiek kaip garnyras prie mėsos ar tiesiog kabinti su keptos traškios duonelės riekele ar kukurūziniais traškučiais.
Šis brokolių salotų variantas yra labai labai gardus. Recepto autorė dalinasi pripažįsta, kad šios brokolių salotos - jų mėgstamiausios. Vynuogės suteikia salotoms saldumo, sultingumo, o kepinta šonine - sūrumo.
Labai skanios ir visuomet itin puošniai ant stalo atrodančios salotos! Paruošti jas tikrai labai paprasta, o svečiai visuomet nustemba. Traškučiais puošti salotas patariame prieš pat patiekiant, kad jie nespėtų suminkštėti.
Gardžios ir greitai paruošiamos salotos, ypač jei turite virtos ar keptos vištienos likučių. O jau padažo skanumas! Norėsis jį suvalgyti iki paskutinio lašelio! Vietoje graikinių riešutų galite dėtis ir kitokius ar mėgstamas sėklas, pvz., moliūgo ar lukštentas saulėgrąžas.
Salotų su silke variantų rasite daug. Ir ne be reikalo - subtilus jos sūrumas bei švelni tekstūra puikiai dera su daugeliu ingredientų. Šios sočios silkės ir bulvių salotos, kurias jums parodysime, kilusios iš prieškario Vokietijos žydų virtuvės. Jos kremiškos, tačiau nereikalauja dažnai bulvių salotoms naudojamo majonezo. Kremiškumą šiame recepte suteikia grietinės ir garstyčių padažas. Beje, labai rekomenduojame gaminant nepraleisti graikinių riešutų - jie duoda salotoms ne tik papildomos tekstūros, bet ir gurmanišką skonio natą.
Ryžiai, mėsa, kukurūzai ir agurkai - daugelio pamėgtas skonių derinys. Kaip skanu ir sotu, kad norisi įsidėti ir į pietų dėžutę, ir tiekti ant šventinio stalo, ir pasigaminti vakarienei. Jos super greitai paruošiamos, visiškai neįmantrios, bet tokios puikios.
Greitai paruošiamos, labai skanios, šiek tiek pikantiškos vištienos salotos. Tinka ruošti su rūkyta, kepta ar virta vištiena, rūkytu kiaulienos kumpeliu. Žalumynus rinkitės turimus ir mėgstamus, vietoje saliero galite dėti poro ar svogūnų laiškų, tiks net rūgštesnis obuolys.
Soti, šventiška ir labai skani mišrainė. Ją galima sluoksniuoti į nusegamą torto žiedą, stiklinį indą, atskiras stiklinaites ar tiesiog išmaišyti. Rūkytą kiaulienos kumpį galima keisti vištiena ar kalakutiena.
Labai greitai paruošiamos, gaivios ir skanios salotos. Primena tikriausiai daugelio pažįstamas krabų lazdelių salotas, tik šios kiek kitokios - be ryžių.
Puikus klasikinis silkės pataluose receptas, kurio paragavus turbūt ne vienas prisiminsite vaikystę. Šią silkę aš dažniausiai sluoksniuoju torto formoje nuimamais kraštais, bet galite ruošti ir kitokioje formoje ar tiesiog dubenyje. Majonezo kiekį galite padidinti/pamažinti pagal savo skonį ir jo mėgimą. Virdami daržoves nepamirškite, kad jas visas reikėtų virti su lupenomis, o nulupti tik jau išvirusias ir atvėsusias. Taip daržovių skonis liks sodresnis. Jeigu nemėgstate žalių svogūnų skonio, galite jų nedėti arba mišrainę gaminti su pakepintais svogūnais.
Greitai pagaminamos, iš paprastų produktų, sočios ir labai skanios salotos be majonezo. Puošiame svogūnų laiškais ar, jei jų nemėgstate, čia puikiai tiks ir krapai ar porai.
Gardžios, lengvai pagaminamos ir šventiškai atrodančios salotos. Jeigu norite švelnesnio skonio, vietoje raugintų agurkėlių galite naudoti marinuotus agurkus arba marinuotus pievagrybius. Vištieną galite naudoti virtą, rūkytą ar keptą, ar net pakeisti rūkytu kumpeliu.
Gaivios ir sočios salotos, kurios puikiai tinka ir kaip garnyras, ir kaip patiekalas lengvai vakarienei. Jeigu norisi skalsiau, galite vietoje jogurto naudoti grietinę arba jogurtą lygiomis dalimis sumaišyti su majonezu. Na, o jeigu norite sočiau, galima dėti sūdytos ar rūkytos lašišos gabalėlių - jie čia puikiai tiks.
Šios salotos traškios, gaivios, žaviai spalvingos ir be galo skanios, primenančios Azijos virtuvę. Skoniu niekuo nenusileidžiančios ir net pranokstančios patiekiamas restoranuose. O pagaminamos labai paprastai. Patarimas - kuo ploniau supjaustysite daržoves, tuo gardesnės bus salotos, nes padažas įsigers tolygiau.
Labai gaivios, sočios ir šventiškos salotos šventinėms vaišėms! Paruošti jas visai paprasta, vietoje liežuvio galima naudoti ir kitokią virtą mėsą. Salotas galima ruošti ir į skaidraus stiklo ar kitokį gilesnį indą.
Gaivios ir spalvingos salotos, kurios puikiai tiks ir šventei, ir kasdienai. Jeigu norite sveikesnio varianto, vietoje majonezo galite naudoti grietinę arba graikišką jogurtą, paskanintą trupučiu dižono garstyčių arba krienų.
Pavasaris - puikus laikas mėgautis grūdėtos varškės salotomis. Jei neturite gražgarsčių, jas galite pakeisti kitokiais šviežiais, mėgstamais lapeliais ar ruošti iš įprastų salotų lapų, o vyšninius pomidorus galima keisti saulėje džiovintais.
Greitai paruošiamos, sočios, su malonia agurkėlių gaiva ir traškumu - vištienos salotos su agurkais ir saulėgąžomis. Jei saulėgrąžų neturite ar nemėgstate, galite pakeisti lukštėntomis moliūgo sėklomis, smulkintais riešutais.
Gardi, kiek kitokia nei tradicinė, balta mišrainė! Joje nerasite bulvių, tačiau ji pagardinta skaniaisiais avokadais. Beje, šios mišrainės padažui nenaudojamas majonezas.
Labai greitai paruošiamos, bet ypatingai puošniai ant stalo atrodančios salotos. Joms nereikia jokių įmantrių ingredientų, o skoniai tiesiog puikūs! Jas galima paruošti ne tik formines, bet ir tiesiog išmaišytas inde.
Puikus receptas tiems, kas mėgsta sočias bulvių salotas. Labai lengvai paruošiamos, įmantrių ingredientų nereikalaujančios, labai gardžios bulvių salotos! Padažo ingredientų proporcijas keiskite pagal savo skonį ir šių salotų tiesiog negalėsite atsivalgyti!
Puikios, lengvos salotos, kurioms tiks ir virta, ir rūkyta vištiena! Salotos itin gaivios, su maloniai derančiu vištienos skoniu ir vynuogių saldumu... Nuostabaus traškumo salotoms suteikia pakepinti graikiniai riešutai, kurie užbaigia pasakišką skonių derinį. Rekomenduojame paragauti!
Greitai paruošiamos, pikantiškos ir labai skanios avokado salotos. Vietoje majonezo galima gardinti graikišku jogurtu ir trupučiu garstyčių. Lašišą rinkitės sūdytą ar šaltai rūkytą.
Greitai paruošiamos, traškios ir labai skanios kopūstų salotos su obuoliais, morkomis ir pikantišku padažu - puikus, gaivus garnyras prie karštų patiekalų.
TIkriausiai daugelis yra ragavę keptos duonos salotos. Jos sočios, traškios ir labai skanios! Pagardintos pupelėmis ir obuoliais. Obuolius rekomenduojame rinktis rūgštesnius ar saldesnius, pagal savo skonį.
Labai gaivios, labai greitai paruošiamos ir labai skanios morkų salotos su ananasais. Salsvos morkos, pikantiškas sūrio prieskonis ir ananasų gaiva - klasikinis derinys, kuriam sunku atsispirti.