Velykos apgalvotai - 43 taupūs receptai Velykų stalui

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2022-04-12
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Taupūs receptai Velykoms
@Shutterstock

Norint paruošti šventinį stalą su ypatingais skanėstais, visai nebūtina išlaidauti. Net ir įprasti produktai, juos panaudojus sumaniai, gali nustebinti puikiais savo skoniais ir jų deriniais. O kad įkvėpimą palengvintume, atrinkome net 43 gardų receptą, kuris pravers kiekvienam, norinčiam sukurti šventinę nuotaiką neišlaidaujant.

 

Šis internete garsus tortas yra tikrai labai skanus ir super paprastai pagaminamas. Kituose receptuose jam dažnai naudojami atskirai iškepti trupiniai, bet šis daromas greičiau ir vietoje jų naudojam sausainiai. Šis torto receptas bazinis, tad juo drąsiai galite improvizuoti, pvz. į kremą papildomai įspausti citrinos sulčių ir/ar įtarkuoti žievelės, ant apatinio kremo sluoksnio papildomai užtepti rūgštesnės uogienės, dalį sausainių pakeisti smulkintais riešutais ar kaip tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šventiškos, gardžios, gal kiek neįpratos salotos, bet turėtų patikti lietuviškų patiekalų gerbėjams bei mėgstantiems sočias salotas su tunu. Salotos sočios, dailiai atrodo ant stalo, ypač jei jas ruošite į permatomą stiklinį indą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Bake In Heels

Tradicinė, labai skani Velykinė boba smaližiams, po sotaus stalo vaišių, prie puodelio kvapnios kavos. Tinkamas ne tik Velykoms, galima bet kokia proga kepti. Drėgnas, maistingas, kvapnus ir, be abejo, skanus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Vištiena minkštutėlė, o padažas fantastiško skonio! Patiekalui galite naudoti krūtinėlę, sparnelius, šlauneles ar bet kurias kitas vištos dalis. Užkepėlė tiesiog tirpsta burnoje su kiekvienu kąsniu! Rekomenduojame paragauti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Švelnios tekstūros ir kiek pikantiško skonio - ypač gardi skumbrės užtepėlė su lydytu sūreliu (ruošiama be majonezo). Ji puikiai tinka įdaryti krepšelius, tepti ant krekerių, batono riekelių ar juodos duonos.

Receptą rasite čia.

Šis morkų keksas - labai paprastai pagaminamas, šventiškai atrodantis ir puikaus skonio. Čia pateikiame bazinį receptą, bet juo galite varijuoti - pavyzdžiui, į morkų tešlą labai tinka įmaišyti šaukštelį cinamono (arba meduolių prieskonių) ir/ar pora saujų smulkintų graikinių riešutų, o varškės masei dar daugiau skonio ir tekstūros suteiks džiovintos spanguolės ar razinos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Gaivios ir spalvingos salotos, kurios puikiai tiks ir šventei, ir kasdienai. Jeigu norite sveikesnio varianto, vietoje majonezo galite naudoti grietinę arba graikišką jogurtą, paskanintą trupučiu dižono garstyčių arba krienų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Labai paprasta paruošti ir labai skanu! Tai kiek kitoks būdas paruošti mėsos kepsnius - jie užkepami su marinuotų agurkėlių pagardu ir pikantišku sūrio pagardu. Tiekite su bulvių koše ir aštriomis morkų salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Soti, gardi, nesudėtingai ir gana taupiai paruošiama rūkytos vištienos mišrainė šventinėms vaišėms. Receptas labai šventiškas ir puikus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Bulvės ir silkė - tobulas skonių derinys. O supjausčius bulves griežinėliais, jas paskrudinus orkaitėje (nors tikrai nėra būtina), patepus trupučiu tobulo padažo, uždėjus silkės gabaliuką skonis tampa dar įsimintinesnis. Šie kąsneliai nuo stalo dingsta akimirksniu, bet taip pat greitai jie paruošiami, tad labai paprasta papildyti stalą šiuo gardžiu užkandžiu ir mėgautis vėl.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Šis desertas gaivus, itin paprastai paruošimas ir žavingai atrodo. Puikus būdas panaudoti šaldiklyje galbūt užsilikusių uogų likučius. Šįkart jį gaminome su vyšniomis, bet tinka ir mėlynės, avietės, braškės ar kitos uogos. Priklausomai nuo jų saldumo drąsiai koreguokite saldiklio kiekį savo nuožiūra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Šventinio Velykų stalo patiekalas - gardūs įdaryti kiaušiniai. Šis receptas tiks ir po Velykų, kai lieka kiaušinių, o valgyti įprastai jų jau nebesinori.

Receptą rasite čia.

Gardžią lazaniją namuose paruošti visai nesudėtinga, ypač pagal puikų receptą! Šiame recepte ingredientų kiekiai skirti 2 - 3 porcijoms, todėl, jei norite paruošti daugiau lazanijos, atitinkamai didinkite ingredientų keikį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Užkandis, kuris ne tik gardus, nesudėtingai paruošiamas, kuriuo patogu vaišintis, o dar ir atrodo labai žaviai. Nuo stalo išgaruos akimirksniu ir papuoš kiekvieną stalą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Lietuvių ir ukrainiečių virtuvė turi labai daug bendro. Vienas iš tokių bendrų patiekalų - žagarėliai, kurie Ukrainoje vadinami Khrustyky/Verhuny.

Receptą rasite čia.

Velykos retai įsivaizduojamos be majonezo. Bet jo tikrai nebūtina skubėti į parduotuvę! Parodysime kaip paruošti naminį majonezą net 3 skirtingais būdais! Rasite ir tokį, kuriam nereikia nei kiaušinių, nei pieno produktų.

Receptą rasite čia.

Tai labai skanus ir vienas greičiausių įdarytų makaronų ala Cannelloni receptų, kurį priskirtume receptų gelbėtojų kategorijai. Jam naudojamamas pirktinis pomidorų padažas, tad tereikia pakepinti mėsą ir prikimšti makaronus. Jei labai skubate, galite makaronus kimšti ir neapkepinta malta mėsa - jis tikrai iškeps per laiką orkaitėje, visgi su apkepinta mums daug skaniau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šokoladinis sausainių pagrindas, šokolado gabaliukai labai švelniame varškės kremo sluoksnyje ir uogos - tobulas derinys! Tortas nėra pernelyg saldus, todėl patiks mėgstantiems gaivesnius desertus. Paruošimas užtruks vos pusvalandį, reikės tik trupučio kantrybės, kol tortas sustings ir galima bus ragauti! Puošiame uogomis arba šviežiais ar konservuotais vaisiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šie bulvių lizdai yra labai skanus, taupus, šventiškai atrodantis ir nesunkiai pagaminamas patiekalas. Įdaru drąsiai improvizuokite - vietoje vištienos tinka ir kiauliena ar mėgiama malta mėsa. Arba galima įdarui naudoti vien daržoves ar jas maišyti su konservuotais avinžirniais ar kietai virtais ir sutarkuotais kiaušiniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Paprastas, bet nuostabaus skonio derinys. Jeigu mėgstate apskrudusią duonytę įtrinkite česnaku, tai suteiks užkandžiui daugiau pikantiškumo. Puošiame mėgstamais žalumynais.

Receptą rasite čia.

Gaivus, skanus, dailus ir labai paprastai pagaminams - šis nekeptas tortas yra vienas tų receptų, kuriuos verta išsisaugoti. Ingredientai labai paprasti, išeiga gana nedidelį, o skonis ir vaizdas tikrai puikūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šie tinginio kiaušiniai - žaisminga šventiška karamelinio tinginio variacija. Pagaminti nesudėtinga, o sužavėti bus ir mažieji valgytojai, ir mielai skanaus suaugę. Skrudinti sūdyti žemės riešutai suteikia skoniui snikeriškumo, bet galite naudoti ir paprastus skrudintus žemės riešutus ar kitokius mėgiamus riešutus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Skanutėlės liežuvio salotos, kurias galima ruošti į vieną didelį stiklinį indą sluoksniais, patiekti išmaišytas ar į mažas stiklinaites! Liežuvį tinka pakeisti ir virta ar orkaitėje kepta mėsa.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Įdaryti kiaušiniai randami ant daugelio šventinių stalų, tad šie taip pat puikiai tinka šventiniam stalui ar tiesiog kasdienai, nes pavyksta labai gardūs. Žinoma, primena klasikinį įdarytų kiaušinių skonį, tačiau šie turi maloniai subalansuotą skonių derinį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Šiuos triufelius pagaminsite vos per pusvalandį ir iš paprastučių ingredientų. Receptą pateikėme bazinį, bet juo drąsiai improvizuokite rinkdamiesi savo mėgiamus džiovintus vaisius ir riešutus. Varškės kremo saldumą bei prieskonius irgi drąsiai koreguokite pagal savo skonį. Jei norite kiek kremiškesnio, šventiškesnio triufelių varianto, vietoje graikiško jogurto galite naudoti dosnų šaukštą maskarponės sūrio arba 30g minkšto kambario temperatūros sviesto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Greitai paruošiamai vakarienei sveikiau - citrininė žuvies file orkaitėje su lengva česnako nata. Garnyrui tinka šviežia duona, ryžiai ar salotos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Medaus pyragas (Medivnyk) – desertas, dažniausiai kepamas dailiose kepimo formose ir ragaujamas Velykų laikotarpiu. Vis tik šiuo metu kaip niekad gerai suprantame – geriausių dalykų, šilčiausių apkabinimų, gražiausių žodžių ar skaniausių pyragų atidėlioti negalima. Kada, jei ne dabar, meile ir šiluma apgaubsime artimuosius? Gabalėlis burnoje sutirpstančio, saldžiai medumi kvepiančio pyrago – tik vienas iš tūkstančio būdų pasakyti „myliu, tu man esi brangus“. Tai labai paprastai ir greitai paruošiamas pyragas. Jis nuostabiai purus, minkštas, išskirtinumo jam suteikia sodrus medaus skonis ir aromatas. Prie puodelio arbatos ar kavos skanus ir pats vienas, bet jei norėtųsi, kad labiau primintų torčiuką, galite papuošti maskarponės-grietinėlės kremu.

Receptą rasite čia.

Taip paruoštos vištienos skonis puikus, o pati mėsa lieka sultinga, padažas ir sūris tobulai papildo patiekalą. Recepte užrašėme, kaip gaminame su naminiu pomidorų padažu iš konservuotų pomidorų, bet puikiai tinka ir pirktinis. Svarbu rinktis kokybišką, ne per saldų, idealu - itališko arba meksikietiško stiliaus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tradicinę Velykų "Paską" tikrai neužtruks ilgai, reikės tik šiek tiek kantrybės, kol skanėstas sustings. Skonis lengvas ir švelnus, tai tikras tradicinis Velykų skanėstas. Vietoje grietinėlės tinka ruošti ir su grietine, o džiovintus vaisius ir riešutus rinkitės mėgstamiausius. Jeigu nenorite dėti termiškai neapdorotų kiaušinių trynių, vietoje jų galima dėti pora šaukštų daugiau grietinės ar grietinėlės, o gelsvą spalvą išgausite žiupsneliu maltos ciberžolės.

Receptą rasite čia.

Šios salotos puikai tiks šventiniam stalui - skanu, ingredientai paprasti, o paruošimas labai lengvas. Tik supjaustyti, sumaišyti ir viskas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Skanutėlis karamelinis tinginys, kurį paruošite be galo paprastai ir net nereikės kaisti viryklės. Jo skonis mus kažkuo nukelia į vaikystę ir pažadina pačius jaukiausius prisiminimus. Recepte šis tinginys stingdomas silikoninėje kekso formoje, bet drąsiai naudokite bet kokią turimą (jeigu ji ne silikoninė, prieš tai išklokite kepimo popieriumi) ar tiesiog formuokite rankomis kaip klasikinį tinginį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Puikus klasikinis silkės pataluose receptas, kurio paragavus turbūt ne vienas prisiminsite vaikystę. Šią silkę aš dažniausiai sluoksniuoju torto formoje nuimamais kraštais, bet galite ruošti ir kitokioje formoje ar tiesiog dubenyje. Majonezo kiekį galite padidinti/pamažinti pagal savo skonį ir jo mėgimą. Virdami daržoves nepamirškite, kad jas visas reikėtų virti su lupenomis, o nulupti tik jau išvirusias ir atvėsusias. Taip daržovių skonis liks sodresnis. Jeigu nemėgstate žalių svogūnų skonio, galite jų nedėti arba mišrainę gaminti su pakepintais svogūnais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Traškūs išorėje, minkšti viduje - labai skanūs brokolių ir sūrio kąsneliai. Mums jie labai gardūs tiek kaip garnyras, tiek kaip užkandis. Beje, skanūs ir atvėsę!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Labai skanus ir spalvingas varškės tinginys. Jis tokio kažkuo nostalgiško vaikystę menančio skonio, kurį suteikia marmeladiniai saldainiai. Kadangi šie saldainukai saldūs, į tinginį kondensuoto pieno papildomai nereikia, o tiesiog kremą pagardiname trupučiu cukraus bei grietinės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Puiki vakarienė per pusvalandį! Super skanūs kepsneliai keptuvėje, kuriuos valgome su šviežiomis salotomis, ryžiais ar kitais mėgstamais garnyrais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Gaivus, nesudėtingai paruošiamas, vasariškai lengvas ir labai skanus desertas su pienu, grietinėle ir vaisiais. Jis skanus ir be persikų arba juos galima pakeisti kitokiais vaisiais ar uogomis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nesudėtingai paruošiamos, gardžios ir sočios salotos. Jas labai skanu ruošti su vištiena, bet tinka ir tunas. Tuną rinkitės savo sultyse, nes tunas aliejuje gali būti kiek per riebus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Visų puikiai pažįstamas varškės tinginys įdomiau - su malonia citrinų gaiva! Tinginys pavyksta tikrai citrininis ir gana gaivus, nėra pernlyg saldus, todėl patiks saikingiems smaližiams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Šis receptas iš tų, nuostabių, kur darbo įdėti reikia visai nedaug, o didžiąją dalį atlieka orkaitė! Taip paruošta skumbrė labai skani ir šventiška, tinka tiekti  su ryžiais ar bulvėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiamas tortas be jokio kepimo. Papuoštas šokoladiniu glaistu, bet bus puikus ir be jo. Jei norite įdomiau, į kremą įmaišykite šiek tiek tirpios kavos, o jei gaiviau - šlakelį citrinos sulčių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai greitai pagaminami ir žavingai atrodantys ant vaišių stalo! Labai labai rekomenduojame išbandyti šias puikias užkandėles, tinka ne tik įdaryti krepšelius, bet ir tepti ant duonelės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Greitai paruošiamos, pikantiškos ir labai skanios krabų lazdelių salotos. Jas galima patiekti sluoksniuotas ar išmaišytas. Skaniausia patiekti iš karto, bet galima paruošti ir iš anksto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pamėginkite kepti duoną orkaitėje, o vietoj paprastos kvietinės, rinkitės viso grūdo ruginių miltų duoną. Taip turėsime žymiai sveikesnį įspūdingai atrodantį užkandį! Paprasta paruošti pagal detalų video receptą!

Receptą rasite čia.

Labai skanus, karamelinis tinginys su šokoladu ir traškiais riešutukais. Rekomenduojame išbandyti! Skanus jis ir be šokoladinio glaisto papuošimo. Beje, jei naudosite nesūdytus riešutus, labai rekomenduojame tinginio masę pasūdyti - būtent subtilus sūrumas ir karamelė padaro šį tinginį ypatingu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Greitai paruošiamos, labai skanios, šiek tiek pikantiškos vištienos salotos. Tinka ruošti su rūkyta, kepta ar virta vištiena, rūkytu kiaulienos kumpeliu. Žalumynus rinkitės turimus ir mėgstamus, vietoje saliero galite dėti poro ar svogūnų laiškų, tiks net rūgštesnis obuolys.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiami ir labai skanūs sumuštiniai su silke. Akimirksniu išgaruoja nuo stalo, o svečiai prašo recepto. Galima ruošti su mažesniais putpelių kiaušiniais, o jei renkatės virštos - juos pjaustyti ketvirčiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai dailūs ir labai skanūs triufeliai! Juos paruošti visiškai paprasta ir ir nereikia daug ingredientų! Sausainius galite naudotis šokoladinius, o jei neturite, juos pakeiskite paprastais ir į masę berkite kakavos - skonis bus kiek kitoks, bet nuostabus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai paruošiami susmuštinukai su silke ir kiaušiniais, o visam šiam deriniui nuostabios gaivos ir traškumo priduoda obuoliai! Puošniai atrodo ant stalo ir akimirksniu nuo jo išgaruoja!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Gaivus ir labai skanus jogurtinis tortas Velykų stalo vaišėms! Galima ruošti su vyšniomis, bet labai skanu ir su avietėmis, mėlynėms, ar kokių tik uogų turite!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šios ypatingos salotos su silke gali būti vienas iš patiekalų ant Velykų stalo. Ne tik labai skanios, bet ir sočios! Salotos ruošiamos su porais, bet vietoje jų tinka ir svogūno laiškai (galite užsiauginti tiesiog ant palangės!) ar svogūnai.

Receptą rasite čia.

Mėsos vyniotiniai - dažnas šventinio stalo užkandis, o jei šiais metais norite ne pirktinio, o naminio, turime Jums daugybę naudingų patarimų, kaip jį paruošti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai paprastai paruošiama ir skani užkandėlė su morkomis, agurkėliais ir silke. Agurkėlius rinkitės marinuotus ar raugintus, svogūnai nebūtinai turi būti rausvieji - tiks ir paprasti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (2)
Mary
2020-04-08 15:17
Keleta recepteliu isbandysiu,aciu!!! ATSAKYTI
gerbeja
2019-04-15 13:08
Aciū Jums, puiki įvairovė, yra iš ko rinktis.
ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital