Norint paruošti šventinį stalą su ypatingais skanėstais, visai nebūtina išlaidauti. Net ir įprasti produktai, juos panaudojus sumaniai, gali nustebinti puikiais savo skoniais ir jų deriniais. O kad įkvėpimą palengvintume, atrinkome net 43 gardų receptą, kuris pravers kiekvienam, norinčiam sukurti šventinę nuotaiką neišlaidaujant.
Be galo paprastai paruošiamas nekeptas sausainių tortas su gaiviu grietinėlės ir kondensuoto pieno kremu. Konservuoti persikai šiam tortui suteikia puikaus skonio balanso, bet galima rinktis ir kitokius mėgstamus vaisius - konservuotus ananasus, kriaušes, mangus ar kuo tik sugalvosite.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Šventiškos, gardžios, gal kiek neįpratos salotos, bet turėtų patikti lietuviškų patiekalų gerbėjams bei mėgstantiems sočias salotas su tunu. Salotos sočios, dailiai atrodo ant stalo, ypač jei jas ruošite į permatomą stiklinį indą.
Receptą
rasite čia.
Šis internete garsus tortas yra tikrai labai skanus ir super paprastai pagaminamas. Kituose receptuose jam dažnai naudojami atskirai iškepti trupiniai, bet šis daromas greičiau ir vietoje jų naudojam sausainiai. Šis torto receptas bazinis, tad juo drąsiai galite improvizuoti, pvz. į kremą papildomai įspausti citrinos sulčių ir/ar įtarkuoti žievelės, ant apatinio kremo sluoksnio papildomai užtepti rūgštesnės uogienės, dalį sausainių pakeisti smulkintais riešutais ar kaip tik sugalvosite.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Latkes yra iš Izraelio kilę bulviniai blynai, kurie išsiskiria savo traškumu. Patiekti su gaiviu silkės kapotiniu Latkes bus puiki užkandėlė arba, jei blynelius gaminsite didesnius, gardi vakarienė.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Tikriausiai daugeliui pažįstamas ir tiesiog labai skanus būdas paruošti paprikas! Jeigu dar neragavote, rekemdnuojame išbandyti. Taip iškeptos paprikos itin kvapnios. Įdarui galite naudoti mėgstamą maltą mėsą ar paukštieną.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Gaivios ir spalvingos salotos, kurios puikiai tiks ir šventei, ir kasdienai. Jeigu norite sveikesnio varianto, vietoje majonezo galite naudoti grietinę arba graikišką jogurtą, paskanintą trupučiu dižono garstyčių arba krienų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Vištiena minkštutėlė, o padažas fantastiško skonio! Patiekalui galite naudoti krūtinėlę, sparnelius, šlauneles ar bet kurias kitas vištos dalis. Užkepėlė tiesiog tirpsta burnoje su kiekvienu kąsniu! Rekomenduojame paragauti!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Šventinio Velykų stalo patiekalas - gardūs įdaryti kiaušiniai. Šis receptas tiks ir po Velykų, kai lieka kiaušinių, o valgyti įprastai jų jau nebesinori.
Receptą
rasite čia.
Jei yra plėšomų bandelių rojus, jame tikrai gyvena šios gražuolės. Sunku nusakyti jausmą, kai atsiplėši dar šiltutį gabalėlį, užsitepi sviesto ir su kiekvienu kąsniu dingsti pojūtyje. Tobulai purios, minkštutės, skoniu primenančios brioche, tik kelis kartus geriau. Galite jas pasiruošti iš vakaro, o ryte tiesiog palikti pakilti ir šauti į orkaitę.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Skanutėlis tortas su želė gabaliukais. Kuo įvairesnių spalvų želė pasirinksite, tuo dailesnis ir puošnesnis Jūsų tortas bus. Skanumėlis!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Velykos retai įsivaizduojamos be majonezo. Bet jo tikrai nebūtina skubėti į parduotuvę! Parodysime kaip paruošti naminį majonezą net 3 skirtingais būdais! Rasite ir tokį, kuriam nereikia nei kiaušinių, nei pieno produktų.
Receptą
rasite čia.
Gaivus, skanus, dailus ir labai paprastai pagaminams - šis nekeptas tortas yra vienas tų receptų, kuriuos verta išsisaugoti. Ingredientai labai paprasti, išeiga gana nedidelį, o skonis ir vaizdas tikrai puikūs.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šokoladinis sausainių pagrindas, šokolado gabaliukai labai švelniame varškės kremo sluoksnyje ir uogos - tobulas derinys! Tortas nėra pernelyg saldus, todėl patiks mėgstantiems gaivesnius desertus. Paruošimas užtruks vos pusvalandį, reikės tik trupučio kantrybės, kol tortas sustings ir galima bus ragauti! Puošiame uogomis arba šviežiais ar konservuotais vaisiais.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Paprastas, bet nuostabaus skonio derinys. Jeigu mėgstate apskrudusią duonytę įtrinkite česnaku, tai suteiks užkandžiui daugiau pikantiškumo. Puošiame mėgstamais žalumynais.
Receptą
rasite čia.
Šie salotų laiveliai gaivūs, skanūs ir tikrai papuoš bet kurį stalą. Paruošimas visiškai paprastas - tereikia supjaustyti ingredientus, dėti ant salotos lapų ir skanauti. Beje, puikiai tinka ir Iceberg salota, tik jos lapus reikėtų atsargiai sulaužyti į kelias dalis.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šie tinginio kiaušiniai - žaisminga šventiška karamelinio tinginio variacija. Pagaminti nesudėtinga, o sužavėti bus ir mažieji valgytojai, ir mielai skanaus suaugę. Skrudinti sūdyti žemės riešutai suteikia skoniui snikeriškumo, bet galite naudoti ir paprastus skrudintus žemės riešutus ar kitokius mėgiamus riešutus.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Super greitai paruošiama ir super skani lazanija. Puiki tuo, kad nereikia atskirai virti nei bešamelio, nei jokio kito padažo, tad paruošite be galo paprastai. Varškės įdaro sutrynimas suteikia konsistencijai dar daugiau kremiškumo, bet jei skubate, galite šį žingsnį praleisti. Špinatus irgi galite keisti kitomis mėgiamomis daržovėmis ar net nedėti visai, o jeigu naudosite šaldytus, juos pirmiausia atitirpinkite ir gerai nusunkite nuo susidariusio skysčio.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Skanutėlės liežuvio salotos, kurias galima ruošti į vieną didelį stiklinį indą sluoksniais, patiekti išmaišytas ar į mažas stiklinaites! Liežuvį tinka pakeisti ir virta ar orkaitėje kepta mėsa.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Nuostabiai skaniai užtepėlei paruošti vos kelių minučių ir kelių ingredientų. Drąsiai galite jos skonį reguliuoti pagal savo pomėgius, dėti daugiau ar mažiau česnako, jį pakeisti krienais ar garstyčiomis, papildomai dėti svogūnų laiškų... Improvizacijų begalė, o skonis puikus! Galima patiekti ir kaip mažus sumuštinukus ar net įdaryti krepšelius!
Receptą
rasite čia.
Drėgnas marmurinis keksas kitaip - su morkomis! Pyragą tikrai labai paprasta pagaminti, o visi ragaujantieji bus nustebinti jo dailumu ir puikiu skoniu. Išlieka drėgnas net atvėsęs!
Receptą
rasite čia.
Tradicinę Velykų "Paską" tikrai neužtruks ilgai, reikės tik šiek tiek kantrybės, kol skanėstas sustings. Skonis lengvas ir švelnus, tai tikras tradicinis Velykų skanėstas. Vietoje grietinėlės tinka ruošti ir su grietine, o džiovintus vaisius ir riešutus rinkitės mėgstamiausius. Jeigu nenorite dėti termiškai neapdorotų kiaušinių trynių, vietoje jų galima dėti pora šaukštų daugiau grietinės ar grietinėlės, o gelsvą spalvą išgausite žiupsneliu maltos ciberžolės.
Receptą
rasite čia.
Traškūs išorėje, minkšti viduje - labai skanūs brokolių ir sūrio kąsneliai. Mums jie labai gardūs tiek kaip garnyras, tiek kaip užkandis. Beje, skanūs ir atvėsę!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai
Jeigu ieškote idėjos greitai vakarienei, ją jau radote! Taip paruošta vištiena labai kvapni, paruošti neužtrunka, o mėsytė sultinga, minkšta ir super skani. Labai gardu valgyti su ryžiais, makaronais ar šviežia duonele.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt
Išorėje traškūs, o viduje pilni šilto tįstančio sūrio - šie kamuoliukai abejingų nepalieka. Juos, žinoma, galite ruošti ir su vienos rūšies bet kokiu mėgstamu sūriu, svarbu tik, kad jis gerai lydytųsi.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Labai skanus ir spalvingas varškės tinginys. Jis tokio kažkuo nostalgiško vaikystę menančio skonio, kurį suteikia marmeladiniai saldainiai. Kadangi šie saldainukai saldūs, į tinginį kondensuoto pieno papildomai nereikia, o tiesiog kremą pagardiname trupučiu cukraus bei grietinės.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Puiki vakarienė per pusvalandį! Super skanūs kepsneliai keptuvėje, kuriuos valgome su šviežiomis salotomis, ryžiais ar kitais mėgstamais garnyrais.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Gaivus, nesudėtingai paruošiamas, vasariškai lengvas ir labai skanus desertas su pienu, grietinėle ir vaisiais. Jis skanus ir be persikų arba juos galima pakeisti kitokiais vaisiais ar uogomis!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Šis Tailando virtuvės įkvėptas karis yra vienas tų genialiai paprastų patiekalų, kurie mus gelbėja, kai norisi greitos, maistingos, bet nenuobodžios vakarienės. Daržoves jam šįkart naudojome savo mėgstamiausias, bet jas drąsiai koreguokite pagal savo skonį ir spintelės turinį, pavyzdžiui, vietoje morkos galite įdėti saldžią bulvę, vietoje brokolio - špinatų ar kaip tik sugalvosite.
Receptą
rasite čia.
Gaivus, skanus, dailus ir labai paprastai pagaminams - šis nekeptas tortas yra vienas tų receptų, kuriuos verta išsisaugoti. Ingredientai labai paprasti, išeiga gana nedidelį, o skonis ir vaizdas tikrai puikūs.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Nesudėtingai paruošiamos, gardžios ir sočios salotos. Jas labai skanu ruošti su vištiena, bet tinka ir tunas. Tuną rinkitės savo sultyse, nes tunas aliejuje gali būti kiek per riebus.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Visų puikiai pažįstamas varškės tinginys įdomiau - su malonia citrinų gaiva! Tinginys pavyksta tikrai citrininis ir gana gaivus, nėra pernlyg saldus, todėl patiks saikingiems smaližiams.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Šis receptas iš tų, nuostabių, kur darbo įdėti reikia visai nedaug, o didžiąją dalį atlieka orkaitė! Taip paruošta skumbrė labai skani ir šventiška, tinka tiekti su ryžiais ar bulvėmis.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Greitai paruošiamas tortas be jokio kepimo. Papuoštas šokoladiniu glaistu, bet bus puikus ir be jo. Jei norite įdomiau, į kremą įmaišykite šiek tiek tirpios kavos, o jei gaiviau - šlakelį citrinos sulčių.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Labai greitai pagaminami ir žavingai atrodantys ant vaišių stalo! Labai labai rekomenduojame išbandyti šias puikias užkandėles, tinka ne tik įdaryti krepšelius, bet ir tepti ant duonelės.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Greitai paruošiamos, pikantiškos ir labai skanios krabų lazdelių salotos. Jas galima patiekti sluoksniuotas ar išmaišytas. Skaniausia patiekti iš karto, bet galima paruošti ir iš anksto.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Purus kaip debesėlis, kremiškas, saldus - šis tortas yra ledenginis ir tikrai ne veltui. Nes jis BE PROTO skanus. O paruošiamas vos per 20-30 minučių ir ingredientai visiškai paprastučiai!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Labai skanus, karamelinis tinginys su šokoladu ir traškiais riešutukais. Rekomenduojame išbandyti! Skanus jis ir be šokoladinio glaisto papuošimo. Beje, jei naudosite nesūdytus riešutus, labai rekomenduojame tinginio masę pasūdyti - būtent subtilus sūrumas ir karamelė padaro šį tinginį ypatingu.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Pamėginkite kepti duoną orkaitėje, o vietoj paprastos kvietinės, rinkitės viso grūdo ruginių miltų duoną. Taip turėsime žymiai sveikesnį įspūdingai atrodantį užkandį! Paprasta paruošti pagal detalų video receptą!
Receptą
rasite čia.
Šiek tiek neįprastas, bet labai gardus derinys! Salotos gaivios, sočios ir labai skanios, o per šeimos šventes dažniausiai pirmos dingsta nuo stalo! Lengvas silkės sūrumas persipina su ananasų saldumu ir traškiais kukurūzais - skanumėlis!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcija
Labai dailūs ir labai skanūs triufeliai! Juos paruošti visiškai paprasta ir ir nereikia daug ingredientų! Sausainius galite naudotis šokoladinius, o jei neturite, juos pakeiskite paprastais ir į masę berkite kakavos - skonis bus kiek kitoks, bet nuostabus.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Gaivus ir labai skanus jogurtinis tortas Velykų stalo vaišėms! Galima ruošti su vyšniomis, bet labai skanu ir su avietėmis, mėlynėms, ar kokių tik uogų turite!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Greitai paruošiamos, labai skanios, šiek tiek pikantiškos vištienos salotos. Tinka ruošti su rūkyta, kepta ar virta vištiena, rūkytu kiaulienos kumpeliu. Žalumynus rinkitės turimus ir mėgstamus, vietoje saliero galite dėti poro ar svogūnų laiškų, tiks net rūgštesnis obuolys.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Šis tinginys kiek kitoks, viliojančiai kvepiantis kava. Ruošiamas be kondensuoto pieno, reikės vos kelių ingredientų ir trupučio kantrybės, kol sustings, o tuomet jau skanaujame!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Originalus būdas, kaip pagaminti ir patiekti silkę pataluose. Tobulai tiks šventiniam stalui ne tik dėl nuostabaus skonio, bet ir dėl stulbinamos išvaizdos.
Receptą
rasite čia.
Labai greitai paruošiami susmuštinukai su silke ir kiaušiniais, o visam šiam deriniui nuostabios gaivos ir traškumo priduoda obuoliai! Puošniai atrodo ant stalo ir akimirksniu nuo jo išgaruoja!
Receptą
rasite čia.
Užkandiniai lavašo krepšeliai yra visada puikus pasirinkimas ne tik ruošiantis šventėms, bet ir laukiant netikėtai užsukančių draugų – jie lengvai ir greitai pagaminami, galima improvizuoti su daugybę įdaro variantų ir visada pirmieji dingsta nuo vaišių stalo, nes yra išties skanūs.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Berta, Cukrinis avinėlis
Chocotorta – tai Argentinoje super populiarus sausainių, karamelizuoto pieno ir kreminio sūrio desertas. Ruošiant neužtruksite, tereikia kelių ingredientų. Jeigu norite daugiau kremo ir mažiau sausainių – tepkite kremą storais sluoksniais.
Receptą
rasite čia.
Šios ypatingos salotos su silke gali būti vienas iš patiekalų ant Velykų stalo. Ne tik labai skanios, bet ir sočios! Salotos ruošiamos su porais, bet vietoje jų tinka ir svogūno laiškai (galite užsiauginti tiesiog ant palangės!) ar svogūnai.
Receptą
rasite čia.
Mėsos vyniotiniai - dažnas šventinio stalo užkandis, o jei šiais metais norite ne pirktinio, o naminio, turime Jums daugybę naudingų patarimų, kaip jį paruošti!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Tik du ingredientai, kelios minutės paruošimo ir truputis kantrybės, kol iškeps! Šiam pyragui dažniausiai naudojame Nutella šokoladinį riešutų kremą, bet puikiai tiks ir kitoks mėgstamas šokoladinis kremas. Rezultatas pritrenkiančiai skanus, kiekvienas kąsnelis apsaldins ir mažų, ir didelių smaližių širdeles.
Receptą
rasite čia.
Greitai paruošiami ir labai skanūs sumuštiniai su silke. Akimirksniu išgaruoja nuo stalo, o svečiai prašo recepto. Galima ruošti su mažesniais putpelių kiaušiniais, o jei renkatės virštos - juos pjaustyti ketvirčiais.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Dailus ir gardus užkandis. Galima ruošti su majonezu ir sūriu arba sūrį galima pakeisti grūdėta varške (prieš tai ją nuvarvinkite nuo skysčio), o vietoje majonezo dėti graikiško jogurto, sumaišyto su trupučiu aštresnių garstyčių - taip pat labai skanu.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Labai paprastai paruošiama ir skani užkandėlė su morkomis, agurkėliais ir silke. Agurkėlius rinkitės marinuotus ar raugintus, svogūnai nebūtinai turi būti rausvieji - tiks ir paprasti.
Receptą
rasite čia.