Veganiški receptai - 39 skanutėliai patiekalai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-01-24
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Veganiški receptai - 39 skanutėliai patiekalai
@Shutterstock

Jei esate skonių ieškotojai, kurie bent retkarčiais paieško naujų receptų, skonių derinių, nebandytų idėjų, tai šie atrinkti receptai tikrai tiks. Veganiški patiekalai tikrai gali būti neįtikėtinai jaukūs. Šiltas lęšių troškinys arba sotus daržovių karis, kurį valgant atrodo, lyg tie nuostabiai subalansuoti skoniai apkabina iš vidaus. O geriausia, kad ne tik skanu, bet tai ir puikus būdas pamaitinti savo organizmą įvairiais augalinės kilmės ingredientais, gauti naudingų medžiagų.


Turėdami tiek daug kūrybingų veganiškų receptų, niekada nepritrūksite naujų ir įdomių patiekalų, kuriuos galite išbandyti. Nesvarbu, ar ieškote sočios vakarienės, jaukių savaitgalio priešpiečių ar skanutėlio deserto - čia išsirinksite sau tobulą patiekalą. Pabandžius kelis kartus šių veganiškų patiekalų, jie tikrai nebeatrodys tokie nepasiekiami, kažkuo šalti ar sudėtingi, duokite jiems galimybę ir būsite nustebinti, ką gali vienas dubenėlis gardaus veganiško troškinio ar lėkštė nuostabiosios lazanijos be gyvūlinės kilmės produktų - po vieno tokio patiekalo, norėsis išbandyti ir kitą.
 

Dalinamės net 39 puikiais receptais - rasite sočių apkepų ir kepsnelių, gundančių spurgų ir tortų, kvapnių karių, madingųjų poke bowls'ų ir summer rolls'ų - visko, ko tik širdis geidžia!

 

Ši obuoliais ir cinamonu kvepianti nevirta avižinė košė - tobulas variantas, kai norisi gardžių pusryčių, bet rytais gaminti nėra laiko. Ją galima pasiruošti iš vakaro ir sudėti į stiklainiukus. Ryte vieną stiklainiuką pasigriebti su savimi keliaujant į darbą ir prie rytinės kavos mėgautis gardžiais bei maistingais pusryčiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šis karis yra NEREALUS. Įkvėptas Indijos virtuvės, tad labai turtingo skonio, kreminės konsistencijos, sotus ir be galo gardus. Prieskonius kiek pakoregavome pagal savo skonį ir nuo tada šį patiekalą pačiomis įvairiausiomis variacijoms gaminome bent dešimt kartų. Karis puikus ir tiesiog pagamintas pagal receptą, bet galite drąsiai improvizuoti - pagardinti mėgiamomis daržovėmis, įmaišyti apskrudintų tofu ar halumi sūrio gabalėlių, o ne vegetariškai versijai - keptuvėje apkepintos vištienos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Ar įmanoma pagaminti kišą be kiaušinių? Tikrai taip! Įdaro pagrindą sudaro tofu, taigi šis patiekalas nors ir lengvas, bet praturtintas baltymais bei sotus. Grybai bei porai kišui suteikia gurmaniško skonio. Pagaminti paprasta, bet valgyti nepaprastai gardu.

Receptą rasite čia.

Kukuliukai – paprastas, jaukus ir komfortiškas namų maistas. Juos paruošite labai greitai, tad toks valgis puikiausiai tiks ne tik ramioms vakarienėms, bet ir pernelyg greitai skubančioms dienoms.

Receptą rasite čia.

Burokėlių sriuba gali būti įvairi - tradicinė, trinta, su mėsa, be mėsos, na, o ši gaminama su avinžirniais. Paprasta, tačiau labai skani sriuba, kuri primins, jog paprastume slypi geriausi, skaniausi ir maloniausi dalykai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai skani ir daili veganiška sūrio pyragėlių alternatyva, kuri tikrai patiks ir visavalgiams. Aš labai saldžiai nemėgstu, tad pateikiau savo naudojamas desertų proporcijas, bet saldiklio kiekį drąsiai koreguokite pagal save bei naudojamų uogų saldumą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Nuostabaus skonio, labai kremiškas ir aromatingas patiekalas, pagardintas sušildančiais prieskoniais. Šio troškinio receptas vegetariškas, tačiau galite ruošti ir su mėgiama mėsa, o avinžirnius keisti pupelėmis ar lęšiais, o patiekti su virtais ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Puikaus skonio ir tekstūros patiekalas, kuris patiks ne tik veganams, bet ir visavalgiams! Šis karis maistingas, skanus, lengvai paruošiamas ir labai aromatingas. Jei saldu-sūru derinio nemėgstate, mangą galite praleisti, bet jis šiam kariui suteikia nerealiai gero skonio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Kai pusryčiai ne tik skanūs, bet ir labai gražūs, juk daug smagiau, ar ne? Šis chia pudingas būtent toks - fiesta ir akims, ir skonio receptoriams, o paruošiamas labai paprastai. Jį taip pat galite iš vakaro susluoksniuoti stiklainiukuose, o ryte pasigriebti su savimi keliaudami į darbą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tobulai saldžiarūgščiai skoniai! Gaivi, kremiška, žavingai atrodanti, saldžiai rūgšti tiek, kiek reikia. Šiai tartai naudojami tik augalinės kilmės ingredientai, tad ji draugiška veganams, bet ja gardžiai mėgausis visi, kas tik paragaus. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Lengva žiedinių kopūstų košė ir kremiškas, švelnus grybų padažas itin tinka sojų maltinukams pagardinti. Galutinis rezultatas – jaukus, šildantis ir sotus namų maistas. Padažui galite naudoti mėgstamus grybus, tad jei turite stiklainėlį voveraičių ar kitų miško grybų – jie taip pat puikiai tiks. 

Receptą rasite čia.

Pomidorų riuba - puikus, sušildantis ir sotus miestas, o ir paruošti ją visai paprasta. Sriuba kvapni ir tikrai labai skani, tad puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Susiplakus šį glotnutį norisi žiūrėti į jį ir žiūrėti - toks dailus jis pavyksta. Ir tikrai labai skanus! Beje, jei saldžiai nemėgstate, bananą recepte galite praleisti arba pakeisti trupučiu eritritolio ar stevijos - taip glotnutis bus ne tik labai maistingas, bet ir dar sotesnis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Norintiems išbandyti naujus patiekalus savo namų virtuvėje, šis - puiki idėja. Skanūs, kreminiai, sodraus švelnaus skonio makaronai, o nežinant net nebūtų įmanoma pasakyti, kad jie veganiški. Recepte naudojamos maistinės mielės, bet galima užtriktinti, kad net ir be jų skonis bus puikus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Veganiška lazanija – pilna skonio ir aromato, visiškai nenusileidžianti klasikinei. Sodraus skonio ir puikios tekstūros lazanija, kuri, nors ir subalansuota veganams, tikrai patiks ir visavalgiams!

Receptą rasite čia.

Žinoma, jo skonis skiriasi nuo klasikinio cheesecake’o, jis toks riešutiškesnis Galima lažintis, kad valgantieji niekada neatspės, iš ko pagamintas šis garduolis, o tiesiog mėgausis kiekvienu ultra kremišku kąsneliu ir klausinės recepto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Ši moliūgų sriuba – švelni ir jauki, tiesiog sutverta žvarbesnėms dienoms, kai norisi sušilti. Dosniai pagardinta prieskoniais, ji kutena nosį maloniu aromatu, o jos skonis – sodrus, ryškus, turtingas.  Kontrastingos tekstūros ir tobulai derantys skoniai nepaliks abejingų!

Receptą rasite čia.

Šis Tailando virtuvės įkvėptas karis yra vienas tų genialiai paprastų patiekalų, kurie mus gelbėja, kai norisi greitos, maistingos, bet nenuobodžios vakarienės. Daržoves jam šįkart naudojome savo mėgstamiausias, bet jas drąsiai koreguokite pagal savo skonį ir spintelės turinį, pavyzdžiui, vietoje morkos galite įdėti saldžią bulvę, vietoje brokolio - špinatų ar kaip tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Nesudėtingai pagaminamas obuolių pyragas be kiaušinių ir pieno produktų - tiems, kas jų nevalgo, ar jei tiesiog norite paįvairinti obuolių pyrago receptą. Labai skanus!

Receptą rasite čia.

Šie kukuliukai – tai jaukus, šiltas ir maistingas valgis greitiems pietums ar vakarienei. Kol vienoje keptuvėje kepsite šaldytus sojų kukuliukus, kitoje per tą patį trumpą laiką paruošite aromatingą ir sodraus skonio padažą.

Receptą rasite čia.

Tai puiki vegetariška Šepardo (Piemenų) pyrago versija. Veganiškai versijai pieną galite keisti augaliniu. Jei nemėgstate lęšių, juos galite pakeisti avinžiriniais ar tiesiog didesniu kiekiu pievagrybių ar morkų, papildomai galite dėti žiedinių kopūstų. Receptas nėra labai jautrus proporcijoms, todėl, jei mėgstate, galite dėti didesnį daržovių ar bulvių košės sluoksnį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Labai šokoladinis, labai skanus ir puikiai sustingstantis tinginys, kuriam nereikia pieno produktų. Beje, vietoje apelsinų sulčių taip pat tinka ir obuolių sultys, persikų sultys ar pvz. kava. Eksperimentuokite drąsiai!

Receptą rasite čia.

Labai skanūs , minkšti viduje, traškūs išorėje, skanutėliai avinžirnių kepsneliai - tiks ir veganams, nes ruošiami be augalinės kilmės produktų. Galima rinktis ir kukurūzų ar kitokius beglitimius miltus, tik tuomet gali reikėti šiek tiek koreguoti jų kiekį. Be to, daržoves galite rinktis ne tik siūlomas recepte, bet ir kitokias mėgstamas.

Receptą rasite čia.

Šie nekepti sausainiai, skoniu šiek tiek primenantys Snickers batonėlius, pastaraisiais mėnesiais užkariavo socialinius tinklus. Kas nieko keisto, nes jie visiškai puikūs - ingredientai paprastučiai, paruošimas užtrunka vos pusvalandį, o skonis mmm kaip džiugina. Datulių ir žemės riešutų sviesto derinys šiems sausainiams tinka tobulai, bet jei norite eksperimentuoti, datules drąsiai galite keisti kitais džiovintais vaisiais (ar tiesiog trupučiu klevų sirupo ar medaus), o vietoje žemės riešutų sviesto galite naudoti migdolų, anakardžių ar kitų riešutų kremus. Pamirkymas šokolade suteikia sausainiams dar daugiau žavesio bei skonio, bet jei skubate ar šokolado neturite po ranka, galite šį žingsnį praleisti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šie balandėliai - tikrai geras pasirinkimas, kai nesinori mėsos. Orkaitėje keptas patiekalas, nors labai dera lietuvių virtuvėje, nustebins savo kilme - tai patiekalas iš Afrikos! Beje, įdarui puikiai tinka ir pievagrybiai!

Receptą rasite čia.

Šis braunis yra vienas mūsų mėgstamiausias sveikesnių skanumynų. Žinoma, kadangi šis braunis yra saldus tik natūraliai bei labai bananiškas, jo skonis tikrai skiriasi nuo klasikinio šokoladinio braunio. Visgi sveikesnių skanėstų kategorijoje jis yra mūsų favoritas, nes pavyksta drėgnas, skalsus, ne tik pradžiuginantis, bet ir pasotinantis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Čili troškinys, tik šį kartą vegetariškas. Soti, labai skani ir greitai pagaminama, puikus pasirinkimas, kai neturi daug laiko.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Greitas ir labai skanus torškinukas pietums be mėsos. Troškinys pavyksta sotus, kvapnus ir labai maistingas, avinžirniuose gausu baltymų! Tiekiame dažniausiai su ryžiais, bet tinka ir bulvių košė ar tiesiog duonos riekelė. Ruošiant su šviežiais pomidorais, jų viršūnėles reikėtų įpjauti kryžmai ir nuplikyti, tuomet jie lengvai nusilups.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Augalinis maistas įgauna vis daugiau populiarumo, didėja ir jo pasirinkimas parduotuvėse. Tokie pieno pakaitalai kaip avižų pienas pažįstamas turbūt daugeliui veganų bei tiems, kurie mėgsta išbandyti naujus skonius savo mityboje. Deja, kartais nemaloniai nustebina tokio produkto kaina, ypač renkantis geresnės sudėties gaminį. Todėl šiandien labai norime Jums pasiūlyti avižų pieno pasigaminti namuose, nes tai išties labai paprasta ir užtrunka vos kelias minutes!

Receptą rasite čia.

Snickers - gundantis ir viliojantis! Traškūs, sūrus riešutai, tąsi nuga ir traškus šokoladas - kiekvienas kąsnelis užburia. Na, o artėjant rugsėjui jums rodome kaip paruošti šiek tiek sveikesnį legendinio skanėsto variantą, tobulai tiksiantį tiek norint palepinti mažuosius smaližius, tiek ieškant idėjų, kuo paįvairinti mokyklinę priešpiečių dėžutę.

Receptą rasite čia.

Čiupkite didesnį šaukštelį ir visų pudingo sluoksnių ragausite iš karto: trintų braškių gaivumas, braškinio sluoksnio saldumas ir kokosinio sluoksnio švelnumas dera harmoningai ir gardžiai. Pudingui tinka naudoti ir šaldytas braškes.

Receptą rasite čia.

Greitai pagaminamas, sveikuoliškas ir ypatingai skanus patiekalas. Svarbu neperkepti, kad brokolių gabaliukai išliktų traškūs. Puikiai atstoja įprastus garnyrus - bulvių košę ar tradicinius ryžius arba gali būti lengvu pagrindiniu patiekalu. Patiekiant tinka pabarstyti sezamo sėklų ir apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis.

Receptą rasite čia.

Šis tortas “Zebriukas” yra ne tik gardus, bet ir įdomesnis nei įprastas. Neriebus, bet sotus ir labai labai skanus. Galima šaldyti šaldiklyje ar šaldytuve. Uogos šiam tortui tinka tiek šviežios, tiek šaldytos.

Receptą rasite čia.

Kopūstų ir morkų salotos – nepavaldžios sezonams, traškios ir maloniai gaivios. Jas paruošite greitai ir itin paprastai. Sėklos ar riešutai šioms salotoms suteiks ne tik netikėto papildomo skonio, bet ir maistingumo. Tokias salotas galėtumėte valgyti ir vienas, tačiau jos – puikus garnyras prie daugelio patiekalų.

Receptą rasite čia.

Soti ir kreminė moliūgų sriuba. Šią sriubą gaminant ilgai sukiotis virtuvėje nereikia, nes didžiausią darbą daro orkaitė, tad puiki idėja pietums ar vakarienei, kai norisi, kad būtų paprastai paruošiama ir labai gardu. Vietoje kokosų pieno galima naudoti paprastą ar augalinį pieną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šie keksiukai ne tik veganiški, bet ir be glitimo, iš sveikų produktų.Jie yra tikrai labai skanūs! Tai nėra tas purūs minkštučiai klasikiniai keksiukai, bet jie labai gardūs, o ir gana maistingi ir sotūs – puikiai tiks ne tik kaip desertas, bet ir kaip pusryčiai skubantiems arba priešpiečių užkandis.

Receptą rasite čia.

Šis patiekalas buvo sukurtas Havajuose, o šiandien jį galima rasti madingiausiose didžiųjų miestų kavinėse. Tai dubenėlis, kurio pagrindą sudaro ryžiai, o ant viršaus patiekiama daug spalvotų daržovių ir vaisių bei marinuota žuvis. Originalus receptas gaminamas su marinuotu tunu, tačiau šiandien, kai receptas taip išpopuliarėjo, yra daugybė pačių įvairiausių variacijų - su marinuota lašiša, keptomis jūros gėrybėmis, o veganiška versija dažnai gaminama ir su tofu. Rasite patarimus ir principus kaip paruošti gardųjį dubenėlyje, o pabaigoje - veganišką receptą su tofu.

Receptą rasite čia.

Ta nuostabi idėja pusryčiams, nes paruošiami kone akimirksniu, o kadangi ingredientai geri subalansuoti, sotumo suteikia bent 3-4 valandoms. Varijuojant šaldytomis uogomis, žalumynais ir kitais priedais skonis kaskart pavyks vis kitoks, o drauge ir bus proga pavasarį pakrauti kūną skirtingomis maistinėmis medžiagomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Greitai paruošiamas veganiškas "sūris" norintiems paįdominti vaišes. Žinoma, tai nėra klasikinis sūris ir jo skonis kitoks, bet jis tikrai puikus. Šis "sūris" lengvai pjaustomas riekelėmis, jį galima tarkuoti (naudoti salotoms) ar tepti ant duonelės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Jei mėgstate triufelius arba ieškote ypatingai greito recepto desertų stalui, šis puikiai tinka. Prireiks tik 4 ingredientų! Jei neturite kokosų pieno, puikiai tiks ir paprastas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šiam puikiam, kvapniam kariui galima naudoti įvairias daržoves: tiks ir moliūgai, cukinijos, žiediniai kopūstai, tik bus skaniau įmaišant ir stipresnio skonio daržovių, pvz., saldžiųjų paprikų. Karis ypač skanus su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Šis tortas puikus - tobulai kremiškas, gaivaus citrininio skonio ir labai nesudėtingai pagaminamas. Gardžiai valgomas ir tų, kurie šiaip jau skeptiškai vertina veganiškus desertus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Piemenėlių pyragas – sotus ir maistingas patiekalas jaukioms vakarienėms namuose. Patiekite pyragą iš karto, nes šiltas jis yra gardžiausias, ir visiškai nesijaudinkite, kad jis toks minkštas – kabinkite samčiu, dalinkite į dubenėlius ir mėgaukitės jaukiu naminiu valgiu!

Receptą rasite čia.

Purus, skanus ir labai paprastai pagaminamas biskvitas. Pagrindinis ingredientas - akvfaba (avinžirnių skystis).

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rima, Wise Taste

Odeta dalinasi, kad pagal šį receptą iškepė purūs, minkšti ir labai skanūs keksiukai. Lengvai pagaminami ir greitai suvalgomi. Puikus derinys, tiesa?

Receptą rasite čia.

Rekomenduojame pasinaudoti šiuo puikiu granolos receptu sveikiems ir maistingiems pusryčiams. Galima naudoti ne vieną riešutų rūšį, o juos maišyti - gardinti ir lazdyno, ir graikiniai, ir žemės, ir kitais turimais bei mėgstamais riešutais. Puiku ir tai, kad jos galima pasiruošti iš anksto daugiau ir galėsite ramiai pusryčiauti rytais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šios salotos ruošiamos iš nevirtų burokėlių, tad yra traškios ir labai gardžios. Jos ne tik puikaus skonio, bet ir spalvingos, tad puikiai papuoš šventinį stalą ar bus tobulas garnyras prie mėgiamų patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šiuose lietiniuose nenaudojami kiaušiniai ir pieno produktai. Kiaušiniui pakeisti juose naudojami tapijokos miltai (krakmolas). Galima jį keisti kukurūzų krakmolu, kiekį mažinant per pusę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ieva, Dar kąsnelį

Netikrą zuikį galima pagaminti ir vegetarišką. Tai bus tikra šventinio stalo žvaigždė.

Receptą rasite čia.

Valgant šias spurgas, nė neįtartum, kad jų sudėtyje nėra nei kiaušinių, nei pieno produktų - tai puiki tradicinių spurgų alternatyva. Jas galite įdaryti rūgštesne uogiene ar skanauti be jos - spurgos nuostabios!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

Tai klasikinis čija pudingas, pagardintas kremišku citrininio kremo sluoksniu, kurio švelni rūgštelė ir subtilus kokosiškumas čia labai dera. Neišsigaskite, nors šis maistingas desertas atrodo rafinuotai, pagaminsite jį super paprastai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Labai skanus patiekalas tiems, kas nori "silkės", bet nevalgo gyvūlinės kilmės produktų. Skonis, žinoma, nėra toks pats kaip tikrosios "Silkės pataluose", bet šios salotos labai skanios!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dėl saldaus morengo ir riebaus kremo vienam žmogui pakanka nedidelės porcijos, o kontrastingi ingredientai puikiai vienas kitą subalansuoja - purus morengas, plakta grietinėlė ar kitas kremas ir gaivūs vaisiai bei prieskoninės žolelės burnoje susilieja į tobulą harmoniją. Klasikinė pavlova gaminama su kiaušinių baltymais ir plakta grietinėle, o mes kviečiame išmėginti savo jėgas su veganine šio deserto alternatyva!

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital