Veganiški receptai - 39 skanutėliai patiekalai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2021-09-09
Veganiški receptai - 39 skanutėliai patiekalai
@Shutterstock

Jei renkatės maistą be mėsos, kiaušinių, pieno produktų, maitinatės veganiškai ar tiesiog norite paįvairinti savo mitybą, kartais gali pritrūkti idėjų, kaip tai padaryti gardžiai ir nesudėtingai. Net viena diena per savaitę be gyvūlinės kilmės produktų ar tiesiog dažnesnis jų įkomponavimas į savo racioną padeda siekti didesnio tvarumo. Rinkdamiesi augalinius produktus, ypač sezoniškus, užaugintus mūsų regione, prisidedame prie mažesnės klimato kaitos, nes daugiau nei 1.5 C laipsnio šiltėjantis klimatas ne tik brangins prekes ir paslaugas, bet, svarbiausia - kurs sudėtingesnes gyvenimo sąlygas mūsų vaikams ateityje. Stenkimės savo vaikams ir anūkams palikti tokį pasaulį, kuriame būtų gera gyventi!

Dalinamės net 39 puikiais receptais - rasite sočių apkepų ir kepsnelių, gundančių spurgų ir tortų, kvapnių karių, madingųjų poke bowls'ų ir summer rolls'ų - visko, ko tik širdis geidžia!

 

Soti ir kreminė moliūgų sriuba. Šią sriubą gaminant ilgai sukiotis virtuvėje nereikia, nes didžiausią darbą daro orkaitė, tad puiki idėja pietums ar vakarienei, kai norisi, kad būtų paprastai paruošiama ir labai gardu. Vietoje kokosų pieno galima naudoti paprastą ar augalinį pieną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Nesudėtingai pagaminamas obuolių pyragas be kiaušinių ir pieno produktų - tiems, kas jų nevalgo, ar jei tiesiog norite paįvairinti obuolių pyrago receptą. Labai skanus!

Receptą rasite čia.

Greitas ir labai skanus torškinukas pietums be mėsos. Troškinys pavyksta sotus, kvapnus ir labai maistingas, avinžirniuose gausu baltymų! Tiekiame dažniausiai su ryžiais, bet tinka ir bulvių košė ar tiesiog duonos riekelė. Ruošiant su šviežiais pomidorais, jų viršūnėles reikėtų įpjauti kryžmai ir nuplikyti, tuomet jie lengvai nusilups.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tobulai saldžiarūgščiai skoniai! Gaivi, kremiška, žavingai atrodanti, saldžiai rūgšti tiek, kiek reikia. Šiai tartai naudojami tik augalinės kilmės ingredientai, tad ji draugiška veganams, bet ja gardžiai mėgausis visi, kas tik paragaus. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Ši pomidorų sriuba kol kas yra visiška mūsų favoritė. Tinginukų - nes tereikia daržoves pašauti į orkaitę, kuriam laikui pamiršti ir iškepusias sutrinti - viskas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šis karis yra NEREALUS. Įkvėptas Indijos virtuvės, tad labai turtingo skonio, kreminės konsistencijos, sotus ir be galo gardus. Prieskonius kiek pakoregavome pagal savo skonį ir nuo tada šį patiekalą pačiomis įvairiausiomis variacijoms gaminome bent dešimt kartų. Karis puikus ir tiesiog pagamintas pagal receptą, bet galite drąsiai improvizuoti - pagardinti mėgiamomis daržovėmis, įmaišyti apskrudintų tofu ar halumi sūrio gabalėlių, o ne vegetariškai versijai - keptuvėje apkepintos vištienos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Purus, skanus ir labai paprastai pagaminamas biskvitas. Pagrindinis ingredientas - akvfaba (avinžirnių skystis).

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rima, Wise Taste

Norintiems išbandyti naujus patiekalus savo namų virtuvėje, šis - puiki idėja. Skanūs, kreminiai, sodraus švelnaus skonio makaronai, o nežinant net nebūtų įmanoma pasakyti, kad jie veganiški. Recepte naudojamos maistinės mielės, bet galima užtriktinti, kad net ir be jų skonis bus puikus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Labai skanūs, drėgni viduje, su traškia plutele išorėje - skanutėliai cukinijų ir obuolių sklindžiai be pieno produktų ir kiaušinių.

Receptą rasite čia.

Šis Tailando virtuvės įkvėptas karis yra vienas tų genialiai paprastų patiekalų, kurie mus gelbėja, kai norisi greitos, maistingos, bet nenuobodžios vakarienės. Daržoves jam šįkart naudojome savo mėgstamiausias, bet jas drąsiai koreguokite pagal savo skonį ir spintelės turinį, pavyzdžiui, vietoje morkos galite įdėti saldžią bulvę, vietoje brokolio - špinatų ar kaip tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Žinoma, jo skonis skiriasi nuo klasikinio cheesecake’o, jis toks riešutiškesnis Galima lažintis, kad valgantieji niekada neatspės, iš ko pagamintas šis garduolis, o tiesiog mėgausis kiekvienu ultra kremišku kąsneliu ir klausinės recepto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tai puiki vegetariška Šepardo (Piemenų) pyrago versija. Veganiškai versijai pieną galite keisti augaliniu. Jei nemėgstate lęšių, juos galite pakeisti avinžiriniais ar tiesiog didesniu kiekiu pievagrybių ar morkų, papildomai galite dėti žiedinių kopūstų. Receptas nėra labai jautrus proporcijoms, todėl, jei mėgstate, galite dėti didesnį daržovių ar bulvių košės sluoksnį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Šis braunis yra vienas mūsų mėgstamiausias sveikesnių skanumynų. Žinoma, kadangi šis braunis yra saldus tik natūraliai bei labai bananiškas, jo skonis tikrai skiriasi nuo klasikinio šokoladinio braunio. Visgi sveikesnių skanėstų kategorijoje jis yra mūsų favoritas, nes pavyksta drėgnas, skalsus, ne tik pradžiuginantis, bet ir pasotinantis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Labai skanūs , minkšti viduje, traškūs išorėje, skanutėliai avinžirnių kepsneliai - tiks ir veganams, nes ruošiami be augalinės kilmės produktų. Galima rinktis ir kukurūzų ar kitokius beglitimius miltus, tik tuomet gali reikėti šiek tiek koreguoti jų kiekį. Be to, daržoves galite rinktis ne tik siūlomas recepte, bet ir kitokias mėgstamas.

Receptą rasite čia.

Labai šokoladinis, labai skanus ir puikiai sustingstantis tinginys, kuriam nereikia pieno produktų. Beje, vietoje apelsinų sulčių taip pat tinka ir obuolių sultys, persikų sultys ar pvz. kava. Eksperimentuokite drąsiai!

Receptą rasite čia.

Šie nekepti sausainiai, skoniu šiek tiek primenantys Snickers batonėlius, pastaraisiais mėnesiais užkariavo socialinius tinklus. Kas nieko keisto, nes jie visiškai puikūs - ingredientai paprastučiai, paruošimas užtrunka vos pusvalandį, o skonis mmm kaip džiugina. Datulių ir žemės riešutų sviesto derinys šiems sausainiams tinka tobulai, bet jei norite eksperimentuoti, datules drąsiai galite keisti kitais džiovintais vaisiais (ar tiesiog trupučiu klevų sirupo ar medaus), o vietoje žemės riešutų sviesto galite naudoti migdolų, anakardžių ar kitų riešutų kremus. Pamirkymas šokolade suteikia sausainiams dar daugiau žavesio bei skonio, bet jei skubate ar šokolado neturite po ranka, galite šį žingsnį praleisti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šie balandėliai - tikrai geras pasirinkimas, kai nesinori mėsos. Orkaitėje keptas patiekalas, nors labai dera lietuvių virtuvėje, nustebins savo kilme - tai patiekalas iš Afrikos! Beje, įdarui puikiai tinka ir pievagrybiai!

Receptą rasite čia.

Čili troškinys, tik šį kartą vegetariškas. Soti, labai skani ir greitai pagaminama, puikus pasirinkimas, kai neturi daug laiko.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šie obuolių pyrago skonio energios kamuoliukai pagaminami lengvai ir greitai, o šaldytuve jie puikiai laikosi visą savaitę. Tai itin patogu, nes visada turime sveiką saldumyną prie kavos ar arbatos arba sveiką užkandį, kai reikia čia ir dabar. Beje, kaip greitai pasigaminti šiems kamuoliukams tinkantį naminį riešutų sviestą, žiūrėkite čia.

Receptą rasite čia.

Snickers - gundantis ir viliojantis! Traškūs, sūrus riešutai, tąsi nuga ir traškus šokoladas - kiekvienas kąsnelis užburia. Na, o artėjant rugsėjui jums rodome kaip paruošti šiek tiek sveikesnį legendinio skanėsto variantą, tobulai tiksiantį tiek norint palepinti mažuosius smaližius, tiek ieškant idėjų, kuo paįvairinti mokyklinę priešpiečių dėžutę.

Receptą rasite čia.

Šis receptas – analogas tradiciniam voveraičių gamybos būdui – grietinėlėje/grietinėje. Natalija rekomenduoja valgyti su saldžiom bulvėm, sorgų kruopom (pavyksta beveik rizotas-hibridas), kepintais keto picos pado paplotėliais.

Receptą rasite čia.

Pomidorų riuba - puikus, sušildantis ir sotus miestas, o ir paruošti ją visai paprasta. Sriuba kvapni ir tikrai labai skani, tad puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Augalinis maistas įgauna vis daugiau populiarumo, didėja ir jo pasirinkimas parduotuvėse. Tokie pieno pakaitalai kaip avižų pienas pažįstamas turbūt daugeliui veganų bei tiems, kurie mėgsta išbandyti naujus skonius savo mityboje. Deja, kartais nemaloniai nustebina tokio produkto kaina, ypač renkantis geresnės sudėties gaminį. Todėl šiandien labai norime Jums pasiūlyti avižų pieno pasigaminti namuose, nes tai išties labai paprasta ir užtrunka vos kelias minutes!

Receptą rasite čia.

Greitai pagaminamas, sveikuoliškas ir ypatingai skanus patiekalas. Svarbu neperkepti, kad brokolių gabaliukai išliktų traškūs. Puikiai atstoja įprastus garnyrus - bulvių košę ar tradicinius ryžius arba gali būti lengvu pagrindiniu patiekalu. Patiekiant tinka pabarstyti sezamo sėklų ir apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis.

Receptą rasite čia.

Šis tortas “Zebriukas” yra ne tik gardus, bet ir įdomesnis nei įprastas. Neriebus, bet sotus ir labai labai skanus. Galima šaldyti šaldiklyje ar šaldytuve. Uogos šiam tortui tinka tiek šviežios, tiek šaldytos.

Receptą rasite čia.

Šie keksiukai ne tik veganiški, bet ir be glitimo, iš sveikų produktų.Jie yra tikrai labai skanūs! Tai nėra tas purūs minkštučiai klasikiniai keksiukai, bet jie labai gardūs, o ir gana maistingi ir sotūs – puikiai tiks ne tik kaip desertas, bet ir kaip pusryčiai skubantiems arba priešpiečių užkandis.

Receptą rasite čia.

Šis patiekalas buvo sukurtas Havajuose, o šiandien jį galima rasti madingiausiose didžiųjų miestų kavinėse. Tai dubenėlis, kurio pagrindą sudaro ryžiai, o ant viršaus patiekiama daug spalvotų daržovių ir vaisių bei marinuota žuvis. Originalus receptas gaminamas su marinuotu tunu, tačiau šiandien, kai receptas taip išpopuliarėjo, yra daugybė pačių įvairiausių variacijų - su marinuota lašiša, keptomis jūros gėrybėmis, o veganiška versija dažnai gaminama ir su tofu. Rasite patarimus ir principus kaip paruošti gardųjį dubenėlyje, o pabaigoje - veganišką receptą su tofu.

Receptą rasite čia.

Vienas lengviausiai pagaminamų sveikesnių saldėsių. Jeigu tingisi žaisti pjaustant stačiakampais, galite tiesiog lipdyti kamuoliukus. Arba sušaldyti silikoninėse keksiukų formelėse (užpildydami daugmaž trečdalį formelės) ir tada šiuos didesnius gardėsius pamirkyti šokolade. Tikslioms proporcijoms šis receptas nereiklus, tad improvizuokite drąsiai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Greitai paruošiamas veganiškas "sūris" norintiems paįdominti vaišes. Žinoma, tai nėra klasikinis sūris ir jo skonis kitoks, bet jis tikrai puikus. Šis "sūris" lengvai pjaustomas riekelėmis, jį galima tarkuoti (naudoti salotoms) ar tepti ant duonelės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Dar vienas skanėstas smaližiams! Šie moliūginiai kamuoliukai labai gardūs, maistingi ir puikiai tiks prie puodelio arbatos ar kavos.

Receptą rasite čia.

Indijoje avinžirniai mėgstami naudoti sriuboms ir troškiniams, nes ten tai sotus ir pigus ingredientas. Šį troškinį paruošti labai lengva, jį galite tiekti kaip pagrindinį patiekalą su duona arba su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jei mėgstate triufelius arba ieškote ypatingai greito recepto desertų stalui, šis puikiai tinka. Prireiks tik 4 ingredientų! Jei neturite kokosų pieno, puikiai tiks ir paprastas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šiam puikiam, kvapniam kariui galima naudoti įvairias daržoves: tiks ir moliūgai, cukinijos, žiediniai kopūstai, tik bus skaniau įmaišant ir stipresnio skonio daržovių, pvz., saldžiųjų paprikų. Karis ypač skanus su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Šis tortas puikus - tobulai kremiškas, gaivaus citrininio skonio ir labai nesudėtingai pagaminamas. Gardžiai valgomas ir tų, kurie šiaip jau skeptiškai vertina veganiškus desertus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Trapus veganiškas pyragas su uogomis (tinka ir šaldytos). Nuo vaišių stalo jis išgaruoja labai greitai, o skoniu primena vaikystę.

Receptą rasite čia.

Avinžirniai - nuostabus baltymų šaltinis, jei nevalgote mėsos ar tiesiog norite pagaminti daugiau vegetariškų ir veganiškų patiekalų. Gaminant daržovių troškinius, avinžirniai puikiai tinka, nes suteikia daugiau sotumo ir maistingumo. O pats šis troškinys savo skoniu nukelia link Maroko virtuvės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Odeta dalinasi, kad pagal šį receptą iškepė purūs, minkšti ir labai skanūs keksiukai. Lengvai pagaminami ir greitai suvalgomi. Puikus derinys, tiesa?

Receptą rasite čia.

Puikaus skonio, kremiškas majonezas, kurį pagaminsite labai greitai. Puikiai tinka pagardinti mėgiamus patiekalus, salotas, bulvytes. Labai kremiškas, skanutėlis ir, užtikriname, niekas tikrai neatspės, iš ko pagamintas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Rekomenduojame pasinaudoti šiuo puikiu granolos receptu sveikiems ir maistingiems pusryčiams. Galima naudoti ne vieną riešutų rūšį, o juos maišyti - gardinti ir lazdyno, ir graikiniai, ir žemės, ir kitais turimais bei mėgstamais riešutais. Puiku ir tai, kad jos galima pasiruošti iš anksto daugiau ir galėsite ramiai pusryčiauti rytais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Tokią užtepėlę pagaminsite akimirksniu, puiki tepti ant duonos riekelės ar daržovių juostelių. Ši užtepėlė maistinga ir skani, tad nuo stalo dings taip pat labai greitai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Šiuose lietiniuose nenaudojami kiaušiniai ir pieno produktai. Kiaušiniui pakeisti juose naudojami tapijokos miltai (krakmolas). Galima jį keisti kukurūzų krakmolu, kiekį mažinant per pusę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ieva, Dar kąsnelį

Netikrą zuikį galima pagaminti ir vegetarišką. Tai bus tikra šventinio stalo žvaigždė.

Receptą rasite čia.

Valgant šias spurgas, nė neįtartum, kad jų sudėtyje nėra nei kiaušinių, nei pieno produktų - tai puiki tradicinių spurgų alternatyva. Jas galite įdaryti rūgštesne uogiene ar skanauti be jos - spurgos nuostabios!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

Chia sėklos, lietuviškai vadinamos ispaninių šalavijų sėklomis, jau keletą metų karaliauja pasaulio maisto tendencijų viršūnėse. Šios iš Centrinės Amerikos kilusios mažos sėklos yra tikras super maistas, turintis itin daug naudingųjų medžiagų. Vienas populiariausių chia sėklų receptų yra chia pudingas. Tai labai patogus patiekalas, nes pasiruošus iš vakaro, ryte šaldytuve mūsų jau laukia super maistingi pusryčiai. Šis pudingas šaldytuve sandariame indelyje puikiai laikosi iki 5 dienų, todėl galite vienu kartu pasigaminti jo daugiau ir subalansuotais pusryčiais džiaugtis beveik visą savaitę.

Receptą rasite čia.

Nuostabiai kvapni avižinė košė tokia gardi ir tokios puikios tekstūros, kad jos nė nereikia saldinti net patiems tikriausiems smaližiams. Recepte košė ruošiama su persimonais ir jie priduoda puikaus natūralaus saldumo, tačiau dera ir kitokie mėgstami vaisiai, pvz., pusė didelio, gerai prinokusio banano ar sauja vynuogių. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Labai skanus patiekalas tiems, kas nori "silkės", bet nevalgo gyvūlinės kilmės produktų. Skonis, žinoma, nėra toks pats kaip tikrosios "Silkės pataluose", bet šios salotos labai skanios!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Receptas, kuris beveik nepamainomas vakarui su draugais - skanusis naminis humusas. Labai gardu naudoti tiek kaip padažą, kabinti morkų ar kitų daržovių lazdelėmis, tiek kaip užpilą salotoms, ypač jei paruošite kiek skystesnį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Dėl saldaus morengo ir riebaus kremo vienam žmogui pakanka nedidelės porcijos, o kontrastingi ingredientai puikiai vienas kitą subalansuoja - purus morengas, plakta grietinėlė ar kitas kremas ir gaivūs vaisiai bei prieskoninės žolelės burnoje susilieja į tobulą harmoniją. Klasikinė pavlova gaminama su kiaušinių baltymais ir plakta grietinėle, o mes kviečiame išmėginti savo jėgas su veganine šio deserto alternatyva!

Receptą rasite čia.
LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital