Vasariškos vakarienės - 38 nesudėtingi ir gaivūs receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2018-07-17
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
Vasariškos vakarienės - 38 nesudėtingi ir gaivūs receptai
@Shutterstock

Skubame džiaugtis vasaros daržovių gausa ir stengiamės jų kuo daugiau ne tik išsaugoti žiemai, bet ir paskanauti dabar, kai jos šviežios, kvapnios ir pilnos vitaminų! Tikriausiai daugelis sutiks, kad daržovių gausa mityboje - svarbu mūsų gerai savijautai, tad mėgaukimės jomis!

Siūlome net 38 nesudėtingus ir gaivius patiekalus, iš kurių vakarienę sau išsirinks kiekvienas!

 

Lengvas, minkštas ir purus apkepą primenantis pyragas, kurį tinka tiekti tiek kaip labai gardų užkandį, tiek kaip karštą patiekalą. Tiks, kai išsiruošite į gamtą, kai užsinorėsite lengvos, vėsios vakarienės ar pasiimti į darbą, kur nėra galimybės pasišildyti pietų, nes skanus ne tik šiltas, bet ir atvėsęs.

Receptą rasite čia.

Kremiška ir vasariškai gaivi sriuba, kurią paruošti reikės vos kelių minučių - sutrinsite kelis ingredientus ir jau galima ragauti. Ruošti tinka su kefyru ar natūraliu jogurtu, o norintiems varianto be pieno produktų, rekomenduojame rinktis riebesnį kokosų pieną ir jį perpus maišyti su vandeniu - labai skanu.

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiamos ir maistingos, pilnos naudingų vitaminų ir mikroelementų! Lengvos, bet ir gana sočios salotos greitiems pietums ar vakarienei. Jei neturite fetos, ją galima pakeisti kitu mėgstamu sūriu, žalumynus galima rinktis kokius tik mėgstate, puikiai tiks ir pačių burokėlių lapai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus ir paprastas patiekalas, kuriam nereikia daug pastangų ar įgūdžių. Vienu kartu paruošite ir vištienos blauzdeles, ir garnyrą prie jų, beliks tik skanauti! Receptas neimlus proporcijoms - jas galite drąsiai keisti.

Receptą rasite čia.

Purūs, minkštutėliai ir labai skanūs blyneliai.Jei norite išvengti papildomų riebalų, kepkite orkaitėje. Į blynelių tešlą papildomai galite įmaišyti lašišos, rūkytos šoninės, mėgstamų žalumynų. Ragaukite su graikišku jogurtu. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sultinga ir ypatingai kvapni vištiena. Kepama orkaitėje, todėl nereikės ilgai suktis prie viryklės, o ir gardus garnyras iškepa kartu. Jei norite sočiau, papildomai galima tiekti ryžių ar kuskuso, šviežių daržovių labai vasariškai vakarienei.

Receptą rasite čia.

Klasikinio skonio, tačiau kitokios tekstūros šaltibarščiai. Ruošiant šaltibarščius dažnai iškylanti bėda - norisi daug burokėlių, bet tuomet jie neretai pavyksta per trišti ir primena košę. Pagal šį receptą paruošite vieną didelę ar dvi mažesnes tobulo tirštumo porcijas.

Receptą rasite čia.

Norite pajusti Meksikos kvapą savo virtuvėje? Paruoškite puikiųjų kesadilijų! Įdarą galite ruošti ir vegetarišką, ir kokį tik patinka, pavyzdžiui, su faršu ir taco prieskoniais. Vasarą labai tinka ruošti su sezoninėmis daržovėmis, pvz, dėti pomidorų, vietoje sūrio galima dėti varškės ir špinatų.

Receptą rasite čia.

Labai sotūs ir skanutėliai blyneliai, kuriuos galite ruošti ir iš bulvių košės likučių. Pagardinti galite ne tik recepte nurodytomis, bet ir kitokiomis daržovėmis, o jei neturite sūrio - bus skanu ir be jo. Tiekti galite su jogurtu, tirpintu sviestu ir grietine ar kitokiu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabaus skonio virtinukai. Tinka valgyti su grietine arba lengvai pasaldintu grietinės ir tirpinto sviesto padažu. Gaivu ir labai skanu. Beje, ruošti galima ne tik su mėlynėmis, puikiai tiks ir kitos mėgstamos uogos, pvz., vyšnios, serbentai ar avietės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanu, vasariška ir nebrangu pagaminti. Į varškę dar galite įpjaustyti krapų ar svogūnų laiškų. Ant viršaus, prieš dedant sūrį, tinka uždėti pomidorų griežinėlių. Gardžių pietų ar vakarienės idėja be mėsos! Patiekalui rinkitės jaunas, neperaugusias cukinijas, jos iškeps minkštesnės, sultingesnės ir bus švelnesnės tekstūros.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiama ir labai labai gardi užtepėlė. Tinka ir ant duonos tepti, ir su virtomis bulvėmis skanauti. Beje, užtepėlė ruošiama be majonezo, tad tai dar ir sveikesnė alternatyva daugeliui pažįstamiems pagardams!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Be galo skani ir visiškai vasara kvepianti sriubytė. Skaniausia ji su šviežiais žaliaisiais žirneliais, bet jeigu neturite, tiks ir šaldyti. Papildomai tinka dėti šviežių bazilikų ar mėtų lapelių. Taip pat tinka ir žiupsnelis muskato riešuto. O kai norisi klasikinio skonio, tiesiog druska ir pipirai taip pat daro stebuklus. Tik sutrintos sriubos jau nebeužvirinkite, o tik pašildykite, nes tada ji lieka gražiai skaisčiai žalia. Beje, jeigu norisi skystesnės sriubos, sultinio arba vandens pilkite daugiau, o jeigu tirštesnės - mažiau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis patiekalas - kažkas tarp apkepo ir omleto, tad puikiai tinka savaitgalio pusryčiams ar lengviems pietums. Paruošti tokią tortiliją tikrai labai paprasta ir neužtrunka, tereikia pasiruošti kelis ingredientus, o visą darbą atliks orkaitė. Valgyti skanu tiek šiltą, tiek atvėsusį. Nepatariama kepti formoje nusegamais kraštais, nes gali išbėgti kiaušinių masė per sujungimą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai pagaminamas, sveikuoliškas ir ypatingai skanus garnyras. Svarbu neperkepti, kad brokolių gabaliukai išliktų traškūs. Puikiai atstoja įprastus garnyrus prie mėsos ar žuvies patiekalų - bulvių košę ar tradicinius ryžius. Patiekiant tinka pabarstyti sezamo sėklų ir apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis. Jeigu norite sočiau - tinka patiekti su be lukšto virtu kiaušiniu, dėti sūdytos ar rūkytos lašišos.

Receptą rasite čia.

Kvapnūs, minkšti ir tinkantys su įvairiausiais padažais. Tokius blynelius galima patiekti ir vakarienei, ir pietums. Jeigu blynus supjaustysite gabalėliais, tuomet bus ir puikus užkandis. Sūrį rinkitės kietesnį arba keiskite sausesne varške, kad nesuskystintų tešlos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Puiki idėja, kaip vakarienę pašauti į orkaitę vos per kelias minutes, reikės tik trupučio kantrybės, kol iškeps. Beje, ruošti galite ne tik su recepte nurodytomis, bet ir kitomis mėgstamomis daržovėmis. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Tradicinė šalta ispaniška sriuba, kurią pažįsta tikriausiai visas pasaulis. Sriuba gaminama pomidorų pagrindu, tad juos reikėtų rinktis gerai prinokusius, mėgstamos rūšies ir kokybiškus, nes būtent nuo jų priklausys sriubos skonis. Jeigu sriubos norite ypatingai vėsinančios, patiekiant tinka įdėti ledo kubelių. Tradicinis variantas ruošiamas su duona, tačiau, jei norite lengvesnės sriubos, duonos galima ir nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kitoks kugelio variantas - iš bulvių ir cukinijų! Su nuostabiai traškia plutele ir minkštutėlis viduje... Tiekite su grietine, spirgučių ar pievagrybių padažu - visaip bus labai skanu! Į apkepo masę galite papildomai įmaišyti tarkuotų morkų ar smulkintos paprikos - jos čia taip pat labai tiks.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Traškios ir gardžios baklažanų riekelės orkaitėje. Tinka ir kaip karštas užkandis, ir kaip lengva vegetariška vakarienė ar garnyras prie pagrindinio patiekalo. Kadangi kepama orkaitėje, baklažanas neprisigeria riebalų, kaip kad nutinka kepant keptuvėje, o vis tiek iškepa labai skaniai.

Receptą rasite čia.

Minkšti ir labai skanūs žuvies kotletukai su varške. Papildomai į kotletų masę galima dėti sutarkuotų ir nusunktų cukinijų, tarkuotų morkų ar špinatų. Tinka tiekti su bulvių koše, ryžiais, daržovių salotomis. Taip paruoštus kotletus galima kepti tiek keptuvėje, tiek orkaitėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kvapni, kremiška ir labai skani cukinijų sriuba! Tai puikus patiekalas lengviems pietums ar vakarienei, spalvinga ir gardi sriuba pamalonins skrandį ir jaukiai nuteiks net darganotą dieną.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingas būdas paruošti šį tą ypatingo - ant iešmelių keptos krevetės. Labai tinka tiekti su šviežiomis salotomis, pabarsčius sezamo sėklų ir su citrinos skiltele ar saldžiu aitriųjų paprikų padažu. Taip pat šiais iešmeliais labai tinka pagardinti sezoninių daržovių ar Cezario salotas.

Receptą rasite čia.

Skanūs, minkšti ir sultingi vištienos ir cukinijų kepsneliai. Ragaujantys nei nesupras, kad juose slepiasi ši daržovė. Beje, kepsneliai skanūs ne tik šilti, bet ir atvėsę, tad tinka ir į iškylą pasiimti, ir ruošti salotas, ir ant sumuštinio.

Receptą rasite čia.

Labai skanus orkaitėje ruošiamas troškinys, ypač puikus šviežių daržovių sezono įkarštyje! Apkepu galima mėgautis ir kaip vakariene be mėsos, ir kaip garnyru prie žuvies ar mėsos patiekalų.

Receptą rasite čia.

Ypatingai gaivi, tiršta ir labai skani šalta jogurto sriuba. Labai tinka pagardinti žolelėmis, trintais graikiniais riešutais, česnakais, citrinų sultimis, lašeliu kokybiško alyvuogių aliejaus. Recepte daug erdvės improvizacijoms, visgi ruošiant pirmą kartą rekomenduojame vadovautis klasikiniu receptu, jame visi skoniai dera tiesiog nuostabiai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikrai puikus varškės apkepas. Minkštutis, purus ir valgant net nesitiki, jog be jokio cukraus! Būtinai naudokite didelius, gerai prinokusius bananus, o jeigu turimi bananai mažiau sunokę, dėkite juos ne tris, o keturis arba papildomai įdėkite šiek tiek medaus ar kito mėgiamo saldumo. Vietoje uogų puikiai tinka obuoliai ar kriaušės, tiesiog juos nulupkite ir supjaustykite kubeliais bei apvoliokite šaukštelyje cinamono. Kepti galima ir keksiukų formelėse - taip ir iškeps greičiau ir orkaitėje trumpiau kaitins virtuvę.

Receptą rasite čia.

Tai gali būti puikus užkandis, garnyras ar pagrindinis patiekalas! Labai paprasta paruošti ir be galo skanu, ypač su aštriu ar pikantišku padažu. Tinka tiekti su šviežių daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.

Dar vienas puikus šaltibarščių receptas! Šis galbūt bus kiek neįprastas ir negirdėtas, bet pagal jį paruošta sriuba tikrai labai skani - rekomenduojame išbandyti ir Jums. Spalvinga, gaivi ir ypatingo skonio sriuba!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Natalija, Tasha.lt

Sotus ir labai skanus brokolių apkepas su vištiena ir daug daug sūrio! Paruošti šį apkepą tikrai labai paprastai. Brokolius galima pakeisti ir žiediniais kopūstais ar juos maišyti perpus.

Receptą rasite čia.

Kvapni, spalvinga ir labai skani šparaginių pupelių sriuba sočiau. Grietinėlė sriuba tinka tiek liesesnė, tiek riebesnė. Jeigu norite lengvo, kremiško sriubos varianto, šoninės galite ir nedėti.

Receptą rasite čia.

Lengvas ir vasariškas patiekalas pasotins kiekvieną vegetarą, o tiems, kas negali be mėsos, tiks kaip garnyras prie ant žarijų keptų kepsnių arba žuvies. Pomidorai iškepa sultingi ir labai skanūs. Vietoje kuskuso taip pat puikiai tiks ryžiai, grikiai, bolivinė balanda ar kitos mėgiamos kruopos.

Receptą rasite čia.

Jeigu manėte, kad kiaušinienė tinka tik pusryčiams, tikriausiai dar neragavote Šakšukos! Tirštame, kvapniame, greitai paruošiamame naminiame pomidorų padaže iškepti kiaušiniai – tikras skanėstas. Recepto autorė kviečia išbandyti klasikinį variantą, bet nebijoti ir eksperimentuoti ir patiekalą patobulinti mėgstamomis daržovėmis bei prieskoniais.

Receptą rasite čia.

Labai skani, gaivi ir vasariška sriuba su šviežiais agurkais! Lydytas sūrelis sriubai suteikia ypatingo kremiškumo ir puikaus skonio. Ši sriuba be mėsos, tad puikiai tiks lengviems pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.

Kvapnios ir gardžios orkaitėje keptos blauzdeles, kurias paruošti labai paprasta, o patiekalas labai skanus ir kvapnus. Tereikia pašauti į orkaitę, šiek tiek palaukti ir vakarienė paruošta!

Receptą rasite čia.

Šis skanuolis cukinijų pyragas iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti įmantrus, tačiau peržvelgus ingredientus, pamatysite, kad prabangiausia jo dalis - sūris, o ir jo galima nedėti! Pikantišką sūrio skonį puikiai pakeis pora skiltelių išspausto česnako, o prieskonius rinkitės mėgstamus.

Receptą rasite čia.

Įdomesnis maltos mėsos patiekalas - su garnyru viduje! Daržoves įdarui galima rinktis ne tik nurodytas recepte, bet ir kitokias mėgstamas, pvz., sutarkuotas ir nusunktas cukinijas, patroškintas morkas ar kopūstus. Tiekiame su šviežiomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Gaivi ir greitai paruošiama sriuba, jei norite paįvairinti vasaros šaltų sriubų pasirinkimą. Varškė iai sriubai suteikia ne tik ypatingo skonio, bet ir kitokį tirštumą. Rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tereikia supjaustyti daržoves, sumaišyti užpilą ir užpilti ryžių makaronus karštu vandeniu. Lengvi, vasariški pietūs paruošti! Galima sunaudoti ir visas turimas daržoves, galiukus ir kampelius. Tinka tiekti kaip lengvą pagrindinį patiekalą ar garnyrą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Regis, jokių įmantrių ingredientų, o skonis - nuostabus! Šiuos suktinukus galite kepti orkaitėje arba su jais užbaigti grilio sezoną, tuomet jie dar ir įgaus viliojančio dūmų kvapo. Gardu su ryžiais ar daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.

Lengvai ir greitai, be jokių įmantrių ingredientų, puikiai tinka vasariškai vakarienei! Galbūt skamba kiek netikėtai, bet silkė agurkų patale - tikras skonių atradimas. O jei norite sočiau, kartu patiekti tiesiog tobulai tinka virtos šviežios bulvytės ar tiesiog riekele juodos duonos.

Receptą rasite čia.

Nuostabiai skanus, kremiškas cukinijų apkepas su ryžiais ir tąsiu, užburiančiai skaniu sūriu... Apkepą paruošite greitai, o išragausite dar greičiau! Apkepas tinka tiek, kaip vakarienės be mėsos idėja, tiek kaip garnyras prie žuvies ar mėsos patiekalų. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Puiki išeitis, kai nesinori ilgai kaisti prie viryklės ir ruošti viso puodo balandėlių, o tik vienai vakarienei paskanauti. Į įdarą ar tiesiai į padažą tinka dėti tarkuotų ir nusunktų cukinijų, šiek tiek paprikos ar morkų, na, o pačiam padažui sunaudosite daug pomidorų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tiršta, soti ir labai gardi sriuba be mėsos! Puiki idėja lengvesniems pietums ar vakarienei. Sriuba maloniai saldžiarūgščio skonio, puikiai tinka ragauti su skrudintos duonos reikele. Šiai sriubai puikiai tinka ir švieži pomidorai, tik juos reikėtų nuplikyti ir nulupti.

Receptą rasite čia.

Klasikinės Kaprio salos salotos ruošiamos vos iš trijų ingredientų ir labai gardaus padažo! Tąsaus mocarelos sūrio, sultingų pomidorų ir kvapnių bazilikų derinys tiesiog užburia tobula skonių derme ir paprastumu. Rekomenduojame paragauti!

Receptą rasite čia.

Šakninės daržovės, pupelės, vištiena ir prieskoniai kartu susipina į nuostabiai jaukų ir sušildantį troškinį. O kur dar subtili pomidorų rūgštelė... Jei patiekalą ruošite tirštesnį - ragausite troškinį, jei skystesnį - sriubą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital