Jei norite sau svarbų žmogų maloniai nustebinti Valentino dienos proga ar tiesiog paruošti ypatingesnį patiekalą romantiškai vakarienei, skubame į pagalbą! Atrinkome net 34 gardžiasi, bet nesudėtingai pagaminamas šventiškų patiekalų bei desertų idėjas, kurios jaukiai nuspalvins tiek Valentino, tiek kiekvieną dieną.
Šis krevečių patiekalas yra tobulas - paruošiamas vos per pusvalandį, o skonis nerealus. Kartais vasarą vietoje saulėje džiovintų pomidorų naudojame paprastus pasmulkintus pomidorus arba vyšninius perpus perpjautus pomidorus, tik juos beriame gaminimo pabaigoje drauge su krevetėmis, tik kad sušiltų. Beje, šis padažas taip pat puikiai tinka lašišai, vištienai ir net avinžirniams.
Receptą
rasite čia.
Vos keli nekomplikuoti ingredientai, greitas paruošimas, o koks skonis ir vaizdas! Nuostabiai tinka draugų susibūrimui, kai norisi palepinti artimuosius ar tiekti ant šventinio stalo.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Taip paruošta vištiena yra nereali - minkštutė, sultinga, norisi ją suvalgyti iki paskutinio trupinėlio. Kitaip būti ir negalėtų, nes šis patiekalas yra daugumos italų restoranų Amerikoje pasididžiavimas, žinomas "Chicken Parmigiana" vardu.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Šokoladas ir braškės – tikra Valentino dienos klasika, todėl ir šiame deserte susluoksniavau viename dubenyje lengvai sumaišomo šokoladinio pyrago (braunio) gabalėlius, purų grietinėlės ir maskarponės kremą bei gaivumo suteikiantį braškių padažą. Desertas tikrai skanus, nesudėtingas ir labai romantiškas! Beje, vietoje braškių puikiai tiktų ir avietės. O jei šviežių uogų neturėsite, galima su cukrumi pašildyti ir atvėsinti šaldytas uogas.
Receptą
rasite čia.
Penkiolika minučių pasiruošimo ir truputis kantrybės, kol iškeps! Vietoje lašišos galima kepti ir kitą žuvį - menkę, pangasiją ar kitą mėgstama. Švelnusis kreminis grietinėlės padažas tobulai dera prie žuvies. Tiekiame su ryžiais. Nesudėtinga idėja greitai ir romantiškai Valentino dienos vakarienei.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Macarons pyragėlius neabejotinai būtų galima karūnuoti konditerijos karaliumi. Pastaraisiais dešimtmečiais Macarons tikrai pasiekė savo populiarumo viršūnę - juos galite įsigyti vos ne visame pasaulyje, pamatyti daugelyje filmų bei serialų, ar nuolat išvysti socialinių tinklų nuotraukose. Gaminant šiuo metodu sugadinti tešlą yra ne taip lengva, o ir didelių konditerinių žinių nereikia. Tad jei visada svajojote patys išsikepti Macarons pyragėlius, skaitykite!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Banga, Wavy Kitchen
Super dailiai atrodančios, labai skanios ir lengvai pagaminamos užkandėlės. Su recepte naudoju sūrių deriniu man jos pačios skaniausios, bet galite rinktis ir vien tik rikotos sūrį ar jį keisti tepamu varškės sūreliu ar kreminiu sūriu.
Receptą
rasite čia.
Šios traškios krevetės yra nerealios! Iš pirmo žvilgsnio galbūt padažo ingredientai pasirodys neįprasti, bet kaip maloniai nustebsite paragavę! Majonezo padažas turi švelnią, bet nedominuojančią saldumo natą, kurią atsveria citrinos rūgštelė ir pakelia padažą į kitą lygmenį. Tuo tarpu krevetės pavyksta traškios, švelnios. Na, paskanavus tikrai sunku sustoti. Šis gardumynas tiks, kai norisi palepinti artimuosius, paužkandžiauti prie filmo savaitgalio vakarą ar tiekti ant šventinio stalo.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Greita vakarienė po darbo, savaitgalio pietūs ar romantiška idėja ypatingai progai - šis patiekalas tiks kiekvienai progai. O geriausia, kad ne tik be galo skanu, bet vištiena iškepa super sultinga, padažas pagardina kiekvieną kąsnelį, paprikos ir ananasas tobulai dera, paruošimas neužtruks, o vėliau ir kepimo formos ilgai plauti nereikės, nes kepsniai ruošiami folijos kišenėlėse. Labai patogu, paprasta, o gardu tai neapsakomai.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šiai smaližių svajonei paruošti nereikės nei daug ingredientų, nei labai ilgai sukiotis virtuvėje, o kiekvienas kąsnelis tiesiog tirps burnoje. Beje, pyragėlius reikėtų tiekti dar karštus, kad šokoladas dar išbėgtų iš pyragėlio ir nebūtų sustingęs.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Puikus skonis, kuriam prireiks vos pusvalandžio. Puikus receptas kinų virtuvės gerbėjams, pagal kurį nuostabų patiekalą galima paruošti neiškėlus kojos iš namų. Tiekiame su ryžiais, na, o padažo tirštumą galite reguliuoti pagal tai, kokį jį mėgstate.
Receptą
rasite čia.
Minkšta plikyta tešla, nuostabus plikytas kremas su pistacijomis, sodri pistacijų pasta, lengvas it pūkelis vanilinis maskarponės kremas ir traškios karamelizuotos pistacijos - visa tai tiesiog tobulas skonių derinys, kuriam sunku atsispirti.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Banga, Wavy kitchen
Labai paprastas patiekalas, kuris nereikalauja įmantrių sugebėjimų, o visą darbą atlieka orkaitė. Beje, daržoves galite rinktis kokias tik norite ir mėgstate, labai tiktų brokoliai ir kitos daržovės.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Raudona spalva dažnai vadinama meilės ir aistros spalva, tad nenuostabu, kad raudonojo aksomo desertus dažnai išvysite tarp pasiūlymų, ką gi saldaus paruošti Valentino dienai? Šis sūrio tortas – ne išimtis. Klasikinis, kvepiantis vanile, tačiau nudažytas raudonai. Paruošėme receptą artėjant meilės dienai ir kviečiame gaminti drauge.
Receptą
rasite čia.
Šios tobulo skonio Cezario salotos puikiai tiks ir šventiškiems pietums, ir kai norisi įdomesnės vakarienės. Gaivios, nuostabiai gardžios, žavingai atrodančios, o paruošiamos vos per 20-30 minučių.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Naminė braškių želė pavyksta itin sodraus skonio bei minkštos, švelnios tekstūros. Antrasis deserto sluoksnis - panakotos. Kiekvienas kąsnelis taip švelniai ir jaukiai pradžiugina kiekvieną paragavusį. O ruošti galima ir su šaldytomis, ir su šviežiomis uogomis.
Receptą
rasite čia.
Puiki idėja vakarienei be mėsos (tiks ir vegetarams, nes nenaudojami kiaušiniai). Makaronai iškepa su minkštu, sultingu ir kvapniu įdaru. Rekomenduoju išbandyti. Pagal šį receptą paruošite 2 vidutinio dydžio porcijas, todėl, jei valgys gausesnė ar labai išalkusi kompanija, ingredientų kiekius reikėtų didinti.
Receptą
rasite čia.
Šis braškių pyragas,tiksliau beveik tortas, yra idealus desertas vasaros dienoms. Jis susideda iš trijų sluoksnių: sausainių pagrindo, kremiško varškės sluoksnio ir gaivių braškių putėsių. Kiekvienas sluoksnis turi savo skonį ir tekstūrą, kurie puikiai dera tarpusavyje ir sudaro harmoningą visumą. Pyragas yra lengvas, gan gaivus, o paruošimas nesudėtingas.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Maistinga, soti, sveikesnė vakarienės idėja, kuri nuostabiai tinka, kai norisi pasilepinti ir palepinti artimuosius. Tinka net ir šventėms, romantiškoms vakarienėms ar įsidėti į pietų dėžutę. Paprasta paruošti, ilgai sukinėtis virtuvėje nereikia, o iškepa puikaus aromato ir skonio.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Be galo greitai pagaminamas, kremiškas, gaivus ir na labai skanus desertas. Vietoje vyšnių taip pat tinka ir kitokios uogos (braškės, mėlynės, avietės, šilauogės) ar mėgiami vaisia, pvz. smulkiai supjaustyti konservuoti persikai ar su trupučiu sviesto bei cukraus pakepinti obuolių gabalėliai.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoskaitės LaMaistas.lt redakcijai
Puikaus skonio sumuštinukai su saulėje džiovintų pomidorų užtepėle ir rikotos sūriu. Tobulas skrudintos bagetės traškumo, lengvo rikotos salstelėjimo ir pomidorų rūgštelės derinys. Ingredientų pakaks visai nedaug, o nuo stalo šios užkandėlės išgaruos akimirksniu.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Laksa yra aštri, pietryčių Azijoje populiari makaronų sriuba, kurios pagrindą sudaro ryžių arba kviečių makaronai, aštrus sultinys su kokosų pienu ir vištiena, krevetės arba žuvis.
Receptą
rasite čia.
Plonas, šiek tiek traškus pagrindas ir idealiai kremiškas viršus - sūrio pyragas yra vienas tų tobulų legendinių desertų, kuriame vos keli ingredientai susijungia į tokio puikumo visumą, kad norisi dar ir dar gabalėlio. Nuostabus kasdienai ar šventėms..
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Dovilė, BeDietu.lt
Greitai paruošiami, ypatingai šventiški kepti sumuštinukai su krevetėmis. Jei mėgstate krevetes, labai rekomenduojame išbandyti!
Receptą
rasite čia.
Smaližių svajonės išsipildymas - pavlova su maskarponės kremu ir nuostabia rūgštele bei gaivumu nuo šviežių uogų.
Receptą
rasite čia.
Tailando kariai mums yra vienas tų genialių patiekalų, kuriuos gaminame norėdami išskirtinai skaniai, bet be valandų virtuvėje. Ir jais itin paprasta improvizuoti - raudonojo kario prieskonius pakeisite į kitos spalvos kario, vienas daržoves pakeisite kitomis, vietoje krevečių panaudosite vištieną ar lašišą arba avinžirnius ir, regis, tas pats patiekalas sužibės kita spalva.
Receptą
rasite čia.
Burnoje sutirpstanti plikyta tešla ir baltojo šokolado kremas, papildytas aviečių natomis, sukuria tiesiog tobulą pavasarišką desertą.
Receptą
rasite čia.
Restorano vertas patiekalas, kurį paruošite vos per pusvalandį. Taip pagaminta lašiša išlieka minkštutė ir sultinga, o padažo skoniui apibūdinti žodžio TOBULAS yra per mažai. Šią lašišą tinka patiekti su ryžiais, makaronais ar tiesiog daržovių salotomis.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Ši be galo skani ir super paprastai pagaminama pomidorų bei buratos užkandėlė tobulai tinka vakarui su draugais, lėtiems savaitgalio pusryčiams ar tiesiog kai norisi įdomesnės vakarienės.
Receptą
rasite čia.
Niujorko sūrio pyragas - tikrų tikriausia klasika, kurios ragavę yra tikriausiai daugelis smaližių. Švelni vyšnių rūgštelė tobulai dera su pyrago saldumu, bet vietoje vyšnių taip pat tinka ir kitos šaldytos uogos ar švieži/konservuoti vaisiai.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Apie šios vištienos gaminimą reikėtų pagalvoti iš anksto, nes tobula būtų pamarinuoti per naktį (ar bent 3 valandas). Būtent jogurtinis marinatas suteikia ypatingą skonį. Tobula kreminė tekstūra, švelnus indiškas skonis ir sviestinė vištiena.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Retas atsisakys lėkštės makaronų su puikiu padažu... Šį kartą prie makaronų priderintas kreminis, skanus, gardus rausvas padažiukas su krevetėmis. Išbandykite, tikrai nesigailėsite.
Receptą
rasite čia.
Pastéis de Nata vadinti portugališkų kepinių legenda. Saldūs pyragėliai tapo tokie populiarūs pasaulyje, kad nereikia nė aplankyti Portugalijos, jog mintinai žinotum jų pavadinimą ir iš pirmo žvilgsnio atskirtum tuos žavius sluoksniuotos tešlos krepšelius su gardžiai karamelizuotu kremo įdaru.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Asta, Saulėta Virtuvė
Italijos virtuvės patiekalai puikiai tinka romantiškai vakarienei. Tradicinis itališkos lazanijos receptas, kuris nudžiugins net tuos, kurie retai sukasi virtuvėje, nes nes receptas labai detalus. Lazanijos paruošimas užtruks, tačiau rezultatas išties puikus!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Šį desertą sudaro du traškūs ir tuo pačiu metu minkšti rožiniai macarons sausainiai, rožių natų turintis sviestinis kremas, ličių saldumas bei aviečių gaiva. Visa tai sukuria nepamirštamą skonių derinį, kuris tiesiog tirpsta burnoje! Juk ne be reikalo šis desertas taip išpopuliarėjo pasaulyje.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Banga, Wavy kitchen
Ypatingai skanus, kremiškas ir labai lengvai pagaminamas daržovių karis su vištiena. Jeigu norite vegetariško varianto, mėsą galite pakeisti avinžirniais ar lengvai apkepintais tofu gabalėliais.
Receptą
rasite čia.
Gaivus, nesudėtingai paruošiamas, pavasariškai lengvas ir labai skanus desertas su pienu, grietinėle ir vaisiais. Jis skanus ir be persikų arba juos galima pakeisti kitokiais vaisiais ar uogomis!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Puikiems pietums ar vakarienei puikiai tiks orkaitėje kepta vištiena. Ilgai virtuvėje sukiotis nereikės - tik užmarinuoti vištieną, o tuomet darbą atliks orkaitė. Vištiena tiekiama su padažu, kurį labai nesudėtingai ir greitai paruošite. Nors ingredientų daug, bet jie nėra įmantrūs ir beveik visi tikrai randami namų spintelėse.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šis ryškių skonių dubenėlis - tikras lobis Azijos skonių gerbėjams. Kiaušininiai makaronai su lašiša, pagardinta vasabi ir sezamų prieskonių mišiniu, bei su česnakais ir sojų padažu kepti Pak Choy kopūstai. Papildomas privalumas - šį patiekalą paruošite maždaug per 20 minučių!
Receptą
rasite čia.
Visi padažo skoniai susilieja į tokią darnią visumą, kad norisi jį tiesiog kabinti šaukštu. Beje, tokiame padaže galite ruošti ne tik vištieną - jis puikiai tinka kiaulienos pjausniams, lašišai ir net krevetėms.
Receptą
rasite čia.
Šokoladinis sausainių pagrindas, šokolado gabaliukai labai švelniame varškės kremo sluoksnyje ir uogos - tobulas derinys! Tortas nėra pernelyg saldus, todėl patiks mėgstantiems gaivesnius desertus. Paruošimas užtruks vos pusvalandį, reikės tik trupučio kantrybės, kol tortas sustings ir galima bus ragauti! Puošiame uogomis, šviežiais ar konservuotais vaisiais.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Minkštas lengvai traškus paviršius ir tobulas kreminis įdaras. Lengvi kaip oras, saldūs tik subtiliai ir kiekvienas kąsnelis tiesiog tobulas. Taip, šie naminiai eklerai su lengvai citrininiu maskarponės kremu būtent tokie. Jie abejingų nepalieka.
Receptą
rasite čia.
Akį traukianti išvaizda bei ypatingas skonių ir tekstūrų derinys - tai, kas vieną kartą paragavus, neleidžia pamiršti šio skanėsto. Minkštutė plikyta tešla, gardinta migdolų riekelėmis, riešutų pasta, burnoje tirpstantis kava ir riešutais kvepiantis grietinėlės kremas bei abejingų nepaliekantis plikytas mousseline kremas - tai tikra svajonė.
Receptą
rasite čia.
Šios salotos yra nerealios! Mums - pačios pačiausios. Sodrios skonių, gaivios, tačiau tuo pačiu sočios, žavingai atrodančios. Jei norite, vietoje krevečių galite rinktis ir vištieną.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Pagaminti reikia skirti kiek daugiau laiko, bet rezultatas tikrai to vertas. Ilgai žemoje temperatūroje kepamų šonkauliukų mėsa iškepa labai minkšta - tiesiog byra nuo kaulų vos palietus šakute, rezultatas šiek tiek primena plėšytą kiaulieną. O jei dar nepatingėsite ir pagaminsite naminį barbekiu padažą, kuriuo aptepsite šonkaulius - tai tikrai bus vienas skaniausių kada nors ragautų patiekalų.
Receptą
rasite čia.
Šis greitas tiramisu taurėse labai patiks visiems mėgstantiems tiramisu, bet neturintiems ar nenorintiems praleisti daug laiko virtuvėje gaminant. Šis desertas pagaminamas labai greitai, tik reikia šiek tiek laiko ir kantrybės sulaukti kol pastovės šaldytuve bent keletą valandų.
Receptą
rasite čia.
Idealus pasirinkimas šventėms, romantiškai vakarienei ar tiesiog, kai norisi palepinti artimuosius. Jei mėgstate kiek aštriau, šis patiekalas maloniai pradžiugins jūsų skonių receptorius, o jei aštresnių skonių nemėgstate, tuomet sriracha padažo kiekį mažinkite arba visai nedėkite. Lašišą galima keisti ir uptėtakiu, bus lygiai taip pat gardu.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Šie vištienos krūtinėlės kepsneliai dėl šoninės bei sūrio iškepa tobulai sultingi, atrodo labai šventiškai, o paruošti užtruksite vos 15-20 minčių. Tada pusvalandis orkaitėje ir nuostabi vakarienė garuos ant stalo. Kepsnelius pasiruošti galite ir iš vakaro - susuktus sudėkite į indelį, uždenkite dangteliu arba maistnė plėvele ir laikykite šaldytuve. Likus pusvalandžiui iki gaminimo išimkite iš šaldytuvo, kad sušiltų, o tada kepkite pagal nurodymus recepte. Suktinukų viršaus galima niekuo papildomai netepti, o įdarui rinktis bet kokį mėgstamą sūrį.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Saldus, minkštas, su šiek tiek traškia, plona plutele - kiekvienas šio šokoladinio skanėsto kąsnelis su malonumu sutirpsta burnoje. Skanus tiek vienas, tiek su kaušeliu ledų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Jei mėgstate midijas, šį patiekalą išbandyti rekomenduojama. Patiks net tiems, kurie dar jų ir niekada neragavę. Labai svarbu atsirinkti šviežias midijas - jos turi būti pilnai užsidariusios.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Skanūs, minkšti ir sultingi suktinukai orkaitėje! Galima tiekti su bulvių koše, ryžiais, makaronais. Padažas toks skanus, kad norėsis suvalgyti iki paskutinio lašelio!
Receptą
rasite čia.
Švelnus, purus, migdolais kvepniastis biskvitas, lengvas kremas ir viskas ko reikia tobulam tortui. Ruošti galima su šviežiomis arba šaldytomis uogomis, tad puikiai tinka įvairioms šventėms ar tiesiog, kai norisi palepinti artimuosius.
Receptą
rasite čia.
Super paprastai pagaminamas ir be galo skanus desertas. Jeigu norite įdomiau, į jį tinka įmaišyti smulkintų migdolų ar lazdyno riešutų. Bet šis tinginys nuostabus ir tiesiog savaime, be jokių priedų. Išbandę tikrai nesigailėsite!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Karamelizuota sluoksniuota tešla, lengvutis lyg pūkelis Chiboust kremas, sūdytos karamelės padažas, burnoje palengva tirpstantis vanilinis Chantilly kremas gardintas maskarpone ir traškūs plikyti pyragėliai, pripildyti kremu - tai kas pradžiugina kiekvieną smaližių ir ne tik.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Banga, Wavy kitchen
Greiti ir skanūs šventiniai pietūs ar vakarienė orkaitėje! Nereikės suktis prie viryklės, o dar puikus kreminis grietinėlės padažas... Tiekite su ryžiais, bulvių koše ar šviežių daržovių salotomis ir mylimieji bus sužavėti. Skanaus!
Receptą
rasite čia.
Traškus duonos skrebutis, kreminė gvakamolė, švelniai sūdyta lašiša taip puikiai dera tarpusavyje kad šis užkandis greičiausiai dingsta nuo stalo. Pagaminama labai greitai ir lengvai, siūlau visiems pabandyti! Pagal šį receptą paruošite net 28 sumuštinukus.
Receptą
rasite čia.
Vakarienė per 20 minučių! Jeigu nemėgstate tirštų padažų, tuomet į padažą nedėkite krakmolo. Mes mėgstame lipnius, tirštus padažus su krevetėmis, dėl to naudojame kukurūzų krakmolą padažui sutirštinti.
Receptą
rasite čia.