Valentiną pasitinkant - 34 gardžios vakarienių ir desertų idėjos
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2021-02-11
@Shutterstock
Jei norite sau svarbų žmogų maloniai nustebinti Valentino dienos proga ar tiesiog paruošti ypatingesnį patiekalą romantiškai vakarienei, skubame į pagalbą! Atrinkome net 34 gardžiasi, bet nesudėtingai pagaminamas šventiškų patiekalų bei desertų idėjas, kurios jaukiai nuspalvins tiek ypatingą progą, tiek kasdieną.
Penkiolika minučių pasiruošimo ir truputis kantrybės, kol iškeps! Vietoje lašišos galima kepti ir kitą žuvį - menkę, pangasiją ar kitą mėgstama. Švelnusis kreminis grietinėlės padažas tobulai dera prie žuvies. Tiekiame su ryžiais. Nesudėtinga idėja greitai ir romantiškai Valentino dienos vakarienei.
Puikus skonis, kuriam prireiks vos pusvalandžio. Puikus receptas kinų virtuvės gerbėjams, pagal kurį nuostabų patiekalą galima paruošti neiškėlus kojos iš namų. Tiekiame su ryžiais, na, o padažo tirštumą galite reguliuoti pagal tai, kokį jį mėgstate.
Taip paruošta vištiena yra nereali - minkštutė, sultinga, norisi ją suvalgyti iki paskutinio trupinėlio. Kitaip būti ir negalėtų, nes šis patiekalas yra daugumos italų restoranų Amerikoje pasididžiavimas, žinomas "Chicken Parmigiana" vardu.
Šiai smaližių svajonei paruošti nereikės nei daug ingredientų, nei labai ilgai sukiotis virtuvėje, o kiekvienas kąsnelis tiesiog tirps burnoje. Beje, pyragėlius reikėtų tiekti dar karštus, kad šokoladas dar išbėgtų iš pyragėlio ir nebūtų sustingęs.
Laksa yra aštri, pietryčių Azijoje populiari makaronų sriuba, kurios pagrindą sudaro ryžių arba kviečių makaronai, aštrus sultinys su kokosų pienu ir vištiena, krevetės arba žuvis.
Niujorko sūrio pyragas - tikrų tikriausia klasika, kurios ragavę yra tikriausiai daugelis smaližių. Švelni vyšnių rūgštelė tobulai dera su pyrago saldumu, bet vietoje vyšnių taip pat tinka ir kitos šaldytos uogos ar švieži/konservuoti vaisiai.
Ypatingai skanus, kremiškas ir labai lengvai pagaminamas daržovių karis su vištiena. Jeigu norite vegetariško varianto, mėsą galite pakeisti avinžirniais ar lengvai apkepintais tofu gabalėliais.
Restorano vertas patiekalas, kurį paruošite vos per pusvalandį. Taip pagaminta lašiša išlieka minkštutė ir sultinga, o padažo skoniui apibūdinti žodžio TOBULAS yra per mažai. Šią lašišą tinka patiekti su ryžiais, makaronais ar tiesiog daržovių salotomis.
Retas atsisakys lėkštės makaronų su puikiu padažu... Šį kartą prie makaronų priderintas kreminis, skanus, gardus rausvas padažiukas su krevetėmis. Išbandykite, tikrai nesigailėsite.
Orkaitėje keptas sušis - viena naujausių kulinarinių madų, kuri karaliauja internete. JAV šio patiekalo galima užsisakyti išsinešimui, o karantinas paskatino žmones šį receptą išbandyti ir namuose. Išbandėme ir mes, ir tikrai nepasigailėjome! Tikriausiai ir taip akivaizdu, tačiau svarbu paminėti, kad tai, žinoma, gana toli nuo tradicinio recepto, tačiau gamindami tikrai labai maloniai nustebome, kiek stipriai šie skoniai nukelia į tolimą Japoniją… Todėl, kol keliauti toliau nuo namų nerekomenduojama, pasikvieskime tekančios saulės šalies skonius į savo virtuves!
Italijos virtuvės patiekalai puikiai tinka romantiškai vakarienei. Tradicinis itališkos lazanijos receptas, kuris nudžiugins net tuos, kurie retai sukasi virtuvėje, nes nes receptas labai detalus. Lazanijos paruošimas užtruks, tačiau rezultatas išties puikus!
Kremiškas pyragas apdegusiu viršumi? Juk tikrieji sūrio pyragai kepami lėtai, ilgai, naudojant vandens vonelę. Taip, klasikiniams sūrio pyragams šios taisyklės galioja. Bet ne šiam. Tamsus, karamelizavęsis, beveik apdegęs viršus ir burnoje sutirpstantis kremas viduje - tai garsusis degintas Baskų sūrio pyragas.
Orkaitėje kepta vištienos krūtinėlė nebūtinai bus sausa - ją galia iškepti ypač minkštą ir sultingą! Su labai skaniu įdaru, tad garnyrui tereikės ryžių ar šviežių daržovių salotų.
Puošnus, dailus ir lengvas desertas. Galima ruošti į atskiras stiklines ar vieną indą ir kabinti šaukštu tiesiai iš jo. Gaiviam uogų sluoksniui tinka ir atitirpintos uogos ar šviežių ar konservuotų vaisių gabaliukai.
Kepama orkaitėje, tad nereikės suktis prie viryklės. Lašiša iškepa greitai, o kiek pikantiškas skonis puikiai tiks romantiškai vakarienei. Tiekiame su ryžiais ar lengvomis daržovių salotomis.
Labai greitai pagaminamas, žavingai atrodantis ir labai labai skanus - šis sluoksniuotas maskarponės desertas abejingų nepalieka. Jam paruošti reikės vos kelių ingredientų!
Greitos ir labai skanios krevečių salotos, vos iš kelių ingredientų. Jas paruošti užtruks visai neilgai, jos šventiškos, bet puikiai tinka ir tiesiog ypatingai vakarienei.
Minkštas lengvai traškus paviršius ir tobulas kreminis įdaras. Lengvi kaip oras, saldūs tik subtiliai ir kiekvienas kąsnelis tiesiog tobulas. Taip, šie naminiai eklerai su lengvai citrininiu maskarponės kremu būtent tokie. Jie abejingų nepalieka.
Pagaminti reikia skirti kiek daugiau laiko, bet rezultatas tikrai to vertas. Ilgai žemoje temperatūroje kepamų šonkauliukų mėsa iškepa labai minkšta - tiesiog byra nuo kaulų vos palietus šakute, rezultatas šiek tiek primena plėšytą kiaulieną. O jei dar nepatingėsite ir pagaminsite naminį barbekiu padažą, kuriuo aptepsite šonkaulius - tai tikrai bus vienas skaniausių kada nors ragautų patiekalų.
Šie vištienos krūtinėlės kepsneliai dėl šoninės bei sūrio iškepa tobulai sultingi, atrodo labai šventiškai, o paruošti užtruksite vos 15-20 minčių. Tada pusvalandis orkaitėje ir nuostabi vakarienė garuos ant stalo. Kepsnelius pasiruošti galite ir iš vakaro - susuktus sudėkite į indelį, uždenkite dangteliu arba maistnė plėvele ir laikykite šaldytuve. Likus pusvalandžiui iki gaminimo išimkite iš šaldytuvo, kad sušiltų, o tada kepkite pagal nurodymus recepte. Suktinukų viršaus galima niekuo papildomai netepti, o įdarui rinktis bet kokį mėgstamą sūrį.
Šis greitas tiramisu taurėse labai patiks visiems mėgstantiems tiramisu, bet neturintiems ar nenorintiems praleisti daug laiko virtuvėje gaminant. Šis desertas pagaminamas labai greitai, tik reikia šiek tiek laiko ir kantrybės sulaukti kol pastovės šaldytuve bent keletą valandų.
Saldus, minkštas, su šiek tiek traškia, plona plutele - kiekvienas šio šokoladinio skanėsto kąsnelis su malonumu sutirpsta burnoje. Skanus tiek vienas, tiek su kaušeliu ledų.
Labai nesudėtingai ir greitai paruošiamas spalvingas karis, kuris dar ir labai gardžiai suvalgomas. Lašišą galima keisti vištiena, krevetėmis, triušiena ar net avinžirniais.
Pagaminti šį tortą - paprasčiau tikriausiai nebūna! Tortas gana sotus, todėl jo užteks pavaišinti gausią draugų kompaniją ar visą šeimą. Tortą galima ruošti ir be kokoso, jeigu jo nemėgstate, tortas bus labi skanus ir be jo. Ananasus galima keisti ir konservuotais persikais ar šaldytomis uogomis.
Šie traškūs, minkštučiai ir purūs vafliai tobulai nuspalvins savaitgalio rytą. Mes juos mėgstame valgyti spalvingai patiektus su avokadu ir rūkytu upėtakiu arba lašiša, nes šie skoniai dera idealiai, bet priedus drąsiai koreguokite savo nuožiūra.
Minkštučiai mėsos kukuliukai kvapniame pomidorų padaže yra italų virtuvės pasididžiavimas. Jie dažniausiai valgomi užsikandant duonele ar tiekiami su spagečiais ar kitais makaronais. Pagaminami nesudėtingai, o skanu be galo!
Labai gražiai atrodantis, bet tikrai nesunkiai pagaminamas ir itin gardus varškės pyragas, savyje suderinantis tiek saldumą tiek malonią kreminę konsistenciją. Recepte visą varškę ar dalį varškės pakeisti maskarponės sūriu.
Be galo greitai pagaminamas, kremiškas, gaivus ir na labai skanus desertas. Vietoje vyšnių taip pat tinka ir kitokios uogos (braškės, mėlynės, avietės, šilauogės) ar mėgiami vaisia, pvz. smulkiai supjaustyti konservuoti persikai ar su trupučiu sviesto bei cukraus pakepinti obuolių gabalėliai.
Šios spalvingos salotos papuoš tiek šventinį, tiek vakarienės ar pietų stalą. Paruošiamos super paprastai - kol kepa saldžių bulvių kubeliai (saldžių bulvių kubelius galima kepti ir iki 200 C laipsnių įkaitintoje ortaitėje, geriausia - naudojant funkciją su vėjeliu), tiesiog susipjaustykite daržoves ir viskas. Krapų padažas prie šių salotų tinka tobulai, bet jei skubate, tiks ir kitoks mėgiamas padažas ar tiesiog šlakelis alyvuogių aliejaus.
Tobuli, ypatingai purūs japoniški blyneliai, kurių skonis šiek tiek primena biskvitą ir yra labai populiarūs Japonijoje. Šiuos blynelius dar galite būti girdėję vadinamais castella blyneliais. Tai nuostabus būdas prisijaukinti Japonijos virtuvę ir išbandyti kažką naujo bei gardaus.
Šis kokteilis yra vienas mūsų mėgstamiausių. Puikiai tika ir kaip sveikesnis desertas, ir kaip greiti be galo gardūs pusryčiai. Mangai ir kokosų pienas suteikia kremiškumo, o braškės - gaivos, beje, jos puikiai tinka ir šaldytos.
Jei mėgstate midijas, šį patiekalą išbandyti rekomenduojama. Patiks net tiems, kurie dar jų ir niekada neragavę. Labai svarbu atsirinkti šviežias midijas - jos turi būti pilnai užsidariusios.
Skanūs, minkšti ir sultingi suktinukai orkaitėje! Galima tiekti su bulvių koše, ryžiais, makaronais. Padažas toks skanus, kad norėsis suvalgyti iki paskutinio lašelio!
Super paprastai pagaminamas ir be galo skanus desertas. Jeigu norite įdomiau, į jį tinka įmaišyti smulkintų migdolų ar lazdyno riešutų. Bet šis tinginys nuostabus ir tiesiog savaime, be jokių priedų. Išbandę tikrai nesigailėsite!
Kad vakarai būtų jaukesni ir skanesni, siūlome ne ką mažiau skanių (prisipažinsime, mums jie dar skanesni) nei kino teatre karamelinių laimės kąsnelių prisispraginti namuose! Paruošimas šiek tiek užtruks, bet paties darbo visai nedaug, o ir rezultatas įdėto laiko tikrai vertas! Beje, karamelinių spragėsių vienu kartu galite pasiruošti ir daugiau. Sandariame indelyje jie išlieka traškūs savaitę ir net ilgiau!
Greiti ir skanūs šventiniai pietūs ar vakarienė orkaitėje! Nereikės suktis prie viryklės, o dar puikus kreminis grietinėlės padažas... Tiekite su ryžiais, bulvių koše ar šviežių daržovių salotomis ir mylimieji bus sužavėti. Skanaus!
Drėgnas, nuostabios tekstūros ir tiesiog burnoje sutirpstantis šokoladinis pyragas. Rekomenduojame būtinai ruošti su šokoladiniu glajumi, jis pyrago skoniui suteikia išbaigtumo ir to puikaus tobulumo.
Akimirksniu paruošiami, tobulai tinkantys romantiškai vakarienei, pavyks net pradedantiesiems virtuvėje! Lašišos kepsneliai iškepa minkšti ir sultingi, jiems reikia vos kelių ingredientų!
Verčiant iš prancūzų kalbos, šio deserto pavadinimas reiškia "degintas kremas". Žinoma, tai dėl traškios karamelinės plutelės, dengiančios deserto paviršių. Pati nuostabiausia krembriulė valgymo dalis? Kai šaukšteliu pramuši karamelės sluoksnį ir pasieki vanilinį kremą, primenantį pudingą, tik 100 kartų skaniau!
Apie šios vištienos gaminimą reikėtų pagalvoti iš anksto, nes tobula būtų pamarinuoti per naktį (ar bent 3 valandas). Būtent jogurtinis marinatas suteikia ypatingą skonį. Tobula kreminė tekstūra, švelnus indiškas skonis ir sviestinė vištiena.
Traškus duonos skrebutis, kreminė gvakamolė, švelniai sūdyta lašiša taip puikiai dera tarpusavyje kad šis užkandis greičiausiai dingsta nuo stalo. Pagaminama labai greitai ir lengvai, siūlau visiems pabandyti! Pagal šį receptą paruošite net 28 sumuštinukus.
Pasakiško skonio ir nuostabiai atrodantis skanėstas. Pagaminti su visais trimis kremais šie pyragėliai tobuli, bet jeigu neturite tiek laiko, tiesiog pasigaminkite daugiau maskarponės kremo ir pyragėlius užpildykite vien juo - bus irgi be galo skanu.
Žinoma, tai nėra klasikinis befstrogenas, bet tikrai be galo skani variacija befstrogeno tema. Labai greitai bei nesudėtingai paruošiama,tad būtinai pabandykite. Kaip ir klasikinį befstrogeną, šį labai skanu patiekti su bulvių koše ir raugintais ar marinuotais agurkėliais.
Vakarienė per 20 minučių! Jeigu nemėgstate tirštų padažų, tuomet į padažą nedėkite krakmolo. Mes mėgstame lipnius, tirštus padažus su krevetėmis, dėl to naudojame kukurūzų krakmolą padažui sutirštinti.
Stiliaus klasika - lipnūs, saldžiai aštrūs vištų sparneliai. Tiesiog neįmanoma atsispirti. Šie sparneliai - puiki idėja romantiškai vakarienei, tačiau įspėjame, kad jie tokie skanūs, kad gali nesinorėti dalintis!
Minkštutėliai, pasakiškai skanūs varškės keksiukai, kuriais galite nustebinti visus artimuosius ir draugus meilės dienos proga! Kremu keksiukus patariama puošti prieš pat patiekiant, nes šis labai skanus kremas ilgiau pabuvęs šilumoje gali tirpti. Bet koks jis skanus!
Recepto autorė teigia, kad avokadai puikiai tinka į visas salotas. O šias mes ragavome ir galime patvirtinti - tikrai tinka. Lengvos, traškios salotos tiks lengviems pietums ar vakarienei, o padažas... tiesiog užburia! Jis, beje, puikiai derės ir kitokiose salotose.
Atrodo ir skamba įmantriai, o pagaminti tikrai labai paprasta! Pyragas ne tik kremiškas, bet ir labai gaivus, citrusinis kvapas tobulai dera prie puodelio kvapnios arbatos - puikus Valentino desertas.