Vakarieniaujame sezoniškai - 43 sotūs receptai iš rudens gėrybių

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2022-09-18
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Rudeniškos vakarienės
@Shutterstock

Moliūgai, cukinijos, burokėliai, bulvytės ir dar daugiau! Vakarienė iš sezoninių ingredientų reiškia, kad valgysite ne tik skaniau, maistingai, bet dažnu atveju ir taupiau! Rinkdamiesi sezoniškus produktus, užaugintus mūsų regione, taip pat prisidedame prie mažesnės klimato kaitos, nes daugiau nei 1.5 C laipsnio šiltėjantis klimatas ne tik brangins prekes ir paslaugas, bet, svarbiausia - kurs sudėtingesnes gyvenimo sąlygas mūsų vaikams ateityje. Stenkimės savo vaikams ir anūkams palikti tokį pasaulį, kuriame būtų gera gyventi!

 

Jei pritrūkote idėjų, pristatome net 43 puikius sriubų, apkepų, blynelių kepsnelių ir dar daugybės skaniausių sezoninių patiekalų receptus!

 

Kvapni, tiršta ir labai skani moliūgų sriuba su vištiena - sriuba labai soti, todėl puikiai tiks ne tik kaip sriuba, bet ir kaip pagrindinis patiekalas! Patiekiant barstome žalumynais!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Blynai puikūs, minkštučiai, purūs ir labai kvapnūs. Galima kepti ir su kvietiniais miltais, tuomet bus labiau klasikinio skonio.

Receptą rasite čia.

Taip paruoštos vištienos skonis puikus, o pati mėsa lieka sultinga, padažas ir sūris tobulai papildo patiekalą. Gaminama su naminiu pomidorų padažu iš konservuotų pomidorų, bet puikiai tinka ir pirktinis. Svarbu rinktis kokybišką, ne per saldų, idealu - itališko arba meksikietiško stiliaus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Itališkas baklažanų, pomidorų ir sūrio apkepas lietuviškam skoniui - šalin makaronus ir mėsą – kepimo inde sluoksniuosime keptų baklažanų riekeles, naminį pomidorų padažą, pilnas saujas šviežio baziliko lapelių ir daug sūrio. Rezultatas – nuostabiai skanus, sultingas ir aromatingas vegetariškas patiekalas. Anglakalbėse šalyse tokio tipo valgiai turi iškalbingą pavadinimą – „comfort food“. Jaukus, naminis, šildantis maistas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė

Labai soti, sušildanti sriuba, ji tiršta, net primena troškinį. Puiki ir tuo, kad daugelį produktų galima paruošti iš anksto, o, kai jau norėsis sriubos, viską sukrauti į puodą ir trumpai pašildyti. Beje, ši sriuba bus nemažiau skani ir be ryžių!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šiuos gardžius, rudeniškai spalvingus virtinukus pamėgs tiek didieji, tiek mažieji ragautojai. Moliūgų tyrei gaminti patariu naudoti muskatinį arba sviestinį moliūgą.

Receptą rasite čia.

Tikras rudeniškas patiekalas visai šeimai. Itin sotus, gardus ir kupinas švelnaus skonio. Gaminamas su vištiena, tačiau galite ją pakeisti kita mėgstama mėsa ar dėti kitų mėgstamų daržovių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis patiekalas puiki pietų idėja - nesudėtinga paruošti, bet kaip skanu ragauti! Patiekalą tinka gardinti šviežia kalendra arba pertražolėmis, tačiau svarbu žalumynus dėti pačioje gaminimo pabaigoje, kad išsaugotų savo puikų aromatą ir skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Ši sriuba pagaminama paprastai kaip dukart du, o skani be galo. Konsistencija tobulai kremiška ir šilkinė papildomai nededant jokios grietinėlės. Būtinai ją išbandykite, nes tikrai gali tapti jūsų mėgstamiausia.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tai paprastas, tačiau labai gardus patiekalas – sotus, greitai ir lengvai paruošiamas vieninteliame puode. Daugeliui patinkantį ryžių ir vištienos derinį čia papildo daržovės (svogūnai, česnakai, morkos, pomidorai, pievagrybiai), o pikantiškumo suteikia čederio bei mocarelos sūriai. Troškiniui rinkitės vištos šlaunelių mėsą – ji minkštesnė, sultingesnė už vištos krūtinėlę. Galite naudoti tiek „Jasmine“, tiek „Basmati“ ar paprastus ilgagrūdžius ryžius. O pievagrybius recepte galima pakeisti ir kitokiais mėgstamais apvirtais miško grybais. Jei mėgstate aštresnius patiekalus, troškinį drąsiai pagardinkite šlakeliu čili padažo ar žiupsniu kajeno pipirų.

Receptą rasite čia.

Burokėlių sriuba yra lietuviškos virtuvės klasika ir turbūt kiekvieni namai turi savo numylėtą receptą. Šįkart mes dalinamės savo mėgstamiausiu. Jis puikus tuo, kad be galo skanią sriubą išvirsite be galo greitai, vos per 30-40 minučių. Burokėlių pakepinimas paryškina jų skonį, o pomidorų pasta, žiupsnelis kajeno ir šiek tiek rūkytos paprikos suteikia, regis, tokiam pažįstamam patiekalui naujų spalvų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Ši tiršta vištienos čili sriuba-troškinys yra tikra skonių fiesta. Ne tik tobula alternatyva klasikiniam jautienos čili, bet ir savaime patiekalas iš didžiosios raidės, puikiai tinkantis tiek, kai norėsis ypatingos vakarienės, tiek šeimos ar draugų šventėms, nes skonis tikrai be galo puikus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Vakarienė greičiau nei per pusvalandį! Maistingas, skanus ir greitai paruošiamas. Labai skanu tiekti su ryžiais, bulvytėmis ar šviežios duonos riekele, kurią gardu mirkyti į padažą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Lengvai ir greitai pagaminama, patiks visai šeimai ir tobulai sušildys šaltomis rudens dienomis. Ši ne tik skani, tačiau ir labai maistinga sriuba puikiai tiks gardiems pietums ar sočiai vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Minkšti ir skanučiai maltos mėsos kukuliai daržovių patale. Papildomai galima išsivirti ryžių, išsikepti bulvyčių ar valgyti tiesiog su šviežios duonos riekele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tirštų sriubų mėgėjams ši bulvienė labai patiks. Puikiai sušildo, pasotina, o kiekvienas sriubos šaukštas labai labai gardus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Minkštučiai mėsos kukuliukai kvapniame pomidorų padaže yra italų virtuvės pasididžiavimas. Jie dažniausiai valgomi užsikandant duonele ar tiekiami su spagečiais ar kitais makaronais. Pagaminami nesudėtingai, o skanu be galo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Vištiena ir moliūgas kartu dera labai skaniai. Troškinukas kvapnus, sotus ir sušildantis, puikiai dera su ryžiais. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Bulvytės ir grybai - puikus skonis garantuotas! Blyneliai iškepa minkštučiai ir su labai labai skaniu įdaru. Valgome su grietine, graikišku jogurtu ar visai be padažo.

Receptą rasite čia.

Guliašas yra nepamainomas patiekalas šaltą rudens ar žiemos dieną. Kviečiame išmokti gaminti ryškaus skonio ir burnoje tirpstantį guliašą, dalinamės naudingais patarimais ir siūlome išbandyti tradicinius guliašo receptus bei įvairias šio patiekalo variacijas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kvapni, rudeniška grybų sriuba su daržovėmis. Skanioji sriuba sušildys žvarbią dieną bei pamalonins skrandį!  Labai kvapni, vaikystę primenanti grybų sriuba. Jeigu mėgstate, baigiant virti ją galima balinti tupučiu grietinės arba grietinėlės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tiršta, kreminė, švelnaus skonio sriuba. Nesudėtingai paruošiama, labai soti ir puikiai sušildanti. Užsienyje ją vadina sūrainio sriuba (angl. cheeseburger soup), nes įprastai naudojama jautiena, tuomet lydytas sūris ir tiekiama su mėsainių bandelėmis. Tačiau aš šį kartą gaminau su vištienos faršu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Jaukus ir naminis rudens maistas dažniausiai sutelpa į vieną puodą – jame gardu ne tik virti sriubas, bet ir ruošti kvapnius sezoniškų skonių troškinius. Moliūgai – tikri rudens karaliai virtuvėje, tad receptų su jais niekad nebus per daug. Išbandykite greitai ir paprastai paruošiamą, labai gardų troškinį su moliūgais, vištiena ir perlinėmis kruopomis. Sotus ir šildantis, jis puikiausiai tiks ir žvarbesnėms rudens dienos.

Receptą rasite čia.

Įdomesnis bulvinių blynų receptas - su sūriu! Sūris blyneliams suteikia švelnų prieskonį, ragaujantiems sunku suprasti, kas slepiasi blyneliuose, bet visi prašo pakartoti. Blynai ruošiami be miltų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikriausiai daugeliui pažįstamas ir tiesiog labai skanus būdas paruošti paprikas! Jeigu dar neragavote, rekemdnuojame išbandyti. Taip iškeptos paprikos itin kvapnios. Įdarui galite naudoti mėgstamą maltą mėsą ar paukštieną.

Receptą rasite čia.

Trinta, tiršta, kvapni ir kremiškos tekstūros moliūgų sriuba yra neatsiejama nuo jaukių rudens dienų. Sriubos ruošimo variacijų gali būti labai daug: vieni receptai prašo prieš verdant sriubą daržoves kepti orkaitėje, kiti receptai kur kas paprastesni ir greitesni, tinkami kiekvienai dienai – net ir tai, kai laiko pietums ruošti lieka visai nedaug. Šiam sriubos receptui reikės vienintelio puodo: alyvuogių aliejuje iš pradžių pakepinę svogūnus ir česnakus, ten pat pakepinsite ir kubeliais supjaustytus moliūgus ir bulves. Pagardinę prieskoniais ir užpylę daržovių sultiniu, pavirsite, kol daržoves suminkštės, o sriuba aromatingai kvepės. Paskutinis, bet labai svarbu žingsnis – įmaišyti į sriubą kelis šaukštus lydyto sūrelio. Spalva taps švelnesnė, tekstūra – kremiškesnė, o skonis – dar gardesnis. Į moliūgų sriubą galite įdėti ir morkų, ir saldžiųjų bulvių (batatų). Arba rinktis lietuviškiausią kasdienę daržovę bulvę – pora įpjaustytų bulvių suteiks sriubai tirštumo, tvirtumo. Jei taip jau nutiktų, kad lydyto sūrelio neturėtumėt, galite jį keisti puse stiklinės grietinėlės ar kokosų pieno, bet kai tik rasit progą – išbandykit ir su lydytu sūreliu!

Receptą rasite čia.

Skani ir maistinga vakarienė, kuriai reikės tik 10 minučių darbo ir 30 minučių orkaitėje! Šį patiekalą gaminame, kai nesinori ilgai suktis virtuvėje.

Receptą rasite čia.

Blynai iškepa minkštučiai, purūs ir labai labai skanūs, patiks ir mažiems, ir dideliems smaližiams. Valgome su medumi, jogurtu, uogiene ar kitokiais mėgstamais priedais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Sotus, jaukus, sušildantis ir vaikystę primenantis skonis. Jei mėgstate balandėlius, tačiau nėra laiko ar noro ilgai suktis virtuvėje, galite paruošti labai skanų troškinį! Taupesniam variantui troškiniui galima naudoti daugiau kopūsto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Avinžirniai - nuostabus baltymų šaltinis, jei nevalgote mėsos ar tiesiog norite pagaminti daugiau vegetariškų ir veganiškų patiekalų. Gaminant daržovių troškinius, avinžirniai puikiai tinka, nes suteikia daugiau sotumo ir maistingumo. O pats šis troškinys savo skoniu nukelia link Maroko virtuvės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kremiškas bulvių apkepas gratin dauphinois yra prancūzų virtuvės pasididžiavimas. Ir ne be reikalo. Plonos bulvių riekelės susluoksniuotos kvapniame grietinėlės padaže lėtai kepant virsta patiekalu, kurio paragavus norisi dar ir dar. Valgant sunku patikėti, jog vos keli ingredientai gali susijungti į tokį puikų skonį.

Receptą rasite čia.

Sultinga, puikaus skonio ir gurmaniškai atrodanti vištienos krūtinėlė, kurią paruošite super paprastai. Pomidoriukai kepdami paleidžia sulčių, kurias darniai papildo bazilikų pesto nata, ir visai tai virsta tobulu padažu. Taip paruoštą vištieną labai tinka tiekti su makaronais ar ryžiais ar bulvių skiltelėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Ši lazanija su moliūgais nereali - kreminė, švelni, kvapni, kiekvienas jos kąsnis tarsi sutirpsta burnoje. Moliūgų sezonui įsibėgėjant ji be galo tiks rudeniškiems pietums ar vakarienei. Jeigu šaldytuve ar šaldiklyje jau turite moliūgų tyrės, šią lazaniją pagaminsite beveik akimirksniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Jeigu mėgstate žiedinį kopūstą, šiuos kepsnelius išbandyti tiesiog būtina! Lengvai pikantiški, traškūs išorėje, minkštučiai viduje, jie dingsta nuo stalo labai greitai. Šiek kepsniukai tinka tiek kaip užkandėlė vakarui, tiek kaip įdomesnis garnyras ar patiekalas lengvai sveikesnei vakarienei. Beje, galite pagal šį receptą ruošti tiek kepsniukus, tiek žiedynus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis kugelis be galo lengvai paruošiamas ir labai skanus! Cukinijos suteikia jam purumo ir lengvumo, o skonyje jų beveik nepajausite. Labai tinka tiekti su gardžiu varškės, grietinės ir žalumynų padažu ar tiesiog grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Taupūs ir labai skanūs bulvinukai! Nereikės jokių įmantrių ingredientų ar ypatingų gaminimo įgūdžių. Mes juos labai mėgstame pabarstę smulkintais žalumynais, grietine, graikišku jogurtu, spirgučiais ar grybų padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dar drėgnesnis, dar gaivesnis, dar gardesnis varškės apkepas! Jei ruošite su rūgštesniais obuoliais, į apkepą galite dėti daugiau cukraus, jei norite sveikuoliškesnio varianto, cukrų galite pakeisti medumi arba 2 - 3 gerai prinokusiais, šakute sutrintais bananais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Puikus, vieno indo patiekalas pietums ar vakarienei - karštas patiekalas ir garnyras viename. Labai skanu su raugintomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Ši be galo skani ir super paprastai pagaminama pomidorų bei buratos užkandėlė tobulai tinka vakarui su draugais, lėtiems savaitgalio pusryčiams ar tiesiog kai norisi įdomesnės vakarienės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Blynus mėgstame kepti savaitgalio pusryčiams ir dažnai eksperimentuojame. Šį kartą - amerikietiški blyneliai su obuoliais ir cinamonu. Tobulas būdas prisijaukinti rudenėjančias dienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Kvapni, soti ir tiršta kopūstų sriuba su kukulaičiais ne tik pamalonins skrandį, bet iš sušildys žvarbiomis žiemos dienomis! Sriuba gana soti, todėl puikiai tiks ir kaip pagrindinis patiekalas. Tiekiame užbėrę žalumynų ar su grietine. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jei mėgstat lankytis kinų virtuvės restoranuose, Jums šis patiekalas turėtų patikti! Paruošti daug paprasčiau nei atrodo, o skonis tiesiog puikus. Viską spėsite paruošti, kol išvirs ryžiai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanūs ir rudeniu kvepiantys kepsneliai! Patiekalas paprastas, bet tikrai paįvairinantis įprastą vakarienę. O dar ir puiki proga panaudoti moliūgą. Jei naudosite keptuvę nelimpančiu paviršiumi, aliejaus kepimui reikės vos kelių lašelių, taip pat galima kepti ir orkaitėje be papildomų riebalų, tiesiog paskleidus kaip blynelius ant kepimo popieriaus ar keksiukų formelėse. Vėsdami kepsneliai sutvirtėja ir juos labai patogu įsidėti į pietų dėžutę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nostalgiškas ir labai paprastai pagaminamas desertas. Jeigu norite klasikinio, gaminkite su razinomis ir riešutų kepurėlės galite nedėti (nors ji čia be galo tinka!). O jeigu norite įdomiau, vietoje razinų naudokite džiovintus abrikosus, datules ar kitus mėgstamus džiovintus vaisius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Piemenų pyragas kitaip - su vištiena grietinėlės padaže ir žiedinių kopūstų koše vietoje bulvių! Sotus, maistingas ir labai labai skanus.

Receptą rasite čia.

Galite naudoti mėgstamiausias pupeles, dėti net ir daugiau moliūgo bei mėgstamos dešros ar dešrelių. Čilietišką troškinį taip pat galima gaminti vegetariškai – tiesiog nedėkite dešrelių. Gaminant vegetarišką troškinio versiją papildomai tinka pakepinti susmulkintą pomidorą kartu su svogūnu ir česnaku, kad pridėtų papildomo skonio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Labai gardus patiekalas, kurį pagaminti tikrai nesudėtinga. Šaunu ir taip, kad kotletai kepa orkaitėje, todėl nereikės ilgai suktis virtuvėje. Patiektli galima su ryžiais, bulvytėmis ar tiesiog daržovėmis, keptomis su kotletais.

Receptą rasite čia.

Skani, soti ir tiršta vištienos sriuba yra tai, ko mums reikia tokiu darganotu oru - puikiai pastebi Rita. Ji šiame recepte paprastai naudojamas bulves pakeitė makaronais, išbandykite ir įsitikinkite patys - tai tiesiog puikus derinys.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Puikus receptas mėgstantiems cukinijas! Siūlome ir jums pabandyti, pietūs bus ir lengvi, ir skanūs.

Receptą rasite čia.

Labai paprastai paruošiamas, bet nepaprastai skanus patiekalas - jokių įmantrių imgredientų, nedaug laiko virtuvėje ir nuostabus troškinys paruoštas! Taip paruošta vištiena sumorkomis patiks ir mažiems, ir dideliems.

Receptą rasite čia.

Jei turite didelį moliūgą, kurio nesugalvojate, kaip panaudoti, ar tiesiog juos labai mėgstate, galite išsikepti nuostabiai minkštų ir spalvingų moliūgų sklindžių.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Sandra
2019-09-28 11:39
Puikūs receptai! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital