Jei norite gardžios vakarienės, nebūtina daugybė ingredientų ar atskira kelionė į parduotuvę. Apsižvalgykite, ko turite šaldytuve, spintelėse, o mes Jums pasiūlysime, ką iš jų paruošti - net 42 puikūs receptai, kuriems reikės vos kelių ingredientų.
Šiuos gardžius, rudeniškai spalvingus virtinukus pamėgs tiek didieji, tiek mažieji ragautojai. Moliūgų tyrei gaminti patariu naudoti muskatinį arba sviestinį moliūgą.
Receptą
rasite čia.
Labai paprasta ir be galo skanu! Jums reikės tik kelių labai kasdienių ingredientų ir vos per 20-30 min mėgausitės restorano vertu patiekalu. Iešmeliai pavyksta sultingi, minkštučiai, puikaus skonio - tinkami ir vakarienei, ir pavaišinti svečius.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Viskas ką reikia padaryti, tai tik paruošti padažą, supjaustyti cukinijas ir susluoksniuoti. Padažą ruošti labai paprasta, užtruksite vos kelias minutes, o tuomet oj, kaip mėgausitės jūs ir visa šeima! Švelnaus skonio, kiekvienas cukinijos gabalėlis apsidengia tobulu padažo sluoksniu. Neapsakomai gardu skanauti vieną ar tiekti kaip garnyrą. Receptas įkvėptas eat well 101 svetainės.
Receptą
rasite čia.
Taquitos, tai tortilijų suktinukai, kurių viduje dažniausiai būna vištiena arba malta jautiena, sūris ir prieskoniai. Bet žinoma, drąsiai galima eksperimentuoti ir pagardinti kreminiu sūriu, kukurūzais pupelėmis ar kuo tik norisi. Bet labiausiai žavi, kad tai yra užkandis (ar net patiekalas), kuriam paruošti reikia vos kelių ingredientų ir itin mažai laiko! Tobulas patiekalas, kuris ne tik labai skanus, bet ir juo patogu gardžiuotis.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Pomidorų padažas pavyksta tirštas, aromatingas ir gardus, vištiena iškepa sultinga, o patiekalui tiesiog sunku atsispirti. Geriausia, kad ir taip paprasta pagaminti! Idėja pietums ar vakarienei tikrai nuostabi, o jei norisi, galima koreguoti prieskonius, daržoves, pridėti mėgiamo sūrio, pvz. patiekiant labai tiktų pabarstyti feta.
Receptą
rasite čia.
Ši maistinga sriuba, kuria su mumis dalinasi Dovilė iš tinklaraščio "Be dietų", pagaminama paprastai kaip dukart du, o skani be galo. Konsistencija tobulai kremiška ir šilkinė papildomai nededant jokios grietinėlės. Būtinai ją išbandykite, nes tikrai gali tapti ir jūsų mėgstamiausia!
Receptą
rasite čia.
Cukinijų sezonui įsibėgėjus norisi išbandyti kuo daugiau įvairių receptų, šį kartą bandėme šiuos cukinijų kepsnelius, kurie pavyksta traškūs išorėje, drėgni viduje ir labai skanūs. Puikiai tinka pietums, o jei norisi, galima tiekti net ir kaip garnyrą prie mėgstamų patiekalų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Spagečiai su naminiu šviežių pomidorų padažu, kurį paruošite daug paprasčiau negu atrodo. Ir jis maloniai nustebins ne tik skoniu, bet ir tobulu aromatu. Aš spagečius patiekiau su fetos sūriu, bet žinoma, į padažą galima įmaišyti ir mėsytės, pvz. maltos vištienos ar kalakutienos.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Puikus patiekalas gardiems pietums ar vakarienei, ypač jei pritrūkote idėjų ar nenorite ilgai sukiotis virtuvėje. Labai mėgstame medaus ir garstyčių kombinaciją ir jis su vištiena be galo dera.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Klasikinė ispaniška bulvių tortilija, pagaminama su labai paprastais ingredientas, tereikia turėti bulvių, kiaušinių ir svogūno, na, ir aliejaus kepimui bei druskos. Tortiliją galite patiekti tiek su batonu, alyvuogėmis, pomidoriukais, ar kitais mėgstamais priedais.
Receptą
rasite čia.
Ši pomidorų sriuba kol kas yra visiška mūsų favoritė. Tinginukų - nes tereikia daržoves pašauti į orkaitę, kuriam laikui pamiršti ir iškepusias sutrinti - viskas!
Receptą
rasite čia.
Labai paprastai paruošiamas, bet nepaprastai skanus patiekalas - jokių įmantrių imgredientų, nedaug laiko virtuvėje ir nuostabus troškinys paruoštas! Taip paruošta vištiena su morkomis patiks ir mažiems, ir dideliems.
Receptą
rasite čia.
Vakarienė greičiau nei per pusvalandį! Maistingas, skanus ir greitai paruošiamas. Labai skanu tiekti su ryžiais, bulvytėmis ar šviežios duonos riekele, kurią gardu mirkyti į padažą.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai
Debesų purumo varškės apkepas su manų kruopomis. Esame įsitikinę, kad abejingų nepaliks nei mažųjų, nei suaugusiųjų! Gardžiuokitės su uogiene, jogurtu ar grietine. Beje, cukraus kiekį recepte galite drąsiai koreguoti savo nuožiūra.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@ Shuttertsock
Jie pavyksta labai gardūs, sultingi, švelnaus skonio. Tokie, kurių sunku atsivalgyti. Skaniausi jie gaminant su smulkiai pjaustyta vištienos file, bet jei skubate, galite naudoti ir maltą.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šis kugelis be galo lengvai paruošiamas ir labai skanus! Cukinijos suteikia jam purumo ir lengvumo, o skonyje jų beveik nepajausite. Labai tinka tiekti su gardžiu varškės, grietinės ir žalumynų padažu ar tiesiog grietine.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Vos keli paprasti ingredientai, super lengvas paruošimas ir gardūs pietūs jau ant stalo. Tai būtent tas patiekalas, kai nesinori ilgai sukiotis virtuvėje, o pavyksta tikrai labai skaniai.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Lengvai apskrudę ir karamelizuoti šoninės kepsneliai, marinuoti garstyčių ir medaus marinate – tobulas šaltojo sezono patiekalas. Garstyčių grūdeliai suteiks tekstūros, medus lengvo saldumo, o ir paruošite vos per 10 minučių. Išbandykite.
Receptą
rasite čia.
Šiuo puikaus skonio apkepu gardžiuotis galite ne tik karštu, bet ir atvėsusiu. Apkepui nereikia jokių įmantrių ingredientų, bet jis pavyksta be galo skanus. Papildomai galite gardinti pievagrybiais, morkomis, paprikomis ar kitomis daržovėmis.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Ar kada esate ruošę kugelį keptuvėje? Jei ne, siūlome būtinai išbandyti. Skonis puikus, o paruošimas užtruks gerokai trumpiau ir nereikės kaisti orkaitės. Taip keptas kugelis labai skanus ir taupus.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Sultinga, puikaus skonio ir gurmaniškai atrodanti vištienos krūtinėlė, kurią paruošite super paprastai. Pomidoriukai kepdami paleidžia sulčių, kurias darniai papildo bazilikų pesto nata, ir visai tai virsta tobulu padažu. Taip paruoštą vištieną labai tinka tiekti su makaronais ar ryžiais ar bulvių skiltelėmis.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Taupus, nesudėtingas ir labai skanus perlinių kruopų troškinys. Galima ruošti su kiauliena, vištiena ar kalakutiena, ar net su rūkytomis dešrelėmis. Gardinkite mėgstamomis daržovėmis, pvz., paprikomis, taip pat tinka pievagrybiais, o jei turite šaldytų žirnelių, troškinimo pabaigoje tinka įdėti ir jų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Skanutėlės, greitai pagaminamos ir sočios silkės salotos, kurios puikiai tinka tiek kaip užkandis, tiek kaip lengva vakarieneė. Jeigu mėgstate pikantiškiau, papildomai galite dėti smulkinto svogūno ar svogūno laiškų, o jeigu norisi dar sočiau ir maistigiau - įdėkite saujelę saulėgrąžų ar smulkintų graikinių riešutų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Greitai paruošiami vištienos kepsneliai, kuriuos galima pasiruošti šiek tiek iš anksto, o vos 25 minutes prieš patiekiant ant stalo, pašauti į orkaitę. Kepsneliai sultingi, minkšti ir Italijos virtuvės aromatų pripildo visus namus. Labai skanu su ryžiais ar bulvėmis.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Paruošti neužtruks, nereikia iš anksto marinuoti, todėl paruošite labai greitai. Skanu su ryžiais, daržovėmis ar, nuėmus nuo iešmelių, paruošti sumuštinį!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Puikiais aromatais Indijos virtuvę primenantis vištienos troškinys. Tiekti gardžiausia su ryžiais ar duonos riekele. Kokosų pienas šiame troškinyje dera labiausiai, bet, jei jo neturite ar nemėgstate, galima pilti riebesnės grietinėlės.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Ar tenka susidurti, kuomet kepate vištieną orkaitėje, kad ji tampa sausa ir it guminė? Jei laikysitės šio puikaus recepto, vištiena bus sultinga, minkštutėlė viduje ir su švelnia, traškia plutele išorėje! Taip kepta vištiena puikiai dera su ryžiais bei griežinėliu apelsino ar citrinos, taip pat ją galima naudoti sumuštiniams ar salotomis.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@ Shutterstock
Greitai pagaminamas, sveikuoliškas ir ypatingai skanus patiekalas. Svarbu neperkepti, kad brokolių gabaliukai išliktų traškūs. Puikiai atstoja įprastus garnyrus prie mėsos ar žuvies patiekalų - bulvių košę ar tradicinius ryžius ar greitą, lengvą patiekalą. Patiekiant tinka pabarstyti sezamo sėklų ir apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis.
Receptą
rasite čia.
Puikus vasariškas užkandis - karštą vasaros dieną tiks ir lengviems pietums. Beje, tokioje pačioje tešloje tinka kepti ir žuvies filė kepsnelius, tad galima paruošti visą skonių asorti! Lazdelės skanios ir šiltos, ir atvėsusios.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Daugelio mėgstamos, klasikinės kaprio salotos keptame sumuštinyje! Labai gaivus skonių derinys - su pomidorais ir bazilikais. Sumuštinis iškepa traškus išorėje ir su maloniai tįstančiu sūriu viduje.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Sotus, jaukus, sušildantis ir vaikystę primenantis skonis. Jei mėgstate balandėlius, tačiau nėra laiko ar noro ilgai suktis virtuvėje, galite paruošti labai skanų troškinį! Taupesniam variantui troškiniui galima naudoti daugiau kopūsto.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Kai norisi mažiau laiko praleisti virtuvėje, šie greitai pagaminami suktinukai visada bus puiki išeitis. Labai skanu, sotu ir nesunkiai paruošiama. Į įdarą galite berti mėgstamus žalumynus, pagardinti virta, rūkyta ar kepta vištiena, kita mėgstama mėsyte, o vietoje fermentinio sūrio galite naudoti bet kokį mėgstamą.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstovk
Šie kepsneliai “greitukai” yra puikus būdas maistingai panaudoti grikių likučius. Skoniu jie kažkuo primena Dzūkiškus grikainius (grikių blynelius su varškės įdaru), bet pagaminami dar greičiau ir paprasčiau. Galima juos paįvarinti įdedant mėgiamų pakepintų daržovių, pvz. svogūnų, morkų ar kt. mėgiamų prieskonių. Žalumynai irgi tinka patys įvairiausi. Beje, kepsneliai skanūs ir be padažo, o miltai jiems tinka ir įprasti kvietiniai. Atvėsę kepsneliai sutvirtėja, todėl galima pasiimti su savimi į užkandžių indelį!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Šie skanutėliai ir minkšti piršteliai puikiai tinka kaip pagrindinis patiekalas su spirgučių padažu. Minkšti ir tikrai labai gardūs, o ir paruošti visai nebrangu. Beje, galima kepti ir orkaitėje.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Labai nesudėtingai paruošiamos kepenėlės, o ir ingredientai visiškai neįmantrūs. Labai tinka tiekti su salotomis ar duonos riekele.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Puiki vakarienė per pusvalandį! Super skanūs kepsneliai keptuvėje, kuriuos valgome su šviežiomis salotomis, ryžiais ar kitais mėgstamais garnyrais.
Receptą
rasite čia.
Labai gardūs bulviniai blyneliai! Įprasti bulviniai blyneliai pagardinti malta mėsa - taip jie tampa dar sotesni. Kepkite gardžiuosius blynelius ir nudžiuginkite visą šeimą!
Receptą
rasite čia.
Paprasti, neįmantrūs produktai ir nesudėtingas paruošimas - puikus troškinys tiems, kas mėgsta kepenėles. Tiekiame su mėgstamu garnyru, pvz., bulvių koše ar makaronais, taip pat labai tinka su raugintomis daržovėmis.
Receptą
rasite čia.
Puikus būdas panaudoti turimas daržoves, nes Frittata su bet kokiomis turimomis ir mėgstamomis daržovėmis iškeps labai gardi, ši ruošiama su cukinijomis ir pomidorais, bet puikiai tiks ir morkos, pievagrybiai, baklažanai, paprikos, brokoliai ar kiti mėgstami. Sūris taip pat tinka ne tik kietasis, bet ir paprastas fermentinis. Jei neturite grietinėlės, galite pakeisti grietine. Tinka valgyti tiek karštą, tiek jau pravėsusią.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Jei turite likusių virtų bulvių, jos puikiai tiks naujam patiekalui paruošti - minkštiems virtinukams!. Greita, labai sotu ir skanu!
Receptą
rasite čia.
Labai skanūs lašišos iešmeliai, kuriuos ypač tinka ruošti ypatingai vakarienei, kai nesinori ilgai suktis virtuvėje, bet norite nustebinti svečius. Kepti galima orkaitėje, paprastoje ar grilio keptuvėje ar net lauke ant grotelių.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Nors blynas šveicariškas, bet labai tiks ir patiks lietuviškos virtuvės gerbėjams. Šie blynai taupūs ir labai skanūs. Iš nurodytų ingredientų kekio kepti galima didesnėje keptuvėje vieną blyną arba mažesnėje du blynus. Tradiciniai Šveicariški bulviniai blynai tiekiami kaip sotūs pusryčiai ar garnyras.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Paprasta, labai skanu ir puošnu! Mums šis patiekalas šiek tiek priminė plovą - tik daug greitesnę jo versiją, kuomet nereikia stoviniuoti prie viryklės. Visus ingredientus sudėsite į kepimo formą, pašausite į orkaitę, truputis kantrybės, kol iškeps ir puikus, kvapnus patiekalas jau ant Jūsų šeimos stalo! Jei mėgstate aštriau, formos viduryje, prieš pašaunant į orkaitę, dėkite galvą česnako. Tiekite su marinuotimis daržovėmis, čia ypač tiks agurkėliai!
Receptą
rasite čia.
Puikus bulvinių blynelių receptas, kuriame įprasti bulviniai blynai paįvairinami vištiena! Blyneliai sotūs ir tikrai labai skanūs! Skanaukite su grietine ir žalumynais.
Receptą
rasite čia.
Nuostabaus skonio patiekalu tiesiai iš vaikystės dalinasi tinklaračio Ina. Paruošti visai nesudėtinga, nebrangu, o skonis - visai kaip vaikystėje. Tiekiame su grietine ar tirpinto sviesto ir grietinės padažu.
Receptą
rasite čia.
Labai greiti ir labai skanūs vištienos suktinukai keptuvėje! Paruošti tikrai labai paprasta, o skanaujame su mėgstamu garnyru - bulvių koše, ryžiais ar traškiomis bulvytėmis!
Receptą
rasite čia.
Puikus apkepas pietums ar vakarienei, kai lieka bulvių košės. Šiam patiekalui reikės vos keturių ingredientų, o ragautojai bus sužavėti!
Receptą
rasite čia.
Švelnaus skonio, kremiška, į vaikystės prisiminimus nukelianti košė. Ji labai skani ir be šoninės, bet su ja, žinoma, sočiau.
Receptą
rasite čia.
Nuostabieji "Schupfnudel" - jie gaminami iš bulvių, panašiai kaip Gnocchi. Mėgstami Pietų Vokietijoje ir Austrijoje, bet tikrai patiks ir lietuviškam skoniui! Nieko sudėtingo, bet labai skanu!
Receptą
rasite čia.