Vakarienės iš mažai ingedientų - 42 gardžios idėjos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-11-10
Vakarienės iš mažai ingedientų - 42 gardžios idėjos
@Shutterstock

Jei norite gardžios vakarienės, nebūtina daugybė ingredientų ar atskira kelionė į parduotuvę. Apsižvalgykite, ko turite šaldytuve, spintelėse, o mes Jums pasiūlysime, ką iš jų paruošti - net 42 puikūs receptai, kuriems reikės vos kelių ingredientų. 

 

Klasikinė ispaniška bulvių tortilija, pagaminama su labai paprastais ingredientas, tereikia turėti bulvių, kiaušinių ir svogūno, na, ir aliejaus kepimui bei druskos. Tortiliją galite patiekti tiek su batonu, alyvuogėmis, pomidoriukais, ar kitais mėgstamais priedais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Labai paprastai paruošiamas, bet nepaprastai skanus patiekalas - jokių įmantrių imgredientų, nedaug laiko virtuvėje ir nuostabus troškinys paruoštas! Taip paruošta vištiena su morkomis patiks ir mažiems, ir dideliems.

Receptą rasite čia.

Lengvai apskrudę ir karamelizuoti šoninės kepsneliai, marinuoti garstyčių ir medaus marinate – tobulas šaltojo sezono patiekalas. Garstyčių grūdeliai suteiks tekstūros, medus lengvo saldumo, o ir paruošite vos per 10 minučių. Išbandykite.

Receptą rasite čia.

Ar kada esate ruošę kugelį keptuvėje? Jei ne, siūlome būtinai išbandyti. Skonis puikus, o paruošimas užtruks gerokai trumpiau ir nereikės kaisti orkaitės. Taip keptas kugelis labai skanus ir taupus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skanutėlės, greitai pagaminamos ir sočios silkės salotos, kurios puikiai tinka tiek kaip užkandis, tiek kaip lengva vakarieneė. Jeigu mėgstate pikantiškiau, papildomai galite dėti smulkinto svogūno ar svogūno laiškų, o jeigu norisi dar sočiau ir maistigiau - įdėkite saujelę saulėgrąžų ar smulkintų graikinių riešutų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Nostalgiškas vaikystės skonis - kvapnus ir skanutėlis raugintų kopūstų troškinys. Na, o jei patieksite su traškia šonine, bus tiesiog neatsispiriamai gardu! Taip pat rasite ir puikaus bulvyčių garnyro receptą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Greitai paruošiami vištienos kepsneliai, kuriuos galima pasiruošti šiek tiek iš anksto, o vos 25 minutes prieš patiekiant ant stalo, pašauti į orkaitę. Kepsneliai sultingi, minkšti ir Italijos virtuvės aromatų pripildo visus namus. Labai skanu su ryžiais ar bulvėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Paruošti neužtruks, nereikia iš anksto marinuoti, todėl paruošite labai greitai. Skanu su ryžiais, daržovėmis ar, nuėmus nuo iešmelių, paruošti sumuštinį!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai paruošiami čeburekai, kuriems nereikia ruošti tešlos! Čeburekai puikūs ir tuo, kad neprigeria daug aliejaus, todėl nėra tokie riebūs, kaip įprasti. O jei norite dar liesiau - galite kepti orkaitėje. Šiam receptui puikiai tinka tiek lavašas, tiek tortilijos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nostalgiškasis viščiukas tabaka - traški plutelė, minkštutėlė ir sultinga mėsa - tobulas skonių ir tekstūros derinys. Rasite ir bulvių - moliūgų košės receptą, bet prie viščiuko puikiai tiks ir bet koks kitas mėgstamas garnyras.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Labai gardžios, kremiškos morkų salotos - pagardas prie karštų patiekalų ar idėja lengvai vakarienei. Gardu su silke ar tiesiog bulvytėmis. Gali pasirodyti neįprastai, bet patariame nepraleisti morkų kepinimo, nes būtent tai salotoms suteikia išskirtinę tekstūrą ir skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Receptas nuostabiai paprastas, todėl tikriausiai pavyks kiekvienam pradedančiam virtuvės šeimininkui! Vištiena puikiai išsitroškina raugintų kopūstų patale, todėl tampa kvapni ir itin sultinga.

Receptą rasite čia.

Ar tenka susidurti, kuomet kepate vištieną orkaitėje, kad ji tampa sausa ir it guminė? Jei laikysitės šio puikaus recepto, vištiena bus sultinga, minkštutėlė viduje ir su švelnia, traškia plutele išorėje! Taip kepta vištiena puikiai dera su ryžiais bei griežinėliu apelsino ar citrinos, taip pat ją galima naudoti sumuštiniams ar salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Debesų purumo varškės apkepas su manų kruopomis. Esame įsitikinę, kad abejingų nepaliks nei mažųjų, nei suaugusiųjų! Gardžiuokitės su uogiene, jogurtu ar grietine. Beje, cukraus kiekį recepte galite drąsiai koreguoti savo nuožiūra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shuttertsock

Puikiais aromatais Indijos virtuvę primenantis vištienos troškinys. Tiekti gardžiausia su ryžiais ar duonos riekele. Kokosų pienas šiame troškinyje dera labiausiai, bet, jei jo neturite ar nemėgstate, galima pilti riebesnės grietinėlės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kotletai neturi būti nuobodūs - šie troškinti labai gardžiame padaže, kuriuo tiks aplieti ir garnyrą, pvz., bulvių košę ar makaronus. Na, o patys kotletai išsitroškina minkšti ir sultingi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai pagaminamas, sveikuoliškas ir ypatingai skanus patiekalas. Svarbu neperkepti, kad brokolių gabaliukai išliktų traškūs. Puikiai atstoja įprastus garnyrus prie mėsos ar žuvies patiekalų - bulvių košę ar tradicinius ryžius ar greitą, lengvą patiekalą. Patiekiant tinka pabarstyti sezamo sėklų ir apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis.

Receptą rasite čia.

Ši maistinga sriuba, kuria su mumis dalinasi Dovilė iš tinklaraščio "Be dietų", pagaminama paprastai kaip dukart du, o skani be galo. Konsistencija tobulai kremiška ir šilkinė papildomai nededant jokios grietinėlės. Būtinai ją išbandykite, nes tikrai gali tapti ir jūsų mėgstamiausia!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šaltuoju sezonu taip norisi kažko šildančio, sezoniško ir lengvai pagaminamo – troškinti kopūstai su jautiena – tobulas patiekalas rudenį. Svarbiausia, išsirinkti skanius raugintus kopūstus (arba užraugti patiems). Neriebi jautiena puikiai išsitroškins kartu su kopūstais, o jei ant viršaus uždėsite bulvių – mėgausitės nuostabiu klasikiniu trijų skonių deriniu. Iš nurodyto kiekio pavyks pamaitinti visą šeimyną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Pasakiškai kvapnus, tiesiog tirpsantis burnoje prancūziškas bulvių apkepas! Nereikės jokių įmantrių ingredientų, tik kantrybės, kol iškeps. Apkepas tikrai sotus, kiekvienas jo kąsnis labai skanus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tai nėra klasikinis befstrogenas, kuris gaminamas iš jautienos, bet tikrai be galo skani variacija befstrogeno tema. Ir itin greitai bei nesudėtingai paruošiama, būtinai pabandykite. Kaip ir klasikinį, labai skanu patiekti su bulvių koše ir raugintais ar marinuotais agurkėliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie skanutėliai ir minkšti piršteliai puikiai tinka kaip pagrindinis patiekalas su spirgučių padažu. Minkšti ir tikrai labai gardūs, o ir paruošti visai nebrangu. Beje, galima kepti ir orkaitėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jei turite likusių virtų bulvių, jos puikiai tiks naujam patiekalui paruošti - minkštiems virtinukams!. Greita, labai sotu ir skanu!

Receptą rasite čia.

Purūs, putlūs ir minkšti kefyro blynai tobuliems pusryčiams, pietums ar vakarienei. Tešla ypatinga, dėl joje esančių bananų - kremiška ir labai gardi. Dalį ar visus kvietinius miltus galima pakeisti grikių ar avižiniais. Tiekiame su uogiene, jogurtu ar tiesiog grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanūs lašišos iešmeliai, kuriuos ypač tinka ruošti ypatingai vakarienei, kai nesinori ilgai suktis virtuvėje, bet norite nustebinti svečius. Kepti galima orkaitėje, paprastoje ar grilio keptuvėje ar net lauke ant grotelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nors blynas šveicariškas, bet labai tiks ir patiks lietuviškos virtuvės gerbėjams. Šie blynai taupūs ir labai skanūs. Iš nurodytų ingredientų kekio kepti galima didesnėje keptuvėje vieną blyną arba mažesnėje du blynus. Tradiciniai Šveicariški bulviniai blynai tiekiami kaip sotūs pusryčiai ar garnyras.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanūs žuvies kepsneliai tešloje. Paruošti paprasta, o ragauti tinka ir kaip karštą pagrindinį patiekalą, ir kaip užkandį su pikantišku ar česnakiniu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Minkšti kotletai, kuriems nereikia nei džiūvėsėlių, nei miltų, nei batono. Jeigu kotletus kepsite iš sausesnės mėsos, pvz., vištienos ar kalakutienos filė, papildomai galima nedėti krakmolo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Paprasta, labai skanu ir puošnu! Mums šis patiekalas šiek tiek priminė plovą - tik daug greitesnę jo versiją, kuomet nereikia stoviniuoti prie viryklės. Visus ingredientus sudėsite į kepimo formą, pašausite į orkaitę, truputis kantrybės, kol iškeps ir puikus, kvapnus patiekalas jau ant Jūsų šeimos stalo! Jei mėgstate aštriau, formos viduryje, prieš pašaunant į orkaitę, dėkite galvą česnako. Tiekite su marinuotimis daržovėmis, čia ypač tiks agurkėliai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Greitai ir paprastai paruošiami cukinijų kepsneliai su sūriu. Paruošite akimirksniu! Skaniausi jie šilti, su pomidorų ar kitokiu padažu! Vėsdami jie suminkštėja nuo cukinijų drėgmes.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabus receptas, kai skubate paruošti pietus ar vakarienę. Vištiena minkšta, labai greitai paruošiama ir su fantastiško skonio padažu. Valgome su ryžiais, makaronais ar tiesiog duonos riekele!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Puikus bulvinių blynelių receptas, kuriame įprasti bulviniai blynai paįvairinami vištiena! Blyneliai sotūs ir tikrai labai skanūs! Skanaukite su grietine ir žalumynais.

Receptą rasite čia.

Savitą plovo receptą tikriausiai turi kiekviena Lietuvos šeima, o mes pristatome tokį, kuris turėtų patikti, jei plovą pabodo gaminti ant viryklės! Plovas puikiai išsitroškina ir savo puikiu aromatu sukviečia visus namiškius prie stalo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai gardūs bulviniai blyneliai! Įprasti  bulviniai blyneliai pagardinti malta mėsa - taip jie tampa dar sotesni. Kepkite gardžiuosius blynelius ir nudžiuginkite visą šeimą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Nuostabaus skonio patiekalu tiesiai iš vaikystės dalinasi tinklaračio Ina. Paruošti visai nesudėtinga, nebrangu, o skonis - visai kaip vaikystėje. Tiekiame su grietine ar tirpinto sviesto ir grietinės padažu.

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiami ir labai skanūs kepti sumuštinukai. Mes juos ruošiame ant prancūziško ar paprasto batono. Rūkytą kumpį galima keisti rūkyta, kepta ar virta vištiena.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dar vadinamas Vienos kepsniu, šis skanėstas tradiciškai tiekiamas su skiltele citrinos, žaliosiomis salotomis ir bulvytėmis. Mėsa sultinga, nuostabia traškia plutele su kiekvienu kąsneliu tirpsta burnoje! Recepto autorė pataria naudoti kuo plonesnius mėsos gabalėlius, taip kepsneliai bus dar skanesni.

Receptą rasite čia.

Labai greiti ir labai skanūs vištienos suktinukai keptuvėje! Paruošti tikrai labai paprasta, o skanaujame su mėgstamu garnyru - bulvių koše, ryžiais ar traškiomis bulvytėmis!

Receptą rasite čia.

Puikus apkepas pietums ar vakarienei, kai lieka bulvių košės. Šiam patiekalui reikės vos keturių ingredientų, o ragautojai bus sužavėti!

Receptą rasite čia.

Šie kepsniai skoniu primena karbonadus, tik yra daug greičiau ir lengviau pagaminami. Tai puiki idjėa, kai vakarienei norisi kažko jaukaus, sotaus ir ilgai nevargti virtuvėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Minkšti, sultingi ir labai skanūs kotletukai! Labai tinka patiekti su grietine ir daržovėmis, pievagrybių padažu, o galima ir kaip įdomesnį garnyrą prie žuvies.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabieji "Schupfnudel" - jie gaminami iš bulvių, panašiai kaip Gnocchi. Mėgstami Pietų Vokietijoje ir Austrijoje, bet tikrai patiks ir lietuviškam skoniui! Nieko sudėtingo, bet labai skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Taupūs, sotūs ir be papildomų riebalų! Tai puikus karštas patiekalas ir garnyras viename, kol iškeps, galite pasiruošti šviežių daržovių salotos, kurios puikiai tinka prie kotletų.

Receptą rasite čia.

Švelnaus skonio, kremiška, į vaikystės prisiminimus nukelianti košė. Ji labai skani ir be šoninės, bet su ja, žinoma, sočiau.

Receptą rasite čia.

Ypatingai šilkiniai kukulaičiai tiesiai iš vaikystės - patiks ir nostalgiškai nusiteikusiems suaugusiems, tiek galbūt naujų skonių atrasiantiems mažiesiems. Kukuliai minkšti, puikios tekstūros ir skonio.

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiami ir labai skanūs nedidukai kibinai, kuriems nereikia minkyti tešlos! Minkšti ir sultingi, skanūs ir šilti, ir atvėsę. Galima ruošti ne tik su vištiena, puikiai tiks ir kalakutiena ar kepintos daržovės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tai gali būti puikus užkandis, garnyras ar pagrindinis patiekalas! Labai paprasta paruošti ir be galo skanu, ypač su aštriu ar pikantišku padažu.

Receptą rasite čia.

Šitaip iškepta lašiša bus puiki - plutelė traški, o vidus minkštutis ir nuostabaus skonio. Patikėkite, skoniu ji nenusileis ragaujamai restoranuose, o pagaminsite be galo greitai. Tiesiog atidžiai sekite žemiau surašytais žingsniais ir lašišos kepsnys jums tobulai pavyks kiekvieną kartą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital