Jeigu Pho, Ramen ar Gyoza skamba kaip burtažodžiai, galbūt arčiau širdies bus Chačiapuris, kibinai ar čanachai? Išsirinks kiekvienas, nes šiandien pristatome net 42 puikiausius receptus iš įvairių pasaulio šalių! Netradicinei ir labai skaniai vakarienei nebūtina skubėti į restoraną, šių patiekalų galite pasigaminti namuose!
Pasakiškai kvapnus, tirpsantis burnoje bulvių apkepas! Nereikės įmantrių ingredientų, reikės tik trupučio kantrybės, kol iškeps. Apkepas tikrai sotus, bet kiekvienas jo kąsnis, oi kaip vertas mažos nuodėmės.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Greitai pagaminamas pikantiško skonio troškinys. Labai skanu patiekti su česnakine duonele ir tarkuotu sūriu. Galima valgyti vieną arba drauge su ryžiais ar mėgstamais makaronais.
Receptą
rasite čia.
Mūsų krašte šniceliu dažnai vadinamas džiūvėsiuose apvoliotas maltinukas, kuris, žinoma, labai gardus ir visų mėgstamas, tačiau nuo originalo gerokai skiriasi. Tikrasis Vienos šnicelis yra plonas, išmuštas veršienos kepsnys, paniruotas miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsiuose.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Minkštučiai mėsos kukuliukai kvapniame pomidorų padaže yra italų virtuvės pasididžiavimas. Jie dažniausiai valgomi užsikandant duonele ar tiekiami su spagečiais ar kitais makaronais. Pagaminami nesudėtingai, o skanu be galo!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Pho yra vietnamietiška sriuba, dėl kurios šiuo metu visas pasaulis kraustosi iš proto - tai labai populiarus ir madingas patiekalas. Ši sriuba skani ir aromatinga, tačiau šauniausia, kad ji taip pat labai sveika bei maistinga. Geras naminis sultinys gydo sielą ir kūną, aprūpina mūsų organizmą visu šūsniu naudingųjų medžiagų. Sakoma, kad ir peršalus jis gydo geriau negu arbatos, na o po vakarėlio atstato prarastas medžiagas bei suteikia jėgų ir energijos.
Receptą
rasite čia.
Sušiai - tradicinis japonų patiekalas, kuris populiarus visame pasaulyje. Jūrų dumblių, ryžių ir žuvies bei kitų priedų suktinukus pasigaminti namuose nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, tačiau kelias taisykles žinoti būtina. Dalinamės sušių gaminimo ir valgymo paslaptimis bei receptais - nuo tinkamo ryžių išvirimo iki taisyklingo pamirkymo sojų padaže.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Nors blynas šveicariškas, bet labai tiks ir patiks lietuviškos virtuvės gerbėjams. Šie blynai taupūs ir labai skanūs. Iš nurodytų ingredientų kekio kepti galima didesnėje keptuvėje vieną blyną arba mažesnėje du blynus. Tradiciniai Šveicariški bulviniai blynai tiekiami kaip sotūs pusryčiai ar garnyras.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Šis paprastai paruošiamas sotus patiekalas nudžiugins visą šeimą. Klasika iš Italijos kulinarinio lobyno - vištiena, pomidorai ir kitos daržovės namus pripildys nuostabiausių aromatų. Troškinį skanaujame vieną arba su pasirinktu garnyru - tinka ryžiai, makaronai, bulvės ar šviežia skrudinta duona.pasirinktu garnyru - tinka ryžiai, makaronai, bulvės ar šviežia skrudinta duona.
Receptą
rasite čia.
Greitai paruošiama traški vištiena su saldžiarūgščiu padažu. Ypatingai mėgiama mažųjų valgytojų. Skanaukite vieną, su ryžiais ar kiaušinių makaronais.
Receptą
rasite čia.
Pagal šį receptą paruošite puikią klasikinę itališką Margaritos tipo picą. Jei norite sočiau, galite pagardinti savo mėgstamais priedas: kumpio griežinėliais, jalapeno pipirais, malta jautiena, pievagrybiais, saulėje džiovintais pomidorais ar kuo tik sugalvosite. Iš recepte nurodyto kiekio iškepsite dvi gana dideles picas. Mums labiausiai patinka, kai picos padas traškus ir tirpstantis burnoje, tad kočiojame gana plonai. Bet jeigu mėgstate storesnį padą, kočiokite storiau, tik tuomet picą kepti reikėtų truputį ilgiau.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@ Shutterstock
Puikus skonis, kuriam prireiks vos pusvalandžio. Dar vienas receptų kinų virtuvės gerbėjams. Tiekiame su ryžiais, na, o padažo tirštumą galite reguliuoti pagal tai, kokį jį mėgstate.
Receptą
rasite čia.
Puikius falafelius paruošti namuose daug paprasčiau nei gali atrodyti! Jei apie tokius net nesatę girdėję, kviečiame susipažinti - tai minkštutėliai viduje, su traškia plutele išorėje, gardieji avinžirnių kotletai. Ypač skanu su jogurtiniu padažu!
Receptą
rasite čia.
Vamzdelių formos makaronai „Cannelloni“ yra vienas populiariausių Italijos virtuvės patiekalų. Puikiausius makaronus pagaminti tikrai nesudėtinga - jie įdaromi mėsa, varške ar daržovėmis, apliejami padažu ir užkepami orkaitėje.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Nuostabi klasikinė ukrainietiška barščių sriuba! Labai soti, labai skani ir labai kvapni sriuba! Virti ją galite iš liesesnės ar riebesnės mėsos, kaip labiau mėgstate. O tiekiame, žinoma, su grietine.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Tradicinis itališkos lazanijos receptas, kuris nudžiugins net tuos, kurie retai sukasi virtuvėje, nes nes receptas labai detalus. Lazanijos paruošimas užtruks, tačiau rezultatas išties puikus!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Čanachai - tradicinis gruzinų patiekalas, kuris labai mėgstamas ir Lietuvoje. Tai (dažniausiai) molinėse ar ketaus puodynėse paruoštas troškinys su mėsa ir įvairiomis daržovėmis. Siūlome sužinoti, kaip paruošti tikrus gruziniškus čanachus bei dalinamės įvairiais čanachų receptais ir variacijomis.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Japoniškieji „gyoza“ koldūnai mėgstami ne tik tekančios saulės šalyje, bet ir visame pasaulyje. Plonytė tešla, ryškaus skonio įdaras ir ypatingas kepimo būdas jus tikrai sužavės, o pasinaudoję mūsų patarimais puikių „gyoza“ priraitysite greitai bei lengvai!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Nesaldus pyragas - puiki idėja šventiniams pietums ar užkandžiui. Šis receptas labai universalus, nes įdarą galima rinktis ne tik siūlomą, bet ir kitokį pagal savo norus bei šaldytuvo turinį. Tiekiame su gaiviomis salotomis.
Receptą
rasite čia.
Sušildanti ir labai gardi tailandietiška sriuba, kurią nėra sudėtinga pagaminti, o taps pamėgta kiekvieno virtuvėje. Žaliosios citrinos sultis nerokemnduojama pilti į verdančią sriubą ar karštą troškinį, nes sultys nuo karščio tampa karčios, tad jas reikėtų visada pilti tik pačioje pabaigoje.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Traški plutelė, minkštutėlė mėsytė ir prapjovus ištekantis auksinis sviestas - niekada nenuviliantys ir daugelio labai mėgstami Kijevo kotletai. Ar mokate pagaminti pačius skaniausius? Dalinamės naudingais patarimais!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shuttertock
Troškinio pavadinimas kilęs iš fricassee gaminimo technikos pavadinimo. Tai būdas, kai mėsa supjaustoma ir iš pradžių yra apkepama, o tuomet patroškinama padaže. Viskas apkepama, o tik vėliau troškinama baltame padaže - tradiciškai yra naudojamas bešamelio padažas, tačiau kartais jis pakeičiamas kitais baltais padažais su grietinėle, grietine, sūriu, baltu vynu. Dar daugiau gardžių troškinių receptų rasite šiame straipsnyje.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Dar skanėsni nei švedų parduotuvėje! Minkšti ir labai gardūs, su puikiu padažu, ypač šeimai patinka juos valgyti su bulvių koše ir garuose virtais žirneliais.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutteratock
Tiršta, kreminė, švelnaus skonio sriuba. Nesudėtingai paruošiama, labai soti ir puikiai sušildanti. Užsienyje ją vadina sūrainio sriuba (angl. cheeseburger soup), nes įprastai naudojama jautiena, tuomet lydytas sūris ir tiekiama su mėsainių bandelėmis.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Taip paruošta vištiena yra nereali - minkštutė, sultinga, norisi ją suvalgyti iki paskutinio trupinėlio. Kitaip būti ir negalėtų, nes šis patiekalas yra daugumos italų restoranų Amerikoje pasididžiavimas, žinomas "Chicken Parmigiana" vardu.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Labai populiarus prancūziškas sumuštinis, išvertus reiškia "Traškus ponas". Tai klasikinis receptas, o paįvairinimui galima gardinti ir pomidorais, ananaso riekele, kumpį keisti sūdyta lašiša, kaip tik sugalvosite.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Labai nesudėtingai ir greitai paruošiamas spalvingas karis, kuris dar ir labai gardžiai suvalgomas. Lašišą galima keisti vištiena, krevetėmis, triušiena ar net avinžirniais.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Šis greitai paruošiamas troškinys su mėsa, daržovėmis ir ryžiais labai sotus bei skanus. Jam mus įkvėpė legendinis kreolų virtuvės patiekalas "Jambalaya", tik į klasikinį "Jambalaya" paprastai dar dedamos ir jūrų gerybės. Šis troškinukas labai atviras interpretacijoms - ingredientus drąsiai koreguokite pagal savo skonį ar tai ką turite šaldytuve - galima kažką išimti, o kažką pridėti, vietoje dešrelių čia puikiai tiks ir kitokia rūkyta mėsytė.. O paruošti visiškai nesudėtinga ir nereikia daug laiko - kol ryžiai verda, viską iškepame, paruošiame, o vėliau lieka tik sumaišyti.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Humusas išgyvena tikrą renesansą. Jo paragauti siūlo ne vieno restorano meniu, o maisto tinklaraštininkai dalinasi pačiomis įvairiausiomis jo variacijomis. Humusas yra Artimųjų rytų virtuvės perlas, gaminamas iš avinžirnių. Humusą paruošti galima per kelias minutes ir jis visada skanus, tačiau, žinant kelis triukus, galima paruošti nuostabaus skonio ir šilkinės tekstūros humusą.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Kristina, Ant medinės lentelės
Tai gardi idėja paįvairinti pusryčių stalui ir parodyti ypatingą dėmesį, nes viskas, nuo iškeptų bandelių iki marinuotų daržovių, bus paruošta pačių rankomis.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Turbūt daugelis esat girdėję apie, o galbūt ir ragavę japoniškos ramen sriubos. Ramen sriuba patiekiama dideliame dubenyje su makaronais, tradiciškai - labai plonais kvietiniais, nors šiais laikais galima rasti ir beglitimių ramen skirtų makaronų. Ramen namuose pasigaminti tikrai nesudėtinga. Daugelį ingredientų galite pasiruošti ir iš vakaro, o kitą dieną tiesiog išvirti makaronus ir akimirksniu patiekti puikią vakarienę.
Receptą
rasite čia.
Bulvės yra neatsiejamos tikrai ne tik nuo Lietuvos tradicinės virtuvės. Sunkiai žemę dirbę, neturtingi žmonės pamėgo ir ėmė auginti bulves vos joms pasiekus Europą. Lietuvoje pradėtas kepti kugelis, o Ispanijoje - omletas su bulvėmis tortilla española.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Befstrogenas yra iš Rusijos po visą pasaulį paplitęs sotus ir švelnus jautienos troškinys, kurio tikrai verta paskanauti atvėsus orui. Siūlome susipažinti su šio patiekalo istorija, sužinoti, kaip gaminti autentišką befstrogeną!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Pusmėnulio formos pyragėliai tradiciškai įdaromi smulkiai kapota aviena bei svogūnais, tačiau populiarios ir šiuolaikiškos variacijos su kitokia mėsa, paukštiena, daržovėmis, varške. Siūlome išmokti kepti tikrus kibinus bei dalinamės keliais įdarų receptais visiems skoniams.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Nuostabiausi Azijos aromatai! Aitri sriuba su ryžių makaronais. Dažniausiai ruošiama su krevetėm, žuvimi ar vištiena. Sriubos bazę sudaro sūrus žuvų sultinys arba karis ir kokosų pienas. Taip pat galima naudoti įvairias daržoves, grybus, kiaušinį, tofu. Jeigu neturite kario pastos, pakeiskite ją kario prieskoniais su trupučiu čili miltelių.
Receptą
rasite čia.
Chačiapuris - tikras Gruzijos virtuvės simbolis. Tai minkštos tešlos, labai soti, sūriu pripildyta duonelė, kurios įvairios variacijos kepamos skirtingose Gruzijos dalyse. Siūlome išmokti kepti Imeruli chačiapurį, vieną iš žinomiausių ir labiausiai mėgstamų chačiapurių, kurio skonis tikrai nukels į vaišingąjį Kaukazą.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Stir fry yra kinų išpopuliarintas maisto gamybos metodas, kai produktai greitai kepami gerai įkaitintame aliejuje gilioje wok keptuvėje. Stir fry patiekalą dažniausiai sudaro baltymingi produktai ir daržovės, kartais ir kruopos arba makaronai. Tai puikiai mūsų virtuvėje pritaikomas maistingas patiekalas, kurį drąsiai galime pagaminti ir be wok keptuvės su mums gerai pažįstamais produktais.
Receptą
rasite čia.
Labai skanūs ir tiesiog puikūs suktinukai su bulvėmis, pagal tradicinį indišką receptą, šiek tiek pakoreguotą pagal lietuvišką skonį. Kvapnūs, gardžiausi su paprastu pomidorų padažu ir daržovių salotomis!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Gruziniški chinkaliai primena koldūnus, tačiau išsiskiria forma, dydžiu ir jų viduje susikaupiančiu sultiniu, kurį reikia išsiurbti prieš valgant likusią chinkalio dalį. Dalinamės patarimais ir gudrybėmis, kaip pagaminti pačius skaniausius chinkalius bei siūlome išbandyti puikius receptus: lengvai paruošiamos tešlos ir kelių įdarų variantus.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Jeigu jums patinka karaimų pyragėliai kibinai, rekomenduojame išsikepti jų pusbrolių iš Didžiosios Britanijos - sočiųjų Kornvalio pyragėlių! Šie pyragėliai pasižymi dar paprastesne ir kiek trapesne tešla bei didžiule įdarų įvairove. Pasakojame kaip juos kepti žingsnis po žingsnio.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Nuostabiai minkšti viduje ir su traškia plutele išorėje - gardieji bulviniai blynai vokiškai. Beje, tiekti juos labai tinka su obuoliene - išbandykite!
Receptą
rasite čia.
Fantastiško skonio varškėčiai su puikiu, kremišku grietinės įdaru. Kepa orkaitėje, tad nereikės suktis prie viryklės, stebint kad neprisviltų, o ir nereikės vargti formuojant - kepame keksiukų formelėse. Skanūs tiek šilti, tiek atvėsę.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Kitoks, Airijos virtuvės įkvėptas jautienos troškinys su alumi, jo reikia visai nedaug, o skonių ir kvapų paletę jis tikrai paryškina! Tirštas padažas kvieste kviečia į jį merkti ir dažyti baltą duoną, kad lėkštėje neliktų nė lašelio!
Receptą
rasite čia.
Sotus ir gardus pyragas su bulvės ir sūriu. Jei negalite be mėsos, į šią tartą įkomponuokite gerą saują smulkiai pjaustytų lašinukų, labai tiks parūkyti. Berkite juos ant svogūnų, tada sudėliokite bulvių griežinėlius ant viršaus. Kąsnelis po kąsnelio ir pasijusite lyg prabangiame prancūziškame restorane!
Receptą
rasite čia.
Šių puikių bandelių tekstūra puri, o skonis salstelėję. Įdarą galima rinktis ne tik recepte rekomenduojamą, bet ir kitokį mėgstamą - kepintas daržoves ar mėsą. Bandelės skaniausios dar šiltos.
Receptą
rasite čia.
Tikrai taip - silkė tinka ne tik šaltiems užkandžiams ir salotoms, su ja galime iškepti puikų apkepą. Apkepas skandinaviškas, bet tikrai patiks ir lietuviškam skoniui. Beje, silkę galite rinktis pačių marinuotą.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Ypatingai skanūs pyragėliai su maltos jautienos įdaru. Pyragėliai šiek tiek primena kibinus ir tikrai ne mažiau gardūs. Pyragėliai labai skanūs tiek šilti, tiek atvėsę, o įdarą galima rinktis ne tik recepte siūlomą, bet ir kitokį mėgstamą, pvz., kumpį su sūriu, kepintus pievagrybius ar daržoves.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Puikus guliašas, kuris atstoja ir sriubą, ir pagrindinį patiekalą, pagal tikrą vengiršką receptą. Beje, jei mėgstate, papildomai galite pagardinti morkomis, nors originaliame recepte jos nėra naudojamos, bet čia labai tiks.
Receptą
rasite čia.
Mums puikiai pažįstami čeburekai siejami su Krymo totorių virtuve, tačiau visos Artimųjų Rytų tautos gali pasigirti įvairiomis šio patiekalo atmainomis. Siūlome susipažinti su Azerbaidžane kepamais kutabais. Plonytės tešlos pyragėliai kepami su įvairiais mėsos, žalumynų, sūrio, daržovių įdarais ir patiekiami su gaiviais padažais. Kepimui nenaudojama ar naudojama tik vos vos riebalų, tad kutabai yra sveikesni nei čeburekai, o skoniu jiems tikrai nenusileidžia! Siūlome įsitikinti!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Ruošti galima su jautienos, kiaulienos ar net paukštienos faršu. Puikus patiekalas sunaudoti likučius - truputis faršo, virti makaronai, dar keli ingredientai ir gardusis apkepas paruoštas! Jei turite, galima dėti šaldytų žirnelių, šparaginių pupelių, paprikos, morkų, moliūgo, brokolių, kokių tik norite daržovių ar net grybų - pagal savo skonį ir šaldytuvo turinį!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock