Vakarienė be viryklės - 42 greiti ir gaivūs receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-08-09
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Vakarienė be viryklės
@Shutterstock

Jeigu leidžiate laiką sodyboje, kaitrią dieną nesinori suktis prie viryklės ar tiesiog norite greitos, bet labai skanios ir maistingos vakarienės be viryklės, siūlome rinktis iš 42 puikių receptų! Paruošimas neužtruks, o rezultatas maloniai nustebins!

 

Labai skanios, greitos, gaivios vištienos salotos. Galima ruošti su pelėsiniu sūriu, bet skanu bus ir be jo. Jei neturite virtos vištienos ir nenorite jos atskirai virti, galima naudoti rūkytą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Klasikinės Kaprio salos salotos ruošiamos vos iš trijų ingredientų ir labai gardaus padažo! Tąsaus mocarelos sūrio, sultingų pomidorų ir kvapnių bazilikų derinys tiesiog užburia tobula skonių derme ir paprastumu. Rekomenduojame paragauti!

Receptą rasite čia.

Gaivios ir labai gardžios silkės salotos, kurios puikiai tiks ir šventei, ir kasdienai. Liesesniam salotų variantui galite vietoje grietinės naudoti graikišką jogurtą. Nereikia jokių įmantrių ingredientų, o paruošite per kelias minutes.

Receptą rasite čia.

Tradicinė šalta ispaniška sriuba, kurią pažįsta tikriausiai visas pasaulis. Sriuba gaminama pomidorų pagrindu, tad juos reikėtų rinktis gerai prinokusius, mėgstamos rūšies ir kokybiškus, nes būtent nuo jų priklausys sriubos skonis. Jeigu sriubos norite ypatingai vėsinančios, patiekiant tinka įdėti ledo kubelių. Tradicinis variantas ruošiamas su duona, tačiau, jei norite lengvesnės sriubos, duonos galima ir nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Taip, tai nėra tikri sušiai, bet vasarą šie agurkų apgavikai džiugina ir dar kaip. Jie gaivūs, greitai paruošiami ir tikrai labai skanūs! Jei nevalgote pieno produktų, kreminį sūrį keiskite avokadu ar humusu, o jeigu norisi veganiškai - vietoje lašišos puikiai tiks tofu gabalėlis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Humusas išgyvena tikrą renesansą. Jo paragauti siūlo ne vieno restorano meniu, o maisto tinklaraštininkai dalinasi pačiomis įvairiausiomis jo variacijomis. Humusas yra Artimųjų rytų virtuvės perlas, gaminamas iš avinžirnių. Humusą paruošti galima per kelias minutes ir jis visada skanus, tačiau, žinant kelis triukus, galima paruošti nuostabaus skonio ir šilkinės tekstūros humusą. Žingsnis po žingsnio parodysime, kaip pagaminti būtent tokį tobulą šilko švelnumo skanumyną. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Kristina, Ant medinės lentelės

Sveika, greita ir labai skanu! Pomidorų galima visai nedėti, pakeisti juos rūkyta ar sūdyta lašiša, pabarstyti fetos sūrio, žalumynų - skonių improvizacijų tiesiog daugybė. O taip pat ir galima paruošti sočiau - gardinti jau minėta lašiša, virtais kiaušiniais ar virtos vištienos gabalėliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šios salotos puikios, kai šaldytuve nėra daugybės ingredientų. Jeigu neturite rūkyto kumpio, galima naudoti virtos ar keptos mėsos likučius, pvz., vištieną, liežuvį, ar ko turite. Jos labai skanios šiek tiek pikantiškos - su česnaku, o jei Jūs norite švelnesnio skonio, jo galite ir nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šios salotos labai gaivios, bet tuo pačiu ir sočios. Puikiai tinka ne tik kaip garnyras, bet ir kai norisi lengvesnės vakarienės. Avokadų padažo galite pasiruošti ir daugiau - šaldytuve jį tinka laikyti 2-3 dienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Nuostabaus skonio kremas puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek ir greitai vakarienei. Užtruksite vos 5 minutes, prireiks vos 3 ingredientų ir galėsite mėgautis dieviško skonio mango kremu - maistingu ir fantastiškai gardžiu! Dalį ar net visą rikotą galite pakeisti kremine varške (ar tiesiog paprastas pertrinta per sietelį) ar nerūgščiu graikišku jogurtu. Tiekite iš karto, kad kremas neapkarstų.

Receptą rasite čia.

Labai skanios salotos, kurios ypač puikios tuo, kad jas galima ruošti iš kokių tik mėgstate sezoninių daržovių: jei turite špinatų - puiku, jei noksta mažytės cukinijos - tiks ir jos! Salotos pagardintos traškia kepinta šonine ir virtais kiaušiniais, bet bus skanu ir be jų.

Receptą rasite čia.

Paprastas, bet nuostabaus skonio derinys. Jeigu mėgstate apskrudusią duonytę įtrinkite česnaku, tai suteiks užkandžiui daugiau pikantiškumo. Puošiame mėgstamais žalumynais. Duoną patiekimui galima paskrudinti skrudintuve ar tepti ant visai neskrudintos!

Receptą rasite čia.

Labai gaivios, labai vasariškos salotos. Šviežias žiedinis kopūstas joms suteikia puikaus traškumo. O jeigu mėgstate pikantiškiau, į jas tinka įspausti skiltelę česnako. Jei norite sotesnių salotų, papildomai galima dėti rūkyto kumpio ar fermentinio sūrio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Kas galėtų pagalvoti, kad šokoladinis desertas gali būti sveikuoliškas ir taip puikiai tikti pusryčiams ar vakarienei? Tikrai taip, būtent toks yra šis kremas. Skanu, gražu, maistinga ir užtruksite tik kelias minutes. Jeigu neturite rikotos, galima ją keisti 100 gramų nerūgštaus graikiško jogurto ar kremine varške. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Ypatingai gaivi, tiršta ir labai skani šalta jogurto sriuba. Labai tinka pagardinti žolelėmis, trintais graikiniais riešutais, česnakais, citrinų sultimis, lašeliu kokybiško alyvuogių aliejaus. Recepte daug erdvės improvizacijoms, visgi ruošiant pirmą kartą rekomenduojame vadovautis klasikiniu receptu, jame visi skoniai dera tiesiog nuostabiai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Lengvos, gaivios ir maistingos salotos! Puikiai tiks ir kaip garnyras prie mėsos patiekalų ir lengviems pietums ar vakarienei. Jeigu norite pikantiškesnio skonio, pagardinkite puse šaukštelio garstyčių, o jei norite sočiau, papildomai tinka pagardinti feta ar nusunktu grūdėta varške, trupučiu lukštentų saulėgrąžų ar moliūgų sėklų. Salotas paruošti labai paprasta ir užtruksite vos kelias minutes.

Receptą rasite čia.

Labai gaivus, gardus ir greitai pagaminamas užkandis, kuris ne tik labai puikaus skonio, bet ir puošnus, tad tokias vaišes galima ruošti ne tik lengvai vakarienei, bet ir svečius pavaišinti.

Receptą rasite čia.

Super gaivios, super vasariškos, super spalvingos salotos! Rubiko kubikas lėkštėje? O jau koks skanus! Ingredientus galite koreguoti ir pagal skonį, svarbiausia čia - vasaros gaiva ir patiekimas, kuris neleis nuo vaišių atplėšti akių nei mažiems, nei dideliems!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Greitai paruošiama ir labai labai gardi užtepėlė. Tinka ir ant duonos tepti, ir su virtomis bulvėmis skanauti. Beje, užtepėlė ruošiama be majonezo, tad dar ir sveikuoliška!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai gardi ir atgaivinanti, su daugybe žalumynų. Gaminant ir ragaujant šią sriubą, visa virtuvė prisipildys gaiviu agurkų aromatu. Žalumynus galite rinktis pagal savo skonį ir šaldytuvo turinį, o jei sriubą tieksite ne iš karto, prieš patiekiant į ją galite įdėti kelis ledo kubelius. Ragaujame vieną ar su virtomis bulvėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis kokteilis yra vienas mūsų mėgstamiausių. Puikiai tika ir kaip sveikesnis desertas, ir kaip greiti be galo gardūs pusryčiai. Mangai ir kokosų pienas suteikia kremiškumo, o braškės - gaivos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Sriuba gaivi, soti ir puikaus skonio, kuris nustebins kiekvieną. Agurkai suteikia papildomą rūgštelę, o krienai ir garstyčios - lengvą pikantiškumą ir aštrumą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šiek tiek neįprastai skambantis, bet puikus derinys - silkė, agurkai ir aitrioji paprika. Labai skanu, tik reikės šiek tiek kantrybės, kol salotos pastovės šaldytuve ir visi skoniai tobulai susijungs. Jeigu naudosite trumpavaisių agurkų, jų turėtų pakakti 1 - 2, priklausomai nuo jų dydžio. O jei nemėgstate, ar neturite aitriosios paprikos, stipresniam silkės skoniui tinka dėti šiek tiek svogūno ar česnako.

Receptą rasite čia.

Kremiška ir vasariškai gaivi sriuba, kurią paruošti reikės vos kelių minučių - sutrinsite kelis ingredientus ir jau galima ragauti. Ruošti tinka su kefyru ar natūraliu jogurtu, o norintiems varianto be pieno produktų, rekomenduojame rinktis riebesnį kokosų pieną ir jį perpus maišyti su vandeniu - labai skanu.

Receptą rasite čia.

Gaivios, maistingos ir be majonezo - labai skanu lengviems pietums ar vakarienei. Beje, šias salotas galima paversti visai kitokiomis, pakeitus vos vieną ingredientą - jos bus labai skanios ir su rūkyta vištiena vietoje tuno.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai paruošiamos kopūstų salotos vienos ar puikiai tiks prie mėsos ar paukštienos. Salotų gardumo paslaptis - ypatingas padažas, kuris, tikime, patiks ir Jums!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sūrio pyragas ir pieno kokteilis vienoje stiklinėje - tobulas desertas visiems smaližiams! Mes ruošėme su avietėmis, bet labai skanu ir su kitokiomis uogomis ar vaisiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Šie suktinukai labai tinka pusryčiams ar užkandžiams! Kiekvienas šeimos narys juos gali truputį pakoreguoti pagal savo skonį - vietoje šviežių pomidorų galima dėti saulėje džiovintus, jei mėgstate, galima dėti smulkintos paprikos, sūrio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tobulai skanus glotnutis - maistingas, sotus, kremiškas ir natūraliai spalvingas! Jame slepiasi ne tik vaisiai, bet ir riešutai, todėl kokteilis puikiai tiks pusryčiams!

Receptą rasite čia.

Gaivi, tiršta ir kremiška pomidorų sriuba. Tai kiek lengvesnis Gazpacho sriubos variantas - ši ruošiama be duonos ir su visa gausybe daržovių! Patiekiant labai tinka pabarstyti bazilikais ar kitais žalumynais.

Receptą rasite čia.

Mėgaujamės grūdėtos varškės salotomis. Jei neturite gražgarsčių, jas galite pakeisti kitokiais šviežiais, mėgstamais lapeliais ar ruošti iš įprastų salotų lapų, o vyšninius pomidorus galima keisti saulėje džiovintais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vos per kelias minutes paruošiama, labai skani užtepėlė - tinka ir ant  duonos tepti, ir traškučiais kabinti, visaip labai skanu. Paprasta paruošti pagal detalų video receptą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Labai greitai paruošiamos ir maistingos, pilnos naudingų vitaminų ir mikroelementų! Lengvos, bet ir gana sočios salotos greitiems pietums ar vakarienei. Jei neturite fetos, ją galima pakeisti kitu mėgstamu sūriu, žalumynus galima rinktis kokius tik mėgstate, puikiai tiks ir pačių burokėlių lapai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai paruošiami sumuštinukai maistingiems pusryčiams ar net pietums ar vakarienei. Sumuštiniai bus labai skanūs ne tik su lašiša (tinka rūkyta, sūdyta ar kepta), bet ir su silke!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai paprastai paruošiamas bet ypatingai gardus užkandis! Tikriausiai daugelis yra ragavę ir mėgsta įvairiausius lavašo suktinukus. O šį kartą siūlome paruošti jų su tokiu įdaru!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivi, lengva, greitai paruošiama ir labai skani sriuba. Šalta, su kefyru, bet ne šaltibarščiai - su cukinijomis ir agurkais! Tinka gardinti ne tik krapais, bet ir svogūnų laiškais ar kitais mėgstamais žalumynais.

Receptą rasite čia.

Ruošiant šaltibarščius dažnai iškylanti bėda - norisi daug burokėlių, bet tuomet jie neretai pavyksta per trišti ir primena košę. Pagal šį receptą paruošite vieną didelę ar dvi mažesnes tobulo tirštumo porcijas.

Receptą rasite čia.

Gardžiuose lavašo suktinukuose susipina naminės česnakinės varškės užtepėlės ir riešutų skoniai - pikantiškas skanumynas! Papildomai galite gardinti turimais žalumynais - jie čia taip pat labai derės. Graikinius riešutus galite keisti žemės riešutais ar lukštentomis saulėgrąžomis, tik prieš tai juos reikėtų trumpai pakepinti sausoje keptuvėje ar orkaitėje, kad būtų būtų ryškesnio skonio, o majoneza - graikišku jogurtu ir trupučiu garstyčių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiamos, ypatingo skonio ir labai sočios salotos. Lašišą galima rinktis keptą, sūdytą ar rūkytą. Jei rinksitės sūdytą, salotų papildomai negardinkite druska.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Įdomus, netikėtas, paprastas, bet tikrai skanus įdaras. Tai puikus būdas sunaudoti užsistovėjusius maisto likučius šaldytuve. Paruošę tokį lavašą, manau, tikrai nustebinsite ir save, ir savo svečius. Vietoje virtų kiaušinių, jei jų neturite, galima naudoti trintą avokadą, o dešryę pakeisti rūkytu kumpeliu.

Receptą rasite čia.

Labai gardus šaltibarščių variantas be burokėlių! Tradiciškai Okroška ruošiama su gira, tačiau su kefyru ji taip pat ypatingai skani. Jeigu norėsite išbandyti originalų receptą su gira vietoje kefyro, ją pilkite pačioje pabaigoje, prieš pat patiekiant sriubą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiamos, traškios ir labai skanios kopūstų salotos su obuoliais, morkomis ir pikantišku padažu - puikus, gaivus garnyras prie karštų patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikaus skonio sumuštiniai visiems silkės ir burokėlių derinio gerbėjams! Puikiai tinka ir užkandžiams su draugais, ir šventinėms vaišėms, ir savaitgalio pusryčiams. Tikra tiesa - jie tokie skanūs, kad naudojamės kiekviena proga juos pagaminti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivios, spalvingos ir labai puošnios salotos su avokadais! Salotos lengvos, tačiau maistingos, todėl puikiai tiks lengviems pietums ar vakarienei. Na, o jeigu norite, kad salotos būtų dar puošnesnės, iš avokado galite suformuoti dailią rožę!

Receptą rasite čia.

Tikrai taip, ledų kokteilis gali būti ir sveikas, ir be pridėtinio cukraus! Ir tikrai lygiai toks pat skanus, kaip ir su cukrumi. Jeigu vakare norisi kažko saldaus ir gaivaus, šis kokteilis - puikus pasirinkimas. Receptas labai paprastas, jam tinka pačios įvairiausios uogos: braškės, vyšnios, mėlynės, šilauogės, avietės, juodieji serbentai ar kitokios mėgstamos. Jeigu kokteilio norite sotesnio ir tirštesnio, augalinį pieną jame galite pakeisti graikišku jogurtu ar 100 - 200 gr varškės, tuomet ragausite saldų kreminį desertą.

Receptą rasite čia.

Traškios, gaivios, bet ir sočios salotos su kumpiu. Galima gardinti majonezu ar, sveikesniam variantui, rekomenduojame gardinti graikišku jogurtu, sumaišytu su trupučiu garstyčių!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skanu, gaivu, spalvinga. Lavašą galima paruošti išvakarėse - taip skoniai persigers ir užkandėlė bus dar gardesnė, o prieš patiekiant beliks supjaustyti! Vietoje tepamo sūrelio galima rinktis ir kreminę varškę, ją pagardinus trupučiu mėgstamų prieskonių, druskos, pipirų ar garstyčių. Paprikos suktinukams suteikia kiek pikantišką skonį ir nušviečia vaišių stalą spalvomis. 

Receptą rasite čia.

Traškios salotos, kurios užburia savo gaivumu ir nuostabiu skoniu. Salotoms tiks ir džiovintos, ir šviežios, ir net šaldytos spanguolės. Pagardinimui galite rinktis graikinius, žemės ar kitus riešutus, o galite ir pakeisti sezamo sėklomis. Skanių improvizacijų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivi ir greitai paruošiama sriuba, jei norite paįvairinti vasaros šaltų sriubų pasirinkimą. Varškė iai sriubai suteikia ne tik ypatingo skonio, bet ir kitokį tirštumą. Rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai paruošiamos, gaivios ir skanios avokadų salotos su ananasais ir agurkais. Reikės vos kelių ingredientų ir lengva vakarienė ar pagardas prie žuvies patiekalų paruoštas! Skaniausios salotos, jei ananasai ir agurkai bus tiesiai iš šaldytuvo. Jeigu norite sočiau, galima dėti virtos vištienos ar smulkintų graikinių riešutų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital