Užtepėlių keliais - 39 skanutėliai užtepėlių receptai!
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-12-21
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 15)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 15)
@Shutterstock
Artėjant žiemos šventėms, vis dažniau pagalvojame, kaip gardžiai ir išradingai pavaišinti svečius, kad nereikėtų valandų valandas suktis virtuvėje. Na, o kas gali būti lengviau ir greičiau nei užtepėlės? Jas gardu tepti ant duonos riekelių, įdaryti biskvitinius krepšelius, kabinti su užkandžiais.
Pristatome net 39 gardžiausių užtepėlių receptus, kuriuos rekomenduojame išbandyti ir Jums!
Skamba įspūdingai, o paruošti visai paprasta! Šioje užtepėlė persipina daugybė puikių skonių. Jei visgi nedrąsu išbandyti savo jėgas karamelizuojant svogūnus, jų galite įsigyti jau paruoštų, tačiau norime Jus patikinti, kad tai visai nesudėtinga! Užtepėlė puikiai tinka įdaryti tešlos šaukštelius ar krepšelius, tepti ant duonelės, o iš tiesų ji tokia skani, kad norisi tiesiog kabinti šaukštais!
Puikiai tiks jaukiam vakarui su artimaisiais ar draugais! Skonis visiškai primins picą, tik čia nebus jokios tešlos. Labai greitai ir nesunkiai paruošiamas, bet labai sunkiai atsivalgomas.
Vos keli ingredientai, kelios minutės ir puiki, gardi užtepėlė jau ant stalo. O tuomet lieka tik paskrudinti bagetės ar duonos riekeles ar tiesiog šalia patiekti krekerių - visaip labai skanu.
Ši užtepėlė labai greitai ir lengvai paruošiama - užtruksite vos 10 minučių ir jau galėsite gardžiuotis. Ja tinka gardinti sumuštinius ar tiesiog skanauti kaip užkandį su mėgstamais trapučiais. Užtepėlė puikiai išsilaiko šaldytuve 4-5 dienas, tad belieka susidėti į sandarų indą ir panorėjus skanauti. Recepte ją ruošėme su konservuotomis paprikomis, bet vietoje jų puikiai tinka ir saulėje džiovinti pomidorai.
Labai skani ir soti veganiška užtepėlė. Ją galima naudoti sumuštiniais, taip pat tinka dėti ir į suktinukus ar tortilijas, ant kitos mėgstamos duonos ar valgyti vieną.
Užtepėlė, kuri tobulai tinka pusryčiams - tepame ant duonos riekelės ir gardžiuojamės, gardu tepti ir ant krekerių. Labai greitai paruošiama, neįmantri ir vos iš kelių ingredientų.
Ši greitai paruošiama užtepėlė tobula! Kremiška nuo sūrelio, gaivi nuo agurkų, tinkama kabinti daržovių lazdelėmis, tepti ant duonos, krekerių ar kaip tik sugalvosite. Sandariame indelyje šaldytuve ji pukiai laikosi 3-4 dienas ir nepavandenija, o kaip tik stovėdama dar labiau skanėja.
Labai greitas receptas tiek kasdienai, tiek šventei. Tai toks pažįstamas skonis kiekvieno gomuriui, bet kiek kitaip patiektas ir pagardintas neįmantriais priedais. Su šia užtepėle galima ruošti sumuštinius, tepti ant paskrudintos duonelės, įdaryti krepšelius.
Greitai paruošiama, paprasta, bet tokia puiki užtepėlė tikrai tiks sotiems pusryčių sumuštiniams. Arba vieno kąsnio užkandėlėms ar brusketoms, net tikrai ir gardu, ir žaviai atrodo.
Tie puikieji sūreliai - ant sumuštinių, užkandžiams gardinti, traškučius kabinti ar net į kokius patiekalus įtraukti. O geriausia, kad sūrelį namuose paruošti labai paprasta, taip paprasta, kad turbūt net sunku patikėti, kad taip lengvai namų sąlygomis galima pagaminti tokį gėrį. Sakoma, kad pirmą kartą tokį sūrelį sukūrė 1950 metais François Boursin, na, nenuostabu, kad jo garbei sūrelį ir pavadino Boursin. Šis gardumynas labai skanus, tiesiog neatsivalgomai.
Nostalgiškai puikus, labai gardus ir taupus - toks yra šis užkandis. Paruošiamas paprastai ir greitai, atrodo šventiškai, o nuo stalo išgaruos akimirksniu, pamatysite!
Lengva, greita, soti ir dar kokia skani užtepėlė! Ir taip aišku, kad avokado ir kiaušinio draugystė yra ideali, tad pusryčiams šių dviejų ingredientų užtepėlė yra nepamainomas dalykas.
Tokios užtepėlės visiška klasika ant šventinių stalų, bet lepintis gardžiais skanumynais galima ir be šventės. Tai ši užtepėlė puikiai tiks ir ypatingoms progoms, ir tiesiog, kai norisi greitai ir skaniai. Tepame ant duonos riekės ar trapučių ir mėgaujamės. Labai paprasta pagaminti ir vos iš kelių ingredientų.
Ši užtepėlė pavyksta švelnaus skonio, skani ir tikrai nesudėtingai paruošiama, tad gali būti tiekiama ant šventinio stalo ar tiesiog, kai norisi sočios užkandėlės. Gardu kabinti šaukštu vieną, tiekti ant duonos ar batono riekelės, krekerių, įdaryti krepšelius ar kabinti su kepta duona.
Tai puiki užtepėlė Kūčioms ar Kalėdų stalui. Jei ruošite Kalėdų ar kitų švenčių stalui, papildomai galima įberti tarkuoto kietojo sūrio. Užtepėlė gardinta krapais, bet galima naudoti ir petražoles ar kalendrą, ar kitus mėgstamus žalumynus. Skanu tepti ant krekerių, duoniukų, paskrudinto batono ar duonos riekelių.
Gardi, maistinga ir greitai pagaminama užtepėlė. Jai nereikia pieno produktų, tad puikiai tiks ne tik norintiems išbandyti naujus skonius ar vengiantiems laktozės, bet ir Kūčių stalui. Tai yra bazinis receptas kuris puikus jau savaime, bet juo varijuokite drąsiai - įmaišykite saulėje džiovintų pomidorų, įpsauskite skiltelę česnako, įpjaustykite kaparėlių - kaskart ši užtepėlė gali būti vis kitokia.
Skrudinta duonos riekelė, kremiška skumbrės užtepėlė su švelnia obuolio nata - skonių derinys, kuriam sunku atsispirti. Paprasta paruošti, vos keli neįmantrūs ingredientai, o kiekvienas sumuštinukas nuo stalo išgaruos akimirksniu.
Jeigu mėgstate silkę, būtinai išbandykite šią legendinę užtepėlę. Labai skanu tepti ant skrudintos duonos riekelės, nuo stalo visuomet išgaruoja akimirksniu!
Kai norisi gaivumo ir lengvumo, šie kąsneliai su vištienos užtepėle puikiai tiks. Papuoš bet kokį stalą ir pradžiugins skoniu. Labai paprastai paruošiami, bet būtent melsvasis pelėsinis sūris suteikia jiems nerealiai gerą skonio natą.
Jei mėgstate tradicinę krabų lazdelių mišrainę ar tiesiog krabų lazdeles, ši užtepėlė taip pat patiks. Gaivi, gardi, vos iš kelių ingredientų ir tokia skani - viskas ko gali reikėti užkandžiui ar tiesiog, kai norisi greitai, bet skaniai. Puikiai tinka kabinti su traškučiais, tepti ant trapučių ar duonos riekelių ar įdaryti užkandžių krepšelius.
Humusas išgyvena tikrą renesansą. Jo paragauti siūlo ne vieno restorano meniu, o maisto tinklaraštininkai dalinasi pačiomis įvairiausiomis jo variacijomis. Humusas yra Artimųjų rytų virtuvės perlas, gaminamas iš avinžirnių. Tai produktas, kuris šaldytuve puikiai išsilaiko 5 dienas. Jį galima tepti ant sumuštinių vietoje sviesto, valgyti kaip užkandį su daržovių ar duonos lazdelėmis arba naudoti kaip padažą. Galimybių daug ir šis produktas tikrai palengvina sveiką mitybą savaitės metu. Humusą galima patiekti ir tiesiog kaip užkandį, kartu su duonos lazdelėmis ar pita, daržovėmis. Patiekus su daržovėmis tai bus ne tik ypatingai skanus, bet ir maistingas užkandis.
Kai aplanko netikėti svečiai, norisi gardaus užkandžio vakarojant ar ieškote idėjų švenčių stalui - visoms progoms puikiai tiks ši užtepėlė. Paprasta paruošti, vos iš kelių neįmantrių ingredientų ir super skani. Tinka tepti ant duonos riekelių, prancūziško batono, krekerių.
Ši užtepėlė yra tikras hitas. Tobulas užkandis prie savaitgalio filmo arba vakarui su draugais, gamyba itin paprasta: kelios minutės darbo, toliau 20 minučių kepa orkaitė ir viskas - pasakiško skonio užkandis paruoštas. Karštos užtepėlės tekstūra labai kreminė, su daug tįstančio sūrio, švelnus krabų skonis puikiai dera su česnako ir sūrio aromatais.
Šios silkių salotos gali būti tiekiamos įvairiais būdais - ant paskrudinto batono riekelių, ant juodos duonos ar tiesiog tiekiamos kaip sočios salotos. Daugeliui pažįstami puikūs skonių deriniai, patiekti kiek kitokiu būdu nei įprasta, visus maloniai nustebins.
Greitai paruošiama ir dar greičiau suvalgoma! Pikantiška, labai skani vištienos užtepėlė - tiks ir krepšelius įdaryti, ir ant duonos riekelės (ypač paskrudintos) užtepti. Užtepėlės užteks maždaug 30 vnt. krepšelių, šaukštelių ar šulinėlių.
Ši užtepėlė pavyksta labai skani, gaivesnė, nei įprastos su krabų lazdelėmis. Papildomai ją gardinome trupučiu majonezo, kad būtų tokios tepamos konsistencijos. Bet puikiai tiktų įdėti šiek tiek garstyčių ir jogurto ar grietinės, jei majonezo nenorite.
Paprastas, bet nuostabaus skonio derinys. Jeigu mėgstate apskrudusią duonytę įtrinkite česnaku, tai suteiks užkandžiui daugiau pikantiškumo. Puošiame mėgstamais žalumynais. Duoną patiekimui galima paskrudinti skrudintuve ar tepti ant visai neskrudintos!
Labai greitai paruošiama ir tikrai ypatingai skani užtepėlė! Ją galima ne tik tepti ant skrebučio, bet ir įdaryti tešlos krepšelius ar šaukštelius. Sūrį galite rinktis, kokį labiau mėgstate - intensyvesnio ar švelnesnio skonio ir kvapo, o vietoje majonezo drąsiai galima naudoti ir kreminį varškės sūrį.
Pagal šį puikų receptą pagaminsite maždaug litrą skanutėlio pašteto, kurio tikrai pakaks žiemos šventėms ar jaukiems žiemos pasisėdėjimams su draugais. Šis paštetas - tikras gurmanų skanėstas, todėl tikriausiai nustebsite, kaip paprasta jį paruošti!
Vos per kelias minutes paruošiama, labai skani užtepėlė - tinka ir ant duonos tepti, ir traškučiais kabinti, visaip labai skanu. Paprasta paruošti pagal detalų video receptą!
Taupi, greitai ir nesudėtingai pagaminama ir tiesiog puikaus skonio užtepėlė, kurią tinka tepti ant duonos ar krekerių, mirkyti daržoves ar pateikti kaip garnyrą prie žuvies ar mėsos patiekalų. Saulėgrąžas galima pakeisti mėgstamais riešutais.
Kremiška užtepėlė su traškiais elementais - šonine ir riešutais. Derinys gali pasirodyti netikėtas, bet nustebsite, koks skanus šios užtepėlės skonis! Labai skanu patiekti ant duonos riekelės, sūrių sausainėlių ar traškučių.
Labai gardi, lengva užtepėlė su avokadu, kiaušiniais, sūriu ir žalumynais. Žalumynus galite rinktis kokius tik mėgstate - tiks ir krapai, ir petražolės, ir kalendra ar svogūnų laiškai.
Švelnios tekstūros ir kiek pikantiško skonio - ypač gardi skumbrės užtepėlė su lydytu sūreliu (ruošiama be majonezo). Ji puikiai tinka įdaryti krepšelius, tepti ant krekerių, batono riekelių ar juodos duonos.
Labai greita ir labai skani užtepėlė - puikiai tinka įdaryti krepšelius, šaukštelius, tepti ant duonelės, tiekti kaip mišrainę. Tinka ir šventėms, ir pusryčiams!
Trys užtepėlės, kurias labai skanu tiekti ant skrudintos mėgstamos duonos riekelės, kabinti duoniukais, daržovių lazdelėmis ar įdaryti užkandinius krepšelius. Labai skanu ir nesudėtinga paruošti.
Kai norisi lengvesnio varianto užkandžiams, ši užtepėlė labai tiks. Pavyksta puikaus subalansuoto skonio, gardi tepti ant paskrudintos bagetės riekelės ar tiesiog mėgstamos duonos arba trapučių.
Akimirksniu paruošiama užkandėlė? Tikrai įmanoma, o ir pavyksta labai gardi. Puikiai tinka šventiniam stalui, bet neįmanoma atsispirti pasigardžiuoti net ir įprastą dieną.
Užtepėlė puikiai dera su trumpai orkaitėje apkepto prancūziško batono riekelėmis. Prireiks vos 3 ingredientų ir 5 minučių! Receptas labai greitas, todėl puikiai tinka paskutinės minutės pasiruošimui ar kai svečiai jau už durų. Tiekite su skrebučiais ar traškiomis duonos lazdelėmis.
Vos trys ingredientai, o svečiai vis prašys pakartoti! Nuostabus riešutų ir saulėje džiovintų pomidorų derinys vis kviečia ragauti dar ir dar. Jei užtepėlę ruošite skystesnę, galėsite kabinti traškučiais, jei tirštesnę - tepti ant skrebučio ar skanauti su pjaustytomis daržovėmis, ypač gardu su šviežių agurkų ar morkų lazdelėmis.
Skani, taupi, greitai paruošiama morkų užtepėlė. Jeigu gaminsite su žaliomis morkomis, užtepėlė bus traškesnė, gaivesnė, o jeigu su virtomis - kremiškesnė ir su lengvai salstelėjusiu poskoniu. Į ją taip pat labai tinka įmaišyti šiek tiek krienų. Užtepėle įdarome šaukštelius, krepšelius, šulinėlius ar tiesiog tepame ant riekelės duonos!
Greitai paruošiama ir labai skani užtepėlė. Ją puikiai tinka ruošti su Filadelfijos sūreliu, bet drąsiai galima pakeisti ir lydytu sūreliu ar net pertrinta varške. Jei darysite su varške, papildomai dėkite truputį daugiau graikiško jogurto ar grietinės, kad užtepėlė būtų kremiškesnė.
Neapsigaukite - galbūt užtepėlė atrodo visai neįmantri, greitai pagaminama, tačiau jos skonis tikrai nuostabus ir nuo vaišių stalo išgaruoja akimirksniu!
Labai gardi ir greita užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais ir alyvuogėmis! Rriešutus užtepėlei nebūtina naudoti graikinius, tinka ir kitokie mėgstami. Be galo skanu šią užtepėlę tepti ant paskrudintų prancūziško batono riekelių.
Serbiška užtepėlė, tiekiama prie grilio ar kitokių mėsos patiekalų - šašlykų, kepsnelių, sparnelių. Derinys gali pasirodyti neįprastas, bet tikrai gardus! Beje, labai skanu ir užtepti ant skrebučio, kabinti daržovių ar duonos lazdelėmis.