Užtepėlių keliais - 34 skanutėliai užtepėlių receptai!
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2018-12-06
@Shutterstock
Artėjant žiemos šventėms, vis dažniau pagalvojame, kaip gardžiai ir išradingai pavaišinti svečius, kad nereikėtų valandų valandas suktis virtuvėje. Puikus ir dažniausiai labai greitai paruošiamas skanėstas, tikras išsigelbėjimas, kuris puikiai tinka greitai vakarienei, o dar puikiau - pavaišinti visą būrį draugų ir šeimos narių!
Pristatome net 34 gardžiausių užtepėlių receptus, kuriuos rekomenduojame išbandyti ir Jums!
Jeigu mėgstate silkę, būtinai išbandykite šią legendinę užtepėlę. Labai skanu tepti ant skrudintos duonos riekelės, nuo stalo visuomet išgaruoja akimirksniu!
Gardi, maistinga ir greitai pagaminama užtepėlė. Jai nereikia pieno produktų, tad puikiai tiks ne tik norintiems išbandyti naujus skonius ar vengiantiems laktozės, bet ir Kūčių stalui. Tai yra bazinis receptas kuris puikus jau savaime, bet juo varijuokite drąsiai - įmaišykite saulėje džiovintų pomidorų, įpsauskite skiltelę česnako, įpjaustykite kaparėlių - kaskart ši užtepėlė gali būti vis kitokia.
Labai greitai paruošiama ir tikrai ypatingai skani užtepėlė! Ją galima ne tik tepti ant skrebučio, bet ir įdaryti tešlos krepšelius ar šaukštelius. Sūrį galite rinktis, kokį labiau mėgstate - intensyvesnio ar švelnesnio skonio ir kvapo, o vietoje majonezo drąsiai galima naudoti ir kreminį varškės sūrį.
Greita, truputį pikantiška, ypatingai gardi užtepėlė su silke. Ją ruošiame žiemos šventėms ir tiesiog užkandžiams ar net pusryčiams. Tinka tepti ant sausainukų ar duonos riekelės.
Pagal šį puikų receptą pagaminsite maždaug litrą skanutėlio pašteto, kurio tikrai pakaks žiemos šventėms ar jaukiems žiemos pasisėdėjimams su draugais. Šis paštetas - tikras gurmanų skanėstas, todėl tikriausiai nustebsite, kaip paprasta jį paruošti!
Labai gardi užtepėlė, kuriai tobulai dera ant skrudintos duonos ar pagardinti šaukštelius! Vietoje poro galima naudodi nedidelį rausvajį svogūną. Pikantiškesnio, ryškesnio skonio užtepėlė bus su rūkyta vištiena, švelnesnio - su virta.
Taupi, greitai ir nesudėtingai pagaminama ir tiesiog puikaus skonio užtepėlė, kurią tinka tepti ant duonos ar krekerių, mirkyti daržoves ar pateikti kaip garnyrą prie žuvies ar mėsos patiekalų. Saulėgrąžas galima pakeisti mėgstamais riešutais.
Kremiška užtepėlė su traškiais elementais - šonine ir riešutais. Derinys gali pasirodyti netikėtas, bet nustebsite, koks skanus šios užtepėlės skonis! Labai skanu patiekti ant duonos riekelės, sūrių sausainėlių ar traškučių.
Itin greitai paruošiamos avokadų ir kiaušinių salotos - užtėpėlė. Puikiai tiks ne tik ant skrebučio, bet ir prie virtų bulvių ar silkės. Jeigu norite skalsesnio, šventiškesnio varianto, vietoje jogurto galima naudoti majonezą ar grietinę. Skanumėlis!
Galbūt kiek netikėtas derinys, bet patikėkite, tikrai labai gardus! Ingredientų reikia vos kelių, o skonis - pasakiškas. Tepame ant skrebučių ar kabiname traškučiais.
Nuostabaus skonio ir labai greitai pagaminama užtepėlė! O per šventes visuomet akimirksniu išgaruoja nuo vaišių stalo. Jokių įmantrių ingredientų, o rezultatas tikrai maloniai nustebins svečius. Beje, galima ruošti ir su kitokia mėgstama rūkyta žuvimi.
Jei turite virtų morkų, šią užtepėlę užtruks pagaminti vos kelias minutes. Ji labai skalsi, pikantiška ir akimirksniu išgaruoja nuo vaišių stalo! Skanu kabinti traškučiais ar tepti ant skrebučių. Jei nenorite ruošti su majonezu, kasdieniam variantui galima rinktis graikišką jogurtą sumaišytą su trupučiu garstyčių.
Vos dviejų ingredientų užtepėlė su trupučiu pagardinimo ir puikus skanėstas jau prieš Jus! Skonis labai primena naminį kreminį sūrelį, labai gardu tepti ant traškių sausainėlių ar įdaryti tešlos krepšelius.
Ar kada esate ragavę ar bent girdėję apie silkių sviestą? Rekomenduojame išbandyti - ši kremiška, tiršta ir rieboka užtepėlė puikiai pagardina pusryčių sumuštinius.
Vos keli ingredientai ir nuostabi užtepėlė ant Jūsų stalo! Užtepėlė skaniausia su skumbre, nes ji gana stipraus, pikantiško skonio, tačiau galite naudoti ir kitokią žuvį - lašišą ar net konservuotą tuną. Sumuštinukai su šia užtepėle per šventes pirmi dingsta nuo stalo. Siūlome paragauti ir Jums!
Užtepėlė iš Egipto, bet tikrai patiks ir lietuviškam skoniui. Ji sodrios spalvos ir skonio, labai skanu užsitepti tiesiog ant duonos riekelės. Jei norite dar ypatingiau, tepkite ant baltos duonos, o ant viršaus dėkite be lukšto virtą kiaušinį ar gabalėlį sūdytos ar rūkytos lašišos.
Labai skani užtepėlė, kurią papildomai galite pagardinti tuo, ką turite šaldytuve - įtarkuoti šviežios paprikos, marinuotą agurkėlį pakeisti marinuotais grybais, įtarkuoti sūrio ar kaip tik sugalvosite, visi variantai bus skirtingi ir labai gardūs.
Vos trys ingredientai, o svečiai vis prašys pakartoti! Nuostabus riešutų ir saulėje džiovintų pomidorų derinys vis kviečia ragauti dar ir dar. Jei užtepėlę ruošite skystesnę, galėsite kabinti traškučiais, jei tirštesnę - tepti ant skrebučio ar skanauti su pjaustytomis daržovėmis, ypač gardu su šviežių agurkų ar morkų lazdelėmis.
Greitai paruošiama ir labai skani užtepėlė. Ją puikiai tinka ruošti su Filadelfijos sūreliu, bet drąsiai galima pakeisti ir lydytu sūreliu ar net pertrinta varške. Jei darysite su varške, papildomai dėkite truputį daugiau graikiško jogurto ar grietinės, kad užtepėlė būtų kremiškesnė.
Greitai paruošiama ir labai labai gardi užtepėlė. Tinka ir ant duonos tepti, ir su virtomis bulvėmis skanauti. Beje, užtepėlė ruošiama be majonezo, tad dar ir sveikuoliška!
Neapsigaukite - galbūt užtepėlė atrodo visai neįmantri, greitai pagaminama, tačiau jos skonis tikrai nuostabus ir nuo vaišių stalo išgaruoja akimirksniu!
Labai gardi ir greita užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais ir alyvuogėmis! Rriešutus užtepėlei nebūtina naudoti graikinius, tinka ir kitokie mėgstami. Be galo skanu šią užtepėlę tepti ant paskrudintų prancūziško batono riekelių.
Puiki užtepėlė, kurioje persipina viskas: ir malonus kremiškumas, ir gaiva, ir lengvumas, ir česnako pikantiškumas. Vietoje grietinės galima naudoti ir graikišką jogurtą, vietoje žaliosios citrinos - paprastą, o avokadus rinkitės gerai prinokusius.
Kremiška, švelnios tekstūros ir labai gardi užtepėlė. Rekomenduojame jos užsitepti ant paskrudintos duonelės vakarienei ar naudoti vieno kąsnio užkandėlėms ruošiant šventinį stalą. Galima trinti šakute ar trintuvu.
Labai skani avinžirnių užtepėlė. Jei neturite laiko virti avinžirnių, juos galite naudoti konservuotus. Beje, šiame recepte gausu vietos improvizacijoms: galite drauge su avinžirniais sutrinti šiek tiek šviežio čili pipiro, pagardinti humusą orkaitėje keptomis paprikomis ar net burokėliais, dėti kitų mėgstamų priedų.
Nuostabus, kvapnus ir be galo skalsus gardintas sviestas. Jam nė nebūtini švieži grybai, puikiai tiks ir džiovinti - tuomet juos reikėtų kelias valandas pamirkyti vandenyje ir gerai nuvarvinti. Šis sviestas labai paprastai paruošiamas, o rezultatas tikrai puikus - pakanka sviesto užtepti ant prancūziško batono riekelės ir prieš Jus puikiausias užkandis!
Labai greitai paruošiamas ir labai skanus morkų užtepas su alyvuogėmis. Pikantiškas ir puikiai tinka valgyti tiek užtepus ant duoniukų, tiek kabinant duonos lazdelėmis.
Puikus, kreminės konsistencijos avokadų padažiukas, kuris tiesiog tobulai tinka užsitepti ant skrebučio ar kabini traškučiais. Rekomenduojame išbandyti! Jeigu neturite šviežių žalumynų - ne bėda, užtepėlė bus labai gardi ir be jų!
Traškūs kopūstai, morkos ir nuostbusis tunas. Užtepėlė lengva ir gaivi, puikiai tinka ant sumuštinuko viršaus. Graikinį jogurtą galima pakeisti majonezu, tikrai bus ne mažiau skanu.
Serbiška užtepėlė, tiekiama prie grilio ar kitokių mėsos patiekalų - šašlykų, kepsnelių, sparnelių. Derinys gali pasirodyti neįprastas, bet tikrai gardus! Beje, labai skanu ir užtepti ant skrebučio, kabinti daržovių ar duonos lazdelėmis.
Itin paprasta, itin skanu, užtruks vos kelias minutes ir reikės vos kelių ingredientų! Rūkytos žuvies skonis persipina su agurkėlių gaiva ir kiekvienas kąsnelis tiesiog užburia... Tiekiame užtepę ant skrebučių ar kabina traškučiais.
Greitas ir sveikuoliškas burokėlių užkandis - užtepėlė, į kurią galima dažyti daržovių lazdeles, ar tepti užtepėlę ant skrudintos duonos, ryžių trapučiu ar, paruošus kiek skystenės konsistencijos, tiekti kaip padažą salotoms ar daržovių blyneliams! Užtepėlei tinka ir paprasta varškė.
Jei mėgstate paštetą ar tiesiog gurmaniškus užkandžius, siūlome išbandyti ir šį puikų receptą! Recepto autorė rekomenduoja naudoti visus recepte esančius prieskonius ir, neabejojame, kad paragavus šio skanėsto, pirkti pašteto tikriausiai nebenorėsite ir pagal šį receptą paštetą ruošite dar ne kartą.
Taip paruoštą humusą galima tiekti visaip - ir mirkant daržoves, ir tepti ant skrebučio, ir tiesiog kabinti vieną. Receptas atviras improvizacijoms, todėl galite ne tik keisti tirštumą, keisdami proporcijas, bet ir rinktis mėgstamiausius prieskonius. Jeigu neturite sezamų pastos, taip pat ne bėda - skanu ir be jos!
Labai skanus sviestas, kurį puikiai tinka tepti ant duonelės ar ruošti įprastus sumuštinius. Tinka gabalėlį uždėti ant iškepusio kepsnio, sviestui ištirpus mėsą bus dar sultingesnė ir kvapnesnė. Galima ir ant bulvių košės dėti. Tiesą sakant, man jis toks skanus, kad su juo galėčiau valgyti bet ką!
Prabangaus skonio ir įspūdingos išvaizdos užtepėlė iš skumbrės ir ikrų, labai tinka tepti ant skrebučių ar krekerių. Papildomai užtepėlę galima pagardinti Filadelfijos sūriu, tuomet ji bus dar kremiškesnė.
Greita, pikantiška ir tikrai labai gardi užtepėlė! Puikiai tinka naudoti ir kaip užtepėlė, ir kaip tešlos šaukštelių ar krepšelių įdaras. Paruošto skanėsto viršų galima papuošti pomidoriukais ar net sūdytos lašišos gabalėliu.
Užtepėlė puikiai dera su trumpai orkaitėje apkepto prancūziško batono riekelėmis. Prireiks vos 3 ingredientų ir 5 minučių! Receptas labai greitas, todėl puikiai tinka paskutinės minutės pasiruošimui ar kai svečiai jau už durų. Tiekite su skrebučiais ar traškiomis duonos lazdelėmis.