Velykos jau čia pat, o dar nesugalvojote, kuo vaišinsite šeimą? O gal norite nustebinti draugus, pas kuriuos svečiuositės per šventes? Skubame į pagalbą - siūlome rinktis net iš 42 puikių užkandžių receptų, kad vaišių stalas būtų dar gardesnis ir spalvingesnis!
Šie salotų laiveliai gaivūs, skanūs ir tikrai papuoš bet kurį stalą. Paruošimas visiškai paprastas - tereikia supjaustyti ingredientus, dėti ant salotos lapų ir skanauti.
Jei yra bandelių rojus, jame tikrai gyvena šios plėšomos bandelės. Sunku nusakyti jausmą, kai atsiplėši dar šiltutį gabalėlį, užsitepi sviesto ir su kiekvienu kąsniu dingsti pojūtyje. Tobulai purios, minkštutės, skoniu primenančios brioche, tik kelis kartus geriau. Galite jas pasiruošti iš vakaro, o ryte tiesiog palikti pakilti ir šauti į orkaitę.
Šie suktinukai labai gaivūs, spalvingi ir, žinoma, skanūs. Jie puikiai papuoš tiek šventini stalą, tiek tiks lengvesnei vakarienei. Tik turėkite mintyje, jog šiuos suktinukus reikėtų tiekti iškart, nes ilgiau stovėdamas agurkas gali pavandenyti. Jei norite suktinukus pasiruošti iš anksto, vietoje agurku naudokite jauną cukiniją.
Išorėje traškūs, o viduje pilni šilto tįstančio sūrio - šie kamuoliukai abejingų nepalieka. Juos, žinoma, galite ruošti ir su vienos rūšies bet kokiu mėgstamu sūriu, svarbu tik, kad jis gerai lydytųsi.
Vos per kelias minutes paruošiama, labai skani užtepėlė - tinka ir ant skrudintos duonos tepti, ir traškučiais kabinti, visaip labai skanu. Paprasta paruošti pagal detalų video receptą!
Silkės ir avokadų derinys galbūt skamba neįprastai, bet, patikėkite, jis puikus. Egzotiškai salstelėję ir gaivūs mangai, subtilus silkės sūrumas, agurkų gaiva avokadų gabalėliai susijungia į ultra darnią skonio visumą. Puiki dalis ir ta, jog šį žavingą užkandį paruošite vos per 15-20 minučių
Labai greita, pikantiška varškės užtepėlė su riešutais. Vietoje graikinių riešutų galima naudoti saulėgrąžas, žemės riešutus ar bet kokias mėgstamas sėklas, riešutus. Patiekti galima ant šviežio agurko ar duonos riekelių.
Puikus receptas, kurio dėka išmoksite ne tik paruošti puikų užkandį, bet ir iškepti krepšelius, kuriuos galėsite gardinti įvairiais mėgstamais įdarais! Na, o šiame recepte krepšeliai įdaromi labai gardžiomis virtos vištienos salotomis. Jei norite pikantiškesnio įdaro, rinkitės rūkytą vištieną!
Velykos ir netikras zuikis - neišskiriama pora! Šiame recepte senas geras netikras zuikis pagamintas kaip terinas. O kad jis būtų dar skanesnis ir žaismingesnis, į mėsą beriame šaldytų žaliųjų žirnelių. Tradiciškai terinai kepami kepimo formoje, panardintoje į vandens vonelę, o ruošiami iš pačios įvairiausios mėsos arba žuvies, kuri dažniausiai būna smulkinta.
Greitai ir nesudėtingai paruošiama užkandėlė - paruošti ją visai nesudėtinga, o ragauti labai gardu! Galima ruošti ir kaip užkandį, ir kaip karštą patiekalą.
Labai greitai paruošiama ir tikrai ypatingai skani užtepėlė! Ją galima ne tik tepti ant skrebučio, bet ir įdaryti tešlos krepšelius ar šaukštelius. Sūrį galite rinktis, kokį labiau mėgstate - intensyvesnio ar švelnesnio skonio ir kvapo, o vietoje majonezo drąsiai galima naudoti ir kreminį varškės sūrį.
Labai gardūs įdaryti kiaušiniai su rūkytu kumpiu, tinka ir bet kokia kita rūkyta mėsytė - vištiena, kalakutiena ar kt. Šventiškai atrodo ant vaišių stalo, sotūs ir puiki alternatyva tiems, kam norisi kažko naujo!
Greitai paruošiama ir dar greičiau suvalgoma! Pikantiška, labai skani vištienos užtepėlė - tiks ir krepšelius įdaryti, ir ant duonos riekelės (ypač paskrudintos) užtepti. Užtepėlės užteks maždaug 30 vnt. krepšelių, šaukštelių ar šulinėlių. Vietoje vištienos galima naudoti ir kitokią rūkytą ar virtą mėsytę.
Pamėginkite kepti duoną orkaitėje, o vietoj paprastos kvietinės, rinkitės viso grūdo ruginių miltų duoną. Taip turėsime žymiai sveikesnį įspūdingai atrodantį užkandį! Paprasta paruošti pagal detalų video receptą!
Puiki idėja savaitgalio pusryčiams, užkandžiams ar lengviems pietums! Patiekti galima iš karto ar paruošti iš vakaro ir laikyti šaldytuve iki patiekiant.
Greitai paruošiama, paprasta ir labai skani užkandėlė su silke, obuoliais ir kiaušiniais. Galima tepti ant duonelės, įdaryti krepšelius ar patiekti kaip salotas. Puošiame šviežiais agurkėliais, žalumynais ar tiekiame be papuošimų.
Labai gražu, skanu ir šventiška. Jeigu norisi, varškės sūrelį galite pagardinti pipirais, žalumynais ar mėgiamais prieskoniais. Į jį tinka įdėti ir lašišos ar marinuotų agurkėlių, kaip kas mėgsta. Bet skanu ir tiesiog su tepamu sūreliu be priedų.
Labai puošnus ir labai skanus užkandis, kuris nuo šventinio stalo išgaruoja tiesiog akimirksniu! Užkandis sotus, tad pakaks daugybei svečių paragauti. Ruošti ir galima be šprotų.
Paprastas, bet nuostabaus skonio derinys. Jeigu mėgstate apskrudusią duonytę įtrinkite česnaku, tai suteiks užkandžiui daugiau pikantiškumo. Puošiame mėgstamais žalumynais.
Šie kąsneliai yra viena greičiausiai paruošiamų šventinių užkandėlių. Tereikia suraikyti agurką, su prieskoniais sutrinti avokadą ir labai trumpai pakepti krevetes. Viskam pakaks vos 15-20 minučių, o ragautojai liks sužavėti tiek šių kąsnelių skonio, tiek išvaizdos.
Graikiškų salotų skonis pažįstamas tikriausiai daugeliui. O šį kartą jas ruošiame kiek kitaip - įdomiau ir šventiškiau. Patogu valgyti laikant rankose, o ir paruošti neužtruks, spėsite tą padaryti, kol kepa pagrindinis patiekalas.
Taip, tai nėra tikri sušiai, bet vasarą šie agurkų apgavikai džiugina ir dar kaip. Jie gaivūs, greitai paruošiami ir tikrai labai skanūs! Jei nevalgote pieno produktų, kreminį sūrį keiskite avokadu ar humusu, o jeigu norisi veganiškai - vietoje lašišos puikiai tiks tofu gabalėlis.
Nuostabus atradimas ir vienas skaniausių (o tuo pačiu ir paprasčiausių) užkandžių! O pagrindinis ingredientas - silkė be aliejaus! Kas galėtų pagalvoti, kad visų mūsų mėgstama silkė sukuria tokį nuostabų derinį su avokadu, mangu ir laimo sultimis?
Puiki užkandėlė Velykoms įdomiau - su kreminiu sūreliu ir wasabi! Ruošiama be majonezo. Tokie kąsneliai skanūs vieni ar ant duonos riekelės, ypač paskrudintos juodos.
Nesudėtingai paruošiamas mėsos slėgtainis. Labai gardus, o pavasariškų spalvų ir išskirtinio skonio suteikia petražolės. Puikus pasirinkimas ant kiekvieno šventinio stalo.
Šie kąsneliai gaivūs, lengvai pikantiški ir pačiu ir sotūs. Mes juos gardinome lašiša, bet net ir be jos kąsneliai puikūs. Arba galima lašišą keisti agurkų griežinėliais, krevetėmis ar net silke. Varškės užtepėlės galite pasiruošti ir daugiau - ji šaldytuve puikiai gyvens bent 3-4 dienas ir labai tiks pagardinti ne tik šventinį užkandį, bet ir pusryčių sumuštinuką.
Tiesiog labai skanus keptas sūris. Šoninė jam savaime suteikia puikią skonio natą, bet jeigu norite dar įdomiau, prieš kepdami sūrį pabarstykite mėgstamais prieskoniais. Pvz., puikiai tiks raudonėlis ar provanso žolelės.
Greitai paruošiami ir labai skanūs sušių suktinukai be ryžių. Šiuos ruošėme su kreminiu sūreliu ir agurkais, papildomai galima dėti avokado, krabų lazdelių ar kitokių mėgstamų sušių priedų.
Tik trys ingredientai ir labai gardūs kąsneliai paruošti. Šis užkandis tinka paruošti net iš likučių ir leidžia juos sujungti į naują, žavingą kombinaciją!
Greita vištienos ir kiaušinių kukulaičiai, papuošti pomidorais. Beje, galima puošti ne tik puošniai "Musmirytes", bet ir dėt tiesiog ant agurko riekelės!
Šis vyniotinis ne tik spalvingas ir dailus, bet ir labai labai skanus. Jį galima ruošti ne tik su lašiša, bet ir su kitokia ryškesnio skonio, pvz., upėtakiu. Tik būtinai atkreipkite dėmesį, kad žuvyje nebūtų kauliukų, nes valgant juos išimti bus nelabai patogu. Iškepti galite net iš vakaro, o prieš patiekdami supjaustyti riekelėmis ir mėgautis nuostabiu užkandžiu.
Įdaryti kiaušiniai - puikus šventinis užkandis. O dar ir su nuostabiu, kiek pikantišku įdarytu su lašiša. Lašišą galima pakeisti ir rūkyta skumbre ar net tunu.
Nuostabiai skaniai užtepėlei paruošti vos kelių minučių ir kelių ingredientų. Drąsiai galite jos skonį reguliuoti pagal savo pomėgius, dėti daugiau ar mažiau česnako, jį pakeisti krienais ar garstyčiomis, papildomai dėti svogūnų laiškų... Improvizacijų begalė, o skonis puikus! Galima patiekti ir kaip mažus sumuštinukus ar net įdaryti krepšelius!
Labai greita ir labai skani užtepėlė - puikiai tinka įdaryti krepšelius, šaukštelius, tepti ant duonelės, tiekti kaip mišrainę. Tinka ir šventėms, ir pusryčiams!
Skanūs, taupūs ir greitai pagaminami pikantiško skono krepšeliai. Jeigu gaminsite su žaliomis morkomis, užtepėlė bus traškesnė, gaivesnė, o jeigu su virtomis - kremiškesnė ir su lengvai salstelėjusiu poskoniu. Į ją taip pat labai tinka įmaišyti šiek tiek krienų. Eksperimentuokite drąsiai!
Užkandiniai lavašo krepšeliai yra visada puikus pasirinkimas ne tik ruošiantis šventėms, bet ir laukiant netikėtai užsukančių draugų – jie lengvai ir greitai pagaminami, galima improvizuoti su daugybę įdaro variantų ir visada pirmieji dingsta nuo vaišių stalo, nes yra išties skanūs. Rasite net kelis įdaro variantus!
Pievagrybiai - gana universalus ingredientas, kai nėra galimybės gauti miško grybų. Šis traškus užkandis išskirtinai gardus, tiekiame su aštriais padažais.
Traškūs išorėje, minkšti viduje - labai skanūs brokolių ir sūrio kąsneliai. Mums jie labai gardūs tiek kaip garnyras, tiek kaip užkandis. Beje, skanūs ir atvėsę!
Itin greitai paruošiamos avokadų ir kiaušinių salotos - užtėpėlė. Puikiai tiks ne tik ant skrebučio, bet ir prie virtų bulvių ar silkės. Jeigu norite skalsesnio, šventiškesnio varianto, vietoje jogurto galima naudoti majonezą ar grietinę. Skanumėlis!
Labai greitai pagaminami ir žavingai atrodantys ant vaišių stalo! Labai rekomenduojame išbandyti šias puikias užkandėles ir įsitikinti jų gardumu patiems!
Greitai ir be didelio vargo pagaminami suktinukai, kuriuos pašaunate į orkaitę ir per tą laiką galite ruošti kitas vaišes. Suktinukai labai skanūs ir šilti, ir atvėsę. Beje, juos galima ruoštis ir didesnius, tuomet bus ne vieno kąsnio užkandėlė, o pagrdindinis patiekalas.
Šventinio Velykų stalo patiekalas - gardūs įdaryti kiaušiniai. Šis receptas tiks ir po Velykų, kai lieka kiaušinių, o valgyti įprastai jų jau nebesinori.
Tikriausiai daugelis yra ragavę tešloje keptų krabų lazdelių, o ar esate jų ragavę su traškia džiūvėsėlių plutele? Tikras skanumėlis! Jos labai gardžios ir šiltos, ir atvėsusios, ypač su aštriais ar pikantiškais padažais.
Mėgstate įvairias krabų lazdelių salotas ir mišraines? Šis receptas Jums pagelbės mėgstamą skanėstą paversti vieno kąsnio užkandžiais! Paruošti labai paprasta, o ragauti patogu ir skanu.
Krabų lazdelių ir sūrio rafaelo gali būti vienas tų užkandžių per šventes, kurio norės paragauti kiekvienas. Juk iš esmės valgome akimis, o šie rutuliukai tikrai patraukia visų dėmesį. Į rutuliukų masę dar galite įdėti sutarkuoto, kietai virto kiaušinio, o jei norisi margesnių rutuliukų – įmaišykite susmulkintų šviežių krapų.