Velykos jau čia pat, o dar nesugalvojote, kuo vaišinsite šeimą? O gal norite nustebinti draugus, pas kuriuos svečiuositės per šventes? Skubame į pagalbą - siūlome rinktis net iš 42 puikių užkandžių receptų, kad vaišių stalas būtų dar gardesnis ir spalvingesnis!
Vos keli ingredientai, kelios minutės ir puiki, gardi užtepėlė jau ant stalo. O tuomet lieka tik paskrudinti bagetės ar duonos riekeles ar tiesiog šalia patiekti krekerių - visaip labai skanu.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Be galo skanus užkandis, kuris gardus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Įdaro ingredientais ir prieskoniais galite varijuoti drąsiai, tačiau su nurodytais recepte pievagrybiai pavyksta tikrai puikūs!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Šie crostini nuo stalo visada nušluojami. Ir nieko keisto, nes juose susijungia tarsi vienas kitam gimę ingredientai - traški duonelė, purus rikotos krema su subtilia bazilikų nata ir orkaitėje kepti pomidoriukai. Ingredientus galite pasiruošti ir iš vakaro: paskrudinkite duoneles, pasiruoškite rikotą ir iškepkite pomidoriukus, o ryte teliks suformuoti crostini.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Ant šventinio stalo įvairūs suktinukai būna išgraibstomi tiesiog akimirksniu. Ir nenuostabu kodėl - jie puošniai atrodo, patogu skanauti ir, žinoma, malonu gardžiuotis. Būtent tokie yra ir šie suktinukai. Labai paprasti ingredientai, greitai paruošiami, tad ir virtuvėje sukiotis ilgai nereikia, o rezultatas pavyksta labai skanus. Beje, vietoje tortilijų tinka ir lavašas, tik jį rinkitės tvirtesnį, storesnį.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Pavasariškai gaivi, skani ir tokia paprastai paruošiama užtepėlė. Ji puikiai tiks šventiniam stalui ar tiesiog, kai norisi užkandžio, bet ilgai sukiotis virtuvėje nėra kada.
Receptą
rasite čia.
Tokie krevečių salotų krepšeliai tikrai papuoš švenčių stalą. Spalvingi, maistingi, puikiai suderinto, tačiau nenuobodaus skonio - jie yra viena mūsų mėgstamiausių užkandėlių. Beje, vietoje mango galite naudoti ir konservuotus ananasus, o vietoje sriracha padažo tinka ir sweet chilli padažas ar tiesiog truputis aštresnių prieskonių.
Receptą
rasite čia.
Labai puošnus ir labai skanus užkandis! Paruošti jį tikrai visai nesudėtinga, o atrodo įspūdingai ir tikrai nustebins svečius. Jeigu norite lengvesnio skonio, vietoje kreminio sūrio galima rinktis varškę, ją tuomet reikėtų petrinti per sietelį, kad nebūtų gumuliukų ir būtų kremiškesnė.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Švelnios tekstūros ir kiek pikantiško skonio - ypač gardi skumbrės užtepėlė su lydytu sūreliu (ruošiama be majonezo). Ji puikiai tinka įdaryti krepšelius, tepti ant krekerių, batono riekelių ar juodos duonos.
Receptą
rasite čia.
Akimirksniu paruošiama užkandėlė sužavės švelniu, bet labai gardžiu skoniu. Pavasariškai spalvingas užkandis puikiai papuoš šventinį stalą.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Suktinukai visada papuoš stalą ir pradžiugins puikiais skoniais, na o šie lašišos kąsneliai tikrai nenuvils. Labai skanūs, vos iš kelių ingredientų, paprastai paruošiami, o tokie žavingi. Tai lengvas, maistingas užkandis, kuris labai tinka ne tik šventiniam stalui, bet ir jaukiems pasisėdėjimams su artimaisiais ar tiesiog, kai norisi gardžios užkandėlės.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Užkandis, kuris ne tik gardus, nesudėtingai paruošiamas, kuriuo patogu vaišintis, o dar ir atrodo labai žaviai. Nuo stalo išgaruos akimirksniu ir papuoš kiekvieną stalą.
Receptą
rasite čia.
Super dailiai atrodančios, labai skanios ir lengvai pagaminamos užkandėlės. Su recepte naudoju sūrių deriniu man jos pačios skaniausios, bet galite rinktis ir vien tik rikotos sūrį ar jį keisti tepamu varškės sūreliu ar kreminiu sūriu.
Receptą
rasite čia.
Puikaus skonio sumuštinukai su saulėje džiovintų pomidorų užtepėle ir rikotos sūriu. Tobulas skrudintos bagetės traškumo, lengvo rikotos salstelėjimo ir pomidorų rūgštelės derinys. Ingredientų pakaks visai nedaug, o nuo stalo šios užkandėlės išgaruos akimirksniu.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Pamėginkite kepti duoną orkaitėje, o vietoj paprastos kvietinės, rinkitės viso grūdo ruginių miltų duoną. Taip turėsime žymiai sveikesnį įspūdingai atrodantį užkandį! Paprasta paruošti pagal detalų video receptą!
Receptą
rasite čia.
Nostalgiškai puikus, labai gardus ir taupus - toks yra šis užkandis. Paruošiamas paprastai ir greitai, atrodo šventiškai, o nuo stalo išgaruos akimirksniu, pamatysite!
Receptą
rasite čia.
Vegetariškai lentai rekomenduojame rinktis įvairius sūriu, bet prie jų skoniais derančius ingredientus.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Kai norisi greito, nesudėtingai paruošiamo užkandžio, šie suktinukai yra tikras išsigelbėjimas. Jie tikrai patiks visiems, kurie paragaus! Labai paprasta pagaminti, nereikalauja įmantrių ingredientų ar sugebėjimų, o pavyksta be galo skanūs ir sotūs. Jie skanūs tiek šilti, tiek atvėsę.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Skrudinta duonos riekelė, kremiška skumbrės užtepėlė su švelnia obuolio nata - skonių derinys, kuriam sunku atsispirti. Paprasta paruošti, vos keli neįmantrūs ingredientai, o kiekvienas sumuštinukas nuo stalo išgaruos akimirksniu.
Receptą
rasite čia.
Ši užtepėlė pavyksta labai skani, gaivesnė, nei įprastos su krabų lazdelėmis. Papildomai ją gardinome trupučiu majonezo, kad būtų tokios tepamos konsistencijos. Bet puikiai tiktų įdėti šiek tiek garstyčių ir jogurto ar grietinės, jei majonezo nenorite.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Labai greitai paruošiama ir tikrai ypatingai skani užtepėlė! Ją galima ne tik tepti ant skrebučio, bet ir įdaryti tešlos krepšelius ar šaukštelius. Sūrį galite rinktis, kokį labiau mėgstate - intensyvesnio ar švelnesnio skonio ir kvapo, o vietoje majonezo drąsiai galima naudoti ir kreminį varškės sūrį.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Bulvės ir silkė - tobulas skonių derinys. O supjausčius bulves griežinėliais, jas paskrudinus orkaitėje (nors tikrai nėra būtina), patepus trupučiu tobulo padažo, uždėjus silkės gabaliuką skonis tampa dar įsimintinesnis. Šie kąsneliai nuo stalo dingsta akimirksniu, bet taip pat greitai jie paruošiami, tad labai paprasta papildyti stalą šiuo gardžiu užkandžiu ir mėgautis vėl.
Receptą
rasite čia.
Jei yra bandelių rojus, jame tikrai gyvena šios plėšomos bandelės. Sunku nusakyti jausmą, kai atsiplėši dar šiltutį gabalėlį, užsitepi sviesto ir su kiekvienu kąsniu dingsti pojūtyje. Tobulai purios, minkštutės, skoniu primenančios brioche, tik kelis kartus geriau. Galite jas pasiruošti iš vakaro, o ryte tiesiog palikti pakilti ir šauti į orkaitę.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Įdaryti kiaušiniai randami ant daugelio šventinių stalų, tad šie taip pat puikiai tinka šventiniam stalui ar tiesiog kasdienai, nes pavyksta labai gardūs. Žinoma, primena klasikinį įdarytų kiaušinių skonį, tačiau šie turi maloniai subalansuotą skonių derinį.
Receptą
rasite čia.
Šie sumuštinukai - vienas iš tų receptų, kuriems reikia visai nedaug ingredientų ir laiko, o rezultatas pavyksta labai skanus! Juos tiekti galima iš karto iškeptus ar paruošti šiek tiek iš anksto - jie skanūs ir atvėsę.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Greitai paruošiama ir dar greičiau suvalgoma! Pikantiška, labai skani vištienos užtepėlė - tiks ir krepšelius įdaryti, ir ant duonos riekelės (ypač paskrudintos) užtepti. Užtepėlės užteks maždaug 30 vnt. krepšelių, šaukštelių ar šulinėlių. Vietoje vištienos galima naudoti ir kitokią rūkytą ar virtą mėsytę.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Paruošite vos per 20 minučių - tobulai kreminiai, minkšti sūrio rutuliukai su malonia aštrumo nata. Bet jei nemėgstate aštriai, galima ruošti be aitriosios paprikos ir padidinti, pavyzdžiui, šoninės, svogūno laiškų kiekį ir pagardinti mėgstamais prieskoniais.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Velykos ir netikras zuikis - neišskiriama pora! Šiame recepte senas geras netikras zuikis pagamintas kaip terinas. O kad jis būtų dar skanesnis ir žaismingesnis, į mėsą beriame šaldytų žaliųjų žirnelių. Tradiciškai terinai kepami kepimo formoje, panardintoje į vandens vonelę, o ruošiami iš pačios įvairiausios mėsos arba žuvies, kuri dažniausiai būna smulkinta.
Receptą
rasite čia.
Greitai paruošiama, paprasta ir labai skani užkandėlė su silke, obuoliais ir kiaušiniais. Galima tepti ant duonelės, įdaryti krepšelius ar patiekti kaip salotas. Puošiame šviežiais agurkėliais, žalumynais ar tiekiame be papuošimų.
Receptą
rasite čia.
Labai gražu, skanu ir šventiška. Jeigu norisi, varškės sūrelį galite pagardinti pipirais, žalumynais ar mėgiamais prieskoniais. Į jį tinka įdėti ir lašišos ar marinuotų agurkėlių, kaip kas mėgsta. Bet skanu ir tiesiog su tepamu sūreliu be priedų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Labai puošnus ir labai skanus užkandis, kuris nuo šventinio stalo išgaruoja tiesiog akimirksniu! Užkandis sotus, tad pakaks daugybei svečių paragauti. Ruošti ir galima be šprotų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Šie suktinukai pateisins visų lūkesčius, nes yra maloniai gaivūs, sotūs ir labai skanūs. Žinoma, jei norisi daugiau pikantiškumo, į masę galima dėti ir šaukštą majonezo, o patys suktinukai kitą dieną nuo pagaminimo man net dar skanesni, tad puikus variantas į pietų dėžutę.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Paprastas, bet nuostabaus skonio derinys. Jeigu mėgstate apskrudusią duonytę įtrinkite česnaku, tai suteiks užkandžiui daugiau pikantiškumo. Puošiame mėgstamais žalumynais.
Receptą
rasite čia.
Labai gardūs įdaryti kiaušiniai su rūkytu kumpiu, tinka ir bet kokia kita rūkyta mėsytė - vištiena, kalakutiena ar kt. Šventiškai atrodo ant vaišių stalo, sotūs ir puiki alternatyva tiems, kam norisi kažko naujo!
Receptą
rasite čia.
Labai skani keptų pievagrybių užkandėlė, kurią paruošite greitai, o suvalgysite dar greičiau. Beje užkandis skanus ne tik šiltas, bet ir atvėsęs.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Paskutinės minutės šventinė užkandėlė ar vakarui su draugais! Juoda, traški duona, česnakinė varškė ir lašiša (ar upėtakis, kuris čia taip pat labai tinka) - tobulas skonių derinys. Užkandėlę galima paruošti truputį iš anksto, kadangi traškios duonelės taip greitai nesuminkštėja nuo varškės užtepėlės.
Receptą
rasite čia.
Šie kąsneliai yra viena greičiausiai paruošiamų šventinių užkandėlių. Tereikia suraikyti agurką, su prieskoniais sutrinti avokadą ir labai trumpai pakepti krevetes. Viskam pakaks vos 15-20 minučių, o ragautojai liks sužavėti tiek šių kąsnelių skonio, tiek išvaizdos.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Graikiškų salotų skonis pažįstamas tikriausiai daugeliui. O šį kartą jas ruošiame kiek kitaip - įdomiau ir šventiškiau. Patogu valgyti laikant rankose, o ir paruošti neužtruks, spėsite tą padaryti, kol kepa pagrindinis patiekalas.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Kai norisi pavasariškos gaivos ar lengvesnio varianto užkandžiams, ši užtepėlė labai tiks. Pavyksta puikaus subalansuoto skonio, gardi tepti ant paskrudintos bagetės riekelės ar tiesiog mėgstamos duonos arba trapučių.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Taip paruoštas kepenėlių paštetas mums yra vienas skaniausių! Švelnus ir aromatingas, užteptas ant paskrudintos duonos riekelių jis tobulas.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Traškūs išorėje, minkšti viduje - labai skanūs brokolių ir sūrio kąsneliai. Mums jie labai gardūs tiek kaip garnyras, tiek kaip užkandis. Beje, skanūs ir atvėsę!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Nuostabi lazanija be mėsos, bet su varške! Receptas kvieste kviečia improvizuoti - galite kepti su špinatais ar vietoje jų naudoti kelias saujas tarkuotų ir nusunktų cukinijų - jos čia taip pat labai dera, lazanija būna minkštutėlė ir sultinga. Skanaus!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Nesudėtingai paruošiamas mėsos slėgtainis. Labai gardus, o pavasariškų spalvų ir išskirtinio skonio suteikia petražolės. Puikus pasirinkimas ant kiekvieno šventinio stalo.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Labai skanūs lavašo suktinukai, kurie visada greitai dingsta nuo stalo. Tai klasikinis receptas, kurį dažnai pagardinu trupučiu sūrio su melsvuoju pelėsiu, kad skonis būtų įdomesnis. Vietoje ar šalia jo dar tinka užbarstyti smulkintų kaparėlių ir/ar saulėje džiovintų pomidorų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Tiesiog labai skanus keptas sūris. Šoninė jam savaime suteikia puikią skonio natą, bet jeigu norite dar įdomiau, prieš kepdami sūrį pabarstykite mėgstamais prieskoniais. Pvz., puikiai tiks raudonėlis ar provanso žolelės.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Ši be galo skani ir super paprastai pagaminama pomidorų bei buratos užkandėlė tobulai tinka vakarui su draugais, lėtiems savaitgalio pusryčiams ar tiesiog kai norisi įdomesnės vakarienės.
Receptą
rasite čia.
Suktinukai, tai vienas iš tų užkandžių, kurie greitai išgaruoja nuo stalo, bet yra taip nesudėtingai paruošiami, kad tampa vienu mėgstamiausių. Šie pavyksta labai skanūs, o ir prireiks neįmantrių ingredientų bei vos 15 minučių, o tuomet tik šiek tiek kantrybės iki kol skoniai šaldytuve susijungs ir suktinukas sutvirtės.
Receptą
rasite čia.
Šios užkandėlės yra ne tik greitai pagaminamos ir žaviai atrodančios, bet ir labai maistingos. Jei saldžias bulves pjaustysite apskritimais, paruošite šventiniam stalui ar vakarui su draugais tinkamas vieno kąsnio užkandėles, o jei pjausite išilgai, bus puiki beglitimė sumuštinio alternatyva. Tad mažiau kalbų, daugiau darbų, pradedam!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Įdaryti kiaušiniai - puikus šventinis užkandis. O dar ir su nuostabiu, kiek pikantišku įdarytu su lašiša. Lašišą galima pakeisti ir rūkyta skumbre ar net tunu.
Receptą
rasite čia.
Labai greita ir labai skani užtepėlė - puikiai tinka įdaryti krepšelius, šaukštelius, tepti ant duonelės, tiekti kaip mišrainę. Tinka ir šventėms, ir pusryčiams!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Skanūs, taupūs ir greitai pagaminami pikantiško skono krepšeliai. Jeigu gaminsite su žaliomis morkomis, užtepėlė bus traškesnė, gaivesnė, o jeigu su virtomis - kremiškesnė ir su lengvai salstelėjusiu poskoniu. Į ją taip pat labai tinka įmaišyti šiek tiek krienų. Eksperimentuokite drąsiai!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Pievagrybiai - gana universalus ingredientas, kai nėra galimybės gauti miško grybų. Šis traškus užkandis išskirtinai gardus, tiekiame su aštriais padažais.
Receptą
rasite čia.
Itin greitai paruošiamos avokadų ir kiaušinių salotos - užtėpėlė. Puikiai tiks ne tik ant skrebučio, bet ir prie virtų bulvių ar silkės. Jeigu norite skalsesnio, šventiškesnio varianto, vietoje jogurto galima naudoti majonezą ar grietinę. Skanumėlis!
Receptą
rasite čia.
Dar vienas pasiūlymas iš šaltų užkandėlių šventiniam stalui. Be majonezo ir kiaušinių, greitai pagaminama ir labai skanu.
Receptą
rasite čia.
Labai greitai pagaminami ir žavingai atrodantys ant vaišių stalo! Labai rekomenduojame išbandyti šias puikias užkandėles ir įsitikinti jų gardumu patiems!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Greitai ir be didelio vargo pagaminami suktinukai, kuriuos pašaunate į orkaitę ir per tą laiką galite ruošti kitas vaišes. Suktinukai labai skanūs ir šilti, ir atvėsę. Beje, juos galima ruoštis ir didesnius, tuomet bus ne vieno kąsnio užkandėlė, o pagrdindinis patiekalas.
Receptą
rasite čia.
Šventinio Velykų stalo patiekalas - gardūs įdaryti kiaušiniai. Šis receptas tiks ir po Velykų, kai lieka kiaušinių, o valgyti įprastai jų jau nebesinori.
Receptą
rasite čia.