Užkandžių idėjos Velykų stalui - 42 skanutėliai receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-03-28
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Užkandžių idėjos Velykų stalui - 42 skanutėliai receptai

Velykos jau čia pat, o dar nesugalvojote, kuo vaišinsite šeimą? O gal norite nustebinti draugus, pas kuriuos svečiuositės per šventes? Skubame į pagalbą - siūlome rinktis net iš 42 puikių užkandžių receptų, kad vaišių stalas būtų dar gardesnis ir spalvingesnis!

 

Vos keli ingredientai, kelios minutės ir puiki, gardi užtepėlė jau ant stalo. O tuomet lieka tik paskrudinti bagetės ar duonos riekeles ar tiesiog šalia patiekti krekerių - visaip labai skanu. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Vos 15-20 minučių, keli ingredientai ir fantastiški salotų laiveliai jau ant stalo. Ruoškite juos, kai norisi gaivaus ir lengvo pasirinkimo pietums, vakarienei ar jei dairotės idėjų šventiniam stalui, jie tiks visoms progoms. Neįmantrūs ingredientai sukuria tobulą skonių derinį, kuriam sunku atsispirti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Be galo skanus užkandis, kuris gardus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Įdaro ingredientais ir prieskoniais galite varijuoti drąsiai, tačiau su nurodytais recepte pievagrybiai pavyksta tikrai puikūs!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Šie crostini nuo stalo visada nušluojami. Ir nieko keisto, nes juose susijungia tarsi vienas kitam gimę ingredientai - traški duonelė, purus rikotos krema su subtilia bazilikų nata ir orkaitėje kepti pomidoriukai. Ingredientus galite pasiruošti ir iš vakaro: paskrudinkite duoneles, pasiruoškite rikotą ir iškepkite pomidoriukus, o ryte teliks suformuoti crostini.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ant šventinio stalo įvairūs suktinukai būna išgraibstomi tiesiog akimirksniu. Ir nenuostabu kodėl - jie puošniai atrodo, patogu skanauti ir, žinoma, malonu gardžiuotis. Būtent tokie yra ir šie suktinukai. Labai paprasti ingredientai, greitai paruošiami, tad ir virtuvėje sukiotis ilgai nereikia, o rezultatas pavyksta labai skanus. Beje, vietoje tortilijų tinka ir lavašas, tik jį rinkitės tvirtesnį, storesnį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Pavasariškai gaivi, skani ir tokia paprastai paruošiama užtepėlė. Ji puikiai tiks šventiniam stalui ar tiesiog, kai norisi užkandžio, bet ilgai sukiotis virtuvėje nėra kada.

Receptą rasite čia.

Labai puošnus ir labai skanus užkandis! Paruošti jį tikrai visai nesudėtinga, o atrodo įspūdingai ir tikrai nustebins svečius. Jeigu norite lengvesnio skonio, vietoje kreminio sūrio galima rinktis varškę, ją tuomet reikėtų petrinti per sietelį, kad nebūtų gumuliukų ir būtų kremiškesnė.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Švelnios tekstūros ir kiek pikantiško skonio - ypač gardi skumbrės užtepėlė su lydytu sūreliu (ruošiama be majonezo). Ji puikiai tinka įdaryti krepšelius, tepti ant krekerių, batono riekelių ar juodos duonos.

Receptą rasite čia.

Akimirksniu paruošiama užkandėlė sužavės švelniu, bet labai gardžiu skoniu. Pavasariškai spalvingas užkandis puikiai papuoš šventinį stalą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Suktinukai visada papuoš stalą ir pradžiugins puikiais skoniais, na o šie lašišos kąsneliai tikrai nenuvils. Labai skanūs, vos iš kelių ingredientų, paprastai paruošiami, o tokie žavingi. Tai lengvas, maistingas užkandis, kuris labai tinka ne tik šventiniam stalui, bet ir jaukiems pasisėdėjimams su artimaisiais ar tiesiog, kai norisi gardžios užkandėlės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Užkandis, kuris ne tik gardus, nesudėtingai paruošiamas, kuriuo patogu vaišintis, o dar ir atrodo labai žaviai. Nuo stalo išgaruos akimirksniu ir papuoš kiekvieną stalą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Super dailiai atrodančios, labai skanios ir lengvai pagaminamos užkandėlės. Su recepte naudoju sūrių deriniu man jos pačios skaniausios, bet galite rinktis ir vien tik rikotos sūrį ar jį keisti tepamu varškės sūreliu ar kreminiu sūriu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tokie krevečių salotų krepšeliai tikrai papuoš švenčių stalą. Spalvingi, maistingi, puikiai suderinto, tačiau nenuobodaus skonio - jie yra viena mūsų mėgstamiausių užkandėlių. Beje, vietoje mango galite naudoti ir konservuotus ananasus, o vietoje sriracha padažo tinka ir sweet chilli padažas ar tiesiog truputis aštresnių prieskonių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Puikaus skonio sumuštinukai su saulėje džiovintų pomidorų užtepėle ir rikotos sūriu. Tobulas skrudintos bagetės traškumo, lengvo rikotos salstelėjimo ir pomidorų rūgštelės derinys. Ingredientų pakaks visai nedaug, o nuo stalo šios užkandėlės išgaruos akimirksniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Pamėginkite kepti duoną orkaitėje, o vietoj paprastos kvietinės, rinkitės viso grūdo ruginių miltų duoną. Taip turėsime žymiai sveikesnį įspūdingai atrodantį užkandį! Paprasta paruošti pagal detalų video receptą!

Receptą rasite čia.

Nostalgiškai puikus, labai gardus ir taupus - toks yra šis užkandis. Paruošiamas paprastai ir greitai, atrodo šventiškai, o nuo stalo išgaruos akimirksniu, pamatysite!

Receptą rasite čia.

Vegetariškai lentai rekomenduojame rinktis įvairius sūriu, bet prie jų skoniais derančius ingredientus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Kai norisi greito, nesudėtingai paruošiamo užkandžio, šie suktinukai yra tikras išsigelbėjimas. Jie tikrai patiks visiems, kurie paragaus! Labai paprasta pagaminti, nereikalauja įmantrių ingredientų ar sugebėjimų, o pavyksta be galo skanūs ir sotūs. Jie skanūs tiek šilti, tiek atvėsę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Skrudinta duonos riekelė, kremiška skumbrės užtepėlė su švelnia obuolio nata - skonių derinys, kuriam sunku atsispirti. Paprasta paruošti, vos keli neįmantrūs ingredientai, o kiekvienas sumuštinukas nuo stalo išgaruos akimirksniu.

Receptą rasite čia.

Ši užtepėlė pavyksta labai skani, gaivesnė, nei įprastos su krabų lazdelėmis. Papildomai ją gardinome trupučiu majonezo, kad būtų tokios tepamos konsistencijos. Bet puikiai tiktų įdėti šiek tiek garstyčių ir jogurto ar grietinės, jei majonezo nenorite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai greitai paruošiama ir tikrai ypatingai skani užtepėlė! Ją galima ne tik tepti ant skrebučio, bet ir įdaryti tešlos krepšelius ar šaukštelius. Sūrį galite rinktis, kokį labiau mėgstate - intensyvesnio ar švelnesnio skonio ir kvapo, o vietoje majonezo drąsiai galima naudoti ir kreminį varškės sūrį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Bulvės ir silkė - tobulas skonių derinys. O supjausčius bulves griežinėliais, jas paskrudinus orkaitėje (nors tikrai nėra būtina), patepus trupučiu tobulo padažo, uždėjus silkės gabaliuką skonis tampa dar įsimintinesnis. Šie kąsneliai nuo stalo dingsta akimirksniu, bet taip pat greitai jie paruošiami, tad labai paprasta papildyti stalą šiuo gardžiu užkandžiu ir mėgautis vėl.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Įdaryti kiaušiniai randami ant daugelio šventinių stalų, tad šie taip pat puikiai tinka šventiniam stalui ar tiesiog kasdienai, nes pavyksta labai gardūs. Žinoma, primena klasikinį įdarytų kiaušinių skonį, tačiau šie turi maloniai subalansuotą skonių derinį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Šie sumuštinukai - vienas iš tų receptų, kuriems reikia visai nedaug ingredientų ir laiko, o rezultatas pavyksta labai skanus! Juos tiekti galima iš karto iškeptus ar paruošti šiek tiek iš anksto - jie skanūs ir atvėsę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Greitai paruošiama ir dar greičiau suvalgoma! Pikantiška, labai skani vištienos užtepėlė - tiks ir krepšelius įdaryti, ir ant duonos riekelės (ypač paskrudintos) užtepti. Užtepėlės užteks maždaug 30 vnt. krepšelių, šaukštelių ar šulinėlių. Vietoje vištienos galima naudoti ir kitokią rūkytą ar virtą mėsytę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Paruošite vos per 20 minučių - tobulai kreminiai, minkšti sūrio rutuliukai su malonia aštrumo nata. Bet jei nemėgstate aštriai, galima ruošti be aitriosios paprikos ir padidinti, pavyzdžiui, šoninės, svogūno laiškų kiekį ir pagardinti mėgstamais prieskoniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Velykos ir netikras zuikis - neišskiriama pora! Šiame recepte senas geras netikras zuikis pagamintas kaip terinas. O kad jis būtų dar skanesnis ir žaismingesnis, į mėsą beriame šaldytų žaliųjų žirnelių. Tradiciškai terinai kepami kepimo formoje, panardintoje į vandens vonelę, o ruošiami iš pačios įvairiausios mėsos arba žuvies, kuri dažniausiai būna smulkinta.

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiama, paprasta ir labai skani užkandėlė su silke, obuoliais ir kiaušiniais. Galima tepti ant duonelės, įdaryti krepšelius ar patiekti kaip salotas. Puošiame šviežiais agurkėliais, žalumynais ar tiekiame be papuošimų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai gražu, skanu ir šventiška. Jeigu norisi, varškės sūrelį galite pagardinti pipirais, žalumynais ar mėgiamais prieskoniais. Į jį tinka įdėti ir lašišos ar marinuotų agurkėlių, kaip kas mėgsta. Bet skanu ir tiesiog su tepamu sūreliu be priedų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai puošnus ir labai skanus užkandis, kuris nuo šventinio stalo išgaruoja tiesiog akimirksniu! Užkandis sotus, tad pakaks daugybei svečių paragauti. Ruošti ir galima be šprotų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie suktinukai pateisins visų lūkesčius, nes yra maloniai gaivūs, sotūs ir labai skanūs. Žinoma, jei norisi daugiau pikantiškumo, į masę galima dėti ir šaukštą majonezo, o patys suktinukai kitą dieną nuo pagaminimo man net dar skanesni, tad puikus variantas į pietų dėžutę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Paprastas, bet nuostabaus skonio derinys. Jeigu mėgstate apskrudusią duonytę įtrinkite česnaku, tai suteiks užkandžiui daugiau pikantiškumo. Puošiame mėgstamais žalumynais.

Receptą rasite čia.

Labai gardūs įdaryti kiaušiniai su rūkytu kumpiu, tinka ir bet kokia kita rūkyta mėsytė - vištiena, kalakutiena ar kt. Šventiškai atrodo ant vaišių stalo, sotūs ir puiki alternatyva tiems, kam norisi kažko naujo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Labai skani keptų pievagrybių užkandėlė, kurią paruošite greitai, o suvalgysite dar greičiau. Beje užkandis skanus ne tik šiltas, bet ir atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Paskutinės minutės šventinė užkandėlė ar vakarui su draugais! Juoda, traški duona, česnakinė varškė ir lašiša (ar upėtakis, kuris čia taip pat labai tinka) - tobulas skonių derinys. Užkandėlę galima paruošti truputį iš anksto, kadangi traškios duonelės taip greitai nesuminkštėja nuo varškės užtepėlės.

Receptą rasite čia.

Šie kąsneliai yra viena greičiausiai paruošiamų šventinių užkandėlių. Tereikia suraikyti agurką, su prieskoniais sutrinti avokadą ir labai trumpai pakepti krevetes. Viskam pakaks vos 15-20 minučių, o ragautojai liks sužavėti tiek šių kąsnelių skonio, tiek išvaizdos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Graikiškų salotų skonis pažįstamas tikriausiai daugeliui. O šį kartą jas ruošiame kiek kitaip - įdomiau ir šventiškiau. Patogu valgyti laikant rankose, o ir paruošti neužtruks, spėsite tą padaryti, kol kepa pagrindinis patiekalas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Kai norisi pavasariškos gaivos ar lengvesnio varianto užkandžiams, ši užtepėlė labai tiks. Pavyksta puikaus subalansuoto skonio, gardi tepti ant paskrudintos bagetės riekelės ar tiesiog mėgstamos duonos arba trapučių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Taip paruoštas kepenėlių paštetas mums yra vienas skaniausių! Švelnus ir aromatingas, užteptas ant paskrudintos duonos riekelių jis tobulas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Traškūs išorėje, minkšti viduje - labai skanūs brokolių ir sūrio kąsneliai. Mums jie labai gardūs tiek kaip garnyras, tiek kaip užkandis. Beje, skanūs ir atvėsę!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Nuostabi lazanija be mėsos, bet su varške! Receptas kvieste kviečia improvizuoti - galite kepti su špinatais ar vietoje jų naudoti kelias saujas tarkuotų ir nusunktų cukinijų - jos čia taip pat labai dera, lazanija būna minkštutėlė ir sultinga. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Nesudėtingai paruošiamas mėsos slėgtainis. Labai gardus, o pavasariškų spalvų ir išskirtinio skonio suteikia petražolės. Puikus pasirinkimas ant kiekvieno šventinio stalo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanūs lavašo suktinukai, kurie visada greitai dingsta nuo stalo. Tai klasikinis receptas, kurį dažnai pagardinu trupučiu sūrio su melsvuoju pelėsiu, kad skonis būtų įdomesnis. Vietoje ar šalia jo dar tinka užbarstyti smulkintų kaparėlių ir/ar saulėje džiovintų pomidorų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Tiesiog labai skanus keptas sūris. Šoninė jam savaime suteikia puikią skonio natą, bet jeigu norite dar įdomiau, prieš kepdami sūrį pabarstykite mėgstamais prieskoniais. Pvz., puikiai tiks raudonėlis ar provanso žolelės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Ši be galo skani ir super paprastai pagaminama pomidorų bei buratos užkandėlė tobulai tinka vakarui su draugais, lėtiems savaitgalio pusryčiams ar tiesiog kai norisi įdomesnės vakarienės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Suktinukai, tai vienas iš tų užkandžių, kurie greitai išgaruoja nuo stalo, bet yra taip nesudėtingai paruošiami, kad tampa vienu mėgstamiausių. Šie pavyksta labai skanūs, o ir prireiks neįmantrių ingredientų bei vos 15 minučių, o tuomet tik šiek tiek kantrybės iki kol skoniai šaldytuve susijungs ir suktinukas sutvirtės.

Receptą rasite čia.

Šios užkandėlės yra ne tik greitai pagaminamos ir žaviai atrodančios, bet ir labai maistingos. Jei saldžias bulves pjaustysite apskritimais, paruošite šventiniam stalui ar vakarui su draugais tinkamas vieno kąsnio užkandėles, o jei pjausite išilgai, bus puiki beglitimė sumuštinio alternatyva. Tad mažiau kalbų, daugiau darbų, pradedam!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Įdaryti kiaušiniai - puikus šventinis užkandis. O dar ir su nuostabiu, kiek pikantišku įdarytu su lašiša. Lašišą galima pakeisti ir rūkyta skumbre ar net tunu.

Receptą rasite čia.

Labai greita ir labai skani užtepėlė - puikiai tinka įdaryti krepšelius, šaukštelius, tepti ant duonelės, tiekti kaip mišrainę. Tinka ir šventėms, ir pusryčiams!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skanūs, taupūs ir greitai pagaminami pikantiško skono krepšeliai. Jeigu gaminsite su žaliomis morkomis, užtepėlė bus traškesnė, gaivesnė, o jeigu su virtomis - kremiškesnė ir su lengvai salstelėjusiu poskoniu. Į ją taip pat labai tinka įmaišyti šiek tiek krienų. Eksperimentuokite drąsiai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Pievagrybiai - gana universalus ingredientas, kai nėra galimybės gauti miško grybų. Šis traškus užkandis išskirtinai gardus, tiekiame su aštriais padažais.

Receptą rasite čia.

Itin greitai paruošiamos avokadų ir kiaušinių salotos - užtėpėlė. Puikiai tiks ne tik ant skrebučio, bet ir prie virtų bulvių ar silkės. Jeigu norite skalsesnio, šventiškesnio varianto, vietoje jogurto galima naudoti majonezą ar grietinę. Skanumėlis!

Receptą rasite čia.

Dar vienas pasiūlymas iš šaltų užkandėlių šventiniam stalui. Be majonezo ir kiaušinių, greitai pagaminama ir labai skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai greitai pagaminami ir žavingai atrodantys ant vaišių stalo! Labai rekomenduojame išbandyti šias puikias užkandėles ir įsitikinti jų gardumu patiems!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Greitai ir be didelio vargo pagaminami suktinukai, kuriuos pašaunate į orkaitę ir per tą laiką galite ruošti kitas vaišes. Suktinukai labai skanūs ir šilti, ir atvėsę. Beje, juos galima ruoštis ir didesnius, tuomet bus ne vieno kąsnio užkandėlė, o pagrdindinis patiekalas.

Receptą rasite čia.

Šventinio Velykų stalo patiekalas - gardūs įdaryti kiaušiniai. Šis receptas tiks ir po Velykų, kai lieka kiaušinių, o valgyti įprastai jų jau nebesinori.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
DAIVA
2021-03-29 19:24
LA MAISTO KOMANDA MŪSŲ ŠEIMA PALIEKA BE ŽADO. DEKINGI ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital