Užkandžiai vakarui - 37 skanių ir nesudėtingų užkandėlių idėjos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-10-15
Užkandžiai vakarui - 37 skanių ir nesudėtingų užkandėlių idėjos
@Shutterstock

Vakarams ilgėjant, o už lango romantiškai lyjant lietui, vis daugiau laiko norisi praleisti namuose, su draugais ar artimaisiais, o gal žiūrint įdomų filmą? Jaukiai leisti laiką smagiau gardžiai užkandžiaujant, o tam, kad vakaras būtų skanesnis, visai nebūtina ilgai suktis virtuvėje!

 

Siūlome rintksi net iš 37 skanutėlių, nesudėtingtų ir greitų užkandžių receptų!

 

Greitai paruošiama, pikantiška ir labai skani užkandėlė, kurią galima valgyti tiek šaltą, tiek karštą. Beje, šoninę šiame recepte galima keisti ir šaltai rūkytu kumpiu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiami ir labai skanūs vištienos kepsneliai - tinka kaip karštas patiekalas su mėgstamu garnyru ar kaip užkandis su mėgstamu padažu. Labai patinka vaikams! Jei skubate, marinuoti vištienos nebūtina, beje, ją galima pakeisti ir kalakutiena.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanūs ir tiesiog puikūs suktinukai su bulvėmis, pagal tradicinį indišką receptą, šiek tiek pakoreguotą pagal lietuvišką skonį. Kvapnūs, gardžiausi su paprastau pomidorų padažu ir daržovių salotomis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Traškias mocarelos lazdeles sutiksite turbūt kiekviename italų restorane. Šiek tiek nuodėmingos, bet kokios jos skanios! Kad būtų įdomiau, klasikinį mocarelos lazdelių receptą papildžiau trupučiu savo mėgiamų prieskonių, o džiūvėsėlius naudojau su paprika, suteikiančia lazdelėms dar žavesnę spalvą.

Receptą rasite čia.

Labai mėgstame šį užkandį pasigaminti tuomet, kai užsuka netikėti svečiai - pasiruošimas vos kelios minutės ir iškepa labai greitai. Jeigu norite dar įdomiau ir turite šaldytuve, papildomai labai tinka dėti rūkytos šoninės ar kumpio, saulėje džiovintų pomidorų, alyvuogių, jalapenų ar patepti pomidorų padažo. Labai svarbu pjaustant nesuploti duonos, kad ji išliktų puri, minkšta ir iškilusi, todėl tą reikėtų daryti labai aštriu peiliu ar specialiu duonos peiliu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ypatingi ryžių kamuoliukai su kumpiu ir sūriu - tai puikus pietietiškas užkandis, kuris nepaliks abejingų! Labai skanūs kaip pagrindinis patiekalas su daržovių salotomis, mėgstamais padažais. Kamuoliukai iškepa su traškia plutele bei minkštu, gardžiu vidumi.

Receptą rasite čia.

Nuostabus vakarėlių užkandis! Akimirksniu išgaruoja nuo stalo. Jei mėgstate aitriau, galima gardinti šviežiais ar marinuotais aitriaisiais pipirais, galima ruošti su mėsa ar be.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jeigu mėgstate žiedinį kopūstą, šiuos kepsnelius išbandyti tiesiog būtina! Lengvai pikantiški, traškūs išorėje, minkštučiai viduje, jie dingsta nuo stalo labai greitai. Šiek kepsniukai tinka tiek kaip užkandėlė vakarui, tiek kaip įdomesnis garnyras ar patiekalas lengvai sveikesnei vakarienei. Beje, galite pagal šį receptą ruošti tiek kepsniukus, tiek žiedynus.

Receptą rasite čia.

Tik trys ingredientai ir labai gardūs kąsneliai paruošti. Šis užkandis tinka tiek pusryčiams, tiek lengviems pietums ar kaip užkandis. Ruošti tinka ir trumpavaisiai agukai - jei neperaugę, jie bus dar traškesnis, o kąsneliai - gaivesni, jų, priklausomai nuo dydžio prireiks maždaug 2 - 3 vietoje vieno ilgavaisio agurko.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tiesiog labai skanus keptas sūris. Šoninė jam savaime suteikia puikią skonio natą, bet jeigu norite dar įdomiau, prieš kepdami sūrį pabarstykite mėgstamais prieskoniais. Pvz., puikiai tiks raudonėlis ar provanso žolelės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Traškūs, pikantiški ir labai skanūs svogūnų žiedai tešloje! Tešla ruošiama be kiaušinių ir pieno produktų, todėl šis skanėstas tiks ir veganams.

Receptą rasite čia.

Vos per kelias minutes paruošiama, labai skani užtepėlė - tinka ir ant  duonos tepti, ir traškučiais kabinti, visaip labai skanu. Paprasta paruošti pagal detalų video receptą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Receptas, kuris beveik nepamainomas vakarui su draugais - skanusis naminis humusas. Labai gardu naudoti tiek kaip padažą, kabinti morkų ar kitų daržovių lazdelėmis, tiek kaip užpilą salotoms, ypač jei paruošite kiek skystesnį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Kristina, Ant medinės lentelės

Šie traškūs krekeriai yra be gliuteno, be lektinų ir be kiaušinių. Vos trys ingredientai, 20 minučių ir triauškinam. Krekeriai natūraliai salstelėję, bet tobulai tinka su sūriais priedais - užtepėlėmis, sriuba, sūriu ar salotomis. Patikėkite, jie be galo skanūs!

Receptą rasite čia.

Šią greitą užkepėlę mažieji labai mėgsta kramsnoti ir vieną, bet dažniausiai tiekiame svečiams vietoje duonos prie sriubos ar vietoje garnyro prie čili ar kitokio troškinio. Jei norite pikantiškesnio skonio, papildomai galima įdėti trinto česnako - taip pat labai gardu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Norite pajusti Meksikos kvapą savo virtuvėje? Paruoškite puikiųjų kesadilijų! Įdarą galite ruošti ir vegetarišką, ir kokį tik patinka, pavyzdžiui, su malta mėsa ir taco prieskoniais. Tinka ruošti ne tik iš tortilijų, bet ir lavašo.

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiama ir labai skanu. Galima daryti ne tik su kumpeliu, bet ir, pavyzdžiui, su rūkyta lašiša. Žalumynus rinkitės mėgstamus, o tiekite iš karto, kad suktinukai nesusileistų nuo agurkų drėgmės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanūs ir greitai pagaminami, sūriu pagardinti vištienos tako. Šis užkandis ne tik labai skanus, bet ir atrodo ypatingai - puikiai tiks draugų vakarėliui ar šeimos pietums. Kiekvienas gali susikonstruoti savo taco - į geldelę dėti tiek ir tokių priedų, kokius labiausiai mėgsta.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Paruošti šiuos kąsnelius visiškai nesudėtinga bei nereikalauja daug laiko. Šis užkandis nuo stalo dingsta labai greitai, puikiai įvertino net tie, kurie nėra dideli kalafiorų mėgėjai. Recepte daug vietos yra ir eksperimentams - papildomai galima įberti česnako miltelių, aitriųjų paprikų miltelių ar kitokių mėgstamų prieskonių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kreminis, tąsus ir labai labai gardus sūrio padažas. Tinka su kepta duona, traškučiais ar net makaronams, taip pat skanu juo aplieti troškintas daržoves. Padažą galima gardinti šviežiais žalumynais, o jeigu jų neturite, tiks ir smulkintos džiovintos žolelės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie pikantiški sausainiai su sūriu ir česnaku - tobulas skonių derinys. Labai tinka kaip užkandėlė prie alaus, taip pat tiekti prie sriubos, salotų ar pasiimti į iškylą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Žemaitiškas kastinys mums yra viena pačių jaukiausių vaikystės nostalgijų ir pagal šį receptą pagaminto skonis būtent toks, kokį prisimename iš močiutės vasarų. Recepto puikumas ir tame, kad užtruksite vos pusvalandį, nereikės jokių išankstinių pasiruošimų, o puikus kastinys pavyks ne tik iš kaimiškos, bet ir iš paprastos parduotuvinės grietinės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Šie tacos be galo greitai paruošiami, gaivūs ir skanutėliai. Puikiai tinka tiek kaip užkandis, tiek kaip patiekalas lengviems pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Prisijaukinkite amerikietišką virtuvę savo namuose. Be šio užkandžio Amerikoje neįsivaizduojama nei viena mugė ar šventė. O šios dešrelės kukurūzų tešloje sužavi traškia plutele, minkštu vidumi ir puikiu skoniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Traškūs išorėje, minkšti viduje - labai skanūs brokolių ir sūrio kąsneliai. Mums jie labai gardūs tiek kaip garnyras, tiek kaip užkandis. Beje, skanūs ir atvėsę!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Vis dar privengdami viešų susibūrimų vietų tikriausiai ne retas pasiilgstame kino teatro džiaugsmo ir saldžių, traškių karamelinių spragėsių… Kad vakarai būtų jaukesni ir skanesni, siūlome ne ką mažiau skanių (prisipažinsime, mums jie dar skanesni) nei kino teatre karamelinių laimės kąsnelių prisispraginti namuose! Paruošimas šiek tiek užtruks, bet paties darbo visai nedaug, o ir rezultatas įdėto laiko tikrai vertas! Beje, karamelinių spragėsių vienu kartu galite pasiruošti ir daugiau. Sandariame indelyje jie išlieka traškūs savaitę ir net ilgiau!

Receptą rasite čia.

Puikus ir labai skanus būdas sunaudoti vakarykštę bulvių košę ar virtas bulves. Kroketukai iškepa traškūs išorėje ir minkštučiai viduje. Puikiai tinka ir kaip užkandis, ir kaip garnyras.

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiami, vos vieno ingrediento traškučiai, kuriuos galima gardinti pagal skonį - aitriaisiais pipirais, alyvuogėmis, rūkytos šoninės gabalėliu ar tiesiog žiupsneliu pipirų. Labai paprasta paruošti ir ypatingai skanu.

Receptą rasite čia.

Labai greita, pikantiška varškės užtepėlė su riešutais. Vietoje graikinių riešutų galima naudoti saulėgrąžas, žemės riešutus ar bet kokias mėgstamas sėklas, riešutus. Patiekti galima ant šviežio agurko ar duonos riekelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Graikiškų salotų skonis pažįstamas tikriausiai daugeliui. O šį kartą jas ruošiame kiek kitaip - įdomiau ir šventiškiau. Tobulai tinka iškyloms gamtoje, patogu valgyti laikant rankose. O ir paruošti neužtruks, spėsite tą padaryti, kol ant grilio čirška mėsytė.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Puikaus skonio, traškių lazdelių pavidalo užkandį galima paruošti ir be bulvyčių! Tuo labiau cukinijų sezono įkarštyje. Reikės vos kelių ingredientų, trupučio pastangų ir tiesiog burnoje tirpsantis užkandis paruoštas. Beje, savo traškia plutele ir bene kremine vidaus tekstūra jos netgi kiek primena mocerelos sūrio lazdeles, tik gerokai liesesnę jų versiją.

Receptą rasite čia.

Labai gardu skanauti, tad ne tik paruošite, bet ir nuo stalo dings akimirksniu. Paruošti visiškai nesudėtinga, o prireiks vos dviejų ingredientų. Sūriai tinka įvairiausi - camembert, fetą ar lietuviškas varškės sūris. Vėsdami suktinukai sutvirtėja, todėl juos patogu valgyti laikant rankoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Tai tikrai nėra klasikinis Chačiapurio receptas, tai - greitas, paprastas ir labai skanus patiekalas, kurio skonis primena Chačiapurį. Karštomis dienomis, kai nesinori ilgai suktis prie viryklės šis patiekalas tiesiog tobulas. Skanus ir vienas, ir su šviežiomis daržovėmis, ir šiltas, ir atvėsęs. Jam puikiai tinka sunaudoti įvairiausių sūrių likučius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Paprastas, bet nuostabaus skonio derinys. Jeigu mėgstate apskrudusią duonytę įtrinkite česnaku, tai suteiks užkandžiui daugiau pikantiškumo. Puošiame mėgstamais žalumynais. Duoną patiekimui galima paskrudinti skrudintuve ar tepti ant visai neskrudintos!

Receptą rasite čia.

Puikus burokėlių humusas, kurį labai skanu ragauti su daržovių lazdelėmis, kitais mėgstamais priedais arba tiesiog tepti ant duonelės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Kas sakė, kad pica - ne iškylų maistas? Šie "picukai" tikrai puikiai tiks į gamtą, o vaikai bus tiesiog sužavėti! Tešla minkštutėlė, o įdarui galite rinktis ne tik recepte siūlomus, bet ir kitokius mėgstamus priedus pagal savo skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Skamba įspūdingai, o paruošti visai paprasta! Šioje užtepėlė persipina daugybė puikių skonių. Jei visgi nedrąsu išbandyti savo jėgas karamelizuojant svogūnus, jų galite įsigyti jau paruoštų, tačiau norime Jus patikinti, kad tai visai nesudėtinga! Užtepėlė puikiai tinka įdaryti tešlos šaukštelius ar krepšelius, tepti ant duonelės, o iš tiesų ji tokia skani, kad norisi tiesiog kabinti šaukštais!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Greitai paruošiami ir labai skanūs suktinukai. Galbūt pagalvosite, kam juos kepti, jei ir paprasti suktinukai skanūs? Taip paruoštais jais mėgautis galima tiek šiltais, tiek atvėsusiais, tik skirtumas tas, kad valandėlę pastovėję ant stalo jie nepažliunga, nepraranda formos, juos patogiau pasiimti su savimi į iškylą ar darbą pietums.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Ryškaus skonio, švelnios tekstūros žiedinių kopūstų kąsneliai. Užsienyje jie mėgstami vadinti vegetariškai "sparneliais", nes iškepti iš išvaizdos išties primena vištienos gabalėlius, o ir valgant tekstūra šiek tiek primena vištieną. Užkandėlė tiks ir vegetarams, o veganai, pieną tešloje gali keisti vandeniu ar augaliniu pienu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Pamėginkite kepti duoną orkaitėje, o vietoj paprastos kvietinės, rinkitės viso grūdo ruginių miltų duoną. Taip turėsime žymiai sveikesnį įspūdingai atrodantį užkandį! Paprasta paruošti pagal detalų video receptą!

Receptą rasite čia.

Nors šis užkandis atrodo ypač puošniai ir dailiai, paruošti jį daug paprasčiau nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio! Įdarui galite rinktis savo mėgstamus ingredientus, o mes Jums norime parodyti tradicinį, daugelio mėgstamą derinį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Skanus, greitai paruošiamas patiekalas - traškiose taco geldelėse patiekiama vištiena ir daržovės. Toks patiekalas ypač tiks, jei svečių vakarienei nesodinsite prie stalo - pyragėlius patogu valgyti laikant rankose.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šie sėklų krekeriai visų pirma yra labai maistingi - tikras skaidulų, augalinių baltymų ir naudingųjų medžiagų užtaisas! Nors ir pagaminti tik iš sėklų, prieskonių bei vandens, jie yra traškūs ir skanūs, natūraliai augalinės kilmės (veganiški), be glitimo, be riebalų, be cukraus, be jokių nereikalingų priedų. Žinoma, nereikia tikėtis tokio pat skonio, kaip iš miltinių krekerių - tai visai kitokios sudėties, skonio ir tekstūros produktas. 

Receptą rasite čia.

Puikus ir pikantiškas užkandis. Žalumynus ir žoleles galima rinktis ir kitokius, kokius mėgstate. Vadiname "namine feta", nes taip paruoštos fetos galima įsigyti parduotuvėje, iš pradžių palaikius sūryme išties labai primena fetą. Jeigu norite stipresnio skonio, galima varškės sūrį parą palaikyti durskos tirpale (vandenyje ištirpinti tiek druskos, kad vanduo būtų gana sūrus), taip ir šaldytuve sūris išsilaikys ilgiau. Aliejus tinka ir kitoks arba galima tiesiog sūryme užmarinuoti su prieskoniais, jei sūrymas bus pakankamai stiprus, laikyti šaldytuve galėsite 1 - 2 savaites.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ryškus, gaivus ir skanus užkandis - cukinijų suktinukai. Paruošimui nereikės nei daug laiko, nei įmantrių ingredientų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Jei mėgstate kibinus, tačiau norite juos kiek paįvairinti, galite iškepti šį skanutėlį kibinų pyragą! Jis sotus, gardus, tinka valgyti tiek šiltas, tiek atvėsęs!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikriausiai daugelis yra ragavę tešloje keptų krabų lazdelių, o ar esate jų ragavę su traškia džiūvėsėlių plutele? Tikras skanumėlis! Jos labai gardžios ir šiltos, ir atvėsusios, ypač su aštriais ar pikantiškais padažais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitas, traškus ir labai skanus užkandis, kuriam reikia vos kelių ingredientų ir tik trupučio laiko! Skanaukite vienus, su sūrio, česnakiniais ar kitokiais padažais, prie trintų sriubų ar gardinkite salotas - visaip jie labai skanūs. 

Receptą rasite čia.

Ypatingai skani duonelė su sūriu, puikiai tinka pagardinti šviežiais žalumynais. Pagaminti ilgai netrunka, o nuo stalo dingsta akimirksniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital