Užkandžiai vakarui - 37 skanių ir nesudėtingų užkandėlių idėjos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2021-09-23
Užkandžiai vakarui - 37 skanių ir nesudėtingų užkandėlių idėjos
@Shutterstock

Vakarams ilgėjant, o už lango romantiškai lyjant lietui, vis daugiau laiko norisi praleisti namuose, su draugais ar artimaisiais, o gal žiūrint įdomų filmą? Jaukiai leisti laiką smagiau gardžiai užkandžiaujant, o tam, kad vakaras būtų skanesnis, visai nebūtina ilgai suktis virtuvėje!

 

Siūlome rintksi net iš 37 skanutėlių, nesudėtingtų ir greitų užkandžių receptų!

 

Mėgstate picą? O minkšta pynutę? O kas, jei picą ir pynutę sujungsime į vieną, įmantriai atrodantį, bet visai nesudėtingai paruošiamą, labai skanų patiekalą… Esame tikri, kad patiks ir jums, ir vaikams, ir draugams!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Greitai paruošiama, pikantiška ir labai skani užkandėlė, kurią galima valgyti tiek šaltą, tiek karštą. Beje, šoninę šiame recepte galima keisti ir šaltai rūkytu kumpiu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ši nachos traškučių užkepėlė tobulai tinka vakarui su draugais - žavingai atrodo, yra neatsivalgomai skani, o pagaminama vos per 20-30 minučių. Mėsos padažą galite pasiruošti ir iš anksto - atėjus laikui tereikės susluoksniuoti ingredientus kepimo inde, pašauti į orkaitę, o tada - mėgautis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Tai tikrai nėra klasikinis Chačiapurio receptas, tai - greitas, paprastas ir labai skanus patiekalas, kurio skonis primena Chačiapurį. Karštomis dienomis, kai nesinori ilgai suktis prie viryklės šis patiekalas tiesiog tobulas. Skanus ir vienas, ir su šviežiomis daržovėmis, ir šiltas, ir atvėsęs. Jam puikiai tinka sunaudoti įvairiausių sūrių likučius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Ši be galo skani ir super paprastai pagaminama pomidorų bei buratos užkandėlė tobulai tinka vakarui su draugais, lėtiems savaitgalio pusryčiams ar tiesiog kai norisi įdomesnės vakarienės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Greitai paruošiami ir labai skanūs vištienos kepsneliai - tinka kaip karštas patiekalas su mėgstamu garnyru ar kaip užkandis su mėgstamu padažu. Labai patinka vaikams! Jei skubate, marinuoti vištienos nebūtina, beje, ją galima pakeisti ir kalakutiena.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Išorėje traškūs, o viduje pilni šilto tįstančio sūrio - šie kamuoliukai abejingų nepalieka. Juos, žinoma, galite ruošti ir su vienos rūšies sūriu, tačiau tarpusavyje derinant skirtingo intensyvumo sūrius kamuoliukų skonis bus tik dar puikesnis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai skanūs ir greitai pagaminami, sūriu pagardinti vištienos tako. Šis užkandis ne tik labai skanus, bet ir atrodo ypatingai - puikiai tiks draugų vakarėliui ar šeimos pietums. Kiekvienas gali susikonstruoti savo taco - į geldelę dėti tiek ir tokių priedų, kokius labiausiai mėgsta.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Silkės ir avokadų derinys galbūt skamba neįprastai, bet, patikėkite, jis puikus. Egzotiškai salstelėję ir gaivūs mangai, subtilus silkės sūrumas, agurkų gaiva avokadų gabalėliai susijungia į ultra darnią skonio visumą. Puiki dalis ir ta, jog šį žavingą užkandį paruošite vos per 15-20 minučių

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Skanučiai cukinijų kamuoliukai orkaitėje - darbo nedaug, o nuo stalo išgaruoja labai lengvai. Kai aplink cukinijų gausa, šie kamuoliukai puikiai tinka vasariškiems užkandžiams, o ir pasiruošti juos galima iš vakaro.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Labai skanūs ir tiesiog puikūs suktinukai su bulvėmis, pagal tradicinį indišką receptą, šiek tiek pakoreguotą pagal lietuvišką skonį. Kvapnūs, gardžiausi su paprastau pomidorų padažu ir daržovių salotomis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Traškias mocarelos lazdeles sutiksite turbūt kiekviename italų restorane. Šiek tiek nuodėmingos, bet kokios jos skanios! Kad būtų įdomiau, klasikinį mocarelos lazdelių receptą papildžiau trupučiu savo mėgiamų prieskonių, o džiūvėsėlius naudojau su paprika, suteikiančia lazdelėms dar žavesnę spalvą.

Receptą rasite čia.

Labai mėgstame šį užkandį pasigaminti tuomet, kai užsuka netikėti svečiai - pasiruošimas vos kelios minutės ir iškepa labai greitai. Jeigu norite dar įdomiau ir turite šaldytuve, papildomai labai tinka dėti rūkytos šoninės ar kumpio, saulėje džiovintų pomidorų, alyvuogių, jalapenų ar patepti pomidorų padažo. Labai svarbu pjaustant nesuploti duonos, kad ji išliktų puri, minkšta ir iškilusi, todėl tą reikėtų daryti labai aštriu peiliu ar specialiu duonos peiliu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tik trys ingredientai ir labai gardūs kąsneliai paruošti. Šis užkandis tinka tiek pusryčiams, tiek lengviems pietums ar kaip užkandis. Ruošti tinka ir trumpavaisiai agukai - jei neperaugę, jie bus dar traškesnis, o kąsneliai - gaivesni, jų, priklausomai nuo dydžio prireiks maždaug 2 - 3 vietoje vieno ilgavaisio agurko.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tiesiog labai skanus keptas sūris. Šoninė jam savaime suteikia puikią skonio natą, bet jeigu norite dar įdomiau, prieš kepdami sūrį pabarstykite mėgstamais prieskoniais. Pvz., puikiai tiks raudonėlis ar provanso žolelės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Traškūs, pikantiški ir labai skanūs svogūnų žiedai tešloje! Tešla ruošiama be kiaušinių ir pieno produktų, todėl šis skanėstas tiks ir veganams.

Receptą rasite čia.

Vos per kelias minutes paruošiama, labai skani užtepėlė - tinka ir ant  duonos tepti, ir traškučiais kabinti, visaip labai skanu. Paprasta paruošti pagal detalų video receptą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Receptas, kuris beveik nepamainomas vakarui su draugais - skanusis naminis humusas. Labai gardu naudoti tiek kaip padažą, kabinti morkų ar kitų daržovių lazdelėmis, tiek kaip užpilą salotoms, ypač jei paruošite kiek skystesnį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Kristina, Ant medinės lentelės

Šie traškūs krekeriai yra be gliuteno, be lektinų ir be kiaušinių. Vos trys ingredientai, 20 minučių ir triauškinam. Krekeriai natūraliai salstelėję, bet tobulai tinka su sūriais priedais - užtepėlėmis, sriuba, sūriu ar salotomis. Patikėkite, jie be galo skanūs!

Receptą rasite čia.

Tako yra be galo universalus patiekalas, nes įdarai gali būti patys įvairiausi - nuo mėsos iki žuvies ar net tofu. Išbandykite šį tako variantą su malta jautiena ir pupelėmis.

Receptą rasite čia.

Šią greitą užkepėlę mažieji labai mėgsta kramsnoti ir vieną, bet dažniausiai tiekiame svečiams vietoje duonos prie sriubos ar vietoje garnyro prie čili ar kitokio troškinio. Jei norite pikantiškesnio skonio, papildomai galima įdėti trinto česnako - taip pat labai gardu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Akimirksniu paruošiama užkandėlė sužavės švelniu, bet labai gardžiu skoniu. Spalvingas užkandis puikiai papuoš šventinį stalą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Ši užtepėlė dar vadinama “baba ganoush” yra libanietiškos virtuvės šedevras, tad tai puikus būdas savo virtuvėje išbandyti nesudėtingą kitos virtuvės patiekalą. Labai tinka tiekti su pitos duonelėmis, morkų ar kitų daržovių lazdelėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šie salotų laiveliai gaivūs, skanūs ir tikrai papuoš bet kurį stalą. Paruošimas visiškai paprastas - tereikia supjaustyti ingredientus, dėti ant salotos lapų ir skanauti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Greitai paruošiami ir labai skanūs sušių suktinukai be ryžių. Šiuos ruošėme su kreminiu sūreliu ir agurkais, papildomai galima dėti avokado, krabų lazdelių ar kitokių mėgstamų sušių priedų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Šie kąsneliai yra viena greičiausiai paruošiamų šventinių užkandėlių. Tereikia suraikyti agurką, su prieskoniais sutrinti avokadą ir labai trumpai pakepti krevetes. Viskam pakaks vos 15-20 minučių, o ragautojai liks sužavėti tiek šių kąsnelių skonio, tiek išvaizdos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Norite pajusti Meksikos kvapą savo virtuvėje? Paruoškite puikiųjų kesadilijų! Įdarą galite ruošti ir vegetarišką, ir kokį tik patinka, pavyzdžiui, su malta mėsa ir taco prieskoniais. Tinka ruošti ne tik iš tortilijų, bet ir lavašo.

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiama ir labai skani užkandėlė ala cukinijų picos. Ruošti galima ne tik su recepte siūlomais, bet ir kitais mėgstamais priedais. Rūkyta mėsytė suteikia puikaus skonio, bet jeigu mėsos nevalgote ar neturite po ranka, galima ruošti ir be jos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Paruošti šiuos kąsnelius visiškai nesudėtinga bei nereikalauja daug laiko. Šis užkandis nuo stalo dingsta labai greitai, puikiai įvertino net tie, kurie nėra dideli kalafiorų mėgėjai. Recepte daug vietos yra ir eksperimentams - papildomai galima įberti česnako miltelių, aitriųjų paprikų miltelių ar kitokių mėgstamų prieskonių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šie kąsneliai gaivūs, lengvai pikantiški ir pačiu ir sotūs. Mes juos gardinome lašiša, bet net ir be jos kąsneliai puikūs. Arba galima lašišą keisti agurkų griežinėliais, krevetėmis ar net silke. Varškės užtepėlės galite pasiruošti ir daugiau - ji šaldytuve puikiai gyvens bent 3-4 dienas ir labai tiks pagardinti ne tik šventinį užkandį, bet ir pusryčių sumuštinuką.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Kreminis, tąsus ir labai labai gardus sūrio padažas. Tinka su kepta duona, traškučiais ar net makaronams, taip pat skanu juo aplieti troškintas daržoves. Padažą galima gardinti šviežiais žalumynais, o jeigu jų neturite, tiks ir smulkintos džiovintos žolelės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie pikantiški sausainiai su sūriu ir česnaku - tobulas skonių derinys. Labai tinka kaip užkandėlė prie alaus, taip pat tiekti prie sriubos, salotų ar pasiimti į iškylą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Šios traškios krabų lazdelės yra super paprastai paruošiama ir svečių labai mėgiama užkandėlė. Jas galite kepti tiek karšto oro gruzdintuve kaip kad darėme mes, tiek orkaitėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Prisijaukinkite amerikietišką virtuvę savo namuose. Be šio užkandžio Amerikoje neįsivaizduojama nei viena mugė ar šventė. O šios dešrelės kukurūzų tešloje sužavi traškia plutele, minkštu vidumi ir puikiu skoniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Traškūs išorėje, minkšti viduje - labai skanūs brokolių ir sūrio kąsneliai. Mums jie labai gardūs tiek kaip garnyras, tiek kaip užkandis. Beje, skanūs ir atvėsę!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Vis dar privengdami viešų susibūrimų vietų tikriausiai ne retas pasiilgstame kino teatro džiaugsmo ir saldžių, traškių karamelinių spragėsių… Kad vakarai būtų jaukesni ir skanesni, siūlome ne ką mažiau skanių (prisipažinsime, mums jie dar skanesni) nei kino teatre karamelinių laimės kąsnelių prisispraginti namuose! Paruošimas šiek tiek užtruks, bet paties darbo visai nedaug, o ir rezultatas įdėto laiko tikrai vertas! Beje, karamelinių spragėsių vienu kartu galite pasiruošti ir daugiau. Sandariame indelyje jie išlieka traškūs savaitę ir net ilgiau!

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiami, vos vieno ingrediento traškučiai, kuriuos galima gardinti pagal skonį - aitriaisiais pipirais, alyvuogėmis, rūkytos šoninės gabalėliu ar tiesiog žiupsneliu pipirų. Labai paprasta paruošti ir ypatingai skanu.

Receptą rasite čia.

Labai greita, pikantiška varškės užtepėlė su riešutais. Vietoje graikinių riešutų galima naudoti saulėgrąžas, žemės riešutus ar bet kokias mėgstamas sėklas, riešutus. Patiekti galima ant šviežio agurko ar duonos riekelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Graikiškų salotų skonis pažįstamas tikriausiai daugeliui. O šį kartą jas ruošiame kiek kitaip - įdomiau ir šventiškiau. Tobulai tinka iškyloms gamtoje, patogu valgyti laikant rankose. O ir paruošti neužtruks, spėsite tą padaryti, kol ant grilio čirška mėsytė.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Paprastas, bet nuostabaus skonio derinys. Jeigu mėgstate apskrudusią duonytę įtrinkite česnaku, tai suteiks užkandžiui daugiau pikantiškumo. Puošiame mėgstamais žalumynais. Duoną patiekimui galima paskrudinti skrudintuve ar tepti ant visai neskrudintos!

Receptą rasite čia.

Puikaus skonio, traškių lazdelių pavidalo užkandį galima paruošti ir be bulvyčių! Tuo labiau cukinijų sezono įkarštyje. Reikės vos kelių ingredientų, trupučio pastangų ir tiesiog burnoje tirpsantis užkandis paruoštas. Beje, savo traškia plutele ir bene kremine vidaus tekstūra jos netgi kiek primena mocerelos sūrio lazdeles, tik gerokai liesesnę jų versiją.

Receptą rasite čia.

Labai gardu skanauti, tad ne tik paruošite, bet ir nuo stalo dings akimirksniu. Paruošti visiškai nesudėtinga, o prireiks vos dviejų ingredientų. Sūriai tinka įvairiausi - camembert, fetą ar lietuviškas varškės sūris. Vėsdami suktinukai sutvirtėja, todėl juos patogu valgyti laikant rankoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Skamba įspūdingai, o paruošti visai paprasta! Šioje užtepėlė persipina daugybė puikių skonių. Jei visgi nedrąsu išbandyti savo jėgas karamelizuojant svogūnus, jų galite įsigyti jau paruoštų, tačiau norime Jus patikinti, kad tai visai nesudėtinga! Užtepėlė puikiai tinka įdaryti tešlos šaukštelius ar krepšelius, tepti ant duonelės, o iš tiesų ji tokia skani, kad norisi tiesiog kabinti šaukštais!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Greitai paruošiami ir labai skanūs suktinukai. Galbūt pagalvosite, kam juos kepti, jei ir paprasti suktinukai skanūs? Taip paruoštais jais mėgautis galima tiek šiltais, tiek atvėsusiais, tik skirtumas tas, kad valandėlę pastovėję ant stalo jie nepažliunga, nepraranda formos, juos patogiau pasiimti su savimi į iškylą ar darbą pietums.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Pamėginkite kepti duoną orkaitėje, o vietoj paprastos kvietinės, rinkitės viso grūdo ruginių miltų duoną. Taip turėsime žymiai sveikesnį įspūdingai atrodantį užkandį! Paprasta paruošti pagal detalų video receptą!

Receptą rasite čia.

Skanus, greitai paruošiamas patiekalas - traškiose taco geldelėse patiekiama vištiena ir daržovės. Toks patiekalas ypač tiks, jei svečių vakarienei nesodinsite prie stalo - pyragėlius patogu valgyti laikant rankose.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Puikus ir pikantiškas užkandis. Žalumynus ir žoleles galima rinktis ir kitokius, kokius mėgstate. Vadiname "namine feta", nes taip paruoštos fetos galima įsigyti parduotuvėje, iš pradžių palaikius sūryme išties labai primena fetą. Jeigu norite stipresnio skonio, galima varškės sūrį parą palaikyti durskos tirpale (vandenyje ištirpinti tiek druskos, kad vanduo būtų gana sūrus), taip ir šaldytuve sūris išsilaikys ilgiau. Aliejus tinka ir kitoks arba galima tiesiog sūryme užmarinuoti su prieskoniais, jei sūrymas bus pakankamai stiprus, laikyti šaldytuve galėsite 1 - 2 savaites.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ryškus, gaivus ir skanus užkandis - cukinijų suktinukai. Paruošimui nereikės nei daug laiko, nei įmantrių ingredientų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital