O ką iš kefyro? Dalinamės 37 patiekalų su kefyru idėjomis!
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-05-26
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 0)
@Shutterstock
Tikriausiai daugelis mėgsta nesudėtingai paruošiamus patiekalus, o jeigu jie visi ruošiami iš vieno pagrindinio ingrediento - dar puikiau! Iš kefyro galima kepti nuostabų pyragą, blynelius, plakti sveikuoliškus kokteilius ir dar daugybę puikių patiekalų.
Tik kefyro reikės pagaminti nuostabiai skanų kreminį sūrelį. Ar gali būti paprasčiau? Jis tobulai tiks tortų pertepimams, pikantiškoms užtepėlėms ruošti ar pertepti lavašus.
Lengvas ir gaivus, pasakiškai skanus kefyro želė desertas smaližiams! Ruošti tinka su braškėmis, avietėmis ar mėlynėmis, šviežių ar konservuotų vaisių gabaliukais, pvz., persikais, slyvomis ar kitomis. Kiekvienas kąsnelis su malonumu sutirpsta burnoje.
Skanūs pyragėliai iš kefyro tešlos, kurie kepami keptuvėje, tad nereikės kaisti orkaitės! Įdarą galite rinktis kokį norite, pagal savo skonį ar šaldytuvo turinį, pvz., džiovintais grybais ar kepintais pievagrybiais, smulkinta kepta vištiena, raugintais kopūstais ar patroškintais šviežiais, su malta mėsa ar virtais ryžiais ir smulkintais virtais kiaušiniais.
Puikus, klasikinis ir tikriausiai daugeliui žinomas šašlykų marinavimo būdas - su kefyru! Dar jo neišbandėte? Būtinai paragaukite su kefyru marinuotų šašlykų ir vienintelis dalykas, kurio gailėsitės, bus, kad nepadarėte to anksčiau! Kefyre marinuota mėsa būna itin minkšta ir sultinga.
Kremiška ir vasariškai gaivi sriuba, kurią paruošti reikės vos kelių minučių - sutrinsite kelis ingredientus ir jau galima ragauti. Ruošti tinka su kefyru ar natūraliu jogurtu, o norintiems varianto be pieno produktų, rekomenduojame rinktis riebesnį kokosų pieną ir jį perpus maišyti su vandeniu - labai skanu.
Itin greitai ir nesudėtingai paruošiamas obuolių pyragas. Dėl kefyro pyrago tešla tampa puri ir minkštutėlė, o jei norite itin dailaus pyrago, skiltelėmis pjaustytus obuolius susmaigstykite į tešlos viršų, o atvėsusį pyragą apiberkite cukraus pudra. Vietoje obuolių galite naudoti ir kitus vaisius ar uogas!
Dailūs, minkšti ir tiesiog neatsivalgomai skanūs keksiukai. Tobulai dera pavasario ar vasaros dieną su puodeliu kvapnios kavos ar arbatos. Tikra atgaiva smaližiams!
Jei jau esate išbandę plikytą tešlą koldūnams, šis receptas Jums nebus didelė naujiena, tačiau tai patobulinta, mažiau suverdanti, dar elastiškesnė tešla. Rekomenduojame išbandyti!
Traškūs rageliai, kurių tikriausiai yra ragavę daugelis vaikystėje. Juos galima kepti ir be jokio įdaro, ir su tirštesne uogiene, šokoladiniu kremu, aguonomis - visaip bus labai skanu!
Greitai ir nesudėtingai pagaminamas, puikaus skonio pyragas. Skanaujame ir šiltą, ir atvėsusį. Receptui kuo puikiausiai tiks ir virta, ir rūkyta, ir orkaitėje kepta paukštiena ar kitokia mėsa. Papildomai galima dėti ir smulkintų daržovių, pvz., pomidorų, paprikų, ar net turimų grybų.
Skanučiai žagarėliai tiesiai iš vaikystės! Skanūs ir dar šilti, ir jau atvėsę, jaukiam vakarui su šeima, paskanauti prie puodelio kvapnios arbatos, kai už lango spaudžia šaltukas.
Ar kada esate ruošę raugą duonai iš kefyro? Jei ne, rekomenduojame išbandyti - iš jo kepama duona tiesiog puiki. Su šuo raugu rekomenduojame kepti puikią duoną.
Paprastai pagaminamas ir tikrai skanus, vasariškas keksas, kuriam nereikia jokių įmantrių ingredientų. Tinka tiek šviežios, tiek šaldytos uogos. Jis labai skanus su vyšniomis, braškėmis ar net vaisiais (pavyzdžiui persikais, obuoliais ar kriaušėmis).
Ruošiant šaltibarščius dažnai iškylanti bėda - norisi daug burokėlių, bet tuomet jie neretai pavyksta per trišti ir primena košę. Pagal šį receptą paruošite vieną didelę ar dvi mažesnes tobulo tirštumo porcijas.
Vienas greičiausiai paruošiamų pyragų iš to, ką visada galima rasti šaldytuve. Į jį tinka įdėti razinų, riešutų ar pakeisti pora saujų šaldytų (arba šviežių) uogų ar vaisių gabalėlių. Vietoje vanilinio cukraus galima dėti cinamono ar kitų mėgiamus prieskonius.
Šie skanutėliai ir minkšti piršteliai puikiai tinka ir kaip pagrindinis patiekalas su spirgučių padažu, ir kaip garnyras prie mėsos patiekalų. Minkšti ir labai skanūs!
Šie keksiukai pavyksta labai skanūs, drėgni ir kvapnūs. Rekomenduojame išbandyti ir Jums! Kepti galima su šilauogėmis, avietėmis, mėlynėmis ar kitomis mėgstamomis.
Tradicinę sūrio duonelę primenantis skanėstas. Kuo daugiau sūrių įdarui sumaišysite, tuo įdomesnis bus jo skonis, tačiau bus labai gardu ir su vienos rūšies sūriu. Pagal šį receptą iškepsite net tris duoneles.
Minkštas, tvirtas ir labai skanus varškės sūris su kmynais. Ypač dera su rūgščiais ar pikantiškais pagardais, pvz., svarainių ar spanguolių padažu. Ingredientų nedaug, realaus darbo taip pat, bet laiko tikrai užtruks.
Darbo mažiau nei su klasikiniais beliašais, o skonis puikus - tešla lengvesnė, puresnė ir ne tokia riebi. Taip paruošti "beliašai" sultingi ir labai skanūs! Ypač skanu patiekti su paprastu kefyro padažu: pusę stiklinės kefyro sumaišyti su skiltele išspausto česnako, trupučiu druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Labai skanūs, purūs ir sodrūs keksiukai tikriems šokolado mylėtojams! Keksiukai iškepa minkštučiai, labai dera su stikline vėsaus pieno. Skanūs ir šilti, ir atvėsę.
Labai greiti ir laba iskanūs blyneliai. Puikiai tiks vakarienei, kai norite sunaudoti likučius, bet paruošti ypatingą patiekalą. Skanaujame su grietine.
Burnoje tirpstantys žiedeliai - spurgytės. Puiki idėja, jei už lango dargana ir norisi kokio skanėsto prie puodelio kvapnios kavos ar arbatos. Iškepusias pabarstome cukraus pudra.
Gaivi ir greitai paruošiama sriuba, jei norite paįvairinti vasaros šaltų sriubų pasirinkimą. Varškė šiai sriubai suteikia ne tik ypatingo skonio, bet ir kitokį tirštumą. Rekomenduojame išbandyti!
Gardūs keksiukai, kuriuos galite pasiimti į mokyklą, į darbą, iškylą ar kelionę. Keksiukus nesudėtinga pritaikyti pagal savo skonį - gardinkit mėgstamu rūkytu kumpiu, daržovėmis ar grybais.
Minkštas, drėgnas ir labai skanus keksas su uogomis. Keksui tinka ir šaldytos uogos, ne tik mėlynės, bet ir avietės, braškės, serbentai, vyšnios ar kitos mėgstamos. Beje, jei kepsite su vyšniomis, papildomai tinka dėti tarkuoto šokolado.
Gaivi, lengva, greitai paruošiama ir labai skani sriuba. Šalta, su kefyru, bet ne šaltibarščiai - su cukinijomis ir agurkais! Tinka gardinti ne tik krapais, bet ir svogūnų laiškais ar kitais mėgstamais žalumynais.
Puikus naminio batono receptas. Jis minkštas ir purus, dėl kefyro tešla tampa ypatingai elastinga ir gardi. Išsikepus tokį batoną, galima tiesiog užsitepti ant riekelės uogienės ar ruošti sumuštinius.
Labai gardus šaltibarščių variantas be burokėlių! Tradiciškai Okroška ruošiama su gira, tačiau su kefyru ji taip pat ypatingai skani. Jeigu norėsite išbandyti originalų receptą su gira vietoje kefyro, ją pilkite pačioje pabaigoje, prieš pat patiekiant sriubą.
Švelnaus skonio, stori ir putlūs blyneliai. Kepant papildomai nereikia naudoti aliejaus, tad blyneliai nebus pernelyg riebūs. Tobulas pusryčių skanėstas!
Nereikės ilgai vargti su tešla, o tuomet jau gardiname mėgstamais priedais ar turimais likučiais ir pirmyn į orkaitę! Kokią picą mėgstate? Galima pagaminti net kelias įvairias - su rūkytu kumpiu ir konservuotų ananasų gabaliukais, su vištiena ir paprikomis, net su krevetėmis, ar kelių sūrių picą. Pasirinkimų begalė!
Putlūs, purūs ir minkštučiai kefyro tešlos blyneliai, kuriems net nereikės kiaušinių. Valgome vienus, su jogurtu, uogiene ar kitais mėgstamais priedais.
Sodraus skonio, su tarškia plutele išorėje ir minkštu vidumi. Pasakiškai skanūs keksiukai, kurie pakerės smaližius. Keksiukai visai nesudėtingi, taupūs ir labai labai skanūs.
Kiek kitoks lietinių blynų receptas. Lietiniai iškepa labai skanūs ir minkšti, puikiai tinka įdaryti saldžiais ir mėsingais įdarais ar ragauti tiesiog vienus. O gal kaip vaikystėje - užtepus truputį sviesto, pabarsčius cukrumi ir susukus į ritinėlį.
Minkštos, bet be mielių (!) kefyro bandelės, kurių nereikia kildinti, todėl paruošite itin greitai. Paruošti tikrai labai paprasta, o skonis - nuostabus.
Ypatingai skanus, kiek kitoks varškės apkepas smaližių pietums. Cukraus kiekį galite rinktis pagal savo skonį, priklausomai nuo to, kokio saldumo apkepus mėgstate, ir su kokiais priedais skanausite.
Iš šios tešlos galima kepti bandeles su įvairiais įdarais (tiek saldžiais, tiek nesaldžiais), pyragus su įdarais, apvynioti dešreles ar kaip tik sugalvosite. Iš jos galima kepti ne tik bandelės, bet ir skanutėles picas!
Pavasariškai žalias, maistingas, labai skanus ir sveikuoliškas kefyro kokteilis. Tai puiki idėja pusryčiams, ar greitiems pietums, jei neturite laiko ilgai suktis virtuvėje.
Jeigu mėgstate kepti naminę duoną, neabejojame, kad Jums patiks šis receptas - tai paprastesnis būdas iškepti duoną - be mielių! Pjaustome riekelėmis ir skrudiname ar ruošiame sumuštinius.