O ką iš kefyro? Dalinamės 37 patiekalų su kefyru idėjomis!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-05-26
Kefyro receptai
@Shutterstock

Tikriausiai daugelis mėgsta nesudėtingai paruošiamus patiekalus, o jeigu jie visi ruošiami iš vieno pagrindinio ingrediento - dar puikiau! Iš kefyro galima kepti nuostabų pyragą, blynelius, plakti sveikuoliškus kokteilius ir dar daugybę puikių patiekalų.

 

Dalinamės net 37 LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių idėjomis!

 

Tik kefyro reikės pagaminti nuostabiai skanų kreminį sūrelį. Ar gali būti paprasčiau? Jis tobulai tiks tortų pertepimams, pikantiškoms užtepėlėms ruošti ar pertepti lavašus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Lengvas ir gaivus, pasakiškai skanus kefyro želė desertas smaližiams! Ruošti tinka su braškėmis, avietėmis ar mėlynėmis, šviežių ar konservuotų vaisių gabaliukais, pvz., persikais, slyvomis ar kitomis. Kiekvienas kąsnelis su malonumu sutirpsta burnoje.

Receptą rasite čia.

Skanūs pyragėliai iš kefyro tešlos, kurie kepami keptuvėje, tad nereikės kaisti orkaitės! Įdarą galite rinktis kokį norite, pagal savo skonį ar šaldytuvo turinį, pvz., džiovintais grybais ar kepintais pievagrybiais, smulkinta kepta vištiena, raugintais kopūstais ar patroškintais šviežiais, su malta mėsa ar virtais ryžiais ir smulkintais virtais kiaušiniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Puikus, klasikinis ir tikriausiai daugeliui žinomas šašlykų marinavimo būdas - su kefyru! Dar jo neišbandėte? Būtinai paragaukite su kefyru marinuotų šašlykų ir vienintelis dalykas, kurio gailėsitės, bus, kad nepadarėte to anksčiau! Kefyre marinuota mėsa būna itin minkšta ir sultinga.

Receptą rasite čia.

Kremiška ir vasariškai gaivi sriuba, kurią paruošti reikės vos kelių minučių - sutrinsite kelis ingredientus ir jau galima ragauti. Ruošti tinka su kefyru ar natūraliu jogurtu, o norintiems varianto be pieno produktų, rekomenduojame rinktis riebesnį kokosų pieną ir jį perpus maišyti su vandeniu - labai skanu.

Receptą rasite čia.

Itin greitai ir nesudėtingai paruošiamas obuolių pyragas. Dėl kefyro pyrago tešla tampa puri ir minkštutėlė, o jei norite itin dailaus pyrago, skiltelėmis pjaustytus obuolius susmaigstykite į tešlos viršų, o atvėsusį pyragą apiberkite cukraus pudra. Vietoje obuolių galite naudoti ir kitus vaisius ar uogas!

Receptą rasite čia.

Dailūs, minkšti ir tiesiog neatsivalgomai skanūs keksiukai. Tobulai dera pavasario ar vasaros dieną su puodeliu kvapnios kavos ar arbatos. Tikra atgaiva smaližiams!

Receptą rasite čia.

Jei jau esate išbandę plikytą tešlą koldūnams, šis receptas Jums nebus didelė naujiena, tačiau tai patobulinta, mažiau suverdanti, dar elastiškesnė tešla. Rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.

Traškūs rageliai, kurių tikriausiai yra ragavę daugelis vaikystėje. Juos galima kepti ir be jokio įdaro, ir su tirštesne uogiene, šokoladiniu kremu, aguonomis - visaip bus labai skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Daiva, Gudės hobis

Greitai ir nesudėtingai pagaminamas, puikaus skonio pyragas. Skanaujame ir šiltą, ir atvėsusį. Receptui kuo puikiausiai tiks ir virta, ir rūkyta, ir orkaitėje kepta paukštiena ar kitokia mėsa. Papildomai galima dėti ir smulkintų daržovių, pvz., pomidorų, paprikų, ar net turimų grybų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Purūs, putlūs ir minkštutėliai kefyro blynai tobuliems pusryčiams. Tešla ypatinga, dėl joje esančių bananų - kremiška ir labai gardi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jeigu esate šiltai įsitaisęs namuose ir labai norisi pasmaližiauti, siūlome išbandyti šį puikų ir net sveikuolišką kefyro ledų receptą. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Skanučiai žagarėliai tiesiai iš vaikystės! Skanūs ir dar šilti, ir jau atvėsę, jaukiam vakarui su šeima, paskanauti prie puodelio kvapnios arbatos, kai už lango spaudžia šaltukas.

Receptą rasite čia.

Ar kada esate ruošę raugą duonai iš kefyro? Jei ne, rekomenduojame išbandyti - iš jo kepama duona tiesiog puiki. Su šuo raugu rekomenduojame kepti puikią duoną.

Receptą rasite čia.

Paprastai pagaminamas ir tikrai skanus, vasariškas keksas, kuriam nereikia jokių įmantrių ingredientų. Tinka tiek šviežios, tiek šaldytos uogos. Jis labai skanus su vyšniomis, braškėmis ar net vaisiais (pavyzdžiui persikais, obuoliais ar kriaušėmis).

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstocl

Ruošiant šaltibarščius dažnai iškylanti bėda - norisi daug burokėlių, bet tuomet jie neretai pavyksta per trišti ir primena košę. Pagal šį receptą paruošite vieną didelę ar dvi mažesnes tobulo tirštumo porcijas.

Receptą rasite čia.

Vienas greičiausiai paruošiamų pyragų iš to, ką visada galima rasti šaldytuve. Į jį tinka įdėti razinų, riešutų ar pakeisti pora saujų šaldytų (arba šviežių) uogų ar vaisių gabalėlių. Vietoje vanilinio cukraus galima dėti cinamono ar kitų mėgiamus prieskonius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie skanutėliai ir minkšti piršteliai puikiai tinka ir kaip pagrindinis patiekalas su spirgučių padažu, ir kaip garnyras prie mėsos patiekalų. Minkšti ir labai skanūs!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie keksiukai pavyksta labai skanūs, drėgni ir kvapnūs. Rekomenduojame išbandyti ir Jums! Kepti galima su šilauogėmis, avietėmis, mėlynėmis ar kitomis mėgstamomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tradicinę sūrio duonelę primenantis skanėstas. Kuo daugiau sūrių įdarui sumaišysite, tuo įdomesnis bus jo skonis, tačiau bus labai gardu ir su vienos rūšies sūriu. Pagal šį receptą iškepsite net tris duoneles.

Receptą rasite čia.

Paprastai pagaminami, greiti ir skanūs blyneliai. Jie gardūs tiek karšti, tiek atvėsę. Valgome su graikišku jogurtu, grietine, šviežiomis salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Minkštas, tvirtas ir labai skanus varškės sūris su kmynais. Ypač dera su rūgščiais ar pikantiškais pagardais, pvz., svarainių ar spanguolių padažu. Ingredientų nedaug, realaus darbo taip pat, bet laiko tikrai užtruks.

Receptą rasite čia.

Taupus, gardus ir nesudėtingai pagaminamas keksas. Gardiname razinomis, džiovintomis spanguolėmis ar abrikosais, o iškepusį pabarstome cukraus pudra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Darbo mažiau nei su klasikiniais beliašais, o skonis puikus - tešla lengvesnė, puresnė ir ne tokia riebi. Taip paruošti "beliašai" sultingi ir labai skanūs! Ypač skanu patiekti su paprastu kefyro padažu: pusę stiklinės kefyro sumaišyti su skiltele išspausto česnako, trupučiu druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gražuolės spurgytės "Knysliukai" - tokios patiks ne tik suaugusiems prie kavos, bet ir mažiesiems smaližiams! Iškepusias barstome cukraus pudra.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs, purūs ir sodrūs keksiukai tikriems šokolado mylėtojams! Keksiukai iškepa minkštučiai, labai dera su stikline vėsaus pieno. Skanūs ir šilti, ir atvėsę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greiti ir laba iskanūs blyneliai. Puikiai tiks vakarienei, kai norite sunaudoti likučius, bet paruošti ypatingą patiekalą. Skanaujame su grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Burnoje tirpstantys žiedeliai - spurgytės. Puiki idėja, jei už lango dargana ir norisi kokio skanėsto prie puodelio kvapnios kavos ar arbatos. Iškepusias pabarstome cukraus pudra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivi ir greitai paruošiama sriuba, jei norite paįvairinti vasaros šaltų sriubų pasirinkimą. Varškė šiai sriubai suteikia ne tik ypatingo skonio, bet ir kitokį tirštumą. Rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardūs keksiukai, kuriuos galite pasiimti į mokyklą, į darbą, iškylą ar kelionę. Keksiukus nesudėtinga pritaikyti pagal savo skonį - gardinkit mėgstamu rūkytu kumpiu, daržovėmis ar grybais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Minkštas, drėgnas ir labai skanus keksas su uogomis. Keksui tinka ir šaldytos uogos, ne tik mėlynės, bet ir avietės, braškės, serbentai, vyšnios ar kitos mėgstamos. Beje, jei kepsite su vyšniomis, papildomai tinka dėti tarkuoto šokolado.

Receptą rasite čia.

Gaivi, lengva, greitai paruošiama ir labai skani sriuba. Šalta, su kefyru, bet ne šaltibarščiai - su cukinijomis ir agurkais! Tinka gardinti ne tik krapais, bet ir svogūnų laiškais ar kitais mėgstamais žalumynais.

Receptą rasite čia.

Purūs, minkšti ir labai gardūs vafliai. Tokie, kuriuos išbandę, kepsite tikriausiai dar daugybę kartų. Skanūs ir patys vieni, ir su sirupu ar uogiene.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Puikus naminio batono receptas. Jis minkštas ir purus, dėl kefyro tešla tampa ypatingai elastinga ir gardi. Išsikepus tokį batoną, galima tiesiog užsitepti ant riekelės uogienės ar ruošti sumuštinius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Gaivus, spalvingas, lengvas ir labai labai skanus desertas su kefyru! Ruošiame su skirtingų skonių želė, kad desertas būtų spalvingesnis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Labai gardus šaltibarščių variantas be burokėlių! Tradiciškai Okroška ruošiama su gira, tačiau su kefyru ji taip pat ypatingai skani. Jeigu norėsite išbandyti originalų receptą su gira vietoje kefyro, ją pilkite pačioje pabaigoje, prieš pat patiekiant sriubą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Švelnaus skonio, stori ir putlūs blyneliai. Kepant papildomai nereikia naudoti aliejaus, tad blyneliai nebus pernelyg riebūs. Tobulas pusryčių skanėstas!

Receptą rasite čia.

Nereikės ilgai vargti su tešla, o tuomet jau gardiname mėgstamais priedais ar turimais likučiais ir pirmyn į orkaitę! Kokią picą mėgstate? Galima pagaminti net kelias įvairias - su rūkytu kumpiu ir konservuotų ananasų gabaliukais, su vištiena ir paprikomis, net su krevetėmis, ar kelių sūrių picą. Pasirinkimų begalė!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Putlūs, purūs ir minkštučiai kefyro tešlos blyneliai, kuriems net nereikės kiaušinių. Valgome vienus, su jogurtu, uogiene ar kitais mėgstamais priedais.

Receptą rasite čia.

Sodraus skonio, su tarškia plutele išorėje ir minkštu vidumi. Pasakiškai skanūs keksiukai, kurie pakerės smaližius. Keksiukai visai nesudėtingi, taupūs ir labai labai skanūs.

Receptą rasite čia.

Kiek kitoks lietinių blynų receptas. Lietiniai iškepa labai skanūs ir minkšti, puikiai tinka įdaryti saldžiais ir mėsingais įdarais ar ragauti tiesiog vienus. O gal kaip vaikystėje - užtepus truputį sviesto, pabarsčius cukrumi ir susukus į ritinėlį.

Receptą rasite čia.

Taupūs ir greiti blyneliai su staigmena viduje. Labai skanu su grietine ir ypatingai patinka mažiesiems.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Minkštos, bet be mielių (!) kefyro bandelės, kurių nereikia kildinti, todėl paruošite itin greitai. Paruošti tikrai labai paprasta, o skonis - nuostabus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Ypatingai skanus, kiek kitoks varškės apkepas smaližių pietums. Cukraus kiekį galite rinktis pagal savo skonį, priklausomai nuo to, kokio saldumo apkepus mėgstate, ir su kokiais priedais skanausite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Iš šios tešlos galima kepti bandeles su įvairiais įdarais (tiek saldžiais, tiek nesaldžiais), pyragus su įdarais, apvynioti dešreles ar kaip tik sugalvosite. Iš jos galima kepti ne tik bandelės, bet ir skanutėles picas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Pavasariškai žalias, maistingas, labai skanus ir sveikuoliškas kefyro kokteilis. Tai puiki idėja pusryčiams, ar greitiems pietums, jei neturite laiko ilgai suktis virtuvėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Cukrinis avinėlis

Jeigu mėgstate kepti naminę duoną, neabejojame, kad Jums patiks šis receptas - tai paprastesnis būdas iškepti duoną - be mielių! Pjaustome riekelėmis ir skrudiname ar ruošiame sumuštinius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Bubble kitchen

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital