Tradiciniai receptai nauju kampu - 44 burnoje tirpstančios idėjos!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2022-11-15
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
Tradiciniai receptai kitaip
@Shutterstock

Pabodo tradiciniai receptai, tačiau nesinori nutolti nuo pažįstamų skonių? Skaitykite toliau ir pamatysite kaip cepelinai, varškėtukai, žemaičių blynai, tinginys ir kiti gerai pažįstami gardumynai gali atgyti visiškai naujoje šviesioje! Pristatome net 44 be galo skanias idėjas.

 

Ar kada esate ruošę kugelį keptuvėje? Jei ne, siūlome išbandyti. Skonis nuostabus, o paruošimas užtruks trumpiau ir nereikės kaisti orkaitės. Taip keptas kugelis labai skanus, taupus. Į bulves dar tinka įmaišyti pakepintos mėsos gabaliukų arba mėgstamos maltos mėsos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ar kada esate ruošę raugą duonai iš kefyro? Jei ne, rekomenduojame išbandyti - iš jo kepama duona tiesiog puiki. Su šuo raugu rekomenduojame kepti puikią duoną.

Receptą rasite čia.

Originaliai Kijevo tortas gaminamas su sviestiniu kremu, bet galima eksperimentuoti ir išbandyti jo puikius riešutų sklidinus morengus ir su kitokiais kremais. Šįkart šis skanumynas ruošiamas su maskarponės kremu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rima, Wise Taste

Tai patobulintų bulvinių blynų receptas, kuris pasitarnauja norint kiek sotesnės ir įdomesnės vakarienės ar pietų. Vietoje dešros galite naudoti smulkiai supjaustytą karšto rūkytą kumpį ar šoninę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Nuostabiai skanų kreminį sūrelį pagaminti reikės vientinelio ingrediento - kefyro. Ar gali būti paprasčiau? Jis tobulai tiks tortų pertepimams, pikantiškoms užtepėlėms ruošti ar pertepti lavašus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šiuos gardžius, rudeniškai spalvingus virtinukus pamėgs tiek didieji, tiek mažieji ragautojai. Moliūgų tyrei gaminti patariu naudoti muskatinį arba sviestinį moliūgą.

Receptą rasite čia.

Minkštutė, nuostabiai skani jogurtinė duonelė be kvietinių miltų. Ji išties labai gardi, puikiai tinka maistingiems pusryčių sumuštinukams su avokadais ar jų užtepėle, kiaušiniais ar mėgstama užtepėle, virta vištiena, daržovių lazdelėmis. Puikiai tiks mityboje vengiantiems glitimo!

Receptą rasite čia.

Kviečiame jus šiek tiek pažaisti tinginio tema ir pasigaminti tris tinginius viename - klasikinį, karamelinį ir baltąjį. Ir visa tai paversti vienu žavingu spalvingu sluoksniuotu gardumynu. Patikėkite, jo skonis nei kiek nenusileidžia išvaizdai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Orkaitėje keptas sušis - viena naujausių kulinarinių madų, kuri karaliauja internete. JAV šio patiekalo galima užsisakyti išsinešimui, o karantinas paskatino žmones šį receptą išbandyti ir namuose. Išbandėme ir mes, ir tikrai nepasigailėjome! Tikriausiai ir taip akivaizdu, tačiau svarbu paminėti, kad tai, žinoma, gana toli nuo tradicinio recepto, tačiau gamindami tikrai labai maloniai nustebome, kiek stipriai šie skoniai nukelia į tolimą Japoniją… Todėl, kol keliauti toliau nuo namų nerekomenduojama, pasikvieskime tekančios saulės šalies skonius į savo virtuves!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcija

Tiesiog puikus receptas! Šių švelnių ir labai gardžių cepelinų skonis maloniai primena mokyklos valgyklą, o dėl švelnios, glotnios tekstūros kiekvienas kąsnelis tiesiog tirpsta burnoje...

Receptą rasite čia.

Šie minkštučiai, purūs varškėčiai yra kilę iš Vokietijos, kur turbūt kiekviena šeima turės mėgiamą receptą. Jei laikysitės recepto proporcijų ir slaptą ingredientą sutrinsite tikrai labai gerai, valgantys niekaip neatspės, koks jis, o ir receptas pavyks taupesnis, be glitimo bei tinkantis sunaudoti likučius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Skanutėlės varškės spurgos, kurioms kepti nereikia papildomų riebalų ir jokio pavojaus apsitaškyti verdančiu aliejumi. Spurgos kepamos orkaitėje gali nuskambėti neįprastai, bet rezultatas tikrai labai gardus. Šios spurgytės skaniausios dar šiltos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Jei panorote iškepti obuolių pyragą, tačiau šaldytuve nėra kiaušinių - ne bėda! Šiam skanutėliui pyragui kiaušinių nereikia, jam net nereikia maišyti tešlos! Obuolius, jei tik norite, galite pakeisti ir uogomis. Pyragą galite kepti mėgstamo saldumo - rinkitės rūgštesnius ar saldesnius obuolius ar uogas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Ši maistinga sriuba pagaminama paprastai kaip dukart du, o skani be galo. Konsistencija tobulai kremiška ir šilkinė papildomai nededant jokios grietinėlės. Būtinai ją išbandykite, nes tikrai gali tapti jūsų mėgstamiausia!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Savitą plovo receptą tikriausiai turi kiekviena Lietuvos šeima, o mes pristatome tokį, kuris turėtų patikti, jei plovą pabodo gaminti ant viryklės! Plovas puikiai išsitroškina ir savo puikiu aromatu sukviečia visus namiškius prie stalo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Mums puikiai pažįstami čeburekai siejami su Krymo totorių virtuve, tačiau visos Artimųjų Rytų tautos gali pasigirti įvairiomis šio patiekalo atmainomis. Siūlome susipažinti su Azerbaidžane kepamais kutabais. Plonytės tešlos pyragėliai kepami su įvairiais mėsos, žalumynų, sūrio, daržovių įdarais ir patiekiami su gaiviais padažais. Kepimui nenaudojama ar naudojama tik vos vos riebalų, tad kutabai yra sveikesni nei čeburekai, o skoniu jiems tikrai nenusileidžia! Siūlome įsitikinti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Neturite orkaitės? Ne bėda - gardžiam tortui paruošti užteks ir keptuvės! Torto biksvitai labai gardūs, o kremą galite ruošti kokį tik mėgstate - plikytą, kaip siūlo recepto autorė, arba kitokį: maskarponės sūrio, sviestinį ar net šokoladinį!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šiai picai tinka pirktinė ar naminė picos tešlos, o jei turite - ir sluoksniuota bemiele tešla. Įdarą galima ruošti ne tik iš recepte siūlomų ingredientų, ir iš to, ką tinkamo turite šaldytuve - visaip bus skanu!

Receptą rasite čia.

Mažieji blyneliai tokie, skanūs, kad primena švelnius pyragėlius. Kepant šiuos skanuolius, nereikės kaitinti orkaitės ar vartyti blynelių, beje, kiekvienas jų pavyks tiesiog tobulos formos. Greitai, nesudėtingai paruošiami ir nuostabaus skonio! Rekomenduojame išbandyti.

Receptą rasite čia.

Jeigu mėgstate žiedinį kopūstą, šiuos kepsnelius išbandyti tiesiog būtina! Lengvai pikantiški, traškūs išorėje, minkštučiai viduje, jie dingsta nuo stalo labai greitai. Šiek kepsniukai tinka tiek kaip užkandėlė vakarui, tiek kaip įdomesnis garnyras ar patiekalas lengvai sveikesnei vakarienei. Beje, galite pagal šį receptą ruošti tiek kepsniukus, tiek žiedynus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Bulviniai vėdarai kitaip - bulvių tarkiai įsukti į vištienos odeles. Kitoks būdas paruošti gardžius vėdarus - sotiems, puikiems pietums.

Receptą rasite čia.

Žinoma, jo skonis skiriasi nuo klasikinio cheesecake’o, jis toks riešutiškesnis Galima lažintis, kad valgantieji niekada neatspės, iš ko pagamintas šis garduolis, o tiesiog mėgausis kiekvienu ultra kremišku kąsneliu ir klausinės recepto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tokie mažučiai blyneliai sukels šypseną kiekvienam valgančiam. Žaismingi, bet kartu ir tokie gardūs, o valgyti - tikras malonumas. Smagi ir labai puiki pusryčių idėja.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Savo minkšta tekstūra jis šiek tiek primena mums puikiai pažįstamą klasikinį šakotį, tik šis yra sluoksniuojamas kepimo formoje, o šakočio spygliukus čia atstoja plonyčiai kepinio sluoksniai.

Receptą rasite čia.

Nostalgiškas vaikystės skonis naujai - su džiovintomis mėtomis. Jei mėgstate labiau klasikinius skonius, mėtų galite ir nedėti, skanu bus ir be jų!

Receptą rasite čia.

Taip, tai nėra tikri sušiai, bet vasarą šie agurkų apgavikai džiugina ir dar kaip. Jie gaivūs, greitai paruošiami ir tikrai labai skanūs! Jei nevalgote pieno produktų, kreminį sūrį keiskite avokadu ar humusu, o jeigu norisi veganiškai - vietoje lašišos puikiai tiks tofu gabalėlis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Sotus, jaukus, sušildantis ir vaikystę primenantis skonis. Jei mėgstate balandėlius, tačiau nėra laiko ar noro ilgai suktis virtuvėje, galite paruošti labai skanų troškinį! Taupesniam variantui troškiniui galima naudoti daugiau kopūsto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Greitai paruošiama ir labai skani pica, kuriai net nereikės kaisti orkaitės! Žinoma, skonis kiek skiriasi nuo klasikinės, bet ir ši labai skani, ypač patinka mažiesiems. Viršui galite rinktis mėgstamus ar priedus: rūkytą dešrą ar kumpelį, pievagrybius, konservuotus grybus, svogūnus, alyvuoges, mėgstamą sūrį - variantų daugybė.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Labai skanus, karamelinis tinginys su šokoladu ir traškiais riešutukais. Rekomenduojame išbandyti! Skanus jis ir be šokoladinio glaisto papuošimo. Beje, jei naudosite nesūdytus riešutus, labai rekomenduojame tinginio masę pasūdyti - būtent subtilus sūrumas ir karamelė padaro šį tinginį ypatingu. O jei norite mažų "triufeliukų", juos taip pat nesudėtingai suformuosite iš karamelinės tinginio masės, tuomet papildomai galima apvolioti sausainių ar vaflių trupiniuose.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos

Labai skani mielinė tešla bandelėms! Minkštutėlės išliktų net kelias dienas, bet dažniausiai suvalgomos daug greičiau. Tešlai kildinti nereikia ieškoti pakankamai šiltos vietos namuose - ji kildinama šaldytuve. Bandeles galima ruošti be jokio įdaro ar gardinti lašinukais, tirštesne uogiene ar net apsukti dešreles.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Trapios varškinės tešlos skarelės - sausainėliai - su obuoliais. Beje, šie sausainiai ruošiami be kiaušinių! Kiekvienas kąsnelis sutirpsta burnoje.

Receptą rasite čia.

Graikiškų salotų skonis pažįstamas tikriausiai daugeliui. O šį kartą jas ruošiame kiek kitaip - įdomiau ir šventiškiau. Tobulai tinka, kai besivaišinantys nesėdi prie stalo, patogu valgyti laikant rankose. O ir paruošti neužtruks, spėsite tą padaryti labai greitai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Jei neteko girdėti apie legendinį Baskų sūrio pyragą, straipsnio pavadinimas turėtų skambėti netikėtai. Kremiškas pyragas apdegusiu viršumi? Juk tikrieji sūrio pyragai kepami lėtai, ilgai, naudojant vandens vonelę. Taip, klasikiniams sūrio pyragams šios taisyklės galioja. Bet ne šiam. Tamsus, karamelizavęsis, beveik apdegęs viršus ir burnoje sutirpstantis kremas viduje - tai garsusis degintas Baskų sūrio pyragas, dar vadinamas San Sebastijano pyragu. Gimęs apie 1990-uosius Ispanijoje esančiame LaVina restorane, šis sūrio pyragas yra užkariavęs daugelio širdis. Nes jis to VERTAS iš didžiųjų raidžių.

Receptą rasite čia.

Galima ir taip - purus kugelis be pieno produktų! Minkštas ir labai skanus! Kuo jį pliko šefas? Paprasta paruošti pagal video receptą. Jeigu norite, kugeliui, žinoma, galite naudoti ir pieną. Vietoje alyvuogių aliejaus tinka ir kitoks švelnaus skonio aliejus, jis suteikia kugeliui drėgmės, o prieskonines žoleles galima rinktis savo nuožiūra, jos taip pat tiks ir džiovintos. Patiekti galima ir tiesiog su grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Puikaus skonio, kremiškas majonezas, kurį pagaminsite labai greitai. Puikiai tinka pagardinti mėgiamus patiekalus, salotas, bulvytes. Labai kremiškas, skanutėlis ir, užtikriname, niekas tikrai neatspės, iš ko pagamintas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tokie skanūs, kad jokių kitų nesinorės! Itin paprastas, tačiau dėmesio vertas patiekalas, kuriam sunku atsispirti, o čimičiuri padažas viską dar labiau pagardins. Blynus valgome šiltus - pagardiname itališku kumpiu, pelėsiniu sūriu, gabalėliu sviesto ir pagamintu padažu.

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiama ir labai skani užkandėlė ala cukinijų picos. Ruošti galima ne tik su recepte siūlomais, bet ir kitais mėgstamais priedais. Rūkyta mėsytė suteikia puikaus skonio, bet jeigu mėsos nevalgote ar neturite po ranka, galima ruošti ir be jos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Išvaizda gal kiek primena varškėtukus, bet skonis kaip tikrų spurgelių! Jos purios, putlios, ruošiamos be varškės, mielių ir net kiaušinių. Tešla ypatinga tuo, kad jos nereikės ilgai laikyti, minkyti, tiks ir vegetarams. Uogienę naudokite mėgstamą, tik būtinai tirštesnę, kad kepant neišbėgtų į keptuvę. Spurgytės skaniausios tą pačią dieną, o jei visų neįveiksite, galima sudėti į sandarų indelį ir į šaldytuvą, skanios bus ir atvėsusios ar pašildytos mikrobangėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Kitokie Kijevo kotletai - iš maltos vištienos ir su varške! Dėl varškės kotletai būna itin minkšti ir sultingti, o paruošti kur kas paprasčiau nei klasikinius! Kaip ir iš tikrųjų Kijevo kotletų, prapjovus išteka nuostabiai kvapnus ir bene nuodėmingai skanus sviesto padažas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Originalus būdas, kaip pagaminti ir patiekti silkę pataluose. Tobulai tiks šventiniam stalui ne tik dėl nuostabaus skonio, bet ir dėl stulbinamos išvaizdos.

Receptą rasite čia.

Nuostabiai skanūs kruasanų pusbroliai, kurie be galo žavingai atrodo ir tiesiog sutirpsta burnoje. Jie puikiai tiks tiek prie puodelios kavos, tiek draugų vakarėlio užkandžiams.

Receptą rasite čia.

Paprasti, greitai paruošiami kepsneliai - tereikia suformuoti "lizdelius", įdaryti ir pašauti į orkaitę! Kol kotletai kepa, galite pasiruošti salotų. Įdarą galite rinktis ne tik siūlomą recepte, bet ir papildyti jį kepintomis morkomis ar pievagrybiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Jei nesate dideli šviežių troškintų kopūstų gerbėjai, tada galite rinktis raugintus kopūstus, tik įdaras bus rūgštesnis. Abu variantai labai gardūs, priklauso, kokį blynų skonį norite išgauti. Jei visų pasigamintų blynų neplanuojate suvalgyti iškart, tuomet visų blynų nekepkite, juos dėkite į šaldytuvą ir išsikepkite vėliau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Galima vadinti tinginių čeburekais - pirmiausia dėl to, kad nereikia terliotis su miltais ir tai yra taip greitai ir paprastai pagaminama. Jų skonis primena vaikystę - traškūs, skanučiai, nesudėtingai paruošiami.

Receptą rasite čia.

Purūs ir minkšti pyragėliai, kuriems net nereikia kaisti orkaitės! Tešla labai minkšta, bet be mielių, todėl nereikės laukti, kol pakils.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Minkštas, purus, su kiekvienu kąsneliu burnoje tirpstantis varškės apkepas, kuriam nereikia vargti su manų brinkinimu! O ir nereikia naudoti papildomo cukraus! Na, nebent truputį vanilinio - dėl kvapo. Kepti šį skanuolį galite didelėje formoje ar mažose formelėse - taip kiekvienas šeimos narys gaus po savo asmeninį apkepuką.

Receptą rasite čia.

Gardi, kiek kitokia nei tradicinė, balta mišrainė! Joje nerasite bulvių, tačiau ji pagardinta skaniaisiais avokadais. Beje, šios mišrainės padažui nenaudojamas majonezas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Jeigu jums patinka karaimų pyragėliai kibinai, rekomenduojame išsikepti jų pusbrolių iš Didžiosios Britanijos - sočiųjų Kornvalio pyragėlių! Šie pyragėliai pasižymi dar paprastesne ir kiek trapesne tešla bei didžiule įdarų įvairove. Pasakojame kaip juos kepti žingsnis po žingsnio ir dalinamės tešlos bei įvairių įdarų receptais.

Receptą rasite čia.

Jei jau esate išbandę plikytą tešlą koldūnams, šis receptas Jums nebus didelė naujiena, tačiau tai patobulinta, mažiau suverdanti, dar elastiškesnė tešla. Rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.

Tradicinę sūrio duonelę primenantis skanėstas. Kuo daugiau sūrių įdarui sumaišysite, tuo įdomesnis bus jo skonis, tačiau bus labai gardu ir su vienos rūšies sūriu. Pagal šį receptą iškepsite net tris duoneles.

Receptą rasite čia.

Spurgas tikriausiai mėgsta daugelis smaližių, ne išimtis ir mes, tad vis grįžtame prie šio puikaus recepto! Šioms spurgytms nereikia varškės, jos ruošiamos su kondensuotu pienu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital