Tradiciniai receptai nauju kampu - 32 burnoje tirpstančios idėjos!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2017-10-16
Tradiciniai receptai kitaip
@Shutterstock

Pabodo tradiciniai receptai, tačiau nesinori nutolti nuo pažįstamų skonių? Cepelinai, Žemaičių blynai, tinginys ir kiti gerai pažįstami receptai atgyja nauju kampu!

Pristatome net 32 kitaip ruošiamus ir labai skanius patiekalus!

 

Tiesiog puikus receptas! Šių švelnių ir labai gardžių cepelinų skonis maloniai primena mokyklos valgyklą, o dėl švelnios, glotnios tekstūros kiekvienas kąsnelis tiesiog tirpsta burnoje...

Receptą rasite čia.

Jei panorote iškepti obuolių pyragą, tačiau šaldytuve nėra kiaušinių - ne bėda! Šiam skanutėliui pyragui kiaušinių nereikia, jam net nereikia maišyti tešlos! Obuolius, jei tik norite, galite pakeisti ir uogomis. Pyragą galite kepti mėgstamo saldumo - rinkitės rūgštesnius ar saldesnius obuolius ar uogas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Savitą plovo receptą tikriausiai turi kiekviena Lietuvos šeima, o mes pristatome tokį, kuris turėtų patikti, jei plovą pabodo gaminti ant viryklės! Plovas puikiai išsitroškina ir savo puikiu aromatu sukviečia visus namiškius prie stalo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Mažieji blyneliai tokie, skanūs, kad primena švelnius pyragėlius. Kepant šiuos skanuolius, nereikės kaitinti orkaitės ar vartyti blynelių, beje, kiekvienas jų pavyks tiesiog tobulos formos. Greitai, nesudėtingai paruošiami ir nuostabaus skonio! Rekomenduojame išbandyti.

Receptą rasite čia.

Puikus receptas, kai nesinori ilgai suktis virtuvėje, ypač mosuojant plaktuku ir daužant mėsą. Švelnios tekstūros, minktutėliai maltos mėsos šniceliai pakerės savo puikiu skoniu. Tiekiama su labai gardžiu padažu!

Receptą rasite čia.

Labai skanūs kitokie bulviniai blyneliai! Jie itin patiks tiems, kas mėgsta traškesnius bulvinius blynus, o kepami jie su mažiau riebalų nei keptuvėje ir jų nereikia vartyti - vieni privalumai! Tiekti galite tiesiog su grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Koldūnai labai skanūs, o juos pagaminti daug paprasčiau negu galite pasirodyti! Jei sumanysite jų pasigaminti daugiau toms dienoms, kai tingisi gaminti, juos galima užšaldyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kartais labai norisi pasmaližiauti, kad ir, atrodytų, paprasčiausio tinginio, tačiau virtuvės spintelėse nėra pasislėpusio kondensuoto tinginio, tuomet improvizuojame! Šis nuostabaus skonio tinginys patenkins tikriausiai kiekvieno smaližio saldumo poreikį be ypatingų išlaidų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kitokie Kijevo kotletai - iš maltos vištienos ir su varške! Dėl varškės kotletai būna itin minkšti ir sultingti, o paruošti kur kas paprasčiau nei klasikinius! Kaip ir iš tikrųjų Kijevo kotletų, prapjovus išteka nuostabiai kvapnus ir bene nuodėmingai skanus sviesto padažas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Kitoks, švelnesnio skonio kugelis iš virtų bulvių. Šis receptas puikiai tiks ir tuomet, kai norite sunaudoti virtų bulvių likučius. Tiekti rekomenduojame su pievagrybių ar spirgučių padažu, grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pabodo įprastai kepti karšti sumuštiniai? Siūlome išbandyti šį skanėstą - paruošti juos ne ką sudėtingiau, bet daili išvaizda tikrai vilios paragauti net ir mažuosius nevalgiukus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tikriausiai daugelis mėgsta balandėlius, o ar esate ragavę tinginių balandėlių? Tai daug greitesnis ir paprastesnis receptas, o skonis - visai kaip balandėlių! Pasiilgote mėgstamiausių balandėlių, tačiau neturite laiko ilgai suktis virtuvėje?

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Norite gardžios naminės picos vakarienei, tačiau neturite nei laiko, nei noro ilgai vargti su tešla? Ši pica Jums - ją paruošite per kelias minutes, dar dešimt minučių ir ji jau iškepusi net be orkaitės! Gardinkite savo mėgstamais ingredientais - sūriu, kumpiu, marinuotomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Paprasti, greitai paruošiami kepsneliai - tereikia suformuoti "lizdelius", įdaryti ir pašauti į orkaitę! Kol kotletai kepa, galite pasiruošti salotų. Įdarą galite rinktis ne tik siūlomą recepte, bet ir papildyti jį kepintomis morkomis ar pievagrybiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Visiems, mėgstantiems Napoleono tortą, bet neturintiems laiko ar kantrybės jį gaminti! Puikiam Tinginių Napoleonui prireiks vos kelių ingredientų, o savo forma jis primins dailų vyniotinį. Puošti galite tirpintu šokoladu, uogomis, o prieš ragaudami bent kelias valandas, o geriau pernakt palaikykite šaldytuve. 

Receptą rasite čia.

Žemaičių blynus tikriausiai mėgsta daugelis lietuviškos virtuvės gerbėjų! Kaip juos paruošti sveikiau? Kepkite orkaitėje, taip nenaudosite papildomų riebalų! Įdarui galite naudoti apkepintą kalakutienos ar vištienos faršą, o jei norite dar liesiau - naudokite sumaltą virtą mėsą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Dar vienas puikus būdas paskanauti balandėlių, kai nesinori ilgai suktis prie viryklės! Šis paslaptingai atrodantis ir labai gardus balandėlis troškinamas orkaitėje, o vos vieno pakaks draugiškai pasidalinti visos šeimos pietums ar vakarienei!

Receptą rasite čia.

Dar vienas karštų sumuštinių paįvairinimas - dailus bokšteliai su labai skaniu įdaru. Įdarą, beje, galite koreguoti pagal savo skonį, o ragaujame tiek šiltus, tiek atvėsusius - labai skanu!

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiami čeburekai, kuriems nereikia ruošti tešlos! Čeburekai puikūs ir tuo, kad neprigeria daug aliejaus, todėl nėra tokie riebūs, kaip įprasti. O jei norite dar liesiau - galite kepti orkaitėje! Šiam receptui puikiai tinka tiek lavašas, tiek tortilijos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabiai skanios tešlos pyragėliai, kurie puikūs aptys savaime. O dar juos galima užpildyti saldžiu kremu, pvz., uogiene ar su cukrumi trinta varške, ar kitokiu - pikantiška užtepėle, tepamu sūreliu su lašiša. Tad pyragaičiai tiks tiek prie kavos, tiek draugų vakarėlio užkandžiams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Itin greita netikra, bet labai skani pica! Pagrindui naudojamas lavašas, todėl paruošti picą užtruksite vos kelioliką minučių, o pamaitinsite visą gausią šeimą! Picą gardinkite mėgstamais priedais ir mėgstamiausiu sūriu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie nuostabiai skanūs kotletai kepami be miltų ir džiūvėsėlių, todėl išlieka ypatingai minkšti ir sultingi. Puiki idėja panaudoti virtus ryžius ir taip patiekalui naudoti mažiau mėsos. Šiuos kotletus galite paruošti ir kitokia, kukulaičių forma, tuomet juos reikėtų ne kepti keptuvėje, o troškinti mėgstamame padaže, arba galite paruošti dar kitaip - formuoti kotletus ir juos kepti tiesiog orkaitėje - bus dar sveikiau (jokių papildomų riebalų)!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Purūs ir minkšti pyragėliai, kuriems net nereikia kaisti orkaitės! Tešla labai minkšta, bet be mielių, todėl nereikės laukti, kol pakils.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Minkštas, purus, su kiekvienu kąsneliu burnoje tirpstantis varškės apkepas, kuriam nereikia vargti su manų brinkinimu! O ir nereikia naudoti papildomo cukraus! Na, nebent truputį vanilinio - dėl kvapo. Kepti šį skanuolį galite didelėje formoje ar mažose formelėse - taip kiekvienas šeimos narys gaus po savo asmeninį apkepuką.

Receptą rasite čia.

Neįtikėtinai gardūs čeburekai! O dar ir gerokai sveikesnis variantas  už tradicinius - šių nereikia kepti aliejuje. Kad būtų patogiau, gali kepti ne tik didelius, bet ir mažus čeburekus, o įdarą papildomai galite gardinti morkomis ar paprikomis. Beje, jei norite sutaupyti laiko, tešlą galite pasigaminti iš anksto, ją patepti aliejumi, uždengti maistine plėvele ir laikyti šaldytuve.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Netradicinė, kiek kitokia, bet labai gardi lazanija - vietoje makaronų naudojami lavašo lakštai! Su lavašu ši lazanija lengvesnio, švelnesnio skonio, o ir kepa orkaitėje trumpiau nei tradicinė.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Jei apie šakočio kepimą namuose nė nedrįstate pagalvoti, yra puiki išeitis pasimėgauti jo skoniu paprasčiau - kepkite sluoksniuotą pyragą, kuris skoniu labai primena šakotį. Kantrybės šiam skanėstui paruošti tikrai prireiks, tačiau skonis atperka įdėtas pastangas.

Receptą rasite čia.

Puiki, sveikuoliška majonezo alternatyva! Labai skanu su virtais kiaušiniais ar kaip padažas salotoms. Mėgstantiems aštriau, recepto autorė pataria dėti daugiau česnako ar aitriųjų pipirų, o lengvesniam majonezui siūlo naudoti truputį jogurto. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Puikaus skonio varškėčiai paįvairinti traškia sausainių plutele, taip dar maloniau kontrastuoja tekstūros - traški plutelė išorėje ir minkštutėlis varškėtis viduje. Kepti galima ir orkaitėje, ir keptuvėje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Sveikuoliška "bulvių" košė? Taip, tai įmanoma, nustebsite kokia ji skani! Pagaminti labai paprasta, o kas naudojama vietoje bulvių, sužinosite puikiame recepte.

Receptą rasite čia.

Spurgas tikriausiai mėgsta daugelis smaližių, ne išimtis ir mes, tad vis grįžtame prie šio puikaus recepto! Šioms spurgytms nereikia varškės, jos ruošiamos su kondensuotu pienu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Pabodo įprasti lietiniai? Šie - tokie pat sotūs ir skanūs, tačiau dar ir traškūs bei forma primena čeburekus. Įdarą galite rinktis, kokį tik sugalvosite, o recepte rasite net kelis jo variantus.

Receptą rasite čia.

Naudingas receptas visiems, kas nori paruošti naminį obuolių sūrį, tačiau nori sutaupyti laiko prie viryklės! Jei dar turite obuoliukų, išbandykite šį skanėstą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis