Tradiciniai receptai nauju kampu - 44 burnoje tirpstančios idėjos!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-01-13
Tradiciniai receptai kitaip
@Shutterstock

Pabodo tradiciniai receptai, tačiau nesinori nutolti nuo pažįstamų skonių? Skaitykite toliau ir pamatysite kaip cepelinai, varškėtukai, žemaičių blynai, tinginys ir kiti gerai pažįstami gardumynai gali atgyti visiškai naujoje šviesioje! Pristatome net 44 be galo skanias idėjas.

 

Kiek kitoks skanumynas smaližiams sveikuoliams - gardūs čirviniai blyneliai iš avižinių dribsnių. Blyneliai ne tik labai gardūs, bet ir labai sotūs, tad vos kelių blynelių pakaks sočiai papusryčiauti, papietauti ar net pavakarieniauti. Blynai minkšti viduje ir traškūs išorėje, rekomenduojame ragauti dar šiltus, bet gardūs ir atvėsę.

Receptą rasite čia.

Fantastiško skonio varškėčiai su puikiu, kremišku grietinės įdaru. Kepa orkaitėje, tad nereikės suktis prie viryklės, stebint kad neprisviltų, o ir nereikės vargti formuojant - kepame keksiukų formelėse. Skanūs tiek šilti, tiek atvėsę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ar kada esate ruošę kugelį keptuvėje? Jei ne, siūlome išbandyti. Skonis nuostabus, o paruošimas užtruks trumpiau ir nereikės kaisti orkaitės. Taip keptas kugelis labai skanus, taupus. Į bulves dar tinka įmaišyti pakepintos mėsos gabaliukų arba mėgstamos maltos mėsos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabiai skanų kreminį sūrelį pagaminti reikės vientinelio ingrediento - kefyro. Ar gali būti paprasčiau? Jis tobulai tiks tortų pertepimams, pikantiškoms užtepėlėms ruošti ar pertepti lavašus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ar kada esate ruošę raugą duonai iš kefyro? Jei ne, rekomenduojame išbandyti - iš jo kepama duona tiesiog puiki. Su šuo raugu rekomenduojame kepti puikią duoną.

Receptą rasite čia.

Pyragas patiems tikriausiems šokolado mylėtojams. Pyragas drėgnas, sodrus ir labai labai skanus! Kiekvienas kąsnelis tirpsta burnoje ir nereikia nė truputėlio miltų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Bake In Heels

Tiesiog puikus receptas! Šių švelnių ir labai gardžių cepelinų skonis maloniai primena mokyklos valgyklą, o dėl švelnios, glotnios tekstūros kiekvienas kąsnelis tiesiog tirpsta burnoje...

Receptą rasite čia.

Neturite orkaitės? Ne bėda - gardžiam tortui paruošti užteks ir keptuvės! Torto biksvitai labai gardūs, o kremą galite ruošti kokį tik mėgstate - plikytą, kaip siūlo recepto autorė, arba kitokį: maskarponės sūrio, sviestinį ar net šokoladinį!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jei panorote iškepti obuolių pyragą, tačiau šaldytuve nėra kiaušinių - ne bėda! Šiam skanutėliui pyragui kiaušinių nereikia, jam net nereikia maišyti tešlos! Obuolius, jei tik norite, galite pakeisti ir uogomis. Pyragą galite kepti mėgstamo saldumo - rinkitės rūgštesnius ar saldesnius obuolius ar uogas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Savitą plovo receptą tikriausiai turi kiekviena Lietuvos šeima, o mes pristatome tokį, kuris turėtų patikti, jei plovą pabodo gaminti ant viryklės! Plovas puikiai išsitroškina ir savo puikiu aromatu sukviečia visus namiškius prie stalo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Mums puikiai pažįstami čeburekai siejami su Krymo totorių virtuve, tačiau visos Artimųjų Rytų tautos gali pasigirti įvairiomis šio patiekalo atmainomis. Siūlome susipažinti su Azerbaidžane kepamais kutabais. Plonytės tešlos pyragėliai kepami su įvairiais mėsos, žalumynų, sūrio, daržovių įdarais ir patiekiami su gaiviais padažais. Kepimui nenaudojama ar naudojama tik vos vos riebalų, tad kutabai yra sveikesni nei čeburekai, o skoniu jiems tikrai nenusileidžia! Siūlome įsitikinti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skanutėlės varškės spurgos, kurioms kepti nereikia papildomų riebalų ir jokio pavojaus apsitaškyti verdančiu aliejumi. Spurgos kepamos orkaitėje gali nuskambėti neįprastai, bet rezultatas tikrai labai gardus. Šios spurgytės skaniausios dar šiltos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Mažieji blyneliai tokie, skanūs, kad primena švelnius pyragėlius. Kepant šiuos skanuolius, nereikės kaitinti orkaitės ar vartyti blynelių, beje, kiekvienas jų pavyks tiesiog tobulos formos. Greitai, nesudėtingai paruošiami ir nuostabaus skonio! Rekomenduojame išbandyti.

Receptą rasite čia.

Puikus receptas, kai nesinori ilgai suktis virtuvėje, ypač mosuojant plaktuku ir daužant mėsą. Švelnios tekstūros, minktutėliai maltos mėsos šniceliai pakerės savo puikiu skoniu. Tiekiama su labai gardžiu padažu!

Receptą rasite čia.

Labai skani mielinė tešla bandelėms! Minkštutėlės išliktų net kelias dienas, bet dažniausiai suvalgomos daug greičiau. Tešlai kildinti nereikia ieškoti pakankamai šiltos vietos namuose - ji kildinama šaldytuve. Bandeles galima ruošti be jokio įdaro ar gardinti lašinukais, tirštesne uogiene ar net apsukti dešreles.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šiai picai tinka pirktinė ar naminė picos tešlos, o jei turite - ir sluoksniuota bemiele tešla. Įdarą galima ruošti ne tik iš recepte siūlomų ingredientų, ir iš to, ką tinkamo turite šaldytuve - visaip bus skanu!

Receptą rasite čia.

Labai skanūs kitokie bulviniai blyneliai! Jie itin patiks tiems, kas mėgsta traškesnius bulvinius blynus, o kepami jie su mažiau riebalų nei keptuvėje ir jų nereikia vartyti - vieni privalumai! Tiekti galite tiesiog su grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Puikaus skonio, kremiškas majonezas, kurį pagaminsite labai greitai. Puikiai tinka pagardinti mėgiamus patiekalus, salotas, bulvytes. Labai kremiškas, skanutėlis ir, užtikriname, niekas tikrai neatspės, iš ko pagamintas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Koldūnai labai skanūs, o juos pagaminti daug paprasčiau negu galite pasirodyti! Jei sumanysite jų pasigaminti daugiau toms dienoms, kai tingisi gaminti, juos galima užšaldyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Grybukai - tikra švenčių klasika, su kiekvienu kąsneliu nukelianti į vaikystę. Šiuos puikius grybukus galite išsikepti namuose, net jei neturite specialios keptuvės.

Receptą rasite čia.

Kartais labai norisi pasmaližiauti, kad ir, atrodytų, paprasčiausio tinginio, tačiau virtuvės spintelėse nėra pasislėpusio kondensuoto tinginio, tuomet improvizuojame! Šis nuostabaus skonio tinginys patenkins tikriausiai kiekvieno smaližio saldumo poreikį be ypatingų išlaidų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kitokie Kijevo kotletai - iš maltos vištienos ir su varške! Dėl varškės kotletai būna itin minkšti ir sultingti, o paruošti kur kas paprasčiau nei klasikinius! Kaip ir iš tikrųjų Kijevo kotletų, prapjovus išteka nuostabiai kvapnus ir bene nuodėmingai skanus sviesto padažas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Nuostabiai skanūs kruasanų pusbroliai, kurie be galo žavingai atrodo ir tiesiog sutirpsta burnoje. Jie puikiai tiks tiek prie puodelios kavos, tiek draugų vakarėlio užkandžiams.

Receptą rasite čia.

Kaip smagu valgyti spurgą ir nejausti kaltės, ar ne? Gali atrodyti, jog tam prireiks daug laiko bei pastangų. Pasirodo, nėra taip jau sudėtinga. Ypatingų įrankių taip pat nereikia - puikiai galima išsisukti su tuo, ką turite virtuvėje.

Receptą rasite čia.

Nereikės ilgai vargti su tešla, o tuomet jau gardiname mėgstamais priedais ar turimais likučiais ir pirmyn į orkaitę! Kokią picą mėgstate? Galima pagaminti net kelias įvairias - su rūkytu kumpiu ir konservuotų ananasų gabaliukais, su vištiena ir paprikomis, net su krevetėmis, ar kelių sūrių picą. Daugybė pasirinkimų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Kitoks, švelnesnio skonio kugelis iš virtų bulvių. Šis receptas puikiai tiks ir tuomet, kai norite sunaudoti virtų bulvių likučius. Tiekti rekomenduojame su pievagrybių ar spirgučių padažu, grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pabodo įprastai kepti karšti sumuštiniai? Siūlome išbandyti šį skanėstą - paruošti juos ne ką sudėtingiau, bet daili išvaizda tikrai vilios paragauti net ir mažuosius nevalgiukus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Minkštas, drėgnas ir gardus bananų pyragas. Jis saldus, tačiau kepamas be jokio pridėtinio cukraus. Pyragas gardus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Papildomai galima dėti razinų ar džiovintų spanguolių, riešutų. 

Receptą rasite čia.

Tikriausiai daugelis mėgsta balandėlius, o ar esate ragavę tinginių balandėlių? Tai daug greitesnis ir paprastesnis receptas, o skonis - visai kaip balandėlių! Pasiilgote mėgstamiausių balandėlių, tačiau neturite laiko ilgai suktis virtuvėje?

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Norite gardžios naminės picos vakarienei, tačiau neturite nei laiko, nei noro ilgai vargti su tešla? Ši pica Jums - ją paruošite per kelias minutes, dar dešimt minučių ir ji jau iškepusi net be orkaitės! Gardinkite savo mėgstamais ingredientais - sūriu, kumpiu, marinuotomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Paprasti, greitai paruošiami kepsneliai - tereikia suformuoti "lizdelius", įdaryti ir pašauti į orkaitę! Kol kotletai kepa, galite pasiruošti salotų. Įdarą galite rinktis ne tik siūlomą recepte, bet ir papildyti jį kepintomis morkomis ar pievagrybiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Visiems, mėgstantiems Napoleono tortą, bet neturintiems laiko ar kantrybės jį gaminti! Puikiam Tinginių Napoleonui prireiks vos kelių ingredientų, o savo forma jis primins dailų vyniotinį. Puošti galite tirpintu šokoladu, uogomis, o prieš ragaudami bent kelias valandas, o geriau pernakt palaikykite šaldytuve. 

Receptą rasite čia.

Žemaičių blynus tikriausiai mėgsta daugelis lietuviškos virtuvės gerbėjų! Kaip juos paruošti sveikiau? Kepkite orkaitėje, taip nenaudosite papildomų riebalų! Įdarui galite naudoti apkepintą kalakutienos ar vištienos faršą, o jei norite dar liesiau - naudokite sumaltą virtą mėsą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Dar vienas puikus būdas paskanauti balandėlių, kai nesinori ilgai suktis prie viryklės! Šis paslaptingai atrodantis ir labai gardus balandėlis troškinamas orkaitėje, o vos vieno pakaks draugiškai pasidalinti visos šeimos pietums ar vakarienei!

Receptą rasite čia.

Dar vienas karštų sumuštinių paįvairinimas - dailus bokšteliai su labai skaniu įdaru. Įdarą, beje, galite koreguoti pagal savo skonį, o ragaujame tiek šiltus, tiek atvėsusius - labai skanu!

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiami čeburekai, kuriems nereikia ruošti tešlos! Čeburekai puikūs ir tuo, kad neprigeria daug aliejaus, todėl nėra tokie riebūs, kaip įprasti. O jei norite dar liesiau - galite kepti orkaitėje! Šiam receptui puikiai tinka tiek lavašas, tiek tortilijos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vos keli ingredientai, jokių miltų, jokio pridėtinio cukraus, jokio minkymo, ar gali būti toks puikus duonelės receptas? Gali, išbandykite ir patys tuo įsitikinkite! Ši duonelė - puikus būdas paruošti sveikesnius sumuštinius, pakanka uždėti gabalėlį žuvies, ar riekelę avokado, pomidoro ir skanaus!

Receptą rasite čia.

Itin greita netikra, bet labai skani pica! Pagrindui naudojamas lavašas, todėl paruošti picą užtruksite vos kelioliką minučių, o pamaitinsite visą gausią šeimą! Picą gardinkite mėgstamais priedais ir mėgstamiausiu sūriu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie nuostabiai skanūs kotletai kepami be miltų ir džiūvėsėlių, todėl išlieka ypatingai minkšti ir sultingi. Puiki idėja panaudoti virtus ryžius ir taip patiekalui naudoti mažiau mėsos. Šiuos kotletus galite paruošti ir kitokia, kukulaičių forma, tuomet juos reikėtų ne kepti keptuvėje, o troškinti mėgstamame padaže, arba galite paruošti dar kitaip - formuoti kotletus ir juos kepti tiesiog orkaitėje - bus dar sveikiau (jokių papildomų riebalų)!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Purūs ir minkšti pyragėliai, kuriems net nereikia kaisti orkaitės! Tešla labai minkšta, bet be mielių, todėl nereikės laukti, kol pakils.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Minkštas, purus, su kiekvienu kąsneliu burnoje tirpstantis varškės apkepas, kuriam nereikia vargti su manų brinkinimu! O ir nereikia naudoti papildomo cukraus! Na, nebent truputį vanilinio - dėl kvapo. Kepti šį skanuolį galite didelėje formoje ar mažose formelėse - taip kiekvienas šeimos narys gaus po savo asmeninį apkepuką.

Receptą rasite čia.

Neįtikėtinai gardūs čeburekai! O dar ir gerokai sveikesnis variantas  už tradicinius - šių nereikia kepti aliejuje. Kad būtų patogiau, gali kepti ne tik didelius, bet ir mažus čeburekus, o įdarą papildomai galite gardinti morkomis ar paprikomis. Beje, jei norite sutaupyti laiko, tešlą galite pasigaminti iš anksto, ją patepti aliejumi, uždengti maistine plėvele ir laikyti šaldytuve.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Netradicinė, kiek kitokia, bet labai gardi lazanija - vietoje makaronų naudojami lavašo lakštai! Su lavašu ši lazanija lengvesnio, švelnesnio skonio, o ir kepa orkaitėje trumpiau nei tradicinė.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Jeigu jums patinka karaimų pyragėliai kibinai, rekomenduojame išsikepti jų pusbrolių iš Didžiosios Britanijos - sočiųjų Kornvalio pyragėlių! Šie pyragėliai pasižymi dar paprastesne ir kiek trapesne tešla bei didžiule įdarų įvairove. Pasakojame kaip juos kepti žingsnis po žingsnio ir dalinamės tešlos bei įvairių įdarų receptais.

Receptą rasite čia.

Jei jau esate išbandę plikytą tešlą koldūnams, šis receptas Jums nebus didelė naujiena, tačiau tai patobulinta, mažiau suverdanti, dar elastiškesnė tešla. Rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.

Jei apie šakočio kepimą namuose nė nedrįstate pagalvoti, yra puiki išeitis pasimėgauti jo skoniu paprasčiau - kepkite sluoksniuotą pyragą, kuris skoniu labai primena šakotį. Kantrybės šiam skanėstui paruošti tikrai prireiks, tačiau skonis atperka įdėtas pastangas.

Receptą rasite čia.

Tradicinę sūrio duonelę primenantis skanėstas. Kuo daugiau sūrių įdarui sumaišysite, tuo įdomesnis bus jo skonis, tačiau bus labai gardu ir su vienos rūšies sūriu. Pagal šį receptą iškepsite net tris duoneles.

Receptą rasite čia.

Puikaus skonio varškėčiai paįvairinti traškia sausainių plutele, taip dar maloniau kontrastuoja tekstūros - traški plutelė išorėje ir minkštutėlis varškėtis viduje. Kepti galima ir orkaitėje, ir keptuvėje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Pavlova - puikus klasikinis desertas. Purus morengas, plakta grietinėlė ar kitas kremas ir gaivūs vaisiai bei prieskoninės žolelės burnoje susilieja į tobulą harmoniją. Klasikinė pavlova gaminama su kiaušinių baltymais ir plakta grietinėle, o šį kartą kviečiame išmėginti savo jėgas su veganine šio deserto alternatyva. Beje, pagal morengo receptą galima gaminti ne tik Pavlovą, bet ir tiesiog morenginius sausainukus.

Receptą rasite čia.

Sveikuoliška "bulvių" košė? Taip, tai įmanoma, nustebsite kokia ji skani! Pagaminti labai paprasta, o kas naudojama vietoje bulvių, sužinosite puikiame recepte.

Receptą rasite čia.

Spurgas tikriausiai mėgsta daugelis smaližių, ne išimtis ir mes, tad vis grįžtame prie šio puikaus recepto! Šioms spurgytms nereikia varškės, jos ruošiamos su kondensuotu pienu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
užgavėnių idėjos
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis