Taupiai žiemiškai - 42 gardūs receptai neišlaidaujant

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-01-26
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
Taupiai žiemiškai - 42 gardūs receptai neišlaidaujant
@Shutterstock

Gardiems pietums ar vakarienei nebūtina išlaidauti - net ir žiemą, kai šviežių daržovių pasirinkimas nėra gausus. Sriubos, troškiniai, apkepai ir kiti skanėstai karaliauja mūsų virtuvėse!

Dalinamės su Jumis 42 puikiais, taupiais receptais. Skanaus!

 

Jei pabodo įprasti patiekalai ar net nesugalvojate, ką dar skanaus paruošti iš perlinių kruopų, ši skani ir soti sriuba puikus variantas žiemiškiems pietums. Patiekiant tinka pagardinti graikišku jogurtu ar grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Puikus receptas smaližių pusryčiams - užkepti lietiniai su varške, obuoliais ir cinamonu. Iškepusius pabarstome cukraus pudra, valgome vienus, su jogurtu ar uogiene.

Receptą rasite čia.

Minkšti, sultingi ir labai skanūs kotletukai! Skanu ragauti su grietine ir daržovėmis, pievagrybių padažu, o galima patiekti ir kaip garnyrą prie žuvies.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kalafiorai džiūvėsėliuose gali būti puikus užkandis, garnyras ar pagrindinis patiekalas! Labai paprasta paruošti ir be galo skanu, ypač su aštriu ar pikantišku padažu. Tinka tiekti su šviežių daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.

Ypatingai šilkiniai kukulaičiai tiesiai iš vaikystės - patiks ir nostalgiškai nusiteikusiems suaugusiems, tiek galbūt naujų skonių atrasiantiems mažiesiems. Kukuliai minkšti, puikios tekstūros ir skonio.

Receptą rasite čia.

Taupūs, sotūs ir be papildomų riebalų! Tai puikus karštas patiekalas ir garnyras viename, kol iškeps, galite pasiruošti šviežių daržovių salotos, kurios puikiai tinka prie kotletų.

Receptą rasite čia.

Tai puiki vegetariška Šepardo (Piemenų) pyrago versija. Veganiškai versijai pieną galite keisti augaliniu. Jei nemėgstate lęšių, juos galite pakeisti avinžiriniais ar tiesiog didesniu kiekiu pievagrybių ar morkų, papildomai galite dėti žiedinių kopūstų. Receptas nėra labai jautrus proporcijoms, todėl, jei mėgstate, galite dėti didesnį daržovių ar bulvių košės sluoksnį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Labai paprastai paruošiamas, bet nepaprastai skanus patiekalas - jokių įmantrių imgredientų, nedaug laiko virtuvėje ir nuostabus troškinys paruoštas! Taip paruošta vištiena su morkomis patiks ir mažiems, ir dideliems.

Receptą rasite čia.

Trapios varškinės tešlos skarelės - sausainėliai - su obuoliais. Beje, šie sausainiai ruošiami be kiaušinių, tad puikiai tiks jų nevalgantiems! Kiekvienas kąsnelis sutirpsta burnoje.

Receptą rasite čia.

Skanutėliai didžkukuliai be mėsos - galima ir taip! Šie gardinami varške, patiekti labai skanu su tirpinto sviesto ir grietinės padažu.

Receptą rasite čia.

Gruziniško Chačiapuri įkvėpta kefyro tešlos duonelė keptuvėje. Nors pagal receptą šios duonelės valgomos karštos, labai skanios jos bus ir gerokai atvėsusios! Galima naudoti vieną mėgstamą sūrį ar jų mišinį, puiki proga sunaudoti likučius!

Receptą rasite čia.

Labai paprastai paruošiami, minkšti ir skanutėliai šokoladiniai keksiukai smaližiams. Iškepusius tinka pabarstyti cukraus pudra ar kakava.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pikantiška ir greitai paruošiama širdelių mišrainė. Dailiai atrodo ant vaišių stalo ir labai skani! Širdeles galima rinktis vištienos ar kalakutienos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nors blynas šveicariškas, bet labai tiks ir patiks lietuviškos virtuvės gerbėjams. Šie blynai taupūs ir labai skanūs. Iš nurodytų ingredientų kekio kepti galima didesnėje keptuvėje vieną blyną arba mažesnėje du blynus. Tradiciniai Šveicariški bulviniai blynai tiekiami kaip sotūs pusryčiai ar garnyras.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nostalgiškas ir labai paprastai pagaminamas desertas. Jeigu norite klasikinio, gaminkite su razinomis ir riešutų kepurėlės galite nedėti (nors ji čia be galo tinka!). O jeigu norite įdomiau, vietoje razinų naudokite džiovintus abrikosus, datules ar kitus mėgstamus džiovintus vaisius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šią duoną tiesiog būtina pabandyti išsikepti. Net jei duonos kepti nemėgstate, šią tikriausiai pamilsite, o jei dažnai ja mėgaujatės - ši taps mėgstamiausia. Labai puri ir minkštutė, negali nepatikti!

Receptą rasite čia.

Tinginių tinginys - šį nostalgiškai skanų varškinį gardumyną paruošite akimirksniu. Paprastutis, bet nuo vaišių stalo visada būna nušluojamas. Jeigu norite šventiškiau, razinas galite pamirkyti rome, o paruoštą skanėstą aplieti tirpinto šokolado glazūra. Jeigu razinų nemėgstate, galite jų nedėti visai arba pakeisti smulkintais džiovintais abrikosais ar mėgstamais riešutais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Perlinių kruopų sriuba su raugintais agurkėliais tikriausiai daugeliui primena močiutę ir vaikystę! Sriuba kvapni ir tikrai labai skani, todėl siūlome prisiminti vaikystės skonį!

Receptą rasite čia.

Ar kada esate ragavę morkų pyrago? Jei dar ne, siūlome išbandyti šį nuostabų receptą! Pyragą pagaminsite labai greitai, o jo skonis maloniai nustebins. Pyragas minkštas ir drėgnas, kiekvienas gabalėlis tiesiog tirpsta burnoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus, labai kreminis jautienos kepenėlių troškinys su nuostabiai kvapniu padažu, prie kurio labai tinka bulvių košė ar ryžiai, nes padažas toks skanus, kad jį norės suvalgyti iki paskutinio lašelio. Ypač gardu tiekti su raugintomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Taip paruoštos tortilijos skoniu primena traškius žagarėlius, o pagaminamos beveik akimirksniu. Užkandėlė, kuri nepalieka abejingų tiek vaikų, tiek suaugusių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šio pyrago gaminimas panašus į Tinginį, o karamelė ir riešutukai yra puikus derinys. Verta išbandyti! Labai paprasta paruošti ir labai labai skanu.

Receptą rasite čia.

Galima ir taip - purus kugelis be pieno produktų! Minkštas ir labai skanus! Kuo jį pliko šefas? Paprasta paruošti pagal video receptą. Jeigu norite, kugeliui, žinoma, galite naudoti ir pieną. Vietoje alyvuogių aliejaus tinka ir kitoks švelnaus skonio aliejus, jis suteikia kugeliui drėgmės, o prieskonines žoleles galima rinktis savo nuožiūra, jos taip pat tiks ir džiovintos. Patiekti galima ir tiesiog su grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Stori, putlūs, kažkuo primenantys keksų tešlą, minkštučiai. Kreminę varškę šiems blyneliams bus paprasta paruošti paprastą varškę sutrynus su trupučiu kefyro ar pagal šį mūsų receptą.

Receptą rasite čia.

Labai greita, pikantiška varškės užtepėlė su riešutais. Vietoje graikinių riešutų galima naudoti saulėgrąžas, žemės riešutus ar bet kokias mėgstamas sėklas, riešutus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Paruošite greitai, o suvalgysite dar greičiau! Ji soti, su švelniu lydyto sūrelio prieskoniu, kremiška. Patiekiant galima pabarstyti smulkintais žalumynais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Greitas, skanus, taupus ir labai paprastai pagaminamas desertas. Jeigu norite įdomiau, į pjovas galite papildomai įberti mėgstamų prieskonių (pvz. cinamono, imbiero, čili ar kt.), o patiekdami pagardinti naminiu džemu (pvz. juodųjų serbentų, bruknių ar mėlynių).

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Žinoma, tai nėra klasikinis befstrogenas, bet tikrai be galo skani variacija befstrogeno tema. Labai greitai bei nesudėtingai paruošiama,tad būtinai pabandykite. Kaip ir klasikinį befstrogeną, šį labai skanu patiekti su bulvių koše ir raugintais ar marinuotais agurkėliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Traškūs išorėje, minkšti viduje - labai skanūs brokolių ir sūrio kąsneliai. Mums jie labai gardūs tiek kaip garnyras, tiek kaip užkandis. Beje, skanūs ir atvėsę!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Labai skanūs ir karšti, ir šalti. Jei kepsite mažučius, galite patiekti kaip užkandį su mėgstamu padažu, ar kaip karštą patiekalą su ryžiais.

Receptą rasite čia.

Vienas skaniausių obuolių pyragų! Skanus ir šiltas, ir atvėsęs, ir su pienu, ir su kava. Pyragas tikrai labai skanus, švelnios, minkštos konsistencijos ir labai patinka mažiesiems smaližiams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanūs , minkšti viduje, traškūs išorėje, skanutėliai avinžirnių kepsneliai - tiks ir veganams, nes ruošiami be augalinės kilmės produktų. Galima rinktis ir kukurūzų ar kitokius beglitimius miltus, tik tuomet gali reikėti šiek tiek koreguoti jų kiekį. Be to, daržoves galite rinktis ne tik siūlomas recepte, bet ir kitokias mėgstamas.

Receptą rasite čia.

Daugelio mėgstami bulviniai blynai šiek tiek kitaip - su silke. Puikus pasirinkimas pietums ar norint nustebinti artimuosius originaliu ir labai skaniu patiekalu. Skanu juos valgyti tiesiog su grietine, o recepte siūlomame padaže taip pat galima padaryti pakeitimų - vietoje grietinėlės dėti grietinę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Nostalgiškas vaikystės skonis naujai - šilkiniai bulvių virtinukai su džiovintomis mėtomis. Jei mėgstate labiau klasikinius skonius, mėtų galite ir nedėti, skanu bus ir be jų!

Receptą rasite čia.

Ši maistinga sriuba pagaminama paprastai kaip dukart du, o skani be galo. Konsistencija tobulai kremiška ir šilkinė, papildomai net nededant jokios grietinėlės. Būtinai ją išbandykite, nes tikrai gali tapti jūsų mėgstamiausia!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šie puikūs švilpikai visai nesudėtingai paruošiami, labai gardūs, minkšti viduje ir traškūs išorėje - tiesiog puikūs! Beje, rasite ir puikaus padažo receptą, bet, jei nenorite tokio, skanu valgyti ir tiesiog su grietine ar tirpinto sviesto ir grietinės padažu.

Receptą rasite čia.

Labai paprastai pagaminamas ir be galo skanus tinginys. Jeigu norite įdomiau, į jį tinka įmaišyti smulkintų migdolų ar lazdyno riešutų. Bet šis tinginys nuostabus ir tiesiog savaime, be jokių priedų. Išbandę tikrai nesigailėsite!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Nesudėtingas, taupus patiekalas, kai viską paruoši viename inde ir šauni į orkaitę galutiniam iškepimui. Šiuo kiekiu galėsite pamaitinti gausią šeimą!

Receptą rasite čia.

Šie keksiukai yra maistingi, labai greitai pagaminami, skanūs ir sotūs. Patiekti su daržovių salotomis jie puikiai tiks pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Išvaizda gal kiek primena varškėtukus, bet skonis kaip tikrų spurgelių! Jos purios, putlios, ruošiamos be varškės, mielių ir net kiaušinių. Tešla ypatinga tuo, kad jos nereikės ilgai laikyti, minkyti, tiks ir vegetarams. Uogienę naudokite mėgstamą, tik būtinai tirštesnę, kad kepant neišbėgtų į keptuvę. Spurgytės skaniausios tą pačią dieną, o jei visų neįveiksite, galima sudėti į sandarų indelį ir į šaldytuvą, skanios bus ir atvėsusios ar pašildytos mikrobangėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Daugelio pamėgtas bulvių apkepas kitaip - su silke. Puikus pasirinkimas nustebinti artimuosius. Iškepusį tinka, bet nebūtina pabarstyti žalumynais. Beje, vietoje grietinėlės apkepui puikiai tiks ir grietinė, o vietoje kietojo sūrio ir paprastas fermentinis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Tikrai puikus skanėstas smaližiams ir tiems, kas nemėgsta pernelyg saldžiai. Purios, minkštos viduje tešlos su traškia plutele ir obuoliais. Tobulai tinka prie puodelio kvapnios arbatos!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šakšuką su pomidorų padažu galima paruošti sočiau - pagardinti avinžirniais. Ji bus dar įdomesnio skonio, tekstūros ir gausite dar daugiau baltymų. Beje, avinžirnius galima pakeisti ir kitokiais ankštiniais: žirniais, pupelėmis, lęšiais. Tinka ir virti, ir konservuoti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Troškinio pavadinimas kilęs iš fricassee gaminimo technikos pavadinimo. Tai būdas, kai mėsa supjaustoma ir iš pradžių yra apkepama, o tuomet patroškinama padaže. Viskas apkepama, o tik vėliau troškinama baltame padaže - tradiciškai yra naudojamas bešamelio padažas, tačiau kartais jis pakeičiamas kitais baltais padažais su grietinėle, grietine, sūriu, baltu vynu. Dar daugiau gardžių troškinių receptų rasite šiame straipsnyje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštutė, nuostabiai skani jogurtinė duonelė be kvietinių miltų. Ji išties labai gardi, puikiai tinka maistingiems pusryčių sumuštinukams su avokadais ar jų užtepėle, kiaušiniais ar mėgstama užtepėle, virta vištiena, daržovių lazdelėmis. Puikiai tiks mityboje vengiantiems glitimo!

Receptą rasite čia.

Labai greitai pagaminama, jokių įmantrių ingredientų nereikalaujanti sriuba iš vaikystės. Sriuba pieniška, tačiau gana soti, tiekiama su sviestu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ingrida

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital