Taupiai vasariškai - 42 idėjos vakarienei neišlaidaujant

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-07-07
Taupios vakarienės
@Shutterstock

Skani vakarienė visai nereiškia, kad reikės išlaidauti, ypač vasarą, kai daržuose ir turgeliuose apstu gardžiausių sezoninių daržovių! Apkepai, suktinukai, sriubos, tik spėk rinktis!

 

Pristatome net 42 išrangus receptus taupiai ir labai skaniai vakarienei paruošti!

 

Kvapni, kremiška ir labai skani cukinijų sriuba! Tai puikus patiekalas lengviems pietums ar vakarienei, spalvinga ir gardi sriuba pamalonins skrandį ir jaukiai nuteiks net darganotą dieną.

Receptą rasite čia.

Mums puikiai pažįstami čeburekai siejami su Krymo totorių virtuve, tačiau visos Artimųjų Rytų tautos gali pasigirti įvairiomis šio patiekalo atmainomis. Siūlome susipažinti su Azerbaidžane kepamais kutabais. Plonytės tešlos pyragėliai kepami su įvairiais mėsos, žalumynų, sūrio, daržovių įdarais ir patiekiami su gaiviais padažais. Kepimui nenaudojama ar naudojama tik vos vos riebalų, tad kutabai yra sveikesni nei čeburekai, o skoniu jiems tikrai nenusileidžia! Siūlome įsitikinti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tai gali būti puikus užkandis, garnyras ar pagrindinis patiekalas! Labai paprasta paruošti ir be galo skanu, ypač su aštriu ar pikantišku padažu.

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiamos, sočios, su malonia agurkėlių gaiva ir traškumu - vištienos salotos su agurkais ir saulėgąžomis. Jei saulėgrąžų neturite ar nemėgstate, galite pakeisti lukštėntomis moliūgo sėklomis, smulkintais riešutais.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs, minkšti, sultingi ir neriebūs vištienos kotletukai. Garnyrui puikiai tinka šviežios daržovės, grikiai ar kitos mėgstamos kruopos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Greitai paruošiama ir labai labai gardi užtepėlė. Tinka ir ant duonos tepti, ir su virtomis bulvėmis skanauti. Beje, užtepėlė ruošiama be majonezo, tad tai dar ir sveikesnė alternatyva daugeliui pažįstamiems pagardams!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ypatingai šilkiniai kukulaičiai tiesiai iš vaikystės - patiks ir nostalgiškai nusiteikusiems suaugusiems, tiek galbūt naujų skonių atrasiantiems mažiesiems. Kukuliai minkšti, puikios tekstūros ir skonio.

Receptą rasite čia.

Kitoks kugelio variantas - iš bulvių ir cukinijų! Su nuostabiai traškia plutele ir minkštutėlis viduje... Tiekite su grietine, spirgučių ar pievagrybių padažu - visaip bus labai skanu! Į apkepo masę galite papildomai įmaišyti tarkuotų morkų ar smulkintos paprikos - jos čia taip pat labai tiks.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skani, gaivi ir vasariška sriuba su šviežiais agurkais! Lydytas sūrelis sriubai suteikia ypatingo kremiškumo ir puikaus skonio. Ši sriuba be mėsos, tad puikiai tiks lengviems pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.

Puikus bulvinių blynelių receptas, kuriame įprasti bulviniai blynai paįvairinami vištiena! Blyneliai sotūs ir tikrai labai skanūs! Skanaukite su grietine ir žalumynais.

Receptą rasite čia.

Paprastas, nostalgiškas naminis maistas - šviežios bulvytės su stikline kefyro ar šalta sriuba, o gal ir tiesiog tokios su šoninės ir grietinės padažu. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Regis, jokių įmantrių ingredientų, o skonis - nuostabus! Šiuos suktinukus galite kepti orkaitėje arba su jais pradėti grilio sezoną, tuomet jie dar ir įgaus viliojančio dūmų kvapo. Gardu su ryžiais ar daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.

Taupūs, sotūs ir be papildomų riebalų! Tai puikus karštas patiekalas ir garnyras viename, kol iškeps, galite pasiruošti šviežių daržovių salotos, kurios puikiai tinka prie kotletų.

Receptą rasite čia.

Minkšti, sultingi ir labai skanūs kotletukai! Skanu ragauti su grietine ir daržovėmis, pievagrybių padažu, o galima ir kaip garnyrą prie žuvies.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sultingi, kvapnūs ir gardūs vištienos kepsneliai. Tikrai taip, net vištienos krūtinėlę iškepti orkaitėje galima sultingą ir minkštą, jei vadovausitės šiuo receptu.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs, sultingi ir lengvi blyneliai visai šeimai! Gaminant cukinijų blynelius galima išbandyti įvairiausius priedus: dar galima į tešlą įtarkuoti morką, įberti svogūnų laiškų. Cukinijų blynelius patiekite su grietine arba varškės ir krapų padažu, ar su baltu česnakiniu padažu.

Receptą rasite čia.

Kvapni, soti ir tiršta kopūstų sriuba su kukulaičiais ne tik pamalonins skrandį, bet iš sušildys vėsiomis dienomis! Sriuba gana soti, todėl atstos kartu ir pagrindinį patiekalą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šviežios bulvytės - vienas iš paprasčiau ir skaniausių vasaros patiekalų. Begalo skanu prie šaltibarščių ar su kvapniu, vasarišku krapų sviestu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Lengvai ir greitai, be jokių įmantrių ingredientų, puikiai tinka vasariškai vakarienei! Galbūt skamba kiek netikėtai, bet silkė agurkų patale - tikras skonių atradimas. O jei norite sočiau, kartu patiekti tiesiog tobulai tinka virtos šviežios bulvytės ar tiesiog riekele juodos duonos.

Receptą rasite čia.

Nuostabiai kvapni ir spalvinga sriuba, kuri taip primena vaikystę... Odeta pataria, kad sriubą galima ruošti ne tik kaip atskirą patiekalą, bet ir tuomet, jei, pvz., ruošiant cepelinus, liks tarkių masės.

Receptą rasite čia.

Labai taupūs blyneliai! Blyneliams tereikia keturių ingredientų ir žiupsnelio mėgstamų prieskonių. Jeigu turite, į tešlą galite įmaišyti žalumynų ar tarkuotos morkos - taip pat bus labai skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Be galo skani ir spalvinga sriuba. Skaniausia ji su šviežiais žaliaisiais žirneliais, bet tiks ir šaldyti. Papildomai tinka dėti šviežių bazilikų ar mėtų lapelių. Taip pat tinka ir žiupsnelis muskato riešuto. O kai norisi klasikinio skonio, tiesiog druska ir pipirai taip pat daro stebuklus. Tik sutrintos sriubos jau nebeužvirinkite, o tik pašildykite, nes tada ji lieka gražiai skaisčiai žalia. Beje, jeigu norisi skystesnės sriubos, sultinio arba vandens pilkite daugiau, o jeigu tirštesnės - mažiau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kartais vakarienės norisi ir tokios visai paprastos, bet tuo pačiu ir ypatingai skanios, jaukios ir kvapnios. Šią apkepėlę tiekti rekomenduojame su stikline kefyro!

Receptą rasite čia.

Jeigu ieškote idėjos greitai vakarienei, ją jau radote! Taip paruošta vištiena labai kvapni, paruošti neužtrunka, o mėsytė sultinga, minkšta ir super skani. Labai gardu valgyti su ryžiais, makaronais ar šviežia duonele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tai puiki vegetariška Šepardo (Piemenų) pyrago versija. Veganiškai versijai pieną galite keisti augaliniu. Jei nemėgstate lęšių, juos galite pakeisti avinžiriniais ar tiesiog didesniu kiekiu pievagrybių ar morkų, papildomai galite dėti žiedinių kopūstų. Receptas nėra labai jautrus proporcijoms, todėl, jei mėgstate, galite dėti didesnį daržovių ar bulvių košės sluoksnį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Greitai paruošiami ir labai skanūs suktinukai. Galbūt pagalvosite, kam juos kepti, jei ir paprasti suktinukai skanūs? Taip paruoštais jais mėgautis galima tiek šiltais, tiek atvėsusiais, tik skirtumas tas, kad valandėlę pastovėję ant stalo jie nepažliunga, nepraranda formos, juos patogiau pasiimti su savimi į iškylą ar darbą pietums.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Jei mėgstate traškias salotas, žiedinių kopūstų visai nenuplikykite, bet jei norite švelnesnės tekstūros, galite juos nuplikyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Koldūnai labai skanūs, o juos pagaminti daug paprasčiau negu galite pasirodyti! Jei sumanysite jų pasigaminti daugiau toms dienoms, kai tingisi gaminti, juos galima užšaldyti. Nors originalus receptas yra su mėsa, galima įdarą daryti bet kokį norimą, pvz., su varške ir špinatais, kepintomis morkomis ir pievagrybiais, net sūriu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai paprastai paruošiamas, bet nepaprastai skanus patiekalas - jokių įmantrių imgredientų, nedaug laiko virtuvėje ir nuostabus troškinys paruoštas! Taip paruošta vištiena su morkomis patiks ir mažiems, ir dideliems.

Receptą rasite čia.

Gardžiai įdarytos cukinijos be mėsos? Galima ir taip! Receptas itin paprastas, ingredientų reikia vos kelių, o iškepę laiveliai tikrai labai labai skanūs! Įdarui galite naudoti pievagrybius arba apvirtus miško grybus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai skanus pyragas, kuriam nereikia jokių įmantrių ingredientų! Ir darbo visai nedaug - tereikia supjaustyti, sutarkuoti, sumaišyti ir į orkaitę! Pyragas sotus bei puikiai tinka valgyti ir atvėsęs, todėl puikiai tiks pasiimti į darbą ar kelionę, kur neturėsite galimybės pasišildyti maisto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Ppaprastai paruošiamas ir labai skanus žiedinių kopūstų apkepas. Jį tinka tiekti ir kaip pagrindinį patiekalą, kai nesinori mėsos, ir kaip garnyrą, jei ruošiate ypatingą vakarienę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Taupus, sotus ir labai gardus patiekalas. Skanu valgyti su grietine, bulvių koše ir šviežiomis, raugintomis ar marinuotomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nėra laiko ilgai suktis virtuvėje, bet laukiate svečių? Šis receptas kaip tik Jums! Labai greitai pagaminami suktinukai, kuriuos iškepsite keptuvėje be didelio vargo. Su sūrio ir špinatų įdaru šie suktinukai sužavės ragaujančius.

Receptą rasite čia.

Salotos greitai paruošiamos ir labai skanios! Pirmą kartą jas ruošiau su tiesiog keptos duonos likučiais, bet man jos taip patiko, kad dabar duonos jiems iškepu specialiai. Gardinu graikišku jogurtu su garstyčiomis, bet, jeigu norite pikantiškiau, galima gardinti majonezu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Blyneliai su puriu, kreminiu varškės įdaru ir vyšnių padažu - vasariška ir labai gardu. Padažui galite naudoti ir kitas mėgstamas uogas, bet ypač skanu su vyšniomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Minkštas, purus ir drėgnas daržovių kugelis. Proporcijas galite keisti pagal šaldytuvo turinį ir mėgstamas daržoves. Kepti tinka tiek kaip vieną didelį apkepą, tiek atskiruose indeliuose. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Gruziniško Chačiapuri įkvėpta kefyro tešlos duonelė keptuvėje. Nors pagal receptą šios duonelės valgomos karštos, labai skanios jos bus ir gerokai atvėsusios! Galima naudoti vieną mėgstamą sūrį ar jų mišinį, puiki proga sunaudoti likučius!

Receptą rasite čia.

Jei mėgstat vištienos širdeles, galbūt jums tiks šis receptas. Jis puikus tuo, kad taip tinka ruošti orkaitėje ir ant grilio.

Receptą rasite čia.

Šių puikių blynų receptas man gimė truputį perdanant amerikietiškų blynelių receptą ir jie gavosi tikrai nerealūs - stori, tokie keksiniai, minkštučiai. Kreminę varškę šiems blyneliams bus paprasta paruošti paprastą varškę sutrynus su trupučiu kefyro ar pagal šį mūsų receptą.

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiamos, traškios ir gaivios salotos.  Vištieną salotoms galite rinktis virta, keptą ar rūkytą. Jei norite pikantiškesnio skonio, vietoje jogurto rinkitės majonezą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puiki idėja pietums ar vakarienei be mėsos - sotūs ir labai skanūs cukinijų kukulaičiai, troškinti pomidorų padaže. Gardu su makaronais, ryžiais ar bulvių koše!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Debesų purumo varškės apkepas su manų kruopomis. Esame įsitikinę, kad abejingų nepaliks nei mažųjų, nei suaugusiųjų! Gardžiuokitės su uogiene, jogurtu ar grietine. Beje, cukraus kiekį recepte galite drąsiai koreguoti savo nuožiūra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shuttertsock

Labai sotūs, gardūs blyneliai, kuriuos galite paruošti net iš bulvių košės likučių! Pagardinti galite ne tik recepte nurodytomis, bet ir kitokiomis daržovėmis, o jei neturite sūrio - bus labai skanu ir be jo. Kad kepsneliai nesugertų riebalų, galima juos trumpai apkepti keptuvėje ir tuomet toliau kepti orkaitėje. Tiekti tinka su jogurtu, grietine ar kitokiu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puiki idėja vakarienei - lengvas, minkštas ir labai skanus žiedinių kopūstų apkepas. Jei norite ir turite, papildomai galite pagardinti rūkyta šonine ar kumpiu, bet ir be jų bus labai skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Nuostabiai skanus, kremiškas cukinijų apkepas su ryžiais ir tąsiu, užburiančiai skaniu sūriu... Apkepą paruošite greitai, o išragausite dar greičiau! Apkepas tinka tiek, kaip vakarienės be mėsos idėja, tiek kaip garnyras prie žuvies ar mėsos patiekalų. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Visiems įprastus, o gal ir jau pabodusiu kotletus galima paruošti naujai – naudokite ne maltą mėsą, o ją smulkiai supjaustykite ar sukapokite. Šie vištienos kepsneliai labai skanūs ir universalūs – kaskart kepdami galite gardinti vis kitais prieskoniais, patiekti su skirtingais garnyrais – prie jų dera ir ryžiai, ir bulvių košė ir įvairios daržovės. O jeigu norite prie viryklės suktis dar trumpiau, galite juos kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, pakaks vos keliolikos minučių!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Nuostabaus skonio virtinukai. Tinka valgyti su grietine arba lengvai pasaldintu grietinės ir tirpinto sviesto padažu. Gaivu ir labai skanu. Beje, ruošti galima ne tik su mėlynėmis, puikiai tiks ir kitos mėgstamos uogos, pvz., vyšnios, serbentai ar avietės. Uogas galima nauti ne tik šviežias, bet ir šaldytas, tik jas reikėtų atitirpinti ir gerai nuvarvinti, kad pasišalintų vandens perteklius ir virtinukai išliktų standūs. Taip pat įdarui uogas galite maišyti su varške - bus taip pat labai skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital