Taupiai studentiškai - 39 nesudėtingi ir skanūs receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2021-09-05
Studentiški taupūs receptai
@Shutterstock

Greitiems ir skaniems pietums ar vakarienei nebūtina išlaidauti! Ruošiame maistą studentiškai - be sudėtingų virtuvės prietaisų, taupiai ir labai gardžiai! Jeigu skubate į paskaitas ar bendrabučio virtuvėje nėra galimybių paruošti kažko įmantresnio, o gal jau seniai nesate studentais, bet ieškote naujo įkvėpimo virtuvėje, šie receptai kaip tik Jums!

 

Siūlome net 39 puikius receptus, iš kurių išsirinks kiekvienas!

 

Tiršta, soti ir sušildanti Čili sriuba! Jei mėgstate aštriau - berkite daugiau aštrių prieskonių ar česnako. Tiekite su saujele tarkuoto fermentinio sūrio ar trupinto pelėsinio sūrio ir skrudinta balta duona. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Labai greitai paruošiami sumuštiniai ypatingiems pusryčiams ar greitiems pietums! Į sumuštinius papildomai tinka dėti alyvuogių, saulėje džiovintų pomidorų, marinuotų agurkėlių, nebūtinas čederio sūris, taip pat tiks įvairiausi kiti sūriai ar net kelių mišinys, rūkytas kumpis ar kepta vištiena. Įdarą rinkitės pagal norus ir šaldytuvo turinį!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Makaronų rageliai skęstantys super kremiškame sūrio padaže - taip, tai garsusis sotusis Mac n Cheese, JAV tapęs kone nacionaliniu patiekalu ir beveik kiekvieno amerikiečio vaikystės nostalgija panašia kaip mums kugelis. Šis Mac n Cheese be galo kremiškas, sūriškas, tobulai skanus karštas, bet gardus ir pašildytas. Daug žodžių čia nereikia - paragavę įsitikinsite patys, koks šis makaronų ir sūrio apkepas yra puikus. Sūris čia tinka bet koks mėgstamas, o grietinėlė nebūtina.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Paprastai pagaminami ir labai skanūs bulvinukai, kuriem nereikia įmantrių ingredientų, o jie patys - labai gardūs! Tiekti galima su tirpinto sviesto ir grietinės padažu, tiesiog grietine ar užtarkavus sūrio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Soti, tiršta vištienos sriuba su ryžiais, kokią vaikystėje dažnai ruošdavo mamos. Sriuba labai tiršta, šiek tiek net primena troškinį, jei norite skystesnės, galima pilti daugiau vandens.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie tuno sumuštiniai yra amerikietiška klasika, už Atlanto žinomi kaip “tuna melts”. Savo legendos jie verti dar ir kaip - paruošiami super paprastai, o kiekvienas kąsnis sutirpsta burnoje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Greitas paruošiamas, sotus ir labai skanus brokolių ir avinžirnių stir-fry veganiškai. Skanu su ryžiais ar tiesiog duonos riekele! Papildomai sūdyti nebūtina, nes sūrumo užtenka iš sojos padažo, bet jei norisi sūriau - papildomai galite pasūdyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Grikiai gali virsti ir labai skaniai pusryčiais, ir pietumis, ir vakariene! O jei dar su daržovėmis ir be lukšto kiaušiniu - liežuvį galima praryti. Beje, grikių išsivirti galite ir iš anksto, išvirtus grikius šaldytuve galima saugoti 3 - 4 dienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Sotus, kvapnus ir labai skanus troškinys, kuris patinka tiek mažiems, tiek dideliems. Paruošti neužtrunka, o nuo stalo dingsta dar greičiau! Troškiniui tinka naudoti ne tik basmati, bet ir paprasti ryžiai. Papildomai tinka gardinti mėgstamais prieskoniais, dėti daugiau daržovių.

Receptą rasite čia.

Greitai ir paprastai paruošiami cukinijų kepsneliai su sūriu. Paruošite akimirksniu! Skaniausi jie šilti, su pomidorų ar kitokiu padažu! Vėsdami jie suminkštėja nuo cukinijų drėgmes.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie amerikietiški blyneliai nuostabūs - paruošiami super paprastai, o iškepa purūs ir minkštučiai. Patiekti apšlaksčius klevų sirupų ar medumi, jie tiesiog sutirpsta burnoje. Svarbu - kepdami amerikietiškus blynelius būtinai leiskite užmaišytai tešlai bent 10-15 min pastovėti ir naudokite tik keptuvę nesvylančia danga.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Greitai paruošiama ir labai skani pica, kuriai net nereikės kaisti orkaitės! Žinoma, skonis kiek skiriasi nuo klasikinės, bet ir ši labai skani, ypač patinka mažiesiems. Viršui galite rinktis mėgstamus ar priedus: rūkytą dešrą ar kumpelį, pievagrybius, konservuotus grybus, svogūnus, alyvuoges, mėgstamą sūrį - variantų daugybė.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Tikrai puikus skanėstas smaližiams ir tiems, kas nemėgsta pernelyg saldžiai. Purios, minkštos viduje tešlos su traškia plutele ir obuoliais. Tobulai tinka prie puodelio kvapnios arbatos!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šakšuką su pomidorų padažu galima paruošti sočiau - pagardinti avinžirniais. Ji bus dar įdomesnio skonio, tekstūros ir gausite dar daugiau baltymų. Beje, avinžirnius galima pakeisti ir kitokiais ankštiniais: žirniais, pupelėmis, lęšiais. Tinka ir virti, ir konservuoti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai paruošiami čeburekai, kuriems nereikia ruošti tešlos! Čeburekai puikūs ir tuo, kad neprigeria daug aliejaus, todėl nėra tokie riebūs, kaip įprasti. O jei norite dar liesiau - galite kepti orkaitėje! Šiam receptui puikiai tinka tiek lavašas, tiek tortilijos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ar kada esate ruošę kugelį keptuvėje? Jei ne, siūlome būtinai išbandyti. Skonis puikus, o paruošimas užtruks gerokai trumpiau ir nereikės kaisti orkaitės. Taip keptas kugelis labai skanus ir taupus. Į bulves dar tinka įmaišyti pakepintos mėsos gabaliukų arba mėgstamos maltos mėsos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tai nėra klasikinis befstrogenas, kuris gaminamas iš jautienos, bet tikrai be galo skani variacija befstrogeno tema. Ir itin greitai bei nesudėtingai paruošiama, būtinai pabandykite. Kaip ir klasikinį, labai skanu patiekti su bulvių koše ir raugintais ar marinuotais agurkėliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greiti ir labai skanūs kapotos vištienos kepsneliai. Rekomenduojame patiekti su ryžiais ir česnakiniu ar saldžiu aitriųjų pipirų padažu. Beje, jeigu norite sveikiau, majonezą juose galite pakeisti grietine arba natūraliu jogurtu, o vietoje krakmolo dėti mėgiamų beglitimių miltų (ypač tinka grikių arba avinžirnių miltai)

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Labai soti, skani ir lengva sriuba. Jei ruošite tirštesnę, gali tapti ir pagrindiniu pietų patiekalu. Tinka virti tiek su naminiais, tiek su koldūnais iš parduotuvės. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Sūriški, kremiški ir be proto puikūs - šiuos lengvai paruošiamus karštus sumuštinius sutiksite beveik kiekviename Paryžiaus restoranėlyje. Šis receptas klasikinis ir puikus savaime, bet drąsiai juo improvizuokite - į sumuštinius galima įdėti po riekelę pomidoro, įberti mėgiamų žalumynų, kumpį keisti sūdyta ar rūkyta lašiša ar kaip tik sugalvosite. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Greitai paruošiami ir labai skanūs obuoliniai blyneliai smaližiams! Skanūs vieni, pabarstyti cukraus pudra, su uogiene ar jogurtu!

Receptą rasite čia.

Labai skanus, kremiškas, švelnus žiedinių kopūstų apkepas su sūriu ir padažu. Tai puikus patiekalas pietums ar vakarienei be mėsos. O jeigu norite labai sočiai, galite tiekti kaip garnyrą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shuuterstock

Sotus, jaukus, sušildantis ir vaikystę primenantis skonis. Jei mėgstate balandėlius, tačiau nėra laiko ar noro ilgai suktis virtuvėje, galite paruošti labai skanų troškinį! Taupesniam variantui troškiniui galima naudoti daugiau kopūsto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Ši pomidorų sriuba kol kas yra visiška mūsų favoritė. Tinginukų - nes tereikia daržoves pašauti į orkaitę, kuriam laikui pamiršti ir iškepusias sutrinti - viskas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šis makaronų ir tuno apkepas yra pats skaniausias ir kremiškiausias iš visų mūsų ragautų, o ingredientai visiškai paprastučiai. Apkepui pagardinti mes dažniausiai renkamės konservuotus kukūrūzus ir saldžiąją papriką, bet drasiai galite naudoti ir kitas savo mėgiamas daržoves.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Išvaizda gal kiek primena varškėtukus, bet skonis kaip tikrų spurgelių! Jos purios, putlios, ruošiamos be varškės, mielių ir net kiaušinių. Tešla ypatinga tuo, kad jos nereikės ilgai laikyti, minkyti, tiks ir vegetarams. Uogienę naudokite mėgstamą, tik būtinai tirštesnę, kad kepant neišbėgtų į keptuvę. Spurgytės skaniausios tą pačią dieną, o jei visų neįveiksite, galima sudėti į sandarų indelį ir į šaldytuvą, skanios bus ir atvėsusios ar pašildytos mikrobangėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Daugelio mėgstamos, klasikinės kaprio salotos keptame sumuštinyje! Labai gaivus skonių derinys - su pomidorais ir bazilikais. Sumuštinis iškepa traškus išorėje ir su maloniai tįstančiu sūriu viduje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Blynus mėgstame kepti savaitgalio pusryčiams ir dažnai eksperimentuojame. Šį kartą - amerikietiški blyneliai su obuoliais ir cinamonu. Tobulas būdas prisijaukinti rudenėjančias dienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Spagečiai su naminiu šviežių pomidorų padažu, kurį paruošite daug paprasčiau negu atrodo. Ir jis maloniai nustebins ne tik skoniu, bet ir tobulu aromatu. Spagečius patiekėme su fetos sūriu, bet žinoma, tinka ir kitoks gerai besilydantis sūris, o galima ir visai be jo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Puiki vakarienė per pusvalandį! Super skanūs kepsneliai keptuvėje, kuriuos valgome su šviežiomis salotomis, ryžiais ar kitais mėgstamais garnyrais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Gardi, kvapni, kremiška sriuba - ji švelni ir labai soti, todėl atstos ir sriubą ir pagrindinį patiekalą. Tiesą sakant, gardžiausia ji net ne šviežia, o pašildyta antrą dieną - tuomet visi skoniai būna tiesiog tobulai susimaišę. Ruošti galima su riebia ar liesa grietinėle - priklausomai nuo to, kokios sriubos norite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Norite pajusti Meksikos kvapą savo virtuvėje? Paruoškite puikiųjų kesadilijų! Įdarą galite ruošti ir vegetarišką, ir kokį tik patinka, pavyzdžiui, su malta mėsa ir taco prieskoniais. Tinka ruošti ne tik iš tortilijų, bet ir lavašo.

Receptą rasite čia.

Kas vėsų rudenį gali būti gardžiau nei tiršta, kreminė, kvapni moliūgų sriuba... Ir sušildys, ir skrandį patenkins. Paruošti šią sriubą yra labai paprasta, o rezultatas tiesiog nuostabus. Sriuboje dera daugybė rudeniškų skonių, ruošti ją galima ne tik su grietinėle, bet tiesiog pabaigoje įpilti šiek tiek pieno ar dėti šaukštą grietinės.

Receptą rasite čia.

Puikūs obuoliniai pyragėliai - tešlai nereikia nei mielių (todėl nereikia kiltinti), nei kepimo miltelių! Pyragėlius kepti galima keptuvėje, aliejuje, arba orkaitėje. Skaniausi jie, žinoma, dar šilti, bet gardūs ir atvėsę, taip pat juos galima pašildyti mikrobangėje! Pyragėliai nėra labai saldūs, todėl, jei norite, galite juos puošti cukraus pudra ar glajumi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Senas ir tikriausiai daugybei mėgstančių gaminti gerai žinomas bulvinių kukuliukų receptas. Pagaminti juos tikrai labai paprasta, taupu, o skonis - puikus. Valgome su kepinta šonine, grietine ar pievagrybių padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puiki idėja greitai vakarienei be mėsos! Labai skanu su grikiais, naminės duonos riekele ar kaip garnyras prie žuvies. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Taupūs ir labai skanūs bulvinukai! Nereikės jokių įmantrių ingredientų ar ypatingų gaminimo įgūdžių. Mes juos labai mėgstame pabarstę smulkintais žalumynais, grietine, graikišku jogurtu, spirgučiais ar grybų padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vasariškai gaivios, skanutėlės ir maistingos cukinijų salotos su pomidorais ir feta. Pagardintos pesto padažu - tinka pirktinis ar naminis. Iš šio kiekio paruošite 1 labai sočią porciją vakarienei arba 2 porcijas garnyrui prie mėsos ar žuvies.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Tradicinę sūrio duonelę primenantis skanėstas. Kuo daugiau sūrių įdarui sumaišysite, tuo įdomesnis bus jo skonis, tačiau bus labai gardu ir su vienos rūšies sūriu. Pagal šį receptą iškepsite net tris duoneles. Nors tradiciškai šios duonelės valgomos šiltos, jos labai skanios ir atvėsusios, o jei norite pašildyti, galima įvynioti į foliją ir pašildyti ant grotelių po kelias minutes iš abiejų pusių. Įdarui papildomai galima įmaišyti rūkyto kumpio, o jeigu norite sveikesnio varianto, dalį sūrio galima pakeisti varške.

Receptą rasite čia.

Mažieji blyneliai tokie, skanūs, kad primena švelnius pyragėlius. Kepant šiuos skanuolius, nereikės kaitinti orkaitės ar vartyti blynelių, beje, kiekvienas jų pavyks tiesiog tobulos formos. Greitai, nesudėtingai paruošiami ir nuostabaus skonio! Rekomenduojame išbandyti.

Receptą rasite čia.

Sriuba - puikus, sušildantis ir sotus maistas, o ir paruošti ją visai paprasta ir taupu. Sriuba kvapni ir tikrai labai skani, tad puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikriausiai visi mėgsta virtus varškėčius! Jiems pagaminti tereikia keliolikos minučių ir jokių papildomų riebalų. Ypač skanus recepte siūlomas patiekimo būdas – padažas ir paslaptingas prieskonis... Cukraus kiekį recepte galite koreguoti pagal savo skonį, o jei norite nesaldžių, galite jo ir visai nedėti, virti su žiupsneliu druskos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shuttersctock

Jei labai nesinori ilgai suktis virtuvėje, bet norisi kažko ypatingo - šis patiekalas tiesiog puikus! Gardi ir kiek pikantiška koldūnų užtepėlė pasotins visai dienai. Gardžiausia, žinoma, iš naminių koldūnų, bet galima ruošti ir su kokybiškais pirktiniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Užkepti spagečiai (tinka ir kitokie makaronai) su cukinija, tai ypatingas skonių derinys, kuris tikrai sužavės. Paruošiami ypatingai greitai ir paprastai, tad puikus pasirinkimas greitai vakarienei. Beje, šiuo receptu galite naudotis ir tiesiog kaip idėja - gardūs užkepti makaronai su daržovėmis, o jas rinkitės pagal savo šaldytuvo turinį, tiks ir brokoliai, ir šparaginės pupelės, ir kitos. Grietinėlę recepte galite drąsiai keisti grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Labai greitai paruošiama ir labai skani pievagrybių sriuba, kurią paruošti neužtruks nė pusvalandžio! Labai tinka jau išpilstytą sriubą pabarstyti tarkuotu fermentiniu ar trupintu pelėsiniu sūriu, kepintais duonos kubeliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kas gali būti paprasčiau, nei iškepti kiaušinius? Dalinamės puikiu receptu, kaip juos iškepti itin purius ir minkštus. Galima valgyti vienus, su šviežiomis daržovėmis, pvz., pomidorais, ar ant duonos riekelės - turėsite puikų sumuštinį!

Receptą rasite čia.

Minkšti ir labai skanūs daržovių blyneliai, kai norisi vakarienės be mėsos. Daržovių proporcijas galite keisti, pagal šaldytuvo turinį, ar tiesiog ką labiau mėgstate. Tiekiame su graikišku jogurtu ar grietine.

Receptą rasite čia.

Taupus, nesudėtingas ir labai skanus perlinių kruopų troškinys. Galima ruošti su kiauliena, vištiena ar kalakutiena, ar net su rūkytomis dešrelėmis. Gardinkite mėgstamomis daržovėmis, pvz., paprikomis, taip pat tinka pievagrybiais, o jei turite šaldytų žirnelių, troškinimo pabaigoje tinka įdėti ir jų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šį skonį tikriausiai daugelis atsimena dar iš vaikystės. Minkšti ir labai skanūs, šilti pusryčių skrebučiai, kuriuos ragaujame vienus, su uogiene ar tiesiog pabarstę cukraus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus užkandis - tiks ir lengviems pietums. Beje, tokioje pačioje tešloje tinka kepti ir žuvies filė kepsnelius, tad galima paruošti visą skonių asorti! Lazdelės skanios ir šiltos, ir atvėsusios.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock
LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital