Taupiai studentiškai - 39 nesudėtingi ir skanūs receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-09-05
Studentiški taupūs receptai
@Shutterstock

Greitiems ir skaniems pietums ar vakarienei nebūtina išlaidauti! Ruošiame maistą studentiškai - be sudėtingų virtuvės prietaisų, taupiai ir labai gardžiai! Jeigu skubate į paskaitas ar bendrabučio virtuvėje nėra galimybių paruošti kažko įmantresnio, o gal jau seniai nesate studentais, bet ieškote naujo įkvėpimo virtuvėje, šie receptai kaip tik Jums!

 

Siūlome net 39 puikius receptus, iš kurių išsirinks kiekvienas!

 

Itin greita, netikra, bet labai skani pica! Pagrindui naudojamas lavašas, todėl paruošti picą užtruksite vos kelioliką minučių, o pamaitinsite visą gausią šeimą! Picą gardinkite mėgstamais priedais ir mėgstamiausiu sūriu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Paprastai pagaminami ir labai skanūs bulvinukai, kuriem nereikia įmantrių ingredientų, o jie patys - labai gardūs! Tiekti galima su tirpinto sviesto ir grietinės padažu, tiesiog grietine ar užtarkavus sūrio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tiršta, soti ir sušildanti Čili sriuba! Jei mėgstate aštriau - berkite daugiau aštrių prieskonių ar česnako. Tiekite su saujele tarkuoto fermentinio sūrio ar trupinto pelėsinio sūrio ir skrudinta balta duona. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Išvaizda gal kiek primena varškėtukus, bet skonis kaip tikrų spurgelių! Jos purios, putlios, ruošiamos be varškės, mielių ir net kiaušinių. Tešla ypatinga tuo, kad jos nereikės ilgai laikyti, minkyti, tiks ir vegetarams. Uogienę naudokite mėgstamą, tik būtinai tirštesnę, kad kepant neišbėgtų į keptuvę. Spurgytės skaniausios tą pačią dieną, o jei visų neįveiksite, galima sudėti į sandarų indelį ir į šaldytuvą, skanios bus ir atvėsusios ar pašildytos mikrobangėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Sotus, kvapnus ir labai skanus troškinys, kuris patinka tiek mažiems, tiek dideliems. Paruošti neužtrunka, o nuo stalo dingsta dar greičiau! Troškiniui tinka naudoti ne tik basmati, bet ir paprasti ryžiai. Papildomai tinka gardinti mėgstamais prieskoniais, dėti daugiau daržovių.

Receptą rasite čia.

Greitai ir paprastai paruošiami cukinijų kepsneliai su sūriu. Paruošite akimirksniu! Skaniausi jie šilti, su pomidorų ar kitokiu padažu! Vėsdami jie suminkštėja nuo cukinijų drėgmes.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikriausiai daugelis esame pratę sumuštinius kepti orkaitėje, specialioje keptuvėje ar net mikrobangų krosnelėje, o šiuos skanuolius galima kepti paprasčiausioje keptuvėje! Sumuštiniai gardūs, nesudėtingai paruošiami ir puikiai tiks net ir sočiai vakarienei.

Receptą rasite čia.

Tikrai puikus skanėstas smaližiams ir tiems, kas nemėgsta pernelyg saldžiai. Purios, minkštos viduje tešlos su traškia plutele ir obuoliais. Tobulai tinka prie puodelio kvapnios arbatos!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šakšuką su pomidorų padažu galima paruošti sočiau - pagardinti avinžirniais. Ji bus dar įdomesnio skonio, tekstūros ir gausite dar daugiau baltymų. Beje, avinžirnius galima pakeisti ir kitokiais ankštiniais: žirniais, pupelėmis, lęšiais. Tinka ir virti, ir konservuoti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai paruošiami čeburekai, kuriems nereikia ruošti tešlos! Čeburekai puikūs ir tuo, kad neprigeria daug aliejaus, todėl nėra tokie riebūs, kaip įprasti. O jei norite dar liesiau - galite kepti orkaitėje! Šiam receptui puikiai tinka tiek lavašas, tiek tortilijos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tai nėra klasikinis befstrogenas, kuris gaminamas iš jautienos, bet tikrai be galo skani variacija befstrogeno tema. Ir itin greitai bei nesudėtingai paruošiama, būtinai pabandykite. Kaip ir klasikinį, labai skanu patiekti su bulvių koše ir raugintais ar marinuotais agurkėliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greiti ir labai skanūs kapotos vištienos kepsneliai. Rekomenduojame patiekti su ryžiais ir česnakiniu ar saldžiu aitriųjų pipirų padažu. Beje, jeigu norite sveikiau, majonezą juose galite pakeisti grietine arba natūraliu jogurtu, o vietoje krakmolo dėti mėgiamų beglitimių miltų (ypač tinka grikių arba avinžirnių miltai)

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Greitai paruošiami ir labai skanūs obuoliniai blyneliai smaližiams! Skanūs vieni, pabarstyti cukraus pudra, su uogiene ar jogurtu!

Receptą rasite čia.

Šios salotos puikios, kai šaldytuve nėra daugybės ingredientų. Jeigu neturite rūkyto kumpio, galima naudoti virtos ar keptos mėsos likučius, pvz., vištieną, liežuvį, ar ko turite. Jos labai skanios šiek tiek pikantiškos - su česnaku, o jei Jūs norite švelnesnio skonio, jo galite ir nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai soti, skani ir lengva sriuba. Jei ruošite tirštesnę, gali tapti ir pagrindiniu pietų patiekalu. Tinka virti tiek su naminiais, tiek su koldūnais iš parduotuvės. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Norite pajusti Meksikos kvapą savo virtuvėje? Paruoškite puikiųjų kesadilijų! Įdarą galite ruošti ir vegetarišką, ir kokį tik patinka, pavyzdžiui, su malta mėsa ir taco prieskoniais. Tinka ruošti ne tik iš tortilijų, bet ir lavašo.

Receptą rasite čia.

Kas vėsų rudenį gali būti gardžiau nei tiršta, kreminė, kvapni moliūgų sriuba... Ir sušildys, ir skrandį patenkins. Paruošti šią sriubą yra labai paprasta, o rezultatas tiesiog nuostabus. Sriuboje dera daugybė rudeniškų skonių, ruošti ją galima ne tik su grietinėle, bet tiesiog pabaigoje įpilti šiek tiek pieno ar dėti šaukštą grietinės.

Receptą rasite čia.

Senas ir tikriausiai daugybei mėgstančių gaminti gerai žinomas bulvinių kukuliukų receptas. Pagaminti juos tikrai labai paprasta, taupu, o skonis - puikus. Valgome su kepinta šonine, grietine ar pievagrybių padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Taupūs ir labai skanūs bulvinukai! Nereikės jokių įmantrių ingredientų ar ypatingų gaminimo įgūdžių. Mes juos labai mėgstame pabarstę smulkintais žalumynais, grietine, graikišku jogurtu, spirgučiais ar grybų padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Visai nesudėtingai paruošiami ir labai skanūs avižinių dribsnių kepsneliai su daržo karaliene - cukinija. Jiems naudojami avižiniai miltai, bet jei tokių neturite, galite naudoti ir kvietinius, jų reikės šiek tiek mažiau. Kepsneliai skaniausi dar šilti su česnakiniu varškės padažu, graikišku jogurtu ar tiesiog šviežiomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Grikiai gali virsti ir labai skaniai pusryčiais, ir pietumis, ir vakariene! O jei dar su daržovėmis ir be lukšto kiaušiniu - liežuvį galima praryti. Beje, grikių išsivirti galite ir iš anksto, išvirtus grikius šaldytuve galima saugoti 3 - 4 dienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Kepti sumuštiniai sveikiau! Valgyti tinka per pusryčius, pietus ar vakarienę, tokį galima net pasiimti su savimi į darbą. Beje, receptas atviras improvizacijoms - duoną galite rinktis nebūtinai ruginę, tiks ir kvietinė. Sūris tiks ne tik mocarelos, bet ir kitoks, pvz., fetos ar galite visai nedėti. Špinatų, jei nemėgstate ar neturite, galite ir nedėti. Čia taip pat labai tiktų smulkinti saulėje džiovinti pomidorai, žiupsnelis raudonėlio. Jei neturite pesto padažo, galima jo tiesiog nenaudoti ar pakeisti mėgstama užtepėle.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Mažieji blyneliai tokie, skanūs, kad primena švelnius pyragėlius. Kepant šiuos skanuolius, nereikės kaitinti orkaitės ar vartyti blynelių, beje, kiekvienas jų pavyks tiesiog tobulos formos. Greitai, nesudėtingai paruošiami ir nuostabaus skonio! Rekomenduojame išbandyti.

Receptą rasite čia.

Tradicinę sūrio duonelę primenantis skanėstas. Kuo daugiau sūrių įdarui sumaišysite, tuo įdomesnis bus jo skonis, tačiau bus labai gardu ir su vienos rūšies sūriu. Pagal šį receptą iškepsite net tris duoneles. Nors tradiciškai šios duonelės valgomos šiltos, jos labai skanios ir atvėsusios, o jei norite pašildyti, galima įvynioti į foliją ir pašildyti ant grotelių po kelias minutes iš abiejų pusių. Įdarui papildomai galima įmaišyti rūkyto kumpio, o jeigu norite sveikesnio varianto, dalį sūrio galima pakeisti varške.

Receptą rasite čia.

Sriuba - puikus, sušildantis ir sotus maistas, o ir paruošti ją visai paprasta ir taupu. Sriuba kvapni ir tikrai labai skani, tad puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikriausiai visi mėgsta virtus varškėčius! Jiems pagaminti tereikia keliolikos minučių ir jokių papildomų riebalų. Ypač skanus recepte siūlomas patiekimo būdas – padažas ir paslaptingas prieskonis... Cukraus kiekį recepte galite koreguoti pagal savo skonį, o jei norite nesaldžių, galite jo ir visai nedėti, virti su žiupsneliu druskos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shuttersctock

Greitai paruošiami sumuštiniai, tobulai tinkantys savaitgalio pusryčiams. Paruošite labai greitai, o skanūs jie ir atvėsę! Sumuštiniams rinkitės mėgstamus žalumynus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jei labai nesinori ilgai suktis virtuvėje, bet norisi kažko ypatingo - šis patiekalas tiesiog puikus! Gardi ir kiek pikantiška koldūnų užtepėlė pasotins visai dienai. Gardžiausia, žinoma, iš naminių koldūnų, bet galima ruošti ir su kokybiškais pirktiniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabus receptas, kai skubate paruošti pietus ar vakarienę. Vištiena minkšta, labai greitai paruošiama ir su fantastiško skonio padažu. Valgome su ryžiais, makaronais ar tiesiog duonos riekele!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Labai greitai paruošiamos, pikantiškos, sočios, vos iš kelių ingredientų - tokias salotas galima valgyti vienas, su virtomis bulvėmis ar tepti ant juodos duonos riekelės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai paruošiami sumuštiniai ypatingiems pusryčiams ar greitiems pietums! Į sumuštinius papildomai tinka dėti alyvuogių, saulėje džiovintų pomidorų, marinuotų agurkėlių, nebūtinas čederio sūris, taip pat tiks įvairiausi kiti sūriai ar net kelių mišinys, rūkytas kumpis ar kepta vištiena. Įdarą rinkitės pagal norus ir šaldytuvo turinį!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ar kada esate ruošę kugelį keptuvėje? Jei ne, siūlome būtinai išbandyti. Skonis puikus, o paruošimas užtruks gerokai trumpiau ir nereikės kaisti orkaitės. Taip keptas kugelis labai skanus ir taupus. Į bulves dar tinka įmaišyti pakepintos mėsos gabaliukų arba mėgstamos maltos mėsos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai paruošiama ir labai skani pievagrybių sriuba, kurią paruošti neužtruks nė pusvalandžio! Labai tinka jau išpilstytą sriubą pabarstyti tarkuotu fermentiniu ar trupintu pelėsiniu sūriu, kepintais duonos kubeliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus, minkštas, drėgnas ir rudeniškas obuolių pyragas be karščio! Jam nereikės nei įmantrių ingredientų, nei daug pastangų. Gardinkite mėgstamais riešutais, o jeigu neturite vanilinio cukraus, jo galite visai nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Norite gardžios naminės picos vakarienei, tačiau neturite nei laiko, nei noro ilgai vargti su tešla? Ši pica Jums - ją paruošite per kelias minutes, dar dešimt minučių ir ji jau iškepusi net be orkaitės! Gardinkite bet kokiais savo mėgstamais ingredientais - sūriu, kumpiu, marinuotomis daržovėmis ar kuo tik norisi.

Receptą rasite čia.

Vos keturių ingredientų varškėčiai be cukraus ir kvietinių miltų. Jeigu norite švelnesnio skonio varškėčių, galima naudoti ir kvietinius ar speltų miltus, taip pat galima ruošti su grikių ar avižiniais miltais. Labai skanu su graikišku jogurtu, uogiene, sirupu ar medumi.

Receptą rasite čia.

Kas gali būti paprasčiau, nei iškepti kiaušinius? Dalinamės puikiu receptu, kaip juos iškepti itin purius ir minkštus. Galima valgyti vienus, su šviežiomis daržovėmis, pvz., pomidorais, ar ant duonos riekelės - turėsite puikų sumuštinį!

Receptą rasite čia.

Pabodo įprastai kepti karšti sumuštiniai? Siūlome išbandyti šį skanėstą - paruošti juos ne ką sudėtingiau, bet daili išvaizda tikrai vilios paragauti net ir mažuosius nevalgiukus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Taupus, nesudėtingas ir labai skanus perlinių kruopų troškinys. Galima ruošti su kiauliena, vištiena ar kalakutiena, ar net su rūkytomis dešrelėmis. Gardinkite mėgstamomis daržovėmis, pvz., paprikomis, taip pat tinka pievagrybiais, o jei turite šaldytų žirnelių, troškinimo pabaigoje tinka įdėti ir jų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Darbo mažiau nei su klasikiniais beliašais, o skonis puikus - tešla lengvesnė, puresnė ir ne tokia riebi. Taip paruošti "beliašai" sultingi ir labai skanūs! Ypač skanu patiekti su paprastu kefyro padažu: pusę stiklinės kefyro sumaišyti su skiltele išspausto česnako, trupučiu druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus užkandis - tiks ir lengviems pietums. Beje, tokioje pačioje tešloje tinka kepti ir žuvies filė kepsnelius, tad galima paruošti visą skonių asorti! Lazdelės skanios ir šiltos, ir atvėsusios.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardžios ir greitai paruošiamos salotos, ypač jei turite virtos ar keptos vištienos likučių. O jau padažo skanumas! Norėsis jį suvalgyti iki paskutinio lašelio ir juo gardinti ne tik šias, bet ir visas kitas salotas. Riešutus galima rinktis ne tik graikiškus, tiks ir kitokie, pvz., žemės riešutai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Purūs ir minkšti pyragėliai, kuriems net nereikia kaisti orkaitės! Tešla labai minkšta, bet be mielių, todėl nereikės laukti, kol pakils.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šį skonį tikriausiai daugelis atsimena dar iš vaikystės. Minkšti ir labai skanūs, šilti pusryčių skrebučiai, kuriuos ragaujame vienus, su uogiene ar tiesiog pabarstę cukraus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Jei mėgstate traškias salotas, žiedinių kopūstų visai nenuplikykite, bet jei norite švelnesnės tekstūros, galite juos nuplikyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkšti ir labai skanūs daržovių blyneliai, kai norisi vakarienės be mėsos. Daržovių proporcijas galite keisti, pagal šaldytuvo turinį, ar tiesiog ką labiau mėgstate. Tiekiame su graikišku jogurtu ar grietine.

Receptą rasite čia.

Tikriausiai daugelis yra ragavę perlinių kruopų ar ryžių sriubos, o ar esate kada ragavę grikių sriubos? Labai skani! Jei norite sočiau, galima tiekti su kepinta šonine ar grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkšti, sultingi ir labai skanūs kotletukai! Labai tinka patiekti su grietine ir daržovėmis, pievagrybių padažu, o galima ir kaip įdomesnį garnyrą prie žuvies.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital