Naujiesiems Metams dažniausiai renkamės lengvus ir nesudėtingus skanėstus, šį kartą juos sutiksime tik artimiausių šeimos narių rate, o gal romantiškai tik dviese? Tai puiki proga pasilepinti smaližiams - siūlome rinktis net iš 43 puikių šventiškų desertų!
Šiai smaližių svajonei paruošti nereikės nei daug ingredientų, nei labai ilgai sukiotis virtuvėje, o kiekvienas kąsnelis tiesiog tirps burnoje. Beje, pyragėlius reikėtų tiekti dar karštus, kad šokoladas dar išbėgtų iš pyragėlio ir nebūtų sustingęs.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Švelniai kokosinis, su gaivia konservuotų anasų rūgštele - šis tortas dieviškas! O pagaminti - paprasčiau nebūna! Užtruksite vos 30-40 minučių, o rezultatas džiugins labai labai.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Be galo greitai pagaminamas, kremiškas, gaivus ir na labai skanus desertas. Vietoje vyšnių taip pat tinka ir kitokios uogos (braškės, mėlynės, avietės, šilaguoės) ar mėgiami vaisia, pvz. smulkiai supjaustyti konservuoti persikai ar su trupučiu sviesto bei cukraus pakepinti obuolių gabalėliai.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoskaitės LaMaistas.lt redakcijai
Atrodo įmantriai, o pagaminti labai paprasta! Pyragas ne tik kremiškas, bet ir labai gaivus, citrusinis kvapas tobulai dera prie puodelio kvapnios arbatos.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šie greiti pyragėliai tobulai kremiški, skalsūs, žaviai atrodantys ir nuostabiai skanūs. Skoniu jie kažkuo primena Raffaello saldainius, kas nieko nuostabaus nes šiam receptui mus ir įkvėpė garsusis Raffaello tortas.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Niujorko sūrio pyragas - tikrų tikriausia klasika, kurios ragavę yra tikriausiai daugelis smaližių. Švelni vyšnių rūgštelė tobulai dera su pyrago saldumu, bet vietoje vyšnių taip pat tinka ir kitos šaldytos uogos ar švieži/konservuoti vaisiai.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Purus kaip debesėlis, kremiškas, saldus - šis tortas yra ledenginis ir tikrai ne veltui. Nes jis BE PROTO skanus. O paruošiamas vos per 20-30 minučių ir ingredientai visiškai paprastučiai!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šių pyragėliai savyje sujungia du puikius dalykus - karamelinį tinginį ir šokoladinį kremą (angliškai vadinamą chocolate mousse), kurie taip puikiai subalansuoja vienas kitą, jog rankos pačios tiesiasi dar ir dar gabalėlio. Beje, į karamelinio tinginio sluoksnį labai tinka įmaišyti pora saujų smulkintų riešutų (pvz. migdolų ar skrudintų žemės).
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Be galo skanus, gaivus ir labai šventiškai atrodantis tortas, kurį pagaminti užtrunku vos pusvalandį. Jogurtas bei vaisiai šiam skanėstui suteikia gaivos, o maskarponė ir gritinėlė - kremiškumo bei purumo. Šis tortas yra vienas mano mėgstamiausių šventėmis kvepiančių žiemos desertų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Gaivus, skanus, dailus ir labai paprastai pagaminams - šis nekeptas tortas yra vienas tų receptų, kuriuos verta išsisaugoti. Ingredientai labai paprasti, išeiga gana nedidelį, o skonis ir vaizdas tikrai puikūs.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Labai skanus ir ypač lengvai pagaminamas varškės vyniotinis, skoniu labai primenantis nostalgiškąjį Kuršėnų vyniotinį. Puiki idėja smaližių vaišėms! Šis puikus ir tuo, kad jam nereikės kepti biskvito, todėl pavyks net ir pradedantiesiems virtuvėje.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Šis tortas labai kremiškas, bet tuo pačiu ir gaivus. O turint mintyje, kaip žavingai jis atrodo ir kad pagaminsite per 30-40 minučių, jis tiesiog tobulas šventei ar kai norisi nustebinti artimuosius.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Labai paprastai pagaminamas ir be galo skanus desertas. Jeigu norite įdomiau, į jį tinka įmaišyti smulkintų migdolų ar lazdyno riešutų. Bet šis tinginys nuostabus ir tiesiog savaime, be jokių priedų. Išbandę tikrai nesigailėsite!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Gaivus, nesudėtingai paruošiamas, vasariškai lengvas ir labai skanus desertas su pienu, grietinėle ir vaisiais. Jis skanus ir be persikų arba juos galima pakeisti kitokiais vaisiais ar uogomis!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Be galo karamelinis ir be galo kremiškas - šis sūrio tortas tobulas! Taip, jis tikrai saldus, taip - ne iš liesiausių, bet kiekvienas jo kąsnelis vertas nuodėmės. Tortą pagaminti užtruksite visiškai neilgai, tačiau pasiplanuokite laiko, jog jis spėtų lėtai atvėsti ir pabūti šaldytuve, nes būtent tada išryškėja visas šio deserto tobulumas.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Labai šokoladinis, labai skanus ir puikiai sustingstantis tinginys. Tradiciškai Kūčių stalas saldumynais gausus nėra, tačiau šis tinginys yra saikingai saldus ir ruošiamas be gyvulinės kilmės produktų, tad smaližių Kūčioms tikrai tiks. Beje, vietoje apelsinų sulčių taip pat tinka ir obuolių sultys, persikų sultys ar pvz. kava. Eksperimentuokite drąsiai!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Gaivus ir labai skanus jogurtinis tortas smaližiams! Ruošti galima ne tik su vyšniomis, bet ir kitokiomis uogomis. Puikiai tinka šaldytos uogos ar iš kompoto!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Tai yra pats skaniausias braunis, kokio mums kada nors teko ragauti. Labai šokoladinis, labai drėgnas ir su idealiai traškia plutele viršuje. Po kiekvieno kąsnio jo norisi dar ir dar. Puikus tiek vienas, tiek su kaušeliu ledų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Visų puikiai pažįstamas varškės tinginys įdomiau - su malonia citrinų gaiva! Tinginys pavyksta tikrai citrininis ir gana gaivus, nėra pernlyg saldus, todėl patiks saikingiems smaližiams.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Tortas labai greitas, labai paprastas ir labai skanus! Tortas gaivus ir pasakiškai gardus, o naudoti jam galite ne tik braškes, bet ir avietes, vyšnias, geriausia tai, kad net nebūtina turėti šviežių uogų - galima naudoti ir šaldytas, tik jas atitirpinus reikėtų nuvarvinti, kad tortas gerai sustingtų.
Receptą
rasite čia.
Nesudėtingai paruošiamas ir labai skanus grietininis desertas smaližiams. Tereikia ištirpinti želatiną, išmaišyti kelis ingredientus ir palikti sustingti! Džiovintus vaisius ir riešutus galite rinktis ir kitokius mėgstamus. Riešutai čia nėra būtini, bet tikrai labai labai tinka!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Gaivus ir labai greitai paruošiamas kreminio sūrio desertas. Avietės čia tinka tobulai, bet galite ruošti ir su šilauogėmis, mėlynėmis, braškėmis ar konservuotais mėgstamais vaisiais, pvz. persikais, mandarinais, mangais ar kitais. Saldumo kiekį drąsiai koreguokite pagal savo skonį.
Receptą
rasite čia.
Šis tinginys be galo skanus, gaivus ir labai nesudėtingai pagaminamas. Dovilė jį dar pagardino riešutais bei džiovintomis spanguolėmis, bet ir be šių priedų tinginys tikrai bus puikus. Papuoštas tinginys primena tortą! Svarbiausia - gamindami neperkepkite obuolių, jie turi likti laikantys formą, nesutižę.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Varškės tinginio variacijų yra begalės, bet ši yra viena mūsų pačių mėgstamiausių. Jogurtas ir vyšnios suteikia gaivos, migdolai ir vanilė - skonio intrigos, o saldumo kiekį recepte drąsiai galite koreguoti savo nuožiūra mažindami cukraus kiekį. Vyšnios tinka ir šaldytos bei, žinoma, tinka ir kitokios uogos, tiek šaldytos, tiek šviežios, taip pat švieži ar konservuoti vaisiai, pvz., persimonai, persikai, mandarinai, mangai.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Tinginys su šviežiomis vyšniomis, nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Skanutėlis desertas, pagamintas iš augalinės kilmės produktų. Siūlome pasigaminti daugiau - juk taip gera smaguriauti maistingiau. Avietes galite keisti braškėmis, vyšniomis, mėlynėmis ar kitomis uogomis, vietoje uogų sluoksnio galima naudoti mėgstamą uogienę.
Receptą
rasite čia.
Klasikinis varškės tinginys dar spalvingiau ir įdomiau - su džiovintomis spanguolėmis! Paruošti jį nesudėtinga, o ir nereikės jokių įmantrių ingredientų. Darbo visai nedaug, neužtruksite net 15 minučių, reikės tik trupučio kantrybės, kol sustings šaldytuve. Jei spanguolių nemėgstate ar neturite, galima jas pakeisti ir kitokiomis džiovintomis uogomis ar vaisiais, pvz., razinomis, abrikosais, jo forma ir dailumas tikrai primena tortą!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Šis greitas tiramisu taurėse labai patiks visiems mėgstantiems tiramisu, bet neturintiems ar nenorintiems praleisti daug laiko virtuvėje gaminant. Šis desertas pagaminamas labai greitai, tik reikia šiek tiek laiko ir kantrybės sulaukti kol pastovės šaldytuve bent keletą valandų.
Receptą
rasite čia.
Lengvai ir greitai pagaminami, itin dailiai atrodantys ir pasakiškai skanūs saldainiai! Vos trys beveik kiekvienoje virtuvėje randami ingredientai ir truputis vaflių papuošimui - ant Jūsų stalo puikūs saldainiukai.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Gaminimui daug laiko ir ingredientų neprireiks, tik šiek tiek kantrybės iki kol tortas sustings šaldytuve. Tuomet beliks tik gardžiuotis prie kavos ar arbatos puodelio.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Gaivus, nesudėtingai paruošiamas ir labai gardus desertas. Kreminė tekstūra ir gaivios uogytės - tobulas skonio derinys. Uogos tinka ir šviežios, ir šaldytos.
Receptą
rasite čia.
Labai skanus, karamelinis tinginys su šokoladu ir traškiais riešutukais. Rekomenduojame išbandyti! Skanus jis ir be šokoladinio glaisto papuošimo. Beje, jei naudosite nesūdytus riešutus, labai rekomenduojame tinginio masę pasūdyti - būtent subtilus sūrumas ir karamelė padaro šį tinginį ypatingu. O jei norite mažų "triufeliukų", juos taip pat nesudėtingai suformuosite iš karamelinės tinginio masės, tuomet papildomai galima apvolioti sausainių ar vaflių trupiniuose. Jei ruošite apvalioje formoje, jis dar labiau primins tortą!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video LaMaistas.lt redakcijos
Visiems mangų gerbėjams - gardus, lengvai pagaminamas tortas. Gamybai naudojau konservuotų mangų tyrę, bet puikiai tiks gerai sunokusių, šviežių mangų tyrė.
Receptą
rasite čia.
Labai greitai pagaminamas, žavingai atrodantis ir labai labai skanus - šis sluoksniuotas maskarponės desertas abejingų nepalieka. Jam paruošti reikės vos kelių ingredientų!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Lengvas kaip debesėlis, minkštutis, tekstūra kažkuo primenantis tiramisu, o skoniu - ledus. Mums šis tortas yra NEREALUS, numylėtas ir gamintas ne kartą ir ne du. Pagal šį receptą pagamintas eklerų tortas yra labai kremiškas ir tai yra viena jo fantastiško skonio priežasčių, bet jeigu norite tvirtesnio torto plakdami grietinėlę papildomai įdėkite pakelį grietinėlės standiklio arba 1-2 arbatinius šaukštelius želatinos.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Tinginys mums yra viena tų nostalgijų, kurio kąsnelis akimirksniu nuneša į močiutės virtuvę, kai didelėmis akimis žvelgdavome į laužomus sausainius, puode kunkuliuojantį šokoladinį kremą ir smalsiai stebėdavome, kaip visa tai močiutės rankose virsdavo tobulu gardumynu. Kad būtų įdomiau, gamindami šį tinginį naudojome trijų skonių sausainius - tradicinius, šokoladinius bei vaisiškus su sėmeninis, tačiau, žinoma, galite drąsiai gaminti ir su vienos rūšies mėgiamais sausainiais.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Smaližių svajonė - pavlova su maskarponės kremu ir nuostabia rūgštele bei gaivumu nuo šviežių uogų. Puošiama šviežiomis uogomis, bet skanu ir be jų, taip pat papuošimui tiks ir džiovintos ar net gerai nuvarvinti konservuoti vaisiai, pvz., mandarinai.
Receptą
rasite čia.
Liucija pataria: kremo saldumą reguliuokite pagal savo skonį ir jogurto saldumą. Nepabijokite įdėti daugiau cukraus, jeigu atrodo, kad reikia. Sirupo saldumą/rūgštumą taip pat reguliuokite pagal save, priklausomai kokio saldumo/rūgštumo yra persikų sirupas likęs nuo konservuotų persikų. Taipogi, nepamirškite atsargiai elgtis su želatina, kad tirpinant mikrobangėje želatina neperkaistų ir maišant į kremą būtų pakankamai atvėsusi, bet dar skysta (kad galėtumėte plona srovele pilti į kremą). Skanaus.
Receptą
rasite čia.
Karamelė, kepinti riešutai, pieniškas šokoladas ir nuga – kuriant „Snickers“ batonėlius kažkam tikrai pavyko įminti paslaptį ir atrasti skonių derinį, nuo kurio kojos smaližiams tiesiog linksta… Beprotiškai saldūs – beprotiškai skanūs. Ir, pasirodo, šiuos batonėlius galima pasigaminti namuose!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Asta, Saulėta virtuvė
Iš tortilijų galima paruošti ir puikų desertą. Šie pyragėliai traškūs, kremiški, o obuoliai suteikia malonią gaivą. Tobulas desertas rudens dienoms pajaukinti!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Tortuką paruošite labai labai greitai, tuomet kelios valandos (o geriau pernakt) šaldytuve ir galima skanauti! Beje, jam reikės vos kelių ingredientų, kuriuos, tikėtina, rasite šaldytuve. Šis tortas visai nedidelis, apie 17 cm skersmens pagrindu, jei norite didesnio, atitinkamai didinkite ingredientų kiekį.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Jei mėgstate triufelius arba ieškote ypatingai greito recepto desertų stalui, šis puikiai tinka. Prireiks tik 4 ingredientų! Jei neturite kokosų pieno, puikiai tiks ir paprastas.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Dalgona kavos jau tikriausiai spėjote paragauti visi! O dabar - pyragėlis. Sodraus skonio, kremiškas, labai skanus. Tai lyg desertas ir rytinis puodelis kavos viename – smaližiams subalansuoti pusryčiai!
Receptą
rasite čia.
Ar visgi įmanoma nostalgiškus minkštus zefyrus paruošti namuose? Tikrai taip! Jei atidžiai įsiskaitysite į receptą ir visus straipsnio pabaigoje surašytus pastebėjimus bei patarimus, pamatysite, kad galiausiai tai net nėra labai ilgas ar labai sudėtingas procesas.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Asta, Saulėta virtuvė
Šis tinginys kiek kitoks, viliojančiai kvepiantis kava. Ruošiamas be kondensuoto pieno, reikės vos kelių ingredientų ir trupučio kantrybės, kol sustings, o tuomet jau skanaujame!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Riešutinis pagrindas su gaiviu citrininiu kremu! Puoškite mėgstamomis uogomis ir mėtų lapeliais.
Receptą
rasite čia.
Yra tų genialiai paprastų receptų, kur vos keli ingredientai ir mažai darbo susijungia į puikų rezultatą. Vienas tokių - šis be galo paprastai paruošiamas nekeptas sausainių tortas su gaiviu grietinėlės ir kondensuoto pieno kremu, kurio gaminimą jums šiandien ir parodysime. Konservuoti persikai šiam tortui suteikia puikaus skonio balanso, bet juos drąsiai galite keisti kitais mėgiamais vasiais - konservuotais ananasais, kriaušėmis, mangais ar kuo tik sugalvosite.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Skanutėlis karamelinis tinginys, kurį paruošite be galo paprastai ir net nereikės kaisti viryklės. Jo skonis mus kažkuo nukelia į vaikystę ir pažadina pačius jaukiausius prisiminimus. Recepte šis tinginys stingdomas silikoninėje kekso formoje, bet drąsiai naudokite bet kokią turimą (jeigu ji ne silikoninė, prieš tai išklokite kepimo popieriumi) ar tiesiog formuokite rankomis kaip klasikinį tinginį.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Švelnaus skonio, gaivus desertas pagardintas kardamonu ir šafranu. Šiek tiek egzotikos ant Jūsų stalo.
Receptą
rasite čia.
Pasakiško skonio ir nuostabiai atrodantis skanėstas. Pagaminti su visais trimis kremais šie pyragėliai tobuli, bet jeigu neturite tiek laiko, tiesiog pasigaminkite daugiau maskarponės kremo ir pyragėlius užpildykite vien juo - bus irgi be galo skanu.
Receptą
rasite čia.
Tinginį galima paruošti ir be kondensuoto pieno - su grietininiu kremu. Skoniu nei truputėliu nenusileidžia klasikiniam Tinginiui, o kažkam patiks gal net ir labiau.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Sako, tų aukštų baltų saldaus kremo bokštelių nesumaišysi su niekuo kitu. Vieniems jie primena vaikystės apsilankymus kepyklėlėse, kitus prisiminimų takais nukelia į šurmulingą mokyklos valgyklą, trečius – į šventines dienas, kurios būdavo neįsivaizduojamos ne tik be išeiginių drabužių, bet ir be šventinių – ypatingų! – desertų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Asta, Saulėta virtuvė