Šventiškai, bet nesudėtingai - 27 gardžių mėsos kepsnių idėjos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2017-12-30
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Mėsos kepsniai
@ Shutterstock

Naujuosius metus pasitinkame gardžia vakariene su nuostabiai gardžiais ir visai nesudėtingai pagaminamais kepsniais!

Sultingi vištienos šniceliai su traškia plutele, ypatingi kalakutienos kepsneliai, minkštučiai kiaulienos ar jautienos kepsniai. Rinkitės savo mėgstamiausią, o tiekite ir skanaukite su ryžiais, traškiomis bulvytėmis, bulvių koše, daržovių salotomis... Gardžių pasirinkimų begalė!

 

Šie kepsniai pavyksta beprotiškai skanūs! Super traškūs, o agurkėlių ir sūrio viršus duoda kremiškumo bei lengvo pikantiškumo. Kepsnelius skanu valgyti ne tik šiltus, bet ir jau atvėsusius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kiek kitoks kotletų receptas, kuriam nebūtinas joks garnyras! Bus ne tik labai skanu, bet ir sutaupysite laiko - kotletai kepa orkaitėje, todėl nereikia suktis prie viryklės. Kotletus išbandėme ir kepsime dar tikrai ne kartą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Be galo gardūs kepsneliai, kuriems tiesiog sunku atsispirti. Jie švelnaus skonio, kreminis padažas padengia kiekvieną gabalėlį lyg kviesdamas į tikrą skonių puotą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Labai sotus patiekalas, kurį itin paprasta paruošti! Į skardą sluoksniuojame neįmantrius ingredientus, pašauname į orkaitę, o visi namai pakvimpa tiesiog pasakiškai gardžiai! Šiame recepte naudojama kiaulienos nugarinė, tačiau gardžiai pavyks ir su vištiena. Kvapnus padažas apgaubia mėsą ir daržoves, puikiai tinka tiekti su bulių koše ar ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Iš maltos mėsos nebūtina kepti jau pabodusius kotletus, Naujųjų metų vaišių stalui juos paruošiame ypatingiau. Kepame puikius maltos mėsos kepsnelius su pievagrybiais ir sūriu. Labai skanu su bulvių koše.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Galbūt galėtų pasirodyti, kas čia tokio ypatingo - kepta šoninė? O patikėkite, taip kepta šoninė tikrai labai ypatinga! Svarbu pasirinkti kokybišką mėsą, nes nuo to ir priklauso galutinis rezultatas. Pasiruošimo šiam patiekalui reikia visai neilgo, o vėliau tereikės pašauti į orkaitę ir galima drąsiai užsiimti kitais darbais, kol čirška šoninė. Šio kepsnio ruošimas turi net tris paslaptis, kaip jį paruošti tobulą, ir visas jas autorė atskleidžia recepte!

Receptą rasite čia.

Dar vadinamas Vienos kepsniu, šis skanėstas tradiciškai tiekiamas su skiltele citrinos, žaliosiomis salotomis ir bulvytėmis. Mėsa sultinga, nuostabia traškia plutele su kiekvienu kąsneliu tirpsta burnoje! Recepto autorė pataria naudoti kuo plonesnius mėsos gabalėlius.

Receptą rasite čia.

Puikus būdas kiek kitaip patiekti kepsnius - tešloje su grybų ir sūrio įdaru. Vietoje kiaulienos galima naudoti paukštieną, o pievagrybius pakeisti šviežiais grybais. Tiekiame su mėgstamomis daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Pagal šį receptą kepama vištiena išlieka sultinga, o pievagrybių ir sūrio plutelė tiesiog užburia! Kartu orkaitėje galite išsikepti ir garnyrą - bulvytes ar kitas daržoves. Su šiuo receptu gardžiai vakarienei nereikia gausybės produktų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Ypatingi kepsneliai kitaip - su traškia bulvių tarkių plutele! Būtent bulvių plutelė kepsneliams suteikia ypatingą skonį! Viduje kepsneliai išlieka itin minkšti ir sultingti - nuostabiai skanu...

Receptą rasite čia.

Labai greiti ir labai skanūs vištienos suktinukai keptuvėje! Paruošti tikrai labai paprasta, o skanaujame su mėgstamu garnyru - bulvių koše, ryžiais ar traškiomis bulvytėmis!

Receptą rasite čia.

Kitokie Kijevo kotletai - iš maltos vištienos ir su varške! Dėl varškės kotletai būna itin minkšti ir sultingti, o paruošti kur kas paprasčiau nei klasikinius! Kaip ir iš tikrųjų Kijevo kotletų, prapjovus išteka nuostabiai kvapnus ir bene nuodėmingai skanus sviesto padažas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Ypatingai skanus ir sultingas nugarinės kepsnys su maloniu garstyčių prieskoniu, medaus saldumu ir persikų rūgštele, persikus, beje, drąsiai galima keisti obuoliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Daiva

Taip keptas blauzdeles ypač mėgsta mažieji valgytojai, nes jas ragauti galima pasiėmus tiesiai į ranką. Paruošti tikrai visai nesudėtinga, o skonis ir išvaizda - puikūs! Galima tiekti ir kaip karštą pagrindinį, ir kaip šaltą užkandį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštučiai maltos mėsos kepsneliai su traškia plutele ir ypatingai skaniu padažu. Kepkite iš mėgstamos maltos mėsos ar paukštienos, o skanaukite su bulšių koše ir raugintomis ar marinuotomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Paruošimo visai nedaug, o rezultatas puikus! Prieskonius galite rinktis nurodytus recepte ar rinktis kitus savo mėgstamus - vištienos gardumas slypi kepimo būde, kuris labai paprastas! Skaniausia su šviežiomis ar marinuotomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Nuostabaus skonio, minkštutėlis ir sltingas kalakutienos kepsnys - vyniotinis Jūsų švenčių stalui. Spanguolės jam priduoda tikro žiemos švenčių skonio. O pasiruošti jį galima net prieš parą, tiesiog likus valandai iki patiekimo pašauti į orkaitę!

Receptą rasite čia.

Greiti ir skanūs šventiniai pietūs ar vakarienė orkaitėje! Nereikės suktis prie viryklės, o dar puikus kreminis grietinėlės padažas... Tiekite su ryžiais, bulvių koše ar šviežių daržovių salotomis. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Puikus ir nesudėtingas šonkauliukų receptas! Šonkauliukų nereikia iš anksto marinuoti, pakanka ištepti gardžiuoju padažu ir kepti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Receptas nuostabiai paprastas, todėl tikriausiai pavyks kiekvienam pradedančiam virtuvės šeimininkui! Vištiena puikiai išsitroškina raugintų kopūstų patale, todėl tampa kvapni ir itin sultinga!

Receptą rasite čia.

Kokią nors šių kepsnelių versiją tikriausiai yra kepę daugelis, mėgstančių gaminti maistą namuose. Kepsnelių paruošimas itin nesudėtingas, o rezultatas labai gardus! Po sūrio plutele galite slėpti ne tik pievagrybius, bet ir miško grybus, morkas ar saulėje džiovintus pomidorus. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai greiti kalakutienos kepsneliai keptuvėje. Traški plutelė ir sultingas įdaras su tąsiu sūriu... Praktiškai neįmanoma atsispirti! Labai skanu su traškiomis bulvytėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Orkaitėje kepta vištiena - be papildomų riebalų ir nereikės sukiotis prie viryklės, vartant kepsnelius. Viską galima pasiruošti iš anksto, o pusvalandį, prieš patiekiant, pašauti į orkaitę!

Receptą rasite čia.

Šis patiekalas ne tik labai gardus, bet ir itin puošniai atrodo ant stalo! Kepama sprandinė išlieka sultinga, o ir nereikia vargti virtuviniu plaktuku minkštinant kepsnelius, nes kepamas visas gabalas su nuostabiu ir kvapniu įdaru.

Receptą rasite čia.

Greiti vištienos kepsneliai keptuvėje su raškia sūrio plutele. Kepsnelių vidus išlieka sultingas ir labai skanus, o pikantiška plutelė tiesiog užburiančiai skani.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Visuomet norėjote pabandyti iškepti Kijevo kotletus, tačiau buvo nedrąsu? Siūlome šį puikų ir visuomet pavykstantį receptą, kuris Jūsų nenuvils! Recepte detaliai paaiškinama, kaip kotletus formuoti bei kepti, todėl Jūsų laukia ypatingi pietūs ar vakarienė!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jeigu vis kyla pagunda iškepti įspūdingą jautienos kepsnį, tačiau nedrąsu, kviečiame pasinaudoti šiuo puikiu receptu. Keli naudingi patarimai ir gudrybės, ir kepsniai jau garuos ant Jūsų šventinio stalo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Labai minkšti, labai sultingi ir labai skanūs maltos mėsos kepsneliai su pomidorais ir sūriu. Paprasta, taupu, bet labai šventiška!

Receptą rasite čia.

Vienas iš tų patiekalų, kuriuos galima pasiruošti iš anksto, o jau laukiant svečių pašauti į orkaitę ir ji įveiks likusį darbą. Nesudėtingai paruošiami ir labai gardūs kepsniai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Viktorija

Labai paprastas ir labai gardus būdas paruošti vištienos blauzdeles kitaip. Nustebinsite ne tik šeimą, bet ir svečius net per šventinius pietus! Su šonine keptos blauzdelės įgauna malonų rūkytų gaminių kvapą ir būna dar skanesnės!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ar tenka susidurti, kuomet kepate vištieną orkaitėje, kad ji tampa sausa ir it guminė? Jei laikysitės šio puikaus recepto, vištiena bus sultinga, minkštutėlė viduje ir su švelnia, traškia plutele išorėje! Taip kepta vištiena puikiai dera su ryžiais bei griežinėliu apelsino ar citrinos, taip pat ją galima naudoti sumuštiniams ar salotomis. Skanumėlis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Nostalgiškas jautienos kepsnys su puikiu svogūnų ir sūrio pagardu. Tiekiame su traškiomis bulvytėmis bei marinuotomis ar raugintomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Vištiena kitaip - su skanutėliu įdaru. Toks patiekalas ypač patiks mažiesiems, kurie nemėgsta ilgai sėdėti prie stalo, nes vištiena viduje jau susmulkinta! Labai paprasta, bet labai šventiška ir labai skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Labai paprasta paruošti ir labai skanu! Tai kiek kitoks būdas paruošti mėsos kepsnius - jie užkepami su marinuotų agurkėlių pagardu ir pikantišku sūrio pagardu. Tiekite su bulvių koše ir aštriomis morkų salotomis.

Receptą rasite čia.

Vos keliolika minučių ir net nereikės kaisti orkaitės! O ir nereikia jokių įmanrių ingredientų. Tiekiame su daržovių salotomis ir traškiomis bulvytėmis.

Receptą rasite čia.

Regis, jokių įmantrių ingredientų, o skonis - nuostabus! Šiuos suktinukus galite kepti orkaitėje arba su jais pradėti grilio sezoną, tuomet jie dar ir įgaus viliojančio dūmų kvapo. Gardu su ryžiais ar daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital