Svečiuose pas viengungį: solidus Kalėdų stalas be didelių pastangų

2018-11-20
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
PARTNERIO TURINYS
Šis turinys inicijuotas projekto partnerio
Svečiuose pas viengungį: solidus Kalėdų stalas be didelių pastangų

Skoningai padengus stalą, net įprasta savaitgalio vakarienė namuose gali visa galva pranokti prašmatnias vaišes miesto restorane. Tačiau ar įmanoma sukurti šventišką stalo įvaizdį, jei gyveni, gamini ir stalą serviruoji vienas? Žinoma! Ruošdamiesi šventinei vakarienei su bičiuliais, pasinaudokite praktiškais bei stilingais patarimais, kuriuos jums paruošė parduotuvės IKEA interjero dizaineriai.

 

Žiemiškas dekoras su radiniais iš miško

 

Juoda spalva – kontrastas įprastam žiemos koloritui ir klasika, su kuria niekada neprašausite. Dengdami stalą, prie jos derinkite žemės spalvas, natūralius pluoštus, įvairias tekstūras ir žvakių apšvietimą. Tai padės sukurti ne tik vyriškai solidų, rimtą, bet ir nepaprastai jaukų vakarienės stilių.

 

Įkvėpimo galite pasisemti iš metų laikų kaitos – rudenį ir žiemą prisirinkti pušų kankorėžių, lapų ir šakelių, kad sukurtumėte centrinį valgomojo stalo šedevrą. Panašiai, kaip vasarą pasimerkiate šviežių gėlių. O jei pasivaikščiojimai gamtoje nėra jūsų silpnybė, gėrybes iš miško kuo puikiausiai atstos senas medinis stalas ir iš jūržolių nupinti stalo kilimėliai IHÅLLIG. Patieskite kelis per visą stalo ilgį ir ant kiekvieno iš jų sukurkite po minimalistinę kompoziciją iš įvairaus dydžio vazų, dubenėlių ir žvakių. Improvizuokite. Vienintelė taisyklė – nenutolti nuo pasirinkto tamsaus kolorito.

 

 

Ar nebus per tamsu?

 

Jei dvejojate, kad ant tamsaus stalo gali pritrūkti šviesos ar jaukumo, puiki išeitis yra žvakės. Jas galite apgyvendinti grubaus dizaino žibintuose – taip bus saugiau, o ir atrodys kur kas įspūdingiau. Rinkitės juodos spalvos ir įvairių aukščių, kad suteiktumėte stalo dekorui dinamikos.

 

Lėkštes ir servetėles taip pat rinkitės solidžiai juodas. Ieškant tinkamų servetėlių puikiu sprendimu gali tapti medvilninis audinys DITTE. Išsikirpkite iš jo reikiamą kiekį servetėlių ir nesijaudinkite, jei neturite laiko ar nemokate siūti – šiam tikslui pasitarnaus lygintuvu klijuojama palenkimo juostelė SY. Ant juodų servetėlių puikiai atrodys stalo įrankiai, perrišti lininiu siūlu ar popierine juostele. Tegyvuoja paprastumas!

 

Trūksta žalumos? Nupinkite vainiką ar girliandą


Visų pirma pasigaminkite vainiko pagrindą – kad ir iš seno metalinio pakabo. Paskui pririnkite šakelių ir kitų augalų, kuriuos pavyks rasti žiemą, pavyzdžiui, eglišakių, kankorėžių ar smilgų. Suriškite juos medvilniniu siūlu apvyniokite vainiko pagrindą. Leiskite šakelėms netvarkingai styroti – taip vainikas atrodys natūraliau. Skirtingo dydžio vainikais galėsite papuošti visus namus: nuo šviestuvo virš stalo iki lauko durų ar valgomojo sienos.

 

 

Nuo vainiko gamybos likusius eglišakius taip pat galite panaudoti gamindami girliandą. Žalias šakeles ir keletą sausų medžių lapų suriškite į ryšulėlius. Dabar kiekvieną iš jų nedideliais atstumais pritvirtinkite prie ilgos, tvirtos virvės. Štai ir viskas – belieka pakabinti šią žalią, žiema kvepiančią girliandą namuose.

 

Šalia nėra miško, kur galėtumėte prisirinkti šakų? Ne mažiau įspūdingą vainiką ar girliandą sukursite iš dirbtinių augalų FEJKA. Atrodo visai kaip tikri ir nenubyra, o prireikus galima nuplauti tiesiog po dušo srove. Be to, parduotuvėje IKEA jų galite įsigyti bet kuriuo metų laiku.

 

 

„Pasidaryk pats“ dovanėlės svečiams

 

Jei norite nustebinti atėjusius svečius, paruoškite jiems po simbolinę dovanėlę.

 

Draugus smaližius, pavyzdžiui, galite palepinti saldžia staigmena, kuri papuoš ir jūsų stalą. Į šaukštelius įpilkite lydyto šokolado (juodąjį galite maišyti su pieniniu ar baltuoju – sukursite gražių raštų) ir papuoškite paviršių desertiniais pabarstukais. Palikite šaldytuve sustingti ir serviruodami stalą padėkite desertinėje lėkštėje. Šiuos šokoladinius šaukštus bus galima merkti į kavą, pieną ar kakavą, kad karštam gėrimui suteiktų gardaus šokolado prieskonio.

 

Smaližių nepažįstate? Tuomet saugus pasirinkimas – putojančio gėrimo ar namuose spaustų sulčių butelis. Kad būtų įdomiau, suvyniokite jį į gražų virtuvinį rankšluostį ar dekoratyvų audinį. Jis kuo puikiausiai atstos dovanų pakavimo popierių ir vėliau tikrai pravers namuose, tad tokia praktiška dovana suteiks dvigubai daugiau džiaugsmo.

 

 

Jei per šventes didžiulio draugų būrio nelaukiate, surengti stilingą juodą šventę galite ir dviese. Kalėdos – stebuklų metas, tad kas žino: gal į viengungio širdį pasibels romantiški jausmai? Tamsų koloritą sušildykite žvakių šviesa, papuoškite spindinčiomis stiklo taurėmis, o languose pakabinkite įspūdingą žvaigždės formos šviestuvą STRÅLA. Tikime, kad naujoji simpatija liks sužavėta.

 

 

Patiko idėjos? Įgyvendinkite jas namuose jau per šias Kalėdas. Viską, ko gali prireikti, lengvai rasite parduotuvėje IKEA ir netrukus įsitikinsite, kiek mažai pastangų reikia norint įprastą vakarienę paversti švente.

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital