Sušildantys troškiniai - 39 gardžios idėjos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-11-08
Troškinių receptai
@Shutterstock

Troškinys - universalus patiekalas, kurį paruošti galima kiekvienam skoniui! Su mėsa, vegetariškas, iš sezoninių daržovių. Nuo tradicinių lietuviškų skonių iki kiek egzotiškų aromatų iš Azijos. Troškiniai sotūs, sušildantys ir tikrai dažniau turėtų pasirodyti mūsų virtuvėse!

Siūlome rinktis iš 39 gardžiausių troškinių receptų!

 

Sotus, jaukus, sušildantis ir vaikystę primenantis skonis. Jei mėgstate balandėlius, tačiau nėra laiko ar noro ilgai suktis virtuvėje, galite paruošti labai skanų troškinį! Taupesniam variantui troškiniui galima naudoti daugiau kopūsto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Greitas ir labai skanus torškinukas pietums be mėsos. Troškinys pavyksta sotus, kvapnus ir labai maistingas, avinžirniuose gausu baltymų! Tiekiame dažniausiai su ryžiais, bet tinka ir bulvių košė ar tiesiog duonos riekelė. Ruošiant su šviežiais pomidorais, jų viršūnėles reikėtų įpjauti kryžmai ir nuplikyti, tuomet jie lengvai nusilups.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis greitai paruošiamas troškinys su mėsa, daržovėmis ir ryžiais labai sotus bei skanus. Jam mus įkvėpė legendinis kreolų virtuvės patiekalas "Jambalaya", tik į klasikinį "Jambalaya" paprastai dar dedamos ir jūrų gerybės. Šis troškinukas labai atviras interpretacijoms - ingredientus drąsiai koreguokite pagal savo skonį ar tai ką turite šaldytuve - galima kažką išimti, o kažką pridėti, vietoje dešrelių čia puikiai tiks ir kitokia rūkyta mėsytė.. O paruošti visiškai nesudėtinga ir nereikia daug laiko - kol ryžiai verda, viską iškepame, paruošiame, o vėliau lieka tik sumaišyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Minkštučiai mėsos kukuliukai kvapniame pomidorų padaže yra italų virtuvės pasididžiavimas. Jie dažniausiai valgomi užsikandant duonele ar tiekiami su spagečiais ar kitais makaronais. Pagaminami nesudėtingai, o skanu be galo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Taupus, nesudėtingas ir labai skanus perlinių kruopų troškinys. Galima ruošti su kiauliena, vištiena ar kalakutiena, ar net su rūkytomis dešrelėmis. Gardinkite mėgstamomis daržovėmis, pvz., paprikomis, taip pat tinka pievagrybiais, o jei turite šaldytų žirnelių, troškinimo pabaigoje tinka įdėti ir jų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jeigu ieškote idėjos greitai vakarienei, ją jau radote! Taip paruošta vištiena labai kvapni, paruošti neužtrunka, o mėsytė sultinga, minkšta ir super skani. Labai gardu valgyti su ryžiais, makaronais ar šviežia duonele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Avinžirniai - nuostabus baltymų šaltinis, jei nevalgote mėsos ar tiesiog norite pagaminti daugiau vegetariškų ir veganiškų patiekalų. Gaminant daržovių troškinius, avinžirniai puikiai tinka, nes suteikia daugiau sotumo ir maistingumo. O pats šis troškinys savo skoniu nukelia link Maroko virtuvės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai pagaminamas pikantiško skonio troškinys. Labai skanu patiekti su česnakine duonele ir tarkuotu sūriu. Galima valgyti vieną arba drauge su ryžiais ar mėgstamais makaronais.

Receptą rasite čia.

Čanachai - tradicinis gruzinų patiekalas, kuris labai mėgstamas ir Lietuvoje. Tai (dažniausiai) molinėse ar ketaus puodynėse paruoštas troškinys su mėsa ir įvairiomis daržovėmis. Siūlome sužinoti, kaip paruošti tikrus gruziniškus čanachus bei dalinamės įvairiais čanachų receptais ir variacijomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis paprastai paruošiamas sotus patiekalas nudžiugins visą šeimą. Klasika iš Italijos kulinarinio lobyno - vištiena, pomidorai ir kitos daržovės namus pripildys nuostabiausių aromatų. Troškinį skanaujame vieną arba su pasirinktu garnyru - tinka ryžiai, makaronai, bulvės ar šviežia skrudinta duona. Jei ruošite su šviežiais pomidorais, reikėtų jų viršūnėles įpjauti "kryželiu", nuplikyti ir nulupti, o toliau viską ruošti pagal receptą.

Receptą rasite čia.

Burgundiškas jautienos troškinys yra vienas populiariausių jautienos troškinių. Ypač mėgstamas JAV, kur troškinį išpopuliarino garsioji Julia Child, teigusi, kad tai pats skaniausias jautienos patiekalas. Pavadinimas galbūt skamba prabangiai ir skonis tikrai stebina, tačiau jam puikiai tiks pigi jautienos dalis ir paprasčiausias sausas raudonas vynas. Svarbiausia dalis - naudoti puodą, kuris tinka kaitinti ir orkaitėje. Daugiau garžių jautienos troškinių receptų rasite šiame straipsnyje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šildantis troškinukas orkaitėje su mėsa ir pievagrybiais - tokie niekada nepabosta, tuo labiau, kai už lango dar skleidžiasi pavasaris. Padažas toks skanus, kad norėsite suvalgyti iki paskutinio lašelio!

Receptą rasite čia.

Puikūs pietūs, kai norisi greitai, sočiai, skaniai, o dar ir proga sunaudoti įvairiausių daržovių likučius. Daržoves galima rinktis ne tik čia siūlomas, bet ir kitokias, ar keisti jų proporcijas pagal tai, ko turite ir ką mėgstate.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sotu, greita ir labai skanu - tai, kas tinka dienoms, kai nesinori ilgai sukiotis virtuvėje. Šis troškinys puikiai sušildo, tad su juo tinka pasitikti vėstančias dienas savo virtuvėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tai nėra klasikinis befstrogenas, kuris gaminamas iš jautienos, bet tikrai be galo skani variacija befstrogeno tema. Ir itin greitai bei nesudėtingai paruošiama, būtinai pabandykite. Kaip ir klasikinį, labai skanu patiekti su bulvių koše ir raugintais ar marinuotais agurkėliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Mūsų šeima mėgsta tokius patiekalus, kurie greitai pagaminami ir nereikalauja ilgai virtuvėje sukiotis. Šis plovas būtent toks ir yra, dešimt minučių pasiruošimo, o visas likęs laikas troškinimui. Papildomai galima įdėti paprikos, kukurūzų, žirnelių ar ką tik turite savo virtuvėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Taip troškintą jautieną galima pateikti pačiais įvairiausiais būdais. Troškinys labai skanus su ryžiais, skrudintu batonu, salotomis, kaip takų, buritų įdaras ar pagardas ant traškių tortilijų. Kaip bepatieksite, bus labai gardu. Jeigu nerandate recepte naudojamų pipirų, juos pakeiskite džiovintais čili pipirais ar konservuotais jalapeno pipirais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Kremiška, jauki ir sušildanti kalafiorų sriuba su sūriu ir šonine - puikaus skonio derinys! Sriubą, žinoma, labai skanu pagardinti kepinta šonine, bet jei nenorite, skanu bus ir be jos.

Receptą rasite čia.

Čili troškinys, tik šį kartą vegetariškas. Soti, labai skani ir greitai pagaminama, puikus pasirinkimas, kai neturi daug laiko.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Troškinio pavadinimas kilęs iš fricassee gaminimo technikos pavadinimo. Tai būdas, kai mėsa supjaustoma ir iš pradžių yra apkepama, o tuomet patroškinama padaže. Viskas apkepama, o tik vėliau troškinama baltame padaže - tradiciškai yra naudojamas bešamelio padažas, tačiau kartais jis pakeičiamas kitais baltais padažais su grietinėle, grietine, sūriu, baltu vynu. Dar daugiau gardžių troškinių receptų rasite šiame straipsnyje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sotus, gardus, labai paprastas ir lengvai pagaminamas troškinukas su mėsos kukulaičiais. Toks troškinys neabejotinai patiks tiek mažiems, tiek dideliems.

Receptą rasite čia.

Tai indiškas mėsos patiekalas, tiesa, jį galima ruošti ir iš daržovių. Dažniausiai troškinamas jogurto ar grietinėlės padaže ir kaip būdinga Indijos virtuvei, gausiai pagardintas kvapniais prieskoniais. Labai skanu patiekti su biriai virtais ryžiais, indiška duonele.

Receptą rasite čia.

Kvapnus, sotus, jaukumą prie šeimos stalo kuriantis plovas, pagal gruzinišką receptą. Tokiam plovui tradiciškai naudojama riebesnė aviena ar veršiena, bet aš dažniausiai naudoju kokybišką kiaulienos sprandinę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Azijos patiekalas lietuviškam skoniui! Greitai paruošimas ir labai gardus rezultatas. Patiekalą paruošite vienoje keptuvėje, todėl nereikės plauti kalno indų!

Receptą rasite čia.

Labai sotus, lietuviškam skoniui artimas estiškas troškinys Mulgi kapsad - "kapsad" reiškia "kopūstus", o Mulgimaa yra Estijos regionas. Troškinys sotus, be jokių įmantrumų. Labai skanu su bulvytėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Čachochbilis yra tradicinis Gruzijos virtuvės patiekalas. Tai vištienos, svogūnų ir pomidorų troškinys, pagardintas česnakais ir prieskoninėmis žolelėmis. Siūlome išmokti gaminti šį nesudėtingą patiekalą. Čachochbilio pagrindą visuomet sudaro paukštiena (dažniausiai naudojama vištiena), svogūnai ir pomidorai, tačiau „žaidžiama“ dedant daugiau daržovių, naudojant įvairius prieskonius bei prieskonines žoleles.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pasakiškai kremiškas ir labai skanus ryžių troškinukas su pievagrybiais, žirneliais ir sūriu. Paruošite greitai, o rezultatas maloniai nustebins! Tai puiki idėja romantiškiems pietums ar vakarienei!

Receptą rasite čia.

Sotus, nesudėtingas kopūstų troškinys su mėsa. Ruošiamas orkaitėje, todėl visai nedaug pasiruošimo ir likusį darbą atliks orkaitė!

Receptą rasite čia.

Labai skanus, maistingas vištienos troškinukas su sadžiosiomis bulvėmis. Aušra pataria, kad, jeigu daržoves supjaustysite smulkiau, jos greičiau išsitroškins.

Receptą rasite čia.

Labai skanus ir sušildantis troškinys. Malonaus kremiškumo suteikia kokosų pienas. Puikus patiekalas vakarienei be mėsos! Patiekti tinka su ryžiais ar tiesiog duonos riekele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Bake In Heels

Paruošti visiškai nesudėtinga, o prieš tiekiant labai gardu pabarstyti smulkintais žalumynais. Šį troškinį tinka tiekti kaip garnyrą prie mėsos ir daržovių patiekalų arba valgyti vieną. Daržoves šiam troškiniui naudojamos neįmantrios, bet puikiai tiks dėti ir kitokių mėgstamų ar turimų, pvz., paprikos, morkų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Labai gardus kiaulienos ragu, o svarbiausia - nesudėtinga pagaminti. Tinklaraščio "Pasididžiuojanti namų šeimininkė" Rūta rekomenduoja valgyti su ryžiais ir daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rūta

Vištiena ir moliūgas kartu dera labai skaniai. Troškinukas kvapnus, sotus ir sušildantis, puikiai dera su ryžiais. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Paprastas ir sotus troškinys, kuriam prireiks labai mažai ingredientų ir pastangų. Kai už lango vis dar šalta ir žvarbu, manau, visiems gana dažnai pasitaiko dienų, kuomet norisi gardaus, jaukaus, močiutės maisto. Šis troškinys neapsieitų be kmynų ir morkų, tai tiesiog būtini recepto ingredientai. Kartais rauginti kopūstai jau būna su morkomis ir kmynais, tuomet morkų ir kmynų papildomai dėti nebūtina, bet jeigu norite, žinoma, galite įdėkite pagal skonį. Ciberžolė šiam troškiniui nėra būtina, bet ji suteikia puikaus papildomo skonio ir spalvos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Labai skanus, labai kreminis jautienos kepenėlių troškinys su nuostabiai kvapniu padažu, prie kurio labai tinka bulvių košė ar ryžiai, nes padažas toks skanus, kad jį norės suvalgyti iki paskutinio lašelio. Ypač gardu tiekti su raugintomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Lengvai ir greitai pagaminamas, sotus ir maistingas meksikietiškas troškinys kitaip - iš bolivinės balandos. Jis puikiai tiks sušilti ir jaukiai praleisti laiką su šeima prie stalo. Jei gaminsite su šviežiais pomidorais, jų viršūnėlę įpjaukite "kryželiu", nuplikykite ir nulupkite.

Receptą rasite čia.

Sotus, jaukus ir sušildantis vištienos troškinys kitaip - moliūge! Daržoves troškiniui galite drąsiai rinktis savo nuožiūra, o vietoje kreminio sūrio puikiai tinka ir kitoks mėgiamas tepamas sūrelis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Indijoje avinžirniai mėgstami naudoti sriuboms ir troškiniams, nes ten tai sotus ir pigus ingredientas. Šį troškinį paruošti labai lengva, jį galite tiekti kaip pagrindinį patiekalą su duona arba su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kremiškas, švelnaus skonio ir labai labai skanus vištiena, grybais ir sūriu. Valgome su ryžiais, duonos riekele ar kuo tik sugalvosite! Recepte naudojami pievagrybiai, bet jei turėsite miško grybų, bus dar gardžiau. Miško grybus šiam troškiniui reikėtų kruopščiai nuvalyti ir apvirti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Troškinys - idėja sveikiems pietums ar vakarienei. Sotus ir maistingas lęšių troškinys sušildys savo įmantriais skoniais ir suteiks sotumą jausmą be mėsos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Minkšti jautienos gabalėliai pomidoriniame padaže su saldžiomis morkytėmis – sotiems ir skaniems sekmadienio pietums. Nors prireiks laiko troškinti, bet darbo visai nedaug, nes didžiąją jo dalį už Jus atliks orkaitė!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Pietums, kuriems paruošti prireiks labai paprastų ingredientų, o ir ilgai sukiotis virtuvėje nereikės. Jei norisi, papildomai galima pagardinti pomidorų padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikiais aromatais Indijos virtuvę primenantis vištienos troškinys. Tiekti gardžiausia su ryžiais ar duonos riekele. Kokosų pienas troškiniui suteikia šilkinės tekstūros ir nuostabiai skaniai dera su ryžiais, todėl būtent juos rekomenduojame rinktis garnyrui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiamas ir labai skanus troškinukas. Jo aštrumą koreguokite pagal savo skonį, keisdami prieskonių kiekį. Jei norite, papildomai su dešrelėmis galima pakepinti ir vištienos gabalėlių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Viską paruošite viename inde, t.y. keptuvėje. Aišku, su sąlyga, jei ją galima naudoti orkaitėje. Jei ir ne, tikrai nebus sudėtinga viską perpilti į kepimo indą ir paruošti puikų plovą primenantį troškinį.

Receptą rasite čia.

Pagaminti paprasta, o valgyti nepaprastai skanu. Jaučio žandai troškinami ilgai žemoje temperatūroje, todėl gerai ištroškinti tiesiog byra į gabalėlius ir būna labai minkšti, sodraus skonio. Ypač skanu su bulvių koše ar duonos riekele, kuri sugertų visą puikų padažą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital