Sekmadienį 9 val. per TV3 rodytoje laidoje "La Maistas - moliūgai atidunda!" mūsų šefas Tomas Rimydis dalinosi patarimu, kaip išvirti tobulą moliūgienę. Paslaptis - pirmiausia karamelizuoti moliūgų gabaliukus ištirpintame cukruje (1 kilogramui moliūgo reikia 200g cukraus), o tada gausiai užpilti juos vandeniu (kad moliūgą apsemtų) ir lėtai virti ant nedidelės ugnies atidengtame puode, vis pamaišant iki gabalėliai suminkštės, sukris, skystis nugaruos ir moliūgienė virs į tirštą "košę".
Moliūgienės ingredientai paprastučiai, tačiau karamelizavimas suteikia jai nuostabaus poskonio. Paragavę, tikrai neatspėtumėte, jog gardumynas gamintas iš moliūgų.
Jeigu neturėjote galimybės laidos pasižiūrėti gyvai, šiuo patarimu dalinamės žemiau esančiame video:
„La Maistas“ – kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!