Naujieji metai stilingai ir be įtampos - kaip tą įgyvendinti?

2018-12-20
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
PARTNERIO TURINYS
Šis turinys sukurtas bendradarbiaujant su IKEA
Naujieji metai stilingai ir be įtampos - kaip tą įgyvendinti?

 

Organizuojate Naujųjų sutikimą savo namuose? Surengti smagų vakarėlį būriui svečių gali būti nelengva užduotis ne tik jums, bet ir jūsų nervų sistemai. Kad išvengtumėte nereikalingo streso, žiūrėkite į viską paprasčiau. Prieš jūsų akis – gausios, bet įtampos nekeliančios šventinės vakarienės receptas, kurį lengvai įgyvendinsite pasitelkę išradingumą, o trūkstamas detales rasite apsilankę parduotuvėje IKEA.

 

Pasidalinkite darbus

 

Kad netektų skubėti, šventinę vakarienę pradėkite planuoti iš anksto: sudarykite darbų sąrašą ir pasidalinkite juo su būsimais svečiais – tiesiog siųsdami kvietimą įtraukite ir po kiekvienam svečiui skirtą užduotį. Erdvės dekoravimu galite užsiimti patys, o gaminkite kartu su svečiais arba kiekvieno paprašykite atsinešti norimų užkandžių ir gėrimų. Taip turėsite pakankamai laiko pasiruošti ir pasipuošti.

 

Pastelinis fonas spalvingoms vaišėms

 

Kadangi neaišku, kokie patiekalai bus ant šventinio stalo, nes už juos atsakingi svečiai, puoškite paprastai, neperkraudami interjero. Verta rinktis šviesias, pastelines spalvas ir prie visko tinkančias šiuolaikinio stiliaus dekoracijas.

Šviesios medienos valgomojo stalas NORRÅKER – tobulas variantas, bet nenusiminkite, jei tokio neturite. Galite sustumti du mažesnius ir paslėpti po gražia natūralaus glamžyto audinio staltiese. Jos spalvą pritaikykite prie interjero, o dar geriau – pasirinkite neutralią.

Darni kėdžių eklektika aplink stalą – sumanus sprendimas, kai svečių daug, o kėdžių komplektas namuose tik vienas. Drąsiai derinkite skirtingus modelius ir, jei reikia, pristumkite papildomą suoliuką NORRÅKER. Ant jo visada atsiras vietos „dar vienam“, o jei paviršių paminkštinsite švelniu avikailiu, labai tikėtina, kad netrukus prie jo nusidrieks visa norinčiųjų prisėsti eilė.

 

 

 

Dekoruokite įspūdingai, bet saikingai

 

Stalo serviravimui naudokite pastelinių spalvų indus. Švelni spalvų gama gali turėti net keletą atspalvių, svarbu, kad jų tonai (šviesumas, tamsumas bei intensyvumas) sutaptų. Tuomet indai iš skirtingų servizų darniai atrodys kartu ir šventinis stalas galės pretenduoti į stilingo, švaraus bei neperkrauto titulą.

Linines servetėles ar kitokią tekstilę dailiai sulankstykite ir papuoškite šventinėmis dekoracijomis. Servetėlėmis galima išgauti įvairiausių kompozicijų, kurios užpildys lėkštes ir papuoš visą stalą. O joms prispausti kuo puikiausiai tiks Kalėdų eglės žaisliukai – atrodys šventiškai ir skoningai.

Jei norite sukurti iš tiesų magišką nuotaiką, ant stalo tarp indų atsitiktine tvarka paberkite popieriaus lankstinių ar girliandų, eglės žaisliukų ar karolių.

Gėlių puokštės ir žalumynai – viena iš naujausių tendencijų, kai kalbame apie namų puošimą. Nebijokite gyvų žiedų ir jų motyvų per žiemos šventes. Tai ne vasaros palikimas, o supermadingas artėjančių Kalėdų dekoras.

Ant lango pakabinkite keletą skirtingo dydžio žvaigždės formos šviestuvų gaubtų – tegul jie sugula vienas ant kito, bus dar gražiau. O virš stalo pritvirtinkite didelę sudžiūvusią medžio šaką. Apkaišykite eukalipto šakelėmis, kad atrodytų sužaliavusi, ir papuoškite LED lempučių girlianda – akimirksniu sukursite svetingą ir jaukią atmosferą.

 

 

Girliandos, šviečiantys žvaigždės formos gaubtai languose, žydinčių sezoninių gėlių puokštės gali atsirasti netikėčiausiose vietose. Kodėl gi nepapuošus jomis koridoriuje žiemojančio dviračio? Sutikite svečius netikėtumų ir spindinčios šventinės nuotaikos pilnuose namuose – tegu ji jaučiasi vos įžengus pro duris.

 

 

Įrenkite atskirą barą draugų atneštiems gėrimams

 

Tikėtina, kad draugai atsineš ne tik užkandžių, bet ir mėgstamų gėrimų. Kad nekiltų sumaištis, iš anksto pagalvokite, kur padėsite maisto atsargas ar papildomus indus, taures. Tam puikiai tiks papildomas staliukas ar spintelė. Mes pasirinkome didelę baro spintelę su stiklinėmis durelėmis (ši vadinasi FABRIKÖR). Tuomet kiekvienas galės įsipilti sau norimo gėrimo, o jums nereikės kaskart šokinėti ir pildyti taurių.

 

Dengiant stalą ir vakarėlio metu taip pat pravers medinės dėžės ir padėklai: atnešti maistui, nunešti panaudotiems indams ar neįprastai patiekti užkandžiams. Kad būtų dar įdomiau, keliose dėžėse ar ant padėklo galite sukurti kompoziciją su servetėlėmis, žvakėmis ir gėlėmis.


Kai viskas puikiai sustyguota ir iki šventės pradžios dar liko laiko, laukdami svečių sumąstykite ką nors smagaus. Gal po šmaikštų ranką rašytą palinkėjimą draugams, kad būsimi metai jiems būtų ne mažiau įspūdingi nei jūsų surengtas vakarėlis?
 

 

Prie stalo – savitarna

 

Susirinkus svečiams, visi kartu pradėkite serviruoti stalą – tuo pat metu maloniai bendrausite ir atsipalaiduosite. Nepamirškite pasirūpinti keletu tuščių lėkščių ir dubenų tiems, kurie savo patiekalus atneš plastikinėse dėžutėse ar popieriniuose induose. Juk, ranką prie širdies pridėjus, kam malonu ant puošnaus stalo dėti plastikines maisto dėžutes?
 

Įrankius galite „pamerkti“ į stiklines ar puodelius, o lėkštes sukrauti į stirtas – tegu indus ir maistą kiekvienas pasiima pats. Taip ir ruoštis bus paprasčiau, ir veiksmo aplink stalą daugiau.

 

O dabar atsipalaiduokite, giliai įkvėpkite gardaus draugų sunešto maisto aromato ir visi kartu pasimėgaukite maistu, gėrimais bei puikia kompanija. Ir dar vienas dalykas – visai nesvarbu, jei kas nors atsineš tokį pat patiekalą ar gėrimą, o dekoracijos nebus pakabintos idealiai simetriškai. Svarbiausia puikiai drauge praleistas laikas!


 


 

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital