Sultinga vištienos krūtinėlė lengvai ir greitai - kaip?

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2017-05-09
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Sultinga vištienos krūtinėlė lengvai ir greitai - kaip?

Krūtinėlė - ko gero, labiausiai vertinama vištienos dalis. O kokias gardžias salotas galima pagaminti su ja... Tiesiog pirštelius apsilaižysi! Deja, ne visada ir ne visiems pavyksta ją iškepti taip, jog būtų sultinga ir švelni, todėl nemažai žmonių vietoje krūtinėlės mieliau renkasi vištų blauzdelių ar šlaunelių mėsą. Skubame į pagalbą ir dalinamės išbandytu metodu, ką reikėtų daryti, kad kepama krūtinėlė netaptų per sausa. 

 

Pirmiausia vertėtų paminėti, kad vadovaujantis šiuo metodu sėkmė nemaža dalimi priklauso nuo Jūsų kantrybės - kepamos krūtinėlės nevalia tikrinti ar vartyti. Negalima net pakelti keptuvės dangčio. Taigi, turėsite pasitikėti mumis :)

 

Reikės:

1-4 panašaus dydžio vištienos krūtinėlės gabaliukų be odos ir kaulų - nuo to, ar jie bus didesni ar mažesni, kepimo laikas nepriklauso;

Druskos ir maltų pipirų (galite naudoti ir kitus, savo mėgstamus prieskonius);

Šaukšto alyvuogių aliejaus, nesūraus sviesto arba ir vieno, ir kito;

Stiklainio arba plačios stiklinės;

Didelės keptuvės su dangčiu;

Mentelės.

 

1. Pirmiausia krūtinėlę reikėtų suslėgti. Tai geriausia padaryti kelis kartus prispaudus ją stiklainio ar plačios stiklinės dugnu. 

 

 

2. Pagardinkite vištieną prieskoniais. Nuo to, kokius juos pasirinksite vištienos sultingumas nepriklausys. Taip pat galite gabaliukus apvolioti miltuose - taip krūtinėlė įgaus malonų traškumą.

 

 

3. Įkaitinkite keptuvę ant šiek tiek didesnės nei vidutinės ugnies. Įpilkite alyvuogių aliejaus arba/ir sviesto. Paskirstykite jį tolygiai per visą keptuvę.

 

 

4. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės, sudėkite vištieną ir kepkite vieną minutę. Nejudinkite jos! Krūtinėlė turi lengvai apskrusti iš vienos pusės.

 

 

5. Apverskite vištienos gabalėlius ir sumažinkite kaitrą iki minimalios. Uždenkite keptuvę dangčiu ir pakepkite 10 minučių. Nenuiminėkite dangčio net tam, kad vos užmestumėte akį.

 

 

6. Išjunkite ugnį (jei kepate ant elektrinės viryklės, nuimkite keptuvę nuo įkaitinto paviršiaus). Palaikykite vištieną dar 10 minučių uždengtoje keptuvėje, nekilnojant dangčio.

 

 

7. Nuimkite dangtį. Vištienos krūtinėlė paruošta! Dėl visa ko, įsitikinkite, jog viduje ji nebe rausva. Supjaustykite ir mėgaukitės. Taip paruoštą vištieną galima kelias dienas laikyti šaldytuve uždaruose maisto indeliuose.

 

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (9)
Julija
2023-06-14 08:32
Išbandžiau, tikrai greitai ir skanu! Ačiū! ATSAKYTI
Kotryna
2021-03-28 19:28
tikrai minkšta gavosi! :)) ATSAKYTI
DiaNa
2019-07-30 10:22
Geras. Tikrai gavosi. Kazkas nerealaus ir labai skanaus. ATSAKYTI
Simsim
2019-04-23 21:24
Tikrai sultinga, skani vištiena ATSAKYTI
Šarūnas
2018-09-09 19:31
Liux! Labai skaniai pavyko, labai greita ir skanu ATSAKYTI
Daiva
2018-05-19 16:37
Niekada nemėgau krūtinėlės. Dabar jau mėgstu ATSAKYTI
Kūma
2017-05-10 05:25
O tobulam skoniui pabandykite kepti kokosų aliejuje, nustebsite ;) ATSAKYTI
Nomeda
2016-10-19 18:21
Geriausias krutineles gaminimo budas, tokia sultinga man dar niekad nebuvo gavusis, dabar tik sitaip ir kepsiu :-) ATSAKYTI
Augustė
2016-10-11 11:24
Ačiū labai už receptą, vakar vakarienei šitaip kepiau - tikrai labai sultinga ir skani krūtinėlė pavyko :-) Išsikepiau iškart daugiau, kad liktų salotoms ir kitiems savaitiniams valgymams paskaninti. Pats skaniausias krūtinėlės iškepimas, dar kartą ačiū! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital