Krūtinėlė - ko gero, labiausiai vertinama vištienos dalis. O kokias gardžias salotas galima pagaminti su ja... Tiesiog pirštelius apsilaižysi! Deja, ne visada ir ne visiems pavyksta ją iškepti taip, jog būtų sultinga ir švelni, todėl nemažai žmonių vietoje krūtinėlės mieliau renkasi vištų blauzdelių ar šlaunelių mėsą. Skubame į pagalbą ir dalinamės išbandytu metodu, ką reikėtų daryti, kad kepama krūtinėlė netaptų per sausa.
Pirmiausia vertėtų paminėti, kad vadovaujantis šiuo metodu sėkmė nemaža dalimi priklauso nuo Jūsų kantrybės - kepamos krūtinėlės nevalia tikrinti ar vartyti. Negalima net pakelti keptuvės dangčio. Taigi, turėsite pasitikėti mumis :)
Reikės:
1-4 panašaus dydžio vištienos krūtinėlės gabaliukų be odos ir kaulų - nuo to, ar jie bus didesni ar mažesni, kepimo laikas nepriklauso;
Druskos ir maltų pipirų (galite naudoti ir kitus, savo mėgstamus prieskonius);
Šaukšto alyvuogių aliejaus, nesūraus sviesto arba ir vieno, ir kito;
Stiklainio arba plačios stiklinės;
Didelės keptuvės su dangčiu;
Mentelės.
1. Pirmiausia krūtinėlę reikėtų suslėgti. Tai geriausia padaryti kelis kartus prispaudus ją stiklainio ar plačios stiklinės dugnu.
2. Pagardinkite vištieną prieskoniais. Nuo to, kokius juos pasirinksite vištienos sultingumas nepriklausys. Taip pat galite gabaliukus apvolioti miltuose - taip krūtinėlė įgaus malonų traškumą.
3. Įkaitinkite keptuvę ant šiek tiek didesnės nei vidutinės ugnies. Įpilkite alyvuogių aliejaus arba/ir sviesto. Paskirstykite jį tolygiai per visą keptuvę.
4. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės, sudėkite vištieną ir kepkite vieną minutę. Nejudinkite jos! Krūtinėlė turi lengvai apskrusti iš vienos pusės.
5. Apverskite vištienos gabalėlius ir sumažinkite kaitrą iki minimalios. Uždenkite keptuvę dangčiu ir pakepkite 10 minučių. Nenuiminėkite dangčio net tam, kad vos užmestumėte akį.
6. Išjunkite ugnį (jei kepate ant elektrinės viryklės, nuimkite keptuvę nuo įkaitinto paviršiaus). Palaikykite vištieną dar 10 minučių uždengtoje keptuvėje, nekilnojant dangčio.
7. Nuimkite dangtį. Vištienos krūtinėlė paruošta! Dėl visa ko, įsitikinkite, jog viduje ji nebe rausva. Supjaustykite ir mėgaukitės. Taip paruoštą vištieną galima kelias dienas laikyti šaldytuve uždaruose maisto indeliuose.