Norime, kad Jūsų savaitgalio pusryčiai būtų jaukūs, gardūs ir malonūs. Nors pusryčiai ir sumuštiniai - tikriausiai neatsiejamas žodžių derinys, tai nereiškia, kad pusryčių sumuštiniai turi būti nuobodūs!
Kai pusryčiams norisi sotaus, energiją pakraunančio ir labai skanaus sumuštinio, šie yra būtent TAI. Greitai ir lengvai paruošiami, puikiai subalansuoto skonio, tekstūros, sotūs ir tiesiog visomis prasmėmis nuostabūs. Vietoje lašišos galite naudoti ir kumpį ar karšto rūkymo skumbrę ar tiesiog virtą/keptą ir tada smulkiai suplėšytą vištieną.
Receptą
rasite čia.
Sūriški, kremiški ir be proto puikūs - šiuos lengvai paruošiamus karštus sumuštinius sutiksite beveik kiekviename Paryžiaus restoranėlyje. Šis receptas klasikinis ir puikus savaime, bet drąsiai juo improvizuokite - į sumuštinius galima įdėti po riekelę pomidoro, įberti mėgiamų žalumynų, kumpį keisti sūdyta ar rūkyta lašiša ar kaip tik sugalvosite.
Receptą
rasite čia.
Šie iš Danijos kilę pusryčių sumuštiniai (ten vadinami Smorrebrod) yra spalvingi, sotūs ir itin paprastai pagaminami. Danijoje jų sutiksite su pačiu įvairiausiu viršumi, o šįkart mes dalinamės savo mėgstamiausia variacija su burokėliais, virtais kiaušiniais, silke ir agurkais.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Daugelio mėgstamos, klasikinės kaprio salotos keptame sumuštinyje! Labai gaivus skonių derinys - su pomidorais ir bazilikais. Sumuštinis iškepa traškus išorėje ir su maloniai tįstančiu sūriu viduje.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Jei ieškote gardžių ir nepabodusių sumuštinukų idėjų užkandžių stalui ar ypatingiems pusryčiams, šie puikiai tiks. Labai gardu valgyti tiek didesnius pailgus, supjaustytus kaip sušiai, tiek mažus kvadratinius vieno kąsnio sumuštinukus.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Greitai paruošiama, paprasta, bet tokia puiki užtepėlė tikrai tiks sotiems pusryčių sumuštiniams. Arba vieno kąsnio užkandėlėms ar brusketoms, net tikrai ir gardu, ir žaviai atrodo.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šie sumuštiniai išbandyti ir išgirti daugybę kartų. Ir ne veltui - skonis išties nuodėmingai skanus ir mūsų namuose buvo ne kartą kartojamas įvairiomis formomis.
Receptą
rasite čia.
Greita, sveikuoliška ir labai gardi avokadų užtepėlė skrebučiams. Labai skanu tiekti tiek su baltos, tiek su juodos duonos skrebučiais.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Šie tuno sumuštiniai yra amerikietiška klasika, už Atlanto žinomi kaip “tuna melts”. Savo legendos jie verti dar ir kaip - paruošiami super paprastai, o kiekvienas kąsnis sutirpsta burnoje!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Puikiosios kiaušinių ir avokado salotos gali nuostabiai pagardinti sumuštinius. Tokiu būdu jie pavyks ne tik labai gardūs, bet ir sotūs, maistingi, o paruošimas ilgai neužtruks.
Receptą
rasite čia.
Kas gali būti geriau už legendinį prancūzišką karštą sumuštinį su kumpiu ir sūriu Croque Monsieur? Ogi didelis karštas sumuštinis! Ruošiamas vienoje skardoje, o tada belieka tiekti, pjaustyti ir skanauti. Užtikriname, skanesnių sumuštinių nebūsite ragavę! Jie tokie minkštučiai, kremiški, tiesiog skonių fiesta kiekviename kąsnelyje!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Labai greitai paruošiami sumuštinukai maistingiems pusryčiams ar net pietums ar vakarienei. Sumuštiniai bus labai skanūs ne tik su lašiša (tinka rūkyta, sūdyta ar kepta), bet ir su silke! O jeigu nemėgstate saldaus aitriųjų paprikų padažo, vietoje jo galite tiesiog užspausti citrinos sulčių.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Karšti sumuštiniai su raugintais kopūstais? Tikrai taip! Tai kiek kitokia nei tradicinė Reuben sumuštinio versija, ši ruošiama be mėsos.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Karštus sumuštinius labai mėgstu, tik kažkodėl retai juos gaminu. Šiuos gaminau su šprotais ir raugintais agurkėliais. Pavyko labai gardūs!
Receptą
rasite čia.
Šis sumuštinis tikras išsigelbėjimas ne tik pusryčiams, bet ir pietums ar vakarienei - jis greitai paruošiamas, sotus ir labai labai skanus. Beje, gausu vietos ir improvizacijai - galima dėti kitokių mėgstamų daržovių, jei norisi - mėsytės, pvz., rūkyto kumpio, taip pat puikiai tiks ir sūdytos lašišos gabaliukas!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Kas gali būti geriau už legendinį prancūzišką karštą sumuštinį su kumpiu ir sūriu Croque Monsieur? Ogi didelis karštas sumuštinis! Ruošiamas vienoje skardoje, o tada belieka tiekti, pjaustyti ir skanauti. Užtikrinu, skanesnių sumuštinių nebūsite ragavę! Jie tokie minkštučiai, kremiški, tiesiog skonių fiesta kiekviename kąsnelyje!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Tuno sumuštiniai yra klasika, kuri be galo populiari daugelyje šalių - nuo Lietuvos, iki Prancūzijos (pvz. “Pan Bagnat”) ar JAV (garsieji “tuna melts"). Jų variacijų yra begalės ir daugelis bus tikrai gardžios, o šįkart mes dalinamės savo pačių mėgstamiausių karštų tuno sumuštinių receptu.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šie silkės sumuštinukai tobulai tinka rudeniui, kai šakninių daržovių derlius pats gausiausias. Šįkart jiems gaminti naudojoma burokėlius ir morkas, bet jei norite įdomiau, galite išbandyti ir burokėlių bei sviestinių (arba muskatinių) moliūgų derinį. Jei turite laiko, duonos riekeles galite paskrudinti (skrudintuve ar orkaitėje ar sausoje keptuvėje) - bus dar skaniau. Galima ruošti ir kaip nedidelius, vieno kąsnio sumuštinukus.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Nors ir skamba netikėtai, šie sumuštiniai abejingų nepaliks. Švelnaus, bet sodraus skonio, su tįstančiu sūriu ir gaivia cukinija. Po vieno, norisi ir antro, ir taip žiūrėk, jau ir trečio ranka tiesiasi, nes jie būtent tokie - neatsivalgomi.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Tokie skanūs, kad prireiks paruošti dar kartą, o ingredientai visiškai paprastučiai ir taupūs.
Receptą
rasite čia.
Puikūs kepti tortilijų sumuštiniai pusryčiams, užkandžiams ar net pietums, ypač, jei šalia paruošite šiežių daržovių salotų. Skanūs ir atvėsę, todėl patogu pasiimti su savimi į darbą, net jei nėra galimybės pasišildyti pietų.
Receptą
rasite čia.
Gaivūs, lengvai paruošiami, žavingi ir maistingi pusryčių sumuštinukai. Kreminį sūrį mes dažnai maišome perpus su jogurtu, jog būtų lengvesnvės tekstūros, bet tai nebūtina. Kiaušinį galite naudoti tiek putpelės (jis išverda super greitai), tiek paprastą minkštai virtą vištos kiaušinį.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Puiki idėja sveikuoliškiems, greitiems ir labai gardiems pusryčiams! Sumuštiniai sotūs, tad neišalksite iki pietų. Rekomenduojame ruošti su juoda duona.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Pavyksta labai skanūs ir nesunkiai paruošiami. Prieš patiekiant gardu apibarstyti svogūnų laiškais ir marinuotais agurkėliais.
Receptą
rasite čia.
Labai greitai paruošiami ir labai skanūs kepti sumuštinukai. Mes juos ruošiame ant prancūziško ar paprasto batono. Rūkytą kumpį galima keisti rūkyta, kepta ar virta vištiena.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Kai norisi greitai, skaniai ir paprastai. Šie sumuštinukai gali pasirodyti kiek neįprasti, tačiau tokie skanūs, kad patiks visai šeimai. Jei mėgstate kiek įdomesnius skonius, tai šis tikrai sužavės. Obuoliai taip gerai dera su sūriu, o ir gaminant užtruksite vos kelias minutes.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Sotus ir labai skanus avokadų bei kiaušinių derinys naujai - sumuštinių pavidalų. Beje, šie sumuštiniai patiks ir mėgstantiems maitintis sveikiau - jie ruošiami be majonezo.
Receptą
rasite čia.
Šiems išskirtinio gurmaniško skonio karštiems sumuštiniams reikės vos kelių ingredientų, bet šiek tiek daugiau laiko. Neišsigąskite didelio svogūnų kiekio recepte - karamelizuojantis jų tūris sumažėja 4-5 kartus, o skonis iš aštraus tampa subtiliai salstelėjusiu. Papildomai tereikia šiek tiek prieskonių bei sūrio ir vieni puikiausių karštų sumuštinių garuos ant jūsų stalo.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Greitai paruošiami, šiek tiek pikantiški ir labai skanūs kepti sumuštiniai. Tiks ir pusryčiams, ir užkandžiams, ir greitai vakarienei. Beje, šie sumuštiniai labai skanūs ne tik šilti, tik iškepę, bet ir atvėsę.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Labai greitai paruošiami sumuštiniai ypatingiems pusryčiams ar greitiems pietums! Į sumuštinius papildomai tinka dėti alyvuogių, saulėje džiovintų pomidorų, marinuotų agurkėlių, taip pat tiks įvairiausi sūriai ar net kelių mišinys, rūkytas kumpis ar kepta vištiena. Įdarą rinkitės pagal norus ir šaldytuvo turinį!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Gardūs ir tikrai labai greitai paruošiami sumuštinukai, kuriais mėgautis tinka tiek šiltais, tiek atvėsusiais. Jeigu darysite ant prancūziško batono ar mažesnių duonos riekelių, puikiai tiks ir užkandžių stalui.
Receptą
rasite čia.
Tobuli pusryčių sumuštiniai su šviežiais agurkais, virtais kiaušiniais ir sūdyta lašiša - skanūs pusryčiai garantuoti!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai
Kepti sumuštiniai su tunu ir agurkėliais - įkvėpti tradicinių Maltos sumuštinių, tiek šiek tiek pakoreguoti pagal mūsų skonį. Tam tikrų priedų, tokių kaip alyvuogės, saulėje džiovinti pomidorai, jei nemėgstate, galite ir nedėti, ar drąsiai koreguoti proporcijas pagal savo skonį.
Receptą
rasite čia.
Šiek tiek kitokie karšti sumuštiniai - užkepti orkaitėje. Labai gardūs, sotūs ir nesudėtingai paruošiami.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Šį skonį tikriausiai daugelis atsimena dar iš vaikystės. Minkšti ir labai skanūs, šilti pusryčių skrebučiai, kuriuos ragaujame vienus, su uogiene ar tiesiog pabarstę cukraus.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Greiti ir labai skanūs sumuštinukai tiems, kas mėgsta grybus! Vietoje pievagrybių tinka ir baravyklų ar rudmėsių riekelės ar voveraitės, todėl puikiai tiks užkandžiams po grybavimo! Papildomai galima dėti rūkytos ar vytintos mėsytės.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Puiki idėja ypatingiems savaitgalio pusryčiams - kas gali būti geriau už kvapnų sviestinį raguolį ir avokadus? Kai turiu daugiau laiko, kiaušinius šiam sumuštiniui verdu be lukšto, bet puikiai tinka ir tiesiog paprastai išvirti kiaušiniai.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Karšti sumuštiniai su kopūstais. Skamba neįprastai, tiesa? Mes irgi taip manėme, kol neparagavome! Tai tradicinis korėjiečių gatvės maistas. Receptas labai paprastas, o kopūstų kepsneliai netikėtai lietuviško skonio. Beje, kepsneliai tikrai labai skanūs ir ne sumuštiniuose, o patiekiant juos su virtais ryžiais.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai
Sumuštiniai su kumpiu, mocarelos sūriu, pomidorais ir bazilikais. Greitai paruošiami, sotūs sumuštinukai tobuliems pusryčiams ir ne tik! O švieži bazilikai suteikia fantastišką skonį
Receptą
rasite čia.
Sumuštiniai su silke ir avoakdais - kaip skanu, o paruošiamos greitai ir paprastai. Prireiks vos kelių ingredientų.
Receptą
rasite čia.
Gardieji uždari karšti sumuštiniai su grybų įdaru. Juos galima kepti specialioje sumuštinių keptuvėje ar paprastoje, tiesiog šiek tiek paspaudžiant dangčiu. Skanaujame ir šiltus, ir atvėsusius.
Receptą
rasite čia.
Labai lengva, greita, kasdieniška... Puikus receptas, kai norisi kažko paprasto pasmaližiauti. Traškus batonas ir cinamonu kvepiantys obuoliai. Labai paprasta paruošti!
Receptą
rasite čia.
Labai greitai paruošiami, maistingti ir sotūs pusryčių sumuštiniai sveikesniems pusryčiam, pietums ar vakarienei. Jei nevalgote kiaušinių, galima ruošti ir be jų - bus taip pat labai skanu.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Šis Montekristo sumuštinis gali atrodyti labai matytas, nes primena populiarųjį prancūzišką sumuštinį French croque-monsieur. Na ir tikrai, šio sumuštinio variacijos Amerikoje, receptų knygose minimos jau 1930 - 1960 metais. Įdomu tai, kad sumuštinio gaminimas gali kisti priklausomai nuo regiono. Vienose šalies dalyse populiaru jį gaminti tik su kiaulienos kumpiu, o kitur dedama ir kalakuto mėsos, gali būti kepami ir grilyje, ir keptuvėje, ir orkaitėje. Išskirtinis akcentas - cukraus pudra apibarstytas viršus arba šaukštelis džemo šalia, bet skanu ir be to. Šis nuostabus sumuštinis su kumpiu ir sūriu puikus pasirinkimas sotiems, skaniems pusryčiams.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Šis sumuštinis šiuo metu yra tikriausiai vienas populiariausių ir madingiausių patiekalų internete. Kuo ypatingas šis japoniškas sumuštinis? Žinoma, skonių deriniu - mėsos kepsnelis (galima ruošti su kiauliena ar vištiena), traškūs kopūstai, puikus padažas ir visas šis gėris tarp dviejų batono riekelių. Paprasta ir labai skanu!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Pabodo įprastai kepti karšti sumuštiniai? Siūlome išbandyti šį skanėstą - paruošti juos ne ką sudėtingiau, bet daili išvaizda tikrai vilios paragauti net ir mažuosius nevalgiukus.
Receptą
rasite čia.
Greitai paruošiami sumuštiniai romantiškiems pusryčiams! Ruošti galima su sūdyta ar rūkyta lašiša, jei mėgstate, papildomai galima pagardinti riekele gerai prinokusio avokado. Skanu ir be salotos lapo, bet rekomenduojame jo įdėti, nes ji suteikia gaivumo ir traškumo.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Vos kelios minutės ir šie gardūs sumuštinukai paruošti. Labai tinka pusryčiams, greitai vakarienei ar užkandžiams.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Tai labai skanūs kepti sumuštiniai, kuriuos ruošti tinka ne tik pusryčiams, bet ir pietums nes jie tikrai labai sotūs ir greitai paruošiami. Toks sumuštinis pirmiausia išpopuliarėjo JAV dėl atvykėlių iš Kubos. Sumuštiniams puikiai tinka įvairiausi keptos ar virtos mėsos likučiais - tradicinis ruošiamas su orkaitėje kepta sprandine, bet skanu ir su vištiena (kepta ar virta) ir net mėsos gabalėliais iš guliašo.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Greitai paruošiami sumuštiniai, tobulai tinkantys savaitgalio pusryčiams. Paruošite labai greitai, o skanūs jie ir atvėsę! Sumuštiniams rinkitės mėgstamus žalumynus.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Labai nesudėtinga ir ypatingai skani pusryčių idėja tiems, kas mėgsta dieną radėti saldžiai. Galima ruošti ir be bananų ar vietoje jų dėti obuolių, kriaušių ar net uogų, o patiekti labai labai skanu su vaniliniais ledais!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Kepti sumuštiniai be orkaitės ir specialiaus keptuvo - šie kepami tiesiog keptuvėje. Gardiname mėgstamais žalumynais.
Receptą
rasite čia.
Puikus būdas, kaip likučius panaudoti greitiems pusryčiams ar pietums! Sumuštiniams galite naudoti rūkytą kumpį, vyniotinių gabalėlius, rūkytą dešrą ar net pagrindinio karšto patiekalo mėsos likučius, daržovių gabalėlius. Visus skonius gardžiai sujungia puikus garstyčių padažas!
Receptą
rasite čia.
Dailūs sumuštiniai pusryčiams ar užkandžių stalui. Švelnesniam skoniui galite rinktis ne rūkytą, o virtą ar orkaitėje keptą mėsą, o dar pikantiškesniam - rinktis ryškesnio skonio sūrį. Skanaus!
Receptą
rasite čia.
Labai paprastai paruošiami, bet nepaprastai skanūs sumuštiniai! Jie tobulai tinka tiek šeimos pusryčiams, tiek svečius pavaišinti. Rekomenduojame išbandyti.
Receptą
rasite čia.