Šokoladiniai torto papuošimai - žingsnis po žingsnio kaip juos pagaminti!

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Šokoladiniai torto papuošimai - žingsnis po žingsnio kaip juos pagaminti!

Iškepėte įmantrų tortą namuose, tačiau trūksta idėjų, kaip jį papuošti? O galbūt parduotuvėje tiesiai prieš Jūsų nosį kažkas nugvelbė tortą su gražiausiais papuošimais ir Jums teliko niekuo neišsiskiriantis, baltas, cukraus pudra pabarstytas tortukas? O gal tokių papuošimų, apie kokius svajojate, neišpildys nė vienas konditeris?

 

Siūlau labai paprastą būdą, kaip tortą visai nesudėtingai ir be jokių įmantrių ingredientų labai dailiai papuošti namuose!

 

Ko reikės? Šokolado, nelimpančio kepimo popieriaus ir trupučio fantazijos! Šokoladas tinka tiek juodas, tiek pieniškas, tik atkreipkite dėmesį, kad būtų užrašas "šokoladas". "Saldi plytelė" dėl kitokių savybių šiems papuošimams netiks.

 

Pradedame!

 

1. Kadangi, kai jau pradėsite dirbti su tirpintu šokoladu, nebus laiko ieškoti idėjų, kokius papuošimus nupiešti, dekorą bent apytiksliai apgalvokite iš anksto. Jei, kaip ir aš, nepasižymite išskirtiniais gabumais dailėje, galite pasirūpinti "paruoštukais" - ant kokybiško (nelimpančio) kepimo popieriaus pieštuku nusipieškite kelias figūras - karūnėles, širdeles, eglutes, ką tik sugalvosite. Linijas pirmiausia galite nupiešti neryškiai, vėliau jas paryškinkite, nes popierių apversime ir jos turės persišviesti. Jei norėsite dekoruoti skaičiais ar žodžiais, juos pieškite "veidrodiniu" atspindžiu, nes paruoštus popierėlius apversime. Jei pasitikite savo sugebėjimais, "paruoštukų" galite ir neruošti, o tiesiog improvizuoti.

 

 

2. Šokoladą smulkiai sukapoti. Jeigu šokoladą tiesiog sulaužysite plytelėmis, jis tirps netolygiai, todėl nukentės galutinė papuošimų forma.

 

 

3. Pasiruošti garų vonelę: į puodą įpilti šiek tiek vandens, ant viršaus uždėti karščiui atsparų dubenį ir sudėti 2/3 (ne visą!) sukapoto šokolado. Puodą kaitinti ant vidutinės ugnies, vis pamaišant šokoladą, kol jis ištirps. Kai tik šokoladas pasieks kremišką konsistenciją, tuoj pat nuimkite nuo kaitinamo puodo. Šokolado neperkaitinkite, geriau tegul šokolade lieka vienas kitas neištirpęs trupinėlis. Jei šokoladą perkaitinsite, papuošimai sunkiau stings, o sustingę bus minkštesni  ir ne tokie dailūs, neteks blizgumo ir bus matiniai.

 

 

 

4. Berti likusį 1/3 sukapoto šokolado ir maišyti, kol visiškai ištirps. Taip paruoštas šokoladas bus iš dalies temperuotas - sustingęs jis bus blizgesnis, gražesnės ir papuošimams tinkamesnės tekstūros, tvirtesnis. 

 

 

5. Visą ištirpintą šokoladą supilti į konditerinį švirkštą ar maišelį (tinka ir tvirtesnis, šaldymui skirtas plastikinis, jame reikėtų vos vos prakirpti kamputį). 

Pasiruoštus kepimo popieriaus piešinėlius apverskite (kad piešinys liestųsi su stalu) ir pieškite!

 

 

 

 

 

6. Papuošimus palikite sustingti kambario temperatūroje (jei nėra labai karšta). Jei namuose karšta, papuošimus įdėkite į šaldytuvą kelioms minutėms, tuomet ištraukite ir palikite šiek tiek sušilti - jei pirštais liesite ką tik iš šaldytuvo ištrauktus papuošimus, nuo temperatūrų kontrasto jie gali aptirpti, taip pat liks pirštų žymių.

 

 

7. Papuošimus atsargiai nuimkite nuo kepimo popieriaus (nusiimti turi lengvai) ir dedame ant torto!

 

 

 

 

 

8. Jei tortą norite apjuosti dailia šokoladine juosta, nesudėtinga padaryti ir tai! Pirmiausia išmatuokite torto apskritimo ilgį ir aukšti. Atkirpkite reikiamo ilgio ir kiek didesnio aukščio kepimo popieriaus juostą. Jei nenorite netyčia sugadinti torto, matuodami jo apskritimo ilgį, pakaks išmatuoti jo skersmenį ir prisiminti formulę iš mokyklos: c=2πr, šiuo atveju reikėtų padauginti torto skersmenį iš ~3.14 :)

 

 

9. Šokoladą ruoškite kaip nurodyta aukščiau. Maždaug 24 cm skersmens tortui apjuosti prireikė apie 90 gr šokolado. Bet šokolado kiekis priklausys ir nuo piešiamų raštų įmantrumo. Šiam papuošimui "paruoštuko" nepiešiau, o tiesiai ant popieriaus piešiau spirales, ant spiralių - zigzagus, kiek liko šokolado - tiesiog padrikai išvedžiojau, apylygiai paskirstydama šokoladą per visą juostos ilgį.

 

 

 

 

10. Baigtą piešti juostą palikite apie 3 minutes apstingti. Ji neturi spėti sukietėti, reikia tik tiek, kad, pavertus juostą šonu, nuo jos netekėtų šokoladas.

Juostą atsargiai pakelti, vidurį prigausti prie vieno torto krašto (kad šokoladas liestųsi su torto kraštu) ir apvynioti tortą. Palikti pastovėti, kol šokoladas visiškai sustings, apie 20 minučių, galima ir ilgiau.

 

 

 

 

11. Juostą atsargiai, pradedant vienu kraštu, nuvynioti nuo torto. Vietomis papuošimai gali truputį patrupėti, bet nieko baisaus - jei piešėte abstrakcijas, bendrame vaizde patrupėjimai bus beveik nepastebimi.

 

 

12. Štai ir viskas! Galima stebinti svečius!

 

 

Skaityti komentarus
Komentarai (2)
1234
2021-01-14 18:46
Turiu tik,, karūnos " šokolada ar jis tiktu? ATSAKYTI
Martynas
2018-11-10 22:08
Atrodo labai idomiai :) reiks isbandyti :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital