Sočios bandelės, pyragėliai su mėsa, kibinai - 42 puikūs receptai rudeniui pajaukinti!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-10-06
Pyragėliai su mėsa, bandelės su mėsa
@Shutterstock

Pyragėliai, bandelės, kibinai ir čeburekai - viliojančiai kvapnūs ir užburiančiai minkšti... Vos žvilgtelėjus norisi suleisti dantis ir ragauti ragauti ragauti!

Skanūs ir šilti, skanūs ir atvėsę! Ir su sultiniu, ir su salotomis, ir paprasčiausiai be jokių priedų. Pristatome net 42 nuostabius receptus!

 

Pyragėliai iškepa labai gardūs! Juos galima ruošti ne tik su recepte siūlomomis, bet ir kitomis mėgstamomis daržovėmis, o vietoje sūrio naudoti varškę, ar sūrio tiesiog nedėti visai. Skanūs ir šilti, ir atvėsę.

Receptą rasite čia.

Siūlome susipažinti su Azerbaidžane kepamais kutabais. Plonytės tešlos pyragėliai kepami su įvairiais mėsos, žalumynų, sūrio, daržovių įdarais ir patiekiami su gaiviais padažais. Kepimui nenaudojama ar naudojama tik vos vos riebalų, tad kutabai yra sveikesni nei čeburekai, o skoniu jiems tikrai nenusileidžia. Kviečiame įsitikinti!

Receptą rasite čia.

Jei labai mėgstate kibinus, bet abejojate savo jėgomis - siūlome išbandyti šį puikų receptą! Tešla minkšta, bet standi, todėl kepami kibinai išlaiko dailią formą ir jų vidus išlieka sultingas. Maltą mėsą galite gardinti mėgstamais prieskoniais ar niekada nenuviliančiais druska ir pipirais.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs, minkšti pyragėliai su saldžiu varškės įdaru. Pyragėliai ypač skanūs su stikline pieno, o atvėsę - su puodeliu arbatos. Iškepusius ir atvėsusius patariame laikyti sandariame inde ar maišelyje, kad nepradėtų kietėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkšti ir su kiekvienu kąsneliu burnoje tirpstantys pyragėliai. Jie tokie skanūs, kad, panašu, jog nuo stalo tirpsta vien nuo žvilgsnių. Papildomai į įdarą tinka dėti mėgstamų uogų.

Receptą rasite čia.

Pagal turkišką receptą kepti, minkšti ir labai skanūs pyragėliai. Neabejotinai gardūs ir šilti, ir atvėsę, todėl puikiai tinka pasiimti su savimi į darbą, net jei neturite kur pasišildyti pietų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Traški plutelė išorėje ir sultingas, minkštutėlis įdaras - tiesiog tobuli čeburekai! Labai gardu su stikline kefyro ar puodeliu šilto sultinio, o gardūs išlieka net atvėsę. Beje, labai patogu pasiimti į darbą ar  kelionę.

Receptą rasite čia.

Labai skani mielinė tešla bandelėms! Minkštutėlės išliktų net kelias dienas, bet dažniausiai suvalgomos daug greičiau. Tešlai kildinti nereikia ieškoti pakankamai šiltos vietos namuose - ji kildinama šaldytuve, todėl ir paruošti galima iš vakaro. Bandeles galima ruošti be jokio įdaro ar gardinti lašinukais, tirštesne uogiene ar net apsukti dešreles - visaip labai skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ypatingai skanūs pyragėliai su maltos jautienos įdaras. Pyragėliai šiek tiek primena lietuviškus kibinus ir tikrai ne mažiau gardūs. Pyragėliai labai skanūs tiek šilti, tiek atvėsę, o įdarą galima rinktis ne tik recepte siūlomą, bet ir kitokį mėgstamą, pvz., kupmį su sūriu, kepintus pievagrybius ar daržoves.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Purūs ir minkšti pyragėliai, kuriems net nereikia kaisti orkaitės! Tešla labai minkšta, bet be mielių, todėl nereikės laukti, kol pakils.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai greita, labai paprasta ir labai skanu! Čeburekai kepami be papildomų riebalų, truputis aliejus naudojamas tik tešloje, todėl čeburekai nėra tokie riebūs, kaip tradiciniai. Jie labai gardūs ne tik ką tik iškepę, bet ir jau atvėsę, todėl puikiai tiks ir vasaros iškyloms! Jeigu nemėgstate kiaulienos, čeburekus galite gaminti su vištiena ar kalakutiena.

Receptą rasite čia.

Ne veltui dėl beigelių kraustosi iš proto visas pasaulis - ypatinga šių riestainių tekstūra labai dera su pačiais įvairiausiais priedais. Skaniausi jie pirmąsias kelias dienas, bet žinoma, galima iškeptus užsišaldyti ir džiaugtis vaikystės magija tik užsigeidus.

Receptą rasite čia.

Nė neįtarėme, kad varškės tešla taip puikiai dera su mėsos įdaru! Paruošti paprasta, o ragauti labai skanu. Beje, galite rinktis ir kitokį įdarą - kopūstų, grybų ar kokį tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Minkšti ir putlūs pyragėliai, kuriems net nereikės kaisti orkaitės. Jie, beje, gardūs tiek šilti, tiek atvėsę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tešla minkšta, putli, o kildinti ją galima šaldytuve netgi iš vakaro susiminkius. Ruošiame su įvairiausiais mėgstamais įdarais - tiek saldžiais, tiek sočiais, pvz., kepintais obuoliais, tiršta uogiene ar varške, lašinukais ar smulkintu rūkytu kumpiu ir sūriu.

Receptą rasite čia.

Minkštos ir visai nesudėtingos moliūginės bandelės - ypač skanu perpjauti perpus, užtepti sviesto ir paruošti pusryčių sumuštinį su sūriu ar uogiene! Bandelės šiekt tiek salsvos, bet jas valgome ir prie mėsos troškinių, jos, pamirkius, puikiai sugeria padažą, tad po pietų lėkštės būna tuštutėlės!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skaniosios bandelės iš turkiškos mielinės tešlos. Net ir atvėsusios jos išlieka minkštos, gardžios ir labai primena mokyklos laikus! Gardžios ir vienos, ir prie salotų ar šilto sultinio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Jeigu jums patinka karaimų pyragėliai kibinai, rekomenduojame išsikepti jų pusbrolių iš Didžiosios Britanijos - sočiųjų Kornvalio pyragėlių! Šie pyragėliai pasižymi dar paprastesne ir kiek trapesne tešla bei didžiule įdarų įvairove. Pasakojame kaip juos kepti žingsnis po žingsnio!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šių puikių bandelių tekstūra puri, o skonis salstelėję. Įdaro nebūtina sunaudoti viso, kadangi jo kiekis priklauso nuo to, koks jūsų moliūgo dydis. Jis skanus ir vienas, tad jei truputi liks, manau bėdos nebus. Taip pat įdarą galite rinktis ir kitokį savo mėgiamą - tiek daržovių, tiek mėsišką.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Iškepa minkštučiai ir labai skanūs čeburekai! Įdaras taip pat minkštas ir sultingas. Čeburekai patiks ir mažiems, ir dideliems.

Receptą rasite čia.

Skanutėliai indiški pyragėliai su gardžiu daržovių įdaru - paprasta pagaminti ir labai skanu ragauti! Įdarui galite rinktis ne tik recepte siūlomas, bet ir kitokias mėgstamas. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pernelyg nenustebkite dėl tešlos ingredientų, skamba galbūt neįprastai, bet tešla iškepa minkštutė, puri,tiesiog labai skani. O įdarą galima pasirinkti bet kokį koki mėgstamą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai skanūs kibinai be mėsos - su varške ir saulėje džiovintais pomidorais. Jie skanūs tiek šilti, tiek atvėsę, todėl puikiai tiks pasiimti ir į darbą, net jei neturite galimybės pasišildyti pietų.

Receptą rasite čia.

Chačapuriai greičiau ir paprasčiau! Šiuos puikius pyragėlius galima kepti keptuvėje arba, jeigu nenorite sukiotis prie viryklės, orkaitėje. Receptas geras ir tuo, kad jam puikiai tinka įvairiausios sūrio rūšys, todėl galite sunaudoti vakarėlio likučius. Gardinkite žalumynais, o jei mėgstate - ir saulėje džiovintais pomidorais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Natalija, Tasha.lt

Kvapnios, minkštutėlės ir labai gardžios bandelės - plėšomas pyragas! Įdarui galite naudoti šoninę, lašinukus ar ruošti ir su kitokiais - morkomis, prievagrybiais, raugintais kopūstais, sūriu ar... kuo tik užsimanysite!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Minkšti beliašai su kopūstų įdaru! Galima ruošti su raugintais kopūstais arba patroškintais šviežiais. Pyragėliai minkšti ir sultingi, o ragauti tinka ir šilti, ir atvėsę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Saldžiosios čimičangos - išorėje traškios, o viduje – saldus, minkštas, kreminis įdaras. Jei norite, kad čimičangos būtų dar saldesnės, galite jas aplieti šokoladu. Čimičangas paruošite labai greitai, lengvai ir turėsite visą lėkštę garuojančių saldžių užkandžių, kurie nuo stalo išnyksta akimirksniu. Jeigu nenorite smaližiauti, čimičangų nereikėtų volioti cukruje, o įdarui puikiai tinka virtos vištienos likučiai, konservuotos pupelės, taip pat tinka dėti kepintų daržovių ar grybų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Ypatingai traškios tešlos čeburekai, kuriems nereikia kefyro. Įdarui naudokite mėgstamą maltą mėsą. Skanumėlis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Kvepiantys, traškūs ir gardūs sluoksniuotos tešlos kepinukai... Išbandę juos tikriausiai kepsite dar ir dar kartą, taip nutiko ir mums! Valgant šiltus, sūrio ir varškės masė gundančiai tįs iš bandelių, o atvėsusios jos gomurį stebins dar kitokiais skoniais! Viršų gardinkite sezamo ar juodgrūdžių sėklomis.

Receptą rasite čia.

Labai greitai pagaminamos, rudeniškos ir purios bandelės. Tokia bandelė puikiai tiks savaitgalio pusryčiams ar pasmaližiauti prie arbatos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Daiva, Gudės hobis

Puikus užkandis namuose, vakarėlyje, kelionėje. Pyragėliai su tikrai rudenišku įdaru - grybais.

Receptą rasite čia.

Mini pyragėliai su mėsa yra labai paprastas, gardus ir neįmantrus užkandis, juos įvertins sotų ir paprastą maistą mėgstantieji. Pyragėliai puikiai tiks ir atšalę, o ypač skanu patiekti su sultiniu. Beje, ruošti juos galite ne tik su faršu, bet ir su daržovėmis, pvz., raugintais kopūstais, ar net grybais!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Nesudėtingos, minkštos ir labai skanios bandelės iš moliūginės tešlos! Galbūt atrodo įmantriai, bet paruošti jas tokios formos tikrai nesudėtinga, nes receptas labai detalus. Gardžios ir šiltos, ir atvėsusios.

Receptą rasite čia.

Tradicinę Chačapurį duonelę primenantis skanėstas. Kuo daugiau sūrių įdarui sumaišysite, tuo įdomesnis bus jos skonis, tačiau bus labai gardu ir su vienos rūšies sūriu. Pagal šį receptą iškepsite net tris duoneles.

Receptą rasite čia.

Ne visi pyragėliai turi būti minktšos mielinės tešlos, juos galima ruošti ir iš filo tešlos ar net lavašo! Šie puikūs pyragėliai ruošiami su gardžiu vištienos ir daržovių įdaru. Pabarstykite sezamo sėklomis ir jų kvapui atsispirti bus beveik neįmanoma!

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiami čeburekai, kuriems nereikia ruošti tešlos! Čeburekai puikūs ir tuo, kad neprigeria daug aliejaus, todėl nėra tokie riebūs, kaip įprasti. O jei norite dar liesiau - galite kepti orkaitėje! Šiam receptui puikiai tinka tiek lavašas, tiek tortilijos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Purios ir labai skanios. Beje, tikslus miltų kiekis priklausys nuo kiaušinio, apelsino dydžio, varškės drėgnumo ir miltų rūšies. Jeigu nenorite saldžių bandelių, o norisi ko nors saldesnio, dėkite mažiau cukraus, tiesiai į tešlą įtarkuokite rūkyto kumpio, sūrio, įmaišytkite paprikos gabalėlių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Kitokie kibinai - su raugintais kopūstais. Jie itin kvapnūs, minkštučiai, sultingi ir labai skanūs. Rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.

Minkštas, sultingas vidus, ypatingai tešla ir joje pasislėpę vafliai - taip "čeburekus" paruošti ne tik paprasčiau, bet ir kepami jie be aliejaus, todėl nebus tokie riebūs. Nuo vaišių stalo išgaruoja akimirksniu!

Receptą rasite čia.

Dar vienas puikus mielinės tešlos receptas iš turkiškos virtuvės. Bandelės iškepa minkštutės, purios ir labai skanios, o įdarą galite pasirinkti, kokį jūs labiau mėgstate.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Užkandėlė, kuri pagaminama itin paprastai, greitai ir pavyksta labai skani! Įdarą galite pasirinkti bet kokį mėgstamą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Jei labai mėgstate kibinus, bet abejojate savo jėgomis - siūlome išbandyti šį puikų receptą! Tešla minkšta, bet standi, todėl kepami kibinai išlaiko dailią formą ir jų vidus išlieka sultingas. Įdarą galite gardinti mėgstamais prieskoniais ar niekada nenuviliančiais druska ir pipirais. Skaniausia su šiltu sultiniu!

Receptą rasite čia.

Darbo mažiau nei su klasikiniais beliašais, o skonis puikus - tešla lengvesnė, puresnė ir ne tokia riebi. Taip paruošti "beliašai" sultingi ir labai skanūs! Ypač skanu patiekti su paprastu kefyro padažu: pusę stiklinės kefyro sumaišyti su skiltele išspausto česnako, trupučiu druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanūs ir dailūs pyragėliai - jie su sočiu vištienos ir pievagrybių įdaru. O jau jų dailumas - labai patiks mažiesiems!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Skanūs tiek šilti, tiek šalti. Juos labai patogu patiekti ant šventinio ar pietų stalo, pasiimti su savimi į pasivaikščiojimą gamtoje, vykstant į svečius ar darbą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

Jei mėgstate picą, tačiau norite jos paragauti kitokia forma, siūlome išbandyti šį puikų receptą. Priedus galima keisti pagal savo skonį, o galite dalį ruošti su vienokiais įdarais, dalį - su kitokiais! Iš nurodyto kiekio paruošiu maždaug 12 pyragėlių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pavadinimas skamba įmantriai, tačiau nieko sudėtingo tikrai nėra! Gardžios tešlos pyragėlius galite ruošti ne su saldžiu varškės ir obuolių įdaru, bet ir su sočiais bei pikantiškais!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Neįtikėtinai gardūs čeburekai! O dar ir gerokai sveikesnis variantas  už tradicinius - šių nereikia kepti aliejuje. Kad būtų patogiau, gali kepti ne tik didelius, bet ir mažus čeburekus, o įdarą papildomai galite gardinti morkomis ar paprikomis. Beje, jei norite sutaupyti laiko, tešlą galite pasigaminti iš anksto, ją patepti aliejumi, uždengti maistine plėvele ir laikyti šaldytuve.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital