Smidrų suvilioti - kaip juos išsirinkti, laikyti ir skaniai paruošti + 38 išbandyti smidrų receptai!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-05-04
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Smidrų receptai
@Shutterstock

Sparčiai populiarėjantys maistingieji smidrai, Lietuvoje dažnai dar vadinami šparagais (nepainioti su šparaginėmis pupelėmis!), šiuo metu yra pačiame sezono įkarštyje, o jis visai neilgas - tik iki birželio pabaigos, tas paskubėkite kuo daugiau sužinoti apie juos pačius, paruošimo būdus ir išbandi puikių receptų!

 

Ypatingo, švelnaus skonio smidrai - ne tik madingas, bet ir naudingas produktas. Kadangi didžiąją smidrų dalį sudaro vanduo, jie labai nekaloringi, bet tuo pačiu yra puikus B vitamino, kalcio, magnio, cinko šaltinis. Juose gausu skaidulinių medžiagų, svarbių virškinimui, ir dar daugybės kitų  mikroelementų. Be visų šių puikių savybių, smidrai dar ir labai skanūs. Kad tuo įsitikintumėte ir Jūs, pirmiausia papasakosime, kaip išsirinkti tikrai kokybiškus smidrus, kaip juos laikyti, kad ilgiau išliktų šviežesni, bei pasidalinsime pagrindiniais smidrų paruošimo būdais, o galiausiai - net 38 be galo skaniais smidrų receptais!

 

 

1. Kaip išsirinkti kokybiškus smidrus?

 

Nors gali atrodyti kitaip, smidrų kotų dydis ir storis nėra pagrindinis rodiklis, kuriuo reikėtų vadovautis, tai greičiau asmeninio skonio reikalas. Smidrus rekomenduojame rinktis kuo jaunesnius, tuomet jie bus švelnesnio skonio ir turės mažiau sumedėjusios koto dalies, kurią gaminant, deja, tenka pašalinti. Turėkite mintyje, kad plonesni smidrų koteliai greičiau išverda, tačiau tuo pačiu atsiranda ir pavojus juos greičiau pervirti ar perkepti. Kitavertus, labai stori smidrai paprastai turi daugiau sumedėjusios dalies. Kaip ir daug kur gyvenime, geriausia aukso viduriukas - nei itin ploni, nei labai stori smidrai.

 

Kuo šviežesni, jaunesni smidrai, tuo trumpesnė bus sumedėjusi dalis, tad, jei turite galimybę, palyginkite kelis prekybos vietoje esančius smidrų pundelius. Palieskite juos, įvertinkite, kurio pundelio sumedėjusi dalis trumpesnė ir rinkitės būtent tą. Taip pat svarbus požymis - jeigu viršuje esantys "žiedeliai" išsiskleidę, tai paprastai būna peraugusių smidrų ženklas. Venkite apvytusių, turinčių dėmelių, suskeldėjusias, įtrūkusiais koteliais smidrų.

 

 

2. Kaip laikyti smidrus, kad ilgiau išliktų švieži?

 

Net įsigijus itin šviežius smidrus, ilgiau juos laikant šaldytuve vis didesnė koto ims medėti, tad geriausia smidrus pirkti šviežius bei šviežius juos gaminti. Tačiau, jei visgi norite smidrų įsigyti iš anksto, yra keletas gudrybių.

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Smidrus būtinai laikykite šaldytuve, nes laikomi kambario temperatūroje jie ima greitai vysti ir kietėti. Jeigu šaldytuvas turi šviežiam maistui skirtą skyrių, smidrus dėkite į jį. Jeigu tokio nėra, smidrus laikykite kuo žemesnėje šaldytuvo lentynoje ir šiek tiek giliau, jog būtų toliau nuo durelių (jas varstant į šalytuvą patenka šiltesnis oras).


Kad smidrai kuo ilgiau išliktų švieži, jų koteliai turėtų būti laikomi drėgnai. Tad reikėtų pirmiausia nulaužti sumedėjusias smidrų dalis (žr. žemiau "Kaip lengvai nuvalyti smidrus"), tada galus apvynioti drėgnu popieriniu rankšluosčiu, smidrus sudėti į plastikinį maišelį arba sandarų maistinį indelį ir laikyti šaldytuve, kuo vėsesnėje jo vietoje.


Arba galima nulaužti smidrų galiukus, pamerkti smidrus į stiklainį su 2 - 3 cm vandens, o iš stiklainio kyšančias viršūnėles uždengti maišeliu, užmaunant ant stiklainio. Taip supakuoti smidrai taip pat turėtų būti laikomi šaldytuve. Stebėkite, kad drėgnai laikomi koteliai nepradėtų pelyti. Kai tik vanduo stiklainyje ims darytis nebe skaidrus, drumzlinas, jį pakeiskite šviežiu.

 

 

3. Kaip lengvai nuvalyti smidrus?

 

Pirmiausia smidrus reikėtų kruopščiai nuplauti vėsiu vandeniu, pašalinant nešvarumus ir smėlio ar žemės kruopeles. Tuomet reikėtų atskirti sumedėjusią, patiekalams netinkamą kotelių dalį nuo valgomos žalios dalies.

 

Nesudėtingas būdas patikrinti, kuri smidro dalis tinka maisto ruošimui, o su kuria reikėtų atsisveikinti - viena ranka legvai suimti patį smidro galiuką, o kita - viršūnėlę. Tada lenkti smidrą ir stebėti, kurioje vietoje jis labiausiai linksta. Ten ir reikėtų laužti sumedėjusią dalį. Jeigu smidrai peraugę ar ne itin švieži, sumedėjusi dalis bus ilgoka ir gali būti gaila tiek jos išmesti, bet ji pagaminta tikrai nėra gardi - kieta, sunkiai kramtoma ir sprangi. Bet nenusiminkite, iš nulaužtu galiukų, kurių nenaudosite patiekalams, galima išvirti kvapnų sultinį su kitomis mėgstamomis daržovėmis ar tiesiog keliais laurų lapeliais ir pipirų žirneliais. Išvirtą sultinį perkoškite (smidrų dalis išmeskite) ir naudokite kitiems patiekalams.

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Nuplautus ir patrumpintus smidrus reikėtų nusausinti. Tą patogiausia padaryti smidrus sudėjus ant švaraus rankšluostėlio: užlenkite dalį rankšluosčio ant smidrų viršaus (arba tam panaudokite antrą rankšluostį) bei lengvai pakočiokite smidrus tarp rankšluosčio sluoksnių.

 

Jeigu smidrų koteliai labai stori, juos galima lengvai apskusti nedideliu peiliu ar daržovių skustuku.

 

 

4. Pagrindiniai smidrų paruošimo būdai

 

Išsirinkome puikius smidrus, juos nuvalėme, o kaip juos gaminti? Visiems paruošimo būdams (išskyrus valgant termiškai neapdorotus) galioja viena bendra taisyklė - teisingai paruošti smidrai turi būti minkšti, tačiau išlikti šiek tiek traškūs. Jeigu smidrai bus pervirti/perkepti, skonis jau nebe tas.

 

  • Apvirimas. Smidrus dėkite į jau verdantį, šiek tiek pasūdytą vandenį (nedėkite į šaltą!), uždenkite puodą dangčiu ir virkite 3 - 6 minutes, priklausomai nuo kotelių storumo. Ar smidrai išvirę, patikrinkite taip - šaukštu ar mentele pakelkite smidrą per vidurį. Jeigu smidras lieka tiesus, dar reikia truputį pavirti, o jeigu dailiai išlinksta - jau išvirė. Ištrauktus smidrus trumpam pamerkite į kuo šaltesnį vandenį, kad viduje susikaupusi šiluma nebevirtų smidrų ir jie išsaugotų ryškią spalvą.
    Beje, smidrus galima virti ir virš garų - taip juose išliks dar daugiau skonio savybių, naudingų medžiagų ir traškumo. Nuvalytus smidrus reikėtų dėti į garinimui skirtą indą ir kaitinti apie 3-6 minutes, priklausomai nuo smidrų storio. Garuose išvirtus smidrus irgi perliekite šaltu vandeniu. Tap paruošti smidrai tinka kaip garnyras (pašlakstykite juos šlakeliu alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių bei žiupsneliu druskos ir pipirų) ar pagrindas kitiems patiekalams.
  • Kepimas keptuvėje. Tai tikriausiai vienas paprasčiausių smidrų gaminimo būdų, nes taip paruoštus juos galima iš karto ir ragauti, nieko papildomai jiems nedarant. Smidrus reikėtų apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir trumpai, vis pavartant, apkepti įkaitintoje keptuvėje iki suminkštės, bet liks traškūs. Apkeptus apšlakstykite citrinos sultimis ir skanaukite! Jeigu turite Wok keptuvę ir mėgstate Azijos virtuvės skonius, galite smidrais gardinti Wok keptuvėje keptą mėsą, daržoves grybus (angl. stir fry). Smidrai taip iškepa labai greitai, tad juos dėti reikėtų 1 - 2 minutes prieš gaminimo pabaigą.
  • Orkaitėje. Orkaitėje smidrus kepti galima kiek ilgiau ir kaitriau - skardą išklokite kepimo popieriumi, ant jos išdėliokite smidrus, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais (papildomai galima pagardinti smulkiai kapotu česnaku), šaukite į iki 220 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 8-12 minučių, priklausomai nuo smidrų storio. Orkaitėje iškeptus smidrus labai tinka pabarstyti smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu.
  • Ant grilio. Paruošimas ant grilio labai panašus į kepimą keptuvėje - smidrus reikėtų apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir kepti ant vidutinės kaitros žarijų, sudėjus ant grotelių, vis pavartant, kad neapdegtų. Taip paruošti smidrai išliks traškūs ir įgaus dūmo kvapą.
  • Valgyti šviežius.  Termiškai apdoroti smidrus yra labai skanu ir naudinga, nes smidruose (kaip, beje, ir pomidoruose) esančios naudingos medžiagos tampa lengviau pasisavinamos, bet jeigu norite jų paraguti kitaip, ar galbūt savaitgalį leidžiate gamtoje ir neturite kitos galimybės, smidrus tinka valgyti ir žalius. Vieną kitą stiebelį galima įdėti į glotnutį, na, o jeigu norite pajusti tikrąjį smidrų skonį, pasigaminkite iš jų gardžias salotas. Smidrus galite supjaustyti tiesiog riekelėmis, arba galite padaryti dar įdomiau - stiebelius pjaustykite išilgai labai plonomis juostelėmis (tą patogu daryti aštriu peiliu ar daržovių skustuku). Taip susmulkintus smidrus lengviau sukramtyti ir atrodo jie įspūdingai! Žalius smidrus tinka maišyti su fetos sūriu, ridikėliais ir šlakeliu alyvuogių aliejaus bei citrinos sulčių.

 

 

O ką gardaus galima paruošti su smidrais? Žemiau dalinamės 38 puikiais receptais!

 

Labai skanu ir visai nesudėtinga - taip paruošti smidrai tobulai dera garnyrui prie vištienos, žuvies ar tiesiog bulvyčių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie lašišos kepsniai yra tiesiog restoranas namuose, ne kitaip. Jų skonis švelnus, tačiau tuo pačiu ir rafinuotas, o paruošimas super paprastas. Patiekus bus šventė ir akims, ir skonio receptoriams. Vietoje lašišos taip pat tinka ir upėtakis, tik kepkite trumpiau, nes jis plonesnis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šios salotos labai gaivios, pukiai subalansuoto skonio, o ir atrodo labai puošniai. Tad puikiai tiks tiek žavingai vakarienei, tiek šventei ar kaip garnyras prie mėgstamų patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai skanus ir greitai pagaminamas patiekalas su smidrais. Kepti galima ne tik grilyje, bet ir iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, tik keps šiek tiek ilgiau. Jeigu kepsite orkaitėje, papildomai smidrų galite ir neapvirti, nes jie spės suminkštėti.

Receptą rasite čia.

Labai mėgstame skonių derinius su citrina, tad šįkart įkvėpimą panaudojome šiam pavasariškam patiekalui - vištienai su smidrais. Skonis nerealus! Vištiena pavyksta sultinga, o lengvai citrininis, kremiškas padažas suteikia nuostabią natą visam patiekalui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Labai greitas būdas paruošti smidrus - viens, du, pašauni į orkaitę ir viskas. Kol smidrai kepa orkaitėje, keptuvėje galima iškepti vištienos, susipjaustyti salotų ar išvirti kiaušinį be lukšto!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis karis tobulas! Spalvingas, pikantiškas, egzotiškas, o pagaminti užtruksite vos pusvalandį. Daržoves drąsiai pritaikykite savo skoniui - smidrų sezonui pasibaigus, juos galite pakeisti brokoliais, vietoje pievagrybių tiks nedideliais kubeliais supjaustyta saldžioji bulvė (tik ją patroškinkite kiek ilgiau, kad suminkštėtų), dar galite įberti žaliųjų žirnelių, o vietoje krevečių tinka vištiena, lašiša ar net avinžirniai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tai – pavasariška sriuba. Gaivi, lengva ir labai gardi. Citrinos yra pagrindinis šios sriubos akcentas; jos puikiai dera tiek su smidrais, tiek su vištiena. Išvirusi sriuba nėra rūgšti, priešingai – labai subalansuoto skonio. Kokosų pienas ir grietinėlė suteikia sriubai kremiškumo, o jei norite jos dar tirštesnės, galite sutirštinti šaukštu kukurūzų krakmolo (arba miltų). Patiekite su traškiais skrebučiais ir tarkuotu kietuoju sūriu, kuris karštoje sriuboje gardžiai išsilydys, papuoškite šviežių bazilikų lapeliais.

Receptą rasite čia.

Sultinga ir labai skani vištienos krūtinėlė - įdomesnei vakarienei ar net šventiniam stalui. Paruošti labai nesudėtinga.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Be galo skanus ir sotus pyragas, kuris ne tik papuoš stalą, bet ir kiekvienas kąsnelis tiesiog sutirps burnoje. Jeigu po ranka neturite saldžios bulvės, nesirūpinkite - ją drąsiai pakeisite pora paprastų vidutinio dydžio bulvių. Beje, šio žavingo pyrago įkvėpimas -  Jamie Oliver!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Ši sriuba yra ne tik labai skani, bet ir maistinga. Įdomesnis jos ingredientas yra ridikėliai, kurie suteikia dar daugiau pavasariškumo. Jei niekada nebandėte jų kepti ar virti, verta pamėginti - kaitinami jie praranda savo aitrumą ir įgauna lengvo salstelėjimo. 

Receptą rasite čia.

Gardūs pietūs vos iš kelių ingredientų, greitai ir nesudėtingai? Tikrai įmanoma. Šie makaronai labai paprasti, neįmantrūs, tačiau sotūs ir labai skanūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vieno indo vakarienė - nereikės naudoti nei daug keptuvių, nei puodų. Viską dedame į vieną kepimo formą, kepame, o tuomet mėgaujamės. Labai skanu tiekti su ryžiais, bulvytėmis ar šviežiomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pasakiškai dailios išvaizdos, ypatingai skanūs ir sotūs sumuštiniai pavasariškiems pusryčiams ar vakarienei. Įspūdingai atrodo su be lukšto virtu kiaušiniu, bet galima vietoje jo naudoti ir tiesiog paprastai virtą kiaušinį, supjaustytą dailiomis riekelėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ryški sriuba atgaivins ir akis, ir skrandį! Sriuba kremiška, švelni ir ypatingai skani. Patiekiant labai tinka pabarstyti sausai kepintomis lukštentomis saulėgrąžomis, moliūgų sėklomis ar linų sėmenimis! Jeigu norite sotesnės sriubos, kartu išvirti ir sturinti galima kelis gabalėlius vištienos.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs pyragėliai, kurie tiks šventiniam stalui ar iškylai. Paruošti itin paprasta, o rafinuotas skonis maloniai nudžiugins.

Receptą rasite čia.

Greitiems pietums ar vakarienei - svieste kepta vištiena su gardžiais smidrais. Puikus būdas įtraukti smidrus į savo valgiaraštį, o jei dar jų neprisijaukinote, šis patiekalas puikiai tinka susidraugauti su šia maistinga daržove.

Receptą rasite čia.

Ypatingai skanūs kepti smidrai su feta - tai gali būti ir užkandis, ir vegetariškas karštas patiekalas, ir ypatingas garnyras!

Receptą rasite čia.

Labai soti ir skani kiaušinienė maistingiems pusryčiams! Kepti galima ir be lašišos, o jei nutarsite kepti su ja, tinka ir rūkyta, ir sūdyta, ir net ploni gabalėliai šviežios filė.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai ir nesudėtingai paruošiama užkandėlė, kuriai reikės vos kelių ingredientų. Ji tiks ir svečius pamaišinti, ir šeimą palepinti.

Receptą rasite čia.

Labai skanios, sočios ir maistingos salotos, kurias paruošti užtruks ne daugiau 10 minučių! Salotos puikiai tinka garnyrui ar lengvai vakarienei. Jeigu norisi sočiau, į jas taip pat tinka įpjaustyti avokado arba keptuvėje pakepintų vištienos gabalėlių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai paruošiamas, puošnus ir labai skanus pyragas. Tinka ragauti ir karštas, ir atvėsęs, todėl tinka pasiimti ir su savimi į darbą, net jei neturite galimybės pasišildyti pietų.

Receptą rasite čia.

Sultinga vištienos file, įdaryta sūriu ir gaiviomis pavasario daržovėmis. Patiekite suktinukus su skaniomis salotomis ir savo mėgstamos duonos rieke.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Tai itališkas makaronų su smidrais, šonine ir sūriu receptas. Kas yra „Carbonara“padažas? Tai šviežių kiaušinių padažas, dažniausiai naudojamas gaminant makaronus. Kiaušiniai šiame recepte nebus kepami, o tik gerokai įkais nuo makaronų. Nesijaudinkite, kad kiaušiniai žali, jie pasiruoš nuo makaronų karščio.

Receptą rasite čia.

Šis prašmatniai atrodantis, bet labai nesudėtingai paruošiamas gaivus užkandis abejingų nepalieka. Labai rekomenduojame išbandyti! Drauge su rieke paskrudintos juodos duonelės taip paruoši smidrai tiesiog tobuli.

Receptą rasite čia.

Puikus receptas pietums. Sužavės švelniu, bet puikiu skoniu, kremiškumu ir nesudėtingu paruošimu. Labai tinka skanauti vieną ar tiekti su bulvių koše, bulvėmis, ryžiais ar makaronais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai gardi ir lengvai pagaminama tarta. Tiek pagrindo, tiek įdaro skoniai tiesiog puikūs. Jeigu neturite pasukų, jas galite pakeisti natūraliu jogurtu ar tiesiog pienu. Šiame recepte smidrus ir šparagines pupeles galima keisti vienus kitais (ar keisti proporciją), priklausomai nuo sezono ir šaldytuvo turinio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

Jei mėgstate lašišą, šis lengvas, neįmantrus patiekalas taip pat patiks. Labai nesudėtinga paruošti. O jei dar neprisijaukinote smidrų, šis patiekalas puikiai tinka juos įtraukti į savo racioną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tortilijos įdarytos ant grotelių kepta vištiena, traškiais smidrais ir gardžiais avokadais. Tikra skonių fiesta!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Užkandis, kurį pagaminsite lengvai ir greitai. Šie užkandukai skanūs tiek šilti, tiek atvėsę, todėl tinka pasiimti su savimi į iškylą.

Receptą rasite čia.

Labai gardūs ir pavasariški sumuštiniai su smidrais, avokadais ir fetos sūrio - naudingų medžiagų ir pukais skonio derinys! Šiuos sumuštinius galima ruošti sotiems pusryčiams ar lengviems pietums, ar vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Natalija, Tasha.lt

Pusryčiai, kurie paruošiami greitai ir labai skaniai. Tiesiog puikus būdas pradėti dieną su puikiais, pavasariškai spalvingais, gardžiais ir sočiais pusryčiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus, gardus, greitai pagaminamas maistas.

Receptą rasite čia.

Gardiems suktinukams paruošti neprireiks daug laiko, o gardžiai pagaminsite tiek grilyje, tiek orkaitėje. Minkštumą, gardų aromatą ir skonį suteikia glazūrą, kurią paruošite akimirksniu. Glazūra reikia aptepti mėsą prieš kepant ir kepimo metu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Omletai su smidrais turbūt yra patys skaniausi, o čia jiems į draugiją pakviesta dar cukinija. Juk kuo daugiau daržovių, tuo gardžiau!

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiama ir vos su keliais papildomais skoniais yra visiškai absoliučiai tobula daržovė - smidrai. Su puikiu, kremišku ristotto ir patys slepiasi traškiuose šoninės marškinėliuose!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Maistingas, labai gardus ir tobulo aromato užkandis arba garnyras prie mėgstamų patiekalų ar tiesiog paužkandžiauti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Traški sviestinė tešla ir puikus įdaras su smidrais, o dar šie nuostabūs skoniai ir tekstūros persipina su tąsiu, ištirpusiu sūriu ir tampa tiesiog neatsispiriamai gardu! Šiltą pyragą tinka skanauti su šviežiomis salotomis, o atvėsusį galima susipjaustyti mažesniais gabalėliais ir pasiimti pietums į darbą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Gaivios, pavasariškos, bet tuo pačiu ir puikiai pasotinančios salotos. Gardus pasirinkimas, kai norisi lengvesnės vakarienės ar įdomesnio garnyro.

Receptą rasite čia.

Greitai ir nesudėtingai paruošiamos labai gardžios salotos.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital