Skanu ir sveika - 42 gardžios idėjos sveikiems pietums ir vakarienei

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-10-03
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
Sveiki receptai
@Shutterstock

Pagaminti sveikus pietus ar vakarienę kartais gali būti tikras iššūkis. O kaip juos pagaminti dar ir labai gardžius, tokius, kad patiktų ir mažiems, ir dideliems? Dalinamės net 42 puikiais receptais, iš kurių tikrai išsirinksite! 

Čia rasite ir vos per kelias minutes paruošiamų, bet sveikuoliškų užkandžių, ir karštų patiekalų. Gardžių eksperimentų!

 

Be galo gardus, sušildantis patiekalas, kuriam bus sunku atsispirti ir norėsis pakartojimo. Puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei, o šalia tiks patiekti virtas bulves ar bulvių košę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Ši maistinga sriuba, kuria su mumis dalinasi Dovilė iš tinklaraščio "Be dietų", pagaminama paprastai kaip dukart du, o skani be galo. Konsistencija tobulai kremiška ir šilkinė papildomai nededant jokios grietinėlės. Būtinai ją išbandykite, nes tikrai gali tapti ir jūsų mėgstamiausia!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šios gaivios, tačiau drauge ir sočios salotos ruošiamos iš paprastų ingredientų, patiks mėgstantiems saldžiarūgščius skonius. Jos be galo skanios ir šventiškai atrodančios.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Tai puikus būdas panaudoti turimas daržoves ir mėgautis jaukia vegetariška vakariene. Beje, nenustebkite recepte pamatę razinas - jos labai dažnos Maroko virtuvėje, bet jeigu jų nemėgstate, galite praleisti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Pomidorų padažas pavyksta tirštas, aromatingas ir gardus, vištiena iškepa sultinga, o patiekalui tiesiog sunku atsispirti. Geriausia, kad ir taip paprasta pagaminti! Idėja pietums ar vakarienei tikrai nuostabi, o jei norisi, galima koreguoti prieskonius, daržoves, pridėti mėgiamo sūrio, pvz. patiekiant labai tiktų pabarstyti feta.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Taip paruošti baklažanai ne tik sunkiai atsivalgomi, bet ir tikrai sugundys net tuos, kurie įprastai į baklažanus žiūri skeptiškai. Nesudėtinga paruošti, paprastučiai ingredientai ir super skani vakarienė garuos ant stalo. Šių kepsnių esmė - iki kremiškumo kepti baklažanai, o viršaus priedais improvizuokite kaip tik norisi - su mėsa, be mėsos, su sūriu, be jo, keto, ne keto, veganiškai ir kur fantazija neša.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Ypatingai gardi moliūgų sriuba su vištiena - sriuba labai soti, todėl puikiai tiks ne tik kaip sriuba, bet ir kaip pagrindinis patiekalas! Patiekiant tinka pabarstyti žalumynais, bet jei jų neturite, bus gardu ir taip.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikrai taip, net vištienos krūtinėlę iškepti orkaitėje galima sultingą ir minkštą, jei vadovausitės šiuo puikiu receptu. Kepsneliai iškepa itin sultingi, kvapnūs ir gardūs! Labai tinka patiekti su ryžiais, šviežių daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.

Puikus troškinys vasaros pietums su daug daržovių. Nesunku paruošti, nereikia ilgai stovėti prie puodų, o labai skanu ragauti. Jeigu ruošite su šviežiais pomidorais, jų viršūnėles įpjaukite kryžmai, nuplikykite karštu vandeniu ir nulupkite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Fritata - tai pagerintas itališkas omletas. Rekomenduojame išbandyti šį variantą - puikūs, gaivūs ir vegetariški pusryčiai ar lengva vakarienė. Patiekti tinka su šviežiomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Ši vištiena puiki tuo, kad atrodo įspūdingai, yra beprotiškai skani, tačiau paruošimas super paprastas. Idealus patiekalas, kai norisi nustebinti nesugaištant daug laiko virtuvėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Kvapni, soti ir labai labai skani šviežių pomidorų sriuba (galima keisti ir konservuotais) su maistingais lęšiais. Sriuba be mėsos, tad tiks ir vegetarams, ir tiesiog lengvesniems pietums. Papildomai patiekiant galima apšlakstyti citrinų sultimis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Virtinukai pavyksta minkšti ir spalvingi. Labai skanūs patiekti su sviesto ir šalavijų padažu, bet labai gardu ir tiesiog su grietine ar klasikiniu grietinės ir sviesto padažu. Kietojo sūrio virtinukams galima ir nenaudoti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivus, spalvingas ir tikrai puikus troškinukas. Žinoma, krevetes galima keisti vištiena, visaip bus labai gardu. Nesudėtinga paruošti ir tikrai virtuvėje ilgai sukiotis nereikės. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Net sunku žodžiais apsakyti, kokio gardumo šis troškinys pavyksta! Kreminis, švelnus, tačiau tuo pačiu ir ryškaus skonio. Tikrai labai raginame pasigaminti ir įsitikinti. Beje, vištieną galima keisti ir kita mėsa ar pvz. avinžirniais ar tiesiog praleisti. Tuomet gausis toks pikantiškas cukinijų padažiukas, kuris puikiai tiks kaip garnyras ar pvz. pagardinti makaronams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Šis Tailando virtuvės įkvėptas karis yra vienas tų genialiai paprastų patiekalų, kurie gelbėja, kai norisi greitos, maistingos, bet nenuobodžios vakarienės. Daržoves jam galima drąsiai koreguoti pagal savo skonį ir spintelės turinį, pavyzdžiui, vietoje morkos galite įdėti saldžią bulvę, vietoje brokolio - špinatų ar kaip tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Kotletai itin purūs, sultingi ir švelnaus skonio! Receptas labai patiks tiems, kuriems pabodo įprasti mėsos kotletai. Beje, šiuos kotletus galite ruošti tiek iš vištienos, tiek iš kalakutienos. Skanaukite su daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Šios salotos pernai buvo matomos bene kiekviename socialiniame tinkle, bet ypač išpopuliarėjo TIK TOK. Žaibiškai išgarsėjusios dėl nuostabios žalios spalvos, greito paruošimo ir tikrai puikaus skonio. Beje, salotoms nenaudojamas majonezas, bet jos pavyksta nuostabiai kremiškos ir puikiai tinka tiek vienos, tiek kaip garnyras prie mėsos ar tiesiog kabinti su keptos traškios duonelės riekele ar kukurūziniais traškučiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Tikriausiai daugeliui pažįstamas ir tiesiog labai skanus būdas paruošti paprikas! Jeigu dar neragavote, rekomenduojame išbandyti. Taip iškeptos paprikos itin kvapnios. Įdarui galite naudoti mėgstamą maltą mėsą ar paukštieną, pvz., vištieną, vietoje ryžių naudoti bolivinę balandą, grikius. Na, o sūrio kiekį galima mažinti ar jo visai nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus patiekalas gardiems pietums ar vakarienei, ypač jei pritrūkote idėjų ar nenorite ilgai sukiotis virtuvėje. Labai mėgstame medaus ir garstyčių kombinaciją ir jis su vištiena be galo dera.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai skanūs , minkšti viduje, traškūs išorėje, skanutėliai avinžirnių kepsneliai - tiks ir veganams, nes ruošiami be augalinės kilmės produktų. Galima rinktis ir kukurūzų ar kitokius beglitimius miltus, tik tuomet gali reikėti šiek tiek koreguoti jų kiekį. Be to, daržoves galite rinktis ne tik siūlomas recepte, bet ir kitokias mėgstamas.

Receptą rasite čia.

Tradicinis prancūziškas daržovių troškinys, kurio pagrindą sudaro cukinijos, baklažanai, pomidorai bei aromatingas pomidorų padažas, pagardintas raudona paprika, česnaku, svogūnu ir žolelėmis. Nors šis receptas - tikra prancūzų klasika, tačiau jis net labai tinkamas ir mums, lietuviams, ypač kai artėja minėtų daržovių sezonas.

Receptą rasite čia.

Stir fry yra kinų išpopuliarintas maisto gamybos metodas, kai produktai greitai kepami gerai įkaitintame aliejuje gilioje wok keptuvėje. Stir fry patiekalą dažniausiai sudaro baltymingi produktai ir daržovės, kartais ir kruopos arba makaronai. Tai puikiai mūsų virtuvėje pritaikomas maistingas patiekalas, kurį drąsiai galime pagaminti ir be wok keptuvės su mums gerai pažįstamais produktais.

Receptą rasite čia.

Pikantiška, kvapni ir labai skani sriuba. Tikrai taip, ir cukinija, tinkamai suderinta, gali būti ne tik švelni, bet ir sodraus skonio. Patiekiant tinka pabarstyti tarkuotu sūriu. Taupu ir gardu!

Receptą rasite čia.

Minkšti kotletai, kuriems nereikia nei džiūvėsėlių, nei miltų, nei batono. Jeigu kotletus kepsite iš sausesnės mėsos, pvz., vištienos ar kalakutienos filė, papildomai galima nedėti krakmolo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Jei mėgstate traškias salotas, žiedinių kopūstų visai nenuplikykite, bet jei norite švelnesnės tekstūros, galite juos nuplikyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Azijos patiekalas lietuviškam skoniui! Greitai paruošimas ir labai gardus rezultatas. Patiekalą paruošite vienoje keptuvėje, todėl nereikės plauti kalno indų!

Receptą rasite čia.

Gaivios, maistingos ir be majonezo - labai skanu lengviems pietums ar vakarienei. Beje, šias salotas galima paversti visai kitokiomis, pakeitus vos vieną ingredientą - jos bus labai skanios ir su rūkyta vištiena vietoje tuno.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Lengvai ir greitai pagaminama, patiks visai šeimai ir tobulai sušildys šaltomis rudens dienomis. Ši ne tik skani, tačiau ir labai maistinga sriuba puikiai tiks gardiems pietums ar sočiai vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Veganiška lazanija – pilna skonio ir aromato, visiškai nenusileidžianti klasikinei. Sodraus skonio ir puikios tekstūros lazanija, kuri, nors ir subalansuota veganams, tikrai patiks ir visavalgiams!

Receptą rasite čia.

Žiedinių kopūstų “ryžiai” šiuo metu ypatingai populiarūs! Tai labai gardus ir paprastas būdas be didelių pastangų suvartoti daugiau daržovių, o patiekalą paversti sveikesniu ir lengvesniu. Su vištiena jie tiesiog nuostabūs!

Receptą rasite čia.

Labai gaivios, labai vasariškos salotos. Šviežias žiedinis kopūstas joms suteikia puikaus traškumo. O jeigu mėgstate pikantiškiau, į jas tinka įspausti skiltelę česnako. Jei norite sotesnių salotų, papildomai galima dėti rūkyto kumpio ar fermentinio sūrio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Minkštas, purus, su kiekvienu kąsneliu burnoje tirpstantis varškės apkepas, kuriam nereikia vargti su manų brinkinimu! O ir nereikia naudoti papildomo cukraus! Na, nebent truputį vanilinio - dėl kvapo. Apkepui tinka bolivinės balandos, grikiai, ryžiai ar soros.

Receptą rasite čia.

Puikus patiekalas, kai yra daug prinokusių pomidorų ir norisi jų kuo daugiau suvalgyti šviežių, o ne saugoti žiemai. Tinka ruošti su kiauliena, bet galima ruošti ir su vištiena, kalakutiena ar riebesne jautiena. Įdarui vietoje ryžių galima naudoti ir kitas kruopas, payzdžiui, grikius ar bolivinę balandą (vadinamą kinvą). Tik įdarui kruopų nepervirkite, nes jos dar troškinsis orkaitėje. Jeigu norisi skalsiau, į įdarą dar galima įdėti tarkuoto sūrio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanios paprikos su įdaru! Ragauti galite ką tik paruoštas, o galite, kaip recepto autorė rekomenduoja - kitą dieną, pasak jos, tuomet paprikos dar skanesnės. Labai greitai iškeps!

Receptą rasite čia.

Labai skanūs veganiški lęšių kepsneliai, kuriuos pietums renkasi net prisiekę mėsos gerbėjai. Kepsneliai sotūs, prie jų pakanka gaivaus padažo bei daržovių salotų, o dar su jais galima paruošti mėsainius be mėsos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Sotūs pusryčiai, kurie tiks visos šeimos pusryčiams, o gal kitokiai vakarienei? Nesunku paruošti ir tikrai neužtruksite, tiekiame vieną ar su duonos riekele. Beje, labai skanu ruošti ir be sūrio. Jeigu ruošite su šviežiais pomidorais, jų viršūnėles įpjaukite kryžmai, nuplikykite karštu vandeniu ir nulupkite.

Receptą rasite čia.

Mėgaujamės grūdėtos varškės salotomis. Jei neturite gražgarsčių, jas galite pakeisti kitokiais šviežiais, mėgstamais lapeliais ar ruošti iš įprastų salotų lapų, o vyšninius pomidorus galima keisti saulėje džiovintais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis lašišos su medaus ir garstyčių padažu receptas man patinka be galo - super paprastai paruošiama, spalvinga, gražu ir nenusakomai skanu. Tinka tiek greitai vakarienei, tiek šventiniam stalui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tai puiki vegetariška Šepardo (Piemenų) pyrago versija. Veganiškai versijai pieną galite keisti augaliniu. Jei nemėgstate lęšių, juos galite pakeisti avinžiriniais ar tiesiog didesniu kiekiu pievagrybių ar morkų, papildomai galite dėti žiedinių kopūstų. Receptas nėra labai jautrus proporcijoms, todėl, jei mėgstate, galite dėti didesnį daržovių ar bulvių košės sluoksnį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Taupūs, sotūs ir be papildomų riebalų! Tai puikus karštas patiekalas ir garnyras viename, kol iškeps, galite pasiruošti šviežių daržovių salotos, kurios puikiai tinka prie kotletų.

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiamos, ypatingo skonio ir labai sočios salotos. Lašišą galima rinktis keptą, sūdytą ar rūkytą. Jei rinksitės sūdytą, salotų papildomai negardinkite druska.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puiki, soti ir maistinga sriuba, o ir paruošti ją visai paprasta. Sriuba kvapni ir tikrai labai skani, tad puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skamba įmantriai, tačiau viskas labai paprasta! Tik trys pagrindiniai ingredientai, truputis improvizacijų ir Ispaniška tortilija puikuosis ant Jūsų stalo! O pagal šį receptą paruošta tortilija dar ir sveikuoliška - su brokoliais! Tiesa, brokolius galite pakeisti ir žiediniais kopūstais. Tiekite su daržovėmis pusryčiams, pietums ar vakarienei!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Šios salotos puiki idėja pavasariškiems ar vasariškiems pietums. Pavyksta labai sočios, skanios ir lengvos. Labai nesudėtinga paruošti, o patiks kiekvienam.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Lengvai ir greitai pagaminamas, sotus ir maistingas meksikietiškas troškinys kitaip - iš bolivinės balandos. Jis puikiai tiks sušilti ir jaukiai praleisti laiką su šeima prie stalo. Jei gaminsite su šviežiais pomidorais, jų viršūnėlę įpjaukite "kryželiu", nuplikykite ir nulupkite.

Receptą rasite čia.

Minkštučiai, natūraliai saldūs, labai varškiniai ir tiesiog tobuli sotiems, maistingiems pusryčiams. Skoniu jie primena švelnius varškėtukus, bet mums patinka net labiau. Aguonos ir citrinos žievelė tinka idealiai, bet ir be šių priedų blyneliai bus puikūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Ši skanioji sriuba verdama su ryžiais ir mėsos kukuliais yra pakankamai tiršta ir soti, pagardinta cukinijomis ji - tikras vasaros skonių atradimas. Išbandykite ir Jūs!

Receptą rasite čia.

Gardūs ir taupūs grikių kepsneliai be kiaušinių. Papildomai galima naudoti pievagrybius, jaunas cukinijas ar kitų daržovių. Vandeningas daržoves ar grybus apkepinus reikėtų gerai nuvarvinti ir į kepsnelių masę dėti daugiau miltų.

Receptą rasite čia.

Skanutėliai keksiukai, kuriuos labai patogu įsimesti su savimi greitam užkandžiui! Ingredientai vos keli, o rezultatas - puikus. Beje, naudoti galite ne tik lašišą, bet ir kitokią mėgstamą žuvį, tik būtinai be kaulų! O jei norite puresnių keksiukų, įmaišykite šiek tiek tarkuotos ir nusunktos cukinijos ar moliūgo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai skanios, greitos, gaivios vištienos salotos. Galima gardinti pelėsiniu sūriu - jis puikiai tinka derinyje su gaiviais obuoliais, bet skanu ir be jo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Virginija
2018-09-06 20:15
Ačiū, nuostabūs valgių receptai. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital