Šie tortilijų pyragėliai - greita ir labai gardi idėja, kai vakarienės norisi lengvai ir nenuobodžiai. Tex-Mex virtuvėje jie žinomi pavadinimu čimičangos ir gali būti ruošiami su pačiais įvairiausiais įdarais nuo sūrių iki saldžių. Šiame recepte pateikiama įdaro variacija, su kuria drąsiai galima eksperimentuoti, nes griežtų taisyklių čia nėra - vietoje pupelių galite naudoti virtus ryžius ar įdėti daugiau daržovių ar vištienos, papildomai galite įpjaustyti jelapenų, įspausti žaliųjų citrinų sulčių, įdėti konservuotų kukurūzų ar ko tik sugalvosite.
Kai norisi greito, nesudėtingai paruošiamo užkandžio, šie suktinukai yra tikras išsigelbėjimas. Jie tikrai patiks visiems, kurie paragaus! Labai paprasta pagaminti, nereikalauja įmantrių ingredientų ar sugebėjimų, o pavyksta be galo skanūs ir sotūs. Jie skanūs tiek šilti, tiek atvėsę.
Tai tortilijų suktinukai, kurių viduje dažniausiai būna vištiena arba malta jautiena, sūris ir prieskoniai. Bet žinoma, drąsiai galima eksperimentuoti ir pagardinti kreminiu sūriu, kukurūzais pupelėmis ar kuo tik norisi. Bet labiausiai žavi, kad tai yra užkandis (ar net patiekalas), kuriam paruošti reikia vos kelių ingredientų ir itin mažai laiko! Tobulas patiekalas, kuris ne tik labai skanus, bet ir juo patogu gardžiuotis.
Ar mėgstate cezario salotas? O tortilijų suktinukus? Siūlau išmėginti tortilijas su cezario salotomis, kurioms sunku atsispirti ir tikrai norėsis kartoti! Šie suktinukai pavyksta gaivūs, sotūs ir kremiški, o pagaminti labai paprasta.
Šis patiekalas patiks visiems mėgstantiems Tex Mex virtuvę, nes čia susijungia visi geriausi jos skoniai. Receptas smagus, šiuolaikiškas, greitas bei patogus gaminti ir, savaime suprantama, labai skanus.
Karšti tortilijų suktinukai niekada nenuvilia, o šie - pažadu, sužavės kiekvieną šeimos narį ar draugus savo puikiai subalansuotu skoniu bei tekstūra! Labai skanūs, pikantiški, sotūs ir sunkiai atsivalgomi, tad ruošti norėsis vis dažniau. Žinoma, jei norisi, galima gaminti ir su mėsos įdaru ar kitais mėgstamais priedais, tačiau varškės ir špinatų bei sūrio įdaras yra skoniu sunkiai nurungiamas.
Jei mėgstate tex mex virtuvę ir greitus receptus, šis patiekalas subalansuotas jums! Vienos skardos kesadilija yra lengvas, greitas ir nerealiai skanus reikalas, puikiai tinkantis tiek šeimos vakarienei, tiek pasibuvimui su draugais. Galima skanauti su gvakamole, salsa, česnakiniu padažu ar kitu mėgstamu, bet gardu ir tiesiog be nieko papildomo.
Tai tikrai nėra klasikinis Chačiapurio receptas, tai - greitas, paprastas ir labai skanus patiekalas, kurio skonis primena Chačiapurį. Kai nesinori ilgai suktis prie viryklės šis patiekalas tiesiog tobulas. Skanus ir vienas, ir su šviežiomis daržovėmis, ir šiltas, ir atvėsęs. Jam puikiai tinka sunaudoti įvairiausių sūrių likučius.
Pikantiški, sotūs ir labai skanūs suktinukai, kuriuos ruošti norėsis vis dažniau! Pagaminti nesunku ir greita, tereikės lašelio kantrybės laukiant, kol sutvirtės.
Greitai paruošiami ir labai skanūs suktinukai. Galbūt pagalvosite, kam juos kepti, jei ir paprasti suktinukai skanūs? Taip paruoštais jais mėgautis galima tiek šiltais, tiek atvėsusiais, tik skirtumas tas, kad valandėlę pastovėję ant stalo jie nepažliunga, nepraranda formos, juos patogiau pasiimti su savimi į iškylą ar darbą pietums.
Labai greitai paruošiami čeburekai, kuriems nereikia ruošti tešlos! Čeburekai puikūs ir tuo, kad neprigeria daug aliejaus, todėl nėra tokie riebūs, kaip įprasti. O jei norite dar liesiau - galite kepti orkaitėje! Šiam receptui puikiai tinka tiek lavašas, tiek tortilijos.
Suktinukai - tiesiog tobula klasika tiek ant kasdienio stalo, tiek ant šventinio. Jie nuostabūs ne tik greitu paruošimu, bet ir puikiais skoniais. BBQ padažo ir vištienos derinys yra labai gardus, bet žinoma, vietoje bbq tinka ir tiesiog mėgiamas pomidorų padažas.
Tokie greiti receptai tikras išsigelbėjimas, kai nesinori ilgai sukiotis virtuvėje. O geriausia, kad įdarą galima tobulinti pagal savo skonį - avokadą pakeisti smulkiomis juostelėmis pjaustyta paprika, pagardinti aitriąja paprika, įdėti saliamio ar kitos mėgiamos mėsos, panaudoti kitus turimus namie likučius taip pat labai tiks.
Vėsiais vakarais, kai norisi kažko jaukaus ir sušildančio, šie užkepti tortilijų suktinukai yra labai labai. Įkvėpti tex-mex stiliaus enčiladų, gausiai pagardinti prieskoniais ir sūriu, užkepti daržovėmis ir kremišku padažu - jie tiesiog tobulas comfort food, o pagaminami itin paprastai.
Šie suktinukai pateisins visų lūkesčius, nes yra maloniai gaivūs, sotūs ir labai skanūs. Žinoma, jei norisi daugiau pikantiškumo, į masę galima dėti ir šaukštą majonezo, o patys suktinukai kitą dieną nuo pagaminimo man net dar skanesni, tad puikus variantas į pietų dėžutę.
Norite pajusti Meksikos kvapą savo virtuvėje? Paruoškite puikiųjų kesadilijų! Įdarą galite ruošti ir vegetarišką, ir kokį tik patinka, pavyzdžiui, su faršu ir taco prieskoniais. Vaikai noriai ragauja ir be jokių papildomų ingredientų, tik su sūriu ir majonezu (jį galite rinktis sveikuolišką) bei šiek tiek džiovinto baziliko.
Ant šventinio stalo įvairūs suktinukai būna išgraibstomi tiesiog akimirksniu. Ir nenuostabu kodėl - jie puošniai atrodo, patogu skanauti ir, žinoma, malonu gardžiuotis. Būtent tokie yra ir šie suktinukai. Labai paprasti ingredientai, greitai paruošiami, tad ir virtuvėje sukiotis ilgai nereikia, o rezultatas pavyksta labai skanus. Beje, vietoje tortilijų tinka ir lavašas, tik jį rinkitės tvirtesnį, storesnį.
Buritai yra vienas iš klasikinių Tex Mex patiekalų. Jie puikiai tinka kai reikia paruošti pietus išsinešimui į pietų dėžutę ar į gamtą. Be to, galima ruošti daugiau ir patogiai užšaldyti. Pagaminti visai nesudėtinga, o valgyti ne tik patogu, bet ir labai skanu.
Šią greitą užkepėlę mažieji labai mėgsta kramsnoti ir vieną, bet tinka tiekti vietoje duonos prie sriubos ar vietoje garnyro prie čili ar kitokio troškinio. Jei norite pikantiškesnio skonio, papildomai galima įdėti trinto česnako - taip pat labai gardu.
Labai gardu ir nesudėtinga! Šiuos skanuolius galite ragauti iš karto, apkepti orkaitėje su sūriu ar net pašildyti ant grilio! Ragaukite su trupučiu žaliosios citrinos sultimis, saldžiu aitriųjų pipirų padažu ar česankiniu padažu.
Skani ir greita užkandėlė, kuria galima mėgautis ir šilta, ir šalta! Prireiks vos kelių ingredientų ir sotus skanėsas jau ant Jūsų stalo. Jeigu užkandėles vešitės į gamtą ir jų norėtumėte ragauti šiltų, ją galite suvynioti į foliją ir trumpai, iš abiejų pusių pakaitinti ant grilio.
Jei norite, kad vakarienė būtų ypatingai skani ir atrodytų žavingai, bet nereikėtų ilgai suktis virtuvėje, šie meksikietiškų enchiladų įkvėpti tortilijų suktinukai yra tobula išeitis. Jie yra sodraus skonio, spalvingi, sotūs, tačiau drauge neapsunkinantys, o paruošite vos per 20 minučių, tada keliolika minučių orkaitėje ir nuostabus patiekalas garuos ant stalo.
Tako yra be galo universalus patiekalas, nes įdarai gali būti patys įvairiausi - nuo mėsos iki žuvies ar net tofu. Išbandykite šį tako variantą su vištiena ir daržovėmis.
Labai skanūs lavašo suktinukai, kurie visada greitai dingsta nuo stalo. Tai klasikinis receptas, kurį tinka pagardinti trupučiu sūrio su melsvuoju pelėsiu, kad skonis būtų įdomesnis. Vietoje ar šalia jo dar tinka užbarstyti smulkintų kaparėlių ir/ar saulėje džiovintų pomidorų.
Taip paruoštos tortilijos skoniu primena traškius žagarėlius, o pagaminamos beveik akimirksniu. Užkandėlė, kuri nepalieka abejingų tiek vaikų, tiek suaugusių.
Daugelis susimąsto, kad reikėtų skirti daugiau dėmesio augalinei mitybai. Šis skanus vegetariškų enčiladų receptas toks geras, kad niekas net nepagalvos apie mėsą (ar jos trūkumą). Sotumo čia tikrai nepritrūks - jo suteikia juodųjų pupelių įdaras.
Tie, kas mėgsta kebabus, tikrai nudžiugs atradę šį puikų receptą - naminius kebabaus galite pritaikyti pagal savo skonį ir būsite įsitikinę naudojamų produktų kokybe. Recepte rasite ir puikų padažą, kurį, jei mėgstate aštriau, dar galite pagardinti aitriosios paprikos milteliais.
Netradicinė, kiek kitokia, bet labai gardi lazanija - vietoje makaronų naudojami lavašo lakštai! Su lavašu ši lazanija lengvesnio, švelnesnio skonio, o ir kepa orkaitėje trumpiau nei tradicinė.
Suktinukai, tai vienas iš tų užkandžių, kurie greitai išgaruoja nuo stalo, bet yra taip nesudėtingai paruošiami, kad tampa vienu mėgstamiausių. Šie pavyksta labai skanūs, o ir prireiks neįmantrių ingredientų bei vos 15 minučių, o tuomet tik šiek tiek kantrybės iki kol skoniai šaldytuve susijungs ir suktinukas sutvirtės.
Enčilados - tai tortilijų suktinukai, įdaryti mėsos (gali būti malta mėsa arba keptos vištienos gabalėliai) ir pupelių įdaru, aplieti aromatingu pomidorų padažu bei pagardinti kalnu skanių priedų: čederio sūriu, jogurtu, avokadais, pomidorais, kalendra. Patikėkite, pagaminti šį patiekalą visai nesudėtinga.
Suktinukai puikiai tinka tiek ant šventinio, tiek kasdienio stalo, o šie tokie gaivūs, sotūs, tad puikiai tinka vaišėms. Paruošimas tikrai ilgai neužtrunka, tik reikia šiek tiek laiko, kad sutvirtėtų.
Meksikeitišjos fajitos puikios tuo, kad kiekvienas, sėdintis prie pietų ar vakarienės stalo jas gali pasiruošti pagal savo skonį! Viskas labai paprasta - pasiruoškite ingredientus, išdėliokite juos lėkštėse ant bendro stalo ir kiekvienas ragautojas gali susikonstruoti sau skaniausią!
Ši sodrių tex mex skonių įkvėpta lazanijos alternatyva yra puiki idėja, kai vakiarienės norisi greitai, bet nenuobodžiai. Maltą mėsą jai drąsiai rinkitės bet kurią savo mėgiamą arba galite gaminti vegetarišką lazanijos variantą - tiesiog įdarui naudokite daugiau pupelių bei daržovių.
Labai greitai paruošiama užkandėlė pusryčiams ar vaišėms, naudojant visai nesudėtingus produktus. Ruošti galima ir su sūdyta ar rūkyta lašiša ar kitokia mėgstama žuvimi. Greita ir skanu!
Greitas, traškus ir labai skanus užkandis, kuriam reikia vos kelių ingredientų ir tik trupučio laiko! Skanaukite vienus, su sūrio, česnakiniais ar kitokiais padažais, prie trintų sriubų ar gardinkite salotas - visaip jie labai skanūs.
Šie sotūs bei maistingi tortilijų suktinukai puikiai tinka tiek užkandžiui, tiek vakarienei, tiek pietų dėžutei. Svarbiausia, tortilijas dosniai aptepkite humusu, kad kiekvienas kąsnis būtų puikios tekstūros ir sodrus gardžių skonių. Jei labai skubate, vietoje humuso galite naudoti kreminį sūrį ar tepamą varškės sūrelį.
Greiti tortilijų blyneliai, kai nesinori ilgai sukiotis virtuvėje prie keptuvės ir puodų. Pavyksta labai skanūs, o ruošiami be jokių įmantrių ingredientų.
Puiki idėja savaitgalio pusryčiams, užkandžiams ar lengviems pietums! Patiekti galima iš karto ar paruošti iš vakaro ir laikyti šaldytuve iki patiekiant.
Apkepti suktinukai su įdaru, lyg blyneliai - greita, sotu ir labai skanu! Jie tokie puikūs, kad kaip mat išgaruoja nuo stalo - skanūs ir vieni patys, ir su padažais ir su salotomis.
Labai šventiškas - tiek spalvomis, tiek skoniu! Sodrus rūkytos vištienos skonis čia tikrai labai tinka, bet, jei norite švelniau, galite rinktis ir virtą vištieną, bet labai rekomenduojame būtent rūkytą. Skaniausi suktinukai paruošti iš vakaro, todėl puikiai tinka ruošiantis šventei iš vakaro, prieš patiekiant tereikės išimti iš šaldytuvo ir supjaustyti porcijos dydžio gabalėliais.
Tako yra be galo universalus patiekalas, nes įdarai gali būti patys įvairiausi - nuo mėsos iki žuvies ar net tofu. Išbandykite šį vegetarišką tako variantą su traškiu žiediniu kopūstu.
Gardžiuose lavašo suktinukuose susipina naminės česnakinės varškės užtepėls ir graikinių riešutų skoniai - pikantiškas skanumynas! Papildomai galite gardinti gausybe žalumynų ar truputėlių rūkytos vištienos, ji čia taip pat labai derės.
Greitai paruošiama, taupi ir labai gardi lavašo užkandėlė, kuri puikiai tiks ir užkandžiams su draugais, ir į darbą pasiimti, ir šventiniam stalui. Gardžiausias bent valandą palaikytas šaldytuve.
Skubu su jumis pasidalinti greita ir gardžia savaitgalio pusryčių idėja - tortilijų sumuštiniais. Tortilijų sumuštinius galite kepti keptuvėje, orkaitėje ar kepsninėse. Ruošiant tortilijų sumuštinius galite drąsiai improvizuoti, taip sunaudojant įvairius maisto likučius.
Labai skani ir lengvai pagaminama užkandėlė. Blyneliai iškepa traškūs išorėje ir minkštučiai, sultingi viduje. Įdarą galite drąsiai pasirinkti pagal save, kokį tik norite.
Ar žinojote, kad tortilijos itin mėgstamos Meksikos virtuvėje? Su jomis ruošiamos burittos, kesadilijos, fajitos ir dar daugybė puikių patiekalų. Siūlome išbandyti daugybę Meksikos virtuvės patiekalų.