Serviruojame Velykų stalą: spalvinga šventė akims ir gomuriui

2019-04-09
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
PARTNERIO TURINYS
Šis turinys sukurtas bendradarbiaujant su IKEA
Serviruojame Velykų stalą: spalvinga šventė akims ir gomuriui

Šias Velykas švęsite namuose? Jei artimuosius ir draugus, kuriems ruošiate vaišes, norite nustebinti ne tik įspūdingu meniu, bet ir įkvepiančia aplinka, pasitelkite šį gaiviai pavasarišką šventinio stalo įvaizdį. Pripildyti namus spalvų ir geros nuotaikos visai nesudėtinga – pažiūrėkite.

 

Pasitelkite spalvas

 

Nupūskite dulkes nuo spalvingiausio lėkščių komplekto, kokį tik rasite namuose – tegu šios Velykos džiugina spalvomis! Jeigu indaujoje karaliauja vien tamsūs arba baltos spalvos indai, atnaujinti savo kolekciją galite įsigiję keletą naujų, nebūtinai brangių lėkščių ir dubenėlių. Gyvybingumo vaišėms suteiks ryškūs indai (puikiai tiks sezono naujiena BESERGA), servetėlės ir gyvų gėlių žiedai. Derindami juos tarpusavyje, lengvai sukursite nuotaikingą vaišių stalą.

 

Derinkite indų ir maisto koloritą

 

Išdėlioję visas lėkštes ir dubenėlius ant stalo, įvertinkite, kokių spalvų dar trūksta. Jei indams pasirinkote šaltus atspalvius (pavyzdžiui, žalsvą ar melsvą), papildykite juos šiltomis spalvomis: geltonais, raudonais, oranžiniais vaisiais ir daržovėmis, spalvingais garnyrais bei pačių pagamintais desertais. Stalas atrodys įdomiau ir linksmiau.

 

Skirkite dėmesio detalėms

 

Jei prie spalvingų indų ir vaišių dar priderinsite ir keletą mažų, tačiau svarbių detalių, labai gali būti, kad jūsų pastangos sulauks liaupsių ne tik tarp artimųjų, bet ir socialiniuose tinkluose. Pavyzdžiui, galite pririšti kiekvienam svečiui skirtus stalo įrankius prie gražių servetėlių – naudokite dekoratyvias juosteles, atlasinius kaspinus ar derančių spalvų virveles.

 

  

 

Švediškas stalas

 

Tikrai puiki idėja Velykoms – serviruoti vaišes švedišku stiliumi. Kai ant stalo nereikia palikti vietos svečių lėkštėms, ant jo telpa daugiau šventinių patiekalų (juk norite, kad jūsų triūsas virtuvėje būtų įvertintas, o išradingi skanėstai atsidurtų visų dėmesio centre?). Norint pakviesti svečius prie vaišėmis nukloto švediško stalo, netgi nebūtina turėti valgomąjį. Atstoti įprastą stalą gali virtuvės baras, sala ar laisvesnis darbastalis (ypač jei jūsų namų virtuvė – L formos). Dar vienas privalumas – aplink švedišką stalą liks daugiau erdvės margučių ridenimui, teminiams žaidimams ir kitoms judrioms pramogoms. Patikėkite, jos patiks ne tik vaikams!

 

Staltiesė ar stalviršis?

 

Jeigu šventei pasirinksite skirtingų formų ir spalvų indus, juos sujungti ir išvengti chaoso padės neutralios spalvos stalo tekstilė. Niekada neprašausite pasirinkę baltos, pilkos ar švelniai pastelinės spalvos staltiesę ir servetėles. O jei jūsų stalo (ar darbastalio) paviršius įdomus, tačiau pernelyg nekrentantis į akis, jo iš viso neverta uždengti. Juodai balta marmuro imitacija ar šviesus vienspalvis paviršius po margais indais puikiai atrodys ir be staltiesės.  

 

 

Velykų bobutės lauktuvės

 

Kokia gi šventė be tradicinių Velykų atributų! Velykų bobutės laukiančius vaikus tikrai nudžiugins originalios dovanėlės: saldūs pyragaičiai, šokoladiniai kiaušiniai arba kiek netradicinė tradicinio zuikučio versija. Pieninio šokolado zuikis VÅRKÄNSLA – tai saldi trijų dalių dėlionė, kurią reikia surinkti patiems. Šis neįprastas zuikutis gali pakišti idėją smagioms svečių varžytuvėms (kuris surinks dėlionę greičiausiai?), tapti velykine dekoracija, o paskui ir desertu.

 

Šeimoje vengiate saldumynų?

 

Tuomet vaikus galite nudžiuginti ir nesaldžiomis dovanomis. Į dovanų krepšį vietoj šokoladinio gali įliuoksėti žaislinis kiškutis. Minkštasis žaislas VANDRING HARE, pagamintas galvojant apie vaikų saugumą, džiugins dar ilgai po Velykų.

 

 

 

 

Saldžios dekoracijos

 

Spalvoms pagyvinti, stalui paįvairinti ir smaližiams palepinti labai tiks įvairiaspalviai guminukai ir karameliniai saldainiai. Suberti į įvairaus dydžio ir formos stiklinius indus, jie taps ne tik desertu, bet ir nuotaikinga stalo dekoracija. Puoškite saldžius patiekalus, pripildykite taures, vazas ar supakuokite ir įteikite kiekvienam svečiui kaip dovanėlę – tinka viskas, ką tik sugalvosite.

 

 

Patiko idėjos? Jas lengvai pritaikysite savo namuose, o viską, ko gali prireikti serviruojant ar dekoruojant, rasite parduotuvėje IKEA ir www.IKEA.lt. Saldžių ir spalvingų Velykų!

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital