Senus metus palydint - 34 skaitytojų mėgstamiausi receptai 2017 metais
2018-01-02
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 0)
@Shutterstock
Dar vieni prabėgę puikūs ir labai skanūs metai į mūsų virtuves atnešė gausybę naujų receptų! Apkepai, užkandžiai, įvairiausios salotos, kepsniai ir desertai... Pasirinkimų galybė ir visiems sunku atsispirti.
Pristatome net 34 praėjusių metų receptus, kurie sulaukė didžiausio mūsų skaitytojų dėmesio ir pelnė didžiausią susižavėjimą. Skanaus!
Žemaičių blynus tikriausiai mėgsta daugelis lietuviškos virtuvės gerbėjų! Kaip juos paruošti sveikiau? Kepkite orkaitėje, taip nenaudosite papildomų riebalų! Įdarui galite naudoti apkepintą kalakutienos ar vištienos faršą, o jei norite dar liesiau - naudokite sumaltą virtą mėsą.
Puiki, sveikuoliška majonezo alternatyva! Labai skanu su virtais kiaušiniais ar kaip padažas salotoms. Mėgstantiems aštriau, talentingoji recepto autorė pataria dėti daugiau česnako ar aitriųjų pipirų, o lengvesniam majonezui siūlo naudoti truputį jogurto. Skanaus!
Plikytai koldūnų tešlai nėra lygių, jeigu dar nebandėte jos gamintį pagal šį receptą, labai rekomenduojame išbandyti! Tešlą paruošti labai paprasta, o rezultatas labai gardus. Įdarui galite sumaišyti varškę su šiek tiek pasmulkintų špinatų bei trupučiu druskos ir pipirų arba apkepti pievagrybius su morkomis ar tiesiog įdaryti sūriu su žalumynais - visais atvejais bus labai gardu!
Neįtikėtinai paprastas keksiukų receptas! Vos keli ingredientai, o skonis - nuostabus. Jeigu norite receptą patobulinti, galite pagardinti uogiene, šaldytomis ar džiovintomis uogomis, ar aplieti tirpintu šokoladu. Šiais keksiukais tikrai nustebinsite savo artimuosius.
Puikios, lengvos salotos, kurioms tiks ir virta, ir rūkyta vištiena! Salotos itin gaivios, su maloniai derančiu vištienos skoniu ir vynuogių saldumu... Nuostabaus traškumo salotoms suteikia pakepinti graikiniai riešutai, kurie užbaigia pasakišką skonių derinį. Rekomenduojame paragauti!
Tikras klasikinis tinginys. Mums šis receptas tiesiog idealus. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais sausainiais "Pasveikinimas" arba "Gaidelis". Tinginio tamsumas priklausys nuo kakavos gerumo. Kuo daugiau kakavoje bus kakavos sviesto, tuo šokoladiškesnio skonio bus tinginys. Beje, jei norite išgauti šventiškesnį tinginio variantą, galite jį gamintis torto formoje, o viršų papuošti smulkintais riešutais, šokolado drožlėmis ar plakta grietinėle - bus ir skanu, ir originalu.
Ar tenka susidurti, kuomet kepate vištieną orkaitėje, kad ji tampa sausa ir it guminė? Jei laikysitės šio puikaus recepto, vištiena bus sultinga, minkštutėlė viduje ir su švelnia, traškia plutele išorėje! Taip kepta vištiena puikiai dera su ryžiais bei griežinėliu apelsino ar citrinos, taip pat ją galima naudoti sumuštiniams ar salotomis. Skanumėlis!
Tikriausiai dažniausias maltos mėsos patiekalas - kotletai! Manote, kad nieko naujo čia sugalvoti nebeįmanoma? Išbandykite šį receptą ir liksite sužavėti! Paruošti paprasta, o rezultatas labai labai gardus. Tiekite su bulvių koše ir traškiomis salotomis.
Pagaminti šį tortą - paprasčiau tikriausiai nebūna! Tortas gana sotus, todėl jo užteks pavaišinti gausią draugų kompaniją ar visą šeimą. Tortą galima ruošti ir be kokoso, jeigu jo nemėgstate, tortas bus labi skanus ir be jo. Ananasus galima keisti ir konservuotais persikais ar šaldytomis uogomis.
Skanūs pyragėliai, kurie kepami keptuvėje, tad nereikės kaisti orkaitės, arba orkaitėje tuo metu galės kepti kiti skanėstai! Įdarą galite pasirinkti kokį norite, pagal savo skonį, pvz., džiovintais grybais ar kepintais pievagrybiais, raugintais kopūstais ar patroškintais šviežiais, su malta mėsa ar virtais ryžiais ir smulkintais virtais kiaušiniais.
Pagal šį itin greitą receptą pagaminsite gardžią ypatingą vakarienę net visai šeimai, bet įspėjame - apkepas toks skanus, kad gali nesinorėt dalintis! Tinka ne tik malta mėsa, bet ir jau išvirta ar iškepta mėsa, o grybus galima rinktis pačius įvairiausius - tiek pievagrybius, tiek džiovintus ar šaldytus miško .Jeigu norite išskirtinio skonio, apkepą galite papildomai pagardinti pelėsiniu sūriu ar žiupsniu itališkų žolelių.
Būtinai išbandykite šį paprastą receptą! Produktų visai nedaug, o recepto prašys visi paragavę. Tortą apliekite tirpintu baltu, juodu ar pienišku šokoladu!
Kitokie, minkštutėliai ir labai labai skanūs cepelinai be bulvių! Jie kitokio nei klasikiniai skanio, bet neabejotinai gardūs. Tiekiame su spirgučiais ir grietine.
Tradicinis, laiko ir daugybės maisto gaminimo entuziastų ir lietuviškos virtuvės gerbėjų patikrintas receptas. Blyneliai sotūs, taupūs ir tikrai labai skanūs.
Tikrai labai minkšti ir labai skanūs sausainukai su obuoliais! Su sausainiais nereikia daug vargti kočiojant ar formuojant, išmaišote ingredientus ir tiesiog šaukštu krečiate į kepimo popieriumi išklotą skardą. Truputis kantrybės, kol iškeps ir mėgaujamės!
Gardūs ir greiti virtų bulvių kukulaičiai su sūriu. Įdarą papildomai galite pagardinti žalumynais, o tiekite su grietinės - lydyto sviesto padažu ar tiesiog grietine! Juos galite paruošti net ir bulvių košės likučių. Skanaus!
Lengvai ir greitai pagaminami, itin dailiai atrodantys ir pasakiškai skanūs saldainiai! Vos trys beveik kiekvienoje virtuvėje randami ingredientai ir truputis vaflių papuošimui - ant Jūsų stalo puikūs saldainiukai. Galite skanauti patys, vaišinti draugus ar neštis į svečius.
Pristatome puikų varškės tortą, kurį smagu ruošti ir dar smagiau ragauti! Želė rinkitės mėgstamo skonio, jei norite, galite puošti vaisiais, uogomis ar plakta grietinėle.
Vienas paprasčiausių tokių gardžių pyragų receptų! Jį pagaminti visai pigu, nesudėtinga ir gausybė erdvės improvizuoti - galite skanauti tiesiog su arbata, įmaišyti uogų ar, perpjovaus į kelis lakštus, perpjauti uogiene!
Jei turite virtų morkų, šią užtepėlę užtruks pagaminti vos kelias minutes. Ji labai skalsi, pikantiška ir akimirksniu išgaruoja nuo vaišių stalo! Skanu kabinti traškučiais ar tepti ant skrebučių. Jei nenorite ruošti su majonezu, kasdieniam variantui galima rinktis graikišką jogurtą sumaišytą su trupučiu garstyčių.
Visai nesudėtingai ir labai greitai paruošiami kukulaičiai! Kepami orkaitėje, todėl nereikės ilgai suktis prie viryklės. Kukulaičiai kepa nuostabiai skaniame padaže, kuris labai tiks ir prie garnyro - bulvių košės ar ryžių.
Daugelis mėgsta klasikinį "Napoleono" tortą, tačiau jį užtrunka pagaminti, o šis variantas greitutėlis! Galbūt kažkam jis net pasirodys dar gardesnis, nes čia naudojamas kitoks, kondensuoto pieno kremas. Pagaminti tortą prireiks jam vos keturių ingredientų, pusvalandžio laiko ir trupučio kantrybės, kol pastovės ir į tešlą susigers pasakiškai skanus kremas!
Skanutėlė namuose marinuota skumbrė. Ar kada esate tokios ragavę? Gaminti tinka naudoti tiek šviežią, tiek šaldytą ir atitirpintą žuvį. Paragavę pagal šį receptą ruoštos skumbrės, pirktinės tikriausiai nebenorėsite!
Vienas skaniausių obuolių pyragų! Skanus ir šiltas, ir atvėsęs, ir su pienu, ir su kava. Pyragas tikrai labai skanus, švelnios, minkštos konsistencijos ir labai patinka mažiems smaližiams.
Puiki idėja, kai nėra laiko ilgai suktis prie puodų, o labai norisi ko nors gardaus. Tokią "picą" mėgsta ir vaikai, ir suaugę, o geriau tai, kad priedus jai labai lengva pritaikyti pagal šaldytuvo turinį.
Regis, jokių įmantrių ingredientų, o skonis - nuostabus! Šiuos suktinukus galite kepti orkaitėje arba kepti ant grilio, tuomet jie dar ir įgaus viliojančio dūmų kvapo. Gardu su ryžiais ar daržovių salotomis.
Lengvas, purus, maloniai aguoninis - tikrai puikus tortas bet kokiai progai. Be to, galite drąsiai eksperimentuoti ir vietoje aguonų jį pagardinti smulkintais riešutais arba džiovintais vaisiais. Gana girti, metas ragauti!
Kiek kitoks kotletų receptas, kuriam nebūtinas joks garnyras! Bus ne tik labai skanu, bet ir sutaupysite laiko - kotletai kepa orkaitėje, todėl nereikia suktis prie viryklės. Kotletus išbandėme ir kepsime dar tikrai ne kartą!
Labai dailiai atrodantis ir tikrai labai skanus užkandis. Nustebsite, kiek nedaug ingredientų ir pastangų jam reikia. Šis skanėstas akimirksniu išgaruoja nuo stalo.
Pasakiškai skanus tortas, kuriame svajingai persipina karamelės ir kavos skoniai... Perskaičius ingredientų sąrašą gali pasirodyti, kad tortas bus labai saldus ir gali kilti pagunda mažinti cukraus kiekį, bet tortas tikrai nėra pernelyg saldus, o kuo ilgiau stovi, tuo skanesnis tampa, tad jį drąsiai galite kepti net kelias dienas prieš ragaujant. Skanaus!
Ne tik labai gražiai atrodantis, bet tikrai nesunkiai pagaminamas ir itin gardus pyragas, savyje suderinantis tiek saldumą tiek malonią kreminę konsistenciją.