Padažai ir pagardai žiemai - 34 puikūs receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-08-28
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Padažai žiemai
@ Shutterstock

Vasaros gėrybėmis ir nuostabiais skoniais norisi mėgautis kuo ilgiau! Puikus būdas tą padaryti - patiekalus gardinti gardžiais padažais, kuriuos pradėti ruošti galite jau dabar!

Pomidorų padažai, aitriosios adžikos, pikantiški ir net saldūs padažai prie paukštienos čia karaliauja - atrinkome net 34 išbandytus, nesudėtingus ir labai skanių padažų bei pagardų receptus, kuriais galėsite mėgautis patys ar vaišinti kitus. Gardžių eksperimentų!

 

Nebenorite pirktinių pomidorų padažų? Puikiausią padažą galite pasigaminti ir namuose! Ruošdami, vis paragaukite padažo, pritaikykite jį pagal savo skonį - dėkite daugiau ar mažiau acto, cukraus, česnako, kol išgausite tobulą sau pačia skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sunku patikėti, kad tokiam gardžiam padažui paruošti pakanka morkų, svogūnų ir vos kelių pagardų! Padažas labai skanus ir ką tik paruoštas, o jei užteks kantrybės jį išsaugoti iki žiemos, labai rekomenduojame ragauti su žuvies patiekalais ar tiesiog silke - skanumėlis!

Receptą rasite čia.

Patikėkite, šios naminės garstyčios, ruošiamos su obuoliais, tikrai nustebins kiekvieną savo paprastu pagaminimu, tačiau puikiai subalansuotu skoniu ir lengvu, ne per intensyviu aštrumu. Jomis labai tinka gardinti kepsnius, žuvį, naminius dešrainius, mėsainius, tortilijas, sriubas ar tiekti prie užkandžių stalo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Toks skanus, kad norėsis paruošti dar daugiau stiklainiukų ar net didesnių stiklainių! Puikiai tiks gardinti sriuboms, troškiniams, naudoti ruošiant makaronus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Labai skanus pomidorų ir obuolių padažas, kuris ypač tinka prie mėsos patiekalų, paukštienos. Paruošti jį tikrai visai paprasta, tinka patys įvairiausi pomidorai ir obuoliai, nuo jų skonio derinio priklausys galutinis padažo skonis, tad galima ruošti dalį su vienokiais, dalį - su kitokiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus, nesudėtingai paruošiamas cukinijų pagardas žiemai. Puikiai tinka tepti ant duonos riekelės, patiekti kaip padažą prie žuvies, paukštienos, bulvyčių, kaip tik sugalvosite! Receptą prieš kurį laiką radau youtube ir kasmet vis pagaminu iš gausaus cukinijų derliaus! Pagal nurodytas proporcijas paruošite 2 litrinius stiklainiukus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai gardi, kvapni ir stipraus skonio adžika - visiems, mėgstantiems aitriai! Padažas tobulai dera prie grilio patiekalų, šašlykų, na, o mėgstantiems aitrumą, turbūt prie visų patiekalų! Jei visgi mėgstate kiek švelnesnį skonį, gamindami padažą galite išimti aitriųjų pipirų sėklytes, papildomai įdėti kitų daržovių - morkų ar svogūnų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Paukštiena ir uogų padažai - puikus derinys, o šis nuostabios spalvos, skonio ir aromato raudonųjų serbentų padažas su rūgštumo natele net ir nuobodžią vištienos krūtinėlę pavers ypatingu šventiniu patiekalu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Padažas gardus, tirštas, puikiai tinka prie makaronų, picų ir mėsos patiekalų. Gamindami padažą vis paragaukite, jei reikia dėkite daugiau prieskonių, kad atitiktų Jūsų skonį. Beje, nors pagal šį receptą gaminama su geltonaisiais pomidorais, čia puikiai tiks ir raudoni!

Receptą rasite čia.

Tokios nostalgiškos ir iš pačių gardžiausių daržovių - ryškiaspalvių paprikų, sultingų, vasara kvepiančių pomidorų, švelniųjų morkų ir puikiųjų svogūnų. Kaip skanu - kabinti šakute, gardžiuotis prie mėsos patiekalų, troškinių. Skonis toks maloniai subalansuotas, švelniai saldžiarūgštis - sunku atsispirti dar kąsneliui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Sukluskite, sveikesnis padažo žiemai variantas - štai nuostabus svogūnų ir pomidorų padažas, kuriam nereikia nei acto, nei cukraus! Padažas labai skanus paruoštas tiksliai pagal receptą, bet, jei norite, galite ir improvizuodami dėti mėgstamų žalumynų - kalendros, petražolių ar kitų.

Receptą rasite čia.

Labai skanus ir be galo kvapnus pomidorų padažas! Itališkas žolelių derinys puikiai tinka prie pomidorų skonio! Padažą žiemą galėsite naudoti prie makaronų, maltos mėsos patiekalų ar picoms!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pasigaminę šio padažo, Jūs garantuotai nenorėsite pirktinio. Jame jaučiasi ir saldumas, ir aštrumas. Išvirtą padažą galite pertrinti per kiaurasamtį, kad neliktų paprikos gabalėlių ir sėklų. Galite prie malant iš karto išimti iš paprikos sėklas. Aštrumą taip pat reguliuoti galite pagal savo skonį.

Receptą rasite čia.

Labai skanus, kvapnus ir gardus slyvų ir obuolių padažas žiemai. Tinka prie mėsos, paukštienos ar net į troškinius. Ruošti tinka iš įvairiausių rūšių slyvų, tik jas reikėtų rinktis sveikas, be sumušimų, kad padažas gerai laikytųsi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai gardus adžikos padažas, kuriame vietoje paprikų naudojami... baklažanai! Puikiai tiks, jei nemėgstate paprikų. Adžika gana intensyvaus ir sodraus skonio, tad jei norite švelnesnio skonio, dėkite mažiau aitriųjų pipirų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis puikaus skonio, tirštas ir aštrus obuolių ir svogūnų čatnis tobulai tinka prie mėsos patiekalų. Pikantiškas, saldžiarūgštis, nesudėtingai pagaminamas ir mmm kokio puikaus skonio. Užtikriname, lentynoje per žiemą jis tikrai neužsibus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Uogos ne tik desertams ir saldumynams! Labai skanus agrastų padažas žiemai, kuris tobulai dera su sūriais, pvz., varškės sūriu, ir paukštiena, ypač vištiena ir kalakutiena. Ruošti jį galima iš bet kurios rūšies agrastų, o cukraus kiekį gali reikėti šiek pakoreguoti pagal uogų saldumą, proporcija recepte nurodyta vidutinio saldumo uogoms.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kai namuose atsiranda daugiau pomidorų negu turime fantazijos, ką dar iš jų pagaminti,  tikras pomidorų gelbėtojas yra naminis pomidorų padažas. Būtent šis pomidorų padažas jus nustebins savo puikiu skoniu!

Receptą rasite čia.

O ką iš moliūgų? Puikų padažą! Paruošimas labai paprastas, užtruks tik kol ingredientai ilsėsis puode, o po to iki kol kaitinant suminkštės. Bet realaus darbo čia tikrai nėra daug. Padažu skanu gardinti makaronus, troškinius, sriubas, tiekti prie mėgiamų patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kvapni Balkanų šalių klasika Jūsų virtuvėje! Padažui paruošti visai nedaug ingredientų, o rezultatas tiesiog stulbinantis - padažo skonis pamalonins Jūsų gomurius, ar tepsite jį ant sumuštinukų, ar gardinsite makaronus... Beje, šis padažas gali būti puiki dovanėlės gurmanams idėja!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis padažas labai tinka sriubų ir troškinių gardinimui, taip pat puikiai gardina grilio kepsnius neužgoždamas dūmo kvapo ir kepsnių skonio. O mėgstantys kitokius skonius šį padažą netgi pila ant… vanilinių ledų.

Receptą rasite čia.

Tamsus obuolinis skanėstas, primenantis Indijos virtuvės pagardą - čatnį. Šiame recepte jis gardinamas džiovintomis slyvomis, svogūnais. Labai gardu prie mėsos patiekalų ir sūrių.

Receptą rasite čia.

Šio džemo skonis karčiai saldus, todėl puikiai tinka prie sūrio, sviestu ištepto skrebučio ar su paukštienos patiekalais. Pagardas tikrai labai skanus ir vertas išbandyti! Naudoti tinka tiek žali, tiek nokti pradėję pomidorai.

Receptą rasite čia.

Gruzinų virtuvės klasika, pritaikyta pagal lietuviškus produktus! Puikiam slyvų pagardui tiks bet kokios slyvos, svarbu tik, kad jos būtų rūgščios. Renata labiausiai rekomenduoja kaukazines slyvutes, jų skonis labiausiai rūgštus, todėl pagarde labiausiai sudera visi kiti skoniai. Rūgštu, sūru, aštru, gaivu!

Receptą rasite čia.

Ši adžika švelnesnio skonio už tradicinę, bet pikantiškumo tikrai turi pakankmai. Ji pavyksta puikiai ir yra visada skaniai suvalgoma. Jeigu norite aštresnės adžikos, aitriųjų pipirų kiekį drąsiai didinkite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skonis gurmaniškas ir originalus, o pagaminti visai paprasta. Beje, jeigu norite visiškai vientisos konsistencijos džemo, prieš gamindami išimkite pomidorų sėklytes ir virkite tik minkštimą, tada džemas išvirs greičiau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dar vienas, kiek netikėtas, skonių derinys, kuris patiks tikriausiai visiems gurmanams ir ne tik! Svogūnų džemas puikiai dera su paukštienos paštetais ar kepta paukštiena. Malonus svogūnų salsvumas tobulai dera su apelsinų gaiva ir sukuria nuostabų skonių derinį!

Receptą rasite čia.

Šis gruziniškas „Satsebeli“ pomidorų padažas labai tinka prie keptos mėsos, paukštienos, šašlykų, jo galima įdėti į sriubas, troškinius, skanu ir tiesiog ant duonos užsitepti. Jis gaminamas iš pomidorų tyrės ir paprikų, paskaninamas trupučiu aitriųjų pipirų, žolelėmis, todėl jis pavyksta ypač kvapnus ir šiek tiek aštrus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Moliūgai ir paprikos sukuria tikrai šaunų skonių derinį. Šis puikus padažas paruošiamas paprastai, užtruks tik kol ingredientai ilsėsis puode, o po to iki kol kaitinant suminkštės. Realaus darbo tikrai nėra daug, o pavyks paruošti padažą, kuris nuostabiai tiks makaronams, prie mėsos, troškiniams ruošti, gardinti sriubas ar kitus patiekalus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Tikrai labai gardus padažas. Iš sandėliukų jis išgaruoja labai greitai, todėl rekomenduojame ruošti daugiau. O skanauti tinka beveik su viskuo - ryžiais, bulvytėmis, žuvimi, paukštiena, mėsa...

Receptą rasite čia.

Maloniai aitrus padažas iš obuolių! Tiks prie mėsos ar paukštienos kepsnių, keptos žuvies. Gaminti galima iš krituolių obuolių - tai skoniui nepakenks. Svarbiausia, kad į konservuojamą padažą nepapultų puvinio, todėl obuolius reikėtų kruopščiai išpjaustyti.

Receptą rasite čia.

Labai skanus pomidorų padažas, kurio Ingrida rekomenduoja ruošti iš karto daugiau, nei jis iš sandėliuko dingsta akimirksniu.

Receptą rasite čia.

Mėgstantiems pagardus prie mėsytės ar užkandžių, šis burokėlių čatnis paliks įspūdį. Labai skanus, spalvingas, nesunkiai paruošiamas ir tikrai sužavintis kiekvieną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Labai skanus baklažanų ir cukinijų pagardas! Truputį aitrus, sodraus skonio, labai tinka prie mėsos patiekalų, paukštienos, ryžių ir bulvyčių. Visų daržovių svoris nurodytas jau nuvalytų, jei kažkurios daržovės turite mažiau, ją galite paruošti kita, svarbu, kad bendras daržovių svoris būtų toks pats.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kvapnus ir nuostabiai skanus gardėsis. Ragaujant net sunku atspėti, iš ko jis pagamintas. Galima tiekti iš karto, o jeigu ruošiate žiemai - dar karštą jį supilkite į iškaitintus stiklainiukus, užsukite sandariais dangteliais, stiklainiukus apverskite dangteliais žemyn ir leiskite jiems pamažu atvėsti. Beje, jeigu neturite vanilės ankšties, ją galite pakeisti šlakeliu vanilinės esencijos ar trupučiu vanilinio cukraus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Bake In Heels

Jei turite daug pomidorų ir slyvų, tuomet pats laikas paruošti šio pomidoų padažo. Saldžiarūgštis ir pikantiško skonio tiks pagardinti daugelį patiekalų. Jei naudojamos slyvos labai rūgščios, dėkite kiek daugiau cukraus.

Receptą rasite čia.

Kvapnus, sodraus skonio ir tikrai gardus obuolių čatnis žiemai. Pikantiško skonio pagardas puikiai tinka prie įvairiausių sūrių ar prie paukštienos patiekalų, taip pat skanu kabinti trakučiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus pagardas prie mėsos, varškės ar fermentinio sūrio, sriubose, troškiniuose. Taip pat šiuo padažu labai tinka marinuoti mėsą kepsniams - detaliau rasite recepte.

Receptą rasite čia.

Iš išvaizdos ir tekstūros primena marinuotus grybus, gal todėl būtent taip pavadintas šis pagardas. Puikiai tinka kaip garnyras prie karštų patiekalų ar tiesiog su duonos riekele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus "Čili" padažas, kuris puikiai tinka valgyti su krevetėmis, ryžiais, gardinti padažus, troškinius, karius ir kur tik sugalvosite. Padažas gana intensyvaus skonio, todėl juo patiekalus gardinkite atsargiai. Po gaminimo kruopščiai nusiplaukite rankas, nelieskite akių!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus pomidorų padažas! Prieskonius galite rinktis ne tik siūlomus recepte, bet ir kitokius - jei mėgstate, galite berti sausos kalendros, aštresniam rezultatui berkite aitriosios paprikos miltelių, labai tinka ir itališki žolelių mišiniai, tik juos rinkitės be druskos. Viso proceso metu puodas turi būti neuždengtas, kad iš jo garuotų drėgmės perteklius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis padažas saldžiarūgštis, aštrokas, dailiai atrodantis. Jis labai tinka prie mėsos, žuvies, kiaušinių patiekalų ar sriuboms gardinti. Cukraus ir druskos kiekį galite koreguoti pagal savo skonį. Kuo labiau prinokusios slyvutės, tuo mažiau reikės cukraus. Į padažą taip pat galima įdėti ir medaus.

Receptą rasite čia.

Adžikos padažas tiems, kas mėgsta švelnesnius, ne tokius aitrius skonius. Padažas dera prie mėsos, paukštienos, sūrio ar tiesiog tepti ant duonos riekelės.

Receptą rasite čia.

Šis džemas yra tiesiog puikus. Ilgai neužsistovi, nes juo norėsis gardinti beveik viską. Tinka su makaronais, daržovėmis, užtepus ant duonos, su sūiu, žuvies, net keptų kiaušinių!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Šis pagardas puikiai tinka prie žuvies ir mėsos kepsnių, pelėsinio sūrio. Kadangi pagardas tikrai labai skanus, gaminti vienu kartu galite iš karto daugiau!

Receptą rasite čia.

Vos keli ingredientų padažas, kuris labai patiks mėgstantiems krapus ir pesto! Jei šio padažo paruošite žiemai, atsukus stiklainiuką kaip mat užuosite vasaros gaivą ir galėsite pasimėgauti jos skoniu! Padažą galite ruošti pagal savo pomėgsiu - jei mėgstate skystesnį, pilkite daugiau aliejaus, jei tirštesnį - mažiau, taip pat reguliuokite ir jo aštrumą. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai universalus padažas, kuris tinka ir prie paukštienos, ir prie mėsos, ir prie sūrių, ant skrebučio, ant sumuštinio, į sriubą, su silke... Panaudojimo būdų - galybė! Padažas tinka saugoti žiemai, tačiau toks skanus, kad tikriausiai išragausite greičiau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardų džemą galima ruošti ne tik ir žinomų uogų ir vaisių, bet ir iš cukinijų, agurkų ar net pomidorų. O šiuo džemu labai tinka gardinti sūrį, blynus ar mėsos patiekalus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital