Ridikėliai, špinatai, krapai ir kitos pavasario gėrybės - 37 puikūs receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-05-26
Ridikėliai, špinatai, krapai ir kitos pavasario gėrybės - 37 puikūs receptai
@Shutterstock

Pavasaris dalinasi savo gėrybėmis - į virtuves atkeliauja smidrai, ridikėliai, rabarbarai, špinatai ir kiti skanėstai! Nuo pyrago iki apkepo, nuo salotų iki troškinio!

Ar dažnai šiuos ingredientus prisimenate savo virtuvėse? Galbūt ieškote naujų idėjų? Siūlome rinktis net iš 37 puikių LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių receptų!

 

Greitos, gaivios ir labai skanios salotos su ypatingai skaniu padažu! Padažas ruošiamas be majonezo. Tokios salotos - puikus garnyras prie karštų patiekalų, pvz., keptų ant grotelių, o dar mes jas mėgstame skanauti vienas, tiesiog su geros juodos duonos riekele. Na, o prasidėjus sezonui, prie virtų šviežių bulvyčių!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Su traškiomis bulvytėmis, ar lašiša, ar tiesiog užteptas ant juodos duonos - visoks jis labai gardus. Jeigu norite šį pesto paruošti be pieno produktų, vietoje sūrio dėkite 1 - 2 šaukštus šviežiai išspaustų citrinų sulčių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Ar kada ragavote keptų ridikėlių? Mums jie - tiesiog pavasario atradimas! Ir nereikia jokių įmantrių dalykų - supjaustai, pakepini su trupučiu prieskonių ir gardžiuojiesi nerealiu garnyru. Kepinant ridikėlių skonis pakinta - aštrumas sušvelnėja ir išryškėja lengvas salstelėjimas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Visai paprastai paruošiama ir labai skani rūgštynių sriuba tiesiai iš vaikystės. Patiekiame įleidę kiaušinį ar su be lukšto virtu kiaušiniu, grietine. Tikras pavasario skonis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai gardi pusryčių idėja - žalioji šakšuka. Visiškai nesudėtinga pagaminti, o patiks visiems prie pusryčių stalo. Papildomai galima pagardinti fetos sūriu ir mėtos lapeliais.

Receptą rasite čia.

Nuostabiai skaniai užtepėlei paruošti vos kelių minučių ir kelių ingredientų. Drąsiai galite jos skonį reguliuoti pagal savo pomėgius, dėti daugiau ar mažiau česnako, jį pakeisti krienais ar garstyčiomis, papildomai dėti svogūnų laiškų... Improvizacijų begalė, o skonis puikus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Purus ir minkštas pusryčių omletas su špinatais ir daug sūrio. Omletui tinka bet koks mėgstamas sūris ar net kelių sūrių mišinys, tiks ir įvairiausių sūrių likučiai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Braškių ir balzaminio padažo derinys yra klasika visame savo vasariškame gražume. Šios salotos gaivios, sočios ir žavingai atroančios - idealus pasirinkimas vakarienei ar kai norisi įdomesnio garnyro prie pagrindinio patiekalo. Nors derinys su feta yra tobulas, jeigu norite be pieno produktų, fetos sūrį drasiai keiskite prinokusiu kubeliais pjaustytu avokadu - išbandyta. Kitais ingredientais irgi improvizuokite drąsiai. Tik visada palikite braškes (pirmosios jau pasirodo!), balzaminį padažą ir žiupsnelį šviežiai grūstų pipirų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Be galo aromatingas, tobulai saldžiarūgščio skonio rabarbarų pyragas, be kurio sunkiai įsivaizduojamas pavasaris. Jeigu mėgstate rabarbarus, būtinai išbandykite šį gardėsį. Mums jis pats skaniausias atvėsęs ir pastovėjęs per naktį, bet karštas su kaušeliu ledų šalia jis irgi puikus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai gaivi, skani ir greitai pagaminama sriuba. Puikus variantas, kai norite kažko truputį įdomiau už tradicinius šaltibarščius. Beje, jeigu ją pagardinsite šlakeliu žaliųjų citrinų sulčių, sauja smulkintų mėtų ir trupučiu kokybiško alyvuogių aliejaus, skonis bus dar ypatingesnis! 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Skanutėliai rabarbarų sausainukai smaližiams! Gardūs tiek šilti, tiek atvėsę. Minkštučiai, maloniai traškia išore ir saldžiarūgščiu vidumi, užburiančiai kvepia cinamonu... Nuostabiai dera prie puodelio kavos ar arbatos!

Receptą rasite čia.

Trinti kokteiliai - nuostabus pusryčių pasirinkimas! Galite ruošti sočius, saldžius ir labai maistingus. O skonis įtiks kiekvienam, nes gardinti galiti savo mėgstamais ingredientais! Išbandykite šį puikų receptą ir pasisemkite energijos visai dienai! Kokteiliui rinkitės mėgstamą augalinį pieną. Na, o jeigu neturi laiko kokteiliui iš anksto pasigaminti pudingo ar neturite spirgulinos miltelių - bus labai gardu ir be jų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Labai gardi, švelnaus skonio ir puikaus aromato sriuba su dilgelėmis. Ji kiek skiriasi nuo mums įprastos, tradicinės lietuviškos, pagardinta grietinėle. Patiks ir mažiems, ir dideliems.

Receptą rasite čia.

Labai skanios, sočios ir maistingos salotos, kurias paruošti užtruks ne daugiau 10 minučių! Salotos puikiai tinka garnyrui ar lengvai vakarienei. Jeigu norisi sočiau, į jas taip pat tinka įpjaustyti avokado arba keptuvėje pakepintų vištienos gabalėlių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai vasariški ir skanūs blyneliai tobuliems pavasariškiems savaitgalio pusryčiams! Rabarbarai blyneliams suteikia malonios rūgštelės ir traškumo. Beje, vietoje kefyro taip pat galima naudoti jogurtą arba pasukas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikaus skonio, tirštas, gaivus, bet tuo pačiu ir sotus bei maistingas tirštasis kokteilis, kuris puikiai tinka pusryčiams. Su kokoso pienu jis mums pats skaniausias!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Sultinga vištienos file, įdaryta sūriu ir gaiviomis pavasario daržovėmis. Patiekite suktinukus su skaniomis salotomis ir savo mėgstamos duonos rieke.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Labai greitai paruošiama ir labai skani pikantiško sūrio užtepėlė šiek tiek kitaip - su ridikėliais! Jie šiam užkandžiui priduoda gaivumo ir kitokio pikantiškumo. Skanumėlis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skanutėlis kokteilis be pridėtinio cukraus, kuris pasotins ilgam - jame ne tik maistingieji bananai, bet ir pasukos! Kokteilis recepte ruošiamas su garšvomis, bet vietoje jų čia puikiai tiks ir dilgėlės!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Gaivios, greitai paruošiamos salotos, kurios tiesiog tobulai dera prie karštų patiekalų, ypač šašlykų ar ant grotelių keptos žuvies! Salotos visiems, išsiilgusiems pavasario skonių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tradiciniai Ukrainos patiekalai Lietuvoje gyvenantiems gerai žinomi. Kai kurių patiekalų skonis mus lydi nuo vaikystės. Ukrainietiškus barščius žino ko gero net vaikai, bet ar žinote, kad ukrainiečiai vasaros metu gamina žalius ukrainietiškus barščius? Lengvesni, greitai pagaminami, o skanumas...

Receptą rasite čia.

Mes patys, būdami tikri pesto fanatikai, variaciją su špinatais užskaitėme net labai. Šis pesto pavyksta švelnesnis negu bazilikų ir idealiai tinka ant skrebučio kaip užtepėlė ar salotoms pagardinti ar ant makaronų. Bandėme jį su įvairiais riešutais - tiek su kedro, tiek su graikiniais, bet labiausiai mums patiko su anakardžiais. O ir kaina jų draugiškesnė negu kedro. Jeigu mėgstate kiek aštriau, įspauskite 1-2 skilteles česnako, jis čia labai tinka. O jeigu norisi ir įvairovės, ir šiek tiek klasikos, galite vietoje pusės špinatų naudoti bazilikus. Tokia variacija mums labai pasiteisino. Tad laisvę fantazijai ir turėsite jūsų pačiū tobulą pesto padažą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Labai greitai paruošiamos, traškios, gaivios, švelniai aitrios ridikėlių salotos! Geriausia dalis, kad jų nereikia parą marinuoti - paruošite vos per keliolika minučių. Valgyti skanu su ryžiais, prie Azijos patiekalų, tiesiog vištienos kepsnelių ar net šašlykų - visaip skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Labai skanūs varškėčiai su pavasarinėmis dilgelėmis! Žinoma, galima bus kepti ir su vėlesnėmis, tik jas reikėtų papildomai nuplikyti, kad būtų švelnesnės. Jeigu nepavyksta rasti dilgėlių, galima ruošti ir su špinatais, jaunomis rūgštynėmis ar kitais lapiniais žalumynais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivios ir sočios salotos, kurios puikiai tinka ir kaip garnyras, ir kaip patiekalas lengvai vakarienei. Jeigu norisi skalsiau, galite vietoje jogurto naudoti grietinę arba jogurtą lygiomis dalimis sumaišyti su majonezu. Na, o jeigu norite sočiau, galima dėti sūdytos ar rūkytos lašišos gabalėlių - jie čia puikiai tiks.

Receptą rasite čia.

Idėja greitai ir labai skaniai vakarienei ar pietums! Paruošti tikrai neužtruks, o skonis tiesiog puikus! Beje, galima kepti ne tik su krapų, bet ir kitokiu pesto. Vietoje smidrų galima naudoti ir brokolių žiedynus, šiaudeliais pjaustytas morkas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai paruošiamas, puošnus ir labai skanus pyragas. Tinka ragauti ir karštas, ir atvėsęs, todėl tinka pasiimti ir su savimi į darbą, net jei neturite galimybės pasišildyti pietų.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingai ir greitai paruošiamas patiekalas. Ši užtepėlė labai gaivi! Ir nebūtinai užtepta ant duonos - galite ją kabinti daržovių lazdelėmis, sukti į salotą, gardinti šviežias virtas bulvytes ar kaip tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Dar vienas, kitaip paruoštas tradicinis patiekalas - minštučiai Žemaičių blynai, pagardinti špinatais. Įdarui Edita siūlo rinktis kalakutieną, bet puikiai tiks ir vištiena.

Receptą rasite čia.

Maistingas, labai gardus ir tobulo aromato užkandis arba garnyras prie mėgstamų patiekalų ar tiesiog paužkandžiauti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Naminę duonelę iškepti daug paprasčiau nei atrodo, o šios nereikia net minkyti. Ją gardinti tinka tiek smidrais, tiek kitomis mėgiamomis daržovėmis ar tiesiog vien žalumynais. Beje, recepte rasite patarimų, kaip šią duonelę kepti tiek orkaitėje, tiek grilyje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Labai greitai paruošiamos (ypač, jei turite likusių virtų bulvių), sočios bulvių salotos. Jos tiks ir vakarienei be mėsos, ir kaip garnyras prie žuvies.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dailūs, minkšti ir tiesiog neatsivalgomai skanūs keksiukai. Tobulai dera pavasario ar vasaros dieną su puodeliu kvapnios kavos ar arbatos. Tikra atgaiva smaližiams!

Receptą rasite čia.

Itališkas pyragas puikiai tiks bet kokiai progai ar tiesiog savaitgalio pasmaguriavimams. Gamyba nesudėtinga, bet šiek tiek užtrunka. Pyragas be mėsos, tačiau gana sotus.

Receptą rasite čia.

Ryški sriuba atgaivins ir akis, ir skrandį! Sriuba kremiška, švelni ir ypatingai skani. Patiekiant labai tinka pabarstyti sausai kepintomis lukštentomis saulėgrąžomis, moliūgų sėklomis ar linų sėmenimis! Jeigu norite sotesnės sriubos, kartu išvirti ir sturinti galima kelis gabalėlius vištienos.

Receptą rasite čia.

Salotos gana lengvos, papuošia stalą ir puikiai tinka tiek lengvi pietūs, tiek kaip garnyras prie karštų patiekalų. Su tikriausiai viena pavasariškiausių daržovių - ridikėliais!

Receptą rasite čia.

Reikės tik keturių ingredientų ir 15 minučių! Tokie saldžiarūgščiai ridikėliai labai tinka prie mėsos patiekalų ir ypač tai puiki alternatyva, kas nemėgsta marinuotų svogūnų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Atrodo įspūdingai ir nesijaudinkite, špinatų skonio visiškai nesijaučia. Beje, kremą šiam tortui galite gaminti kokį norite. Jeigu saldžiai nemėgstate, cukraus kiekį biskvite galite koreguoti pagal save.

Receptą rasite čia.

Labai greitas būdas paruošti smidrus - viens, du, pašauni į orkaitę ir viskas. Kol smidrai kepa orkaitėje, keptuvėje galima iškepti vištienos, susipjaustyti salotų ar išvirti kiaušinį be lukšto!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus būdas rūgštynes paruošti kitaip. Šiose salotose susijungia panašūs į rūgštynių sriubos skoniai, bet jos gaivesnės, traškios ir labai greitai paruošiamos!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kitokie nei įprasta, ne saldūs varškėčiai, sotesniems pusryčiams ar pietums. Varškėčius su špinatais tinka tiekti su grietine, česnakiniais, pikantiškais ar aitriais padažais. Kvietinius miltus gali pakeisti ir kitais, pvz., grikių, avižiniais, avinžirnių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Greitos ir labai skanios salotos. Švelniai saldžiarūgščio skonio, tinka valgyti vienos ar prie žuvies, paukštienos patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ką jūs darote su tais gražuoliais ridikų lapais? Tikriausiai, dauguma juos tiesiog paliekate gulėti lysvėje, metate į šiukšlinę arba, geriausiu atveju, bent jau į komposto dėžę. O gaila, nes juos galima panaudoti virtuvėje. Susmulkintus ridikų lapus galima dėti į salotas, į žaliuosius sveikuoliškus kokteilius arba galima iš jų išvirti sriubą!

Receptą rasite čia.

Nuostabaus skonio pyragas! Iš išvaizdos jis gali pasirodyti labai įmantrus, tačiau jį paruošti visai paprasta. Ypač, jeigu atidžiai seksite detalius recepto nurodymus. Minkštutėlis, drėgnas tešlos pagrindas ir purus it debesėlis baltymų viršus užburia ir nuostabiu skoniu, ir grožiu.

Receptą rasite čia.

Dar vieni kitokie šaltibarščiai - šie ruošiami su rūgštynėmis. Kaip ir tradiciniai, puikiai tinka su virtais kiaušiniais, keptos ar virtos bulvytės. Jei dar nesate tokios sriubos ragavę, rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital