Renkame skaniausią keksą! 42 nuostabūs keksų receptai, iš kurių tikrai išsirinksite
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2018-11-22
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 42)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 42)
@Shutterstock
Minkšti, spalvingi ir kvapnūs - gardžiausi keksai smaližiams! Gabalėlis nuostabaus skanėsto su puodeliu arbatos, kavos ar stikline pieno - viskas, ko reikia praskaidrinti šaltą rudenį! Iš LaMaisto bei Skonių blogo archyvų atrinkome net 42 puikius receptus, iš kurių išsirinks kiekvienas!
Paprasti produktai, visai nedaug darbo ir prieš Jūsų akis puikus keksas! Keksu galėsite vaišinti ir namiškius ir svečius per žiemos šventes - jis maloniai drėgnas, puikiai dera prie puodelio arbatos ar kavos. Patiekiant galite apiberti cukraus pudra ar apiberti šokolado glaistu.
Tikriausiai daugelis smaližių mėgsta šakotį, tačiau nedaugelis išdrįsta jį pasigaminti namuose. Siūlome paprastesnį variantą - išsikepti keksą, kuris skonis maloniai primena šakotį. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs!
Minkštas ir labai skanus varškės keksas su obuoliais - tobulas rudens skanėstas. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs, iškepusį tinka pabarstyti cukraus pudra ar cinamonu.
Drėgnas marmurinis keksas kitaip - su morkomis! Pyragą tikrai labai paprasta pagaminti, o visi ragaujantieji bus nustebinti jo dailumu ir puikiu skoniu. Išlieka drėgnas net atvėsęs!
Minkštutis keksas su daug aguonų, trupučiu citrinos viduje ir puikiu citrininiu glaistu, puoštas aguonomis. Tad keksas labai patiks tiems, kas mėgsta aguonas ir gaivų citrusų aromatą - dvigubai citrininis ir dvigubai aguoninis. Skanaus!
Nesudėtingai paruošiamas, minkštas ir purus varškės keksas. Į tešlą galite įmaišyti mėgstamų uogų - tiks net šaldytos, tik jas reikėtų prieš tai atitirpinti ir nupilti skystį.
Minkštutėlis keksas su kvapniu citrinų glaistu! Į tešlą galite berti razinų, smulkintų riešutų, uogų ar šokolado gabaliukų - jie čia puikiai dera. Jei naudosite džiovintas uogas ar vaisius, juos prieš tai galite pamirkyti saldžioje arbatoje.
Neišpasakytai minkštas, drėgnas ir labai gaivaus skonio keksas, kurį įsimylėsite nuo pirmojo kąsnelio! Šis keksas nustebins savo puikiu skoniu ir dailia išvaizda. Tiesiog tobulas kepinys.
Dvislapvis gražuolis, tradicinį marmurinį primenantis keksas. Tačiau šiame recepte tamsiai tešlai naudojama ne kakava, o šokoladinis riešutų kremas, dėl kurio keksas tikrai ypatingai skanus.
Šis keksas be galo skanus, patiks tiems, kuriems patinka sodraus skonio, gerai iškylantys, nedrėgni keksai. Su siūlomu kremu keksas tampa kone prabangiu desertu. Uogas ir uogienę galite keisti kitais jūsų mėgtamais.
Labai drėgnas ir tikrai ypatingai skanus obuolių keksas! Patiks tiems, kas mėgsta sodresnius, sunkesnius kepinius. Tinka berti šiek tiek cinamono ar viršų pabarstyti migdolų ar kitų riešutų drožlėmis.
Kepant šį keksą visi namai kvepia nepakartojamu apelsinų aromatu. Apelsininis keksas yra ypač gaivaus skonio ir nuostabios tekstūros. Abrikosų džemas suteikia keksui lengvos rūgštelės ir dailaus žvilgesio, bet neturint abrikosų džemo, kuo puikiausiai galima naudoti ir kitą mėgstamą džemą, arba aplieti šokolado ar cukraus pudros glazūra. Į kekso tešlą taip pat galima įmaišyti šokolado gabaliukų ar džiovintų uogų.
Labai skanus keksas - drėgnas, kvapnus ir labai minkštas. Galima papuošti cukraus pudra, mėgstamu glaistu ar skanuti patį vieną. Gabalėlis keksas puikiai dera su puodeliu kvapnios arbatos ar kavos, stikline pieno.
Iš išorės atrodo lyg paprastas šokoladinis keksas, o viduje slypi puošni staigmena - dvispalvė tešla ir prisirpusios uogos! Beje, pyrago sluoksniai ne tik skirtingų spalvų, bet ir skonių, ir tekstūrų, tad raitojamės rankoves ir kepame šį skanuolį.
Minkštas, drėgnas ir tikrai labai skanus varškės keksas su malonia citrinos rūgštele ir gaiva. Papuošti tinka cukraus pudra ar citrininių glaistu - išmaišyti citrinų sulčių, vandens ir cukraus pudros iki norimos konsistencijos ir skonio.
Skanus, purus ir drėgnas keksas. Puikus būdas sunaudoti užsilikusią obuolienę ar kitą tirštesnę uogienę. Iš išvaizdos keksas gana paprastas, todėl iškepusį labai tinka pabarstyti cukraus pudra - bus puošnesnis.
Ba galo kvapnus ir drėgnas ir itin lengvai pagaminamas keksas - sumaišai ir viskas. Minkštutėlis, drėgnas ir labai skanus cukinijų keksas smaližiams! Šį keksą paruošti visai nesudėtinga, jis puikiai dera su stikline šalto pieno ar puodeliu kvapnios arbatos...
Dar vienas puikus įrodymas, kad šokolado ir kriaušių derinys yra tiesiog neapsakomai gardus. Keksas minkštas, puošnus ir labai skanus. Gabalėlis po gabalėlio labai greitai išgaruoja nuo stalo!
Drėgnas, maloniai citrusais kvepiantis keksas tiems, kas labai mėgsta aguonas! Gabalėlis šio skanėsto tobulai dera su puodeliu kvapnios nesaldintos arbatos.
Drėgnas, ryškus ir labai skanus keksas, kurį labai rekomenduojame išsikepti, jei dar turite moliūgų! Papildomai tinka įmaišyti vaisių cukatų ar smulkintų riešutų.
Kvapnus ir labai skanus citrininis keksas. Nors rozmarinas ir citrinos tikrai puikus derinys, jei žolelių neturite, ir be jų pavyks iškepti gardų keksą.
Skanus, paprastas ir gražiai atrodantis obuolių keksas. Galima ragauti be papuošimų, aplieti tirpintu šokoladu ar sulaistyti sultimis. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs.
Neatsivalgomai skanus šokoladinis keksas patiems tikriausiems šokolado gerbėjams. Ypač skanus šio kekso kremas, todėl rekomenduojame būtinai ruošti su juo.
Nesudėtingai paruošiamas, labai drėgnas ir kvapnus keksas, kuriame pelnytai vietą atrado morkos! Jeigu dar nesate ragavę saldžių kepinių su morkomis, rekomenduojame išbandyti.
Keksas lygiai toks pats, kokį kepdavo mamos vaikystėje! Keksas drėgnas, minkštutėlis, sviestinis, pagardintas saldžiomis razinomis... Gabalėlis kekso tobulai dera prie puodelio arbatos ar kavos!
Gaminimas gali pasirodyti labai sudėtingas ir painus, bet tikrai puikiai pavyks, net neįgudusiems kepėjams. Pyragas ne tik skanus, bet ir labai puošnus, bet, kol jo neprapjausite, niekas nė neįtars, kokia staigmena slypi viduje. Keksas ypač patinka mažiesiems.
Kvapnus apelsininis keksas su minkštu vidumi ir traškia plutele. Kepant šį keksą, visi namai pakvips pasakiškai! Keksas skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs.
Pyragas toks drėgnas, šokoladinis ir cukinijų skonio beveik net nesijaučia. Nieko nelaukite ir būtinai išbandykite šį keksą. Jei ruošite iš jaunų cukinijų, galite tarkuoti su žievele, jei iš didelių - nulupkite ir išimkite sėklas.
Skonis ir vaizdas maloniai nustebina! Keksas labai minkštas, uogos suteikia malonios gaivos, man ypač patinka su žolelių arbata, o vaikams - su stikline pieno. Kepti tinka su šaldytomis uogomis (reikėtų atitirpinti ir nuvarvinti) ar su vaisių gabaliukais, pvz., konservuotais persikais.
Sotus, sodraus skonio keksas smaližiams. Keksas toks sotus, kad pasmaližiauti pakaks visai nedidelio gabalėlio. Papildomai į tešlą tinka įmaišyti smulkintų riešutų.
Žiemiškas, puikiai švenčių laikotarpiui tinkantis keksas. Galima smaližiauti su šeima, neštis į svečius ar net dovanoti! Puošiama glaistu, bet labai skanu ir be jo!
Puikus kokosinis, ypatingos tekstūros, keksas su saldžiarūgščiu glaistu. Paruošti jį išties labai paprasta, o skonis tiesiog nuostabus. Tikrai verta išbandyti!
Šis keksas - tikras gražuolis. Atrodo kaip įprastas keksas, o jį prapjovus, viduje laukia spalvinga staigmena. Keksas net trijų skirtingų skonių, kurie susipina į puikų derinį.