Renkame skaniausią keksą! 42 nuostabūs keksų receptai, iš kurių tikrai išsirinksite

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2018-11-22
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
Renkame skaniausią keksą! 42 nuostabūs keksų receptai, iš kurių tikrai išsirinksite
@Shutterstock

Minkšti, spalvingi ir kvapnūs - gardžiausi keksai smaližiams! Gabalėlis nuostabaus skanėsto su puodeliu arbatos, kavos ar stikline pieno - viskas, ko reikia praskaidrinti šaltą rudenį! Iš LaMaisto bei Skonių blogo archyvų atrinkome net 42 puikius receptus, iš kurių išsirinks kiekvienas!

 

Paprasti produktai, visai nedaug darbo ir prieš Jūsų akis puikus keksas! Keksu galėsite vaišinti ir namiškius ir svečius per žiemos šventes - jis maloniai drėgnas, puikiai dera prie puodelio arbatos ar kavos. Patiekiant galite apiberti cukraus pudra ar apiberti šokolado glaistu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tikriausiai daugelis smaližių mėgsta šakotį, tačiau nedaugelis išdrįsta jį pasigaminti namuose. Siūlome paprastesnį variantą - išsikepti keksą, kuris skonis maloniai primena šakotį. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštas ir labai skanus varškės keksas su obuoliais - tobulas rudens skanėstas. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs, iškepusį tinka pabarstyti cukraus pudra ar cinamonu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Drėgnas marmurinis keksas kitaip - su morkomis! Pyragą tikrai labai paprasta pagaminti, o visi ragaujantieji bus nustebinti jo dailumu ir puikiu skoniu. Išlieka drėgnas net atvėsęs!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Minkštutis keksas su daug aguonų, trupučiu citrinos viduje ir puikiu citrininiu glaistu, puoštas aguonomis. Tad keksas labai patiks tiems, kas mėgsta aguonas ir gaivų citrusų aromatą - dvigubai citrininis ir dvigubai aguoninis. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Nesudėtingai paruošiamas, minkštas ir purus varškės keksas. Į tešlą galite įmaišyti mėgstamų uogų - tiks net šaldytos, tik jas reikėtų prieš tai atitirpinti ir nupilti skystį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštutėlis keksas su kvapniu citrinų glaistu! Į tešlą galite berti razinų, smulkintų riešutų, uogų ar šokolado gabaliukų - jie čia puikiai dera. Jei naudosite džiovintas uogas ar vaisius, juos prieš tai galite pamirkyti saldžioje arbatoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Neišpasakytai minkštas, drėgnas ir labai gaivaus skonio keksas, kurį įsimylėsite nuo pirmojo kąsnelio! Šis keksas nustebins savo puikiu skoniu ir dailia išvaizda. Tiesiog tobulas kepinys.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Dvislapvis gražuolis, tradicinį marmurinį primenantis keksas. Tačiau šiame recepte tamsiai tešlai naudojama ne kakava, o šokoladinis riešutų kremas, dėl kurio keksas tikrai ypatingai skanus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šis keksas be galo skanus, patiks tiems, kuriems patinka sodraus skonio, gerai iškylantys, nedrėgni keksai. Su siūlomu kremu keksas tampa kone prabangiu desertu. Uogas ir uogienę galite keisti kitais jūsų mėgtamais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

Labai drėgnas ir tikrai ypatingai skanus obuolių keksas! Patiks tiems, kas mėgsta sodresnius, sunkesnius kepinius. Tinka berti šiek tiek cinamono ar viršų pabarstyti migdolų ar kitų riešutų drožlėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kepant šį keksą visi namai kvepia nepakartojamu apelsinų aromatu. Apelsininis keksas yra ypač gaivaus skonio ir nuostabios tekstūros. Abrikosų džemas suteikia keksui lengvos rūgštelės ir dailaus žvilgesio, bet neturint abrikosų džemo, kuo puikiausiai galima naudoti ir kitą mėgstamą džemą, arba aplieti šokolado ar cukraus pudros glazūra. Į kekso tešlą taip pat galima įmaišyti šokolado gabaliukų ar džiovintų uogų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Labai skanus keksas - drėgnas, kvapnus ir labai minkštas. Galima papuošti cukraus pudra, mėgstamu glaistu ar skanuti patį vieną. Gabalėlis keksas puikiai dera su puodeliu kvapnios arbatos ar kavos, stikline pieno.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardus spanguolinis keksas - drėgnas, purus, minkštas ir tiesiog neatsivalgomai skanus. Kekso vidus pavasariškai spalvingas, o skonis - gaivus.

Receptą rasite čia.

Iš išorės atrodo lyg paprastas šokoladinis keksas, o viduje slypi puošni staigmena - dvispalvė tešla ir prisirpusios uogos! Beje, pyrago sluoksniai ne tik skirtingų spalvų, bet ir skonių, ir tekstūrų, tad raitojamės rankoves ir kepame šį skanuolį.

Receptą rasite čia.

Minkštas, drėgnas ir tikrai labai skanus varškės keksas su malonia citrinos rūgštele ir gaiva. Papuošti tinka cukraus pudra ar citrininių glaistu - išmaišyti citrinų sulčių, vandens ir cukraus pudros iki norimos konsistencijos ir skonio.

Receptą rasite čia.

Puikus keksas tiesiai iš vaikystės. Kepamas su balto šokolado lašeliais, bet galima dėti ir razinų, riešutų ar džiovintų spanguolių.

Receptą rasite čia.

Skanus, purus ir drėgnas keksas. Puikus būdas sunaudoti užsilikusią obuolienę ar kitą tirštesnę uogienę. Iš išvaizdos keksas gana paprastas, todėl iškepusį labai tinka pabarstyti cukraus pudra - bus puošnesnis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ba galo kvapnus ir drėgnas ir itin lengvai pagaminamas keksas - sumaišai ir viskas. Minkštutėlis, drėgnas ir labai skanus cukinijų keksas smaližiams! Šį keksą paruošti visai nesudėtinga, jis puikiai dera su stikline šalto pieno ar puodeliu kvapnios arbatos...

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dar vienas puikus įrodymas, kad šokolado ir kriaušių derinys yra tiesiog neapsakomai gardus. Keksas minkštas, puošnus ir labai skanus. Gabalėlis po gabalėlio labai greitai išgaruoja nuo stalo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

Drėgnas, maloniai citrusais kvepiantis keksas tiems, kas labai mėgsta aguonas! Gabalėlis šio skanėsto tobulai dera su puodeliu kvapnios nesaldintos arbatos.

Receptą rasite čia.

Taupus, gardus ir nesudėtingai pagaminamas keksas. Gardiname razinomis, džiovintomis spanguolėmis ar abrikosais, o iškepusį pabarstome cukraus pudra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Drėgnas, ryškus ir labai skanus keksas, kurį labai rekomenduojame išsikepti, jei dar turite moliūgų! Papildomai tinka įmaišyti vaisių cukatų ar smulkintų riešutų.

Receptą rasite čia.

Kvapnus ir labai skanus citrininis keksas. Nors rozmarinas ir citrinos tikrai puikus derinys, jei žolelių neturite, ir be jų pavyks iškepti gardų keksą.

Receptą rasite čia.

Skanus, paprastas ir gražiai atrodantis obuolių keksas. Galima ragauti be papuošimų, aplieti tirpintu šokoladu ar sulaistyti sultimis. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs.

Receptą rasite čia.

Skanutėlis varškės keksas su uogomis - jas tinka naudoti ir šaldytas, tik reikėtų atitirpinti ir gerai nuvarvinti. Skonių derinys tiesiog tobulas!

Receptą rasite čia.

Neatsivalgomai skanus šokoladinis keksas patiems tikriausiems šokolado gerbėjams. Ypač skanus šio kekso kremas, todėl rekomenduojame būtinai ruošti su juo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Nesudėtingai paruošiamas, labai drėgnas ir kvapnus keksas, kuriame pelnytai vietą atrado morkos! Jeigu dar nesate ragavę saldžių kepinių su morkomis, rekomenduojame išbandyti.

Receptą rasite čia.

Keksas lygiai toks pats, kokį kepdavo mamos vaikystėje! Keksas drėgnas, minkštutėlis, sviestinis, pagardintas saldžiomis razinomis... Gabalėlis kekso tobulai dera prie puodelio arbatos ar kavos!

Receptą rasite čia.

Gaminimas gali pasirodyti labai sudėtingas ir painus, bet tikrai puikiai pavyks, net neįgudusiems kepėjams. Pyragas ne tik skanus, bet ir labai puošnus, bet, kol jo neprapjausite, niekas nė neįtars, kokia staigmena slypi viduje. Keksas ypač patinka mažiesiems.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Kvapnus apelsininis keksas su minkštu vidumi ir traškia plutele. Kepant šį keksą, visi namai pakvips pasakiškai! Keksas skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs.

Receptą rasite čia.

Puikus keksas smaližiams, kurie stengiasi maitintis sveikiau - keksas ruošiamas be pridėtinio cukraus. Keksas tobulai dera su arbata.

Receptą rasite čia.

Dar vienas puikus citrininio kekso receptas. Šis ypatingas savo švelnia, beveik kremiška tekstūra, nes ruošiamas su minkštu rikotos sūriu. 

Receptą rasite čia.

Pyragas toks drėgnas, šokoladinis ir cukinijų skonio beveik net nesijaučia. Nieko nelaukite ir būtinai išbandykite šį keksą. Jei ruošite iš jaunų cukinijų, galite tarkuoti su žievele, jei iš didelių - nulupkite ir išimkite sėklas.

Receptą rasite čia.

Skonis ir vaizdas maloniai nustebina!  Keksas labai minkštas, uogos suteikia malonios gaivos, man ypač patinka su žolelių arbata, o vaikams - su stikline pieno. Kepti tinka su šaldytomis uogomis (reikėtų atitirpinti ir nuvarvinti) ar su vaisių gabaliukais, pvz., konservuotais persikais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Be galo kvapnus, minkštas ir purus. Kepinyje susipina puikiausi skoniai - gaivūs apelsinai ir spanguolės. Iškepusį tinka pabarstyti cukraus pudra.

Receptą rasite čia.

Grietinės ir manų keksas, primena varškės keksą, tik trapesnės tešlos. Labai skanus, visai nesudėtingas ir taupus!

Receptą rasite čia.

Sotus, sodraus skonio keksas smaližiams. Keksas toks sotus, kad  pasmaližiauti pakaks visai nedidelio gabalėlio. Papildomai į tešlą tinka įmaišyti smulkintų riešutų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Gabrielės blogas

Pyragai su spanguolėmis - tikra šaltojo sezono klasika. Keksas minkštas, drėgnas ir tiesiog neatsivalgomai skanus. Tinka neštis į svečius ir dovanoti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Saulėta virtuvė

Nuostabiai purus, minkštas ir pasakiškai skanus keksas! Kiekvienas šio skanėsto keksas tiesiog sutirpsta burnoje, jam tiesiog sunku atsispirti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Neringos blogas

Žiemiškas, puikiai švenčių laikotarpiui tinkantis keksas. Galima smaližiauti su šeima, neštis į svečius ar net dovanoti! Puošiama glaistu, bet labai skanu ir be jo!

Receptą rasite čia.

Puikus kokosinis, ypatingos tekstūros, keksas su saldžiarūgščiu glaistu. Paruošti jį išties labai paprasta, o skonis tiesiog nuostabus. Tikrai verta išbandyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Saulėta virtuvė

Šis keksas - tikras gražuolis. Atrodo kaip įprastas keksas, o jį prapjovus, viduje laukia spalvinga staigmena. Keksas net trijų skirtingų skonių, kurie susipina į puikų derinį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Vaikai ir vanilė

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
SIGITA Gaubaitė
2018-11-22 22:12
Skaniausi MAMYTĖS ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital