Pusryčiai įdomiau - 36 gardžios ir nesudėtingos idėjos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2022-11-10
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
Pusryčių receptai
@Shutterstock

Pabodo vien sumuštiniai ir košė ar tiesiog ieškote naujų idėjų gardiems ir maistingiems pusryčiams? Skubamė į pagalbą ir pristatome net 36 puikius pusryčių receptus, o pasimėgavę sočiais pusryčiais, galvos sukti apie maistą nereikės iki pietų!

 

Karštų sumuštinių receptų yra begalės. Kiekvieną šalis ir bene kiekvieni namai turi savo mėgstamiausius. Šįkart mes kviečiame paeksperimentuoti ir drauge paskanauti keleto mus labiausiai praėjusiais metai sužavėjusių. Ingredientai jiems reikalingi visiškai paprastučiai, o skonis džiugina ir dar kaip.

Receptą rasite čia.

Ši obuoliais ir cinamonu kvepianti nevirta avižinė košė - tobulas variantas, kai norisi gardžių pusryčių, bet rytais gaminti nėra laiko. Ją galima pasiruošti iš vakaro ir sudėti į stiklainiukus. Ryte vieną stiklainiuką pasigriebti su savimi keliaujant į darbą ir prie rytinės kavos mėgautis gardžiais bei maistingais pusryčiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šie tuno sumuštiniai yra amerikietiška klasika, už Atlanto žinomi kaip “tuna melts”. Savo legendos jie verti dar ir kaip - paruošiami super paprastai, o kiekvienas kąsnis sutirpsta burnoje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Skanutėlius Benedikto kiaušinius paruošti yra tikrai nesudėtinga. Dalinamės savo mėgstamiausiu būdu, kaip tą padaryti greitai ir be daug skirtingų indų indelių. Šįkart Benediktus ruošėme su ikrų bei krevečių užtepėle, kurios skonis čia labai tinka, bet vietoje užtepėlės galite naudoti ir rūkytos ar sūdytos lašišos riekeles.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Tobuli savaitgalio pusryčiai daugeliui tikriausiai asocijuojasi su blyneliais. Tik, norint juos iškepti šeimai, tenka praleisti nemažai laiko prie keptuvės. Išeitis – orkaitėje keptas blynas (Dutch baby), kuris paruošiamas labai paprastai ir iškepa labai greitai. Šie blyneliai – mažyčiai Dutch babies, kepti keksiukų formelėje. Atrodo dar patraukliau ir pasidalyti juos lengviau

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ieva, Dar kąsnelį

Šie fritatos tipo keksiukai maistingi, skanūs, spalvingi ir itin paprastai pagaminami. Daržoves jiems drąsiai galite rinktis pagal savo skonį. Patys skaniausi šie keksiukai šilti, bet gardūs ir atvėsę. Lašiša keksiukams tinka ir sūdyta, ir šviežia.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Tokie mažučiai blyneliai sukels šypseną kiekvienam valgančiam. Žaismingi, bet kartu ir tokie gardūs, o valgyti - tikras malonumas. Smagi ir labai puiki pusryčių idėja.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Susiplakus šį glotnutį norisi žiūrėti į jį ir žiūrėti - toks dailus jis pavyksta. Ir tikrai labai skanus! Beje, jei saldžiai nemėgstate, bananą recepte galite praleisti arba pakeisti trupučiu eritritolio ar stevijos - taip glotnutis bus ne tik labai maistingas, bet ir dar sotesnis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Spalvingoji kiaušinienė Šakšuka, kuri tinka ne tik pusryčiams! Tirštame, kvapniame, greitai paruošiamame naminiame pomidorų padaže iškepti kiaušiniai – tikras skanėstas. Recepto autorė kviečia išbandyti klasikinį variantą, bet nebijoti ir eksperimentuoti ir patiekalą patobulinti mėgstamomis daržovėmis bei prieskoniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šie iš Danijos kilę pusryčių sumuštiniai (ten vadinami Smorrebrod) yra spalvingi, sotūs ir itin paprastai pagaminami. Danijoje jų sutiksite su pačiu įvairiausiu viršumi, o šįkart mes dalinamės savo mėgstamiausia variacija su burokėliais, virtais kiaušiniais, silke ir agurkais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Minkštučiai, natūraliai saldūs, tokie labai varškiniai ir na tiesiog tobuli sotiems, maistingiems pusryčiams. Skoniu jie primena švelnius varškėtukus, bet mums patinka net labiau. Aguonos ir citrinos žievelė tinka idealiai, bet ir be šių priedų blyneliai bus puikūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tai klasikinis čija pudingas, pagardintas kremišku citrininio kremo sluoksniu, kurio švelni rūgštelė ir subtilus kokosiškumas čia labai dera. Neišsigaskite, nors šis maistingas desertas atrodo rafinuotai, pagaminsite jį super paprastai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Gaminant varškėčius su manais, svarbu leisti tešlai pastovėti ir manams išbrinkti. Na o šis varškėčių receptas kitoks! Puikiai tinka greitiems pietums ar vakarienei. Tinklaraščio "Kūmutės virtuvė" autorė siūlo paragauti varškėčių su bananais!

Receptą rasite čia.

Šie traškūs, minkštučiai ir purūs vafliai tobulai nuspalvins savaitgalio rytą. Mes juos mėgstame valgyti spalvingai patiektus su avokadu ir rūkytu upėtakiu arba lašiša, nes šie skoniai dera idealiai, bet priedus drąsiai koreguokite savo nuožiūra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Naktinės avižinės košės taip vadinamos, nes jų nereikia virti. Pakanka sumaišyti ingredientus, palikti šaldytuve nakčiai, o ryte skanauti. Jų variacijų yra begalės, tačiau šis variantas su kava, skoniu kažkuo primenantis legendinį tiramisu desertą, yra viena mūsų mėgstamiausių. O dar ir taip žavingai atrodo! Kavos, su kuria ruošite šią košę, stiprumą taikykite pagal savo skonį, kava be kofeino taip pat tinka.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Plakta kiaušinienė pusryčiams - tikra skonio klasika. Deja, ne visada ją pavyksta išsikepti tobulai minkštą, purią ir lengvą tarsi debesėlis. Pagal šį receptą tikrai pavyks! Patiekti galima vienus ar ant duonos riekelės, pagardinti sūdyta ar šaltai rūkyta lašiša, su lengvomis avokado salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šį skonį tikriausiai daugelis atsimena dar iš vaikystės. Minkšti ir labai skanūs, šilti pusryčių skrebučiai, kuriuos ragaujame vienus, su uogiene ar tiesiog pabarstę cukraus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie vafliukai minkšti, sotūs, maistingi ir žaviai atrodantys, o pagaminami super paprastai. Ilgiausia dalis - tiesiog sulaukti, kol vaflinė padarys savo darbą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Daugelio mėgstamos, klasikinės kaprio salotos keptame sumuštinyje! Labai vasariškas skonių derinys - su pomidorais ir bazilikais. Sumuštinis iškepa traškus išorėje ir su maloniai tįstančiu sūriu viduje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Šis dubenėlis yra be galo skanus, maistingas ir dar žaviai atrodantis. Jeigu grikius užmerksite iš vakaro (žr. patarimus žemiau) jam paruošti užtruksite vos 10 minučių - kol grikiai šils, pasismulkinkite priedus, sutrinkite padažą, serviruokite ir mėgaukitės!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Kai pusryčiai ne tik skanūs, bet ir labai gražūs, juk daug smagiau, ar ne? Šis chia pudingas būtent toks - fiesta ir akims, ir skonio receptoriams, o paruošiamas labai paprastai. Jį taip pat galite iš vakaro susluoksniuoti stiklainiukuose, o ryte pasigriebti su savimi keliaudami į darbą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Rekomenduojame pasinaudoti šiuo puikiu granolos receptu sveikiems ir maistingiems pusryčiams. Galima naudoti ne vieną riešutų rūšį, o juos maišyti - gardinti ir lazdyno, ir graikiniai, ir žemės, ir kitais riešutais. Puiku ir tai, kad jos galima pasiruošti iš anksto daugiau ir galėsite ramiai pusryčiauti rytais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Dar vienas puikus receptas smaližių pusryčiams - užkepti lietiniai su varške, obuoliais ir cinamonu. Iškepusius pabarstome cukraus pudra, valgome vienus, su jogurtu ar uogiene.

Receptą rasite čia.

Puikios, kvapnios, minkštutėlės plėšomos bandelės su obuoliais. Visus namiškius pabudins puikūs aromatai!

Receptą rasite čia.

Grikiai gali virsti ir labai skaniai pusryčiais, ir pietumis, ir vakariene! O jei dar su daržovėmis ir be lukšto kiaušiniu - liežuvį galima praryti. Beje, grikių išsivirti galite ir iš anksto, išvirtus grikius šaldytuve galima saugoti 3 - 4 dienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Šie minkštučiai, purūs varškėčiai yra kilę iš Vokietijos, kur turbūt kiekviena šeima turės mėgiamą receptą. Jei laikysitės recepto proporcijų ir bulves sutrinsite tikrai labai gerai, valgantys net nepajaus, kad varškėčiuose yra bulvių, o ir receptas pavyks taupesnis, be glitimo bei tinkantis sunaudoti virtų bulvių likučius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kepti sumuštiniai su tunu ir agurkėliais - įkvėpti tradicinių Maltos sumuštinių, tiek šiek tiek pakoreguoti pagal mūsų skonį. Tam tikrų priedų, tokių kaip alyvuogės, saulėje džiovinti pomidorai, jei nemėgstate, galite ir nedėti, ar drąsiai koreguoti proporcijas pagal savo skonį.

Receptą rasite čia.

Purus, minkštas ir labai gardus omletas orkaitėje, kurį paruošti paprasta, o skonis tiesiai iš vaikystės. O šiam skanėstui reikės tik keturių ingredientų, nereikės ir suktis prie viryklės, nerimaujant, kad prisvils, nes omletas kepa orkaitėje!

Receptą rasite čia.

Nostalgiškas ir labai paprastai pagaminamas desertas. Jeigu norite klasikinio, gaminkite su razinomis ir riešutų kepurėlės galite nedėti (nors ji čia be galo tinka!). O jeigu norite įdomiau, vietoje razinų naudokite džiovintus abrikosus, datules ar kitus mėgstamus džiovintus vaisius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tobuli pusryčių sumuštiniai su šviežiais agurkais, virtais kiaušiniais ir sūdyta lašiša - skanūs pusryčiai garantuoti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Jei liko nesuvalgytų kruasanų, šie krusanų skrebučiai yra tobulas būdas juos panaudoti. Įkvėpti klasikinių prancūziškų skrebučių, tik dar skanesni! Skrebučiams gaminti rinkitės bent dienos senumo kruasanus, nes švieži gali sugerti per daug plakinio (jei visgi naudotumėte šviežius, juos mirkykite labai trumpai).

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šie silkės sumuštinukai tobulai tinka rudeniui, kai šakninių daržovių derlius pats gausiausias. Šįkart jiems gaminti naudojoma burokėlius ir morkas, bet jei norite įdomiau, galite išbandyti ir burokėlių bei sviestinių (arba muskatinių) moliūgų derinį. Jei turite laiko, duonos riekeles galite paskrudinti (skrudintuve ar orkaitėje ar sausoje keptuvėje) - bus dar skaniau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Minkšti, purūs, stori, gausiai pagardinti obuoliais, natūraliai saldinti blyneliai, kurie tobulai tiks pusryčiams. Blyneliams įprastus kvietinius miltus šiame recepte keičia avižiniai, jų visai nesudėtinga pasiruošti patiems namuose - tereikia elektriniu trintuvu sutrinti avižas.

Receptą rasite čia.

Skanūs, minkšti ir purūs jogurtiniai blyneliai idealiems pusryčiams. Aromatingus blynelius skanu ragauti su uogiene, jogurtu ar kitais mėgstamais priedais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Karšti sumuštiniai su raugintais kopūstais? Tikrai taip! Tai kiek kitokia nei tradicinė Reuben sumuštinio versija, ši ruošiama be mėsos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Greitai paruošiami sumuštiniai romantiškiems pusryčiams! Ruošti galima su sūdyta ar rūkyta lašiša, jei mėgstate, papildomai galima pagardinti riekele gerai prinokusio avokado. Skanu ir be salotos lapo, bet rekomenduojame jo įdėti, nes ji suteikia gaivumo ir traškumo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuo tada kai šių duonelių receptą kažkada seniai atradome, jos tapo vienu dažniausiai gaminamų pusryčių patiekalų. Tiesą sakant, mėgstame kepti jas ne tik pusryčiams, bet ir kai norisi lengvesnės vakarienės ar sveikesnio užkandžio prie filmo ar draugų vakarui. Šios duonelės gardžios tiek šiltos, tiek atvėsusios, tiek su pagardais, tiek vienos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Skanūs, plonyčiai, lengvi, burnoje sutirpstantys lietiniai blynai be glitimo? Žinoma, štai ir jie, prašom! Nuostabūs! Ir tvirti (apversite juos pakankamai lengvai ir sklandžiai), ir minkšti, ir turintys labai malonaus riešutinio-migdolinio poskonio, nors tuo pačiu – gana neutralūs, neturintys specifinio skonio ar tekstūros, todėl tikrai patiks ir klasikinių lietinių, kepamų iš kvietinių miltų, gerbėjams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė

Puikus būdas panaudoti turimas daržoves, nes Frittata su bet kokiomis turimomis ir mėgstamomis daržovėmis iškeps labai gardi, ši ruošiama su cukinijomis ir pomidorais, bet puikiai tiks ir morkos, pievagrybiai, baklažanai, paprikos, brokoliai ar kiti mėgstami. Sūris taip pat tinka ne tik kietasis, bet ir paprastas fermentinis. Jei neturite grietinėlės, galite pakeisti grietine. Tinka valgyti tiek karštą, tiek jau pravėsusią.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Nesudėtingas ir greitai paruošimas, o vaizdas ir skonis - ypatingas ir puikus. Tradiciškai ruošiamas pusryčiams, tačiau šis patiekalas tiks ir lengvai vakarienei, patiekti ypač tinka su šilta, šviežia duona.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Traškūs išorėje, minkšti viduje, skanūs ir šilti, ir atvėsę, mažiesiems ypač patinka valgyti rankomis - nuostabūs Čirviniai blynai. Vejame žiemą iš kiemo gardžiai!

Receptą rasite čia.

Šie keksiukai yra puikiausi pusryčiai ir ilgam pasotina. Išsikepti juos galima iš vakaro bei pasiimti į darbą, jeigu trūksta laiko papusryčiauti namuose. Receptas yra bazinis ir gardus toks, koks yra, bet galima papildomai pagarinti kokoso drožlėmis, uogomis, pieną galima keisti augaliniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šiuos lietinius galima valgyti ir su saldžiais priedais, ir su sūriais. Močiutė visada ištirpindavo daug sviesto, pagardindavo druska. Arba sumaišydavo braškių uogienę su grietine. Taip pat dieviškai skanu.

Receptą rasite čia.

Sveika, greita ir labai skanu! Pomidorų galima visai nedėti, pakeisti juos rūkyta ar sūdyta lašiša, pabarstyti fetos sūrio, žalumynų - skonių improvizacijoms apstu vietos. O taip pat ir galima paruošti sočiau - gardinti jau minėta lašiša, virtais kiaušiniais ar virtos vištienos gabalėliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikrai puikus skanėstas smaližiams ir tiems, kas nemėgsta pernelyg saldžiai. Purios, minkštos viduje tešlos su traškia plutele ir obuoliais. Tobulai tinka prie puodelio kvapnios arbatos!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tikrai puikus varškės apkepas. Minkštutis, purus ir valgant net nesitiki, jog be jokio cukraus! Vietoje uogų puikiai tinka obuoliai ar kriaušės, tiesiog juos nulupkite ir supjaustykite kubeliais bei apvoliokite šaukštelyje cinamono.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Nuostabiai kvapni avižinė košė tokia gardi ir tokios puikios tekstūros, kad jos nė nereikia saldinti net patiems tikriausiems smaližiams. Recepte košė ruošiama su persimonais ir jie priduoda puikaus natūralaus saldumo, tačiau dera ir kitokie mėgstami vaisiai, pvz., pusė didelio, gerai prinokusio banano ar sauja vynuogių. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Labai lengva, greita, kasdieniška... Puikus receptas, kai norisi kažko paprasto pasmaližiauti. Traškus batonas ir cinamonu kvepiantys obuoliai. Labai paprasta paruošti!

Receptą rasite čia.

Nuostabiai kvapni avižinė košė tokia gardi ir tokios puikios tekstūros, kad jos nė nereikia saldinti net patiems tikriausiems smaližiams. Recepte košė ruošiama su persimonais ir jie priduoda puikaus natūralaus saldumo, tačiau dera ir kitokie mėgstami vaisiai, pvz., pusė didelio, gerai prinokusio banano ar sauja vynuogių. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Purūs obuoliniai blyneliai, lyg maži pyragėliai, akimirksniu burnoje ištirpsta kiekvienas jų kąsnis. Dėl pasukų tešloje blynai išsipučia į purius, oringus ir labai minkštus. Patiekiant tinka pabarstyti cinamonu, cukraus pudra ar valgyti su trintomis uogomis.

Receptą rasite čia.

Sotus ir labai skanus avokadų bei kiaušinių derinys naujai - sumuštinių pavidalu. Beje, šie sumuštiniai patiks ir mėgstantiems maitintis sveikiau - jie ruošiami be majonezo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital