Pusryčiai įdomiau - 36 gardžios ir nesudėtingos idėjos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2021-12-02
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Pusryčių receptai
@Shutterstock

Pabodo vien sumuštiniai ir košė ar tiesiog ieškote naujų idėjų gardiems ir maistingiems pusryčiams? Skubamė į pagalbą ir pristatome net 36 puikius pusryčių receptus, o pasimėgavę sočiais pusryčiais, galvos sukti apie maistą nereikės iki pietų!

 

Minkštučiai, natūraliai saldūs, tokie labai varškiniai ir na tiesiog tobuli sotiems, maistingiems pusryčiams. Skoniu jie primena švelnius varškėtukus, bet mums patinka net labiau. Aguonos ir citrinos žievelė tinka idealiai, bet ir be šių priedų blyneliai bus puikūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Karštų sumuštinių receptų yra begalės. Kiekvieną šalis ir bene kiekvieni namai turi savo mėgstamiausius. Šįkart mes kviečiame paeksperimentuoti ir drauge paskanauti keleto mus labiausiai praėjusiais metai sužavėjusių. Ingredientai jiems reikalingi visiškai paprastučiai, o skonis džiugina ir dar kaip.

Receptą rasite čia.

Tokie mažučiai blyneliai sukels šypseną kiekvienam valgančiam. Žaismingi, bet kartu ir tokie gardūs, o valgyti - tikras malonumas. Smagi ir labai puiki pusryčių idėja.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Šie tuno sumuštiniai yra amerikietiška klasika, už Atlanto žinomi kaip “tuna melts”. Savo legendos jie verti dar ir kaip - paruošiami super paprastai, o kiekvienas kąsnis sutirpsta burnoje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Spalvingoji kiaušinienė Šakšuka, kuri tinka ne tik pusryčiams! Tirštame, kvapniame, greitai paruošiamame naminiame pomidorų padaže iškepti kiaušiniai – tikras skanėstas. Recepto autorė kviečia išbandyti klasikinį variantą, bet nebijoti ir eksperimentuoti ir patiekalą patobulinti mėgstamomis daržovėmis bei prieskoniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šie iš Danijos kilę pusryčių sumuštiniai (ten vadinami Smorrebrod) yra spalvingi, sotūs ir itin paprastai pagaminami. Danijoje jų sutiksite su pačiu įvairiausiu viršumi, o šįkart mes dalinamės savo mėgstamiausia variacija su burokėliais, virtais kiaušiniais, silke ir agurkais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Skanutėlius Benedikto kiaušinius paruošti yra tikrai nesudėtinga. Dalinamės savo mėgstamiausiu būdu, kaip tą padaryti greitai ir be daug skirtingų indų indelių. Šįkart Benediktus ruošėme su ikrų bei krevečių užtepėle, kurios skonis čia labai tinka, bet vietoje užtepėlės galite naudoti ir rūkytos ar sūdytos lašišos riekeles.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Gaminant varškėčius su manais, svarbu leisti tešlai pastovėti ir manams išbrinkti. Na o šis varškėčių receptas kitoks! Puikiai tinka greitiems pietums ar vakarienei. Tinklaraščio "Kūmutės virtuvė" autorė siūlo paragauti varškėčių su bananais!

Receptą rasite čia.

Šie traškūs, minkštučiai ir purūs vafliai tobulai nuspalvins savaitgalio rytą. Mes juos mėgstame valgyti spalvingai patiektus su avokadu ir rūkytu upėtakiu arba lašiša, nes šie skoniai dera idealiai, bet priedus drąsiai koreguokite savo nuožiūra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Plakta kiaušinienė pusryčiams - tikra skonio klasika. Deja, ne visada ją pavyksta išsikepti tobulai minkštą, purią ir lengvą tarsi debesėlis. Pagal šį receptą tikrai pavyks! Patiekti galima vienus ar ant duonos riekelės, pagardinti sūdyta ar šaltai rūkyta lašiša, su lengvomis avokado salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šį skonį tikriausiai daugelis atsimena dar iš vaikystės. Minkšti ir labai skanūs, šilti pusryčių skrebučiai, kuriuos ragaujame vienus, su uogiene ar tiesiog pabarstę cukraus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie vafliukai minkšti, sotūs, maistingi ir žaviai atrodantys, o pagaminami super paprastai. Ilgiausia dalis - tiesiog sulaukti, kol vaflinė padarys savo darbą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Chia sėklos, lietuviškai vadinamos ispaninių šalavijų sėklomis, jau keletą metų karaliauja pasaulio maisto tendencijų viršūnėse. Naudos, kurias jos suteikia organizmui, sunkiai suskaičiuojamos. Vienas populiariausių chia sėklų receptų yra chia pudingas. Tai labai patogus patiekalas, nes pasiruošus iš vakaro, ryte šaldytuve mūsų jau laukia super maistingi pusryčiai. Šis pudingas šaldytuve sandariame indelyje puikiai laikosi iki 5 dienų, todėl galite vienu kartu pasigaminti jo daugiau ir subalansuotais pusryčiais džiaugtis beveik visą savaitę.

Receptą rasite čia.

Šis dubenėlis yra be galo skanus, maistingas ir dar žaviai atrodantis. Jeigu grikius užmerksite iš vakaro (žr. patarimus žemiau) jam paruošti užtruksite vos 10 minučių - kol grikiai šils, pasismulkinkite priedus, sutrinkite padažą, serviruokite ir mėgaukitės!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Daugelio mėgstamos, klasikinės kaprio salotos keptame sumuštinyje! Labai vasariškas skonių derinys - su pomidorais ir bazilikais. Sumuštinis iškepa traškus išorėje ir su maloniai tįstančiu sūriu viduje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Rekomenduojame pasinaudoti šiuo puikiu granolos receptu sveikiems ir maistingiems pusryčiams. Galima naudoti ne vieną riešutų rūšį, o juos maišyti - gardinti ir lazdyno, ir graikiniai, ir žemės, ir kitais riešutais. Puiku ir tai, kad jos galima pasiruošti iš anksto daugiau ir galėsite ramiai pusryčiauti rytais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Puikios, kvapnios, minkštutėlės plėšomos bandelės su obuoliais. Visus namiškius pabudins puikūs aromatai!

Receptą rasite čia.

Šie minkštučiai, purūs varškėčiai yra kilę iš Vokietijos, kur turbūt kiekviena šeima turės mėgiamą receptą. Jei laikysitės recepto proporcijų ir bulves sutrinsite tikrai labai gerai, valgantys net nepajaus, kad varškėčiuose yra bulvių, o ir receptas pavyks taupesnis, be glitimo bei tinkantis sunaudoti virtų bulvių likučius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Purus, minkštas ir labai gardus omletas orkaitėje, kurį paruošti paprasta, o skonis tiesiai iš vaikystės. O šiam skanėstui reikės tik keturių ingredientų, nereikės ir suktis prie viryklės, nerimaujant, kad prisvils, nes omletas kepa orkaitėje!

Receptą rasite čia.

Kepti sumuštiniai su tunu ir agurkėliais - įkvėpti tradicinių Maltos sumuštinių, tiek šiek tiek pakoreguoti pagal mūsų skonį. Tam tikrų priedų, tokių kaip alyvuogės, saulėje džiovinti pomidorai, jei nemėgstate, galite ir nedėti, ar drąsiai koreguoti proporcijas pagal savo skonį.

Receptą rasite čia.

Nostalgiškas ir labai paprastai pagaminamas desertas. Jeigu norite klasikinio, gaminkite su razinomis ir riešutų kepurėlės galite nedėti (nors ji čia be galo tinka!). O jeigu norite įdomiau, vietoje razinų naudokite džiovintus abrikosus, datules ar kitus mėgstamus džiovintus vaisius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kreminė ir skanutėlė šakšuka kitaip - su moliūgų padažo pagrindu vietoje pomidorų. Rekomenduojame patiekti su šviežia duonyte, kuria labai skanu kabinti padažą. Iš šio ingredientų kiekio paruošite 2 labai sočias ar 3-4 mažesnes porcijas.

Receptą rasite čia.

Tobuli pusryčių sumuštiniai su šviežiais agurkais, virtais kiaušiniais ir sūdyta lašiša - skanūs pusryčiai garantuoti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Jei liko nesuvalgytų kruasanų, šie krusanų skrebučiai yra tobulas būdas juos panaudoti. Įkvėpti klasikinių prancūziškų skrebučių, tik dar skanesni! Skrebučiams gaminti rinkitės bent dienos senumo kruasanus, nes švieži gali sugerti per daug plakinio (jei visgi naudotumėte šviežius, juos mirkykite labai trumpai).

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

"Keksiukai" labai sotūs, todėl tai puikiai tiek pusryčiams, tiek vakarienei tinkantis patiekalas. Daržoves galite keisti savo mėgstamomis ir taip kas kartą jie iškeps skirtingo skonio.

Receptą rasite čia.

Purūs, minkštučiai jogurtinės tešlos blynai smaližių pusryčiams, pietums ar vakarienei. Patiekiant vietoje padažo taip pat labai tinka naudoti jogurtą, gardinti medumi ar tiesiog pabarstyti cinamonu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie silkės sumuštinukai tobulai tinka rudeniui, kai šakninių daržovių derlius pats gausiausias. Šįkart jiems gaminti naudojoma burokėlius ir morkas, bet jei norite įdomiau, galite išbandyti ir burokėlių bei sviestinių (arba muskatinių) moliūgų derinį. Jei turite laiko, duonos riekeles galite paskrudinti (skrudintuve ar orkaitėje ar sausoje keptuvėje) - bus dar skaniau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Grikiai gali virsti ir labai skaniai pusryčiais, ir pietumis, ir vakariene! O jei dar su daržovėmis ir be lukšto kiaušiniu - liežuvį galima praryti. Beje, grikių išsivirti galite ir iš anksto, išvirtus grikius šaldytuve galima saugoti 3 - 4 dienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Karšti sumuštiniai su raugintais kopūstais? Tikrai taip! Tai kiek kitokia nei tradicinė Reuben sumuštinio versija, ši ruošiama be mėsos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Greitai paruošiami sumuštiniai romantiškiems pusryčiams! Ruošti galima su sūdyta ar rūkyta lašiša, jei mėgstate, papildomai galima pagardinti riekele gerai prinokusio avokado. Skanu ir be salotos lapo, bet rekomenduojame jo įdėti, nes ji suteikia gaivumo ir traškumo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuo tada kai šių duonelių receptą kažkada seniai atradome, jos tapo vienu dažniausiai gaminamų pusryčių patiekalų. Tiesą sakant, mėgstame kepti jas ne tik pusryčiams, bet ir kai norisi lengvesnės vakarienės ar sveikesnio užkandžio prie filmo ar draugų vakarui. Šios duonelės gardžios tiek šiltos, tiek atvėsusios, tiek su pagardais, tiek vienos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Purus ir minkštas pusryčių omletas su špinatais ir daug sūrio. Omletui tinka bet koks mėgstamas sūris ar net kelių sūrių mišinys, tiks ir įvairiausių sūrių likučiai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkšti, purūs, stori, gausiai pagardinti obuoliais, natūraliai saldinti blyneliai, kurie tobulai tiks pusryčiams. Blyneliams įprastus kvietinius miltus šiame recepte keičia avižiniai, jų visai nesudėtinga pasiruošti patiems namuose - tereikia elektriniu trintuvu sutrinti avižas.

Receptą rasite čia.

Skanūs, plonyčiai, lengvi, burnoje sutirpstantys lietiniai blynai be glitimo? Žinoma, štai ir jie, prašom! Nuostabūs! Ir tvirti (apversite juos pakankamai lengvai ir sklandžiai), ir minkšti, ir turintys labai malonaus riešutinio-migdolinio poskonio, nors tuo pačiu – gana neutralūs, neturintys specifinio skonio ar tekstūros, todėl tikrai patiks ir klasikinių lietinių, kepamų iš kvietinių miltų, gerbėjams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė

Puikus būdas panaudoti turimas daržoves, nes Frittata su bet kokiomis turimomis ir mėgstamomis daržovėmis iškeps labai gardi, ši ruošiama su cukinijomis ir pomidorais, bet puikiai tiks ir morkos, pievagrybiai, baklažanai, paprikos, brokoliai ar kiti mėgstami. Sūris taip pat tinka ne tik kietasis, bet ir paprastas fermentinis. Jei neturite grietinėlės, galite pakeisti grietine. Tinka valgyti tiek karštą, tiek jau pravėsusią.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Nesudėtingas ir greitai paruošimas, o vaizdas ir skonis - ypatingas ir puikus. Tradiciškai ruošiamas pusryčiams, tačiau šis patiekalas tiks ir lengvai vakarienei, patiekti ypač tinka su šilta, šviežia duona.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Greitai paruošiami ir maistingi suktinukai su vištiena ir avokadais. Beje, galima gaminti ne tik su lavašu, bet ir tortilijomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Traškūs išorėje, minkšti viduje, skanūs ir šilti, ir atvėsę, mažiesiems ypač patinka valgyti rankomis - nuostabūs Čirviniai blynai. Vejame žiemą iš kiemo gardžiai!

Receptą rasite čia.

Šie keksiukai yra puikiausi pusryčiai ir ilgam pasotina. Išsikepti juos galima iš vakaro bei pasiimti į darbą, jeigu trūksta laiko papusryčiauti namuose. Receptas yra bazinis ir gardus toks, koks yra, bet galima papildomai pagarinti kokoso drožlėmis, uogomis, pieną galima keisti augaliniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Sveika, greita ir labai skanu! Pomidorų galima visai nedėti, pakeisti juos rūkyta ar sūdyta lašiša, pabarstyti fetos sūrio, žalumynų - skonių improvizacijoms apstu vietos. O taip pat ir galima paruošti sočiau - gardinti jau minėta lašiša, virtais kiaušiniais ar virtos vištienos gabalėliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikrai puikus skanėstas smaližiams ir tiems, kas nemėgsta pernelyg saldžiai. Purios, minkštos viduje tešlos su traškia plutele ir obuoliais. Tobulai tinka prie puodelio kvapnios arbatos!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tikrai puikus varškės apkepas. Minkštutis, purus ir valgant net nesitiki, jog be jokio cukraus! Būtinai naudokite didelius, gerai prinokusius bananus, o jeigu turimi bananai mažiau sunokę, dėkite juos ne tris, o keturis arba papildomai įdėkite šiek tiek medaus ar kito mėgiamo saldumo. Vietoje uogų puikiai tinka obuoliai ar kriaušės, tiesiog juos nulupkite ir supjaustykite kubeliais bei apvoliokite šaukštelyje cinamono.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Dar vienas puikus receptas smaližių pusryčiams - užkepti lietiniai su varške, obuoliais ir cinamonu. Iškepusius pabarstome cukraus pudra, valgome vienus, su jogurtu ar uogiene.

Receptą rasite čia.

Nuostabiai kvapni avižinė košė tokia gardi ir tokios puikios tekstūros, kad jos nė nereikia saldinti net patiems tikriausiems smaližiams. Recepte košė ruošiama su persimonais ir jie priduoda puikaus natūralaus saldumo, tačiau dera ir kitokie mėgstami vaisiai, pvz., pusė didelio, gerai prinokusio banano ar sauja vynuogių. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Labai lengva, greita, kasdieniška... Puikus receptas, kai norisi kažko paprasto pasmaližiauti. Traškus batonas ir cinamonu kvepiantys obuoliai. Labai paprasta paruošti!

Receptą rasite čia.

Nuostabiai kvapni avižinė košė tokia gardi ir tokios puikios tekstūros, kad jos nė nereikia saldinti net patiems tikriausiems smaližiams. Recepte košė ruošiama su persimonais ir jie priduoda puikaus natūralaus saldumo, tačiau dera ir kitokie mėgstami vaisiai, pvz., pusė didelio, gerai prinokusio banano ar sauja vynuogių. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Purūs obuoliniai blyneliai, lyg maži pyragėliai, akimirksniu burnoje ištirpsta kiekvienas jų kąsnis. Dėl pasukų tešloje blynai išsipučia į purius, oringus ir labai minkštus. Patiekiant tinka pabarstyti cinamonu, cukraus pudra ar valgyti su trintomis uogomis.

Receptą rasite čia.

Sotus ir labai skanus avokadų bei kiaušinių derinys naujai - sumuštinių pavidalu. Beje, šie sumuštiniai patiks ir mėgstantiems maitintis sveikiau - jie ruošiami be majonezo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Fantastiško skonio varškėčiai su puikiu, kremišku grietinės įdaru. Kepa orkaitėje, tad nereikės suktis prie viryklės, stebint kad neprisviltų, o ir nereikės vargti formuojant - kepame keksiukų formelėse. Skanūs tiek šilti, tiek atvėsę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital