Pusryčiai įdomiau - 36 gardžios ir nesudėtingos idėjos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-03-14
Pusryčių receptai
@Shutterstock

Pabodo vien sumuštiniai ir košė ar tiesiog ieškote naujų idėjų gardiems ir maistingiems pusryčiams? Skubamė į pagalbą ir pristatome net 36 puikius pusryčių receptus, o pasimėgavę sočiais pusryčiais, galvos sukti apie maistą nereikės iki pietų!

 

Greitai paruošiami ir labai skanūs sumuštiniai maistingiems pusryčiams. Kartais juos ruošiame ir lengviems pietums ar vakarienei. Jei norite švelnesnio skonio, garstyčių galima ir nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Debesų purumo varškės apkepas, kuris, esame įsitikinę, abejingų nepaliks nei mažųjų, nei suaugusiųjų! Gardžiuokitės su uogiene, jogurtu ar grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shuttertsock

Chia sėklos, lietuviškai vadinamos ispaninių šalavijų sėklomis, jau keletą metų karaliauja pasaulio maisto tendencijų viršūnėse. Naudos, kurias jos suteikia organizmui, sunkiai suskaičiuojamos. Vienas populiariausių chia sėklų receptų yra chia pudingas. Tai labai patogus patiekalas, nes pasiruošus iš vakaro, ryte šaldytuve mūsų jau laukia super maistingi pusryčiai. Šis pudingas šaldytuve sandariame indelyje puikiai laikosi iki 5 dienų, todėl galite vienu kartu pasigaminti jo daugiau ir subalansuotais pusryčiais džiaugtis beveik visą savaitę.

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiami sumuštiniai ypatingiems pusryčiams ar greitiems pietums! Į sumuštinius papildomai tinka dėti alyvuogių, saulėje džiovintų pomidorų, marinuotų agurkėlių, taip pat tiks įvairiausi sūriai ar net kelių mišinys, rūkytas kumpis ar kepta vištiena. Įdarą rinkitės pagal norus ir šaldytuvo turinį!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Spalvingoji kiaušinienė Šakšuka, kuri tinka ne tik pusryčiams! Tirštame, kvapniame, greitai paruošiamame naminiame pomidorų padaže iškepti kiaušiniai – tikras skanėstas. Recepto autorė kviečia išbandyti klasikinį variantą, bet nebijoti ir eksperimentuoti ir patiekalą patobulinti mėgstamomis daržovėmis bei prieskoniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Gaminant varškėčius su manais, svarbu leisti tešlai pastovėti ir manams išbrinkti. Na o šis varškėčių receptas kitoks! Puikiai tinka greitiems pietums ar vakarienei. Tinklaraščio "Kūmutės virtuvė" autorė siūlo paragauti varškėčių su bananais!

Receptą rasite čia.

Puikaus skonio, tirštas, gaivus, bet tuo pačiu ir sotus bei maistingas tirštasis kokteilis, kuris puikiai tinka pusryčiams. Su kokoso pienu jis mums pats skaniausias, bet jeigu jo neturite ar nemėgstate, galite pakeisti natūraliu jogurtu (o jeigu rinksitės graikišką jogurtą, kokteilis bus dar sotesnis).

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Vienas didžiulis karštas sumuštinis, kurio pakaks visos šeimos pusryčiams! Tiesa, jis toks skanus, kad gali nesinorėti dalintis. Paruošiamas gana greitai, o skonis - puikus. Sumuštinis gardus tiek šiltas, tiek jau atvėsęs. 

Receptą rasite čia.

Tikriausiai daugelis, jei dar nėra ragavę, tai bent yra girdėję apie itin populiarų vėlyvųjų pusryčių patiekalą  Benedikto kiaušinius. Jie dažnai patiekiami restoranuose, tačiau netruksite įsitikinti, kad juos visai nesudėtingai ir labai skaniai galima paruošti ir namuose. Šiame recepte jie ruošiami su lašiša, tačiau ją galima keisti ir kepinta šonine ar kumpiu, ar nedėti visai.

Receptą rasite čia.

Tikriausiai daugelis dar iš vaikystės prisimena šį švelnaus skonio, viliojančiai kremišką ir labai gardų patiekalą - blynelius su varškės įdaru. Papildomai su varške galima sutrinti bananą, įmaišyti smulkintų šviežių ar džiovintų vaisių, vaisinio jogurto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Plakta kiaušinienė pusryčiams - tikra skonio klasika. Deja, ne visada ją pavyksta išsikepti tobulai minkštą, purią ir lengvą tarsi debesėlis. Pagal šį receptą tikrai pavyks! Patiekti galima vienus ar ant duonos riekelės, pagardinti sūdyta ar šaltai rūkyta lašiša, su lengvomis avokado salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Purus, minkštas ir labai gardus omletas orkaitėje, kurį paruošti paprasta, o skonis tiesiai iš vaikystės. O šiam skanėstui reikės tik keturių ingredientų, nereikės ir suktis prie viryklės, nerimaujant, kad prisvils, nes omletas kepa orkaitėje!

Receptą rasite čia.

Šį skonį tikriausiai daugelis atsimena dar iš vaikystės. Minkšti ir labai skanūs, šilti pusryčių skrebučiai, kuriuos ragaujame vienus, su uogiene ar tiesiog pabarstę cukraus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

"Keksiukai" labai sotūs, todėl tai puikiai tiek pusryčiams, tiek vakarienei tinkantis patiekalas. Daržoves galite keisti savo mėgstamomis ir taip kas kartą jie iškeps skirtingo skonio.

Receptą rasite čia.

Kartais taip smagu prisiminti vaikystės ryžių košę. Ji kremiška, švelni ir labai labai skani, kiek kitokia nei vaikystėje, šiek tiek pagerinta. Patiks ir mažiems, ir dideliems!

Receptą rasite čia.

Purūs, minkštučiai jogurtinės tešlos blynai smaližių pusryčiams, pietums ar vakarienei. Patiekiant vietoje padažo taip pat labai tinka naudoti jogurtą, gardinti medumi ar tiesiog pabarstyti cinamonu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai paruošiami sumuštinukai maistingiems pusryčiams ar net pietums ar vakarienei. Sumuštiniai bus labai skanūs ne tik su lašiša (tinka rūkyta, sūdyta ar kepta), bet ir su silke! O jeigu nemėgstate saldaus aitriųjų paprikų padažo, vietoje jo galite tiesiog užspausti citrinos sulčių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Grikiai gali virsti ir labai skaniai pusryčiais, ir pietumis, ir vakariene! O jei dar su daržovėmis ir be lukšto kiaušiniu - liežuvį galima praryti. Beje, grikių išsivirti galite ir iš anksto, išvirtus grikius šaldytuve galima saugoti 3 - 4 dienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Purus ir minkštas pusryčių omletas su špinatais ir daug sūrio. Omletui tinka bet koks mėgstamas sūris ar net kelių sūrių mišinys, tiks ir įvairiausių sūrių likučiai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie sumuštiniai gali būtų patiekti tiek šilti, tiek šalti. Tad galėsite mėgautis vėlyvais savaitgalio pusryčiais arba įsidėti į užkandžių dėžutę. Sumuštinius galima ruošti ne tik su tunu, bet ir su rūkyta, sūdyta ar kepta lašiša, skumbre, paukštiena ar mėsa.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingas ir greitai paruošimas, o vaizdas ir skonis - ypatingas ir puikus. Tradiciškai ruošiamas pusryčiams, tačiau šis patiekalas tiks ir lengvai vakarienei, patiekti ypač tinka su šilta, šviežia duona.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Labai greita, labai skanu, net sunku patikėti, jog sveika. Nevirtą košę paruošti galima iš vakaro, o ryte tiesiog ištraukti iš šaldytuvo ir mėgautis! Galima ruošti ir uždarame indelyje ir neštis pusryčius su savimi į darbą. Kakavos galima ir nedėti, o vietoje kriaušių galima naudoti obuolius ar uogas, pvz., vynuoges. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Traškūs išorėje, minkšti viduje, skanūs ir šilti, ir atvėsę, mažiesiems ypač patinka valgyti rankomis - nuostabūs Čirviniai blynai. Vejame žiemą iš kiemo gardžiai!

Receptą rasite čia.

Šie keksiukai yra puikiausi pusryčiai ir ilgam pasotina. Išsikepti juos galima iš vakaro bei pasiimti į darbą, jeigu trūksta laiko papusryčiauti namuose. Receptas yra bazinis ir gardus toks, koks yra, bet galima papildomai pagarinti kokoso drožlėmis, uogomis, pieną galima keisti augaliniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Paruošti juos labai paprasta, o nuo stalo išgaruos tiesiog akimirksniu! Neįmantrūs, atrodytų, visai paprasti, o skonis jų - tiesiog pasakiškas. Labai skanu su trupučiu cinamono, cukraus pudra, trintomis uogomis ar šaukšteliu graikiško jogurto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Sveika, greita ir labai skanu! Pomidorų galima visai nedėti, pakeisti juos rūkyta ar sūdyta lašiša, pabarstyti fetos sūrio, žalumynų - skonių improvizacijoms apstu vietos. O taip pat ir galima paruošti sočiau - gardinti jau minėta lašiša, virtais kiaušiniais ar virtos vištienos gabalėliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikrai puikus skanėstas smaližiams ir tiems, kas nemėgsta pernelyg saldžiai. Purios, minkštos viduje tešlos su traškia plutele ir obuoliais. Tobulai tinka prie puodelio kvapnios arbatos!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai populiarus prancūziškas sumuštinis, išvertus reiškia "Traškus ponas". Tai klasikinis receptas, o paįvairinimui galima gardinti ir pomidorais, ananaso riekele, kumpį keisti sūdyta lašiša, kaip tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dar vienas puikus receptas smaližių pusryčiams - užkepti lietiniai su varške, obuoliais ir cinamonu. Iškepusius pabarstome cukraus pudra, valgome vienus, su jogurtu ar uogiene.

Receptą rasite čia.

Tikrai puikus varškės apkepas. Minkštutis, purus ir valgant net nesitiki, jog be jokio cukraus! Būtinai naudokite didelius, gerai prinokusius bananus, o jeigu turimi bananai mažiau sunokę, dėkite juos ne tris, o keturis arba papildomai įdėkite šiek tiek medaus ar kito mėgiamo saldumo. Vietoje uogų puikiai tinka obuoliai ar kriaušės, tiesiog juos nulupkite ir supjaustykite kubeliais bei apvoliokite šaukštelyje cinamono.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Puikūs kepti tortilijų sumuštiniai pusryčiams, užkandžiams ar net pietums, ypač, jei šalia paruošite šiežių daržovių salotų. Skanūs ir atvėsę, todėl, jei per pusryčius visų neįveiksite, patogu pasiimti su savimi į darbą, net jei nėra galimybės pasišildyti pietų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Nuostabiai kvapni avižinė košė tokia gardi ir tokios puikios tekstūros, kad jos nė nereikia saldinti net patiems tikriausiems smaližiams. Recepte košė ruošiama su persimonais ir jie priduoda puikaus natūralaus saldumo, tačiau dera ir kitokie mėgstami vaisiai, pvz., pusė didelio, gerai prinokusio banano ar sauja vynuogių. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Labai skani ir lengvai pagaminama pica paprasčiau - ant sluoksniuotos tešlos. Priedus galite drąsiai rinktis savo nuožiūra, o tikslų kepimo laiką koreguoti pagal norimą trynio kietumą.

Receptą rasite čia.

Nuostabiai kvapni avižinė košė tokia gardi ir tokios puikios tekstūros, kad jos nė nereikia saldinti net patiems tikriausiems smaližiams. Recepte košė ruošiama su persimonais ir jie priduoda puikaus natūralaus saldumo, tačiau dera ir kitokie mėgstami vaisiai, pvz., pusė didelio, gerai prinokusio banano ar sauja vynuogių. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Purūs obuoliniai blyneliai, lyg maži pyragėliai, akimirksniu burnoje ištirpsta kiekvienas jų kąsnis. Dėl pasukų tešloje blynai išsipučia į purius, oringus ir labai minkštus. Patiekiant tinka pabarstyti cinamonu, cukraus pudra ar valgyti su trintomis uogomis.

Receptą rasite čia.

Sotus ir labai skanus avokadų bei kiaušinių derinys naujai - sumuštinių pavidalu. Beje, šie sumuštiniai patiks ir mėgstantiems maitintis sveikiau - jie ruošiami be majonezo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Fantastiško skonio varškėčiai su puikiu, kremišku grietinės įdaru. Kepa orkaitėje, tad nereikės suktis prie viryklės, stebint kad neprisviltų, o ir nereikės vargti formuojant - kepame keksiukų formelėse. Skanūs tiek šilti, tiek atvėsę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jei ruošiate kiaušinienę didelei šeimai ar tiesiog nesinori sukiotis prie viryklės, ši kiaušinienė kaip tik Jums. Pasirinkę tinkamo dydžio formą, paruošite tiek porcijų, kiek reikės, o, kol kiaušinienė kepa, galėsite padengti stalą. Patiekiant pabarstome žalumynais.

Receptą rasite čia.

Nuostabi idėja, kaip paįvairinti savaitgalio pusryčius! Jeigu norite dar sočiau, galite dėti rūkytos ar sūdytos lašišos, jei nemėgstate gražgarsčių, jas galite pakeisti mėgstamų salotų lapeliais ar visai nedėti - variacijų daugybė!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kitoks skanėstas sveikuoliams smaližiams - gardūs čirviniai blynai iš avižinių dribsnių. Blyneliai ne tik labai skanūs, bet ir labai sotūs, tad vos kelių blynelių pakaks sočiai papusryčiauti, papietauti ar net pavakarieniauti. Blynai minkšti viduje ir traškūs išorėje, rekomenduojame ragauti dar šiltus.

Receptą rasite čia.

Labai minkšti ir purūs varškėčiai, kuriuos kepant maloniu citrisiniu jaukumu pakvips visi namai. Iškepusius pabarstome cukraus pudra ir skanaujame.

Receptą rasite čia.

Šveicariška pusryčių košė greitai paruošiama ir turi daug naudingų medžiagų! Tai viena iš tokių košių, kurių nereikia virti, tad viskas itin paprasta - vakare išmaišote visus ingredientus ir viskas, ryte jau galite skanauti! Košė saldinama natūraliu medumi, o gardinima mėgstamais riešutais, tad savo mėgstamą skonį čia gali atrasti kiekvienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis