Puikusis kuskusas - 17 nuostabių patiekalų!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2017-06-05
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Puikusis kuskusas - 17 nuostabių patiekalų!
@ Shutterstock

Kuskusas plačiai naudojamas ir daugelio mėgstamas skanėstas! Ar žinote, kad jis puikiai tinka ne tik kaip garnyras?

Atrinkome net 17 puikių LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių receptų! Skanaus!

 

Kaip skaniai paruošti kuskusą?

 

Nuotraukos šaltinis "duok druskos"

 

Pasiūlymus, ką gardaus galima pasigaminti iš kuskuso pradedame labai paprastai - receptu, kaip gardžiai paruošti patį kuskusą. Tai visai nesudėtinga! O tuomet jau galėsite improvizuoti - ruošti troškinius, vieną ar sumaišius su daržovėmis naudoti kaip garnyrą ar ruošti puikias salotos!

Puikų receptą rasite čia.

 

Perlinis kuskusas su grietinėle, lašiša ir ikrais - greitai ir nuostabiai vakarienei

 

Nuotraukos šaltinis "Tasha food boutique"

 

Greita ir gardi vakarienė, kurią galite drąsiai interpetuoti savaip - atsisakyti ikrų, naudoti jau iškeptą ar rūkytą lašišą, gardinti cukinijomis, paprika ar saulėje džiovintais pomidorais. Svarbiausia šio patiekalo dalis - nuostabiame grietinėlės padaže troškintas kuskusas.

Receptas čia.

 

Kuskusas turkiškai

 

Nuotraukos šaltinis "Patiekalai visai šeimai"

 

Šios kuskuso salotos lengvos ir gaivios. Jas galite ruošti šaltas su šviežiomis daržovėmis arba karštas su trumpai apkepintomis sausoje keptuvėje - abu variantai labai gardūs. Kuskusas gardinamas puikiu padažu, kuris puikiai tiks ir kitokioms salotoms.

Receptą rasite čia.

 

Kuskuso užkepėlė

 

Nuotraukos šaltinis "Patiekalai visai šeimai"

 

Labai greita ir gardi užkepėlė! Ją galite ruošti su vištiena ar kalakutiena, gardinti žirneliais, morkomis ar net pievagrybiais - variantų daugybė ir visi jie puikūs. Užkepėlę galite ruošti šventiškai - kiekvienam ragautojui atskirame indelyje, ar šeimyniškai - dideliame kepimo inde ir tuomet dėlioti į lėkštes.

Receptas čia.

 

Kuskuso kepsneliai

 

Nuotraukos šaltinis "Oditėlės blogas"

 

Kepsneliai puikiai tiks ir kaip lengvesnis pagrindinis patiekalas, ir kaip užkandis, ir kaip garnyras! Kepsneliai paruošiami labai gretai, o jiems reikia vos kelių ingredientų. Skanauti galite vienus, su daržovių salotomis ar švelniu jogurto padažu.

Receptą rasite čia.

 

Kuskuso ir mėsos žaismas

 

Nuotraukos šaltinis "Patiekalai visai šeimai"

 

Tikrai sotus patiekalas, kurį paruošti užtruksite vos kelioliką minučių! Patiekalas puikiai tiks, jeigu nenorite apkrauti skrandžio mėsa, nes dalis jos pakeičiama kuskusu! Patiekalas tikrai labai gardus ir kvepia Rytų virtuve.

Receptas čia.

 

Kimšti pomidorai su kuskusu, mocarela ir cukinijomis

 

Nuotraukos šaltinis "duok druskos"

 

Tinklaraščio "duok druskos" autorė sako, kad pomidorus kimštus su kuskusu ir mocarela su baziliko padažu ruošia jau daugybę metų ir dalinasi puikiu receptu. Lengvas ir vasariškas patiekalas pasotins kiekvieną vegetarą, o tiems, kas negali be mėsos, tiks kaip garnyras prie ant žarijų keptų kepsnių arba žuvies. 

Visas receptas čia.

 

Varškės apkepas su kuskusu

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Varškės apkepas sužavės visus smaližius! Jį galite tiekti vieną, su grietine, uogiene, trintomis uogomis ar pasigardinę jogurtu - visaip bus labai skanu. Kuskusas apkepui suteikia neįprastą, kiek kitokią, bet labai malonią tekstūrą.

Receptas čia.

 

Paprikos su perliniu kuskusu ir pomidorų padažu

 

Nuotraukos šaltinis "Apie viską"

 

Tai sotus, spalvingas ir išvaizdus patiekalas! Šiuo ne tik labai gardžiu, bet ir puošniu patiekalu tikrai nustebinsite sveičius ar šeimą! Tokia užkepėlė ypač patiks visiems, kas mėgsta baklažanus. Skanaus!

Receptą rasite čia.

 

Paprikos su kuskusu

 

Nuotraukos šaltinis "Patiekalai visai šeimai"

 

Mėgstate įdarytas paprikas? Klasikiniame, malta mėsa įdarytų paprikų recepte paprastai naudojami ryžiai, o čia jie pakeičiami kuskusu! Toks variantas greitesnis bei skirtas norintiems atrasti naujų skonių!

Receptas čia.

 

Apelsininis kuskusas su razinomis

 

Nuotraukos šaltinis "CranberryJam"

 

Neapsigaukite "saldžiai" skambančiu pavadinimu - šis puikus kuskuso patiekalas tobulai dera su mėsa bei paukštiena. Kuskusas labai gardus, sotus, bet neapsunkinantis, todėl tiks ir skubantiems greitai papietauti. Kuskusui pagardinti galite rinktis petražoles, kalendrą ar kitus žalumynus, o tiekti su švelniu jogurto padažu.

Visą receptą rasite čia.

 

Kuskusas su vištiena

 

Nuotraukos šaltinis "Dailona"

 

Mums šis puikus patiekalas truputį priminė plovą, tik greitesnį jo variantą, kuris tikrai patiks tiek mažiems, tiek dideliems! Kuskusą su vištieną paruošite itin greitai, o jeigu norite ji pagardinti dar įdomiau, tam rinkitės raugerškio uogas, maltus aitriuosius pipirus ir kvapnią ciberžolę.

Receptas čia.

 

Kuskuso salotos su kukurūzais ir žirneliais

 

Nuotraukos šaltinis "Surfing the World Cuisine"

 

Vasariškai gaivios salotos vos iš keturių pagrindinių ingredientų ir puikaus, kvapnaus padažo! Salotas paruošite itin greitai, o rezultatas nuostabus! Salotas galite ruošti greitiems pietums ar vakarienei, tiekite kaip garnyrą prie lauko kepsnių ar žuvies.

Receptas čia.

 

Kuskuso salotos su krevetėmis

 

Nuotraukos šaltinis "Oditėlės blogas"

 

Šios gardžios kuskuso salotos ruošiamos su krevetėmis, riešutais, razinomis ir džiovintais abrikosais - visi šie ingredientai sukuria tobulą skonių derinį, kuriams beveik neįmanoma atsispirti! 

Receptas čia.

 

Kuskuso salotos su špinatais

 

Nuotraukos šaltinis "Tarp vėjo gūsių"

 

Gardžios, spalvingos ir kupinos vitaminų salotos! Salotos gardintos burokėliais ir svajingai kvepiančios apelsinais... Salotos su kiekvienu kąsneliu burnoje tirpstančiu minkštutėliu sūriu. Sveika ir labai gardu!

Receptą rasite čia.

 

Kuskuso blyneliai

 

Nuotraukos šaltinis "Savaitgalio rendez-vous"

 

Paprastas, visiškai nesudėtingas receptas, kuriam nereikia jokių įmantrių ingredientų! Kepsneliai patiekiami su puikiu daržovių garnyrų, kurio paruošimo žingsnius rasite recepte. Bet kepsneliai bus labai gardūs vieni ar su šviežių daržovių salotomis.

Visas receptas čia.

 

Marokietiškas kuskusas

 

Nuotraukos šaltinis "Gabrielės blogas"

 

Tokį kuskusą galima gaminti kaip garnyrą prie vištienos kepsnelių ar kaip pagrindinis patiekalas - karštos salotos! Gardusis kuskusas puikiai persipina su pomidorų gaiva ir traškiais riešutais. Skanumėlis!

Receptas čia.

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (2)
Nata
2019-05-06 20:02
nu labai idomiai- tai kaip reikia virti kuskusa??? ar nevirti kaip siulote paciam pirmam recepte? nes kiti receptai sako- pagal instrukcija ant pakuotes- ty 15 min :)))))))) ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2019-05-07 12:28
Tikslus virimo laikas priklauso nuo kuskuso rūšies. Paties paprasčiausio kuskuso 15 minučių virti tikrai nereikia, jį pakanka užpilti karštu vandeniu. Tačiau pvz. perlinio kuskuso paruošimo laikas bus ilgesnis. Taip pat virimo trukmė gali priklausyti nuo kviečių, iš kurių kuskusas pagamintas, rūšies. Jeigu kuskusas iš kietagrūdžių kviečių (dauguma kuskuso rūšių ne iš jų), jį irgi gali reikėti ruošti ilgiau. Jeigu ant jūsų pakuotės tikrai parašyta 15 minučių, pabandykite paruošti pagal tokias instrukcijas ir pažiūrėkite, ar jums patinka. O tada - metas eksprimentams :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital