Patiekalai iš mažai ingredientų - net 29 puikios idėjos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2017-05-15
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
Patiekalai iš mažai ingredientų - net 29 puikios idėjos
@ Shutterstock

Naminius gardėsius tikriausiai mėgsta visi, tačiau kartais ilgas ingredientų sąrašas atgraso net drąsiausius virtuvės eksperimentatorius...

Mes siūlome neišsigąsti ir savo kulinarinius įgūdžiams lavinti rinktis net iš 29 receptų, kuriems reikės ne daugiau nei 5 pagrindinių ingredientų, neskaičiuojant druskos ir pipirų, nes jų juk kiekvienas renkamės pagal skonį, o kai kurie ir visai vengiame. Čia sutiksite ir užkandžių, ir karštų patiekalų, ir desertų - rinktis tikrai yra iš ko!

 

Patys puriausi varškėčiai

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Labai purūs ir labai skanūs varškėčiai - visai kaip vaikystėje. Jei norisi, galima į juos dar įdėti žiupsnelį vanilinio cukraus arba įtarkuoti citrinos, arba apelsino žievelės, džiovintų vaisių galima ir visai nedėti. Galima tešlą pasigaminti iš vakaro, tada manai išbrinksta tiesiog idealiai ir varškėtukai būna itin lengvai formuojami, o iškepę - minkštutėliai.

Receptas čia.

 

Kefyro keksas su uogomis - purus, gaivus ir greitas

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Labai skanus, parastas ir taupus keksas! Keksas vasariškas - kepkite jį su mėgstamiausiomis uogomis - serbentais, avietėmis, agrastais, vyšniomis ar kitomis mėgstamomis! Gabalėlis kekso tobulai dera su puodeliu kvapnios arbatos, kavos ar tiesiog stikline pieno.

Visas receptas čia.

 

Čirviniai bulviniai blynai - labai labai skanūs!

 

Nuotraukos šaltinis "Andželikos virtuvėlė"

 

Labai skanūs kitokie bulviniai blyneliai! Jie itin patiks tiems, kas mėgsta traškesnius bulvinius blynus, o kepami jie su mažiau riebalų nei keptuvėje ir jų nereikia vartyti - vieni privalumai! Tiekti galite tiesiog su grietine.

Receptas čia.

 

Sveiki naminiai žuvies piršteliai

 

Nuotraukos šaltinis "Tasha food boutique"

 

Naminiams žuvies piršteliams galite naudoti menkę ar kitokią batlą žuvį. Paruošti pirštelius visai nesudėtinga, o patiks ir mažiems, ir dideliems! Ingredientų reikės vos kelių, o traški kokoso plutelė užburs ne tik skoniu, bet ir nuostabiu kvapu!

Receptas čia.

 

Vištienos ir grikių kotletai

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Kotletai itin purūs, sultingi ir švelnaus skonio! Receptas labai patiks tiems, kuriems pabodo įprasti mėsos kotletai. Beje, šiuos kotletus galite ruošti tiek iš vištienos, tiek iš kalakutienos. Skanaukite su daržovių salotomis.

Receptas čia.

 

Labai skanios vištienos salotos su vynuogėmis

 

Nuotraukos šaltinis "Neringos blogas"

 

Puikios, lengvos salotos, kurioms tiks ir virta, ir rūkyta vištiena! Salotos itin gaivios, su maloniai derančiu vištienos skoniu ir vynuogių saldumu... Nuostabaus traškumo salotoms suteikia pakepinti graikiniai riešutai, kurie užbaigia pasakišką skonių derinį. Rekomenduojame paragauti!

Receptas čia.

 

Nekeptas gaivus varškės tortas

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Labai gaivus varškės želė desertas - tortas. Ruoškite su mėgstamomis uogomis ar vaisiais, puikiai tinka ir konservuoti persikai, ir šaldytos braškės (prieš naudojant, jas atitirpinkite ir nuvarvinkite). Šiam desertui galite paruošti ir sausainių - sviesto pagrindą.

Receptą rasite čia.

 

Nuostabūs virtų bulvių blyneliai su sūriu

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Iš išorės traškūs, o viduje purūs, minkštučiai ir išsilydžiusiu sūriu besipuikuojantys blynai sužavės visus išalkusius! Šie blynai ruošiami iš virtų, sutrintų bulvių, todėl jiem galima panaudoti net bulvių košės likučius. 
Visas receptas čia.

 

Šokoladiniai bananų ledai be cukraus

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Ledai tik iš dviejų ingredientų! Kas gali būti paprasčiau? Šiuos puikius ledus pagaminti labai paprasta ir jie patiks smaližiams, nors juose nėra jokio pridėtinio cukraus!

Receptas čia.

 

Šviežias naminis varškės sūris - labai greitai ir lengvai

 

Nuotraukos šaltinis "Andželikos virtuvėlė"

 

Labai greitai ir lengvai paruošiamas skanėstas! Reikės vos keturių ingredientų (įskaitant druską!), kelių minučių paruošimo ir trupučio kantrybės, kol galėsite ragauti. Naminį varškės sūrį skanaukite su riekele duonos, su juo ruoškite salotas ar skanaukite tiesiog vieną. Jeigu mėgstate, į sūrį galite įmaišyti kmynų.

Visą receptą rasite čia.

 

Akimirksnio pyragas su bananais ir maskaprone

 

Nuotraukos šaltinis Shuttertock

 

Labai skanus ir labai paprastai paruošiamas pyragas! Ruošti jį galima didelėje formoje ar porcijų indeliuose - po pyragaitį kiekvienam ragautojui! Skanaus!

Receptas čia.

 

Sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje lengvai ir greitai

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Ar tenka susidurti, kuomet kepate vištieną orkaitėje, kad ji tampa sausa ir it guminė? Jei laikysitės šio puikaus recepto, vištiena bus sultinga, minkštutėlė viduje ir su švelnia, traškia plutele išorėje! Taip kepta vištiena puikiai dera su ryžiais bei griežinėliu apelsino ar citrinos, taip pat ją galima naudoti sumuštiniams ar salotomis. Skanumėlis!

Puikus vištienos receptas čia.

 

Užkandžių batonėliai be cukraus ir tik iš 3 ingredientų

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Vos trijų ingredientų batonėliai suteiks energijos! Jie puikiai tinka turėti su savimi ir alkį maišinti ne tik efektyviai, bet ir sveikuoliškai! Datules rekomenduojama naudoti iš dėžučių, nes jos būna minkštesnės, o patys batonėliai pavyksta gardesni! Papildomai galite gardinti šalavijo (chija) sėklomis, kokoso drožlėmis, cinamonu, muskatu.

Visą receptą rasite čia.

 

Karališka vištienos ir bulvių užkepėlė - greita ir skanu

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Labai gardi bulvių ir vištienos užkepėlė! Papildomai užkepėlę galite gardinti pievagrybiais, rūkytais šoninės gabaliukais ar morkomis, o užpilui galite naudoti grietinėlę. Užkepėlę puoškite kvapniais pavasariškais žalumynais. Skanaus!

Receptas čia.

 

Biudžetinis tortukas

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Labai paprastas, nebrangus, bet skanus torčiukas, dar jis vadinamas "Išprotėjusiu tortu", nes šio torto receptas atsirado Amerikoje krizės metais. Nepaisant paprastų ingredientų, jo skonis yra tikrai nuostabus. Išbandykite ir įsitikinsite!

Receptas čia.

 

Kesadilijos labai lengvai ir greitai

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Norite pajusti Meksikos kvapą savo virtuvėje? Paruoškite puikiųjų kesadilijų! Įdarą galite ruošti ir vegetarišką, ir kokį tik patinka, pavyzdžiui, su faršu ir taco prieskoniais. Vaikai noriai ragauja ir be jokių papildomų ingredientų, tik su sūriu ir majonezu (jį galite rinktis sveikuolišką - žemiau rasite avokadų majonezą) bei šiek tiek džiovinto baziliko.

Visas receptas čia.

 

Šokoladinis pyragas be miltų ir tik iš 2 ingredientų

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Ar galite patikėti, kokį skanėstą galima iškepti vos iš dviejų produktų? Mes irgi abejojome, kol patys neišbandėme! Tiksliai sekite recepto nurodymus ir sėkmė garantuota. Puošti galite šokoladiniu kremu ar skanauti su kaušeliu ledų.

Receptas čia.

 

Tobulai skanios vištienos šlaunelės keptuvėje

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Paruošimo visai nedaug, o rezultatas puikus! Prieskonius galite rinktis nurodytus recepte ar rinktis kitus savo mėgstamus - vištienos gardumas slypi kepimo būde, kuris labai paprastas! Skaniausia su šviežiomis ar marinuotomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

 

Skanieji virti varškėtukai

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Tikriausiai visi mėgsta virtus varškėčius! Jiems pagaminti tereikia keliolikos minučių ir jokių papildomų riebalų. Ypač skanus recepte siūlomas patiekimo būdas – padažas ir paslaptingas prieskonis... Vietoje padažo juos galite skanauti tiesiog su grietine ar mėgstama uogiene.

Receptą rasite čia.

 

Minkštutėlis vos per pusvalandį pamarinuotas šašlykas

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Šio sultingo šašlyko paslaptis - nuoširdus jo minkymas, galite šį darbą patikėti stipresniems draugams, nes nuo minkymo stiprumo priklausys galutinis rezultatas! Receptas ypač praverčia, kai iš vakaro pamirštate pasimarinuoti šašlyką ar netikėtai nusprendžiate surengti iškylą gamtoje!

Nuostabų receptą rasite čia.

 

Super greitas sluoksniuotos tešlos tortas su kondensuoto pieno kremu

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Daugelis mėgsta klasikinį "Napoleono" tortą, tačiau jį užtrunka pagaminti, o šis variantas greitutėlis! Galbūt kažkam jis net pasirodys dar gardesnis, nes čia naudojamas kitoks, kondensuoto pieno kremas. Pagaminti tortą prireiks jam vos keturių ingredientų, pusvalandžio laiko ir trupučio kantrybės, kol pastovės ir į tešlą susigers pasakiškai skanus kremas!

Visas puikus receptas čia.

 

Agurkai raugti maišelyje - vos per pusvalandį!

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Mėgstate šviežiai raugtus agurkėlius? Šis receptas kaip tik Jums! Skanutėliai, traškūs ir taip stipriai kvepiantys vasara... Agurkėliams naudokite šviežius krapus, venkite džiovintų, kitaip agurkėliai nebus tokie kvapnūs. Skanaus traškėjimo!

Receptas čia.

 

Naminis avokadų majonezas per 5 minutes

 

Nuotraukos šaltinis BeDietu.lt

 

Puiki, sveikuoliška majonezo alternatyva! Labai skanu su virtais kiaušiniais ar kaip padažas salotoms. Mėgstantiems aštriau, BeDietu.lt autorė pataria dėti daugiau česnako ar aitriųjų pipirų, o lengvesniam majonezui siūlo naudoti truputį jogurto. Skanaus!

Visas receptas čia.

 

Greiti ir sveiki naminiai ledai be cukraus

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Čia tai bent receptas! Skanutėliai naminiai ledai be jokio cukraus ir sveikuoliškai. Puikiai tiks ir skanauti vienus, ir kaušelį įsidėti į traškius namjnius vafliukus, ir prie garuojančio obuolių pyrago... Nuostabius ledus galite ruošti mėgstamo skonio - su avietėmis, braškėmis ar kitomis uogomis.

Receptas čia.

 

Karališkai skani vištienos krūtinėlė vos per 10 minučių

 

Nuotraukos šaltinis "Gamink su Audrone"

 

Mažai ingredientų, truputis laiko ir labai skanu! Ko dar gali reikėtų tobuliems pietums ar vakarienei? Sunku patikėti, bet vištiena dar ir su nuostabiu sūrio padažu... Galite tiekti su ryžiais, daržovių salotomis ar skanauti tiesiog vieną - visaip skonis nuostabus.

Receptas slepiasi čia.

 

Dieviškas mango pusryčių kremas

 

Nuotraukos šaltinis BeDietu.lt

 

Tik trys ingredientai ir 5 minutės gaminimui, o skonis pranoksta bet kokį lūkestį. Valgant šį skanėstą sunku patikėti, kad čia sotūs ir maistingi pusryčiai, o ne desertas. Šis kremas gardus jau pats savaime, bet jeigu norite įmantriau, galite jį pagardinti kokoso drožlėmis ar uogomis.

Puikų receptą rasite čia.

 

Sveika ir skani burokėlių užtepėlė

 

Nuotraukos šaltinis "Tasha food boutique"

 

Burokėlis šiuo metu yra viena madingiausių daržovių žinomų pasaulio šefų virtuvėse, ir jis tikrai tinka ne tik visiems žinomoms sriuboms! Gurmaniškai užtepėlei galite rinktis ne tik virtus, bet ir konservuotus avinžirnius, papildomai gardinti šlakeliu citrinos sulčių ar mėgstamais prieskoniais.

Receptą rasite čia.

 

Greitas karamelinis krekerių tortukas

 

Nuotraukos šaltinis "Saldymetis"

 

Labai skanus, tinginį primenantis karamelinis tortukas, kurio nereikia kepti. Sumaišote visus ingredientus, atšaldode ir galima ragauti! Krekerius galite rinktis įprastus, su aguonomis ar net su sezamo sėklomis, tai tortukui priduos ypatinga prieskonį.

Receptą rasite čia.

 

Gardi ir sultinga vištiena - greitai ir be jokių riebalų

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Sultingus vištienos kepsnelius be jokių riebalų paruošti visai paprasta! Nereikia jokios ypatingos įrangos ar ingredientų, o ir, jei ruošite tiksliai pagal receptą, neištepsite keptuvės. Tiekite su daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.

 

Sveiki sausainukai be cukraus tik iš 3 ingredientų

 

Nuotraukos šaltinis "Tasha food boutique"

 

Traškūs ir gardūs sausainukai, kuriuos pagaminsite vos iš 3 ingredientų! O geriausia, kad jie saldūs ir be jokio pridėtinio cukraus - saldumo pakanka nuo bananų. Juos, beje, rinkitės kuo geriau prinokusius. Sausainukai sveikuoliški, todėl tiks ir mažiesiems ragautojams, ir sveikesnį gyvenimo būdą besirenkantiems suaugusiems.

Visas receptas čia.

 

Greiti kokosiniai saldainukai "Pūkučiai" su kondensuotu pienu

 

Nuotraukos šaltinis "Kūmutės virtuvė"

 

Tobuli saldainiai ir ragauti, ir grožėtis, ir dovanoti! Saldainiams tereikia trijų ingredientų ir trupučio kantrybės, kad pavyktų itin dailūs. Įdarui galite naudoti riešutus, džiovintas spanguoles ar slyvas - skanumėlis, puiki dovana bet kokia proga!

Visas receptas čia.

 

Greita tuno ir kreminio sūrelio užtepėlė

 

Nuotraukos šaltinis "Ant medinės lentelės"

 

Užtepėlė puikiai dera su trumpai orkaitėje apkepto prancūziško batono riekelėmis. Prireiks vos 3 ingredientų ir 5 minučių! Receptas labai greitas, todėl puikiai tinka paskutinės minutės pasiruošimui ar kai svečiai jau už durų. Tiekite su skrebučiais ar traškiomis duonos lazdelėmis.

Visas receptas čia.

 

Kondensuoto pieno ir sausainių triufeliai

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Labai dailūs ir labai skanūs triufeliai! Juos paruošti visiškai paprasta ir ir nereikia daug ingredientų! Sausainius galite naudotis šokoladinius, o jei neturite, juos pakeiskite paprastais ir į masę berkite kakavos - skonis bus kiek kitoks, bet nuostabus.

Visas receptas čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital