O kiek mėsos kukulių receptų žinote jūs? Dalinamės 39 mūsų mėgstamiausiais

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-01-17
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Mėsos kukuliai
@Shutterstock

Švediški, itališki, azijietiški... Mėsos kukulių pasirinkimas didžiulis! Tirštame padaže (grietinėlės ar pomidorų), lipnūs, ar traškūs? Mes atrinkome net 39 mėgstamiausius mėsos kukulių receptus, kuriais norime pasidalinti su Jumis. Skanių eksperimentų!

 

 

Taip paruošti kukuliai bus minkšti, sultingi, o itališkų skonio natų pomidorų padažas prie jų tobulai derės. Pats gaminimas labai paprastas, o kadangi kukulių kepimas vyksta orkaitėje, sutaupysite daug laiko. Tiek kukulius iškepti, tiek pasiruošti pomidorų padažą galite ir iš anksto, tada prieš patiekiant tereikės sudėti viską į kepimo indą ir keletui minučių pašauti į orkaitę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Daugelis mūsų puikiai žino, koks yra garsiųjų IKEA kukulių skonis, tačiau ar labai toli jis yra nuo autentiškų tradicinių švediškų kukulių? Kai pradėjau skaityti, daugelis šaltinių mane bandė įtikinti – nėra vieno vienintelio autentiško švediškų kukulių recepto. Receptų niuansai priklauso nuo šalies regiono, nuo šeimos tradicijų, nuo virtuvėje esančių kulinarinių knygų kolekcijos, galiausiai – nuo pačio žmogaus, ruošiančio kukulius. Nesunku tuo patikėti – juk visos šalys turi savo tradicinius patiekalus bei receptus, tačiau kiekvienose rankose tie receptai atgyja vis šiek tiek skirtingai. Man atrodo, kad tai netgi puiku – virtuvėje visuomet turėtų likti šiek tiek laisvės kūrybai, interpretacijoms ir atradimams.

Receptą rasite čia.

Burokėlių sriuba yra lietuviškos virtuvės klasika ir turbūt kiekvieni namai turi savo numylėtą receptą. Šįkart mes dalinamės savo mėgstamiausiu. Jis puikus tuo, kad be galo skanią sriubą išvirsite be galo greitai, vos per 30-40 minučių. Sriubai galite rinktis ir naminį sultinį. Burokėlių pakepinimas paryškina jų skonį, o pomidorų pasta, žiupsnelis kajeno ir šiek tiek rūkytos paprikos suteikia, regis, tokiam pažįstamam patiekalui naujų spalvų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Priklausomai nuo to, kaip kukulius patieksite, jie gali tapti sodriu rudenišku patiekalu, arba – maloniai nustebinti pavasarį pranašaujančiais skoniais. Skaičiuodami dienas iki vasaros, į meniu įtraukite daugiau žalių daržovių: šviežių špinatų lapelių, žaliųjų žirnelių. Pakepinkite šlakelyje aliejaus, užliekite grietinėle ir sultiniu, pagardinkite čederio sūriu, galiausiai – orkaitėje keptus sultingus kukuliukus paskandinkite šiame padaže, patroškinkite porą minučių. Patiekite nedelsiant, nes tiesiai nuo viryklės nukelti tokio tipo patiekalai patys gardžiausi – kol šilti, sultingi, švelnūs ir aromatingi. Išbandykite, labai gardu!

Receptą rasite čia.

Šis apkepas labai skanus, sušildantis ir greitai paruošiamas. Mėsos kukuliukai apkepami orkaitėje, tad nereikia kaisti keptuvės ir visas gaminimo procesas be galo paprastas. Prieskoniais ir pagardinimais drąsiai improvizuokite savo nuožiūra, pvz. į apkepą galima įmaišyti pakepintų saldžiųjų paprikų, morkų, brokolių ar kitų mėgiamų daržovių. Sūris irgi tiks bet koks jūsų mėgiamas/turimas, svarbu jog būtų gerai besilydantis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Minkšti ir sultingi vištienos kukuliai keptuvėje su ypatingu padažu. Jei neturite kietojo sūriu, galima keisti fermentiniu, bet jį taip pat smulkiai sutarkuokite. Patiekti tinka su ryžiais, daržovėmis ar duonos riekele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Meksikietiško stiliaus padažas su pomidorais ir pupelėmis be galo tinka prie kukulių. Labai aromatingas, skanus, sodraus skonio ir malonios tekstūros patiekalas, pagaminamas labai paprastai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Minkšti ir skanučiai maltos mėsos kukuliai daržovių patale. Papildomai galima išsivirti ryžių, išsikepti bulvyčių ar valgyti tiesiog su šviežios duonos riekele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Mėsos kukuliai - tikra klasika, kurią mėgsta visi. Tačiau ypatingai skanus kario mango padažas ir aromatingas mango čatnis minimaliomis pastangomis paprasčiausius vištienos kukulius perkelia į kitą lygį! Beje, taupant laiką čatnio galite ir negaminti, o vietoje jo kukulius patiekti su šviežio mango kubeliais. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Visai nesudėtingai ir labai greitai paruošiami kukulaičiai! Kepami orkaitėje, todėl nereikės ilgai suktis prie viryklės. Kukulaičiai kepa nuostabiai skaniame padaže, kuris labai tiks ir prie garnyro - bulvių košės ar ryžių.

Receptą rasite čia.

Sultingi, gardžiai apskrudę mėsos kukuliukai gali būti patiekiami patys vieni, kaip kotletukai, tačiau pabandykite juos patroškinti pomidorų padaže bei užkepti sūriu. Paprasta, lengva ir labai skanu! Į stalą tokį patiekalą galite patiekti su visa keptuve. Valgykite su ryžiais, bulvių koše ar tiesiog mirkydami riekę šviežios duonos į dosniai prieskoniais pagardintą pomidorų padažą.

Receptą rasite čia.

Puiki Tailando virtuvės įkvėpta užkandėlė, o ir paruošiama gana greitai! Tradiciškai šie kukuliai tiekiami būtent kaip užkandis, bet tikrai labai tinka ir kaip karštas patiekalas su ryžiais. Patiekiant labai tinka papildomai pabarstyti smulkintais svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis. Tradiciškai padažas kukuliams ruošiamas su Hoisin padažu, bet jo Lietuvos parduotuvėse rasti sudėtinga, todėl puikiai tiks salsvas barbekiu padažas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus variantas, kai įprastus kukuliukus galite pateikti ne kasdieniškai, o su įdomesniu padažu iš kokosų pieno.

Receptą rasite čia.

Kiekvienas šios sriubos šaukštas suteiks vis daugiau jaukumo, šilumos ir nuostabaus skonio, kuris Jus tiesiog kvieste kvies aplankyti Italiją ne tik savo virtuvėje, bet ir pačią šalį! Labai skani, žavi, spalvinga, kvapni, o geriausia, jog yra be galo soti, tad suvalgę vieną lėkštę šios sriubos sotūs būsite ilgai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Greitiems ir labai gardiems pietums puikiai tiks vištienos kukuliukai. Labai tinka tiekti su šviežiomis ar raugintomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanu ir paprasta jaukiems šeimos pietums. Padažas labai skanus, todėl rinkitės priedus, kurie pagelbės jį suvalgyti iki paskutinio lašelio, pvz., bulvių košę ar duonos riekelę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Sotus, gardus, labai paprastas ir lengvai pagaminamas troškinukas su mėsos kukulaičiais. Toks troškinys neabejotinai patiks tiek mažiems, tiek dideliems.

Receptą rasite čia.

Pavyko labai skaniai! Valgėme su bulvių koše ir šviežiomis salotomis. Dar labai skanu su raugintais agurkais, bet gaila neturėjau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Indrė, Gaminu sau

Labai skanūs kalakutienos kukuliai pomidorų padaže. Greta juos siūlo tiekti su spagečiais, bet bus skanu ir su kitokiais makaronais ar net visai kitokiu garnyru, pvz., buvlių koše ar į itališką sumuštinį!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Soti, jauki ir šildanti rudens derliaus, gausi sezoninių daržovių ir sultingų mėsos kukuliukų. Galite improvizuoti, į receptą įtraukdami dar daugiau įvairesnių daržovių, tačiau būtinai pradėkite nuo svogūnų, morkų ir salierų – tai trejetukas, kuriuo prasideda kone visos kvapniausių sriubų istorijos. Jei mėgstate sriubas šiek tiek aštresnes, įberkite žiupsnį kajeno pipirų, jei švelnesnes – praleiskite šią eilutę, nes ir švelnesnė sriubos versija yra labai gardi. Mėsos kukuliukus iš pradžių apkepkite, kol apskrus, ir tik tuomet dėkite į įpusėjusią virti sriubą. Taip jie bus ne tik dailesni, bet ir sultingesni, sodresnio skonio.

Receptą rasite čia.

Šis patiekalas puiki pietų idėja - nesudėtinga paruošti, bet kaip skanu ragauti! Patiekalą tinka gardinti šviežia kalendra arba pertražolėmis, tačiau svarbu žalumynus dėti pačioje gaminimo pabaigoje, kad išsaugotų savo puikų aromatą ir skonį. Ruošti galima su pievagrybiais ar apvirtais šaldytais miško grybais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Kukulaičiai labai skanūs, perpus maišyti su pievagrybiais ir daržovėmis. Nereikės suktis prie viryklės, o nuostabių aromatų prisipildys visi namai. 

Receptą rasite čia.

Šis apkepas – lengvai pagaminamas, sotus ir labai skanus. Čia ir karštas patiekalas ir garnyras vienoje formoje! Patiks ir mažiems, ir dideliems!

Receptą rasite čia.

Soti ir sušildanti sriuba puikiai tinka žiemiškiems pietums. Nesudėtinga pagaminti, o ir labai skani. Puikiai tinka pagardinti grietine prieš valgant.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštučiai mėsos kukuliukai kvapniame pomidorų padaže yra italų virtuvės pasididžiavimas. Jie dažniausiai valgomi užsikandant duonele ar tiekiami su spagečiais ar kitais makaronais. Pagaminami nesudėtingai, o skanu be galo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Kvapni ir tiesiog labai skani sriuba. Grybus galima naudoti šaldytus baravykus, bet puikiai tiks bet kokie kiti grybai, taip pat ir pievagrybiai.

Receptą rasite čia.

Labai paprastai pagaminamas ir labai skanus patiekalas, kuris patiko mūsų šeimynai. Beje, jeigu norite, kad bulvės iškeptų greičiau, jas dėkite ne taip tankiai arba prieš kepant trumpai apvirkite.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs ir ypatingi kotletai. Tradiciškai jie yra verdami aliejuje, bet jeigu norite sveikesnio varianto, galite kepti ir orkaitėje. Kadangi įdaromi kiaušiniu, šie kotletukai būna tikrai nemaži, tačiau taip skaniai sunaudosite daug virtų kiaušinių!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šį kartą dalinuosi labai paprasta ir skania sriuba. Seniai, jau iš viso šeimynai neviriau sriubos, tad ištaisiau padėtį!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Sultingi mėsos kukuliai, kuriems nepakartojamą skonį suteiks pomidorų ir žaliųjų pipirų padažas. Patiekti tinka su šviežiomis bulvytėmis ar bulvių koše, ryžiais, makaronais ar tiesiog duonos riekele. Jeigu gaminsite su šviežiais pomidorais, jų viršūnėles kryžmai įpjaukite, nuplikykite, nulupkite ir toliau gaminkite, kaip nurodyta recepte.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Minkšti ir labai skanūs, su skanutėliu grietinėlės padažu. Nereikia ilgai vargi, nes troškinasi orkaitėje, ruošti galima ne tik iš vištienos, bet ir kalakutienos, kiaulienos, jautienos ir kiaulienos mišinio. Tiekiama dažniausiai su bulvių koše ar ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šiek tiek kitokia agurkinė sriuba, bet labai skani ir soti. Ruošiama su ypatingai skaniais mėsos kukulaičiais, todėl ji tokia soti ir net nereikės antro patiekalo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai minkšti ir sultingi, gardūs maltos mėsos kukulaičiai. Graikiškai jie vadinami Soutzoukakia, dažniausiai ruošiami iš jautienos, bet galima maišyti perpus su kiauliena ar ruošti vien iš liesesnės kiaulienos. Jei ruošite su šviežiais pomidorais, reikėtų jų viršūnėles įpjauti "kryželiu", nuplikyti ir nulupti, o toliau viską ruošti pagal receptą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Čia tai bent derinys - Azijos skonis salotų laiveliuose. Tai lyg sumuštinukai ar takai be duonos.

Receptą rasite čia.

Labai gardūs ir sotūs vištienos kukulaičia0 su grybaisi baltame padaže. Miltų kiekį, sultinį, prieskonius, sojos padažą drąsiai reguliuokite pagal savo skonį. Valgome su makaronais, bulvytėmis, ryžiais, grikiais ar duonos riekele - visaip labai skanu.

Receptą rasite čia.

Greita užkepėlė su maltos mėsos kukuliais (juos ruoškite iš jautienos, kiaulienos ar paukštienos) ir žiediniais kopūstais. Žiedinius kopūstus galima keisti brokoliais. Labai skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Paprasta ir skanu. Jau senai gaminau, tad buvome pasiilgę. Aš padariau tokį aštroką, nes mums taip patinka. Patiekti su mėgstamu garnyru. Mes valgėme su bulvių-morkų koše ir burokėlių-raugintų agurkų mišraine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai skani, jauki ir sušildanti sriuba su lydytu sūreliu, daržovėmis (ar šis derinys ir Jums primena vaikystę), o kad būtų sočiau - ir mėsos kukulaičiais.

Receptą rasite čia.

Minkštučiai, sultingi ir labai gardūs maltos mėsos kukuliai ypatingame padaže. Valgome su makaronais, bulvių koše ar kitokiu mėgstamu garnyru.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai itališkai skambantis (bet iš tiesų amerikietiškas) skonių derinys - spagečiai su kukuliais ir sūriu. That's amore! (liet. Tai - meilė!).

Receptą rasite čia.

Sotūs ir gardūs mėsos kukulaičiai kiek kitaip - pagardinti ryžiais ir traškiu šoninės apvalkalu. Tai karštas patiekalas ir garnyras viename, kol kukuliai kepta (orkaitėje, todėl nereikės suktis prie viryklės!), galite paruošti daržovių salotų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Idėja pietums - plovas su mėsos kukuliukais.

Receptą rasite čia.

Skamba netikėtai? Jei mėgstate kepenėles, esame įsitikinę, kad šiek kukuliai Jums patiks!

Receptą rasite čia.

Daržoves galite rinktis kokias tik norite, turite ar mėgstate. Labai tinka ruošti su šviežiais kopūstais, tuomet skonis šiek tiek primena balandėlius. Kepa orkaitėje, tad nereikės visą laiką stovėti prie puodų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Šie kukulaičiai gavosi labai skanūs, minkšti ir sultingi. Jie puikiai tiks pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Kiekvienas gaminame savaip mėsos kukulaičius su savo mėgstamais prieskoniais. Tiesiog norėjau pasidalinti idėja, kaip kukulaičiai su bulvėmis gali būti patiekti. Labai skanūs ir pakankamai gražūs vėrinukai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Pagaliau prisiruošiau pagaminti mėsos kukulius su perlinėm kruopom. Mėsos ir perlinių kruopų derinys man labai patiko. Beje, kukulaičius trumpai patroškinau su grietinėle, jie minkšti ir labai skanūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Nedaugžodžiaujant galiu pasakyti, kad tai patiekalas - skaniau negu skanu. Pasigaminkite kukulius su ryžiais ir patys įsitikinsite jų skoniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

 

 

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital