O ką iš saldžių bulvių? Siūlome net 36 gardžius ir maistingus receptus!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2021-10-17
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Saldžių bulvių receptai
@Shutterstock

Turbūt daugeliui jau ragauti, o gal bent iš išvaizdos pažįstami batatai (Lietuvoje geriau žinomi saldžių bulvių vardu) yra itin mėgstami dėl maistinių medžiagų gausos, vitaminų ir ypatingo skonio. Saldžiosios bulvės yra maistingesnės ir ne tokios kaloringos kaip kad tradicinės bulvės. Be to, jos itin universalios - iš jų galima gaminti beveik visus patiekalus, kuriuos ruošiate su tradicinėmis bulvėmis, ir dar daugiau!

Kviečiami apsidairyti, išsirinkti iš šių net iš 36 puikių LaMaistas.lt skaitytojų ir projekto Skoniu.Blogas.LaMaistas.lt dalyvių receptų ir gardžiausius išbandyti!

 

Labai skanus, maistingas ir nesudėtingai paruošiamas patiekalas! Paruošti šiek tiek užtruks, bet rezultatas to tikrai vertas. Jeigu nemėgstate pupelių, jų galima visai nedėti ar pakeisti avinžirniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pagamintas iš saldžiųjų bulvių (ragaujant tuo sunku patikėti), pagardintas vos keletu priedų ir iškeptas be miltų, šis desertas ne tik labai skanus, bet ir maistingas. Pati braunio tekstūra - labai kreminė ir švelni, o skonis - labai šokoladinis. Kadangi gaminamas tik iš augalinės kilmės ingredientų, yra puikiai tinkamas net ir veganams.

Receptą rasite čia.

Kalakutiena (beje, ją galite keisti ir vištiena) ir saldžiosios bulvės dera neįtikėtinai puikiai. Drąsiai derinkite šiuos du ingredientus, kad ir ką beruoštumėte – apkepą, sriubą ar troškinį. Šis troškinys – švelnaus skonio, sotus, tačiau neapsunkinantis. Rinkdamiesi mėsa, perskaitykite sudėtį; geriausiai troškiniui tiks sultinga kalakuto šlaunelių mėsa. Saldžiąsias bulves pjaustykite stambiais gabalėliais, kad suvirtų iki visiško minkštumo, tačiau neprarastų formos ir nesukristų į tyrę. Jei mėgstate pikantišką rūkytos paprikos skonį, įberkite dosnesnį žiupsnelį – tasai dūmo prieskonis čia puikiai tinka! Patiekite su šaukštu graikiško jogurto ir gerai sunokusio avokado riekelėmis – jie suteiks patiekalui gaivumo, lengvumo, o taip pat papuoš dubenėlius.

Receptą rasite čia.

Kremiška ir labai gardi sriuba, kuri nuostabiais aromatais pripildys visus namus. Saldžių bulvių ir kokoso pieno derinys - laiko patikrinta klasika, kuri visada pasiteisina, o morkos suteikia sriubai papildomą skonių paletę. Vietoje morkų galima naudoti ir moliūgą, o vis kitokiam skoniui išgauti - skirtingus prieskonių mišinius - karį ar kitus mėgstamus

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kepti batatai, pagardinti tarkuotu sūriu ir smulkiai supjaustytais laiškiniais česnakais. Lengvai pagaminamas garnyras, kuris tinka beveik visiems patiekalams!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Gardus kiaulienos sprandinės kepsnio receptas, sukurtas žinomo Estijos mitybos specialisto, pagardintas saldžiomis bulvėmis - jos čia atsiskleidžia kaip puikus garnyras!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Tiesiog nuostabūs varškėtukai! Jais su malonumu mėgausis ir maži, ir dideli. Jeigu pasigaminę visų per kartą neįveiksite, juos galima užšaldyti, taip bus atsargų greitiems pietums ar vakarienei. Labai skanu su grietine ar natūraliu jogurtu. O jeigu nenorite suktis prie keptuvės, varškėtukus galite kepti ir orkaitėje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Natalija

Labai gardus bulves paruošti saldžias bulves - su šviežiomis salotomis. Kiek itališkas skonių derinys su kvapniais bazilikais ir pomidorais. Paprasta idėja nepaprastai vakarienei!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Natalija

Labai skanus, maistingas vištienos troškinukas su sadžiosiomis bulvėmis. Aušra pataria, kad, jeigu daržoves supjaustysite smulkiau, jos greičiau išsitroškins.

Receptą rasite čia.

Jei pabodo įprasti bulviniai blynai, rekomenduojame išbandyti šiuos! Paruošti nesudėtinga, o skonis tiesiog puikus. Labai skanus su šviežių daržovių salotomis, galima pagardinti grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šiam puikiam, kvapniam kariui galima naudoti įvairias daržoves: tiks ir moliūgai, cukinijos, žiediniai kopūstai, tik bus skaniau įmaišant ir stipresnio skonio daržovių, pvz., saldžiųjų paprikų. Karis ypač skanus su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Šie traškūs krekeriai yra be gliuteno, be lektinų ir be kiaušinių. Vos trys ingredientai, 20 minučių ir triauškinam. Krekeriai natūraliai salstelėję, bet tobulai tinka su sūriais priedais - užtepėlėmis, sriuba, sūriu ar salotomis. Patikėkite, jie be galo skanūs!

Receptą rasite čia.

Spalvinga ir labai skani užkandėlė. Avokadus rinkitės gerai prinokusius, taip užtepėlė bus itin kremiška ir skani. Šios užkandėlės labai gardžios tiek dar šiltos, tiek šaltos. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Šiuose skaniuose vafliuose galit slėpti įvairias daržoves: tarkuotas cukinijas, paprikas, svogūnus ar kt. Galite pridėti žolelių ir prieskonių. Šis puikus užkandis tiks ir patiems mažiausiems ir dideliems vaikučiams bei tėveliams.

Receptą rasite čia.

Maistingas ir naudingas patiekalas, kuris tiks pietums ar vakarienei. Šiek tiek užtruksite, kol iškeps bulvės, bet pats gaminimas labai nesudėtingas.

Receptą rasite čia.

Mėgstate kugelį, bet norite ko nors sveikesnio? Siūlome išbandyti šį puikų saldžių bulvių kugelį. Patiekti jį labai skanu su graikišku jogurtu, pabarsčius žalumynais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai nesudėtingai ir greitai paruošiamas spalvingas karis, kuris dar ir labai gardžiai suvalgomas. Lašišą galima keisti vištiena, krevetėmis, triušiena ar net avinžirniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šių vegetariškų mėsainių paplotėliai primena populiariuosius falafelius – ruošiami iš avinžirnių, jie yra panašios rupios tekstūros, tačiau papildomo minkštumo jiems suteikia saldžiosios bulvės. Gausiai pagardinkite juos prieskoniais, pomidorų pasta, šviežiomis petražolėmis – paplotėliai maloniai nustebins turtingu skoniu ir aromatu. Kad mėsainis būtų sultingas ir subalansuotų tekstūrų, pagardinkite jį trintais avokadais, gaiviomis sultenėmis, puikiai sunokusio pomidoro riekele ir plonomis raudonojo svogūno riekelėmis.

Receptą rasite čia.

Tobulas balansas tarp sūraus ir saldaus. Žuvį rinktis galite mėgstamą, čia tiks ir lašiša, skumbrė ar kitokia sūdyta/rūkyta žuvis. Pesto padažą galima naudoti naminį ar, taupant laiką, iš parduotuvės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Natalija

Traškios išorėje ir minkštutėlės viduje - tokios puikios šios bulvytės! Tinka kaip užkandis tiesiog su avokado padažu, kaip garnyras prie žuvies, mėsos ar daržovių patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Šie kąsneliai gaivūs, lengvai pikantiški ir pačiu ir sotūs. Mes juos gardinome lašiša, bet net ir be jos kąsneliai puikūs. Arba galima lašišą keisti agurkų griežinėliais, krevetėmis ar net silke. Varškės užtepėlės galite pasiruošti ir daugiau - ji šaldytuve puikiai gyvens bent 3-4 dienas ir labai tiks pagardinti ne tik šventinį užkandį, bet ir pusryčių sumuštinuką.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Paruošiami per kelias minutes, gardus ir spalva džiugina akis. Juos galite valgyti su salotomis, su mėgstamu padažu ar tiesiog vienus.

Receptą rasite čia.

Sveikuoliški kotletukai be jokių nereikalingų priedų! Vištiena ir saldžios bulvės - išties puikaus skonio derinys. Kepsneliai gardūs net ir atvėsę, tad labai tinka įsidėti pietums į darbą, net jei neturėsite galimybės jų pasišildyti.

Receptą rasite čia.

Šios spalvingos salotos papuoš tiek šventinį, tiek vakarienės ar pietų stalą. Paruošiamos super paprastai - kol kepa saldžių bulvių kubeliai (saldžių bulvių kubelius galima kepti ir iki 200 C laipsnių įkaitintoje ortaitėje, geriausia - naudojant funkciją su vėjeliu), tiesiog susipjaustykite daržoves ir viskas. Krapų padažas prie šių salotų tinka tobulai, bet jei skubate, tiks ir kitoks mėgiamas padažas ar tiesiog šlakelis alyvuogių aliejaus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Daržovių kepinimas prieš verdant sriubą suteikia dar išraiškingesnį skonį. Šią sriubą nesudėtinga paruošti, o skonis ypatingas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Dar viena puiki alternatyva traškioms bulvytėms fri - saldžių bulvių lazdelės! Traškios išorėje, minkštos viduje, o geriausia, kad keptos orkaitėje, o ne skrudintos aliejuje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Kristina, Ant medinės lentelės

Lyg ir bulviniai blyneliai, bet kitaip - nepaprastai skanūs būtent todėl, kad ruošiami iš saldžiųjų bulvių. Puiku ir tai, kad kepa orkaitėje, tad nereikės suktis prie viryklės. O pagardinus lašiša, norisi dar ir dar kąsnelio!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ ZIGMAS

Labai skanios ir maistingos salotos, kurios tiks lengviems, bet sotiems pietums. Su puikiu padažu, kurį drąsiai galima pritaikyti ir kitokioms salotoms!

Receptą rasite čia.

Kas galėtų paneigti, kad toks ingredientų derinys dvelkia Indija. Viliojantys kvapai, kreminis padažas ir nuostabus skonis! Dar vienas šio troškinio privalumas - paruošti jį užtrunka vos pusvalandį, tad greitai sotus būsite ne vien kvapais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Monkey dinner

Čirviniai blynai tikriausiai daugeliui kvepia savaitgalio pusryčiais. Na o šių blynelių ragautojai nė nesupras, kokie paslaptingi ingredientai juose slypi, o skonis maloniai nustebins.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ bubble kitchen

Dar vienas puikus pusryčių patiekalas, kuris taip pat tiks ir pietums, ir vakarienei. Omletui puikiai tiks ir įvairių sūrių likučiai bei jų mišiniai. Tiekti tinka su žalumynais ar šviežiomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ CranberryJam

Labai jaukiai nuteikiantis, gardžių kvapų pripildantis ir tikrai kitoks apkepas su obuoliais. Ragauti šio skanuolio galima ir šilto, ir jau atvėsusio. Papildomai į tešlą galima įmaišyti riešutų, kokoso drožlių. Galima kepti ne apkepo formoje, o keksiukų formelėse, tuomet reikėtų trumpinti kepimo laiką pagal formelių dydį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ keistai paprasta

Puiki, šiek tiek egzotiško skonio skonio sriuba - kremiška, maistinga ir sušildanti. Ypač tinka pabarstyti moliūgo ar sezamo sėklomis, saulėgrąžomis ar net smulkintais riešutais.

Receptą rasite čia.

Bulviniai blyneliai asociuojasi su traškia plutele ir spirgučių padažu? Šie nuostabūs skanuoliai kitokie, patiks smaližiams, ypač, jeigu tieksite pabarstę cukraus pudra ir su klevų sirupu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ CranberryJam

Taip, Jums nepasirodė, saldžias bulves galima naudoti net vaisių kokteiliams! Saldžioji bulvė kokteiliui suteiks sotumo ir salsvumo. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Kiek kitoks - labai spalvingas ir labai gardus humusas, kurį puikiai tinka kambinti daržovių juostelėmis, pvz., morkomis ar salierais, džiūvėsėliais ar duonos lazdelėmis. Paprastai paruošiamas ir tiesiog puikus užkandis.

Receptą rasite čia.

Šis skanėstas patiks ir mažiems, ir dideliems, o jo skonis puikus tiek šilto, tiek atvėsusio - tad pirmyn ragauti! Tai lyg sumuštinukai, bet su sveikesne alternatyva - saldžiųjų bulvių skrebučiais vietoje duonos!

Receptą rasite čia.

Daržovės saldžiuose kepiniuose tikriausiai jau nieko nenustebins, internete praūžęs cukinijų kepinių virusas po truputį užleidžia vietą saldžiosioms bulvėms - būtent dėl jų šie keksiukai tokie skanūs ir drėgni.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ CranberryJam

Įdarytų bulvių laiveliai - puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei, o jei norite šį patiekalą paįvairinti - išbandykite laivelius iš saldžiųjų bulvių. Receptas vegetariškas, o patiekiant be sūrio gali būti net ir veganišku.

Receptą rasite čia.

Taip, Jums nepasirodė! Iš saldžiųjų bulvių galima paruošti net nuostabų džemą, kurį galėsite tepti ant skrudintos duonos, tiekti su blyneliais ar kur tik sugalvosite, nes jis - nuostabus.

Receptą rasite čia.

Trinta, jaukiai visus namus nuostabių kvapų pripildanti, kremiška ir tikrai labai skani sriuba, kuri sušildys žiemą sužvarbusius. Patiekiant galima pabarstyti sūriu. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Voras tinkle

Penkių ingredientų blyneliai, kuriems nereikia miltų. Su nuostabiai derančiais šokolado gabalėliais. Neįmanoma atsispirti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Mukatanas

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital