Niekada mums grybų nebus per daug - 39 grybų receptai žiemai ir kasdienai!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-09-01
Grybų receptai
@ Shutterstock

Grybus marinuojame, kepame pyragus ir pyragėlius, ruošiame mišraines žiemai, jais gardiname kepsnelius ir visais šiais nuostabiais receptais  dalinamės ir su Jumis! O jei miške grybų rasti nepavyko, nenusiminkite, daugeliui receptų tiks ir pievagrybiai iš parduotuvės. Tad raitojamės rankoves ir kimbame į darbą! 

 

Kvapni, rudeniška grybų sriuba su daržovėmis. Skanioji sriuba sušildys žvarbią dieną bei pamalonins skrandį!  Labai kvapni, vaikystę primenanti grybų sriuba. Jeigu mėgstate, baigiant virti ją galima balinti tupučiu grietinės arba grietinėlės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ypatingai skani mišrainė. Mišrainę galima vėsiai saugoti žiemai, bet jį tokia puiki, kad vieną savaitgalį pagaminus, kitą - pusė jau gali būti suvalgyta, tad, jei turite daug grybų, rekomenduojame jos paruošti daugiau. Puikiai tinka prie žuvies, bulvyčių ar tiesiog užsikandant riekele duonos. Daržovių proporcijas galite keisti pagal savo skonį, ar vienas kitomis, galite dėti ir paprikos, ar kopūsto, jei mėgstate aštriau, galima dėti aitraus pipiro.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kremiškas, švelnaus skonio ir labai labai skanus vištiena, grybais ir sūriu. Valgome su ryžiais, duonos riekele ar kuo tik sugalvosite! Recepte naudojami pievagrybiai, bet jei turėsite miško grybų, bus dar gardžiau. Miško grybus šiam troškiniui reikėtų kruopščiai nuvalyti ir apvirti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikūs karšti sumuštiniai tiks tiek sotiems pusryčiams, tiek greitiems pietums ar vakarienei. Sumuštiniai labai skanūs ir atvėsę, todėl puikiai tiks net įsimesti su savimi į mokyklą ar pietums į darbą! Sumuštiniams galite rinktis tiek pievagrybius, tiek apvirtus ar net marinuotus miško grybus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Jeigu dar niekada neteko marinuoti grybų, neišsigąskite, tą padaryti visai nesudėtinga! Pagal šį puikų receptą paruošite labai skanų saldžiarūgštį marinatą, kuris tiks įvairiausiams miško grybams. Taip marinuoti grybai puikiai tiks ir sriubą pagardinti, ir ant sumuštinio, ir su paprasčiausiu svogūnu bei šlakeliu aliejaus. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Labai skanus, nebrangus, visai nesudėtingai paruošiamas grybų padažas. Gardu su blyneliais (paprastais lietiniais ar bulviniai blynais), prie kepsnelių, bulvių košės ar net tiesiog makaronais. Galima gaminti su pievagrybiais, voveraitėmis ar ūmėdėmis ar baravykais - visiems grybams jis labai tinka. Jeigu norite daugiau skonių, vietoje vandens padažui galima naudoti sultinį arba pieną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Kvapni ir labai skani grybų sriuba! Ypač tinka virti su šviežiomis, šiųmetinėmis bulvytėmis. Baliname grietinėle ar grietine, gausiai pabarstę šviežiais žalumynais.

Receptą rasite čia.

Šią puikią mišrainę galite gaminti iš bet kurių mėgiamų grybų. Gamindami su skirtingomis grybų rūšimis žiemai galite pasiruošti visą grybų mišrainių assorti su šiuo vieninteliu receptu! Labai skanu su riekele duonos, virtomis bulvėmis bei žuvies patiekalais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Žemaičių blynus tikriausiai mėgsta daugelis lietuviškos virtuvės gerbėjų! Kaip juos paruošti sveikiau? Kepkite orkaitėje, taip nenaudosite papildomų riebalų! Blynų įdarui galite naudoti pievagrybius ar apvirtus miško grybus - ir taip, ir taip bus labai skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Puikūs grybų maltinukai, lengvai pagaminami ir labai skanūs! Vietoje rudmėsių tinka ir bet kokie kiti miško grybai.

Receptą rasite čia.

Taip, akys Jūsų neapgauna, iš tiesų siūlome Jums pasigaminti guliašo iš grybų. Jis labai gardus, o padažas tiesiog užburs savo skoniais. Guliašo skanauti siūlome su bulvių koše ar ryžiais. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Pagal šį itin greitą receptą pagaminsite gardžią vakarienę net visai šeimai, bet įspėjame - apkepas toks skanus, kad gali nesinorėt dalintis! Tinka ruošti su pievagrybiais, o jeigu turite ir miško grybų, bus labai skanu ir su jais, tik, prieš dedant į apkepą, juos reikėtų apie 20 minučių apvirti. Jeigu norite išskirtinio skonio, apkepą galite papildomai pagardinti pelėsiniu sūriu ar žiupsniu itališkų žolelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Skanutėliai pyragėliai iš nebrangiai paruošiamos kefyro tešlos. Pyragėliai kepami keptuvėje, todėl orkaitėje galės tuo pačiu metu kepti kitos vaišės! O įdarą šiems pyragėliams galima rinktis ir be mėsos - vietoje jos puikiai tiks ir troškinti rauginti, ar švieži kopūstai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Dar viena puiki rudeniška grybų sriuba! Kvapni, soti ir sušildanti. Patiekiant labai tinka pabarstyti šviežiais žalumynais, o jeigu jų neturite, į dar verdančią sriubą tinka barstyti džiovintų žolelių.

Receptą rasite čia.

Skani, soti ir tiršta vištienos sriuba yra tai, ko mums reikia tokiu darganotu oru - puikiai pastebi Rita. Ji šiame recepte paprastai naudojamas bulves pakeitė makaronais, išbandykite ir įsitikinkite patys - tai tiesiog puikus derinys.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Grybai ir kopūstai - puikus derinys, ypač žiemai, kai ne taip paprasta mėgautis šviežiomis daržovėmis. Šis skanėstas tinkas ir kaip garnyras tiesiai iš stiklainio, tiek šiek tiek pašildyti ir patiekti su bulvėmis, rūkytomis dešrelėmis ar orkaitėje keptais šonkauliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Šie balandėliai - tikrai geras pasirinkimas, kai nesinori mėsos. Orkaitėje keptas patiekalas, nors labai dera lietuvių virtuvėje, nustebins savo kilme - tai patiekalas iš Afrikos! Beje, įdarui puikiai tinka ir pievagrybiai!

Receptą rasite čia.

Labai skanūs, minkšti ir putlūs pyragėliai su grybais, visaip kaip vaikystėje! Įdarui galima rinktis pievagrybius, apvirtus miško grybus ar net gerai išmirkytus džiovintus - kokių tik turite, nes šiuos pyragėlius tikrai verta išbandyti!

Receptą rasite čia.

Rudenį kugelį tiesiog privalu išbandyti pagardintą grybais! Šis receptas - dar vienas būdas paragauti klasikinio bulvių ir grybų derinio kitokiu pavidalu. Minkštutėlis kugelis, kurio kiekvienas kąsnelis tirps burnoje! O dar kvapni šoninė ir rudens grybais - skanumėlis! Tiekiti su grietine, o liesesniam variantui - su graikišku jogurtu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis puikus pyragas tiks ir gardžiai vakarienei, ir svečiui pavaišinti. Pyragas iškepa labai skanus ir sotus, puikiai tinka ragauti ir visiškai atvėsęs, todėl galima pasiimti ir pietums į darbą, net jei nėra galimybės pasišildyti.

Receptą rasite čia.

Tai tikro jaukumo namuose sukuriantis maistas - minkštučiai, sultingi kotletai su labai rudenišku įdaru. Jie puikiai derės su bulvių koše ar keptomis bulvytėmis, raugintomis daržovėmis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Minkštutės bandelės su labai kvapniu grybų įdaru! Pagal recepto proporcijas išsikepsite labai daug pyragėlių, tad jei neplanuojate vaišinti gausybės svečių, proporcijas galite mažinti. Pyragėlių įdarui galite rinktis džiovintus ar šviežius apvirtus grybus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabiai kvapni, švelni ir šiek tiek kremiška grybų sriuba, balinta grietine. Ji soti ir sušildanti.

Receptą rasite čia.

Kvapni, kremiška ir labai skani grybų sriuba, kurią tinka ruošti tiek iš pievagrybių (Odeta rekomenduoja nauodoti ruduosius), tiek iš miško grybų. Jei nemėgstate krevečių, neišsigąskite, jos naudojamos tik patiekiant ir tikrai nėra būtinos.

Receptą rasite čia.

Dailus, labai skanus užkandis, kurį pagaminti visai paprasta, jam net nereikės minkyti tešlos. Krepšeliai skanūs ir šilti, ir atvėsę, todėl juos užkandžiams galima paruošti ir iš anksto.

Receptą rasite čia.

Visai nesudėtingai paruošiamas (nereikia minkyti tešlos!) kepinys, kuris skanus ir šiltas, ir atvėsęs. O paragauti jo dažniausiai neatsisako net tie, kurie šiaip jau nevalgo grybų. Nuo stalo išgaruoja akimirksniu! Jeigu ruošite su miško grybais, o ne prievagrybiais, juos prieš tai nuvalykite ir apie 20 minučių apvirkite, gerai nuvarvinkite. Jeigu nemėgstate porų, juos galima pakeisti šviežiais svogūnais, tuomet jų kiekį reikėt šiek tiek sumažinti, pagal skonį.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingai, bet labai gardžiai marinuoti baravykai žiemai. Ypač skanu vėsų rudenį ar žiemą, prie karštų patiekalų ar net ant šventinio Kalėdų stalo!

Receptą rasite čia.

Labai gardus bulvių ir cukinijų apkepas su truškia plutele... O po ja slypi skanutėlis grybų įdaras! Įdarui galite rinktis pievagrybius, apvirtas voveraites ar kitus mėgstamus - visaip bus labai gardu. Jei bulves nutarsite tarkuoti smulkia tarka, patariame nupilti dalį skysčio, kad apkepas nebūtų pernelyg šlapias.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šių pyragėlių tešla yra iš moldaviškos virtuvės skrynios. Jie yra labai skanūs ir lengvai pagaminami. Šie pyragėliai paruošti su voveraitėmis, bet drąsiai galima rinktis ir kitus mėgstamus grybus. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai skanūs grybai, kurie ypač patiks mėgstantiems aštesnius skanėstus. O jeigu norite švelnesnio skonio, tiesiog nedėkite čili pipiro ir pamažinkite česnako (arba jį visai praleiskite, jeigu kartais nemėgstate).

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštučiai viduje ir su traškia plutele išorėje, o dar viduje laukia puiki staigmena - grybų įdaras! Tokie blyneliai ypač skanūs su tirpinto sviesto ir grietinės padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Daiva, Gudės hobis

Karštos bulvytės ir gardus įdaras - nuostabaus skonio derinys! Praktiškai neįmanoma atsispirti... Jei bulvytes norite paruošti greičiau, galite iš anksto, pvz., net iš vakaro, su lupenomis išvirti bulves, o vėliau jas tiesiog išskobti ir taip paruošti laivelius įdarui. Taip paruoštos bulvės iškeps dar minkštesnės! 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skanus ir visai nesudėtingai paruošiamas pyragas su grybais. Pyragas labai skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs, su gausiu sūriaus sluoksniu. Papildomai tinka gardinti žalumynais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Puiki idėja pietums ar vakarienei be mėsos! Grybai čia tinka patys įvairiausi - ir pievagrybiai, ir miško grybai, o jei neturite šviežių, galite naudoti džiovintus, tik juos tuomet reikėtų kelioms valandoms pamerkti. Kepti galima keptuvėje arba orkaitėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kokią nors šių kepsnelių versiją tikriausiai yra kepę daugelis, mėgstančių gaminti maistą namuose. Kepsnelių paruošimas itin nesudėtingas, o rezultatas labai gardus! Po sūrio plutele galite slėpti ne tik pievagrybius, bet ir miško grybus, morkas ar saulėje džiovintus pomidorus. Jeigu naudosite miško grybus, juos prieš tai reikėtų apie 20 minučių apvirti, gerai nukošti ir dar apie 10 - 15 minučių pakepinti. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Nuostabus vištienos troškinys orkaitėje, kuriam nereikia ilgo papildomo pasiruošimo ar marinavimo, o ir indų nereikės daug plauti - viskas ruošiama vienoje formoje! Labai skanu su riekele baltos duonos, ryžiais ar bulvių koše.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs pyragėliai su grybų įdaru. Jei rudenį pririnkote daug grybų ir turite šaldytų, galite naudoti juos, o jei ne - puikiai tiks ir pievagrybiai. Kai pyragėliai jau bus suformuoti, laukti reikės visai neilgai - iškepa vos per 15 - 20 minučių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai skanus marinatas grybams. Jis švelnus, nesudėtingai paruošiamas, puikiai tiks patiems įvairiausiems Jūsų mėgstamiems grybams!

Receptą rasite čia.

Labai gardūs ir sotūs vištienos kukulaičia0 su grybaisi baltame padaže. Miltų kiekį, sultinį, prieskonius, sojos padažą drąsiai reguliuokite pagal savo skonį. Valgome su makaronais, bulvytėmis, ryžiais, grikiais ar duonos riekele - visaip labai skanu.

Receptą rasite čia.

Kremiška trinta grybų sriuba su sūriu - pasakiškai skanu! Sūrį galima naudoti nebūtinai Brie, čia tiks ir su melsvuoju pelėsiu. Taip pat patiekiant labai tinka pabarstyti kepintos duonos kubeliais.

Receptą rasite čia.

Bulviniai kukuliai tiesiai iš vaikystės - šį kartą su grybų įdaru. Tai puiki idėja sotiems pietums ar vakarieni. Tiekti labai skanu su graikišku jogurtu, grietine, spirgučiais.

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiamas ir labai skanus grybų "befstrogenas" - tai puiki idėja pietums ar vakarienei be mėsos. Beje, jei naudosite augalinį pieną, patiekalas puikiai tiks ir veganams. Jei ruošite su miško grybais, juos prieš tai kruopščiai nuvalykite ir apvirkite. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Labai skani grybų mišrainė - padažas žiemai. Pavadinimas skamba įspūdingai, tačiau paruošti visai paprasta, o tinka beveik prie visko - ir kaip garnyras prie karštų patiekalų, ir tiesiog su virtomis bulvėmis, o dar labai skanu užsidėti ant skrudintos duonos riekelės ir vaišinti svečius gardžiais sumuštinukais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Labai skani, labai kvapni ir labai rudeniška sriuba! Sriuba gana tiršta ir kremiška, su pikantišku prieskoniu, tad patiks intensyvesnių skonių gerbėjams.

Receptą rasite čia.

Puikus būdas kiek kitaip patiekti kepsnius - tešloje su grybų ir sūrio įdaru. Vietoje kiaulienos galima naudoti paukštieną, o pievagrybius pakeisti apvirtais miško grybais. Tiekiame su mėgstamomis daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital