Niekada mums grybų nebus per daug - 39 grybų receptai žiemai ir kasdienai!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2021-09-02
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Grybų receptai
@ Shutterstock

Grybus marinuojame, kepame pyragus ir pyragėlius, ruošiame mišraines žiemai, jais gardiname kepsnelius ir visais šiais nuostabiais receptais  dalinamės ir su Jumis! O jei miške grybų rasti nepavyko, nenusiminkite, daugeliui receptų tiks ir pievagrybiai iš parduotuvės. Tad raitojamės rankoves ir kimbame į darbą! 

 

Kvapni, rudeniška grybų sriuba su daržovėmis. Skanioji sriuba sušildys žvarbią dieną bei pamalonins skrandį!  Labai kvapni, vaikystę primenanti grybų sriuba. Jeigu mėgstate, baigiant virti ją galima balinti tupučiu grietinės arba grietinėlės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ypatingai skani mišrainė. Mišrainę galima vėsiai saugoti žiemai, bet jį tokia puiki, kad vieną savaitgalį pagaminus, kitą - pusė jau gali būti suvalgyta, tad, jei turite daug grybų, rekomenduojame jos paruošti daugiau. Puikiai tinka prie žuvies, bulvyčių ar tiesiog užsikandant riekele duonos. Daržovių proporcijas galite keisti pagal savo skonį, ar vienas kitomis, galite dėti ir paprikos, ar kopūsto, jei mėgstate aštriau, galima dėti aitraus pipiro.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kremiškas, švelnaus skonio ir labai labai skanus vištiena, grybais ir sūriu. Valgome su ryžiais, duonos riekele ar kuo tik sugalvosite! Recepte naudojami pievagrybiai, bet jei turėsite miško grybų, bus dar gardžiau. Miško grybus šiam troškiniui reikėtų kruopščiai nuvalyti ir apvirti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @LaMaistas.lt

Puikūs karšti sumuštiniai tiks tiek sotiems pusryčiams, tiek greitiems pietums ar vakarienei. Sumuštiniai labai skanūs ir atvėsę, todėl puikiai tiks net įsimesti su savimi į mokyklą ar pietums į darbą! Sumuštiniams galite rinktis tiek pievagrybius, tiek apvirtus ar net marinuotus miško grybus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Be galo kremiška ir minkštutė - ši lazanija mums yra viena skaniausių ragautų ir turbūt pati gardžiausia kada nors ragauta lazanija su paukštiena. Valgant atrodo neįtikėtina, jog tokie nesudėtingi ingredientai gali susijungti į šį tobulą skonį. Taip, šiaip lazanijai (kaip ir daugumai jos lazaniškų pusserių) pagaminti laiko skirti reikės, ji tikrai nebus “pusvalandžio vakarienė”. Bet galime pažadėti, kad tai bus viena tų puikiųjų vakarienių, kurios minimos dar gerokai po to, kai dingsta paskutinis gabalėlis. Vietoje recepte naudojamų pievagrybių labai tinka ir kiti apvirti miško grybai, pvz., voveraitės, rudmėsės, baravykai ar kitokie.

Receptą rasite čia.

Labai skanus, švelnus ir greitai paruošiamas troškinys, kurį pamėgusi visa šeima. Jei norisi, galima tiekti su ryžiais, bulvėmis, šviežiomis daržovėmis ar kitu mėgstamu garnyru.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jeigu dar niekada neteko marinuoti grybų, neišsigąskite, tą padaryti visai nesudėtinga! Pagal šį puikų receptą paruošite labai skanų saldžiarūgštį marinatą, kuris tiks įvairiausiams miško grybams. Taip marinuoti grybai puikiai tiks ir sriubą pagardinti, ir ant sumuštinio, ir su paprasčiausiu svogūnu bei šlakeliu aliejaus. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Šis patiekalas puiki pietų idėja - nesudėtinga paruošti, bet kaip skanu ragauti! Patiekalą tinka gardinti šviežia kalendra arba pertražolėmis, tačiau svarbu žalumynus dėti pačioje gaminimo pabaigoje, kad išsaugotų savo puikų aromatą ir skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Labai skanus, nebrangus, visai nesudėtingai paruošiamas grybų padažas. Gardu su blyneliais (paprastais lietiniais ar bulviniai blynais), prie kepsnelių, bulvių košės ar net tiesiog makaronais. Galima gaminti su pievagrybiais, voveraitėmis ar ūmėdėmis ar baravykais - visiems grybams jis labai tinka. Jeigu norite daugiau skonių, vietoje vandens padažui galima naudoti sultinį arba pieną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Šį užkandį būtina pasigaminti vos grįžus iš grybavimo. Patiekalui naudojami gražiausi, sveikiausi, švariausi grybai. Gaminau su baravykais ir rudmėsėmis, taip pat tinka ir voveraitės. Galima ruošti su šviesia duona, tamsia ar kita mėgstama.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Kvapni ir labai skani grybų sriuba! Ypač tinka virti su šviežiomis, šiųmetinėmis bulvytėmis. Baliname grietinėle ar grietine, gausiai pabarstę šviežiais žalumynais.

Receptą rasite čia.

Ypatingai rudeniška sriuba grybų sezonui! Kremiška, švelnios tekstūros, su puikia baravykų aromato ir gardumo nata. Sriuba patiks ir mažiems, ir dideliems.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rima, Wise Taste

Labai skanus, kremiškas padažas tiesiai iš vaikysės. Puikiai tinka patiekti su virtomis šviežiomis bulvytėmis, su kepta vištiena, su makaronais, ryžiais ar net grikiais!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šią puikią mišrainę galite gaminti iš bet kurių mėgiamų grybų. Gamindami su skirtingomis grybų rūšimis žiemai galite pasiruošti visą grybų mišrainių assorti su šiuo vieninteliu receptu! Labai skanu su riekele duonos, virtomis bulvėmis bei žuvies patiekalais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Žemaičių blynus tikriausiai mėgsta daugelis lietuviškos virtuvės gerbėjų! Kaip juos paruošti sveikiau? Kepkite orkaitėje, taip nenaudosite papildomų riebalų! Blynų įdarui galite naudoti pievagrybius ar apvirtus miško grybus - ir taip, ir taip bus labai skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Puikūs grybų maltinukai, lengvai pagaminami ir labai skanūs! Vietoje rudmėsių tinka ir bet kokie kiti miško grybai.

Receptą rasite čia.

Taip, akys Jūsų neapgauna, iš tiesų siūlome Jums pasigaminti guliašo iš grybų. Jis labai gardus, o padažas tiesiog užburs savo skoniais. Guliašo skanauti siūlome su bulvių koše ar ryžiais. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Pagal šį itin greitą receptą pagaminsite gardžią vakarienę net visai šeimai, bet įspėjame - apkepas toks skanus, kad gali nesinorėt dalintis! Tinka ruošti su pievagrybiais, o jeigu turite ir miško grybų, bus labai skanu ir su jais, tik, prieš dedant į apkepą, juos reikėtų apie 20 minučių apvirti. Jeigu norite išskirtinio skonio, apkepą galite papildomai pagardinti pelėsiniu sūriu ar žiupsniu itališkų žolelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Skanutėliai pyragėliai iš nebrangiai paruošiamos kefyro tešlos. Pyragėliai kepami keptuvėje, todėl orkaitėje galės tuo pačiu metu kepti kitos vaišės! O įdarą šiems pyragėliams galima rinktis ir be mėsos - vietoje jos puikiai tiks ir troškinti rauginti, ar švieži kopūstai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai skani, vasariškai - rudeniška "galetė" su tobulu skonių deriniu: bulvytėmis ir voveraitėmis. Pyragas skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Skanus ne tik įdaras, bet ypatingai gardi ir tešla. Pyragas tinka vegetarams: ruošiamas be kiaušinių ir mėsos, bet, jei norite, papildomai galima pagardinti kepinta šonine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Greiti ir labai skanūs sumuštinukai tiems, kas mėgsta grybus! Vietoje pievagrybių tinka ir baravyklų ar rudmėsių riekelės ar voveraitės, todėl puikiai tiks užkandžiams po grybavimo! Papildomai galima dėti rūkytos ar vytintos mėsytės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dar viena puiki rudeniška grybų sriuba! Kvapni, soti ir sušildanti. Patiekiant labai tinka pabarstyti šviežiais žalumynais, o jeigu jų neturite, į dar verdančią sriubą tinka barstyti džiovintų žolelių.

Receptą rasite čia.

Sotiems ir gardiems pietums labai tinka bulvių, grybų ir sūrio apkepas. Beje, šiam apkepui galima naudoti ir pievagrybius, ir miško grybus. Jei norisi stipresnio skonio, galima naudoti čedarį ar kietąjį sūrį arba maišyti su fermentiniu, bet šį kartą ruošiau tik su fermentiniu ir buvo labai skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Grybai ir kopūstai - puikus derinys, ypač žiemai, kai ne taip paprasta mėgautis šviežiomis daržovėmis. Šis skanėstas tinkas ir kaip garnyras tiesiai iš stiklainio, tiek šiek tiek pašildyti ir patiekti su bulvėmis, rūkytomis dešrelėmis ar orkaitėje keptais šonkauliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Šis receptas – analogas tradiciniam voveraičių gamybos būdui – grietinėlėje/grietinėje. Natalija rekomenduoja valgyti su saldžiom bulvėm, sorgų kruopom (pavyksta beveik rizotas-hibridas), kepintais keto picos pado paplotėliais.

Receptą rasite čia.

Skani, soti ir tiršta vištienos sriuba yra tai, ko mums reikia tokiu darganotu oru - puikiai pastebi Rita. Ji šiame recepte paprastai naudojamas bulves pakeitė makaronais, išbandykite ir įsitikinkite patys - tai tiesiog puikus derinys.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Labai skanus ir sotus apkepas su grybais. Jis patiks visai šeimai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Nuostabaus skonio paštetas su baravykų nata - šį, tokį gausų baravykais rudenį, puiki proga išbandyti šį receptą!

Receptą rasite čia.

Šie balandėliai - tikrai geras pasirinkimas, kai nesinori mėsos. Orkaitėje keptas patiekalas, nors labai dera lietuvių virtuvėje, nustebins savo kilme - tai patiekalas iš Afrikos! Beje, įdarui puikiai tinka ir pievagrybiai!

Receptą rasite čia.

Rudenį kugelį tiesiog privalu išbandyti pagardintą grybais! Šis receptas - dar vienas būdas paragauti klasikinio bulvių ir grybų derinio kitokiu pavidalu. Minkštutėlis kugelis, kurio kiekvienas kąsnelis tirps burnoje! O dar kvapni šoninė ir rudens grybais - skanumėlis! Tiekiti su grietine, o liesesniam variantui - su graikišku jogurtu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis puikus pyragas tiks ir gardžiai vakarienei, ir svečiui pavaišinti. Pyragas iškepa labai skanus ir sotus, puikiai tinka ragauti ir visiškai atvėsęs, todėl galima pasiimti ir pietums į darbą, net jei nėra galimybės pasišildyti.

Receptą rasite čia.

Tai tikro jaukumo namuose sukuriantis maistas - minkštučiai, sultingi kotletai su labai rudenišku įdaru. Jie puikiai derės su bulvių koše ar keptomis bulvytėmis, raugintomis daržovėmis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Nuostabiai kvapni, švelni ir šiek tiek kremiška grybų sriuba, balinta grietine. Ji soti ir sušildanti.

Receptą rasite čia.

Dailus, labai skanus užkandis, kurį pagaminti visai paprasta, jam net nereikės minkyti tešlos. Krepšeliai skanūs ir šilti, ir atvėsę, todėl juos užkandžiams galima paruošti ir iš anksto.

Receptą rasite čia.

Kvapni, kremiška ir labai skani grybų sriuba, kurią tinka ruošti tiek iš pievagrybių (Odeta rekomenduoja nauodoti ruduosius), tiek iš miško grybų. Jei nemėgstate krevečių, neišsigąskite, jos naudojamos tik patiekiant ir tikrai nėra būtinos.

Receptą rasite čia.

Visai nesudėtingai paruošiamas (nereikia minkyti tešlos!) kepinys, kuris skanus ir šiltas, ir atvėsęs. O paragauti jo dažniausiai neatsisako net tie, kurie šiaip jau nevalgo grybų. Nuo stalo išgaruoja akimirksniu! Jeigu ruošite su miško grybais, o ne prievagrybiais, juos prieš tai nuvalykite ir apie 20 minučių apvirkite, gerai nuvarvinkite. Jeigu nemėgstate porų, juos galima pakeisti šviežiais svogūnais, tuomet jų kiekį reikėt šiek tiek sumažinti, pagal skonį.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingai, bet labai gardžiai marinuoti baravykai žiemai. Ypač skanu vėsų rudenį ar žiemą, prie karštų patiekalų ar net ant šventinio Kalėdų stalo!

Receptą rasite čia.

Šių pyragėlių tešla yra iš moldaviškos virtuvės skrynios. Jie yra labai skanūs ir lengvai pagaminami. Šie pyragėliai paruošti su voveraitėmis, bet drąsiai galima rinktis ir kitus mėgstamus grybus. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Skanus ir visai nesudėtingai paruošiamas pyragas su grybais. Pyragas labai skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs, su gausiu sūriaus sluoksniu. Papildomai tinka gardinti žalumynais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Minkštučiai viduje ir su traškia plutele išorėje, o dar viduje laukia puiki staigmena - grybų įdaras! Tokie blyneliai ypač skanūs su tirpinto sviesto ir grietinės padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Daiva, Gudės hobis

Puiki idėja pietums ar vakarienei be mėsos! Grybai čia tinka patys įvairiausi - ir pievagrybiai, ir miško grybai, o jei neturite šviežių, galite naudoti džiovintus, tik juos tuomet reikėtų kelioms valandoms pamerkti. Kepti galima keptuvėje arba orkaitėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabus vištienos troškinys orkaitėje, kuriam nereikia ilgo papildomo pasiruošimo ar marinavimo, o ir indų nereikės daug plauti - viskas ruošiama vienoje formoje! Labai skanu su riekele baltos duonos, ryžiais ar bulvių koše.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs pyragėliai su grybų įdaru. Jei rudenį pririnkote daug grybų ir turite šaldytų, galite naudoti juos, o jei ne - puikiai tiks ir pievagrybiai. Kai pyragėliai jau bus suformuoti, laukti reikės visai neilgai - iškepa vos per 15 - 20 minučių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai gardūs ir sotūs vištienos kukulaičia0 su grybaisi baltame padaže. Miltų kiekį, sultinį, prieskonius, sojos padažą drąsiai reguliuokite pagal savo skonį. Valgome su makaronais, bulvytėmis, ryžiais, grikiais ar duonos riekele - visaip labai skanu.

Receptą rasite čia.

Bulviniai kukuliai tiesiai iš vaikystės - šį kartą su grybų įdaru. Tai puiki idėja sotiems pietums ar vakarieni. Tiekti labai skanu su graikišku jogurtu, grietine, spirgučiais.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital