Šventiški tortai - 47 ypatingi receptai Kalėdoms ir Naujiesiems metams pasitikti

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-12-11
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 73)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 73)
Šventiški tortai - 47 ypatingi receptai Kalėdoms ir Naujiesiems metams pasitikti
@ Shutterstock

Artėja didžiausios žiemos šventės, tie momentai, kai prie stalo susirenka draugai ir artiemieji, bendrauja, skanauja bei jaukiai leidžia laiką. Tokiais momentais nepamirštame ir saldžių, jaukių gardumynų ir kepinių, kuriuos taip skanu ragauti.

Jei norite per ypatingas progas draugus ir artimuosius nustebinti nostalgiškais skanėstais arba palepinti naujais skoniais, pavaišinkite juos fantastiškai skaniu naminiu tortu! Nežinote, kokiu? Mes skubame Jums į pagalbą ir siūlome rinktis net iš 47 nuostabių receptų.
 

Šokoladiniai migdolų miltų biskvitai, bavariškas kremas su lazdyno riešutais, bavariškas kremas su juoduoju šokoladu, traškutis su pralinė bei šokoladu ir juodojo šokolado glaistas. Visa tai sukuria tobulą tortą, kuris tiks bet kokiai šventei. Ir nors iš pirmo žvilgsnio tortas gali pasirodyti sudėtingas, tačiau sekant receptą žingsnis po žingsnio ir atkreipus dėmesį į patarimus, jį pagaminsite be didelių iššūkių. Patikėkite, visas laikas praleistas gaminant šį šedevrą, tikrai yra vertas šio skonio. 

Receptą rasite čia.

Skonis ir kvapas tokie šventiškai nuteikiantys, jaukumą suteikiantys! Labai gardus, gaivus tortas, kuriam tikrai sunku atsispirti. Beje, sustingusio torto viršų galima aplieti ir šokoladu, pagardintu trupučiu cinamono ar meduolių prieskonių, bet aš liejau naminiu sausainių sviestu (tinka ir pirktinis).

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Pasakiškai skanus špinatų tortas su puriu kremu, su braškėmis ir želė gabaliukais. Špinatų skonio biskvite visai nesijaučia. Tai neįprastas ir labai gražus tortas, kuris papuoš jūsų šventės stalą. 

Receptą rasite čia.

Tokį tortą net nemirktelėjus būtų galima vadinti tortų karaliumi! Nors iš pirmo žvilgsnio Griliažinis tortas gali pasirodyti labai saldus kepinys, tačiau tai puikiai subalansuotas desertas. Vaniliniai ir šokoladiniai biskvitai, sulaistomi kavos sirupu, kuris ne tik suteikia tortui drėgnumo, bet ir praturtina jį gilesniu, kiek kartesniu skoniu. Nors žmonės dažniausiai bijo sviestinių kremų tortuose, tačiau čia naudojamas kremas ne per riebus - gaminamas jis ne tik iš sviesto, bet ir grietinėlės, kuri suteikia puresnės bei švelnesnės tekstūros! Galiausiai griliažas tortui prideda dar vieną tekstūrą ir natą - taip laukiamą traškumą bei rudeninį šiltumą. Pažadame, kad visų, net ir išrankiausių, svečių širdys, patiekus tokį desertą, bus pavergtos.

Receptą rasite čia.

Yra paprasti tortai ir yra karališki tortai. Šis priklauso būtent pastarajai kategorijai. Sviestiniai trapūs lakštai susijungdami kartu su morengu bei riešutais sukuria tobulus sluoksnius, o burnoje tirpstantis karamelinis kremas apjungia viską į nuostabią visumą. Gabalėlis šio torto tikrai sužavės visą šeimą ar draugus! 

Receptą rasite čia.

Medaus tortas. Daug plonų meduolinės tešlos lakštelių, perteptų grietinės kremu, pagardintu lašeliu citrinos sulčių. Produktų čia nereikia daug, o ir tie patys – visai paprasti. Bet čia pat reikėtų sau priminti amžiną tiesą: mažiau yra daugiau. Daug nostalgiškų akimirkų kiekviename gabalėlyje. 

Receptą rasite čia.

Vietoj sviestinio kremo šioje Napoleono versijoje naudojami du lengvesni - pistacijų ir baltojo šokolado. Na, o vietoj tradicinės uogienės čia naudojama pistacijų pasta, kuri nuostabiai subalansuoja šį dievišką tortą.

Receptą rasite čia.

Nors šis tortas tikrai skiriasi nuo tradicinio varianto, tačiau skonis - pasakiškai geras. Tradicinius medaus lakštus čia keičia medaus biskvitai, gardinti kalėdiniai prieskoniais, apelsinų žievelėmis ir sultimis. Šie auksiniai biskvitai vėliau sulaistomi apelsininiu sirupu, aptepami apelsininiu ir apelsininiu maskarponės kremais.

Receptą rasite čia.

Yra tortų, kurie skaniai suvalgomi, o tada – lengvai pamirštami. Ir yra tokių, kurių receptai dar nespėjus išplauti lėkščių nugula užrašų knygelėje. Tasai receptas sklando visur – ir tikrai ne veltui! Kad ir kaip ten bebūtų – kepėte jį kartą, dešimt ar dar niekada – kviečiame išsikepti. 

Receptą rasite čia.

Drauge su krentančiomis snaigėmis į namus žingsnis po žingsnio atkeliauja Kalėdų laukimas. Ir šis tortas būtent toks - ir skoniu, ir išvaizda lyg nužengęs iš žiemos pasakos. Gardintas imbieriniais sausainiais, spanguolėmis ir apelsinais, kremiškas ir su kiekvienu kąsniu sutirpstantis burnoje. Kaip ir daugeliui nekeptų tortų taip ir šiam paruošti užtruksite vos 30-40 minučių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Trapus, tirpstantis burnoje ir su kiekvienu kąsneliu vis labiau žavintis. Kijevo tortą sudaro trapūs, lazdyno riešutų sklidini morengai, kurie prieš naudojant, labai gerai išdžiovinami. Šie morengai pertepami puriu vaniliniu sviestinu kremu, kuris gaminamas su kondensuotu pienu. Skonių ir tekstūros paletę užbaigia šokoladinis glaistas - kuris užliejamas ant torto viršaus. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Banga, Wavy Kitchen

Dalinamės savo pačiu mėgstamiausiu Niujorko stiliaus sūrio torto receptu. Mums jį patinka tiekti su vyšnių uogiene ar vyšnių padažu. Bet net ir be jo šis tortas nuostabus.

Receptą rasite čia.

Šis sūrio tortas pavyksta neįtikėtinai kremiškos tekstūros ir nuostabaus skonio. Jei norite kažko naujo, labai rekomenduojame išmėginti šį receptą. Beje, pagrindui galite naudoti ne tik vaflius, bet ir mėgstamus sausainius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šventiniam stalui – šventiškas tortas su spanguolėmis. Šiam tortui Ieva kepė iki šiol savo mėgstamiausią šokoladinį biskvitą su marcipanu. Jis minkštas, purus ir labai skanus. Šis tortas yra ne per saldus, su rūgštele, kurios suteikia spanguolių įdaras. Jei norisi saldžiau, galima reguliuoti spanguolių įdaro ir maskarponės kremo cukraus kiekį. Puoškite pagal fantaziją. Ieva šįkart papuošė cukruotomis spanguolėmis, kinkanais ir rozmarino šakelėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ieva, Dar kąsnelį

Medaus tortą drąsiai galima būtų priskirti nostalgiškai Kalėdinei klasikai. Visgi, nors ir kaip mylėtume tam tikrus desertus, tokie patys kepiniai kartais gali šiek tiek pabosti. Būtent todėl visada smagu į virtuvę įnešti šiek tiek eksperimentų, atrasti naujų variacijų ir “atnaujinti” visiems žinomą deserto skonį. Būtent taip eksperimentuojant gimė ir šis nuostabus tortas. 

Receptą rasite čia.

Opera tortas - tai pasaulyje puikiai žinomas desertas, kuris jau tapo prancūziška klasika. Klasikinis šis desertas ne tik savo istorija, bet ir precizišku skoniu. Plonus, minkštus, migdolinius Jaconde biskvitus, gausiai sulaistytus kavos sirupu, papildo švelnus sviestinis kavos kremas ir burnoje tirpstantis juodojo šokolado ganašas su apelsinais. Viską užbaigia blizgantis šokoladinis glaistas. Visas šis derinys sudaro tobulą desertą, kuriam neįmanoma atsispirti. 

Receptą rasite čia.

Prancūzišką plikytų pyragėlių bokštą Croquembouche galima būtų drąsiai pavadinti desertų karaliumi. Jis pasižymi ne tik pakeriančia ir žadą atimančia išvaizda, tačiau ir ypatingu skoniu bei tekstūrų gausumu. Minkštas plikytas pyragėlis, švelnus, burnoje tirpstantis vanilinis kremas ir traški karamelė - visa tai susijungia į tobulą derinį, kuris sužavės net griežčiausius maisto kritikus. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Banga, Wavy Kitchen

Didelis, aukštas, nuostabiai skanus. Lyg saldžių švenčių pažadas, lyg jaukumo, šilumos ir meilės simbolis. Po gabalėlį visiems, kurie brangūs – lai būna tai dar viena graži akimirka į mielų prisiminimų albumą.

Receptą rasite čia.

Šis tortas yra nerealus. Lengvai pagaminamas, egzotiško skonio, turtingas įvairių tekstūrų ir skonio kontrastų. Pats aktyvaus gaminimo laikas tilps į valandą ar dar mažiau, tereikės papildomai luktelėti, kol sluoksniai sustings. Vizualinį įkvėpimą šiam tortui radau RecipeTinEats tinklaraštyje, bet patį receptą pritaikiau pagal savo skonį ir nekeptų tortų gaminimo patirtį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ar norėtumėt tokią Kalėdų eglę papuošti ir savo namuose? Prireiks šiek tiek laiko, šiek tiek kruopštumo ir lipnia morengų mase tikriausiai išsitepsit nosis bei megztinio rankoves, bet – verta! Leiskitės į šį nuotykį ir šventes sutikit nuo lūpų kampučių braukdami saldžiausius morengo gabalėlius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė

Sodrus biskvitas, lyg sniegas purus ir lengvas kremas ir viską vainikuojančios vyšnios su rūgštele. Šis tortas ne tik nudžiugins kiekvieną jūsų svečią, bet ir papuoš stalą tikra Kalėdine nuotaika.

Receptą rasite čia.

Mėgstate citrinas? Sutinkate, kad desertas nebūtinai turi būti saldus, o ir rūgštelė jame puikiai tinka? Manau, kad tuomet patiks ir šis tortukas! Jame susipina purus biskvitas, švelnus maskarponės sūrio kremas ir saldžiai rūgštus citrinų kremas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ieva, Dar kąsnelį

Karamelė. Šokoladas. Kepinti lazdynų riešutai.  Saldus, sunkus, sodrus ir turtingas savo skoniu. Vieno gabalėlio pakaks pasaldinti visai dienai, bet kiekvienas mažas jo kąsnelis bus vertas tos saldžios nuodėmės.

Receptą rasite čia.

Niujorko sūrio tortas - tikrų tikriausia klasika, kurios ragavę yra tikriausiai daugelis smaližių. Švelni vyšnių rūgštelė tobulai dera su torto saldumu, bet vietoje vyšnių taip pat tinka ir kitos šaldytos uogos ar švieži/konservuoti vaisiai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Paris-Brest yra vienas žymiausių, ir greičiausiai vienas skaniausių, klasikinių Prancūzijos desertų. Akį traukianti išvaizda bei ypatingas skonių ir tekstūrų derinys - tai, kas vieną kartą paragavus, neleidžia pamiršti šio skanėsto. Minkštutė plikyta tešla, gardinta migdolų riekelėmis, riešutų pasta, burnoje tirpstantis kava ir riešutais kvepiantis grietinėlės kremas.

Receptą rasite čia.

Be galo skanus, gaivus ir labai šventiškai atrodantis tortas, kurį pagaminti užtrunku vos pusvalandį. Jogurtas bei vaisiai šiam skanėstui suteikia gaivos, o maskarponė ir gritinėlė - kremiškumo bei purumo. Šis tortas yra vienas mano mėgstamiausių šventėmis kvepiančių žiemos desertų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai gardus, pagaminti nesunku, o ir produktai paprasti, neįmantrūs. Pertepimui rinkitės mėgstamą uogienę, ypač tiks rūgštesnės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Toks tortas ypač populiarus Vakarų Europoje, o šį pavasarį siūlome jį pakviesti ir į lietuvišką virtuvę! Tortas kremiškas, saldus ir labai skanus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Pasakiškai skanus, minkštutėlis, drėgnas, toks skaniai karamelinis. Ir tikrai nieko jam netrūksta, tik puodelio juodos stiprios kavos ir laisvos valandėlės pasimėgavimui.

Receptą rasite čia.

Šis sūrio tortas tikrai vertas ovacijų! Toks kremiškas, kažkuo primenantis raffaello saldainį, tik dar pagardintą šokoladu. Idealiai tiks norint pasilepinti ar nustebinti brangius žmones jiems svarbiomis progomis Šokoladinis viršus, žinoma, nebūtinas, bet jis labai tinka.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis internete garsus tortas yra tikrai labai skanus ir super paprastai pagaminamas. Kituose receptuose jam dažnai naudojami atskirai iškepti trupiniai, bet šis daromas greičiau ir vietoje jų naudojam sausainiai. Šis torto receptas bazinis, tad juo drąsiai galite improvizuoti, pvz. į kremą papildomai įspausti citrinos sulčių ir/ar įtarkuoti žievelės, ant apatinio kremo sluoksnio papildomai užtepti rūgštesnės uogienės, dalį sausainių pakeisti smulkintais riešutais ar kaip tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Visiems, mėgstantiems Napoleono tortą, bet neturintiems laiko ar kantrybės jį gaminti! Puikiam Tinginių Napoleonui prireiks vos kelių ingredientų. Puošti galite tirpintu šokoladu, uogomis, o prieš ragaudami bent kelias valandas, o geriau pernakt, palaikykite šaldytuve. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai labai skanus, subtiliai kapučino kava kvepiantis, su malonia tekstūra ir riešutų gabalėliais... Pasakiškai skanus ir labai pieniškas tortas - su sūriu, grietinėle ir grietine!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai paprastas ir skanus. Tortas švelnaus skonio, minkštas, kremiškas, ir jame dailiai matosi visi sluoksniai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Originaliai Kijevo tortas gaminamas su sviestiniu kremu, bet galima eksperimentuoti ir išbandyti jo puikius riešutų sklidinus morengus ir su kitokiais kremais. Šįkart šis skanumynas ruošiamas su maskarponės kremu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rima, Wise Taste

Šis tortas “Zebriukas” yra ne tik gardus, bet ir įdomesnis nei įprastas. Neriebus, bet sotus ir labai labai skanus. Galima šaldyti šaldiklyje ar šaldytuve. Uogos šiam tortui tinka tiek šviežios, tiek šaldytos.

Receptą rasite čia.

Tai nuostabaus gaivumo ir lengvumo biskvitinis tortas, nustebinantis savo skonių palete. Į kremą taip pat galite įdėti vanilės ar migdolų ekstrakto, bet nėra būtina.

Receptą rasite čia.

Gaivus ir spalvingas mango tortas - galima ruošti su mangų tyre, konservuotais ar šviežiais mangais. Jei norite mažesnio galite produktų imti per pusę mažiau.

Receptą rasite čia.

Labai greitas ir nesudėtingai pagaminamas tortas, reikės tik trupučio kantrybės, kol jis pastovės ir sustings, o visi nuostabūs skoniai persipins tarpusavyje.

Receptą rasite čia.

Liucija pataria: kremo saldumą reguliuokite pagal savo skonį ir jogurto saldumą. Nepabijokite įdėti daugiau cukraus, jeigu atrodo, kad reikia. Sirupo saldumą/rūgštumą taip pat reguliuokite pagal save, priklausomai kokio saldumo/rūgštumo yra persikų sirupas likęs nuo konservuotų persikų. Taipogi, nepamirškite atsargiai elgtis su želatina, kad tirpinant mikrobangėje želatina neperkaistų ir maišant į kremą būtų pakankamai atvėsusi, bet dar skysta (kad galėtumėte plona srovele pilti į kremą). Skanaus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Žinoma, jo skonis skiriasi nuo klasikinio cheesecake’o, jis toks riešutiškesnis. Galima lažintis, kad valgantieji niekada neatspės, iš ko pagamintas šis garduolis, o tiesiog mėgausis kiekvienu ultra kremišku kąsneliu ir klausinės recepto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Sunkus, sodrus, riebus, intensyvaus skonio tortas; toks šis meduolinis karamelinis tortas. Kvapnūs cinamonas ir imbieras tobulai atsiskleidžia saldžiuose kepiniuose. Ne veltui jie kvepia lyg balta žiema ir lyg artėjančios Kalėdos – jų aromatas pilnas saldumo ir vaikiškos nostalgijos. Įmaišykite po dosnų žiupsnį šildančių prieskonių į torto biskvitą, ir visi namai prisipildys malonaus aromato. O kur dar visa stiklinė medaus – biskvitas iškeps drėgnas, tvirtas, sunkus. Lyg minkštas meduolis; ar prisimenat tokius iš vaikystės?

Receptą rasite čia.

Labai skanus tortas su raudono biskvito padais, maskarponės - grietinėlės kremu, uogų ir mango pertepimu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Be galo karamelinis ir be galo kremiškas - šis sūrio tortas tobulas! Taip, jis tikrai saldus, taip - ne iš liesiausių, bet kiekvienas jo kąsnelis vertas nuodėmės. Tortą pagaminti užtruksite visiškai neilgai, tačiau pasiplanuokite laiko, jog jis spėtų lėtai atvėsti ir pabūti šaldytuve, nes būtent tada išryškėja visas šio deserto tobulumas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Trys trapios tešlos sluoksniai su trimis skirtingais įdarais ir bezė. Tikrai labai skanus tortas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Daiva, Gudės hobis

Šis tortas puikus - tobulai kremiškas, gaivaus citrininio skonio ir labai nesudėtingai pagaminamas. Gardžiai valgomas ir tų, kurie šiaip jau skeptiškai vertina veganiškus desertus :)

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Nuostabaus skonio ir tekstūros “Raudonojo aksomo” tortas patiks net patiems išrankiausiems saldumynų mėgėjams! Toks tortas labai mėgstamas Vakarų Europoje ir Amerikoje, dėl savo nesudėtingo paruošimo, puikaus skonio ir nuostabių spalvų! Beje, pagal tą patį tešlos receptą galima iškepti ir keksiukų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

"Juodojo miško" tortą tikriausiai yra ragavę visi, o jei dar neragavote - būtinai išbandykite! Tortui naudojami net du labai skanūs kremai - šis tortas puikiai papuoš Jūsų Velykų vaišių stalą ir sužavės visus svečius. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Morkos - tikrai ne tik troškiniams ar salotoms! Iš morkų galima iškepti ir nuostabiai skanų tortą, o jei dar pertepti švelniu varškės kremu, tuomet bus labai sunku atsispirti gabalėliui šio skanėsto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Labai dailus ir skanus, su puikiu grietinės kremu, minkštas šokoladinis tortas. Pagal šį receptą paruošite gana didelį, sunkų tortą, todėl, jei norite mažesnio, ingredientų galite proporcingai mažinti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Daiva, Gudės hobis

Įspūdingas ne tik šio torto pavadinimas, bet ir skonis. Tačiau neapsigaukite, skamba įspūdingai, bet paruošti visai nesudėtinga! Tereikia iškepti lakštus, sutepti kremu ir paruošta. Tortui rinkitės mėgstamus riešutus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Ypač skanus, Raffaello saldainukus primenantis kokosinis tortas tikriems smaližiams. Kokią nors šio torto variaciją tikriausiai yra ragavę daugelis, na o mes rekomenduojame jį išbandyti su skanutėliu kondensuoto pieno kremu.

Receptą rasite čia.

Skanutėlis tortas tiems, kas mėgsta sodresnius, "sunkesnio" skonio tortus. Tortas patenkins tikriausiai kiekvieno smaližio receptorius ir jie prašys pakartoti! Ruošiame su mėgstamomis uogomis ar vaisių gabaliukais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (3)
Marija
2018-12-29 17:39
? ATSAKYTI
Greta
2018-12-31 07:52
Paspauskit ant nuotraukos ir iveisit i recepta ten turetu but receptas ATSAKYTI
Marija
2018-12-29 17:39
Koks pirno torto nuotraukos receptas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital