Net 42 ypatingi, bet nesudėtingi šventiniai tortai - kurį gaminsite jūs?

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2021-12-27
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Net 42 ypatingi, bet nesudėtingi šventiniai tortai - kurį gaminsite jūs?
@ Shutterstock

Naujieji Metai - viena linksmiausių žiemos švenčių, kuomet prie susirenka draugai ir artiemieji, bendrauja, skanauja bei jaukiai leidžia laiką...

Jei norite per Naujuosius Metus norite draugus ir artimuosius nustebinti šiuo tuo ypatingu, pavaišinkite juos fantastiškai skaniu naminiu tortu! Nežinote, kokiu? Mes skubame Jums į pagalbą ir siūlome rinktis net iš 42 paprastų receptų.

 

 

Yra tortų, kurie skaniai suvalgomi, o tada – lengvai pamirštami. Ir yra tokių, kurių receptai dar nespėjus išplauti lėkščių nugula užrašų knygelėje. Tasai receptas sklando visur – ir tikrai ne veltui! Kad ir kaip ten bebūtų – kepėte jį kartą, dešimt ar dar niekada – kviečiame išsikepti. 

Receptą rasite čia.

Napoleono torto receptų yra daugybė, tad kaip išsirinkti? Siūlome nesiblaškyti ir išbandyti šį puikų receptą! Receptas nesudėtingas ir puikiai pavyks net virtuvėje nelabai patyrusiems kulinarams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šis tortas yra nerealus. Lengvai pagaminamas, egzotiško skonio, turtingas įvairių tekstūrų ir skonio kontrastų. Pats aktyvaus gaminimo laikas tilps į valandą ar dar mažiau, tereikės papildomai luktelėti, kol sluoksniai sustings. Vizualinį įkvėpimą šiam tortui radau RecipeTinEats tinklaraštyje, bet patį receptą pritaikiau pagal savo skonį ir nekeptų tortų gaminimo patirtį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Medaus tortas. Daug plonų meduolinės tešlos lakštelių, perteptų grietinės kremu, pagardintu lašeliu citrinos sulčių. Produktų čia nereikia daug, o ir tie patys – visai paprasti. Bet čia pat reikėtų sau priminti amžiną tiesą: mažiau yra daugiau. Daug nostalgiškų akimirkų kiekviename gabalėlyje. 

Receptą rasite čia.

Gaivus, skanus, dailus ir labai paprastai pagaminams - šis nekeptas tortas yra vienas tų receptų, kuriuos verta išsisaugoti. Ingredientai labai paprasti, išeiga gana nedidelį, o skonis ir vaizdas tikrai puikūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Niujorko sūrio tortas - tikrų tikriausia klasika, kurios ragavę yra tikriausiai daugelis smaližių. Švelni vyšnių rūgštelė tobulai dera su torto saldumu, bet vietoje vyšnių taip pat tinka ir kitos šaldytos uogos ar švieži/konservuoti vaisiai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Pasakiškai skanus tortas, kuriame svajingai persipina karamelės ir kavos skoniai... Perskaičius ingredientų sąrašą gali pasirodyti, kad tortas bus labai saldus ir gali kilti pagunda mažinti cukraus kiekį, bet tortas tikrai nėra pernelyg saldus, o kuo ilgiau stovi, tuo skanesnis tampa, tad jį drąsiai galite kepti net kelias dienas prieš ragaujant - taip ir sutaupysite laiko pasiruošimui Velykų dieną! Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Prancūzišką plikytų pyragėlių bokštą Croquembouche galima būtų drąsiai pavadinti desertų karaliumi. Jis pasižymi ne tik pakeriančia ir žadą atimančia išvaizda, tačiau ir ypatingu skoniu bei tekstūrų gausumu. Minkštas plikytas pyragėlis, švelnus, burnoje tirpstantis vanilinis kremas ir traški karamelė - visa tai susijungia į tobulą derinį, kuris sužavės net griežčiausius maisto kritikus. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Banga, Wavy Kitchen

Sodrus biskvitas, lyg sniegas purus ir lengvas kremas ir viską vainikuojančios vyšnios su rūgštele. Šis tortas ne tik nudžiugins kiekvieną jūsų svečią, bet ir papuoš stalą tikra Kalėdine nuotaika.

Receptą rasite čia.

Ar norėtumėt tokią Kalėdų eglę papuošti ir savo namuose? Prireiks šiek tiek laiko, šiek tiek kruopštumo ir lipnia morengų mase tikriausiai išsitepsit nosis bei megztinio rankoves, bet – verta! Leiskitės į šį nuotykį ir šventes sutikit nuo lūpų kampučių braukdami saldžiausius morengo gabalėlius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė

Neturite orkaitės? Ne bėda - gardžiam tortui paruošti užteks ir keptuvės! Torto biksvitai labai gardūs, o kremą galite ruošti kokį tik mėgstate - plikytą, kaip siūlo recepto autorė, arba kitokį: maskarponės sūrio, sviestinį ar net šokoladinį!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Lyg didžiulis ekleras, lyg karūną primenantis tortas, lyg smaližių svajonė – Paris Brest paperka tiek žavia išvaizda, tiek puikiu skoniu. Ar jau esate ragavę? Kremiški, švelnūs, saldūs, burnoje sutirpstantys prancūziški skanėstai – ar gali nelinkti kojos, kaskart jų ragaujant? Jei suprantate, apie ką kalbu, ir jei turite tokią pat didelę silpnybę plikytiems sausainiams, pyragėliams, eklarams… štai dar vienas magiškas desertas – prancūziškas Paris Brest.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė

Karamelė. Šokoladas. Kepinti lazdynų riešutai.  Saldus, sunkus, sodrus ir turtingas savo skoniu. Vieno gabalėlio pakaks pasaldinti visai dienai, bet kiekvienas mažas jo kąsnelis bus vertas tos saldžios nuodėmės.

Receptą rasite čia.

Jei neteko girdėti apie legendinį Baskų sūrio tortą, pavadinimas turėtų skambėti netikėtai. Kremiškas tortas apdegusiu viršumi? Juk tikrieji sūrio tortai kepami lėtai, ilgai, naudojant vandens vonelę. Taip, klasikiniams sūrio tortams šios taisyklės galioja. Bet ne šiam. Tamsus, karamelizavęsis, beveik apdegęs viršus ir burnoje sutirpstantis kremas viduje - tai garsusis degintas Baskų sūrio tortas, dar vadinamas San Sebastijano tortu. Šis sūrio tortas yra užkariavęs daugelio širdis. Nes jis to VERTAS iš didžiųjų raidžių.

Receptą rasite čia.

Klasikinis sausainių tešlos receptas iš trapios sviestinės tešlos. Tešla yra gaivi, lengvai pjaustosi, nelūžinėja, o su puikiu kremu ir iškepta dailios formos - tortas tiesiog nuostabus!

Receptą rasite čia.

Mėgstate citrinas? Sutinkate, kad desertas nebūtinai turi būti saldus, o ir rūgštelė jame puikiai tinka? Manau, kad tuomet patiks ir šis tortukas! Jame susipina purus biskvitas, švelnus maskarponės sūrio kremas ir saldžiai rūgštus citrinų kremas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ieva, Dar kąsnelį

Labai labai skanus, subtiliai kapučino kava kvepiantis, su malonia tekstūra ir riešutų gabalėliais... Pasakiškai skanus ir labai pieniškas tortas - su sūriu, grietinėle ir grietine!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai gardus, pagaminti nesunku, o ir produktai paprasti, neįmantrūs. Pertepimui rinkitės mėgstamą uogienę, ypač tiks rūgštesnės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Toks tortas ypač populiarus Vakarų Europoje, o šį pavasarį siūlome jį pakviesti ir į lietuvišką virtuvę! Tortas kremiškas, saldus ir labai skanus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Pasakiškai skanus, minkštutėlis, drėgnas, toks skaniai karamelinis. Ir tikrai nieko jam netrūksta, tik puodelio juodos stiprios kavos ir laisvos valandėlės pasimėgavimui.

Receptą rasite čia.

Šis internete garsus tortas yra tikrai labai skanus ir super paprastai pagaminamas. Kituose receptuose jam dažnai naudojami atskirai iškepti trupiniai, bet šis daromas greičiau ir vietoje jų naudojam sausainiai. Šis torto receptas bazinis, tad juo drąsiai galite improvizuoti, pvz. į kremą papildomai įspausti citrinos sulčių ir/ar įtarkuoti žievelės, ant apatinio kremo sluoksnio papildomai užtepti rūgštesnės uogienės, dalį sausainių pakeisti smulkintais riešutais ar kaip tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Pasakiškai skanus špinatų tortas su puriu kremu, su braškėmis ir želė gabaliukais. Špinatų skonio biskvite visai nesijaučia. Tai neįprastas ir labai gražus tortas, kuris papuoš jūsų šventės stalą. 

Receptą rasite čia.

Labai paprastas ir skanus. Tortas švelnaus skonio, minkštas, kremiškas, ir jame dailiai matosi visi sluoksniai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Visiems, mėgstantiems Napoleono tortą, bet neturintiems laiko ar kantrybės jį gaminti! Puikiam Tinginių Napoleonui prireiks vos kelių ingredientų. Puošti galite tirpintu šokoladu, uogomis, o prieš ragaudami bent kelias valandas, o geriau pernakt, palaikykite šaldytuve. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tai nuostabaus gaivumo ir lengvumo biskvitinis tortas, nustebinantis savo skonių palete. Į kremą taip pat galite įdėti vanilės ar migdolų ekstrakto, bet nėra būtina.

Receptą rasite čia.

Šis tortas “Zebriukas” yra ne tik gardus, bet ir įdomesnis nei įprastas. Neriebus, bet sotus ir labai labai skanus. Galima šaldyti šaldiklyje ar šaldytuve. Uogos šiam tortui tinka tiek šviežios, tiek šaldytos.

Receptą rasite čia.

Be galo skanus, gaivus ir labai šventiškai atrodantis tortas, kurį pagaminti užtrunku vos pusvalandį. Jogurtas bei vaisiai šiam skanėstui suteikia gaivos, o maskarponė ir gritinėlė - kremiškumo bei purumo. Šis tortas yra vienas mano mėgstamiausių šventėmis kvepiančių žiemos desertų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Gaivus ir spalvingas mango tortas - galima ruošti su mangų tyre, konservuotais ar šviežiais mangais. Jei norite mažesnio galite produktų imti per pusę mažiau.

Receptą rasite čia.

Kartais tortas - tai tiesiog pusė skardinės šaldytuve liūdinčio karamelizuoto kondensuoto pieno, kelios saujos mylimiausių spragėsių ir didelis noras pasaldinti savo dienas karamele. Prireiks dar kelių papildomų ingredientų ir šiek tiek visada brangaus laiko; bet bus verta, nes tortas, kad ir koks paprastas, išties gardus! Patiks smaližiams, nes tortas tikrai saldus – juk karamelinis! Biskvitai sutirštinto karamelizuoto pieno dėka yra drėgni, bet pakankamai sunkūs, sodrūs. Kaip atsvarą saldumui, nepagailėkite citrinų – sulaistykite jomis biskvitus ir būtinai pagardinkite torto kremą.

Receptą rasite čia.

Labai greitas ir nesudėtingai pagaminamas tortas, reikės tik trupučio kantrybės, kol jis pastovės ir sustings, o visi nuostabūs skoniai persipins tarpusavyje.

Receptą rasite čia.

Žinoma, jo skonis skiriasi nuo klasikinio cheesecake’o, jis toks riešutiškesnis. Galima lažintis, kad valgantieji niekada neatspės, iš ko pagamintas šis garduolis, o tiesiog mėgausis kiekvienu ultra kremišku kąsneliu ir klausinės recepto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Be galo karamelinis ir be galo kremiškas - šis sūrio tortas tobulas! Taip, jis tikrai saldus, taip - ne iš liesiausių, bet kiekvienas jo kąsnelis vertas nuodėmės. Tortą pagaminti užtruksite visiškai neilgai, tačiau pasiplanuokite laiko, jog jis spėtų lėtai atvėsti ir pabūti šaldytuve, nes būtent tada išryškėja visas šio deserto tobulumas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Liucija pataria: kremo saldumą reguliuokite pagal savo skonį ir jogurto saldumą. Nepabijokite įdėti daugiau cukraus, jeigu atrodo, kad reikia. Sirupo saldumą/rūgštumą taip pat reguliuokite pagal save, priklausomai kokio saldumo/rūgštumo yra persikų sirupas likęs nuo konservuotų persikų. Taipogi, nepamirškite atsargiai elgtis su želatina, kad tirpinant mikrobangėje želatina neperkaistų ir maišant į kremą būtų pakankamai atvėsusi, bet dar skysta (kad galėtumėte plona srovele pilti į kremą). Skanaus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Lengvas, purus, maloniai aguoninis - tikrai puikus tortas bet kokiai progai. Be to, galite drąsiai eksperimentuoti ir vietoje aguonų jį pagardinti smulkintais riešutais arba džiovintais vaisiais. Gana girti, metas ragauti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Tikras nuodėmingas sūrio tortas: labai kreminis, šiek tiek riebus (bet tas riebumas toks teisingas ir tinkamas!), su pakankamai intensyviai jaučiamu bananų poskoniu. Jei mėgstate bananus ir sūrio tortus, Jums tikrai patiks! O jei norite, kad jis būtų liesesnis ir lengvesnis, pusę maskarponės pakeiskite rikotos sūriu arba kremine varške.

Receptą rasite čia.

Sunkus, sodrus, riebus, intensyvaus skonio tortas; toks šis meduolinis karamelinis tortas. Kvapnūs cinamonas ir imbieras tobulai atsiskleidžia saldžiuose kepiniuose. Ne veltui jie kvepia lyg balta žiema ir lyg artėjančios Kalėdos – jų aromatas pilnas saldumo ir vaikiškos nostalgijos. Įmaišykite po dosnų žiupsnį šildančių prieskonių į torto biskvitą, ir visi namai prisipildys malonaus aromato. O kur dar visa stiklinė medaus – biskvitas iškeps drėgnas, tvirtas, sunkus. Lyg minkštas meduolis; ar prisimenat tokius iš vaikystės?

Receptą rasite čia.

Šis tortas puikus - tobulai kremiškas, gaivaus citrininio skonio ir labai nesudėtingai pagaminamas. Gardžiai valgomas ir tų, kurie šiaip jau skeptiškai vertina veganiškus desertus :)

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Trys trapios tešlos sluoksniai su trimis skirtingais įdarais ir bezė. Tikrai labai skanus tortas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Daiva, Gudės hobis

Kremiškas, švelnus ir labai labai skanus nekeptas jogurtinis maskarponės tortas. Aušra tortą puošė braškėmis, bet labai skanus ir papuošimų!

Receptą rasite čia.

Labai skanus tortas tiesiai iš vaikystės! Šį tortą reikėtų ruošti gerokai iš anksto, nes jam labiausiai tinka sendinti kiaušinių baltymai - jie yra skystesni, lengviau susiplaka, o tortas būna tvirtesnis, t.y. pjaustant atsipjauna gražus gabaliukas, o ne sutrupa.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Nuostabaus skonio ir tekstūros “Raudonojo aksomo” tortas patiks net patiems išrankiausiems saldumynų mėgėjams! Toks tortas labai mėgstamas Vakarų Europoje ir Amerikoje, dėl savo nesudėtingo paruošimo, puikaus skonio ir nuostabių spalvų! Beje, pagal tą patį tešlos receptą galima iškepti ir keksiukų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

"Juodojo miško" tortą tikriausiai yra ragavę visi, o jei dar neragavote - būtinai išbandykite! Tortui naudojami net du labai skanūs kremai - šis tortas puikiai papuoš Jūsų Velykų vaišių stalą ir sužavės visus svečius. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Morkos - tikrai ne tik troškiniams ar salotoms! Iš morkų galima iškepti ir nuostabiai skanų tortą, o jei dar pertepti švelniu varškės kremu, tuomet bus labai sunku atsispirti gabalėliui šio skanėsto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Labai dailus ir skanus, su puikiu grietinės kremu, minkštas šokoladinis tortas. Pagal šį receptą paruošite gana didelį, sunkų tortą, todėl, jei norite mažesnio, ingredientų galite proporcingai mažinti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Daiva, Gudės hobis

Įspūdingas ne tik šio torto pavadinimas, bet ir skonis. Tačiau neapsigaukite, skamba įspūdingai, bet paruošti visai nesudėtinga! Tereikia iškepti lakštus, sutepti kremu ir paruošta. Tortui rinkitės mėgstamus riešutus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Ypač skanus, Raffaello saldainukus primenantis kokosinis tortas tikriems smaližiams. Kokią nors šio torto variaciją tikriausiai yra ragavę daugelis, na o mes rekomenduojame jį išbandyti su skanutėliu kondensuoto pieno kremu.

Receptą rasite čia.

Puikus ir gaivus Tiramisu primenantis tortas su nuostabiomis uogomis - čia jos tinka pačios įvairiausios, o galima naudoti ir konservuotus vaisius! Saldus ir kremiškas sūrio pertepimas tirpsta burnoje su kiekvienu kąsneliu... Torto nereikia kepti, todėl sutaupysite laiko ir nereikės suktis prie viryklės!

Receptą rasite čia.

Labai kvapnus, gaivus, minkštutėlis, jau daugelio pamėgtas, mano sukurtas apelsininis tortas.

Receptą rasite čia.

Skanutėlis tortas tiems, kas mėgsta sodresnius, "sunkesnio" skonio tortus. Tortas patenkins tikriausiai kiekvieno smaližio receptorius ir jie prašys pakartoti! Ruošiame su mėgstamomis uogomis ar vaisių gabaliukais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (3)
Marija
2018-12-29 17:39
? ATSAKYTI
Greta
2018-12-31 07:52
Paspauskit ant nuotraukos ir iveisit i recepta ten turetu but receptas ATSAKYTI
Marija
2018-12-29 17:39
Koks pirno torto nuotraukos receptas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital