Net 42 ypatingi, bet nesudėtingi šventiniai tortai - kurį gaminsite jūs?
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2022-12-27
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 54)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 54)
@ Shutterstock
Naujieji Metai - viena linksmiausių žiemos švenčių, kuomet prie susirenka draugai ir artiemieji, bendrauja, skanauja bei jaukiai leidžia laiką...
Jei norite per Naujuosius Metus norite draugus ir artimuosius nustebinti šiuo tuo ypatingu, pavaišinkite juos fantastiškai skaniu naminiu tortu! Nežinote, kokiu? Mes skubame Jums į pagalbą ir siūlome rinktis net iš 42 paprastų receptų.
Trapus, tirpstantis burnoje ir su kiekvienu kąsneliu vis labiau žavintis. Kijevo tortą sudaro trapūs, lazdyno riešutų sklidini morengai, kurie prieš naudojant, labai gerai išdžiovinami. Šie morengai pertepami puriu vaniliniu sviestinu kremu, kuris gaminamas su kondensuotu pienu. Skonių ir tekstūros paletę užbaigia šokoladinis glaistas - kuris užliejamas ant torto viršaus.
Pasakiškai skanus špinatų tortas su puriu kremu, su braškėmis ir želė gabaliukais. Špinatų skonio biskvite visai nesijaučia. Tai neįprastas ir labai gražus tortas, kuris papuoš jūsų šventės stalą.
Šventiniam stalui – šventiškas tortas su spanguolėmis. Šiam tortui Ieva kepė iki šiol savo mėgstamiausią šokoladinį biskvitą su marcipanu. Jis minkštas, purus ir labai skanus. Šis tortas yra ne per saldus, su rūgštele, kurios suteikia spanguolių įdaras. Jei norisi saldžiau, galima reguliuoti spanguolių įdaro ir maskarponės kremo cukraus kiekį. Puoškite pagal fantaziją. Ieva šįkart papuošė cukruotomis spanguolėmis, kinkanais ir rozmarino šakelėmis.
Didelis, aukštas, nuostabiai skanus. Lyg saldžių švenčių pažadas, lyg jaukumo, šilumos ir meilės simbolis. Po gabalėlį visiems, kurie brangūs – lai būna tai dar viena graži akimirka į mielų prisiminimų albumą.
Nors šis tortas tikrai skiriasi nuo tradicinio varianto, tačiau skonis - pasakiškai geras. Tradicinius medaus lakštus čia keičia medaus biskvitai, gardinti kalėdiniai prieskoniais, apelsinų žievelėmis ir sultimis. Šie auksiniai biskvitai vėliau sulaistomi apelsininiu sirupu, aptepami apelsininiu ir apelsininiu maskarponės kremais.
Yra tortų, kurie skaniai suvalgomi, o tada – lengvai pamirštami. Ir yra tokių, kurių receptai dar nespėjus išplauti lėkščių nugula užrašų knygelėje. Tasai receptas sklando visur – ir tikrai ne veltui! Kad ir kaip ten bebūtų – kepėte jį kartą, dešimt ar dar niekada – kviečiame išsikepti.
Drauge su krentančiomis snaigėmis į namus žingsnis po žingsnio atkeliauja Kalėdų laukimas. Ir šis tortas būtent toks - ir skoniu, ir išvaizda lyg nužengęs iš žiemos pasakos. Gardintas imbieriniais sausainiais, spanguolėmis ir apelsinais, kremiškas ir su kiekvienu kąsniu sutirpstantis burnoje. Kaip ir daugeliui nekeptų tortų taip ir šiam paruošti užtruksite vos 30-40 minučių.
Tokį tortą net nemirktelėjus būtų galima vadinti tortų karaliumi! Nors iš pirmo žvilgsnio Griliažinis tortas gali pasirodyti labai saldus kepinys, tačiau tai puikiai subalansuotas desertas. Vaniliniai ir šokoladiniai biskvitai, sulaistomi kavos sirupu, kuris ne tik suteikia tortui drėgnumo, bet ir praturtina jį gilesniu, kiek kartesniu skoniu. Nors žmonės dažniausiai bijo sviestinių kremų tortuose, tačiau čia naudojamas kremas ne per riebus - gaminamas jis ne tik iš sviesto, bet ir grietinėlės, kuri suteikia puresnės bei švelnesnės tekstūros! Galiausiai griliažas tortui prideda dar vieną tekstūrą ir natą - taip laukiamą traškumą bei rudeninį šiltumą. Pažadame, kad visų, net ir išrankiausių, svečių širdys, patiekus tokį desertą, bus pavergtos.
Dalinamės savo pačiu mėgstamiausiu Niujorko stiliaus sūrio torto receptu. Mums jį patinka tiekti su vyšnių uogiene ar vyšnių padažu. Bet net ir be jo šis tortas nuostabus.
Medaus tortas. Daug plonų meduolinės tešlos lakštelių, perteptų grietinės kremu, pagardintu lašeliu citrinos sulčių. Produktų čia nereikia daug, o ir tie patys – visai paprasti. Bet čia pat reikėtų sau priminti amžiną tiesą: mažiau yra daugiau. Daug nostalgiškų akimirkų kiekviename gabalėlyje.
Opera tortas - tai pasaulyje puikiai žinomas desertas, kuris jau tapo prancūziška klasika. Klasikinis šis desertas ne tik savo istorija, bet ir precizišku skoniu. Plonus, minkštus, migdolinius Jaconde biskvitus, gausiai sulaistytus kavos sirupu, papildo švelnus sviestinis kavos kremas ir burnoje tirpstantis juodojo šokolado ganašas su apelsinais. Viską užbaigia blizgantis šokoladinis glaistas. Visas šis derinys sudaro tobulą desertą, kuriam neįmanoma atsispirti.
Prancūzišką plikytų pyragėlių bokštą Croquembouche galima būtų drąsiai pavadinti desertų karaliumi. Jis pasižymi ne tik pakeriančia ir žadą atimančia išvaizda, tačiau ir ypatingu skoniu bei tekstūrų gausumu. Minkštas plikytas pyragėlis, švelnus, burnoje tirpstantis vanilinis kremas ir traški karamelė - visa tai susijungia į tobulą derinį, kuris sužavės net griežčiausius maisto kritikus.
Šis tortas yra nerealus. Lengvai pagaminamas, egzotiško skonio, turtingas įvairių tekstūrų ir skonio kontrastų. Pats aktyvaus gaminimo laikas tilps į valandą ar dar mažiau, tereikės papildomai luktelėti, kol sluoksniai sustings. Vizualinį įkvėpimą šiam tortui radau RecipeTinEats tinklaraštyje, bet patį receptą pritaikiau pagal savo skonį ir nekeptų tortų gaminimo patirtį.
Kartais tortas - tai tiesiog pusė skardinės šaldytuve liūdinčio karamelizuoto kondensuoto pieno, kelios saujos mylimiausių spragėsių ir didelis noras pasaldinti savo dienas karamele. Prireiks dar kelių papildomų ingredientų ir šiek tiek visada brangaus laiko; bet bus verta, nes tortas, kad ir koks paprastas, išties gardus! Patiks smaližiams, nes tortas tikrai saldus – juk karamelinis! Biskvitai sutirštinto karamelizuoto pieno dėka yra drėgni, bet pakankamai sunkūs, sodrūs. Kaip atsvarą saldumui, nepagailėkite citrinų – sulaistykite jomis biskvitus ir būtinai pagardinkite torto kremą.
Ar norėtumėt tokią Kalėdų eglę papuošti ir savo namuose? Prireiks šiek tiek laiko, šiek tiek kruopštumo ir lipnia morengų mase tikriausiai išsitepsit nosis bei megztinio rankoves, bet – verta! Leiskitės į šį nuotykį ir šventes sutikit nuo lūpų kampučių braukdami saldžiausius morengo gabalėlius.
Sodrus biskvitas, lyg sniegas purus ir lengvas kremas ir viską vainikuojančios vyšnios su rūgštele. Šis tortas ne tik nudžiugins kiekvieną jūsų svečią, bet ir papuoš stalą tikra Kalėdine nuotaika.
Mėgstate citrinas? Sutinkate, kad desertas nebūtinai turi būti saldus, o ir rūgštelė jame puikiai tinka? Manau, kad tuomet patiks ir šis tortukas! Jame susipina purus biskvitas, švelnus maskarponės sūrio kremas ir saldžiai rūgštus citrinų kremas.
Karamelė. Šokoladas. Kepinti lazdynų riešutai. Saldus, sunkus, sodrus ir turtingas savo skoniu. Vieno gabalėlio pakaks pasaldinti visai dienai, bet kiekvienas mažas jo kąsnelis bus vertas tos saldžios nuodėmės.
Niujorko sūrio tortas - tikrų tikriausia klasika, kurios ragavę yra tikriausiai daugelis smaližių. Švelni vyšnių rūgštelė tobulai dera su torto saldumu, bet vietoje vyšnių taip pat tinka ir kitos šaldytos uogos ar švieži/konservuoti vaisiai.
Paris-Brest yra vienas žymiausių, ir greičiausiai vienas skaniausių, klasikinių Prancūzijos desertų. Akį traukianti išvaizda bei ypatingas skonių ir tekstūrų derinys - tai, kas vieną kartą paragavus, neleidžia pamiršti šio skanėsto. Minkštutė plikyta tešla, gardinta migdolų riekelėmis, riešutų pasta, burnoje tirpstantis kava ir riešutais kvepiantis grietinėlės kremas.
Be galo skanus, gaivus ir labai šventiškai atrodantis tortas, kurį pagaminti užtrunku vos pusvalandį. Jogurtas bei vaisiai šiam skanėstui suteikia gaivos, o maskarponė ir gritinėlė - kremiškumo bei purumo. Šis tortas yra vienas mano mėgstamiausių šventėmis kvepiančių žiemos desertų.
Pasakiškai skanus, minkštutėlis, drėgnas, toks skaniai karamelinis. Ir tikrai nieko jam netrūksta, tik puodelio juodos stiprios kavos ir laisvos valandėlės pasimėgavimui.
Šis braškinis tortas - desertas, vertas kiekvienos prie jo praleistos minutės. Gaminti galima tiek su šviežiomis, tiek su šaldytomis braškėmis. Iš braškių gaminamas mūsas yra natūraliai saldus, švelnus ir ne per riebus - viskas, ko reikia vasariškam desertui. Prie jo puikiai dera natūralios rūgštelės suteikiantis braškinis confit ir purus, migdolais kvepiantis biskvitas. Užšaldytas tortas papuošiamas veidrodine glazūra, gėlėmis ir temperuoto šokolado detalėmis, vėliau paliekamas keletai valandų atšilti šaldytuve ir patiekiamas. Tiek išvaizda, tiek ir skonis sužavės net ir didžiausius kritikus.
Šis internete garsus tortas yra tikrai labai skanus ir super paprastai pagaminamas. Kituose receptuose jam dažnai naudojami atskirai iškepti trupiniai, bet šis daromas greičiau ir vietoje jų naudojam sausainiai. Šis torto receptas bazinis, tad juo drąsiai galite improvizuoti, pvz. į kremą papildomai įspausti citrinos sulčių ir/ar įtarkuoti žievelės, ant apatinio kremo sluoksnio papildomai užtepti rūgštesnės uogienės, dalį sausainių pakeisti smulkintais riešutais ar kaip tik sugalvosite.
Visiems, mėgstantiems Napoleono tortą, bet neturintiems laiko ar kantrybės jį gaminti! Puikiam Tinginių Napoleonui prireiks vos kelių ingredientų. Puošti galite tirpintu šokoladu, uogomis, o prieš ragaudami bent kelias valandas, o geriau pernakt, palaikykite šaldytuve.
Labai labai skanus, subtiliai kapučino kava kvepiantis, su malonia tekstūra ir riešutų gabalėliais... Pasakiškai skanus ir labai pieniškas tortas - su sūriu, grietinėle ir grietine!
Originaliai Kijevo tortas gaminamas su sviestiniu kremu, bet galima eksperimentuoti ir išbandyti jo puikius riešutų sklidinus morengus ir su kitokiais kremais. Šįkart šis skanumynas ruošiamas su maskarponės kremu.
Tai nuostabaus gaivumo ir lengvumo biskvitinis tortas, nustebinantis savo skonių palete. Į kremą taip pat galite įdėti vanilės ar migdolų ekstrakto, bet nėra būtina.
Šis tortas “Zebriukas” yra ne tik gardus, bet ir įdomesnis nei įprastas. Neriebus, bet sotus ir labai labai skanus. Galima šaldyti šaldiklyje ar šaldytuve. Uogos šiam tortui tinka tiek šviežios, tiek šaldytos.
Gaivus ir spalvingas mango tortas - galima ruošti su mangų tyre, konservuotais ar šviežiais mangais. Jei norite mažesnio galite produktų imti per pusę mažiau.
Labai greitas ir nesudėtingai pagaminamas tortas, reikės tik trupučio kantrybės, kol jis pastovės ir sustings, o visi nuostabūs skoniai persipins tarpusavyje.
Liucija pataria: kremo saldumą reguliuokite pagal savo skonį ir jogurto saldumą. Nepabijokite įdėti daugiau cukraus, jeigu atrodo, kad reikia. Sirupo saldumą/rūgštumą taip pat reguliuokite pagal save, priklausomai kokio saldumo/rūgštumo yra persikų sirupas likęs nuo konservuotų persikų. Taipogi, nepamirškite atsargiai elgtis su želatina, kad tirpinant mikrobangėje želatina neperkaistų ir maišant į kremą būtų pakankamai atvėsusi, bet dar skysta (kad galėtumėte plona srovele pilti į kremą). Skanaus.
Žinoma, jo skonis skiriasi nuo klasikinio cheesecake’o, jis toks riešutiškesnis. Galima lažintis, kad valgantieji niekada neatspės, iš ko pagamintas šis garduolis, o tiesiog mėgausis kiekvienu ultra kremišku kąsneliu ir klausinės recepto.
Sunkus, sodrus, riebus, intensyvaus skonio tortas; toks šis meduolinis karamelinis tortas. Kvapnūs cinamonas ir imbieras tobulai atsiskleidžia saldžiuose kepiniuose. Ne veltui jie kvepia lyg balta žiema ir lyg artėjančios Kalėdos – jų aromatas pilnas saldumo ir vaikiškos nostalgijos. Įmaišykite po dosnų žiupsnį šildančių prieskonių į torto biskvitą, ir visi namai prisipildys malonaus aromato. O kur dar visa stiklinė medaus – biskvitas iškeps drėgnas, tvirtas, sunkus. Lyg minkštas meduolis; ar prisimenat tokius iš vaikystės?
Be galo karamelinis ir be galo kremiškas - šis sūrio tortas tobulas! Taip, jis tikrai saldus, taip - ne iš liesiausių, bet kiekvienas jo kąsnelis vertas nuodėmės. Tortą pagaminti užtruksite visiškai neilgai, tačiau pasiplanuokite laiko, jog jis spėtų lėtai atvėsti ir pabūti šaldytuve, nes būtent tada išryškėja visas šio deserto tobulumas.
Tikras nuodėmingas sūrio tortas: labai kreminis, šiek tiek riebus (bet tas riebumas toks teisingas ir tinkamas!), su pakankamai intensyviai jaučiamu bananų poskoniu. Jei mėgstate bananus ir sūrio tortus, Jums tikrai patiks! O jei norite, kad jis būtų liesesnis ir lengvesnis, pusę maskarponės pakeiskite rikotos sūriu arba kremine varške.
Šis tortas puikus - tobulai kremiškas, gaivaus citrininio skonio ir labai nesudėtingai pagaminamas. Gardžiai valgomas ir tų, kurie šiaip jau skeptiškai vertina veganiškus desertus :)
Nuostabaus skonio ir tekstūros “Raudonojo aksomo” tortas patiks net patiems išrankiausiems saldumynų mėgėjams! Toks tortas labai mėgstamas Vakarų Europoje ir Amerikoje, dėl savo nesudėtingo paruošimo, puikaus skonio ir nuostabių spalvų! Beje, pagal tą patį tešlos receptą galima iškepti ir keksiukų!
"Juodojo miško" tortą tikriausiai yra ragavę visi, o jei dar neragavote - būtinai išbandykite! Tortui naudojami net du labai skanūs kremai - šis tortas puikiai papuoš Jūsų Velykų vaišių stalą ir sužavės visus svečius. Skanaus!
Morkos - tikrai ne tik troškiniams ar salotoms! Iš morkų galima iškepti ir nuostabiai skanų tortą, o jei dar pertepti švelniu varškės kremu, tuomet bus labai sunku atsispirti gabalėliui šio skanėsto.
Labai dailus ir skanus, su puikiu grietinės kremu, minkštas šokoladinis tortas. Pagal šį receptą paruošite gana didelį, sunkų tortą, todėl, jei norite mažesnio, ingredientų galite proporcingai mažinti.
Įspūdingas ne tik šio torto pavadinimas, bet ir skonis. Tačiau neapsigaukite, skamba įspūdingai, bet paruošti visai nesudėtinga! Tereikia iškepti lakštus, sutepti kremu ir paruošta. Tortui rinkitės mėgstamus riešutus.
Ypač skanus, Raffaello saldainukus primenantis kokosinis tortas tikriems smaližiams. Kokią nors šio torto variaciją tikriausiai yra ragavę daugelis, na o mes rekomenduojame jį išbandyti su skanutėliu kondensuoto pieno kremu.
Skanutėlis tortas tiems, kas mėgsta sodresnius, "sunkesnio" skonio tortus. Tortas patenkins tikriausiai kiekvieno smaližio receptorius ir jie prašys pakartoti! Ruošiame su mėgstamomis uogomis ar vaisių gabaliukais.