Nekepti skanėstai iš sausainių - 39 greiti receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-03-08
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Nekepti tortai pyragai
@Shutterstock

Norisi pasmaližiauti, tačiau nėra laiko suktis prie orkaitės? Pristatome net 39 receptus skanėstų, kuriuos paruošite labai greitai ir nesudėtingai - Tinginiai, tortai, triufeliai, net obuolių pyragai!

Išsirinks kiekvienas smaližius!

 

Jei mėgstate vanilinius ledus su miško uogomis, ttuomet ir šis nekeptas pyragas jums tikrai patiks! Kiekvienas kąsnis tiesiog tirpte tirpsta burnoje, o ir paruošimas nesudėtingas. Savo žavia išvaizda iš skoniu sužavės kiekvieną, kuris paragaus šio puikaus deserto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Greitai pagaminamas tiramisu desertas puikiai papuoš šventinį stalą ar nudžiugins kita proga. Labai skanus ir tirpstantis burnoje.

Receptą rasite čia.

Ne veltui šis tinginys, dar žinomas Chocolate Tiffin vardu, yra karalienės Elžbietos mėgstamiausias desertas, patiekiamas kone prie kiekvienos popiečio arbatos. Šis iš Škotijos kilęs gardumynas yra labai šokoladiškas, ne toks saldus kaip lietuviškas pusbrolis, sausainių sluoksnis kiek traškesnis, bet jį tobulai subalansuoja kremiškas šokoladinis viršus. Jei tinginį mėgstate, primygtinai rekomenduojame pabandyti šį jo užjūrio pusbrolį - nesigailėsite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis desertas gaivus, itin paprastai paruošimas ir žavingai atrodo. Puikus būdas panaudoti šaldiklyje galbūt užsilikusių uogų likučius ar. Šįkart jis ruošiamas su vyšniomis, bet tinka ir mėlynės, avietės, braškės ar kitos šaldytos uogos ar tiesiog uogienė. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Tikras klasikinis tinginys. Mums šis receptas tiesiog idealus. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais sausainiais. Tinginio tamsumas priklausys nuo kakavos gerumo. Kuo daugiau kakavoje bus kakavos sviesto, tuo šokoladiškesnio skonio bus tinginys. Beje, jei norite išgauti šventiškesnį tinginio variantą, galite jį gamintis torto formoje, o viršų papuošti smulkintais riešutais, šokolado drožlėmis ar plakta grietinėle - bus ir skanu, ir originalu.

Receptą rasite čia.

Šis internete garsus tortas yra tikrai labai skanus ir super paprastai pagaminamas. Kituose receptuose jam dažnai naudojami atskirai iškepti trupiniai, bet šis daromas greičiau ir vietoje jų naudojam sausainiai. Šis torto receptas bazinis, tad juo drąsiai galite improvizuoti, pvz. į kremą papildomai įspausti citrinos sulčių ir/ar įtarkuoti žievelės, ant apatinio kremo sluoksnio papildomai užtepti rūgštesnės uogienės, dalį sausainių pakeisti smulkintais riešutais ar kaip tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai dailūs ir labai skanūs triufeliai! Juos paruošti visiškai paprasta ir ir nereikia daug ingredientų! Sausainius galite naudotis šokoladinius, o jei neturite, juos pakeiskite paprastais ir į masę berkite kakavos - skonis bus kiek kitoks, bet nuostabus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tai pietinėse JAV valstijose mėgstamas ir dažnai gaminamas desertas, angliškai vadinamas Banana split cake. Jį, kaip nostalgišką, prisimena daugybė pietinėse valstijose užaugusių amerikiečių. Čia susijungia Amerikoje populiaraus ledų deserto Banana split skoniai pyrage! Pyragas itin mėgstamas, nes paruošiamas labai greitai, patiekti galima baveik iš karto ar palaikyti šaldytuve, o jo tekstūra lengva, kreminė ir švelni.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Šiandien kviečiame jus šiek tiek pažaisti tinginio tema ir pasigaminti tris tinginius viename - klasikinį, karamelinį ir baltąjį. Ir visa tai paversti vienu žavingu spalvingu sluoksniuotu gardumynu. Patikėkite, jo skonis nei kiek nenusileidžia išvaizdai. Kad būtų įdomiau, gamindami šį tinginį naudojome trijų skonių sausainius - tradicinius, šokoladinius bei vaisiškus su sėmeninis, tačiau, žinoma, galite drąsiai gaminti ir su vienos rūšies mėgiamais sausainiais.

Receptą rasite čia.

Jei mėgstate tiramisu, tikrai liksite neabejingi šiai variacijai. Vietoje tiramisu įprastų biskvitinių pirštelių čia naudojama amerikietiška klasika - oreo sausainiai. Per naktį pabuvę kreme jie nuostabiai suminkštėja ir suteikia pažįstamam desertui visiškai naują spalvą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai greitai pagaminamas, kremiškas, gaivus ir na labai skanus desertas. Vietoje vyšnių taip pat tinka ir kitokios uogos (braškės, mėlynės, avietės, šilauogės) ar mėgstami vaisiai, pvz. smulkiai supjaustyti konservuoti persikai ar su trupučiu sviesto bei cukraus pakepinti obuolių gabalėliai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoskaitės LaMaistas.lt redakcijai

Greitai paruošiamas tortas be jokio kepimo. Papuoštas šokoladiniu glaistu, bet bus puikus ir be jo. Jei norite įdomiau, į kremą įmaišykite šiek tiek tirpios kavos, o jei gaiviau - šlakelį citrinos sulčių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Nuostabiai skanų sausainių tortą paruošite vos per 15 minučių, reikės jį tik palaikyti šaldytuve, kad per visus sausainių sluoksnius persigertų nuostabaus skonio kremas! Ingredientų ir pastangų nedaug, o rezultatas - nuostabus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus, karamelinis tinginys su šokoladu ir traškiais riešutukais. Rekomenduojame išbandyti! Skanus jis ir be šokoladinio glaisto papuošimo. Beje, jei naudosite nesūdytus riešutus, labai rekomenduojame tinginio masę pasūdyti - būtent subtilus sūrumas ir karamelė padaro šį tinginį ypatingu. O jei norite mažų "triufeliukų", juos taip pat nesudėtingai suformuosite iš karamelinės tinginio masės, tuomet papildomai galima apvolioti sausainių ar vaflių trupiniuose.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos

Yra tų genialiai paprastų receptų, kur vos keli ingredientai ir mažai darbo susijungia į puikų rezultatą. Vienas tokių - šis be galo paprastai paruošiamas nekeptas sausainių tortas su gaiviu grietinėlės ir kondensuoto pieno kremu, kurio gaminimą jums šiandien ir parodysime. Konservuoti persikai šiam tortui suteikia puikaus skonio balanso, bet juos drąsiai galite keisti kitais mėgiamais vasiais - konservuotais ananasais, kriaušėmis, mangais ar kuo tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.

Labai skanus ir ypač lengvai pagaminamas varškės vyniotinis, skoniu labai primenantis nostalgiškąjį Kuršėnų vyniotinį. Puiki idėja smaližių vaišėms! Šis puikus ir tuo, kad jam nereikės kepti biskvito, todėl pavyks net ir pradedantiesiems virtuvėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Tinginių tinginys - šį nostalgiškai skanų varškinį gardumyną paruošite akimirksniu. Paprastutis, bet nuo vaišių stalo visada būna nušluojamas. Jeigu norite šventiškiau, razinas galite pamirkyti rome, o paruoštą skanėstą aplieti tirpinto šokolado glazūra. Jeigu razinų nemėgstate, galite jų nedėti visai arba pakeisti smulkintais džiovintais abrikosais ar mėgstamais riešutais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Varškės tinginio variacijų yra begalės, bet ši yra viena mūsų pačių mėgstamiausių. Jogurtas ir vyšnios suteikia gaivos, migdolai ir vanilė - skonio intrigos, o saldumo kiekį recepte drąsiai galite koreguoti savo nuožiūra mažindami cukraus kiekį. Vyšnios tinka ir šaldytos bei, žinoma, tinka ir kitokios uogos, tiek šaldytos, tiek šviežios, taip pat švieži ar konservuoti vaisiai, pvz., persimonai, persikai, mandarinai, mangai. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Būtinai išbandykite šį nepaprastai paprastą receptą! Produktų visai nedaug, o recepto prašys visi paragavę. Tortą apliekite tirpintu baltu, juodu ar pienišku šokoladu.

Receptą rasite čia.

Labai skanus, minkštas, drėgnas ir rudeniškas obuolių pyragas be karščio! Jam nereikės nei įmantrių ingredientų, nei daug pastangų. Gardinkite mėgstamais riešutais, o jeigu neturite vanilinio cukraus, jo galite visai nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis pyragas labai skanus! Minkštutėlis desertas su varške, o dar saldainiai, kurie lyg ištirpsta ir virsta saldžiais lašeliais. Ir gražu ir labai skanu!

Receptą rasite čia.

Labai paprastai pagaminamas ir be galo skanus desertas. Jeigu norite įdomiau, į jį tinka įmaišyti smulkintų migdolų ar lazdyno riešutų. Bet šis tinginys nuostabus ir tiesiog savaime, be jokių priedų. Išbandę tikrai nesigailėsite!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Klasikinis varškės tinginys dar spalvingiau ir įdomiau - su džiovintomis spanguolėmis! Paruošti jį nesudėtinga, o ir nereikės jokių įmantrių ingredientų. Darbo visai nedaug, neužtruksite net 15 minučių, reikės tik trupučio kantrybės, kol sustings šaldytuve. Jei spanguolių nemėgstate ar neturite, galima jas pakeisti ir kitokiomis džiovintomis uogomis ar vaisiais, pvz., razinomis, abrikosais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Lengvas kaip debesėlis, minkštutis, tekstūra kažkuo primenantis tiramisu, o skoniu - ledus. Mums šis tortas yra NEREALUS, numylėtas ir gamintas ne kartą ir ne du. Pagal šį receptą pagamintas eklerų tortas yra labai kremiškas ir tai yra viena jo fantastiško skonio priežasčių, bet rasite ir patarimų kaip paruošti tvirtesnį tortą.

Receptą rasite čia.

Šis dvispalvis tinginys sujungia du gėrius viename - nostalgišką šokoladinį vaikystės tinginį ir gaivesnį, kremišką varškės tinginį. Ir tikrai taip - ne tik vaizdas, bet ir skonis puikūs sunku susilaikyti nuo dar ir dar vieno gabalėlio. Kad būtų dar žaviau bei skaniau, varškės tinginio sluoksnį aš paįdominau spanguolėmis, o šokoladinio tinginio - migdolų riešutais, bet net ir be šių priedų tinginys bus puikus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Greitai ir nesudėtingai paruošiamas, labai skanus sausainių tortas su citrininiu varškės ir grietinės kremu! Kiekvienas kąsnelis tiesiog tirpsta burnoje. O geriausia, kad šio torto net nereikės kepti, nereikia jokių įmantrių ingredientų, o skonis ir vaizdas - puikūs. Nesunku paruošti pagal detalų video receptą!

Receptą rasite čia.

Viena kulinarijos klasikų - tiramisu. Tiesiog tirpstantis burnoje, maloniai suderinantis marcarpone švelnumą, romo kartumą bei šokolado saldumą. Šį skanėstą galite pasigaminti griežtai pagal receptą, ar patobulinti darant jį torto formoje ir paįvairinti uždedant ant kremo vyšnių, braškių ar kitų mėgstamų uogų.

Receptą rasite čia.

Skanutėlis karamelinis tinginys, kurį paruošite be galo paprastai ir net nereikės kaisti viryklės. Jo skonis mus kažkuo nukelia į vaikystę ir pažadina pačius jaukiausius prisiminimus. Recepte šis tinginys stingdomas silikoninėje kekso formoje, bet drąsiai naudokite bet kokią turimą (jeigu ji ne silikoninė, prieš tai išklokite kepimo popieriumi) ar tiesiog formuokite rankomis kaip klasikinį tinginį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Super skanūs, gaivūs ir žavingai atrodantys desertai, skoniu primentantys garsųjį “Pina Colada” kokteilį. Desertus paruošite labai paprastai, tereikės šiek tiek luktelėti, kol jie maloniai atvės šaldytuve.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Jei mėgstate juodą šokoladą, šis tinginys jums tikrai patiks. Jis ne toks saldus kaip klasikinis, sodraus skonios ir visada greitai nušluojamas nuo stalo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Labai greitai pagaminamas, žavingai atrodantis ir labai labai skanus - šis sluoksniuotas maskarponės desertas abejingų nepalieka. Jam paruošti reikės vos kelių ingredientų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Šių pyragėliai savyje sujungia du puikius dalykus - karamelinį tinginį ir šokoladinį kremą (angliškai vadinamą chocolate mousse), kurie taip puikiai subalansuoja vienas kitą, jog rankos pačios tiesiasi dar ir dar gabalėlio. Beje, į karamelinio tinginio sluoksnį labai tinka įmaišyti pora saujų smulkintų riešutų (pvz. migdolų ar skrudintų žemės).

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai šokoladinis, labai skanus ir puikiai sustingstantis tinginys, kuriam nereikia pieno produktų. Beje, vietoje apelsinų sulčių taip pat tinka ir obuolių sultys, persikų sultys ar pvz. kava. Eksperimentuokite drąsiai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai puošnus ir ypatingai gardus Tinginio tortas kitaip. Kad tortas būtų dailesnis, apliejamas šokoladu, bet skanu ir be papuošimų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Viktorija

Šie karameliniai sausainių triufeliai - puiki alternatyva šokoladiniams. Jie mėgstami mažų ir didelių. Labai patogu mėgautis ir labai mėgstami vaikų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Šis varškės tinginio receptas man patinka labiau negu klasikinis, nes ingredientai visiškai paprastučiai, skonis puikus ir galima reguliuoti saldumo kiekį pagal savo skonį bei tai, ar naudojami sausainiai saldesni ar ne tokie saldūs. Sustingsta puikiai, skanutėlis, visų svečių pamėgtas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Šiam desertui paruošti reikės visai nedaug laiko, o jo skonis tiesiog nuostabus. Nustebinkite šeimą ar svečius individualiu pyragaičiu stiklinėje! Galima ruošti ne tik su recepte siūlomomis, bet ir kitokiomis mėgstamomis uogomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Skonis kiek neįprastas tinginiui, bet kartu ir nukeliantis į vaikystę - karameliškas, jo skonis primena irisus, bet tikrai nėra toks lipnus! Skirtingų spalvų sausainiai tinginiui suteikia žaismingumo, bet tikrai galima ruošti ir su vienos spalvos sausainiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Matcha ir pieno derinys man – kažkas artimo tobulybei… Jei puodelis Matcha latte ir tinginys yra mėgstamiausių smaližiškų malonumų tope – neprašausite ir su šiuo desertu. Paruošti užtruks ne ilgiau nei paprastą tinginį. Sunkiausia išlaukti, kol sustings. Bet kaip skanu aplaižyti šaukštą belaukiant…

Receptą rasite čia.

Tortuką paruošite labai labai greitai, tuomet kelios valandos (o geriau pernakt) šaldytuve ir galima skanauti! Beje, jam reikės vos kelių ingredientų, kuriuos, tikėtina, rasite šaldytuve. Šis tortas visai nedidelis, apie 17 cm skersmens pagrindu, jei norite didesnio, atitinkamai didinkite ingredientų kiekį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Įprasto tinginio pusbrolis. Gaminimas net paprastesnis nei rudojo, o skonis visiškai kitoks - lengvesnis, dar švelnesnis. Puikus pasirinkimas nemėgstantiems kakavos arba tiesiog norintiems išbandyti kažką naujo, per daug nenutolstant nuo seno.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Fantastiško skonio tortas, kurį pagaminsite labai greitai, o suvalgysite dar greičiau! Recepto autorė pataria, kad sausainius mirkyti reikėtų labai trumpai, kad nepermirktų, nes tortas bus per daug drėgnas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Tinginį galima paruošti ir be kondensuoto pieno - su grietininiu kremu. Skoniu nei truputėliu nenusileidžia klasikiniam Tinginiui, o kažkam patiks gal net ir labiau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Dažnai genialumas slypi paprastume, taip ir su šiuo romantišku skanėstu. Vietoje sūrelio galima naudoti ir kreminę varškę, o puošti mėgstamo skonio šokoladu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Varškės tinginys - desertas, kurį su malonumu paragaus tiek maži, tiek dideli. O šiam varškės tinginiui ypatingą skonį suteikia pistacijos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Vienas gardžiausių ir paprasčiausiai paruošiamų tortų. Švelnaus skonio, kreminės tekstūros ir tikrai labai gardus. Sausainius rinkitės mėgstamus, čia tiks net ir šokoladiniai - pyragas bus kitokio, tačiau taip pat ypatingo skonio. Nereikia kepti!

Receptą rasite čia.

Visų puikiai pažįstamas varškės tinginys įdomiau - su malonia citrinų gaiva! Tinginys pavyksta tikrai citrininis ir gana gaivus, nėra pernlyg saldus, todėl patiks saikingiems smaližiams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Labai paprastai pagaminamas, skanutėlis pyragas be kepimo! Su gaiviais konservuotų persikų gabaliukais!

Receptą rasite čia.

Šis tinginys kiek kitoks, viliojančiai kvepiantis kava. Ruošiamas be kondensuoto pieno, reikės vos kelių ingredientų ir trupučio kantrybės, kol sustings, o tuomet jau skanaujame!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Vos keli ingredientai ir nereikia kaisti orkaitės! Švelnus jogurto tortas su kondensuotu pienu pakerės kiekvieną ragautoją. Puošiame uogomis ar šokolado drožlėmis, bet labai skanus ir be papuošimų.

Receptą rasite čia.

Pasakiškai skanus Oreo sausainių tortas, kurį taip pat galima ruošti ir su kitokiais šokoladiniais sausainiais su kreminiu pertepimu. Tortas ypatingai puošnus ir tokiu vaizdeliu tikrai nustebinsite svečius!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

30 minučių ruošimo ir tortas namuose džiugins ir didelius, ir mažus! Labai skanus ir kvapnus nekeptas varškės tortukas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ingrida

Pavyksta labai skaniai, ypač prie kavos ar arbatos puodelio. Labai paprastai paruošiamas receptas, kuris patiks visiems obuolių mėgėjams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Daiva, Gudės hobis

Straipsnio draugas: Gaidelis
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Genovaitė Melničiuk
2023-03-08 19:04
Visi Jūsų įkeliami receptai fantastiški!!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital