Naminis tinginys be pieno produktų - rodome žingsnis po žingsnio!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-03-21
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
Naminis tinginys be pieno produktų

Tinginys turbūt yra vienas iš tų nostalgiškų skanumynų, kuris kiekvienoje šeima gaminamas panašiai, bet ir truputį vis kitaip. Turbūt kiekvieni namai turi tą "patį pačiausią" skanumyno receptą. O kur dar įvairiausios klasikinio tinginio variacijos - karamelinis tinginys, baltasis tinginys, varškės tinginys, sluoksniuotas tinginys. Jų tikrai begalės ir tikrai nuostabiai gardžių.

Šįkart jus vėl pakviesime šiek tiek pažaisti tinginio tema ir išbandyti tinginį be pieno produktų. Taip, jo skonis bus kiek kitoks negu klasikinio tinginio, bet tikrai puikus! Ingredientų jam prireiks vos kelių, o straipsnio pabaigoje pateikėme patarimų, kuo galima juos pakeisti, jeigu kažkurio neturite po ranka. Ir nebijokite improvizuoti - šį tinginį, kaip ir bet kurį kitą, tinka papildomai pagardinti mėgamais prieskoniais (pvz. vanile, cinamonu ar net žiupsneliu čili), smulkintais riešutais, sėklomis, džiovintų vaisių gabalėliais ar kuo tik sugalvosite.

Tad mažiau kalbų, kimbam į skanų darbą!

Naminiam tinginiui be pieno produktų pagaminti mums reikės:

Tinginio be pieno produktų ingredientai

  • 2 pakelių sausainių (apie 330 g)
  • 200 g razinų (arba datulių, žr. patarimus žemiau)
  • 200 g juodo šokolado
  • 180 g kokoso pieno (arba kitokio augalinio pieno, žr. patarimus žemiau)


Pradedam!

1. Sausainius sulaužome nedideliais gabalėliais.

Sulaužome sausainius tinginiui

 

2. Razinas užpilame verdančiu vandeniu. Palaikome 20-30 sekundžių ir gerai nuvarviname.
 

Razinas užpilame verdančiu vandeniu


Razinas nuvarviname


3. Elektriniu trintuvu razinas sutriname drauge su trečdaliu kokoso pieno iki daugmaž vientisos masės.

Razinas sutriname elektriniu trintuvu


4. Supilame likusį kokoso pieną ir gerai išmaišome.

Razinų ir kokos pieno masė


5. Šokoladą sulaužome gabalėliais ir ištirpiname virš garų vonelės arba atsargiai mikrobangėje.

 

Šokoladą sulaužome gabalėliais


Tirpintas šokoladas


6. Šokoladą maišydami pamažu supilame į razinų ir kokoso pieno masę. Paragaujame, ar patinka gauto šokoladinio kremo skonis. Jeigu norisi saldžiau, galima papildomai įdėti šiek tiek medaus arba kito saldiklio. O jeigu norisi dar daugiau šokoladiškumo, papildomai įmaišykite kakavos.

Šokoladą pilame į razinų masę


Šokoladinis razinų kremas


7. Šį šokoladinį kremą sukrečiame ant sausainių ir gerai išmaišome, kad visi sausainiai tolygiai pasidengtų.

Sausainiai su šokoladiniu kremu tinginiui


8. Šokoladinę sausainių masę sukrečiame į norimą formą (mes naudojome 17x17 cm) ir standžiai suspaudžiame. Jeigu formos neturite, norimos formos tinginį suformuokite tiesiog spausdami rankomis arba maistine plėvele.

Dedame į šaldytuvą nakčiai, kad tinginys sutvirtėtų.

Tinginys sukrėstas į kepimo formą


9. O tada pjaustome ir skanaujame!

Naminis tinginys be pieno produktų


Naminis tinginys be pieno produktų


Naminis tinginys be pieno produktų



PATARIMAI IR PASTEBĖJIMAI GAMINANT TINGINĮ BE PIENO PRODUKTŲ:

Kuo galima pakeisti razinas? Razinas šiam receptui rinkomės, nes jų dažnai turime spintelėje. Bet jeigu razinų nemėgstate (jų skonis tinginyje jaučiasi), keiskite datulėmis. Jeigu naudosite minkštas datules iš dėžučių, jų užpilti karštu vandeniu nereikės, iškart trinkite drauge su kokoso pienu. Jeigu naudosite džiovintas datules, jas pirmiausia palaikykite užpylę verdančiu vandeniu apie 20-30 min, o tada gaminkite pagal receptą.

Kuo pakeisti kokoso pieną? Galite keisti bet kokiu kitu augaliniu pienu (pvz. migdolų,, lazdyno riešutų ar net avižiniu). Su jais tinginys bus taip pat labai skanus, tik truputėlį sausesnis. Tokiu atveju rekomenduojame papildomai įdėti porą šaukštų riešutų sviesto arba kokosų aliejaus.

Kuo galima pakeisti šokoladą? Vietoje šokolado dėkite 200g kokosų aliejaus  + 4 šaukštus (arba pagal skonį) kokybiškos nesaldintos kakavos bei pagal skonį medaus arba kitokio saldiklio. Kakavą ir medų įmaišykite trindami razinas, link trynimo pabaigos. O tada pamažu, toliau lengvai trindami supilkite ištirpintą kokosų aliejų. Sustingsta puikiai, bet kokosų aliejaus skonis labai išreikštas, tad su juo gaminkite, tik jeigu šį skonį mėgstate.

O jeigu norisi saldžiau? Kadangi saldinamas džiovintais vaisiais, šis tinginys ne toks saldus kaip klasikinis tinginys. Jeigu mėgstate saldžiau, galite rinktis šokoladą su mažesniu kakavos procentu (bet rekomenduojame likti prie juodo šokolado, nes sustingsta tvirčiau) arba į šokoladinį kremą įmaišyti šiek tiek medaus, cukraus ar kito saldiklio.

Kokius sausainius rinktis? Mes naudojome Gaidelio sausainius su linų sėmenimis, bet galite rinktis ir klasikinio skonio ar kito mėgiamo skonio sausainius.

Kaip laikyti tinginį? Tinginį laikykite šaldytuve sandarioje dėžutėje arba įvyniotą į kepimo popierių ar maistinę plėvelę. Šaldytuve jis puikiai išsilaiko bent 1-2 savaites. Tinginį tinka ir užšaldyti - šaldiklyje jį galite laikyti 3-4 mėnesius. Norėdami atitirpinti, iš vakaro perkelkite tinginį iš šaldiklio į šaldytuvą, o tada gardžiuokitės.

Naminis tinginys be pieno produktų

Straipsnio draugas: Gaidelis
Skaityti komentarus
Komentarai (2)
Kristina
2020-12-20 18:23
Neblogai tik man saldoka,o naudojau šokoladą 95% ATSAKYTI
Megani
2020-03-26 12:09
Visai nieko! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital