Minkštučiai ir kvapnūs, vieni - tiesiai iš vaikystės, kiti - naujoviškesni, egoztiškų skonių, bet visi tiesiog neatsivalgomai gardūs! Net 39 puikūs koldūnų, virtinukų ir varškėtukų LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių receptais!
Senas ir tikriausiai daugybei mėgstančių gaminti gerai žinomas bulvinių kukuliukų receptas. Pagaminti juos tikrai labai paprasta, taupu, o skonis - puikus. Valgome su kepinta šonine, grietine ar pievagrybių padažu.
Tikriausiai visi mėgsta virtus varškėčius! Jiems pagaminti tereikia keliolikos minučių ir jokių papildomų riebalų. Ypač skanus recepte siūlomas patiekimo būdas – padažas ir paslaptingas prieskonis... Cukraus kiekį recepte galite koreguoti pagal savo skonį, o jei norite nesaldžių, galite jo ir visai nedėti, virti su žiupsneliu druskos.
Koldūnai labai skanūs, o juos pagaminti daug paprasčiau negu gali pasirodyti! Jei sumanysite jų pasigaminti daugiau toms dienoms, kai tingisi gaminti, juos galima užšaldyti. Nors originalus receptas yra su mėsa, galima įdarą daryti bet kokį norimą, pvz., su varške ir špinatais, kepintomis morkomis ir pievagrybiais, net sūriu.
Kukulaičiai, kurie patiks ir mažiems, ir dideliems! Jie minkšti ir labai skanūs, valgome su graikišku jogurtu, grietine ar kitokiu mėgstamu padažu, ypač tinka pabarstyti žalumynais.
Minkštučiai ir labai skanūs varškėtukai - puiki idėja smaližių vakarienei. Beje, paruošiami jie itin greitai, o jei visų neįveiksite, kitą dieną galėsite pašildyti apkepdami keptuvėje ištirpintame svieste.
Nuostabaus skonio patiekalas tiesiai iš vaikystės. Paruošti visai nesudėtinga, nebrangu, o skonis - visai kaip vaikystėje. Tiekiame su grietine ar tirpinto sviesto ir grietinės padažu.
Plikytai koldūnų tešlai nėra lygių, jeigu dar nebandėte jos gamintį pagal šį receptą, labai rekomenduojame išbandyti! Tešlą paruošti labai paprasta, o rezultatas labai gardus. Įdarui galite sumaišyti varškę su šiek tiek pasmulkintų špinatų bei trupučiu druskos ir pipirų arba apkepti pievagrybius su morkomis ar tiesiog įdaryti sūriu su žalumynais - visais atvejais bus labai gardu!
Itališkieji Gnocchi tikriausiai daugeliui ragaujančių primins močiučių ruoštus bulvių virtinukus. Jie minkšti ir labai skanūs, su grietinės ir šoninės padažu, kiekvienas kąsnelis tirpsta burnoje.
Nuostabaus skonio virtinukai. Tinka valgyti su grietine arba lengvai pasaldintu grietinės ir tirpinto sviesto padažu. Gaivu ir labai skanu. Beje, ruošti galima ne tik su mėlynėmis, puikiai tiks ir kitos mėgstamos uogos, pvz., vyšnios, serbentai ar avietės. Uogas galima nauti ne tik šviežias, bet ir šaldytas, tik jas reikėtų atitirpinti ir gerai nuvarvinti, kad pasišalintų vandens perteklius ir virtinukai išliktų standūs.
Gruziniški chinkaliai primena koldūnus, tačiau išsiskiria forma, dydžiu ir jų viduje susikaupiančiu sultiniu, kurį reikia išsiurbti prieš valgant likusią chinkalio dalį. Dalinamės patarimais ir gudrybėmis, kaip pagaminti pačius skaniausius chinkalius bei siūlome išbandyti puikius receptus: lengvai paruošiamos tešlos ir kelių įdarų variantus.
Minkštutėliai bulviniai virtinukai - labai paprasta ir labai skanu! Nereikia jokių įmantrių ingredientų ar ypatingų įgūdžių virtuvėje. Tiekiame su šoninės ir grietinės padažu.
Virtinukai pavyksta minkšti ir spalvingi. Vietoje varškės galima naudoti ir rikotą. Labai skanūs patiekti su sviesto ir šalavijų padažu, bet labai gardu ir tiesiog su grietine ar klasikiniu grietinės ir sviesto padažiuku.
Virtinukai pavyksta labai skanūs, o pagaminti nieko sudėtingo, viskas paprasta! Paruošimo procesas šiek tiek užtruks, bet rezultatas to vertas! Beje, įdarą galima rinktis ne tik siūlomą recepte, bet ir be mėsos, pvz., pakepinti morkų su pievagrybiais ar sumaišyti varškės su kiaušiniu ir špinatais.
Linksmesni bulvių virtinukai - rožiniai! Tokie ne tik patiks mažiesiems valgytojams, bet pakels nuotaiką ir suaugusiems. Dalies virtinukų galite nespalvinti burokėliais, o dalį ruošti žalius - su špinatais, tuomet lėkštėje bus visa vaivorykštė!
Labai puikūs varškėtukai! Patiks ir mažiems, ir dideliems, o pasigaminę iš nurodyto produktų kiekio galėsite šių skanuolių užsišaldyti dar ir greitai paruošiamai vakarienei, kai neturėsite laiko ilgai suktis prie puodų. Labai gardu su grietine ar tiesiog jogurtu!
Nuostabiai kvapni ir spalvinga sriuba, kuri taip primena vaikystę... Odeta pataria, kad sriubą galima ruošti ne tik kaip atskirą patiekalą, bet ir tuomet, jei, pvz., ruošiant cepelinus, liks tarkių masės.
Japoniškieji „gyoza“ koldūnai mėgstami ne tik tekančios saulės šalyje, bet ir visame pasaulyje. Plonytė tešla, ryškaus skonio įdaras ir ypatingas kepimo būdas jus tikrai sužavės, o pasinaudoję mūsų patarimais ir patikrintais receptais puikių „gyoza“ priraitysite greitai bei lengvai!
Minkšti ir labai skanūs virtinukai be mėsos - su bulvių ir varškės įdaru. Virtinukai puikūs ir tuo, kad paruošus jų iš anksto daugiau, dalį galima užšaldyti ir, kai nėra laiko ar noro gaminti, traukti iš šaldiklio ir vakarienę paruošti vos per kelias minutes.
Labai soti, skani ir lengva sriuba. Jei ruošite tirštesnę, gali tapti ir pagrindiniu pietų patiekalu. Tinka virti tiek su naminiais, tiek su koldūnais iš parduotuvės. Skanaus!
Dar vieni puikūs koldūnai pietums ar vakarienei be mėsos - su varške ir špinatais. Patiekti galima vienus, su grietine ar graikišku jogurtu, taip pat labai tinka pabarstyti trupučiu tarkuoto kietojo sūrio.
Ypatingai šilkiniai kukulaičiai tiesiai iš vaikystės - patiks ir nostalgiškai nusiteikusiems suaugusiems, tiek galbūt naujų skonių atrasiantiems mažiesiems. Kukuliai minkšti, puikios tekstūros ir skonio.
Šį kartą saldžiai! Minkštučiai plikytos tešlos koldūnai gali būti ne tik su sočiu mėsos, bet ir saldžiu varškės įdaru. Puiki idėja pusryčiams ar lengviems pietums.
Bulviniai kukuliai tiesiai iš vaikystės, su puikiu ingredientu - grybų įdaru. Tai puiki idėja sotiems pietums ar vakarienei. Tiekti labai skanu su graikišku jogurtu, grietine, spirgučiais.
Labai skanūs ir dailūs naminiai koldūnai! Ruošiami su sočiu maltos mėsos įdaru. Puikiai tinka valgyti vieni, su grietine, dėti į sriubą ar ruoštis užkepėles. Jei koldūnų pagaminsite daugiau, galima šaldyti.
Dar vieni gražuoliai virtinukai, kurie ne tik gomurį palepins, bet ir praskaidrins nuotaiką. Tokie virtinukai labai patiks mažiems, bet ne ką mažiau ir dideliems.
Jei jau esate išbandę plikytą tešlą koldūnams, šis receptas Jums nebus didelė naujiena, tačiau tai patobulinta, dar elastiškesnė tešla. Rekomenduojame išbandyti! Įdarą galite ruošti klasikinį - maltos mėsos ar paukštienos, varškės su špinatais, grybų, ar kitokį - kepinto moliūgo (masė turėtų būti gana tiršta), rikotos sūrio ar pan.
Skanūs bulviniai virtinukai su rūkyto kumpio įdaru - paprasta ir labai gardu. Įdarui galima rinktis ir kepintas daržovės ar apvirtus miško grybus ar kepintus pievagrybius.
Dar vienas puikus patiekalas - uzbekiški virtinukai su mėsa. Jie ne tik labai skanūs, bet ir išskirtinai dailūs, su sočiu mėsos ir kopūstų įdaru. Rasite ne tik detalų recepta, kaip juos paruošti, bet ir nuotraukas pažingsniui, kaip juos formuoti.
Minkštučiai, šilkiniai bulvių kukulaičiai su maloniais staigmena viduje - sočiu mėsos įdaru. Skanaujame pabarstę žalumynais, spirgučių padažu ar tiesiog grietine.
Labai nesudėtingai paruošiami čekiški koldūnai, kuriuos labai skanu tiekti prie guliašo, mėsos troškinių ar troškintų kopūstų, nes jie puikiai sugeria padažus ir yra tiesiog puikus garnyras!
Išvaizda yra kiek kitokia, bet skonis niekuo nesiskiria nuo tikrų koldūnų, o svarbiausia jie labai greit pagaminami. Rekomenduojame išbandyti ir Jums! Tai puiki idėja tuomet, kai norisi naminių koldūnų, tačiau nėra laiko ilgai suktis virtuvėje.
Sotus ir gardus patiekalas, visai kaip vaikystėje. Bulvių kukulaičiai minkšti, purūs ir elastingti, iš puikios virtų bulvių ir varškės tešlos. Puikiai tinka paruošti ir tada, kai turite virtų bulvių likučių. Skanaus!
Minkšta ir elastinga, labai lengvai kočiojama tešla koldūnams, tinkanti gaminti su pačiais įvairiausiais įdarais, pvz., malta mėsa ar paukštiena, saldinta ar su špinatais maišyta varške, kepintais grybais ar daržovėmis.
Puikūs vasaros pusryčiai ar desertas - kiekvieno virtinuko viduje rasite malonia staigmeną vyšnaičių! Jie skanūs ir vieni ir patys, ir su jogurtu, ir su grietine.
Jei labai mėgstate virtinukus, tačiau norisi išbandyti naujų skonių, siūlome paruošti ir paraguti šių puikių varškės virtinukų su morkomis! Jie labai skanūs, kiek ryškesnės spalvos, labai tinka patiekti su grietine ir spanguolių uogiene.
Rasite ne tik detalų receptą, bet ir įdomią istoriją, kaip ruošiami koldūnai vakarų Sibire, taip pat rasite aprašytus ir du koldūnų formavimo būdus. Jei nesusiviliosite pagaminti koldūnų pagal šį receptą (o išbandyti tikrai verta), bent perskaitysite labai įdomią jų istoriją.
Skanieji virtinukai be papildomų riebalų - kepami orkaitėje. Dar vienas didžiulis privalumas - nereikia suktis prie keptuvės, todėl Jūsų pusryčių paruošimas bus ramesnis, kol iškeps varškėtukai, spėsite paruošti puodelį arbatos ar kavos.