Naminė sluoksniuota tešla per 15 minučių - parodysime kaip!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2017-05-31
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Naminė sluoksniuota tešla per 15 minučių - parodysime kaip!
Shutterstock

Sluoksniuota tešla daugelio labai mėgiama - kepiniai iš jos visuomet pavyksta nuostabiai skanūs, ji puikiai tinka tiek saldžioms bandelėms, tiek ir pikantiškiems pyragėliams. Visgi klasikinės sluoksniuotos tešlos paruošimas ilgas - ji gaminama maišant miltus, sviestą, vandenį ir druską, skrupulingai kočiojant ir kelis kartus šaldant tešlos ruošinį gamybos metu.

Mes siūlome išbandytą, palengvintą sluoksniuotos tešlos gamybos būdą. Ši tešla savo skoniu, tekstūra ir panaudojimo galimybėmis tikrai nenusileidžia klasikiniam variantui, tačiau ji paruošiama vos per 15 minučių! Užtikriname, ją pabandę ir įsitikinę kaip paprasta pasigaminti patiems ir kokia ji skani, į parduotuvėse parduodamą sluoksniuotą tešlą žvalgysitės gerokai rečiau.

 


Jums reikės:
125 g miltų (papildomai reikės miltų stalui, kočėlui apiberti);
140 g kokybiško, šalto sviesto;
80 ml labai šalto, ledinio vandens;
žiupsnelio druskos



Gaminimas:

1. Sumaišykite stambius trupinius

Dubenyje persijotus miltus sumaišykite su druska.

Šaltą sviestą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenį.

 

Shutterstock nuotr.



Plačiu peiliu lengvai kapokite tešlą, kol sviestas susitrins su miltais. Sviesto yra net šiek tiek daugiau, nei miltų, tad susidarys netvarkingi dideli trupiniai. Ne visas sviestas tolygiai susijungs su miltais, tešlos mišinyje liks maždaug žirnio dydžio sviesto gabaliukų - taip ir turėtų būti, tešla taps tolygi pridėjus vandens, lankstant bei kočiojant.

Padarykite duobutę trupinių viduryje, supilkite šaltą vandenį. Purenant šakute išmaišykite tešlą taip, kad vanduo tolygiai pasiskirstytų.

Tešlą galima sumaišyti ir „švaresniu būdu“, naudojant virtuvinį kombainą. Jame tešlą reikia maišyti „pulsuojant“. Keletą sekundžių spauskite mygtuką, jį atleiskite, nuo kombaino indo sienelių mentele ar plokščiu peiliu nubraukite miltus, sviesto gabaliukus. Tuomet vėl keletui sekundžių spustelėkite mygtuką. Didžiajai daliai sviesto susimaišius su miltais, supilkite vandenį ir dar keletą kartų „papulsuokite“ virtuvinį kombainą. Maišant tešlą virtuviniame kombaine labai svarbu nepersistengti - tarp trupinių privalo likti nesusimaišiusių, su miltais nesusitrynusių sviesto gabaliukų, tik tuomet tešla gražiai pakils, išsiskirstys lapeliais kepant!



2. Suspauskite trupinius ir iškočiokite tešlos lakštą

Vienu ar kitu būdu suformuotus stambius trupinius sudėkite ant miltuoto darbastalio. Delnais tešlą gerai suspauskite į kvadratą. Nieko tokio, jeigu jis nebus perdėm tvarkingas, nelabai dailus, tešla susijungs ir sutvirtės ją kočiojant ir lankstant.

 

Shutterstock nuotr.



Kočėlą taip pat išmiltuokite ir suspaustą tešlą iškočiokite į maždaug 25 cm ilgio stačiakampį.

 

Shutterstock nuotr.



3. Suformuokite sluoksnius - lankstykite ir kočiokite tešlą

Švariu konditeriniu teptuku nubraukite miltų perteklių. Svarbu, kad kočiojant tešla neliptų prie darbastalio ir kočėlo, neplyštų, tad nedvejokite ir papildomai pamiltuokite stalą ar kočėlą, tačiau prieš sulenkiant miltų perteklių būtinai nubraukite, kitaip tešla bus perdėm trapi.

 

Shutterstock nuotr.



Apatinį stačiakampio trečdalį sulenkite link centro. Viršutinę dalį užlenkite ant viršaus. Tokį „vokelį“ pasukite 90 laipsnių kampu - dabar sulenkimas bus ne horizontalus, bet vertikalus.

 

Shutterstock nuotr.



Sulankstytą tešlą vėl kočiokite į stačiakampį. Jo kraštus vėl užlenkite, sulenktą tešlą pasukite, vėl kočiokite. Šį lankstymą ir kočiojimą pakartokite 6-7 kartus.

 

Shutterstock nuotr.



4. Leiskite tešlai subręsti

Paruoštą tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir bent valandą leiskite „pailsėti“ šaldytuve (galite palaikyti ir pernakt).

 

Shutterstock nuotr.



Šaldytuve subrandintą tešlą galima užšaldyti (svarbu - prieš šaldydami ją sandariai suvyniokite į maišelį arba foliją, jog tešla šaldiklyje neišdžiūtų) ar plonai iškočioti ir iškart naudoti kepiniams.

Pabandę pasiruošti šią sluoksniuotą tešlą tikrai nebeieškosite jos parduotuvės šaldytuve! Linkime malonių akimirkų mėgaujantis gardžiausiais sluoksniuotos tešlos kepiniais!
 

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (10)
Inga
2024-01-03 12:29
Koks šios tešlos galiojimo laikas? Kiek laiko ją galima laikyti šaldiklyje? ATSAKYTI
Inga
2024-01-03 12:28
Koks šios tešlos galiojimo laikas? Kiek laiko ją galima laikyti šaldiklyje? ATSAKYTI
Rugile
2022-10-17 11:20
Labai skanu mes su visa klase skaniai valgeme labai skanu ATSAKYTI
Emilija
2021-01-04 16:19
Šitas receptas super. Tik atsižvelkit į miltų ir skysčio svorį. Kai kam užtenka mažiau vandens. Man 70 ml kaip tik. O naudojau Kauno grūdų kvietinius (geltonas). ATSAKYTI
Donatas
2019-07-21 15:10
Super. Gavosi is pirmo karto. Gaminausi steakpie, tai sita tesla tiko puikiai. Tikrai nebepirksiu is parduotuves. ATSAKYTI
Just
2019-03-23 19:23
Ką tik išbandžiau šią tešlą, nusprendžiau geriau pirkti ATSAKYTI
Annonimas
2020-03-17 11:59
Geriau gaminkit ATSAKYTI
Rozalija
2017-05-31 19:51
Stačiakampis 25 cm? Tai viena kraštinė, o kita kraštinė kokio ilgio? ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2017-06-01 12:56
Rozalija, šią tešlą darant užteks ir apytiksliai. Tiesiog iškočiokite į tokį gana pailgą stačiakampį ir tikrai pavyks. Mums stačiakampis buvo daugmaž 25 cm ilgio ir apie 12-15 cm pločio. Bet jeigu bus keli centimetrai šen ar ten, esmė tikrai nepasikeis :-) ATSAKYTI
Rozalija
2017-09-27 01:48
Ačiū, būtinai reikia prisiruošti ir pamėginti pasidaryti tokią tešlą, pirktinės niekas namuose nenori valgyti, labai jau jinai mums neskani, net ta vadinama sviestinė ir tai netinka. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital