Naminė granola - kas tai ir kaip pasigaminti pačiam?

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2017-02-02
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Naminė granola - kas tai ir  kaip pasigaminti pačiam?
@ Shutterstock

Naminė granola – tai puiki pirktinių sausų pusryčių alternatyva. Ji ruošiama avižų pagrindu, o išsiskiria savo traškia tekstūra, kuri sukuriama pasitelkiant medų ir aliejų arba sviestą. Medus granolai ne tik suteikia traškumo, bet ir saldumo – granolos nereikia papildomai saldinti. O riešutai, sėklos, vaisiai ir uogos šį puikų pusryčių patiekalą praturtina ne tik vitaminais ir naudingomis maistinėmis medžiagomis, bet ir puikiu skoniu.


Ruošdami naminę granolą galėsite būti ramesni dėl savo pusryčių sudėties ir ją paruošite tikrai pigiau negu kad nusipirktumėte kokybiškos granolos parduotuvėje. Labai skanu namine granola mėgautis pusryčiams su pienu ar jogurtu. Ji taip pat gali būti puikus užkandis tarp pagrindinių valgymų, kai pritrūksta energijos.

 

Kaip paruošti skanią naminę granolą?

 

Pateikiame svarbiausius granolos ruošimo patarimus, o pabaigoje rasite ir detalų receptą!

 

  • Proporcijos. Matavimo vienetui galite naudoti stiklinę ar mėgstamiausią indelį, bet svarbu, kad sausų iš šlapių ingredientų proporcija būtų nuo 4 iki 6 vienetų prie 1 vieneto. T.y. jeigu matavimui naudojate stiklinę, sausų ingredientų (avižinių dribsnių, riešutų, vaisių, uogų ir kt.) turėtų būti iš viso 4 – 6 stiklinės, o šlapių (medaus, aliejaus arba tirpinto sviesto) – 1 stiklinė.
  • Maišymas. Vienintelis būtinas sauso mišinio ingredientas – avižiniai dribsniai, visa kita priklauso nuo jūsų – galite gardinti migdolais, lazdyno riešutais, džiovintomis spanguolėmis, moliūgų sėklomis ir kt. Šlapiam mišiniui reikia aliejaus (arba sviesto) ir ko nors saldaus. Galite naudoti kokosų, alyvuogių ar net paprasčiausią saulėgrąžų aliejų, o saldumui - medų (jei jis kietas, ištirpinkite), klevų ar agavos sirupą. Visada pirmiausia išmaišykite sausus ingredientus tarpusavyje bei šlapius ingredientus taip pat tarpusavyje. Tik tuomet maišykite sausą mišinį su šlapiu.
  • Prieskoniai. Kai granolą jau išmaišėte, papildomam skoniui ir kvapui pasitelkite prieskonius – gardinti galite cinamonu, vanilės ekstraktu, kardamonu, muskatu ir būtinai žiupsneliu druskos – ji sustiprina skonius.
  • Kepimas. Į skardą patieskite kepimo popierių, ant jo tolygiai paskirstykite granolą. Sluoksnis neturėtų būti storesnis  negu 1 - 2 cm. Jeigu granolos gaunasi daugiau, kepkite keliose skardose arba per kelis kartus, kad granola tolygiai iškeptų. Kepkite iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol granola įgaus auksinį atspalvį ir taps sausa, apie 40 minučių. Kas 10 – 15 minučių granolą būtina permaišyti. Atidžiai stebėkite, kad granola nesudegtų.
  • Vaisiai. Jei norite pagardinti džiovintais vaisiais ar uogomis, jų dėkite į jau iškepusią, dar šiltą granolą. Jų geriau nekepti, nes gali išdžiūti ir sukietėti.
  • Laikymas. Palikite granolą visiškai atvėsti ir tik tuomet ją sudėkite į sandariai uždaromus indelius. 

 

Viskas! Jūsų pusryčių skanėstas ir sveikas užkandis paruoštas!

 

Gardžios granolos receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital