Naikiname likučius - 38 receptai, kaip išradingai panaudoti po švenčių likusias gėrybes

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2018-12-26
Naikiname likučius - 38 receptai, kaip išradingai panaudoti po švenčių likusias gėrybes
@ Shutterstock

Šventinis maratonas į virtuvę ne tik įneša smagaus šurmulio, bet ir palieka gausybę maisto likučių. Išmesti gaila, o dar savaitę maitintis tuo pačiu, tik jau atšalusiu ir pabodusiu maistu, žinoma, nesinori. Yra puiki išeitis! Šventinius likučius galima nesunkiai „transformuoti“ į naujus, skanius ir greitai paruošiamus patiekalus!

 

Greitai ir nesudėtingai pagaminamas, puikaus skonio pyragas! Ragaujame ir šiltą, ir atvėsusį. Receptui kuo puikiausiai tiks ir virta, ir rūkyta, ir orkaitėje kepta paukštiena ar kitokia mėsa. Papildomai galima dėti ir smulkintų daržovių, pvz., pomidorų, paprikų, ar net grybų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skanūs pyragėliai iš kefyro tešlos, kurie kepami keptuvėje, tad nereikės kaisti orkaitės! Įdarą galite pasirinkti kokį norite, pagal savo skonį ar šaldytuvo turinį, pvz., džiovintais grybais ar kepintais pievagrybiais, smulkinta kepta vištiena, raugintais kopūstais ar patroškintais šviežiais, su malta mėsa ar virtais ryžiais ir smulkintais virtais kiaušiniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Sotus ir labai paprastai pagaminamas apkepas, kuriame apstu vietos improvizacijoms. Jis ne tik puikiai tinka panaudoti grikių likučiųs, bet galima kepti su virtos, keptos ar rūkytos mėsos gabalėliais, taip pat tiks ir mėgstamas sūris ar net kelių mišinys.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Greitai paruošiamos, ypatingo skonio ir labai sočios salotos. Lašišą galima rinktis keptą, sūdytą ar rūkytą - kokios turite. Jei rinksitės sūdytą, salotų papildomai negardinkite druska.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai paprasta ir greitai paruošiama užkepėlė, ypač, jei jau turite išvirtų ryžių ir keptos ar virtos vištienos, tad tai ir puiki idėja, kaip panaudoti likučius naujai! Tiks ir kitokia kepta mėsa ar žuvis, o taip pat užkepėlę galima ruošti ir vegetarišką, ji ir taip bus labai gardi!

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiami sumuštiniai ypatingiems pusryčiams ar greitiems pietums! Į sumuštinius papildomai tinka dėti alyvuogių, saulėje džiovintų pomidorų, marinuotų agurkėlių, taip pat tiks įvairiausi sūriai ar net kelių mišinys, rūkytas kumpis ar kepta vištiena. Įdarą rinkitės pagal norus ir šaldytuvo turinį!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Karštos bulvytės ir gardus įdaras - nuostabaus skonio derinys! Praktiškai neįmanoma atsispirti... Jei liko virtų bulvių, šis patiekalas iškeps net dar greičiau! Jas tiesiog išskobkite ir gardinkite mėgstamu įdaru - malta mėsa, keptos ar rūkytos mėsos gabaliukais, tik net mėsos vyniotinio likučiais. Taip pat papildomai galima dėti daržovių ar grybų - labai skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus, greitas ir visai nesudėtingas užkandis! Skanus ir ką tik paruoštas, ir atvėsęs, todėl puikiai tiks neštis į darbą, net jei neturite galimybės pasišildyti. Jei avokadų neturite, jų galite visai nedėti ar gardinti kitomis daržovėmis, pvz., paprika, pomidorais (tik nupilkytie skysčio perteklių).

Receptą rasite čia.

Po švenčių liko nesuvalgytos silkės gabalėlių? Ne bėda, čia pagelbės klasikinis ir tiesiog puikus blynelių su silke receptas! Į tešlą papildomai įmuškite kiaušinį, taip blyneliai bus dar skanesni, taip pat labai tinka į tešlą įmaišyti žalumynų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai paruošiami sumuštinukai maistingiems pusryčiams, pietums ar vakarienei. Sumuštiniai bus labai skanūs ne tik su lašiša (tinka rūkyta, sūdyta ar kepta), bet ir su silke!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus būdas, kaip likučius panaudoti greitiems pusryčiams ar pietums! Sumuštiniams galite naudoti rūkytą kumpį, vyniotinių gabalėlius, rūkytą dešrą ar net pagrindinio karšto patiekalo mėsos likučius, daržovių gabalėlius. Visus skonius gardžiai sujungia puikus garstyčių padažas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Sotus ir labai paprastai pagaminamas apkepas, kuriame apstu vietos improvizacijoms. Jis ne tik puikiai tinka panaudoti grikių likučius, bet galima kepti su virtos, keptos ar rūkytos mėsos gabalėliais, taip pat tiks ir mėgstamas sūris ar net kelių mišinys.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Ypatingos brokolių salotos, kurios susijungia su gaiviomis, maloniai rūgščiomis spanguolėmis ir pikantiška rūkyta vištiena. Jei norite švelnesnio skonio, galite rinktis virtą ar keptą vištieną, taip pat tiks ir rūkytas kumpus, bus taip pat labai gardu. Gardiname mėgstamais riešutais ar lukštentomis saulėgrąžomis, moliūgų ar sezamo sėklomis. Beje, šios salotos gardžios ne tik su brokoliais, bet ir su žiediniais kopūstais!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pagal šį itin greitą receptą pagaminsite gardžią ypatingą vakarienę net visai šeimai, bet įspėjame - apkepas toks skanus, kad gali nesinorėt dalintis! Tinka ne tik malta mėsa, bet ir jau išvirta ar iškepta mėsa, o grybus galima rinktis pačius įvairiausius - tiek pievagrybius, tiek džiovintus ar šaldytus miško .Jeigu norite išskirtinio skonio, apkepą galite papildomai pagardinti pelėsiniu sūriu ar žiupsniu itališkų žolelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Gardžios ir greitai paruošiamos salotos, ypač jei turite virtos ar keptos vištienos likučių. O jau padažo skanumas! Norėsis jį suvalgyti iki paskutinio lašelio!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Norite pajusti Meksikos kvapą savo virtuvėje neišlaidaudami? Paruoškite puikiųjų kesadilijų! Įdarą galite ruošti ir vegetarišką, ir kokį tik patinka, pavyzdžiui, su malta, virta ar kepta mėsa ir prieskoniais, galima ruošti ir su rūkyta žuvimi. Vaikai noriai ragauja ir be jokių papildomų ingredientų, tik su sūriu ir padažu (grietinė, pomidorų padažas ar kitoks mėgstamas) bei šiek tiek džiovintų žolelių. Šiam skanėstui puikiai tinka tiek tortilijos, tiek lavašas.

Receptą rasite čia.

Labai gardi užtepėlė, kuriai tobulai dera ant skrudintos duonos ar pagardinti šaukštelius! Vietoje poro galima naudodi nedidelį rausvajį svogūną. Pikantiškesnio, ryškesnio skonio užtepėlė bus su rūkyta vištiena, švelnesnio - su virta, taip pat puikiai tiks ir kitokia paruošta mėsa, rūkyta ar kepta žuvis, pvz., skumbrė, lašiša ar kitokia mėgstama.

 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Klasikinis silkės, obuolių ir burokėlių derinys atsiveria visu skanumu šiose nuostabaus skonio salotose. Ir be jokio majonezo! Ypatingo gardumo, gaivios ir maistingos salotos, kurios tinka tiek šventei, tiek sočiai, bet neapsunkinančiai vakarienei ar pietums.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie sumuštiniai gali būtų patiekti tiek šilti, tiek šalti. Tad galėsite mėgautis vėlyvais savaitgalio pusryčiais arba įsidėti į užkandžių dėžutę. Sumuštinius galima ruošti ne tik su tunu, bet ir su rūkyta, sūdyta ar kepta lašiša, skumbre, paukštiena ar mėsa.

Receptą rasite čia.

Greita, truputį pikantiška, ypatingai gardi užtepėlė su silke. Ją ruošiame žiemos šventėms ir tiesiog užkandžiams ar net pusryčiams. Vietoje grietinės galima naudoti ir graikišką jogurtą. Tinka tepti ant sausainukų ar duonos riekelės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikios, lengvos salotos, kurioms tiks ir virta, ir rūkyta vištiena ar mėsa! Salotos itin gaivios, su maloniai derančiu vištienos skoniu ir vynuogių saldumu... Nuostabaus traškumo salotoms suteikia pakepinti riešutai (juos naudokite mėgstamus), kurie užbaigia pasakišką skonių derinį. Rekomenduojame paragauti!

Receptą rasite čia.

Greitas ir sveikuoliškas burokėlių užkandis - užtepėlė, į kurią galima dažyti daržovių lazdeles, ar tepti užtepėlę ant skrudintos duonos, ryžių trapučiu ar, paruošus kiek skystenės konsistencijos, tiekti kaip padažą salotoms ar daržovių blyneliams! Užtepėlei tinka ne tik avinžirniai, bet ir konservuotos pupelės ir paprasta, nebūtinai grūdėta varškė. Labai tinka pagardinti trupučiu druskos ir pipirų. Na, o jeigu turite likusios tradicinės pupelių - burokėlių mišrainės, galima ją paprasčiausiai sutrinti elektriniu trintuvu ir pavyks puiki užtepėlė!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Natalija, Tasha.lt

Nesudėtingi, bet tikrai labai skanūs sumuštinukai! Galima ruošti ne tik su virta vištiena, bet ir, pvz., orkaitėje kepta ar virta mėsa, rūkytu kumpiu ar šonine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Jei ant stalo "nepapuolė" visas prancūziškas batonas, iš jo galima pagaminti puikius laivelius su įdaru, o jau jį rinkitės, kokio tik norėsite - puikiai tiks ir paukštiena, ir įvairiai paruošta mėsa, sūris taip pat tiks pats įvairiausiai, kaip ir kelių sūrių mišinys. Gardiname pomdorų griežinėliais, ir štai likučiai virto nauju patiekalu!

Receptą rasite čia.

Puikūs, greiti pyragėliai su pikantišku varškės ir lašišos įdaru. Tinka ir kaip karštas, ir kaip šaltas užkandis, ir kaip pagrindinis patiekalas. Beje, į varškę dar tinka įmaišyti šviežių arba šaldytų špinatų, svogūnų laiškų ar kitų žalumynų. Vietoje lašišos galima naudoti ir kitokią žuvį (būtinai be kaulų) ar paruoštos mėsos likučius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai gaivios, traškios, gardžios ir net sočios salotos pietums ar vakarienei! Vištieną čia labai tinka naudoti ir keptą, ir rūkytą, ir net paprasčiausiai virtą, ar net džiūvėsėliuose apkeptus kepsnelius - kokios turite. Lygiai taip pat tiks ir kepta ar virta mėsa, žuvis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nereikės ilgai vargti su tešla, o tuomet jau gardiname mėgstamais priedais ar turimais likučiais ir pirmyn į orkaitę! Kokią picą mėgstate? Iš šventinio stalo jų galima pagaminti net kelias įvairias - su rūkytu kumpiu ir konservuotų ananasų gabaliukais, su vištiena ir paprikomis, net su krevetėmis, ar kelių sūrių picą. Pasirinkimų begalė!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Cezario salotas dažniausiai renkamės lengviems pietums ar vakarienei, tad kodėl gi jų neparuošus iš to, kas liko šaldytuve? Gaivios, gardžios ir su puikiu padažu! Klasikinės Cezario salotos ruošiamos iš daržovių, o toliau jau skonio reikalas, kuo jas pagardinti - paukštiena, žuvimi ar net krevetėmis!

Receptą rasite čia.

Labai gaivus, skanus ir greitai pagaminamas užkandis, kuris ne tik labai skanus, bet ir puošnus, tad tokiomis vaišėmis nustebinsite visus svečius. Taip patiekti galite ir kitokios užtepėlės likučius!

Receptą rasite čia.

Burokėliai, silkutė ir skrebučiai - laiko patikrintas derinys. O juk būtent klasikinis skonių derinys dažniausiai būna tai, kas tiesiog negali nuvilti. Taip ir šį kartą - paprasta, nieko įmantraus, bet be galo gardu - užkandukai su burokėliais (tiks ir lengva burokėlių mišrainė) ir silke.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Netradicinė, kiek kitokia, bet labai gardi lazanija - vietoje makaronų naudojami lavašo lakštai! Su lavašu ši lazanija lengvesnio, švelnesnio skonio, o ir kepa orkaitėje trumpiau nei tradicinė. Įdarui galima rinktis ne tik maltą mėsą, bet ir rūkytą, keptą ar virtą pasmulkintą paukštieną ar kitokią mėsą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Puikaus skonio apkepu gardžiuotis galite ne tik karštu, bet ir atvėsusiu! Apkepui nereikia jokių įmantrių ingredientų, patikėkite, šis apkepas labai skanus! Papildomai galite gardinti pievagrybiais, morkomis, paprikomis ar kitomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Silke ir obuoliai - puikus derinys tuo įsitikinome jau ne kartą. O šiuose puikiuose sumuštinukuose prijungiame dar ir virtų kiaušinių - skanumėlis! Beje, vietoje kiaušinių sluoksnio galima naudoti pikantiškos mišrainės likučius, o vietoje silkės - rūkytą skumbrę ar lašišą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Vos dviejų ingredientų užtepėlė su trupučiu pagardinimo ir puikus skanėstas jau prieš Jus! Skonis labai primena naminį kreminį sūrelį, labai gardu tepti ant traškių sausainėlių ar įdaryti tešlos krepšelius. Tinka ruošti ir iš keptos lašišos, tik tuomet reikia truputį pasūdyti, kad užtepėlė būtų ryškesnio skonio. Galima ruošti ir su kepta vištiena, tuomet nedėkite citrinos, o taip pat šis receptas puikiai tinka užtepėlę ruošiant su tunu ar skumbre.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ne visi pyragėliai turi būti minktšos mielinės tešlos, juos galima ruošti ir iš filo tešlos ar net lavašo! Šie puikūs pyragėliai ruošiami su gardžiu vištienos ir daržovių įdaru, bet puikiai tiks ir keptos mėsos ar žuvies gabalėliai. Pabarstykite sezamo sėklomis ir jų kvapui atsispirti bus beveik neįmanoma!

Receptą rasite čia.

Vienas iš švenčių stalo atributų - virtas liežuvis. O jei lieka koks gabalėlis, kodėl nepaįvairinus ir neparuošus gardžių salotų? Rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiamos ir gaivios vištienos salotos su avokadais. Vištieną galima naudoti virtą, keptą ar rūkytą - kiekvienam pagal skonį, o galima net pakeisti silke - silkė ir avokadai tikrai puikus derinus. Salotas galima ruošti su natūralaus ar graikiško jogurto padažu, pikantiškam skoniui galima pridėti truputį garstyčių. Papildomai galima pagardinti smulkintais riešutais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivios ir labai skanios silkės salotos, kurios puikiai tiks ir šventei, ir kasdienai. Liesesniam salotų variantui galite vietoje grietinės naudoti graikišką jogurtą. Nereikia jokių įmantrių ingredientų, o paruošite per kelias minutes.

Receptą rasite čia.

Nesaldus pyragas - puiki idėja sotiems pietums ar vakarienei iš to, kas liko po švenčių. Šis receptas labai universalus, nes, nors tradiciškai pyragas gaminamas su kumpiu, įdarą galima rinktis ne tik siūlomą, bet ir kitokį pagal savo norus bei šaldytuvo turinį - čia puikiai tiks tek apkepta ar virta vištiena, mėsos gabalėliai ar net žuvis. Jei rinksitės nerūkytus priedus, dėkite kiek daugiau prieskonių. Tiekiame su gaiviomis salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Bake In Heels

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis